Genre: Drama / Avontuur
Releasedatum: 14 maart 2019
Bekijk via Videoland
Bekijk via Viaplay
Plot Arctic
"Survival is the only option"
Een man strandt op de Noordpool en wacht totdat hij eindelijk gered wordt. Wanneer het ernaar uitziet dat hulp onderweg is, gebeurt er een ernstig ongeluk en is zijn kans op redding verkeken. Nu moet hij een belangrijke beslissing nemen: in het kamp blijven waar het relatief veilig is, of eropuit trekken en het onbekende tegemoet gaan, in de hoop redding te vinden.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Kijk op Videoland
- Kijk op meJane
- Kijk op Viaplay
FFilm
Arctic mag dan een film over overleven zijn. De eenzame strijd van een mens tegen de elementen. En we hebben het allemaal misschien wel eerder gezien.
Toch kon deze film mij wel bekoren. De gesproken tekst past trouwens op 1 A4tje dus daar moet je het niet van hebben. Nee, verwacht veel kou en ontbering. Inventieve plannetjes om verder te komen en vooral strijd in kleine dingen. Terug naar de essentie is het een beetje.
Goed geacteerd trouwens van Mads Mikkelsen en mooi in beeld gebracht. Je krijgt als kijker precies hetzelfde uitzicht als de hoofdpersoon.
Het is een verfrissende filmervaring zou ik zeggen.
mrklm
Overlevingsdrama zonder verrassingen. Een man met de naam Overgård op zijn jas [Mads Mikkelsen] is neergestort op de Noordpool en probeert geduldig contact te maken met de reddingsbrigade. Wanneer er eindelijk een reddingshelikopter arriveert stort het neer. Eén van de bemanningsleden [Maria Thelma Smáradóttir] is ernstig gewond, maar heeft het ongeluk overleefd. Gebruik makend van de landkaart die hij vindt in het helikopter, besluit Overgård de vrouw te verzorgen en mee te nemen op zijn wanhopige poging om te voet de weg naar de beschaving terug te vinden.
Voorspelbaar overlevingsdrama mist de inventiviteit van All Is Lost en de psychologische diepgang (en humor) van Cast Away, hetgeen logisch is aangezien je op de Noordpool niet zoveel verschillende gevaren hebt:
01 het is er verrekte koud;
02 er lopen ijsberen rond;
03 je kunt niet zien wat er onder die laag sneeuw zit.
Meer wisten regisseur Joe Penna en co-scenarist en Ryan Morrison ook niet te bedenken. En da's een beetje mager voor een film van bijna 100 minuten.
De filosoof
Weinig bijzondere overlevingsfilm van een man op de Noordpool. Er gebeurt erg weinig in de film en je hoopt aldoor op actie die niet komt. Zo loopt er al in het begin een ijsbeer rond zodat je uitkijkt naar het grote gevecht met de beer maar dat gevecht komt er niet eens (veel later volgt slechts een korte confrontatie die weinig om het lijf heeft). Ook had ik heftigere ontberingen verwacht zoals afgevroren tenen en het ontstaan van krankzinnigheid.en sowieso een intense strijd met de natuur met eventueel een moraal als dat de mens nietig is tegenover de natuur, maar de film brengt dit alles niet. De natuur is eigenlijk slechts een decor zodat je niet eens de kou meevoelt. En een les heb ik ook niet kunnen ontwaren. Zelfs geen les over de menselijke natuur; de film volgt daarentegen slechts de wat ongeloofwaardige Hollywood-clichés als dat de man de zwaargewonde vrouw niet in de steek laat om zijn eigen overlevingskansen te vergroten. Wat brengt de film dan wel? Eerst een eindeloos noodsignalen uitzenden door de man terwijl hij visjes vangt en daarna een eindeloos rondzeulen van een zwaargewonde vrouw. Een nietszeggende en overbodige film. Ja, Mikkelsen acteert wel goed zodat ik de film daarom geen zware onvoldoende zal geven.
Fisico
Ik hou wel van grauwe survivalfilms waarbij de mens moet opboxen tegen de onverbiddelijke natuur(elementen). Arctic is geen film van de actie of de vele plotwendingen. Erg veel gebeurt er ook niet. Penna hanteert duidelijk het “less is more-principe” waarbij de gestrande man moet weten tegen overleven op de noordpool. Er is geen info bekend wie hij precies is en wat hij daar doet. De film focust op het alledaagse leven en de sterke wil om te overleven. Voor sommigen zal de film saai zijn, maar je hoeft toch niet steeds illegale walvisjagers of iets dergelijks tegen het lijf te lopen?
Zo was het bijvoorbeeld sterk hoe gefocust werd hoe hij rauwe vis at, hoe banaal het is je handen te kunnen warmen. En later was hij de koning te rijk toen hij harde ongekookte noedels verorberde. Geweldig confronterend. Bij de ijsbeer verwachtte ik wat actie, maar ook hier was het less is more. Geen superhero die even de kop van de ijsbeer doorkliefde met zijn houweel.
Mikkelsen deed het geweldig. Topacteur! Er zijn niet veel woorden nodig om te tonen wat er wordt bedoeld. Hoop en wanhoop liggen dicht bij elkaar. Spijt ook. De film geeft een intense kijk op de diepste emoties van de mens. Koude, maar vooral de eenzaamheid en het webebben van de hoop zijn de grootste vijand op zo’n desolate plek. Niet zo sterk als bvb Cast away, maar alvast een dikke 4,0*!
Vidi well
Toch bijzonder veel negatieve beoordelingen. Dat begrijp ik niet. Hoewel het verhaal weliswaar niet origineel is, vond ik het een zeer geslaagde uitvoering van een overlevingsverhaal. Niks geen overbodige zijlijnen, of vergezochte psychologie: het verhaal is al net zo leeg als het landschap waar ons hoofdpersonage zijn weg moet vinden. Des te meer ruimte is er voor het inleven in de barre onstandigheden waar hij mee te maken krijgt.
De film lijkt soms meer een documentaire dan een speelfilm, zo repetitief zijn de handelingen die we zien. Als kijker kreeg ik het in ieder geval erg koud van deze film, en het genot dat hij vindt bij een gasbrander of bij een warme maaltijd voel je door je hele lijf. Knap neergezet, deze sfeer.
Minpuntje vond ik de muziek die af en toe de sfeer moest versterken. Voor gevoel deed dit meer afbreuk aan de beleving dan dat het bijdroeg. Deze film zou beter af zijn zonder muziek naar mijn bescheiden mening. Dat zou het kale, verlatene nog meer versterkt hebben.
En het einde... mijn vriendin en ik hadden het er vanmorgen nog over. Zij vond het jammer dat beide personages hun ogen dicht hielden terwijl de helikopter landde, enig teken van leven had de goede afloop duidelijker gemaakt. Zelf zag ik het anders: ik denk dat beide personages overleden zijn, en dat de helikopter een sterfvisioen is.
Erg mooie en meeslepende film, die mij in ieder geval mijn warme bed gisteravond extra deed waarderen.
Fijn.
Als het buiten warm is, dan komt zo'n ijskoude film als geroepen. En wie beter dan Mads Mikkelsen dan overlever te spelen. Veel meer heeft deze film ook niet te bieden, maar Penna begrijpt als geen ander dat uitvoering en opbouw véél belangrijker zijn dan actie en een moraal.
De klassieke intro en outro worden dan ook geschrapt. We worden in het verhaal gegooid wanneer Mikkelsen al gestart is met survivalen (ook wel budget-wijs natuurlijk), meteen wanneer de afloop duidelijk is stopt de film er ook mee. Dat einde had wat mij betreft wel wat anders gemogen, maar aangezien het ongeveer 5 seconden duurt is dat ook geen grote domper.
Verder een ijzig en ruw landschap, een berg aan lastig keuzes en een hoop survival. Naar het einde toe wordt de last van Mikkelsen wel een beetje overdreven, maar je kan hem ook moeilijk 90 minuten lang zien schuifelen over een sneeuwvlakte. Ik vond het erg vermakelijk, de opbouw is nagenoeg perfect en Mikkelsen is gewoon perfect voor z'n rol. Met Smáradóttir had ik wel een beetje medelijden trouwens, die heeft echt de meest lullige rol die ik ook gezien heb.
Goed uitgevoerd survival filmpje. Zo zie ik ze best graag.
Melksnor
Wat een heerlijke reis heb ik beleefd !!
Hoofdrol is indrukwekkend neergezet door Mads Mikkelsen !
DwarreI
Vermakelijk, maar voegt naast de lagere temperaturen eigenlijk niets toe aan wat we al eerder gezien hebben in andere survival films zoals Cast Away, 127 Hours en All is Lost.
Mads Mikkelsen is in vorm en zijn strijd tegen de elementen is overtuigend in beeld gebracht, maar de karige, rechtlijnige plot en het lage tempo zorgen niet bepaald voor een onderhoudende kijkervaring. Het is een beetje doorbijten.
filmkul
Vrij doorsnee film die door Mikkelsen nog enigszins dragende wordt gehouden. Het verhaal is niet echt origineel. De uitwerking is wat taai en ondanks de korte speelduur voelt het als een hele zit. Mikkelsen zorgt er nog een beetje voor dat je meeleeft met de hoofdrolspeler zodat de film zo nu en dan nog weet te boeien. Zowel het einde als begin zijn wat abrupt. Krappe voldoende. 2.5/3.0
Alathir
Pfoeh dit was nogal een lange zit. Er gebeurt bijna helemaal niks. Vrij realistisch neergezet dat wel maar spannend is het niet echt. Mads zijn karakterkop houd je in de ban en zorgt ervoor dat je het einde haalt. Wat ook Mads zijn bedoeling is, het einde halen. Nee als survivalfilm zijn er betere films. Ik denk maar aan Alive en Jungle.
cor1946
Wat een film om naar 2 mensen te kijken die willen overleven. Wel goed gespeeld door Mikkelsen. Ben toch fan van hem. De sneeuwvlakte was mooi.
Brabants
Arctic is een film van de natuur en ondanks het wat voorspelbare karakter is het dan ook verhaal het beeldwerk waarvan ik ontzettend heb genoten. De film heeft zelf weinig om handen maar Mads Mikkelsen maakt zoiets dik in orde. Over het geheel een prima film.
daxclusive
Ik ben één groot fan van "overlevingsfilms" ik vind het heerlijk ernaar te kijken. Toen ik de trailer van Artic zag, dacht ik nog van, dit is wel een fijn filmpje. Ik bedoel een ramp, proberen te overlegen, heel veel sneeuw en kou... in mijn ogen een van de vele perfecte plaatjes in een film. Het landschap was prachtig om te zien en ook hoe dit allemaal tot stand is gekomen en in scene is gezet. Mads Mikkelsen is absoluut een van mij favoriete acteurs en hij maakt vind ik persoonlijk altijd vele goede films. Toch is mijn keuze bij de 3.5 ster gebleven en ben ik niet hoger gegaan. De reden hiervan is, dat ik het acteerwerk enigszins matig vond dit keer. En de film duurde naar mijn mening is te lang. 80 minuten had perfect geweest. Los van het feit dat hij natuurlijk weinig woorden heeft kunnen wisselen in de film, had ik graag wat meer "survival" willen zien. Net even dat beetje meer om de film 97 minuten te laten boeien en een iets sterker eind had op zijn plaats geweest.
Uitstekende film waarin een piloot na een vliegtuigongeluk op de Noordpool probeert te overleven. Een solo-overlevingsverhaal zoals al wel vaker gezien, maar die zich vanwege de locatie enigszins weet te onderscheiden. Het levert in ieder geval genoeg mooie plaatjes op en de strijd tegen de elementen is vooral realistisch uitgewerkt. Het blijft onderhoudend vanwege een aantal verrassende elementen en vanwege Mads Mikkelsen die de film met gemak weet te dragen in zijn eentje. Een nipte 4.0 sterren.
IH88
“They are looking for you, don't worry. They'll be here tomorrow… Or the day after tomorrow. Don't worry.”
Rauwe overlevingsfilm met een geweldige Mads Mikkelsen. Arctic doet niet heel nieuws en dit soort verhalen zijn er al in overvloed, maar zo’n overlevingsstrijd van één man blijft interessant om naar te kijken. Het schitterende winterse landschap helpt ook wel mee, en Mikkelsen is een acteur waar je naar blijft kijken. Het is niet altijd gemakkelijk om in je eentje een film te dragen, maar de Deense acteur heeft er totaal geen problemen mee om de aandacht van de kijker vast te houden.
MisterD 1985
De film is indrukwekkend, maar zeker niet spannend. Mads Mikkelsen zorgt dat je de film afkijkt, maar wellicht in etappes.
john mcclane 2
De film word geheel gedragen door mads mikkelsen .
En dat is al een hele prestatie Opzich .
Het einde was mooi . Mijn vriendin wilde meer , maar ik vond dit sprankje wel wat hebben .
Soms kunnen overlevingsdrama s zo mooie zijn , meestal eigenlijk wel .
Maar dit leek ook wel erg realistisch , misschien hier en daar wat saai , maar is dat niet wat realisme is .
blurp194
Mikkelsen in een one man show.
Nouja net niet letterlijk, maar het komt er wel op neer. Zoveel tekst heeft het meiske niet, en de beer heeft ook maar weinig te vertellen. Eigenlijk gebeurt er uberhaupt maar erg weinig. Echt saai wordt het niet, maar dat komt dan vooral omdat de beelden wel mooi zijn. Aan de andere kant, je moet deze film niet per ongeluk over je heen krijgen als je in de stemming bent voor een stevige actiefilm of een een spannende thriller.
Wat me niet heel duidelijk werd is waarom Mikkelsen pas in beweging komt nadat de heli gecrasht is. Hij had voor die tijd ook al kunnen gaan wandelen... maar dan zonder ballast, dus dat had hij op z'n makkie moeten kunnen halen, denk ik dan. En aan de andere kant, na de crash weet hij in ieder geval dat ze op zoek zijn naar hem, en dat zijn zender werkt - dus, als-ie gewoon blijft zitten komt de volgende heli wel, en dan hopelijk met beter weer. Mis ik dan iets?
Flat Eric
Koud hé?!
Niet heel bijzonder, maar toch bijzonder genoeg dat je blijft kijken.
Twee hoofdrolspelers, het prachtige landschap en Mads Mikkelsen, zijn ijzersterk in dit survivaldrama.
Een strijd tussen een man en de elementen.
Het gegeven van een man die neerstort met een vliegtuig in de ijzige kou en gaat survivallen in de sneeuw is niet nieuw maar toch onderhoudend genoeg. Overleeft hij het of niet. Wat moet hij doen om te overleven en wat zou je zelf doen in zijn situatie? Die vragen maken het allemaal toch wel boeiend.
Movsin
Boeiend en naar het einde toe ook aangrijpend.
De intensiteit van de belevenis van de man wordt passend onderstreept door het abrupte einde.
Goede cinema en Mikkelsen op zijn best.
Zo met de feestdagen en de vakantie in het vooruit zicht, leek me dit wel een geschikte Drama / Avontuur film om mee te beginnen (ik zag hem overigens via "Film1", waar ik me afgelopen maandag weer op geabonneerd heb via hun actie "Zes maanden voor vijf euro"). Vorig jaar deed ik dat ook met de eveneens winterse Drama /Avontuur film "Togo (2019)",
In "Arctic" draait het om een man, piloot Overgård (Mads Mikkelsen), die na een vliegtuigcrash als enige overlevende strandt op de Noordpool. Daar wordt hij geconfronteerd met de verschrikkelijke kou en volledige afzondering. In de hoop zijn afgrijselijke omstandigheden te overleven besluit hij zijn geïmproviseerde kamp te verlaten en de levensgevaarlijke reis door onbekend terrein te maken, in de hoop redding te vinden.
Regisseur van dienst is Joe Penna, een in Los Angeles woonachtige Braziliaan die sinds 2006 als "MysteryGuitarMan" furore maakt op YouTube. "Arctic" is zijn eerste speelfilm en de film opent met de gestrande man op de Noordpool (waardoor het vliegtuig is gecrasht wordt niet verklaard en hij is er al schijnbaar enige tijd) die met grootte tekst "SOS" heeft geschreven in de sneeuw en toont vooral rust, leegte en stilte. Tijdens deze opening laat de film vooral zien hoe het leven nu is van de gestrande piloot (zijn naam wordt nooit genoemd, maar staat wel op zijn jas geschreven) en zijn dagelijkse routine, die bestaat uit wat graven in de grond, vissen vangen, proberen contact te maken met de buitenwereld via en radiootje en weer teruggaan naar zijn neergestorte vliegtuig, waar hij overnacht. Ondanks dat de film vrij saai is, weet "Arctic" toch te boeien dankzij de toewijding van hoofdrolspeler Mads Mikkelsen en "Arctic" benadert zijn overlevingstocht op realistische wijze.
Zo wordt door de film heen amper gesproken en de gezichtsuitdrukkingen en acties die Mads Mikkelsen onderneemt zeggen meer dan woorden ooit kunnen doen. Dit minimalistische gebruik van dialogen wordt versterkt dankzij een fraaie soundtrack van componist Joseph Trapanese. Hierdoor worden de dramatische momenten nog intenser. Verder toont het camerawerk de pracht van deze locatie, maar tegelijkertijd ook de obstakels en gevaren die loeren op de ijsvlakte, zoals ijsberen, een sneeuwstorm, bevriezingsverschijnselen en obstakels op de locatie.
Mads Mikkelsen is overigens niet het enige personage in de film, want hij krijgt ook te maken met een vrouw (Maria Thelma Smáradóttir), die na een helikoptercrash (nota bene om hem te redden en daarbij komt de piloot van de helikopter om het leven) tijdens een sneeuwstorm zwaar gewoond raakt. Overgård redt haar en neemt haar mee naar zijn eigen vliegtuig om haar te verzorgen. Heel veel verbetering komt er niet in haar toestand, want de vrouw komt slechts sporadisch bij, maar voor Overgård is ze een extra stimulans om zijn overlevingsstrijd voort te zetten. Tegelijkertijd is ze een extra last, zeker omdat ze meer dood dan levend is.
De overlevingstocht in de hoop redding te vinden werd best fraai in beeld gebracht en daarbij zien we ook het enige spannende moment in de film, namelijk als ze overnachten in een soort van een grot en te maken krijgen met een hongerige ijsbeer. Het einde van de film deed me erg denken aan het einde van een andere Avontuur / Drama film, namelijk "All Is Lost (2013)" (met Robert Redford in de hoofdrol). Want op het moment dat je denkt dat ze het niet gaan overleven (werd ook mooi in beeld gebracht met een hand in hand shot), zie je in de laatste seconden van de film een helikopter landen, waarna de film is afgelopen.
"Arctic" is een verdienstelijk debuut van Joe Penna, die de kilte, verlatenheid en onverbiddelijkheid van de Noordpool treffend weet vast te leggen. Het is tevens een film waarin niet veel gebeurd en waardoor het als een saaie en langdradige zit kan worden ervaren. Het is dan ook aan de de geweldige acteerprestatie van Mads Mikkelsen te danken, die de film draagt van de eerste tot de laatste minuut, dat deze film toch een kijkje waard is en met name vanwege zijn strijd tegen Moeder Natuur.
cantforgetyou
- 1954 berichten
Goede film. Er gebeurd weinig zeggen sommigen, maar moet er dan steeds vette actie zijn? Ik begin juist steeds meer dit soort films te waarderen, omdat de zogenaamde actiefilms 'over de top' zijn en mij langzamerhand niet meer kunnen bekoren. Zal ook wel mijn leeftijd zijn.
Deze film vond ik juist spannend, hoe zou je zelf handelen? Blijf je veilig zitten in een vreselijke koude omgeving, maar je hebt wel onderdak, water en voedsel (vissen).
Of ga je toch op zoek naar een kamp? Lastig hoor.
Zeker het kijken waard, als je geen 'The day after tomorrow' taferelen verwacht.
Filmreiziger
Uitstekende overlevingsfilm. Hoewel niet op waarheid gebaseerd, zeer realistisch in kaart gebracht. Uitstekend acteerwerk en je voelt de kou en ontbering. De spanning is niet kunstmatig opgevoerd: alles wat in de film gebeurd zou in een echte situatie waarschijnlijk ook wel min of meer op deze manier plaatsvinden. Een bijzondere keuze is dat er nauwelijks wat gedeeld wordt over wie de hoofdrolspeler is. Waarom was hij hier? Waarom is hij gecrashed? Heeft hij familie? Wat is zijn beroep? Je valt midden in een lopend verhaal van een man die het goed voor elkaar heeft. Hij heeft routine opgebouwd en heeft zich verzoend met zijn situatie en volgt routine matig de dagelijkse rituelen om in leven te blijven en zijn kans op een redding zo groot mogelijk te maken. Hij heeft een moeilijke keuze te maken: blijven of op pad gaan. Zeker omdat hij zich realiseert dat het nu zomer is, maar dat de winter voor de deur staat. Verwacht geen spectaculaire film met veel actie (dan word je teleurgesteld). Maar als je een realistische vertolking wilt van iemand die op het noordelijkste puntje van onze aarde probeert te overleven, dan krijg je een prachtige film voorgeschoteld. 4 sterren.
Sergio Leone
Goed.
Mads Mikkelsen kan bij mij weinig misdoen. Dat is echt gewoon een goeie acteur, zonder al te veel franjes. Gewoon een karakteristieke vent die doorgaans weinig moeite heeft om veel te zeggen zonder veel te zeggen. Voor een film als Arctic is dat alleszins een niet te onderschatten kwaliteit.
Regisseur Joe Penna doet het daarbij ook goed: erg gefocust overlevingsdrama, waar we als kijker gelukkig bespaard blijven van de obligate intro (vaak met wat familiale onzin erbij). Penna z'n film begint als de survival al een paar dagen/ weken bezig is. Uitstekende keuze wat mij betreft, maar ook nadien kan hij goed de focus vasthouden en vervalt hij niet in vals drama. De desolate omgeving doet z'n werk. Penna moet dat alleen maar goed in beeld brengen en ondersteunen door een deftige soundtrack - en dat doet hij.
3,5
Brandt
Heerlijke trage film die gedragen wordt door een zwijgzame Mads Mikkelsen. Dat de film traag is betekent niet dat er niets gebeurt. Ik heb op het puntje van mijn stoel gezeten. Welke keuzes maakt hij? Gaat hij het redden? Het zit hem tijdens zijn zoektocht naar hulp ook niet echt mee en ik had enorm met hem te doen. Dit is tekenend voor het krachtige acteerwerk van Mikkelsen, je leeft met hem mee. Het einde is wat abrupt, maar passend bij dit verhaal. Fijn weetje: Die beer is echt, omdat een imitatiebeer te duur was.
des1
Goeie film. Een soort ijskoude All Is Lost met Robert Redford, die ook de film in z'n eentje moest dragen, maar dan in een zinkend zeilschip op de oceaan. Tot op het laatst. Mikkelsens co-star kon volstaan met écht minimal acting. Overigens hoef je niet het hele gewicht in één keer te trekken als je een helling op moet. Dat kun je halveren door één eind van het touw vast te maken nabij het trekpunt en het touw te lussen aan de draagbaar.
Lovelyboy
Ooit eens een trailertje van gezien en toen toch wel de interesse gewekt mede door Mikkelsen die ik toch altijd wel goed vind. Hoewel de cijfers en comments niet bepaald van een super film spraken toch de kans maar gegrepen toen hij onlangs op tv was.
Het verhaal mag bekend zijn van de eenzame overlever die gezelschap krijgt van een andere overlever waarna de essentie van het overleven en de keuzes daarbij veranderen. In eerste instantie draait het om eenzaamheid en structuur, maar ook angst, binnen het Antarctisch gebied waarin de overlever zijn dagen slijt. De eerste blijheid met uitzicht op redding of überhaupt een mens te zien wordt ruw verstoord in deze Cast Away die ook veel overeenkomsten heeft met The Revenant. Interessant is wel te zien hoe blij hij toch in eerste instantie een andere mens te zien, ook al is diegene in shock en niet aanspreekbaar. Net zo aardig is de waardering voor andere eten en de mogelijkheid om vuur te kunnen maken. Wat kan een mens afhankelijk van de situatie toch blij zijn met kleine dingen. De tocht die volgt is uiteraard één vol ontbering, ellende en gevaar, en natuurlijk met de vraag of het uiteraard veel uithaalt.
Toch echt vangen doet Artic mij nergens. De muziek is aardig, de landschappen fraai en Mikkelsen doet zijn best. Al met al is Arctic een aardige reminder hoe nietig de mens is maar verder zal het mij niet lang blijven.
grandpa
Lekker samen op de bank en onder een warme deken met grandma gekeken. De warme chocomel en oliebollen smaakten, al kijkend naar die kou, nog lekkerder. Aanrader...brrrrr
lang pee
Mooie film, was niet altijd even realistisch maar dat nemen we er dan maar bij. Natuurlijk is het weer genieten van Mikkelsen. Was zijn moeilijkste rol ooit, begrijpelijk in deze barre omstandigheden in IJsland. Als we dan weten dat deze film op 19 dagen gemaakt is met een beperkt budget...

'Outlander'-serie 'Blood of My Blood' snel te streamen op HBO Max

Der Hauptmann
Drama / Historisch, 2017

Nashan Naren Nagou
Drama, 1999
brandhelikoptervisicepolar beararctic polar circle regionoverlevingsneeuwinjuryflare helicopter crash