• 9.381.779 stemmen

Met onder meer: Daniel Craig, Judi Dench en Javier Bardem

Releasedatum: 31 oktober 2012

Plot Skyfall

"Think on your sins."

Bonds loyaliteit aan M wordt op de proef gesteld als ze achtervolgd wordt door haar verleden. Als de MI6 vervolgens onder vuur komt te liggen is Bond genoodzaakt de bedreiging op te sporen en te vernietigen, ongeacht de hoge persoonlijke prijs die dit met zich mee brengt.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Maar dat zegt dan weer niets over de kwaliteit van het nummer (Gangnam Style )

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

Beter dan de shit van de afgelopen decennia.

Vanavond passeren we de 15,2 miljoen viewers, da's veel meer dan de officiele trailer...

avatar van gorelover

gorelover

Vond de officiele trailer al beter dan de hele vorige Bondfilm.

HEb echt weer de bondvibe te pakken.

Kan niet wachten.

Als ie zo goed is als de trailer krijgen we eindelijk weer een fatsoenlijke bondfilm.

EN gelukkig lekker lang 145 minuten ipv nog geen 100.

Voor mij is de vorige bondfilm de slechste aller tijden.

avatar van mister blonde

mister blonde

Vond de titelsong niet echt overtuigen eerlijk gezegd. Heb hem pas één keer gehoord, maar vind het een van de minste geloof ik. Heb niets tegen of met Adele trouwens.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Ik heb heel weinig met Bond films, maar aan de titelsong kan het niet liggen want die is deze keer echt geweldig!

blackcat13

Naast de titelsong heeft de film uiteraard meer op muzikaal gebied te bieden, hier de samples van de soundtrack door Thomas Newman. Ik was zelf ontzettend fan van de score van David Arnold, maar dit klinkt ook wel aardig al!

Mist echter wel een beetje de eigenzinnige Bond feel die David Arnold wel wist toe te voegen, wel grappig want 'concurrent' The Bourne Legacy had hetzelfde probleem; ook daar was de eigenzinnige score vervangen door een wat saaiere en wat meer standaard soundtrack.

JohnWilliams

Klinkt inderdaad zeker wel aardig al moet ik er wel aan wennen.

YouTube - First Listen aus Thomas Newmans Score zu "Skyfall"

Zoals ik het nu hoor prefereer ik toch zeker Arnold...

avatar van thunderball

thunderball

Het is idd nog al wennen, eigenlijk ontbeert het totaal enige Bondsfeer, hoewel het stukje muziek bij de openingscene (SKYFALL Movie Clip op YouTube) wat J.B. theme heeft.

JohnWilliams

Ja, ik hoop echt dat ze veel het J B theme gebruiken, voelt altijd helemaal top als je dat hoort in de bios op het grote scherm. Eén van DE bekendste thema's ooit op filmgebied die ze nog steeds gebruiken dus ik zeg: DOEN!

blackcat13

Hoop ik ook, hoewel het gebruik van het James Bond deuntje in Casino Royale nooit meer overtroffen kan worden. Soms een hele kleine muzikale hint, dan uiteindelijk aan het eind op bombastische wijze de introductie bij de end credits. Geniaal! Maar het theme klonk al in de korte gereleasde clip tijdens de actie, dus dat is al geweldig!

blackcat13 schreef:

James Bond deuntje in Casino Royale

sample?

blackcat13

ik bedoel gewoon de standaard James Bond gunbarrel theme. Duuuuuuun duuh duh duuuunnnn

avatar van thunderball

thunderball

Ceeda7 schreef:

sample?

Gewoon die in de eindscene en aftiteling.

Ceeda7

Ik versta je, maar zoek de scene's die je beschrijft. Gaat het over CR 2006? Over de jaren heen wordt deze theme met de soundtracks in elkaar over gemixt, en dat lijkt bij de song Skyfall van Adele perfect mogelijk.

Thomas Newman is een meester in soundtracks, maar ik weet niet echt of hij de piste van de gunbarreltheme zal betreden. Na het beluisteren van de link van JohnWilliams leid ik dit af.

Prachtige muziek wel.

thunderball schreef:

Gewoon die in de eindscene en aftiteling.

Ok, ik zocht het dus te ver.

JohnWilliams

Erg lang, vond Casino Royale op sommige vlakken wel iets té langdradig maar heb alle vertrouwen in Skyfall.

YouTube - The World Is Not Enough Score ''End Credits''

Dit is Bond en ik ben van plan om dit gewoon weer te horen, ben super benieuwd.

avatar van Redlop

Redlop

Er was gisteren een persscreening en de meningen waren overweldigend.

The man with the golden hair - aka Daniel Craig - returns for what might just be the best James Bond film ever. Enthralling, explosive and often very funny, Skyfall doesn't just exceed expectations but shatters them like a bullet to the head. While Skyfall looks and feels like a Bond film - the exotic locales, the memorable villain and an appearance from that iconic silver Aston Martin - director Sam Mendes hasn't been afraid to play with the formula.

meer...

avatar van Genre

Genre

Ik heb ook al vele reviews gelezen ondertussen. Het enige wat niet zo goed blijkt te zijn zijn de bond girls.

megaman

En het schijnt ook (volgens mensen die de eerste screening hebben gezien) dat de bekende Gunbarrel Sequence wederom aan 't einde van de film is gezet Hebben we lang moeten wachten op de nieuwe Bond met veel geklaag over de Gunbarrel van QoS, maken ze weer de zelfde fout. Mijn vraag is waarom? Volgens een aantal users op IMDB geeft de massa niet zoveel om de Gunbarrel Sequence en waar hij in de film is gezet. Maar dan had hij toch ook gewoon in 't begin kunnen zitten....voor de fans Beetje raar allemaal. Bond is eindelijk terug na 4 jaar, de reeks viert zijn 50e verjaardag, Q is weer terug,....en toch weer dat controversiele gedoe wat helemaal geen doel heeft anders dan 'iets anders' doen. Misschien ben ik een oude zeikerd maar ik vind het wel erg jammer. Ik zie het nut niet meer van de Gunbarrel aan 't einde en juist bij de oudere films kwam je echt in de 007 mood toen de Gunbarrel verscheen, ongeacht of de film in kwestie nou goed was of niet. Any way, ik ga de film natuurlijk wel gewoon kijken Hopelijk is hij zo verdomd goed dat ik dit fiasco snel vergeet.

JohnWilliams schreef:

Klinkt inderdaad zeker wel aardig al moet ik er wel aan wennen.

YouTube - First Listen aus Thomas Newmans Score zu "Skyfall"

Zoals ik het nu hoor prefereer ik toch zeker Arnold...

Mooie en sfeervolle soundtrack Dat belooft wat.

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Jeetjemina, serieus? Dat 'ie bij Quantum Of Solace aan het einde was gezet viel nog énigszins te verantwoorden omdat het een direct vervolg op Casino Royale was (mijns inziens overigens nog steeds 'n stomme reden), maar dit slaat echt helemaal nergens op. Wat megaman zegt: zo'n Gunbarrel brengt je direct in de juiste stemming en zit dus perfect aan het begin. Maar ja, misschien zijn de makers bang dat het gewoon te melig is of zo.

avatar van timbo_

timbo_

Gunbarrel Sequence is inderdaad prima aan begin maar film zal er geen millimeter slechter van worden als hij ergens anders zit.

avatar van Film Pegasus

Sommige Bondfans zijn blijkbaar nog conservatiever dan de Katholieke Kerk. Maakt het uit waar de gunbarrel staat. Als dat voor de film nu beter uitkomt is het belachelijk om hem krampachtig vooraan te willen houden. Ik ben net blij met de Craigfilms die een pak progressiever zijn en toch nog de Bondsfeer behouden.

Film Pegasus schreef:

Het gaat er om: 'wat is nu nog het nut om hem achteraan te zetten'? Is dit niet de wat meer traditionele Bond na het controversiele Casino Royale en Quantum of Solace? Er was veel gezeik om de positie van deze sequence in QoS maar dat had een bepaalde reden. Skyfall heeft niks te maken met het verhaal van de twee voorgaande delen dus nogmaals, wat is het nut om hem weer aan het einde te zetten? En misschien overdrijf jij ook wel een beetje met dat 'katholieke kerk' verhaal aangezien ik de film wel degelijk ga bekijken en met plezier. De Gunbarrel is een klein maar belangrijk element. Het zet de toon voor wat komen gaat en het onderscheidt deze films van alle andere aktie films. Bondfans (of gewoon mensen die maar al te goed weten hoe een Bond film begint) willen na een lange tijd wachten en nu in 2012 met de 50e verjaardag Skyfall bekijken in de bios. En dan....ehm.....waar is dat stukje eigenlijk waar James Bond langs de camera loopt en schiet? Misschien omdat ze 'krampachtig' probeerden om hem 'anders' te laten lijken dan wat we gewend zijn? What's next: De zin 'In A Galaxy Far Far Away, op het einde plaatsen in Star Wars Episode 7 en veranderen in 'This happened in a Galaxy Far Far Away' Ik bedoel maar. Het is gewoon een beetje sneu dat men na 4 jaar nog steeds niet weet waar die Gunbarrel hoort te zitten. Waarom laten ze dat stukje dan niet gewoon helemaal uit de film als 't verder niet uitmaakt? Waarom een Pre-Title Sequence en waarom kan de theme song niet gelijk beginnen na het MGM logo? Die JB producers zijn gewoon een beetje eigenwijs. Of het nou de 50e verjaardag is van Bond of de 100e.

avatar van The Oceanic Six

Film Pegasus schreef:

Ja, dat maakt uit ja. De barrel zit al 50 jaar aan het begin. Laat die makers van nu eens opzouten met alle tradities te verknallen. Stop gewoon de juiste Bond elementen op de juiste manier op de goede plek in de film.

JohnWilliams

Denk je eindelijk dat ze alles goed hebben gedaan lees ik dit weer...

Michael G. Wilson mag ook best met pensioen

megaman

Volgens mij hadden ze een flinke borrel op toen Skyfall gemonteerd werd

Zo van: 'he verrek, ik deb hier nog een stukkie film over van Bond die langs de camera loopt en knalt. Helemaal vergeten! Dan maar aan 't einde van de film. Niemand die 't merkt. Bij Quantum of Solace zat hij immers ook ergens achteraan dus waarom niet'.

Maar zonder gein: ze hadden op z'n minst een uitzondering kunnen maken voor deze 50e verjaardag van Bond. Niet zo moeilijk doen met die Gunbarrel....gewoon in 't begin waar hij hoort. Bij de volgende Bond mogen jullie weer wat geks doen, afgesproken?

avatar van Redlop

Redlop

The Oceanic Six schreef:

Mee eens, de gunbarrel is zo'n beetje het logo van Bond. Veel onzin mocht verdwijnen maar de gunbarrel moet erin zitten, brengt je gelijk in de juiste stemming. Heel jammer, als het waar is...

avatar van Film Pegasus

Blijkbaar is het op zich al een reden van kritiek omdat de barrel achteraan of vooraan in de film voorkomt. Voor mij als Bondfan maakt dat niets uit. Ik had ook niets met de lachwekkende Roger Moore die de slapstick humor in de reeks bracht, maar hij wordt wel door Bondfans omarmt. Ik heb in elk geval de indruk al dat sommige mensen al kritiek geven op de film vanwege de plaats van de gunbarrel, het liedje van Adele of de al dan niet aanwezigheid van Q of Monneypenny. Voor mij geldt enkel of de film goed genoeg is en of Bond nog een spion is. En met Daniel Craig loopt dat tot nu to zeer goed dus ik heb ook alle vertrouwen in Skyfall. Als ze daarvoor moeten sleutelen aan de Bondformule maakt mij dat niet uit, dat hebben ze tenslotte in de loop der jaren wel meer gedaan.

spiongeheim agentsociopathpolice impersonator mi6moordenaarart gallerybritish secret serviceimaxuzi booby trapimpersonating a police officermacaokomodo dragon007: (2012)智破天凶城 intensevibrant