• 9.380.056 stemmen

Met onder meer: Daniel Craig, Judi Dench en Javier Bardem

Releasedatum: 31 oktober 2012

Plot Skyfall

"Think on your sins."

Bonds loyaliteit aan M wordt op de proef gesteld als ze achtervolgd wordt door haar verleden. Als de MI6 vervolgens onder vuur komt te liggen is Bond genoodzaakt de bedreiging op te sporen en te vernietigen, ongeacht de hoge persoonlijke prijs die dit met zich mee brengt.

avatar van pierrrke

pierrrke

ziezo was dat even een heerlijk bioscoopbezoek,

Was het voor mij de beste bond-film? neen toch niet dat is nog steeds casino royale, maar dat kan heel zeker veranderen want casino royale vond ik de eerste keer ook niet zo geweldig als dat ik hem nu vind. Ik heb het gevoel dat het bij deze ook zo gaat zijn alleen heb ik hier het gevoel nog sterker want mijn god wat een dijk van een film is dit zeg!

Van de films met Daniel Craig heeft deze toch de meeste bond-trekjes en dat is zeker goed voor de bond-fans (waar ik nog niet toe behoor), deze heeft behoorlijk wat verwijzingen naar de voorgaande films.
Daarnaast staat de film ook nog eens op zijn eigen benen gedurende de hele film. wat betreft structuur is hij toch wel anders dat laat de fantastische eindscene wel blijken. Damn wat een sfeervol decor en dat maakt de film meteen nog een stuk beter.

Actie is ook een dikke vooruitgang t.o.v. de onoverzichtelijke actie in quantum of solace (wat ik nu zie als niet meer dan een tussendeeltje)

Ten slotte is Javier Bardem een zalige slechterik die zeker en vast memorabel is al mocht hij er wel wat vaker in zitten, ook was er een scène die ik onvermijdelijk moest vergelijken met The dark knight, (diegenen die skyfall al gezien hebben weten wel waar ik het over heb) gevangen komen te zitten om daarna te onstnappen

Ga hem zo snel mogelijk zien desnoods in belgie voor de nederlanders mis je deze dan heb je zeker een van de hoogvliegers van 2012 gemist!

@thunderball het is vervelend voor je dat je die spoilers gelezen hebt :/

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Aparte bondfilm, dat zeker. Vergeet de gekende mythologie even die zo typerend is voor Bond. Mendes pakt het enigszins anders aan, maar om dit nu de beste van de reeks te noemen... nee hoor... Casino Royale (met Craig) vond ik dan nog net iets beter. Ik zou het omschrijven als een rustiekere Bond, met weinig gadgets ( Q geeft hem enkel een wapen en een zender ), niet te veel geflikfooi met vrouwen, eenvoudiger actiescènes (m.u.v. de fenomenale openingsscène), een bad guy die nu eens niet de wereld in zijn macht wil krijgen maar een persoonlijke vendetta voert. Er waait een frisse wind door Skyfall. Het ging net eventjes te ver voor mij toen de jeugd en ouders van Bond ter sprake kwamen. Dat hoefde imo niet . Alsof de makers dachten : waar hebben we nu in de hele franchise nog niet over gesproken? Ach juist, de ouders . Soms vraag je je af of je nog naar Bond zit te kijken, zeker in de erg ongewone finale, maar het is wel een aflevering die uitsteekt ver boven het gemiddelde en die slaagt in zijn opzet. Ook van mij een 4*

avatar van The Beast

The Beast

Nog niet gezien, maar ik vind persoonlijk dat ze onderhand wel met die nieuwe James Bond films mogen stoppen hoor.

Het is gewoon geen James Bond meer, in een te nieuw jasje gestopt, het zal best een goede film zijn maar ik zou het niet als een James Bond film kunnen zien.

avatar van Quentin

Quentin

Enorme vooruitgang ten opzichte van 'Quantum of Solace', maar niet het mind blowing spektakel dat ik vooraf verwachtte. Eerste uur is bijzonder solide, maar zodra Silva in beeld komt gaat de vaart er een dik half uur helemaal uit. Bardem is niet bijzonder overtuigend als gay bad guy; niet alleen zijn flauwe voorkomen maar ook die hele eiland afleiding is weinig geloofwaardig. Enfin, zodra de golf van terreur de straten van Londen raakt krijg Mendes de film eindelijk op de rails en krijgen we zowel een bevredigende portie - overzichtelijke - actie als karakterontwikkeling voorgeschoteld. Finale is me net wat te MacGyver-achtig en onwaarschijnlijk, maar de uiteindelijke wrap-up en vele knipogen naar 50 jaar Bond legacy maken veel goed. Audiovisueel sowieso een genot.

Oh, en ik vergat bijna te vermelden dat de opening credits spuuglelijk zijn. Muziek van Adele overigens wel prima.

Ceeda7

Uitstekende gitzwarte Bond, maar allerbeste Bond? Net niet even goed als Casino Royale, maar zeer uniek in de hele serie.

Het eerste uurtje gaat wel bijzonder traag vooruit en is amper spannend, in het zog van de film ook blijkbaar zeer overbodig vind ik. Mooi om zien in dit deel is wel dat het Bondpersonage (fantastisch neergezet door Craig) een mens is van vlees en bloed. Maar verder benadruk ik in dit deel vooral de pijnlijk korte rol van de beeldschone Severine.
Het tweede deel echter blaast je weg, waardoor je op het puntje van je stoel gaat zitten.

Javier Bardem speelt wederom uitstekend, die man is nooit of te nimmer van het scherm te spelen;ook al bieden Craig, Dench, Fiennes ferme weerstand.

Het script zit buiten het eerste deel prima in elkaar, met een knaller van een ontknoping op een prachtige locatie. Die stills over het brede scherm ademen klasse uit in cinematografie, die samen met de montage en muziek wederom prima ineen zit.

Puike job dus van Mendes. Hij brengt de hele Bondserie enorme diepgang/emotie toe (nog meer dan Casino Royale vind ik) en dit leidt tot een geheel ander niveau wat we van de ouderwetse flauwe serie gewoon zijn. Velen gaan dit te serieus vinden, ik vind het fenomenaal.

De volgende Bond wordt volgens mij helaas een pak minder en moeilijk te evenaren. Zeker omdat alle bekende personages gesetteld zijn om de ouderwetse reeks voor te zetten.

Ik zeg het nogmaals: adembenemende, beklijvende, donkere nostalgische film, en dus een regelrechte aanrader. Ik verwachtte veel van Skyfall, en stapte fier en vol adrenaline de cinemazaal uit. En moet het nog gezegd? Craig zet de beste Bond ooit neer, understatement.

4-4,5*, eens laten bezinken en opnieuw bekijken, want deze film is een tweede bezoek waard.

Rangschikking: Casino Royale, Skyfall, Goldeneye, Goldfinger, The Spy Who Loved Me.

edit: ik volg het laatste feitje van Quentin volledig. Prachtige muziek van Adele, maar ik had de credits ietsje klassieker verwacht en werd dus zwaar beetgenomen. En de gunbarrel komt op het eind moest het de mensen interesseren. En ik waarschuw de kijkers van Skyfall voor spoilergevaar, er is heel wat te doen in deze film!

avatar van Alittleromance

Alittleromance

Heb hem gezien in kinepolis Antwerpen. Zeker niet slecht, maar ik had toch meer verwacht. Mijn beste bond film persoonlijk blijft voor mij 'The spy who love me'. Ik heb alle James Bond films gezien.

Naomi Watts

Goed om te lezen Ceeda. Dat het er cinematografisch geweldig uit zal gaan zien verwachtte ik al maar toch fijn om de bevestiging te krijgen. Ben overigens wel blij dat Bond sinds CR behoorlijk serieus is. Heeft de reeks enorm veel goed gedaan.

thunderball

Vanmiddag naar Skyfall. Ben ongeloofelijk nerveus. Als ie nou maar niet tegenvalt.

Je wordt met superlativen om de oren geslagen, maar of ie echt zo goed is...?

Eerst zien, dan geloven. Veel plezier iedereen die hem ook gaat zien de komende dagen.

avatar van The Oceanic Six

Rot Belgen, hier draait de film pas vanaf dinsdag op woensdag nacht

thunderball

Nee, lang leve de Belgen!

Da's het voordeel van langs de Zuidelijke grens wonen!

Naomi Watts

Lekker is dat, zo nerveus naar een film gaan. Zal het in 2013 ook voor het eerst in mijn leven meemaken. Erg benieuwd naar je bevindingen thunderball.

avatar van DonPeliculón

DonPeliculón

Naomi Watts schreef:

DonPeliculón schreef:

Wat staat ons in 2013 te wachten dan?

Naomi Watts wacht op de nieuwe Kabouter Plop film. Dat moet je respecteren.

Ceeda7

Misschien nog een woordje over de nieuwe Q. Een fijn personage in wording, maar het voorgelegde script doet hem niet echt de harten veroveren van het publiek imo. Jammer, want die knul doet het zeker niet slecht. Natuurlijk moet Q een zekere ludieke tot speelse toets inbrengen, iets wat in de huidige Bondserie vooralsnog onmogelijk lijkt. De film bevat zeker humor dat niet. Zeker nog iets om naar uit te kijken in de volgende Bondfilms, hoe het personage Q evolueert.

Bijkomstig moet worden vermeld dat The Gunbarreltheme in de film op de perfecte momenten worden geïmplementeerd. Getuigd van sterk staaltje Bondkunde!

avatar van The Oceanic Six

Komen de bekende Bond tunes sowieso wel weer in de film voor? Want dat miste ik wel wat in de 2 laatste Craig Bonds.

avatar van Pacino88

Pacino88

Deze Bondfilm komt dus echt prachtig tot zijn recht op de grotere schermen met het betere camerawerk dat ik gezien heb sinds You Only Live Twice. Dat zal dan ook wel te maken hebben omdat die locaties gewoon perfect zijn voor totaalshots, centrum Shanghai, Schotse gebergtes en dergelijke. Dit is weer een echte stap sinds de reboot met ook meer informatie over Bond's jeugd.

Ook de Moneypenny twist op het einde zag ik niet aankomen. Zelfde met Mallory. Jammer dat dit zo overdreven gladjes wordt vertoond, Bond die weer terugkomt en doet alsof er nooit iets veranderd is. Dan vond ik die gunbarrel in Casino Royale beter gedaan, pastte ook perfect bij Bond's eerste kill.

Ook jammer dat Javier Bardem niet meer screentime heeft gekregen. Hetzelfde geldt voor de Bondgirl, die na een kwartier al doodgeschoten wordt.

Zelf heb ik dus bijna niks over de film gelezen van tevoren wat als fan lastig kan zijn. Mijn grootste verrassing was Thomas Newman die David Arnold verplaatste! Was zeker geen slechte keuze, zitten een aantal pareltjes tussen. Adele's track vind ik dan wel weer vreselijk.

@ Ajax&Litmanen1, jazeker en op de perfecte momenten!

Om te concluderen, zeker weer een goede stap voor Bond, echter mist deze Bond een beetje de vaart op veel momenten.

avatar van Minken

Minken

Hebben ze Belgie in geen dergelijke site als MM? Ik zit eerlijk gezegd nooit op een site wat eindigt op.be

Overigens wel leuk dat ze hier komen. Is een goed teken

avatar van schumacher

schumacher

Middelmatige film; zeer weinig aktie in, heel weinig nieuwe leuke snufjes enz....

Camera werk was oke en de acteurs ook maar ik wil echte bond zien en dat zien we hier niet echt in deze en in de meeste anderen zat er meer spionage in, meer aktie ook en meer snufjes die ze gebruiken.

avatar van disneystore

disneystore

Minken schreef:

Overigens wel leuk dat ze hier komen. Is een goed teken

Britten zitten toch ook op Amerikaanse sites? Ik zit ook nooit op een Nederlandse site behalve MM. Als je in België woont kom je meer in contact met Vlaamse sites, want die worden in België besproken en geadverteerd. In Nederland is dat hetzelfde toch. Vlamingen googelen ook in het Nederlands naar films.

Pacino88 schreef:

Correct. Ikzelf vond het soms heel vervelend, beetje atypisch ook voor Bond. Wat voor nut heeft het hele Macaugebeuren (buiten een pareltje van een locatie weliswaar, en mooie plaatjes)? De film begint volgens mij echt pas als Bardem zijn intrede doet.

avatar van Zandadder

Zandadder

Naomi Watts schreef:

Ik ook, lees je recensies over Bond-films graag, ook op Boekmeter

thunderball

Pffff.... ik hoop dat ik de enige ben, dat verder iedereen er van geniet, maar wat viel deze Bondfilm voor mij tegen, zeg!

Recentie volgt dadelijk, maar moet even bijkomen. Wat ben ik aan het balen....

avatar van cordiacovens

cordiacovens

Jammer voor jou Thunderball, ik hoopte na het lezen van je Posts dat je hem goed zou vinden. Ik ken et gevoel, met te hoge verwachtingen/spanningen de zaal ingaan is vaak niet goed

Skyfall... een mening.

Van te voren kreeg je te horen dat deze film een terugkeer zou zijn naar de beste dagen met Connery als Bond.
Regisseur Mendes zou al jaren een echte Bondfan zijn en dus precies weten hoe zo'n film er uit zou moeten zien.
Oud-Bond Roger Moore riep zelfs dat dit de beste uit de hele serie was en dat vanaf nu Craig door iedereen als de beste Bond gezien zou worden.

Geloof dat maar niet!

De film is ongeloofelijk traag, heeft vele overbodige scene's, die het verhaal niet echt verder helpen en -op de openingsscene na- geen noemenswaardige actie. Alle actie die je in de trailer ziet, komt uit die ene scene (achtervolging per auto, motor en op/aan trein).

Als gewone thriller is de film best aardig goed, maar voor een Bondfilm verwacht je gewoon meer, zeker wanneer ze er ook nog eens bijna 2,5 uur over doen.

Bardem als de schurk heeft er echt zin in en is goed op dreef, maar je moet zeker een uur wachten totdat hij zijn opwachting maakt en de afrekening is ook niet legendarisch te noemen, want

een vrij teleurstellende finale: Bond die in de Schotse hooglanden in/bij zijn ouderlijke huis met een oud jachtgeweer en wat explosieven de schurken probeert af te weren. Dit is meer iets voor een Bronsonfilm uit de jaren '70.

De twee Bondgirls komen nauwelijks in het verhaal voor (hoewel er eentje heel belangrijk zal worden) en Craig is dus de enige Bond, die aan het eind van iedere film zonder dame blijkt over te blijven. Dat deden Connery en Moore toch beter!

De enige werkelijk Bondachtige scene, die echt fantastisch is, zit helemaal op het eind.
De circel is hierbij rond, alle vaste figuren rond Bond hebben vanaf daar hun entree gedaan -de nieuwe Q is, hoewel even wennen, best geinig-

en hierna kun je feitelijk iedere oude film, dus ook de eerste, Dr.No, achter deze plaatsen.
Heel knap gedaan, zeer vermakelijk en dat leverde dan nog even een Yes gevoel op.
Verder was het leuk om de DB5 weer te zien en dat Bond ook nog even daadwerkelijk van 1 van de gadges gebruikt maakt.

Maar dat is uiteraard te weinig om dit als de beste Bond ooit uit te roepen.
Het lijkt me dat dit niet door echte Bondfans zal gebeuren, daar voor heeft de film te weinig te bieden..
Natuurlijk is het geen slechte film, best vermakelijk, hier en daar spannend, maar niet de film waar ik persoonlijk op hoopte.

Tenslotte vond ik de muziek van Thomas Newman -op het gebruik van het Bondtheme na- te weinig Bondsfeer bevatten, soms leek het zelfs meer op lounge muziek.

Ik zal hem over een paar weken nog wel een keer gaan bekijken, wanneer de teleurstelling wat weg is ge-ebt en wellicht dat ik hem dan wat beter zal kunnen apprecieren.

Voor nu -met heel veel moeite- een zesje, ofwel 3 sterren

Naomi Watts

Bedankt voor de review thunderball. Spijtig voor jou maar het is weer een typische Mendes film dus. Gaat er steeds beter uit zien deze Skyfall.

DonPeliculón schreef:

Wat staat ons in 2013 te wachten dan?

Zie mijn avatar, als je van audiovisueel houdt, hou 'm dan in de gaten .

avatar van The Oceanic Six

Misschien is thunderball wel een te extreme Bond fan om nog te kunnen genieten van een film die misschien niet helemaal perfect is?

Zijn review is de eerste die ik lees die niet enorm lovend is.

avatar van TomPSV

TomPSV

In de komende dagen nog maar even Casino Royale kijken om weer helemaal in de stemming te komen

avatar van cordiacovens

cordiacovens

Zoals met veel films zijn hoge verwachtingen gewoon vaak niet in te lossen.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

The Oceanic Six schreef:

Zijn review is de eerste die ik lees die niet enorm lovend is.

Of het is gewoon een goede film maar een slechte bondfilm (dat is weleens omgekeerd), niet iets voor Thunderball. QoS vond ik daarentegen een slechte bondfilm, maar ook een slechte film, hopen dat dit dan vooral een goede film wordt of een goede bondfilm.

avatar van Movie Kris

Movie Kris

Bond is back. En hoe! Nog steeds een held, maar niet de onoverwinnelijke cartoonheld, zoals zeker uit de periodes Moore, Dalton en Brosnan. Het blijkt een mens van vlees en bloed. Met een verleden dat hem tekende. Een man die wrok kan koesteren. Een man die in de put kan zitten en levensvragen heeft, maar tegenwoordig ook gewoon Heineken drinkt (met ook wel dank aan de product placement). Maar anderzijds is het ook een man die trouw blijft aan zijn loyauteiten en idealen. En hij is nog steeds charmant voor de andere sekse, maar geen overdreven loverboy.

Het verhaal begint redelijk spectactulair, maar minder overdreven dan je in de meeste actiefilms ziet. Echt ongelofelijke toestanden zoals uit helikopter duikelende mensen die onderweg een motorbike versieren of dergelijke bleven ook achterwege. Bond is op missie geweest. Het liep niet goed af. Maar hij keert terug. En we krijgen ook een redelijk bijzondere schurk te zien. Ook eentje getekend door zijn eigen ervaringen. Hoewel zijn karakter iets minder diepgang kende dan de personage van Craig, maar gelukkig is zijn schurkengehalte voldoende afgewerkt om net niet irritant, maar eerder aangenaam te zijn.

Het verhaal zit niet bepaald vol enorm verwassende plotwendingen, maar toch een aantal. De oude en nieuwe Bondgeneratiefilms worden aangenaam vermengd. En ja: er kon dit keer ook heel vaak gelachen worden.

Ik zou zeggen: genieten maar. Meer van dat. En oh ja ... Niet shaken, nor stirred, but only boozed.

spiongeheim agentsociopathpolice impersonator mi6moordenaarart gallerybritish secret serviceimaxuzi booby trapimpersonating a police officermacaokomodo dragon007: (2012)智破天凶城 intensevibrant