• 9.453.933 stemmen

The World Is Not Enough (1999)

Actie / Thriller | 128 minuten

Genre: Actie / Thriller

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten / Spanje

Geregisseerd door: Michael Apted

Met onder meer: Pierce Brosnan, Sophie Marceau en Robert Carlyle

Gesproken taal: Engels en Russisch

Releasedatum: 2 december 1999

Plot The World Is Not Enough

"As the countdown begins for the new millennium there is still one number you can always count on."

Sir Robert King is een rijk man, aangezien hij olievelden bezit in Azerbeidzjan, en is bezig met een nieuw project: de aanleg van een nieuwe olieslagader naar het westen. Bij een bezoekje aan M in het hoofdkwartier van MI6 in Londen wordt hij echter vermoord. James Bond probeert Sir King nog te waarschuwen maar hij is te laat. Tijdens deze poging wordt hij beschoten door een, voor hem, onbekende dame. Met behulp van M komt James erachter dat deze mysterieuze dame in dienst is van Renard, een meedogenloze terrorist. De dochter van Sir King, Elektra, die vastbesloten is de nieuwe pijplijn, het levenswerk van haar vader, te voltooien blijkt ooit door Renard te zijn ontvoerd. Sir King heeft echter, mede op advies van M, nooit het losgeld betaald. M en James menen dat het leven van Elektra in gevaar is en M stuurt James, gewapend met de laatste snufjes van Q, naar Azerbeidzjan om Elektra te beschermen en om uit te vinden wie haar vader heeft vermoord.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Hele vermakelijke Bondfilm. Pierce Brosnan vind ik toch een betere James Bond dan bijvoorbeeld Daniel Craig. Het begin van de film is al spannend en weet je als kijker het verhaal door te slepen, de overige cast en de muziek was ook goed, soms wat overbodige stukjes maar daar stoorde ik me niet echt aan. Kortom : geslaagde film.

avatar van briek

briek

Geen slechte bondfilm met voldoende spanning erin, maar ook weer niet echt hoogstaand. De acteerprestaties zaten goed, voldoende acties en goede special-effects.

avatar van Theunissen

Eigenlijk is de lange en zeer spectaculaire openingsscène het beste van deze film, die was echt zeer goed. Daarna wordt de film wat minder alhoewel er nog steeds voldoende actie in zit. Het concept van deze film had beter gepast in deze tijd.

avatar van turbothijs

turbothijs

Elektra king blijft veel langer in je geheugen zitten dan..eh..Christmas Jones. Verder een redelijke film. 3,5*

avatar van krosnicky

krosnicky

de film met de mooieste bond girl en de beste bond acteur dus deze kun je gewoon nie slecht noemen en je krijgt er nog 2 Q 's boven op geweldig

avatar van finalman

finalman

op de poster rechtsboven, lijkt het alsof Vin Diesel meespeelt.

Fast And The Furious with James Bond

avatar van Staaajn_

Staaajn_

• 1914 stemmen

Hele goede bondfilm , hoort bij de betere.

Het einde in zicht.

In deze derde met Brosnan wordt duidelijk dat er voor hem geen eer meer te behalen valt. De verhalen worden met elke film idioter en ook de misplaatste Cleese kan weinig verlichting brengen. Het zou Brosnan's voorlaatste Bond zijn.

Redelijk.

avatar van The Oceanic Six

Kan je ook uitleggen waarom? Ik vond TwinE erg vermakelijk.

The Oceanic Six schreef:

Kan je ook uitleggen waarom? Ik vond TwinE erg vermakelijk.

Flauw verhaaltje.

Misplaatste Cleese.

Het gemis van Llewelyn.

Dench die ik sowieso niet des Bonds vind.

De schmierende Carlyle (weinig indrukwekkende schurk).

Ik denk dat Brosnan het helemaal gezien had na de onzichtbare auto van het volgende deel. En het begon allemaal zo goed met Goldeneye.

avatar van The Oceanic Six

- Verhaal was zo slecht niet, veel Bond elementen kwamen terug (Skieen, achtervolging etc)

- Cleese had Q op moeten volgen.

- llewelyn zat er gewoon in. De man was toen overigens al ruim in de 80 dus het einde zat er aan te komen. Helaas is de beste man dood.

- Meen je dat echt van Dench? Ik vind haar werkelijk geweldig en ze zet een fantastische M neer. Beter dan de mannelijke versie uit de oudere Bonds.

- Renard bedoel je he? Ach...kon beter maar ik heb ze slechter gezien (Eliot Carter uit Tomorrow bv).

The Oceanic Six schreef:

- Cleese had Q op moeten volgen.

Tomorrow is ook niet best, en w.b.t. Llewelyn dat weet ik uiteraard, maar hem laten opvolgen door mijn Monty Python-held? Nou nee...

avatar van The Oceanic Six

Ze zochten een wat ouder persoon die ook cynische humor bezit. Ik vind Cleese juist erg geschikt. Jammer dat zijn rol maar bij 1 film bleef.

The Oceanic Six schreef:

Nee hoor. Hij zit ook gewoon in 'Die Another Day'. Mijns inziens is dat een van de slechtste Bondfilms. Met de schaamteloze kopie van Andress door Berry (strandscene).

avatar van Thiadure

Thiadure

Vond deze samen met Die another day echt bagger

avatar van Dragonslayer

Dragonslayer

Vond de film best goed hoor, helaas de laatste bond-film die nog echt de bond-sfeer in zich heeft.

avatar van mnrk

mnrk

De 3e Bond film van Pierce Brosnan was weer prima.

De opening van deze Bond was weer geweldig met de boot achtervolging op de Thames !

Alleen het nummer van Garbage was ook echt garbage

Voor de rest was de actie in deze meer dan prima ( ski-gedeelte, pijpleiding , kaviaarfabriek en de ontmantelingsite), tel daarbij de acteurs in deze film op en je hebt een prima Bond film.

Robert Carlyle , Robbie Coltrane, Sophie Marceau , Denise Richards , Judi Dench en natuurlijk Pierce Brosnan waren prima op dreef in deze film.

Alleen de rol van John Cleese als R is nog even wennen.

Op naar de laatste Bond film van Pierce Brosnan "Die Another Day"

JohnWilliams

Eén van de beste intro's van een Bond film, dat mag best gezegd worden!

avatar van movie fan

movie fan

een beetje hetzelfde als zijn voorganger " tomorrow never dies " , verhaal aan de magere kant , bond girld die niet echt wow was , zelfs niet veel actie , alleen de beginscene met de boten was goed en veel actie , maar de rest van de film niet , maar al bij al viel hij nog mee .

avatar van SmuttWars

SmuttWars

Zinema schreef:

Hoezo schaamteloze kopie? Dit is gewoon een knipoog naar de beroemde scene en een wellicht een ode.

Mooie vrouwen Halle Berry & Ursula Andress!

Banjo schreef:

Ik kijk nu op sbs deze film de film is 3 minuten aan de gang, en dan in een keer reclame! na 3 minuten! Sbs is een verschrikkelijke pauper zender die we massaal moeten boycotten!

Ik zal nooit een Bond film op tv kijken aangezien ik altijd echt in een Bondfilm kan zitten. Die reclame verpest het, daarom koop ik hem liever.

avatar van Rogyros

Rogyros

Ik hou van films waarin kleine details kloppen. En soms kloppen ze niet en dan is dat zo slordig. In deze film is is het dorp in Azerbeidzjan blij in verband met hun kerk. De pijpleiding wordt om hun kerk gebouwd. De geestelijke, een orthodoxe christen, vertelt hen dat. Veel mensen weten het misschien niet, maar Azerbeidzjan is een moslimland. Daar wonen vrijwel geen christenen. Waarom speelt dit zich dan niet af in Armenië of Georgië, dat zijn van oudsher zeer christelijke landen, met een orthodoxe stroming. Ik vind het jammer, want dit klopt niet. Of het had een moskee moeten zijn, of een ander land. Georgië zou ik de beste keuze vinden.

Gemiste kans van de filmmakers.

avatar van maus9

maus9

finalman schreef:

op de poster rechtsboven, lijkt het alsof Vin Diesel meespeelt.

Fast And The Furious with James Bond

Haha nog nooit gezien. Goed opgemerkt

Dan zouden alle kale mannen op Vin Diesel moeten lijken

avatar van Gothica

Gothica

Heerlijke film met een super verhaal. Pierce zet de rol van James Bond succesvol voort en de eerste scenes met de boot achtervolging is erg spectaculair. Helaas de laatste film met Q die door R opgevolgt werd wat leuke acties achterlaat in deze film. Elektra King is helemaal super en speelt heel sterk. Evenals M die in deze film veel meer betrokken was. Top werk en heerlijk om te kijken.

JohnWilliams

3,02 voor deze film, snap ik toch echt niet.

Dit blijft echt een fantastische Bond film, eigenlijk is het een knallende afsluiter van de klassieke Bond reeks.

avatar van clockwork72

clockwork72

Deze was inderdaad erg goed. Goede Actie en erg vermakkelijk om naar te kijken. Deze geef ik 4 Sterren.

avatar van Ruud007

Ruud007

Zowel de actie als het verhaal waren prima, maar deze film haalt het gewoon niet bij oudere Bondfilms. Het mist de sfeer gewoon en ik irriteer me een beetje aan de manier waarop deze film gemaakt is. Na het redelijke Tomorrow Never Dies had hier meer uitgehaald kunnen worden. Eigenlijk is de openingsscene verrassend goed, en past goed bij de andere openingsscenes.

Ik vind Sophie Marceau (Elektra King) niet super acteren, maar toen ik het de eerste keer zag had ik nooit verwacht dat zij samen met Renard de wereld wilde overnemen. Daardoor is het verhaal wat moeilijker en minder standaard dan in andere films.

Verder vind ik het een uitstekende keuze om M in deze film meer speeltijd te geven, als vriendin van mr. King. Eigenlijk is dat een knipoog naar het oorspronkelijke idee voor M in For Your Eyes Only, als vriend van de Havelocks.

Cijfer op een schaal van 1 tot 10: 6,5

Cijfer op Moviemeter: 3,0

avatar van dr channard

dr channard

De derde Pierce Brosnan film 'The World Is Not Enough' begint zeer sterk en ziet er zeer 'Bondig' uit. Daarna begint de film helaas af te zwakken in een ordinaire actiefilm.

Niets tegen Pierce Brosnan. Hij zit goed in zijn rol als de geheime agent en speelt niet slecht. De Bondgirl 'Christmas' daarentegen vind ik één van de minste Bondgirls. Dom is ze niet , maar ze acteert niet goed en de grapjes over haar naam zijn er dik over. Elektra vind ik dan weer beter dan Christmas en is een leuke schurk. Veel beter als Renard. Komaan een schurk die niets kan voelen... Zijn personage was er gewoon over.

De film lijkt verdacht veel op Tomorrow Never Dies. Daarom vind ik deze film minder dan zijn voorgangers. Soms lijkt het wel een kopie te zijn. Soms wordt er een beetje teveel gebruik gemaakt van submachine guns en andere stuff. Het nummer van Garbage is ook zeer slecht.

Ik geef deze Bondfilm nog 2.5* door de intro voor het liedje begint, de scènes met M die gevangen is en de introductie van John Gleese

Deze film staat bij mij toch wel op nummer 5 bij de mindere bondfilms.

avatar van totti999

totti999

Prima Bondfilm, erg sterke openingsscene. Zowaar een twist in het plot, dat zien we niet vaak in deze reeks.

En Denise Richards als Christmas is inderdaad ondermaats als actrice, maar het oog wil en krijgt ook wat...

britsmissionoliemi6heiressbilbao, spain british secret service