• 9.383.689 stemmen

Met onder meer: Daniel Craig, Eva Green en Mads Mikkelsen

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 23 november 2006

Plot Casino Royale

"Everyone has a past. Every legend has a beginning."

James Bond zijn eerste opdracht als geheim agent leidt hem naar Le Chiffre, de bankier van wereldwijd gevreesde terroristen. Wil hij deze gevaarlijke man tegenhouden en het terroristische netwerk uitschakelen, dan moet Bond hem verslaan met poker in het befaamde Casino Royale. Wanneer het Britse ministerie van Financiën een medewerkster inzet om over de inzet van het spel en het geld van de overheid te waken, is Bond hier niet blij mee.

avatar van Rik^

Rik^

dat filmpje ziet er veel belovend uit. Ik ben benieuwd!

thunderball

Gisteren meegemoeten met vriendin naar de film Step up (zzzzzz!), maar wel van te voren de nieuwe trailer gezien!!! Dus avond kon toch niet meer stuk! Op groot filmdoek lijkt ie nog mooier! Cool!

*jaloers is*

Nog +/- 30 dagen (hangt er van af waar je de film ziet). Music video = af. Ost = af. Het is wachten tot de laatste puzzelstukjes in elkaar vallen en ik naar de winkel mag rennen om het geheel te kopen/luisteren/zien...

avatar van feanaro surion

feanaro surion

thunderball schreef:

Ben benieuwd of, net als in het boek, Vesper op het eind zelfmoord pleegd (zal wel niet natuurlijk), waarop Bond, om zijn gevoelens te verhullen, koud tegen M zegt door de telefoon:

The bitch is dead, sir (mam).

Een nummer op de soundtrack heet 'The Bitch is Dead' dus hoop eigenlijk van wel. Ook geloof ik dat de martelscène niet eens zo erg zal verschillen(in ieder geval zit hij daar naakt en gaan zijn ballen deraf gesneden worden(dat was het toch?) en word het verborgen door schaduwen). Ben benieuwd in ieder geval.

avatar van Tenshinhan

Tenshinhan

Ik heb gehoord dat de film een tragisch einde heeft, en ik denk dat al heel wat zegt over of Vesper in de film overleeft.

jack-sparrow

het verhaal heeft nog niet echt een bond-verhaal.

maar dat is mijn mening maar.

en de film zal zeker goed zijn.

daar ben ik zeer zeker van

ik kijk er naar uit

avatar van megaman

megaman

ik anders ook. het is gewoon een nieuwe start voor een nieuwe Bond era. ze beginnen met een schone lei. een soort van alternatieve serie op de standaard Bond films die begon bij Dr. No en gëeindigd is met Die Another Day.

dit lijkt me ook logischer dan dat je CR gaat zien als de voorganger van Dr. No. dit klopt niet aangezien M een vrouw is. zie CR als een mogelijk begin van de 007 serie. net als Dr. No ook een soort van begin is.

we moeten waarschijnlijk de nieuwe Bond anders gaan benaderen. vaak vergelijk ik hem direct met de voorganger(s) maar dit heeft weinig zin denk ik. CR probeert het 007-wiel opnieuw uit te vinden. geen gun-barrel (althans niet zoals we dat kennen), geen Q en z'n gadgets.

megaman schreef:

zo denk ik er inderdaad ook over ,

alleen echt jammer : zonder Q.

dat is een van de slechte punten van deze film.

maar ja .

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Misschien blijkt het wel geweldig te werken. Kijk de film eerst eens.

avatar van Film Pegasus

Q is een vast ingredient, maar de keerzijde was wel dat het figuur net als Monneypenny werd uitgemolken. Schrijver Ian Fleming gaf nog meer variatie in de loop van de reeks en meer diepgang aan de personages. Net als met Felix Leiter. Het enige dat Q nog kwam doen, in dit geval John Cleese als een soort R (alhoewel het toch gewoon Q blijft), is een hoop leuke uitvindingen laten zien die niks ter zaken doen. Uitzonderingen zijn bvb Dr. No waar hij nog als een echte wapenexpert van nut is en misschien ook wel Licence to kill, waar z'n rol meer was dan de Q-dienst.

Niet slecht om dan met een nieuwe lei te beginnen. Bond effe terug met beide voeten op de grond (proberen) te krijgen. Er zijn zowiezo fans die ijveren voor een nieuwe Bond met Q, Monneypenny, Martini, oneliners, wereldvijand met hulpje, mooie meiden, en meer van dat. Andere fans willen terug naar de essentie en hunkeren terug naar de tijd van de echte spionagefilms: From Russia with love, Goldfinger, Thunderball, Dr. No, .... De knoop blijkt doorgehakt te zijn met dit laatste als resultaat, met gelukkig een modern sausje erover, zodat de actie en sfeer ook nog in deze tijd werkt. Ik ben alvast verkocht voor deze film (boek is één van de donkerste en sterkste verhalen uit de reeks). Ik ben benieuwd naar het resultaat.

davidov

Dan nog.... zoals bij Bond: babes, cars, villains en locaties horen...hoort daar ook gadgets en moneypenny bij...

Het kan best een keertje zonder maar hoop dat het geen traditie zal worden

thunderball

ja, mee eens (ECHT waar!)!

Overigens Pegasus, ook slecht voorbeeld om Goldfinger en Thunderball te noemen als nog echte spionage thrillers, want vanaf Goldfinger (het prototype voor de rest van de serie) werden het juist de films zoals we ze nu nog kennen!

Vergeet ook niet dat we nu in een heel andere tijd leven, films als Dr No en FRWL zouden het nu bij de huidige MTV generatie maar wat matig doen ("saaie film met weinig actie!" wordt er dan al snel geroepen.).

Overigens Cleese is gewoon Q, hoor! Hem R noemen was, volgens mij, alleen maar een wat flauwe grap van Bond in TWINE. In DAD is ie ook gewoon Q.

avatar van Film Pegasus

Goldfinger is echt nog spionage, net als Thunderball. Alleen is dan inderdaad het gadgettijdperk begonnen. De mensen die DN en FRWL een saaie film noemen, kijken enkel maar naar echt commerciele films. Het is nu eenmaal zo dat er wel vraag is naar een hardere Bond die wat afwijkt van de gewone lijn films. Af en toe wil men een andere weg ingaan. Kijk maar naar OHMSS dat er uitspringt en later ook LTK. Het zou wel leuk zijn als in de volgende films Q en Monneypenny zouden komen, maar liefst met een volwaardige rol en niet de veredelde figurantenrol zoals we die kennen. Ik vind FRWL beter uitgewerkt. Sommigen zullen die wat saai vinden, maar ik vond het net sterker qua acteren (over het algemeen toch) dan de latere pure actiefilms. Het is altijd wennen met een nieuw gezicht voor Bond, maar ik heb voor CR er alle vertrouwen in. Wat mij betreft zijn ze de goeie richting uit aan het gaan. Er zullen fans en liefhebbers afhaken, maar anderen zullen dit juist als een soort comeback ervaren van de echte Bondfilms.

avatar van Film Pegasus

P.S: dat van Q wist ik wel, vandaar dat ik erbij had gezet dat het gewoon Q is gebleven. wat ik er mee bedoel is dat z'n rol wat meer mag zijn dan telkens hetzelfde voorstellen van de gadgets.

davidov

Ik kon het echt niet geloven hoeveel mensen destijds dachten dat Cleese R was... Ik dacht echt dat de 90% van de wereld of geen humor kon herkennen als ze het zagen of dat hun engels gewoon rampzalig slecht was....

"if you're Q...does that make him R? *smirks*"

Publiek: aaaaah hij heet R!

thunderball

Onzin Pegasus, Goldfinger en Thunderball zijn niet meer al te serieus te nemen actie Bondfilms en geen spionage thrillers.

thunderball schreef:

Toch vind ik bvb Goldfinger met het spioneren bij het kaartspel nog als echte spionage. De sfeer is in die 2 films beginnen verwateren. Feit is inderdaad wel dat Goldfinger de trendzetter werd voor de verdere reeks mèt de gadgets. Toch was het nog ergens geloofwaardig met echte misdaden. Stelen van goud of een kernraket ipv één of andere uitvinding of ruimtetuig zoals de latere films.

avatar van Mug

Mug

Kunnen de James Bond fans hier verder discussieren aub.

avatar van megaman

megaman

bond blijft een fictief personage, te realistich maken (lees: Bond als een bestaand mens) hoeft nog niet te betekenen dat de films daardoor echt beter worden. ik vind persoonlijk dat als je de bekende elementen uit de films gaat halen (Q, gadegets, Monypenny, gunbarrel, humor, avontuur) gewoon een heel ander soort film krijgt. niet het soort film wat ik van Bond verwacht.

er zijn inderdaad zat fans die Bond zo willen zien zoals hij in CR wordt. ik hou meer van de wat gezelligere Bond films als You Only Live Twice en Moonraker. gewoon leuke films om met het gezin naar toe te gaan. For Your Eyes Only was in vegelijking met Moonraker een stuk serieuzer. maar zelfs die film bleef best leuk om naar te kijken.

zelfs Dalton's films hadden nog wat humor. Brosnan's films waren een beetje wisselvallend qua humor. Goldeneye was een beetje kil. maarja, dat is natuurlijk weer luchtig te noemen vergeleken met CR. gaat dit allemaal verdwijnen in Craig's Bond films? hoe ver wil je gaan met het kill/dark-gehalte. what's next: Terminator Bond? John Mc Clane Bond?

Wow! Inderdaad Surion, ik zag het nu ook:

op de OST cd staan de volgende twee nr's:

23) The dead of Vesper
24) The bitch is dead

maw ze houden zich aan het boek, de heldin overleefd het einde vd film NIET!
Dat is heavy! Bond zal er kapot van zijn en hierdoor de cynische en koele agent worden, die we zo goed zijn gaan kennen de afgelopen 40 jaar!

Wow! Inderdaad Surion, ik zag het nu ook:

op de OST cd staan de volgende twee nr's:

23) The dead of Vesper
24) The bitch is dead

maw ze houden zich aan het boek, de heldin overleefd het einde vd film NIET!

Pffft oud nieuws kerel!
Waar ik me meer zorgen over maak: begrijp ik het goed als de titelsong niet (!!!!!) op de ost staat?!?!

thunderball

Oud nieuws, tja wanneer niemand het verder meldt en ik, met een nieuwe vriendin, niet meer zo vaak alles na loop op internet, mis je zulke dingen.

Tuurlijk zal de titelsong er wel op staan, het is allemaal voorlopig, zeker omdat Arnold het mede heeft gecomponeerd (dus zal eindelijk er weer een theme verschillende keren terug keren in de film).

1.African Rundown
22.Fall of a House in Venice
23.Death of Vesper
24.The Bitch is Dead
25.The Name's Bond... James Bond

Ik zie de titelsong er niet tussen staan

Zie vorige opmerking.

En ik quote:

Sony Music has now confirmed the listing, adding the "missing" cues from previous reports that stopped at track 18. The full listing now includes 25 tracks, with the famous James Bond theme rounding out the album and one incredible spoiler - only read further if you are not aware of the leading lady's fate.

The title song "You Know My Name" by Chris Cornell is still absent from the line-up. The singer-songwriter has been shooting the video for the title song in Los Angeles this week, but no official release date for the single has been announced.

Inmiddels is bekend dat MTV bij making the video op 30 okt (niet in NL?) de premiere zal geven van de clip

avatar van Film Pegasus

De verkoop van de single en de soundtrack zullen ook wel voor in het kort zijn.

Film Pegasus schreef:

De verkoop van de single en de soundtrack zullen ook wel voor in het kort zijn.

Misschien is het m'n kater, misschien ook niet, maar ik snap vrij weinig van die zin

Anyway ik vind dat ze daar eigenlijk vrij laat mee beginnen...

De OST komt 1 dag uit voor de premiere van de film...

De single neem ik aan wel wat eerder want dat is ideaal promotie materiaal...

davidov

En het is nog helemaal niet officieel dat die poster die er nu staat de nieuwe poster is! (grote kans op gewoon local UK quad poster...)

een prachtige poster

veel beter dan de vorige.

echt , hij is heel knap

davidov

Doet me weinig...ik prefereer een iets klassiekere final poster... en ik vind het jammer dat dit 60% knip en plakwerk is van de andere poster...

Ach misschien komt er van de week nog iets leuks bovenwater... De teaser posters waren prachtig, zou jammer zijn als de final poster gewoon bestaat uit "lesser-teaser poster pieces"

italiëpokercasinogebaseerd op boekterroristbankergeldfree running martelenmi6british secret servicemontenegro007: (2006)智破皇家賭場james bond