• 9.382.672 stemmen

Met onder meer: Daniel Craig, Eva Green en Mads Mikkelsen

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 23 november 2006

Plot Casino Royale

"Everyone has a past. Every legend has a beginning."

James Bond zijn eerste opdracht als geheim agent leidt hem naar Le Chiffre, de bankier van wereldwijd gevreesde terroristen. Wil hij deze gevaarlijke man tegenhouden en het terroristische netwerk uitschakelen, dan moet Bond hem verslaan met poker in het befaamde Casino Royale. Wanneer het Britse ministerie van Financiën een medewerkster inzet om over de inzet van het spel en het geld van de overheid te waken, is Bond hier niet blij mee.

avatar van Film Pegasus

Roseicollis schreef:

0'05 voor de moeite

eigelijk nog teveel maar vooruit dan maar weer

van harte gefeliciteerd met de slechtste jamesbond allertijden

Tja, Bond is volwassen geworden en geen strip zoals in Die Another Day met overbodige snufjes. Misschien was hij 'te moeilijk' voor sommige kijkers. Er zat nu eenmaal een verhaal en dat waren we al lang niet meer gewoon...

avatar van thunderball

thunderball

davidov schreef:

Niet zo moeilijk toch? Maud Adams speelt namelijk ook 2 bondgirls... maar is niet dezelfde persoon.

"maar ik dacht dat de M in goldeneye de 1e vrouwelijke M was....en dat was toen Bond al jaaaaren in dienst was"

Jup...dat klopt niet idd... maar er klopt wel meer niet gewoon inbeelden dat het wel klopt

Dan doet Dench het toch verekte slecht als andere M in CR:

wanneer ze echt een ander karakter zou moeten voorstellen dan toch! Ze speelt M exact het zelfde als in haar vorige Bondfilms, zelfde uiterlijk, zelfde stem en taalgebruik, zelfde looks etc....

Mwahhh, ik geloof er helemaal niks van! Gewoon het zelfde karakter.

avatar van Film Pegasus

Ik denk dat het wel het idee was om een aparte M neer te zetten, maar dat Judi Dench gewoon op haar manier de rol van M neerzette zoals ze dat ervoor deed. Voor haar was het dezelfde rol. Wat ook zo overkomt en eigenlijk niet storend is. Tenslotte gaan ze enerzijds wel de tijd terug in naar het begin van de Bondjaren, maar anderzijds is het evengoed een moderne Bondfilm geworden. Vergelijk het met Batman Begins die ook naar het begin van de jaren van Batman ging, maar qua moderne snufjes evengoed met z'n tijd is meegegaan.

avatar van davidov

davidov

thunderball schreef:

Dan doet Dench het toch verekte slecht als andere M in CR:

Mwahhh, ik geloof er helemaal niks van! Gewoon het zelfde karakter.

Als je daar al je noodle over breekt vraag ik me af hoe je al die films hebt uit kunnen kijken...

Ik vind deze M trouwens ook behoorlijk wat harder dan de Brosnan M. Immers waar ze toen gaf om electra, gekidnapped werd, bond haar beste agent noemde etc... vervloekt ze hem in CR meerdere malen (parlement, bij haar thuis, in bed etc). Laat ik het zo zeggen tijdens het Brosnan tijdperk had je een M die ondanks Bonds achterlijke acties toch behoorlijk aan hem gehecht was geraakt, en deze M is dat totaal niet.

avatar van Inland Rabbit

Inland Rabbit

Als ik dan tochj op een Bond film stem, dan deze. Deze Bond vind ik stukken beter dan Brosnan, al had die ook wel wat. Voor Bond standaards een goeie film. Ja bond, wat geef je zoiets? 3* dan maar?

avatar van thunderball

thunderball

davidov schreef:

Nee, he, he!!

Dit is ook helemaal aan het begin, ze is nog helemaal niet aan hem gehecht, hij is net aan het begin een dubbel 0 agent geworden. Ze ziet hem als een wijsneus die de verkeerde beslissingen neemt. Echter op het eind van de film tijdens het telefoongesprek merkt ze dat hij door de opgedane ervaringen al wijzer en meer ervaren is geworden. Is gewoon precies dezelfde persoon, die twee lullen maar uit hun nek om het te proberen te laten kloppen.

Film Pegasus schreef:

Deze reactie is net zo overdreven als het bericht waar op gereageerd wordt...

avatar van joe black

joe black

fantastische conversaties en oneliners. Slecht verhaal maar overdreven achtie (we love it!) en véél show. daarom een 3*

avatar van megaman

megaman

Je bedoelt Die Another Day zeker. Casino Royale is duidelijk het tegenovergestelde hier van. Beter verhaal en minder overdreven actie. Oftewel: geen torenhoge golven, onzichtbare auto's, jetpacks, ruimtegevechten of Bond die ondersteboven aan een vliegtuigje hangt. Dat was de showman! Ik snap ook niet dat er mensen zijn (niet jij "joe black" aangezien er achter stond: We love it!) die deze film overdreven vinden. Als film opzich misschien..maar in de Bond serie houdt CR het vrij kalm qua actie en spectakel.

avatar van thunder is black

thunder is black

het is een andere kant van de bond films niet slecht maar het is toch leuker met zijn snufjes vindt ik maar is zeker niet slecht!!!

4 van mij

avatar van joe black

joe black

Op het vlak van snufjes en auto's en zo van die dingen is deze film inderdaad minder dan de pierces bondfilms. Maar kijk eens naar die achtervolging in de beginscène: komaan! ze kruipen op een kraan, vechten daarop klimmen via een kabel naar boven en springen er af, zo van die dingen!

Het verhaal vond ik gewoon zwak. het gaat gewoon over een pokergame om véél geld en daarrond hebben ze gewoon wat andere dingen laten gebeuren. Wat er op het einde nog gebeurt in Venetie (dat instortend gebouw, nooit gezien! ) vond ik gewoon een trucje om het verhaal wat ingewikkelder te doen lijken en dan nog die andere man die met het koffertje gaat lopen, dat is helemaal zeer goedkoop.

en tot slot nog even dit: Met Daniel Craig hebben ze nog steets geen goede "the name is bond, james bond."-zegger gevonden. Niemand raakt aan Sean Connery! die deed dat fantastisch

sakiefg7

Ik blijf er nog altijd bij dat ze nu echt moeten stoppen met de bondreeks, dit vondt ik echt een vreselijke bondfilm en ik vrees dat ik Bond 22 nog erger ga vinden, Daniel Craig vindt ik gewoon ook geen goed acteur. Mijn favorite Bond blijft altijd Lazenby, Connery en Moore vondt ik ook geweldig bond spelen maar sinds Dalton de rol overnam is 007 echt verdwenen. Het boek van de film lijkt me wel erg leuk maar deze film vindt ik helemaal niks. Ik blijf er ook bij dat ik de soundtrack slecht vindt, het bondtheme van CR vindt ik ook helemaal niet mooi klinken. Voor bij blijven altijd de mooiste Bondtheme's van: Dr.No, Ohmss, Lald en Moonraker.

avatar van Wouter

Lazenby je favoriete Bond? Was dat de eerste die je zag of zo..?

Niet serieus te nemen, hoor.

Ik ben ook niet helemaal dol op Craig, maar ik hoop dat hij nog groeit. En aders..... is het vast niet de laatste Bond die we zullen meemaken.

Wouter schreef:

Lazenby je favoriete Bond? Was dat de eerste die je zag of zo..?

Niet serieus te nemen, hoor.

Nee Lazenby was de laatste Bond die ik ooit zag maar wel de beste vindt ik. Ik blijf erbij dat Craig echt niet aan de eerste 3 bonds kan tippen.

avatar van gideonvdb

gideonvdb

sakiefg7 schreef:

qua uitstraling ja, maar als acteur is ie ver uit de beste bond samen met connery en op gepaste afstand dalton.

avatar van Wouter

Craig moet nog groeien, maar wat mij betreft is hij nu al beter dan Lazenby, wat niet meer dan een model was. (De film was wel ok, maar dat was meer ondanks hem) Ook Dalton kon me niet bekoren. Hammy actor.

Connery blijft de beste, maar ook Brosnan vond ik erg goed. Moore was een beetje een clown, maar ik vond het wel grappig. En Octopussy is mijn favoriete Bond.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Brosnan is gewoon de beste naar mijn mening.

Dit komt geloof ik omdat Brosnan films heeft gespeelt die nog vaak op tv draaien, oude films zoals Dr. No draaien niet meer (helaas). Brosnan is de beste gevolgt door Connery. Daniel Craig vindt ik de minste van allemaal maar dat komt omdat hij pas begint en zoals wouter al zei moet groeien.

JohnWilliams schreef:

Brosnan is gewoon de beste naar mijn mening.

Hoe kom je daar bij?

avatar van P8rb

P8rb

Dit vind ik duidelijk een van de beste Bond films, de nieuwe Bond is best goed gecast, zet een goede rol neer. goed verhaal in de film en wat lekkere actie vooral het beginstuk, als ze overal naar beneden springen etc. 4 sterren voor deze Bond.

sakiefg7

Ik blijf er nog altijd bij dat Craig niet kan acteren en deze bondfilm vindt ik gewoon niks! 2 sterren!

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Dit blijft naar mijn mening de Beste bond film ! op imdb heeft deze een 8,1

avatar van joostie

joostie

sakiefg7 schreef:

ok maar de meeste mensen en critesie zeggen dat hij wel een zeer goede bond is(kwa acteren)

avatar van foxalert

foxalert

Helemaal 100% geweldig!

5 sterren.

Bart Tönjann

Zeker de beste, en Craig vind ik de beste Bond. Hij weet een echt mens neer te zetten i.p.v. die stoere macho bonds van hiervoor.

Bart Tönjann schreef:

Een echt mens hij zet juist een macho Bond neer zonder echt humor enzo. In deze film gebeuren rare dingen die ik bij de andere Bond's nooit zou zien

bijvoorbeeld: Die scene dat Bond door Le Chiffe gemarteld werdt die scene sloeg toch nergens op

En: Die actiescene bij die hijskraan was toch geen 007 actie meer

En: 007 die een mobiel gebruikt Dat zie ik de andere Bond's toch echt niet doen hoor (mischien Brosnan)

Ik vindt deze film gewoon zo'n overdreven actiefilm en absoluut geen Bondfilm.

Bart Tönjann

Ja, deze film brengt een hoop veranderingen. Je kunt duidelijk merken dat deze film in 'deze' wereld speelt. Zoals dat Bond Google gebruikt op zijn computer. Harde veranderingen, waar niet iedereen blij mee is. Persoonlijk vond ik het wel eens tijd, na 20 delen, voor verandering, maar dat is ieder voor zich.

Een echt mens, dat heb ik misschien een beetje verkeerd uitgedrukt. Toch vond ik hem menselijker overkomen dan de vorige Bonds.

sakiefg7

Ik vindt die veranderingen in de Bondfilms nou eenmaal niet zo goed. Ik zou eigenlijk willen dat ze Casino Royale al ergens in de jaren 60 hadden gemaakt. Ik vindt eigenlijk dat ze na Die Another day een laatste Bondfilm moesten maken. Ik vindt dat als je deze film vergelijkt met films van Connery,Moore en Lazenby dat er veel verschil is en daar is de bondreeks niet beter op geworden vindt ik. Bondfilms moesten naar mijn mening gewoon Bondfilms blijven en niet van die overdreven actiefilms zoals Die another day en Casino Royale. Maar ik vermaak me gewoon echt niet aan deze film.

Bart Tönjann

Daar heb je wel een paar sterke punten inderdaad. Had je deze film beter gevonden als het ongeveer hetzelfde was, maar dan geen James Bond, maar een nieuw karakter?

avatar van davidov

davidov

sakiefg7 schreef:

Moore was ook een enorm verschil na Connery, Dalton was totaal anders dan Moore en Brosnan was weer heel anders dan Dalton.... waarom kan deze film met Craig dan niet totaal anders zijn dan Brosnan? Al 40 jaar lang passen ze de films aan met hun tijd, groeien ze mee met de mode en dan is het nu opeens taboe?

Tevens heeft deze film aanzienlijk minder actie dan de vorige 4 delen als je het mij vraagt, ok het begin en einde barst ervan maar het middenstuk valt behoorlijk mee. Wat ik niet snap is dat veel mensen op MM klagen dat de film te saai was. Anderen klagen weer over dat er teveel actie in zat. Snap niet hoe men tegelijk zo fel tegen de film kan zijn en toch 2 compleet verschillende films beschrijven...

Als je het mij vraagt is deze film juist een positieve verandering. Actie wanneer het past bij het verhaal en niet wanneer er stipt 10 minuten voorbij zijn. Een verhaal dat een beetje leuk geschreven en uitgewerkt is, ipv een opeenhoping van achterlijke dingen die "stoer" en "bruut" moeten zijn. Bijv gadgets die wat geloofwaardiger zijn zoals een portable defibrillator ipv "een super strakke onzichtbare auto".

Het is niet de 1e keer dat de Bond reeks lichtelijk ontspoord is in hun queeste om de waanzin te bereiken (Moonraker iemand?) waarna ze heel snel terug gingen naar een wat simpelere film (For Your Eyes only) met iets minder SFX en iets meer spionage...

Bart Tönjann

Onzichtbare auto's en ijsgrotten trekken mij nooit zo in dit soort films...... Geef mij deze stijl maar.

italiëpokercasinogebaseerd op boekterroristbankergeldfree running martelenmi6british secret servicemontenegro007: (2006)智破皇家賭場james bond