• 9.379.298 stemmen

On Her Majesty's Secret Service (1969)

Actie / Avontuur | 142 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Alternatieve titels: Ian Fleming's On Her Majesty's Secret Service / O.H.M.S.S. / In Geheime Dienst van Hare Majesteit

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Peter R. Hunt

Met onder meer: George Lazenby, Diana Rigg en Telly Savalas

Gesproken taal: Engels en Duits

Releasedatum: 18 december 1969

Plot On Her Majesty's Secret Service

"Far up! Far out! Far more! James Bond 007 is back!"

James Bond voorkomt dat een jonge vrouw, Tracy Draco, zelfmoord pleegt. Haar vader is de leider van een machtige misdaadorganisatie en hij wil dat Bond haar beschermt door met haar te trouwen. In ruil daarvoor krijg hij informatie die hem zal leiden naar zijn aartsvijand Ernst Stavro Blofeld. Hij belooft Blofeld te vermoorden, maar wordt verliefd op Tracy.

• 19685 berichten

Van mijn kant een erg late herwaardering van Lazenby

Maar nu weet ik ook waarom die man zo goed was in de actiescènes.

(mosterd na de maaltijd voor degenen die dit al lang wisten, maar nieuw voor mij)

Hij was een ex- Special Forces commando.

Zie hier: George Lazenby - Wikipedia - nl.wikipedia.org

movie acteurs

Lazenby was ook erg goed in vechten. Sloeg een van de stunt mannen gewoon een (bloedneus). Logisch dat hij na deze film in veel Hong Kong actie films zat. Persoonlijk vond ik Lazenby veel weg hebben van Bond, hoe hij in het boek werd beschreven. De kritiek zoals ( Lazenby zet een saaie/duffe/zwakke Bond neer) vind ik zeer onterecht.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

cinema.rex schreef:

@orbit: Wat er zo fenomenaal is aan de soundtrack van OHMSS, ontgaat mij. De muziek is natuurlijk niet slecht, maar de titelsong bijvoorbeeld moet n.m.m. door een vrouw worden gezongen. Louis Armstrong vind ik geen gelukkige keuze, klinkt een beetje te lief.

Wat je beweert over Lazenby, vind ik natuurlijk kletskoek (zie boven)..

Overigens had Connery al bewezen dat cool zijn belangrijker was dan het hebben van klasse.

Vergeleken met Moore was hij een lompe boer. Moore was misschien wel te Brits, zijn films werden hierdoor wat te humoristisch, teveel voor alle leeftijden. Daarbij was hij te weinig atletisch om de actie-scenes geloofwaardig te kunnen spelen.

Mag jij vinden Die soundtrack is natuurlijk niet alléén de titelsong, dat snap je hopelijk wel. Ik bedoel gewoon alle gebruikte muziek, let maar eens op die ongemeen swingende muziek die je hoort tijdens die achtervolging op ski's Krijg ik altijd kippenvel van. Qua titelsong vind ik You Only Live Twice mooier, maar niet omdat het door een vrouw is gezongen.. dat kan me verder niet zoveel schelen. Sowieso maakte John Barry prachtige soundtracks voor bij de Bondfilms! Ook iets van de klasse die je bij de moderne Bonds mist. De films waren in het tijdvak van de jaren 60 toch beter op hun plaats.

avatar van cinema.rex

cinema.rex

@orbit: Ik hoop dat jij snapt dat de titelsong eigenlijk het hoofdthema is, dat gedurende de film enkele keren langskomt en daarna nog als aftitelmuziek.

Ben het met je eens wat betreft de prachtige scores van John Barry, maar dat is het nou juist. Het is mij niet opvallen dat de score van OHMSS zoveel beter is dan de andere fraaie Bond-scores van Barry. Wel is mij opgevallen dat ik het hoofdthema een stuk minder goed vind dan de andere thema's. Daarom ben ik geneigd de score van OHMSS lager te waarderen. Het kan best zijn dat de skiachtervolgingsmuziek prachtig is, hier laat mijn geheugen me in de steek.

Toen ik m'n "vrouwenopmerking" maakte, dacht ik vooral aan de songs van Shirley Bassey en, last but not least, Nancy Sinatra. Bij nader inzien moet m'n mening misschien bijstellen: de titelsong van FRWL, gezongen door Matt Munro, was heel aanvaardbaar.

Met jouw laatste zin ben ik dan weer van harte eens. Eind goed, al goed?

avatar van thunderball

thunderball

Het echte maintheme van OHMSS is het instrumentale thema wat bij de begintitels is te horen en zowat tijdens alle spectaculaire achtervolgings scene's,

wanneer je je dat ECHT niet kunt herinneren mag je feitelijk niet eens een oordeel over de muziek geven, want feitelijk is DAT het echte hoofdthema en vervangt in dit geval ook een echte titelsong.

Het romantische nr gezongen door Louis Armstrong, We have all the time in the world, komt welliswaar ook nog wel kort twee of drie keer terug, maar niet genoeg om te kunnen zeggen dat dat het hoofdthema is.

Bij de aftiteling wordt een -met behulp van een van de eerste voor filmmuziek gebruikte synthersizers- versie van het Bondtheme gebruikt.

avatar van cinema.rex

cinema.rex

Ben blij dat je dit misverstand opheldert. Inderdaad, waar ik zei "titelsong"en "hoofdthema", bedoelde ik de song van Louis Armstrong. Ik had ten onrechte de indruk dat de film met die melodie begon, een indruk bevestigd leek te worden door het score-album, dat met deze song begint.

Over wat ik wel of niet mag zeggen, verschillen we van mening. ik pleeg mezelf een tamelijk grote vrijheid toe te staan. Vervolgens heb jij de vrijheid om dat wel of niet serieus te nemen.

avatar van Akron777

Akron777

Een van de betere films uit de reeks. Er zit wat minder actie in dan gebruikelijk is geworden en het speelt zich vaak allemaal af in de vrij monotone loft van Blofeld, maar het is desondanks een zeer goede film. George Lazenby kreeg de moeilijke taak om de rol van Sean Connery over te nemen, maar naar mijn mening is hem dat uitstekend gelukt. Van de vechtscène in het begin tot de dramatische scène op het laatste weet hij in mijn ogen te overtuigen. Het mooie van deze film is dat er naast de hoofd verhaallijn ook nog een tweede verhaallijn is, wat ook een vrij mooie aandacht krijgt en de Britse spion van een heel andere kant laat zien. Zeker weten een van de betere.

avatar van mottsluhrev

mottsluhrev

Er zat potentie in deze bondfilm. Lazenby heeft zeker wel de looks om Bond te vertolken en in de gevechtsscènes kwam hij zeer sterk voor de dag. Alleen spijtig dat de filmmakers niet wilden zien dat de man ondertussen echt wel barslecht acteerde. Al na z'n eerste zin was dit duidelijk en het werd er zeker niet beter op. Het werd vaak zelfs hilarisch (geen intonatie in de zinnen, monotone stem waardoor grapjes en oneliners hun effect misten, geen emotie, kwam lomp over,...). De geloofwaardigheid van Bond was hierdoor ver te zoeken. In de voetsporen van Connery treden is natuurlijk moeilijk, maar op deze manier acteren lijkt eigenlijk nog moelijker. Ik hoop dat Lazenby Bond parodieerde, dan is hij zeker in z'n opzet geslaagd...

avatar van mister blonde

mister blonde

Na jaren herzien en moet zeggen dat het een prima aflevering is. Qua verhaal zelfs bovengemiddeld en hoewel dit misschien wel de meest aparte Bond is hij gaat notabene trouwen, maakt dat hem juist ook speciaal. Het laatste uur is zelfs absoluut topvermaak en deed me een beetje denken aan Where Eagles Dare. De eerste 5 kwartier zijn wel aardig, maar duren wel wat lang. Maar goed, daar hadden de twee voorgaande Bond's ook al een klein beetje last van. Verder is uiteraard het meest besproken (logisch ook) Lazenby. en eerlijk gezegd vind ik hem niet eens zo slecht. Niet echt geweldig, maar voor een model vind ik dat hij het er nog aardig van af brengt. Hij heeft gewoonweg de ontzettende pech dat hij Connery moest opvolgen. Connery heeft naast zijn uiterlijk, niet alleen zijn charisma mee, maar het is ook gewoon een goede acteur. Als James Bond was hij gewoonweg perfect. Dat is niet te overtreffen. Moore heeft dan ook gewoon geluk gehad dat Lazenby de ergste klappen al had opgevangen en dat Moore wat beter voldeed, anders had het ook voor hem best bij 1 aflevering kunnen blijven.

On her Majesty's Secret Service is een prima James Bond aflevering. Heb me weer uitstekend vermaakt. Ik snap goed dat er zat fans zijn die dit als een van de betere zien. 3,5 sterren.

• 19685 berichten

@ mister blonde: (Lazenby. en eerlijk gezegd vind ik hem niet eens zo slecht. Niet echt geweldig, maar voor een model vind ik dat hij het er nog aardig van af brengt)

De man was een voormalig Special Forces commando, en wat dat betreft beter geschikt dan om 't even wie voor zo'n rol.

Goed te zien in de actiescènes trouwens.

Toch nogal onderschat m.i.

Hij had een tweede kans moeten krijgen.

avatar van mister blonde

mister blonde

Hoe dan ook, hij had geen ervaring als acteur. Ben het ook met je eens dat het wat dat betreft best meevalt. Over die tweede kans weet ik inmiddels niet meer wat ik moet geloven (moest ie nu weg of wilde hij zelf niet). Op IMDb bij de trivia van Diamonds are Forever vind ik dit bijvoorbeeld;

George Lazenby was asked to make a second Bond movie but declined, due to a lengthy and restrictive potential contract. Burt Reynolds was the original choice to replace him but was unavailable. Then American actor John Gavin was signed to play James Bond in this movie. At the time, he had recently played the French Spy OSS 117 in the Eurospy flick Niente rose per OSS 117 (1968). Adam West turned down the role because he felt that James Bond should be a British actor. Michael Gambon turned down the role because he was "in terrible shape" and "had tits like a woman." At the last minute Sean Connery agreed to return as Bond for the sixth time in a two-picture deal and at an astronomical salary for the time. Producer Albert R. Broccoli insisted that Gavin be paid-out the full salary called for in his contract.

Interessante info m b.

John Gavin had ik nog wel zien zitten als vervanger.

Maar Burt Reynolds Welke idioot kwam er op dat idee?Haha.

Feit is wel dat schrijver Ian Fleming oorspronkelijk Cary Grant in gedachten had als Bond, en dat Lazenby daar heel erg op lijkt.

Maar natuurlijk had hij niet de acteerkwaliteiten van Grant.

avatar van JoBBuS

JoBBuS

Samen met Casino Royale mijn favoriete Bond-film! Veel mensen vinden Lazenby geen goede Bond afgeven, ik vind hem zeer goed! Verder vind ik de setting en het verhaal zeer interessant en het einde greep me zelfs aan! Arme James!;)

avatar van JoBBuS

JoBBuS

Ik lees net wat andere comments en ik denk dat ik bijna veilig kan stellen dat dit (nog steeds) één van de meest controversiële bondfilms is, zowel op het gebied van wie james bond speelt, de verhaalvertelling en de net iets andere (romantische) inslag. Voor mij werkte het dus, ik vind dit één van de beste Bonds, maar ik zie ook genoeg meningen voorbij komen die beargumenteerd het tegenovergestelde beweren... in iedere geval een spraakmakende Bond!

avatar van erik1677

erik1677

Bij aanvang van de film vond ik de boel maar een beetje sullig.

En kon ik niet echt in het verhaal komen.

Maar hoe verder de film vordert des te beter ik hem begin te vinden.

En ook george lazenby vind ik erg in zn rol groeien.

Met de eindscene tot een totaal anders gebeuren wat je in de voormalige bond-films zag.

Hier zie je eens een gevoelige bond aan het werk.

En vind dat lazenby dat met verve doet.

Een prachtscene is dat.

Maar ook de bobsleescene en ski-scene zijn van en wereldklasse en klassieke scenes wat mij betreft.

Als ik het begin niet zo slapjes had gevonden, had ik hier zekers nog wel een punt bij opgeteld.

Maar deze bond met Lazenby valt me dus absoluut niet tegen, ondanks ik hem al een tijdje voor me had uitgesteld,omdat ik een groot roger moore fan ben.

En had hier al paar keer gedeeltes van gezien maar kon me volle aandacht er niet bij houden.

Nu toch maar eens uitgezeten en hij valt niet tegen

avatar van Uzza_Sparta

Uzza_Sparta

voor mij nog steeds een van de beste Bond films. eigenlijk jammer dat Connery niet met deze was gestopt in plaats van Diamonds Are Forever, want ik weet zeker dat als Connery in deze had gezeten dan was de gemiddelde cijfer veel hoger geweest.

Lazenby doet het ok onder de omstandigheden, maar als verhaal is deze Bond film veel beter dan alles wat Moore, Brosnan, Dalton, en tot nu toe Craig heeft gedaan.

movie acteurs

Zelfs nu zit ik me te verbazen op de, voor mij, beste actievolle Bond film..
Ik had laatst weer eens zin om deze af te spelen. Ik weet niet hoe het kwam want dit is niet zo'n Bond film waar ik bij denk: "Hoe ging ie ook alweer". Elk stuk kan ik me nog herinneren van deze film, dat alleen is al knap. Maar ik wilde gewoon weer dat gevoel krijgen als toen ik deze film voor het eerst zag, terwijl ik deze film inmiddels het meest heb bekeken . En ik ben er voor mijzelf uit dat dit het grootste Bond meesterwerk, ooit is.

Mijn eerste kennismaking met On Her Majesty's Secret Service was toen we al een paar Bond films in huis hadden. Daarvan waren de films met Moore degene die we alleen in huis hadden. Ooit zag ik eens een folder van deze film en toen zag ik tot mijn verbazing een Bond cover met Lazenby. Het viel me al gelijk op dat deze Bond acteur maar in 1 film zat. Ik vroeg me af wie die Lazenby was . Ik vroeg toen aan mijn ouders wat zij wisten van deze acteur. Mijn ouders kenden hem wel, maar wat was nou ook alweer zijn naam. Niet heel veel later hebben we de hele complete Bond collectie gekocht , en toen zag ik voor het deze film. Ik vroeg mij af hoe Lazenby zou zijn. En ik werd gelijk helemaal fan van deze film. De soundtrack die er bij hoorde, die was ook helemaal goed en werd ik gelijk fan van de soundtracks van John Barry.

Power zit eigenlijk in elke Bondfilm (op natuurlijk een paar na), maar in deze zit duidelijk het meeste . Hoe Peter Hunt dit in elkaar heeft gezet is super indrukwekkend, zelfs nu. De film had toen een groot financieel budget voor die tijd. En dat is sowieso duidelijk te zien aan veel dingen. Vooral bij de final battle. Alles is zo prachtig gemaakt en vooral bijv. die ski scene's zijn schitterend en indrukwekkend in beeld gebracht. Dit werd destijds als "The Biggest Bond Adventure of Them All" beschouwt, en dat is het eigenlijk nog steeds in mijn optiek. Na de geweldige ontsnapping van Bond uit de Piz Gloria krijgen we nog een vechtscene, een achtervolging en nog een "Ski Chase". En dat met die memorabele muziek erbij maakt het al helemaal spannender. Echt subliem. Dat geeft ook nog een prachtige stijl erbij die in bijna elke film onovertrefbaar is. Ook een schitterende scene is wanneer Bond naar Piz Gloria vliegt met de helikopter. Ook daar zien we prachtige shots. Piz Gloria zag er ook mooi uit. Daar zou ik nog wel eens heen willen. Later zag ik in een documentaire hoe ze die scene's in de sneeuw hebben opgenomen en dat was op zich al een avontuur en geweldig.

De aanklacht tegen Lazenby vind ik persoonlijk nergens op slaan. Natuurlijk mag een ieder zijn eigen mening hebben. Lazenby deed het juist heel goed, stijlvol en stoer. Hij had veel eigen stijl en charme en komt nergens sullig, matig of wat ze toentertijd al niet over hem zeiden, over. Sommige hebben misschien niet de boeken gelezen van Bond . Ian Fleming gaf Bond een bepaald karakter. Ik vind dat Lazenby daar behoorlijk veel van weg heeft. Hoe Lazenby, Bond heeft neergezet is juist super. Vooral hoe die overkomt bij dat aangrijpende einde. Geweldig. Dat gaf ook iets realistisch aan Bond. Jammer dat geen enkele Bond acteur het daarna zo precies heeft neergezet. Zonde! De rest van de acteurs waaronder Diana Rigg blijft in mijn ogen ook de beste BondGirl. Telly Savalas is ook de best gecaste Blofeld in de hele Bondreeks en is ook de beste bad guy. Italiaanse acteur Gabriele Ferzetti doet het ook zeer degelijk in zijn rol.

En wat betreft dat einde. Ik heb het boek al lang niet meer gelezen, maar het einde is in het boek even (of zelfs nog) aangrijpend(er). Ik denk dat elk persoon die dat boek heeft gelezen dat aangrijpend vond. Ik in ieder geval wel. Zelfs Lazenby zei dat hij er beroerd van werd. Jammer dat Diamonds are Forever niet echt een goede wraak liet zien op Blofeld. Maar na OHMSS kwam het boek You Only Live Twice en daar zou hij echt wraak nemen. En komt volgens mij zelfs Irma Bunt opduiken, maar daar ben ik nog niet zo zeker van. Maar de filmreeks van bond kloppen niet echt ivm de boeken.

Dit is gewoon een waar meesterwerk. Tegenwoordig maken we niet meer van dit soort mooie Bond films. Het blijft echt zonde dat Lazenby maar een film heeft gedaan. Maar gelukkig heeft hij dit een keer gedaan, want hij is nog steeds niet vergeten. Ik heb dit meesterwerk dicht bij m'n nummer 1 film gezet in de top 10. Bijna even goed als het boek, want dat is wel zeker mijn mooiste/beste boek dat ik ooit heb gelezen. Met alles kan ik zeggen dat dit een onvergetelijk meesterwerk is. 5,0 blijft natuurlijk.

avatar van Zandadder

Zandadder

meesterwerk.

• 19685 berichten

Het lijkt er sterk op dat deze film (en Lazenby inkluis) aan een opwaardering bezig is.

Verdienen doet hij 't m.i. wel.

Jammer dat het aan de algemene score (nog) niet te zien is.

movie acteurs

Verdienen doet hij 't m.i. wel.

Dat zeker. Natuurlijk was de eerste keer dat ik Lazenby zag (na de Connery's en de Moore's) ook even wennen, maar toch beviel hij me gelijk. De mening van sommige dat hij slecht is, vind ik beneden peil.

Jammer dat het aan de algemene score (nog) niet te zien is

De score van deze film vind ik persoonlijk ook heel flauw. Ik vind het vooral absurd dat deze film paar jaar geleden een gemiddelde had van onder de 2,30 (check de statistieken).

Zandadder schreef:

meesterwerk.

Hup, dat kan nog een punt hoger.

ThaMovieVoter

Vrij bizarre Bond film met een naar mijn mening meer realistische, maar minder charismatische James Bond. Zo nu en dan, en dan met name in het eerste deel van de film, lijkt het eerder op een parodie op de eerdere Bond films. Vooral de typische eind jaren '60 cultuur komt in deze Bond film naar voren en zo nu en dan is dat niet helemaal toepasselijk. Wel vind ik de acteur die de rol van "Number One" op zich neemt geloofwaardiger overkomen dan zijn voorganger. Ondanks George Lazenby een vrij realistische indruk maakt vind ik hem de minste Bond en het is daarom niets voor niets dat hij deze rol maar één keer op zich nam. Al met al een vermakelijke Bond film, die ik echter sneller zal vergeten dan andere delen.

Uh....... want?

movie acteurs schreef:

Uh....... want?

Zo voelde het aan. "This never happened to the other fellow". Als je vijf films op rij kijkt met Sean Connery als Bond en ineens een andere acteur hem speelt en bovendien de grootste schurk ook ineens een ander is lijkt het me niet zo vreemd om het zo te ervaren. Vond het trouwens ook erg ongeloofwaardig dat Number One Bond geeneens herkende. Om maar een aantal voorbeelden te noemen...

movie acteurs

Oke, ik kan dat nog wel een beetje begrijpen.

Dat is inderdaad vrij merkwaardig in deze film. Oorspronkelijk heeft het, volgens mij, iets te maken met de boeken volgorde. You Only Live Twice kwam pas na het boek OHMSS. Maar dat de films niet in de oorspronkelijke volgorde van de boeken zijn opgenomen, neem ik ze niet kwalijk, maar kan natuurlijk verwarrend zijn.

movie acteurs schreef:

Oke, ik kan dat nog wel een beetje begrijpen.

Dat is een verklaring, maar een films blijf een film en je weet natuurlijk zelf ook wel dat ze niet alles letterlijk uit de boeken hebben overgenomen. Hier hadden ze dus zeker rekening mee kunnen houden. Dat vind ik dus erg slordig. Het einde is trouwens ook een beetje vreemd.

Ik kan het overigens wel waarderen dat een andere regisseur zijn eigen filmstijl laat doorschemeren, creatieve geesten zijn immers altijd welkom. En omdat deze Bond film afwijkt van de andere delen maakt het dan ook weer speciaal.

avatar van Film Pegasus

ThaMovieVoter schreef:

Dit is een film uit 1969, dus die typische eind jaren '60 cultuur is niet bewust opgezet denk ik maar. Ik begrijp ook niet je 'verwijt' dat dit een parodie zou zijn. Omdat ik vooral bij Roger Moore het gevoel had in tegenstelling tot Connery en Lazenby dat Roger Moore de reeks veel minder au serieux nam. Moore introduceerde eigenlijk The Saint in de huid van Bond met veel meer humor. Lazenby zorgt voor veel meer charme en is in verhouding met Moore zeker geen onverdienstelijke 007 geweest.

@ Film Pegasus:

Ik ben het helemaal eens met je commentaar op Moore en Lazenby.

avatar van Uzza_Sparta

Uzza_Sparta

ThaMovieVoter schreef:

.....Dat is een verklaring, maar een films blijf een film en je weet natuurlijk zelf ook wel dat ze niet alles letterlijk uit de boeken hebben overgenomen. Hier hadden ze dus zeker rekening mee kunnen houden. Dat vind ik dus erg slordig......

ik weet wel dat ze oorspronkelijk van plan waren om OHMSS te maken in plaats van You Only Live Twice, en dat Connery zelfs de script had gekregen, maar voor welke reden dan ook besloten ze op de laatste moment You Only Live Twice eerst te maken, en tijdens die verfilming had Connery zelf gekozen om mee te stoppen.

blijft slordig, maar kan een verklaring zijn

ThaMovieVoter schreef:

Na de succesvolle hit Goldfinger, waren ze eigenlijk van plan om OHMSS te verfilmen. Dat zeiden ze bij een van de documentaires bij de dvd van/of Thunderball/You Only Live Twice. Maar toch deden ze daarna de film Thunderball. Reden waarom ze geen OHMSS hebben weet ik niet precies. Ik geef je aan die kant gelijk. Ze hebben het inderdaad een beetje slordig uitgewerkt.

Het einde is trouwens ook een beetje vreemd.

Niks vreemds aan vind ik . Natuurlijk is het anders dan de rest, maar het einde volgt gewoon het fenomenale verhaal uit het boek. Maar oorspronkelijk is het vervolg van het verhaal zelf niet zo geweldig. Want na deze Bondfilm kwam Diamonds Are Forever. In het verhaal van You Only Live Twice (het boek die OHMSS vervolgde) blijkt Bond vreselijk stuk te zijn van de dood van Tracy. Dat hadden ze wat mij betreft In DAF ook mogen laten zien.

Dit is dan ook een van de meest speciale Bond films ooit gemaakt. Peter Hunt was oorspronkelijk een editor van de Bondfilms. Dit is de enige die hij heeft geregisseerd, en wat mij betreft had hij er nog een mogen maken.

Film Pegasus schreef:

You Only Live Twice is ook uit de 'flower power' tijd en in die film zie je dat niet terug.

Je begrijpt mijn verwijt niet maar ondertussen verwijt jij dat films van Roger Moore een parodie zijn? Dan begrijp je natuurlijk wel dat we allebei een eigen mening hebben. Bovendien heb ik de Roger Moore films nog niet gezien dus daar kan ik niet over oordelen en het dus ook niet gebruiken als vergelijking.