• 9.378.158 stemmen

On Her Majesty's Secret Service (1969)

Actie / Avontuur | 142 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Alternatieve titels: Ian Fleming's On Her Majesty's Secret Service / O.H.M.S.S. / In Geheime Dienst van Hare Majesteit

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Peter R. Hunt

Met onder meer: George Lazenby, Diana Rigg en Telly Savalas

Gesproken taal: Engels en Duits

Releasedatum: 18 december 1969

Plot On Her Majesty's Secret Service

"Far up! Far out! Far more! James Bond 007 is back!"

James Bond voorkomt dat een jonge vrouw, Tracy Draco, zelfmoord pleegt. Haar vader is de leider van een machtige misdaadorganisatie en hij wil dat Bond haar beschermt door met haar te trouwen. In ruil daarvoor krijg hij informatie die hem zal leiden naar zijn aartsvijand Ernst Stavro Blofeld. Hij belooft Blofeld te vermoorden, maar wordt verliefd op Tracy.

avatar van speedy23

speedy23

De eerste Bondfilm zonder Sean Connery, die er genoeg van had. Hij werd vervangen door acteur George Lazenby, maar die werd door de critici zonder genade afgeschoten. Onterecht, want deze Bond wordt nu door diezelfde critici beschouwd als één van de beste uit de reeks...

avatar van thunderball

thunderball

OHMSS vind ik een van de beste uit de reeks, het is zo wie zo mijn favoriete boek en Peter Hunt heeft er echt een hele goede film van gemaakt.

Ok misschien zijn hij en John Glen iets te enthousiast geweest met het snelle monteren, maar dat voegt wel weer wat toe aan de aparte sfeer!

De muziek van John Barry is natuurlijk de beste en mooiste van heel de serie, schaf ook zeker de geremasterde versie met bonustracks aan want die is echt heel mooi!

Het enige wat ik vooral toen ik nog een tiener was vond, is dat de eerste helft eigenlijk voor een Bondfilm wat weinig aktie bevat en ze dat blijkbaar zelf ook vonden en vervolgens in de 2e helft van de film het er mee boordevol gooien, waardoor het misschien niet helemaal goed verdeeld is.

Lazenby doet het voor een non-akteur zeer goed en met een betere begleiding had hij kunnen groeien in de rol.

Diane Rigg vind ik perfekt als Tracy, ik kan me sindsdien ook geen andere aktrice in die rol voorstellen.

En om nog even op de discussie terug te komen:

natuurlijk is er maar 1 Bond (en dat ben ik! grapje!!), maar gespeeld door verschillende akteurs! Als dit en die van FYEO een andere zou zijn als bv die van DAF, waarom slaat ie dan in DAF aan het begin alles en iedereen aan puin op jacht naar Blofeld? Om hem op z'n theekransje uit te nodigen zeker? Wanneer je dat gelooft geloof je zeker ook nog in Sinterklaas? Of veraad ik nu alles voor je en is voor altijd het Sinterklaasfeest voor je bedorven! Sorry, old chap!

avatar van italian

italian

Gisteren was het nog eens hoog tijd voor een Bondfilm. Films die ik een paar jaar geleden fantastisch vond.
Wel, het fantastische is er wel vanaf maar het blijven toch goede films.
Over het algemeen is OHMSS is als geheel goed maar met overal verschillende minpuntjes. Irritante minpuntjes.
Acteerwerk was niet echt van hoog niveau maar kan net door de beugel. Zeker George Lazenby, die later nog wat Hong Kong-producties en Emmanuelfilms maakte, overtuigde me bijna niet. Hij zal wel knap zijn maar de charme die Connery uitstraalde heeft hij duidelijk niet. Verder is de vrouw die Bunt speelt uiterst irritant. Diana Rigg en Telly Savalas zijn de enige die een beetje deftig acteren.
Maar ik wilde de film vooral zien om de fantastische actiescenes die ik in dit deel erg spectaculair vind zeker voor die tijd. De opnames op de Alpen en de achtervolgingscenes met de auto's zijn erg mooi en de ondersteundende muziek is een van de beste scores van de Bondreeks. Het duurt wel eventjes voor we dat allemaal te zien krijgen maar het wachten wordt zeker beloond.
Het verhaal is onderhoudend en de schurk gebruikt een iets originelere methode om de wereld in zijn macht te krijgen :onvruchtbaarheid voor alle levende wezens.
Maar zoals ik al in het begin zei waren er ook behoorlijk veel irritante minpuntjes.
- Hoe wist Bunt dat Bond naar de slaapkamer van het meisje kwam en waarom krijgen we nog zo'n meisjeslach te horen net voordat Bond ziet dat Bunt in het bed ligt ?
- De ene keer sneeuwt het en de andere keer niet
- Blofeld heeft al met zijn eigen ogen Bond gezien in YOLT en toch neemt hij die niet onmiddellijk gevangen als hij Bond ziet. Erg raar want het is een doorlopende serie...

Drie jaar geleden zou ik niet op die punten gelet hebben en daarom krijgt deze film een lagere stem dan de stem die ik toen gegeven zou hebben.
een 3 voor vooral de actiescenes en de muziek.

avatar van neo

neo

Van jongs af aan een vooroordeel gehad tegenover deze Bondfilm, mede doordat het gemis van Connery. Enkele jaren terug begon de film mij steeds meer te bevallen. En eigenlijk na te zien hoe men de Bond serie met Casino Royale weer opnieuw begon, ben ik OHMSS steeds meer gaan waarderen. Het is dat Lazenby nog steeds als aan marionet aan touwtjes rondoolt in de film, anders was deze naar ongekende hoogte gestegen.

avatar van Zinema

Prima Bondfilm, die ondanks dat hij dankzij Lazenby onterecht wordt ondergewaardeerd, een van de betere uit de serie is. Goed.

avatar van Theunissen

Beetje ondergewaardeerde Bond film. George Lazenby was best aardig als James Bond (in ieder geval beter dan Timothy Dalton) en had ook humor, Diana Rigg vond ik een prima bondgirl die ook nog eens goed kan acteren en ze zag er ook nog eens zeer mooi uit en Telly Salavas vond ik geweldig als badguy. De beelden (vooral de sneeuw landschappen) zijn prachtig de actie is gewoon goed en het verhaal was ook gewoon goed.

avatar van DVD-T

DVD-T

Een hele redelijke Bond film, die een beetje meer terug grijpt op het Spy-Thriller fromat.

Een hele andere Bond, zowel de acteur als de film zijn niet wast we gewend zijn.Lazenby doet het lang niet slecht en brengt ook wel iets in het karakter.Hij speelt hem iets minder strak en wat edgiër, maar ook wat emotioneler en breekbaarder.Het verhaal is zoals we van 007 avontuur gewend zijn het bevat bijna alle elementen die de voorgaande films hadden, maar ook wat nieuwe inbreng.Zo krijgt de Britse geheim agent dit keer een echte love interest.
Er wordt getracht deze Bond iets ruiger over te laten komen, met weinig succes nog want het werkt toch iets beter in de Moore films die het karakter toch net ietsjes meer meegeeft om dat overtuigend over te laten komen.Geen afbreuk op Lazenby die hier voor het eerst een grote fimlrol speelt.Je kan ook duidelijk aan hem zien dat hij zijn rol echt probeert op te zoeken, dus hij probeert weldegelijk om een goed personage neer te zetten.Erg jammer alleen dat dat zo'n beetje aan het einde van het middenstuk van de film gebeurt na de ski scène want daar is hij toch wel goed bezig.

Iets anders maar toch wel hetzelfde.Zoals al bekend is moesten de schrijvers zich houden aan de succes formule van de Bond films en die inbreng is wederom sterk aanwezig.Een badguy in de vorm van Savalas als Blofeld die hem goed neerzet.Een paar mooie Bond babes.Er wordt hier iets meer teruggegrepen op Dr. No wat meer een spy-thriller is ipv. een actie/avontuur.Bond gaat weer lekker op onderzoek uit.Helaas komt dit niet altijd even goed uit de verf door het grote verschil in tempo.De film springt hiermee wat van de hak op de tak, dat is vooral te danken aan de editing.De editor en de regisseur lijken niet te weten welke kant ze nu écht op willen met het verhaal.De scènes totaan het middenstuk zijn het net niet en komen daarom ook niet goed over.Dan komt de ski scène, een mooi opgezet actie moment die mij eingelijk altijd is bijgebleven.En vanaf dar wordt het veel en veel beter.Bond krijgt weer een iets menselijkere kant, en dat is een goede keus geweest, want de film krijgt daarna een impuls die je aan het denken zetten waarom de makers er daarvoor zo'n potje van hebben gemaakt.Ook vioel me deze keer de erg goede soundtrack op met een paar mooie composities die net als in YOLT weer heerlijk Bonds aanvoelen.

Dit is de 007 film waar ik iedere keer toch wel meer waardering voor krijg zo ook deze keer.Het is allemaal zo slecht nog niet.Het was even zoeken naar de juiste verhaal vertelling, maar dat is de makers wel gelukt helaas wat te laat in de film.Ook een fijne toevoeging is de wat meer edgiër Bond, maar dat komt hier nog niet helemaal goed uit de verf.Gelukkig is dit in de Moore films een stuk beter uitgewerkt.Ten onrechte wordt dit weleens de slechtste Bondfilm genoemd, want dat is het echt niet.Mijn stem verhoogd.

3* -> 3.5*

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Een vermakelijk Bond film.

Ik wist niet dat ene Lazenby een Bond acteur was. Hij is niet slecht maar geen van allen kan Sean Connery overtreffen.

Verder was de film wel aardig. Hij duurde alleen een half uurtje te lang naar mijn smaak.

Dus: Een leuke film die helaas wat langdradig is.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

George Lazenby haalt het niet bij Sean Connery. Laatstgenoemde zat telkens raak met zijn onderdrukt koele oneliners, terwijl Lazenby dr geen raad mee weet en het niets meer dan suf overkomt. Geen sterke Bond dus en de film zelf begint ook heel stroef. Het wordt beter wanneer er geswitcht wordt naar een met sneeuw overgoten Zwitserland, maar het blijft nog steeds wachten op leuke actiescenes.

Gelukkig komen die uiteindelijk toch nog wel en ik vond ze wel redelijk amusant en tof uitgevoerd. De setting in al die sneeuw deed me wel denken dat James Bond op de Olympische Winterspelen een geschiktere titel was voor deze film, maar dat terzijde.

avatar van Metalfist

Metalfist

Far up! Far out! Far more! James Bond 007 is back!

Deel 6 in de bekende James Bond reeks en tegelijkertijd ook de eerste die iets doet waarom de reeks later bekend zal staan. Het wisselen van hoofdpersonage. Connery was het na 5 keer beu en dus werd er een nieuwe acteur gezocht. De keuze voor Bond viel op George Lazenby en als regisseur werd de toen onbekende Peter Hunt gekozen.

De film loopt eigenlijk al vanaf de eerste momenten verkeerd. Het gunbarrel geluid, dat tot één van mijn favoriete Bond nummers behoord, wordt hier wat verkracht door er een soort van elektronische versie van te maken. Verschrikkelijk! Gelukkig passeert het nummer later in de film een aantal keer in zijn originele versie. Wat dan wel weer een pluspunt is qua muziek is de instrumentele main theme. Een bijzonder lekker nummer maar ik meende ook ergens later in de film Louis Armstrong te herkennen? Ik dacht dat hij toen eigenlijk al serieus ziek was.

George Lazenby werd vroeger gigantisch afgekraakt ten opzichte van Sean Connery. Ergens hebben ze wel gelijk maar zo slecht was hij nu ook weer niet. Oké, in de eerste helft van de film kijkt hij constant alsof hij precies een deur-aan-deur leurder is die stofzuigers voor een zacht prijsje verkoopt maar naarmate dat de film vordert lijkt hij precies meer en meer in zijn vel te zitten. Vooral op het einde waar zijn geliefde Tracy Di Vicenzo wordt neergeschoten zet hij een puike prestatie neer. Savalas, die later met zijn kletskop bekend zou worden als Kojak, zet hier een niet zo goed personage neer. Ik heb het sowieso altijd al moeilijk als ze in twee films voor hetzelfde personage verschillende acteurs gebruiken. Ook voldeed hij niet aan het beeld van Blofeld dat in de eerdere films werd neergezet. Iets waar Donald Pleasence wel in slaagde. Diana Rigg kon me als Bondgirl ook niet echt bekoren. Wel spijtig omdat ze eigenlijk de eerste is die eens een deftige achtergrond krijgt en niet zomaar ineens uit het water tevoorschijn komt zoals Ursula Andress in Dr. No.

Met de effecten zit het in On Her Majesty's Secret Service niet echt snor. Er zitten soms zeer lelijke, overduidelijk fake effecten tussen maar af en toe slaagt de crew er wel in om iets moois neer te zetten. Het is alleen jammer dat er hier ook weer gebruik wordt gemaakt van het versnellen van gevechten. Dat ziet er zo verschrikkelijk lelijk uit... Ook qua actie zit ik na On Her Majesty's Secret Service met gemengde gevoelens. Het eerste deel van de film gebeurt er eigenlijk bijzonder weinig voor een James Bond om dan in het tweede deel ineens los te barsten. Vanaf de ski-achtervolging, die er trouwens wel weer fake uitzag, begint het echt interessant te worden. De auto-achtervolgingen, de lawine, de bobslee,... Stuk voor stuk ook zeer mooi in beeld gebracht.

Tenslotte blijft dan alleen nog het verhaal over. Het is één van de langste James Bond films en dat is er aan te merken doordat sommige zaken nodeloos worden verlengd. Van mij had hij gerust een 20 minuutjes korter gemogen, vooral omdat ik net zoals bij de eerste keer dat ik hem zag moeite had om wakker te blijven. Wat dan wel weer goed is, is de liefdestwist die in het verhaal zit. Ik had niet gedacht dat ze het gingen aandurven om James Bond echt verliefd te laten worden en zelfs te laten trouwen, wat trouwens voor een aangrijpend einde zorgt. Spijtig genoeg brengt dit soms kleffe liefdesmomenten mee die ik liever niet in een 007 film zie zoals het geleuter over Bonds echte liefde voor Tracy in de schuur. De Angels of Death waren trouwens wel cool. Ik kreeg zowaar een déja vu gevoel naar Goldfinger en Pussy Galore's Flying Circus pilots. Wat wel een goed ding is.

Interessant deel van 007. Spijtig dat Lazenby maar één keer Bond heeft gespeeld want volgens mij had hij het later wel eens zeer goed kunnen gaan doen.

avatar van The Oceanic Six

On Her Majesty's Secret service, de 1e Bond in het tijdperk na Connery (alhoewel Connery nog wel terug zou keren), blijft toch een apart. Het blijft de enige Bond film waarin een foute miscast voor 007 is gemaakt. Het is maar goed dat ze George Lazenby meer leed hebben bespaard en hem geen 2e keer in de rol van James Bond lieten kruipen. Gister maar eens de film herzien.

Uiteraard, Sean Connery is eigenlijk niet te vervangen als 007 en het is ondankbaar als jij dan de eerstvolgende 007 moet spelen, maar konden ze niks beters vinden dan die houten hark George Lazenby? Hij heeft wel de looks van een gentleman, maar het was ook prettig geweest als hij een beetje kon acteren en stoer overkwam. Ik moest regelmatig denken als hij in beeld kwam dat ik Steve Carell zag. Die heeft ook een beetje die looks en loopt ook altijd erg houterig door het beeld. Ik geef iedereen krediet, maar dit was gewoon een gigantische miscast. Hij kwam totaal niet over als een James Bond.

Nou heeft hij ook de pech dat hij in een redelijke saaie Bond film mee speelt. Ik vond dat er maar weinig te beleven viel in een overigens behoorlijke lange film. Het 1e uur was eigenlijk best wel duf. Het 2e gedeelte ging was beter in de Alpen bij Blofeld en met de lawine etc op het einde. Iets meer pit door de hele film heen had de film goed gedaan. Het laatste half uur vond ik duidelijk het beste deel. Wel vond ik het einde met het huwelijk tussen James en de Bond girl (die ik wat kleurloos vond in de film) totaal onnodig. James moet niet trouwen in zijn films. Ergens maar goed dat Blofeld meteen een einde aan het huwelijk maakte haha. Maar ook dat blijft wel erg vergezocht. De dito dramatische scene met Lazenby in de auto met de dode vrouw is ook bedroevend slecht geacteerd.
Het plot zelf was op zich best oke, maar ik heb nu wel het gevoel dat ik een beetje klaar ben met de zoveelste film met schurk Blofeld. Ben blij dat men niet heel de reeks ermee doorgegaan is. Op een gegeven moment is het wel goed.

Kortom; een niet al te beste film. Gelukkig keren de traditionele zaken nog wel allemaal terug in de film met de bekende themesongs en personages zodat het allemaal best kijkbaar blijft. Maar ik kan toch geen voldoende geven voor deze film.

2,5* (0,5* verlaging)

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Bond wordt verliefd

Vermakelijke film, maar wel minder dan de vorige Bond films met Connery. Ik vond Connery toch iets beter overkomen. Het verhaal kon je splitsen in twee delen: Het eerste gedeelte waarin het verhaal een beetje wordt verteld en tweede gedeelte met actie in de Alpen. Ik moet zeggen dat ik het 1e gedeelte een beetje te lang vond duren. Verder miste ik gadgets in de film. Gelukkig was er wel een Aston Matin, de DBS, maar die was maar weinig in beeld (en zonder gadgets).
De ontmoeting op de ijsbaan vond ik maar raar. Dit konden ze wel iets soepeler aan pakken. En het einde vond ik ook een beetje slap. Was dat nou nodig?

avatar van mister blonde

mister blonde

Na jaren herzien en moet zeggen dat het een prima aflevering is. Qua verhaal zelfs bovengemiddeld en hoewel dit misschien wel de meest aparte Bond is hij gaat notabene trouwen, maakt dat hem juist ook speciaal. Het laatste uur is zelfs absoluut topvermaak en deed me een beetje denken aan Where Eagles Dare. De eerste 5 kwartier zijn wel aardig, maar duren wel wat lang. Maar goed, daar hadden de twee voorgaande Bond's ook al een klein beetje last van. Verder is uiteraard het meest besproken (logisch ook) Lazenby. en eerlijk gezegd vind ik hem niet eens zo slecht. Niet echt geweldig, maar voor een model vind ik dat hij het er nog aardig van af brengt. Hij heeft gewoonweg de ontzettende pech dat hij Connery moest opvolgen. Connery heeft naast zijn uiterlijk, niet alleen zijn charisma mee, maar het is ook gewoon een goede acteur. Als James Bond was hij gewoonweg perfect. Dat is niet te overtreffen. Moore heeft dan ook gewoon geluk gehad dat Lazenby de ergste klappen al had opgevangen en dat Moore wat beter voldeed, anders had het ook voor hem best bij 1 aflevering kunnen blijven.

On her Majesty's Secret Service is een prima James Bond aflevering. Heb me weer uitstekend vermaakt. Ik snap goed dat er zat fans zijn die dit als een van de betere zien. 3,5 sterren.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Zelfs nu zit ik me te verbazen op de, voor mij, beste actievolle Bond film..
Ik had laatst weer eens zin om deze af te spelen. Ik weet niet hoe het kwam want dit is niet zo'n Bond film waar ik bij denk: "Hoe ging ie ook alweer". Elk stuk kan ik me nog herinneren van deze film, dat alleen is al knap. Maar ik wilde gewoon weer dat gevoel krijgen als toen ik deze film voor het eerst zag, terwijl ik deze film inmiddels het meest heb bekeken . En ik ben er voor mijzelf uit dat dit het grootste Bond meesterwerk, ooit is.

Mijn eerste kennismaking met On Her Majesty's Secret Service was toen we al een paar Bond films in huis hadden. Daarvan waren de films met Moore degene die we alleen in huis hadden. Ooit zag ik eens een folder van deze film en toen zag ik tot mijn verbazing een Bond cover met Lazenby. Het viel me al gelijk op dat deze Bond acteur maar in 1 film zat. Ik vroeg me af wie die Lazenby was . Ik vroeg toen aan mijn ouders wat zij wisten van deze acteur. Mijn ouders kenden hem wel, maar wat was nou ook alweer zijn naam. Niet heel veel later hebben we de hele complete Bond collectie gekocht , en toen zag ik voor het deze film. Ik vroeg mij af hoe Lazenby zou zijn. En ik werd gelijk helemaal fan van deze film. De soundtrack die er bij hoorde, die was ook helemaal goed en werd ik gelijk fan van de soundtracks van John Barry.

Power zit eigenlijk in elke Bondfilm (op natuurlijk een paar na), maar in deze zit duidelijk het meeste . Hoe Peter Hunt dit in elkaar heeft gezet is super indrukwekkend, zelfs nu. De film had toen een groot financieel budget voor die tijd. En dat is sowieso duidelijk te zien aan veel dingen. Vooral bij de final battle. Alles is zo prachtig gemaakt en vooral bijv. die ski scene's zijn schitterend en indrukwekkend in beeld gebracht. Dit werd destijds als "The Biggest Bond Adventure of Them All" beschouwt, en dat is het eigenlijk nog steeds in mijn optiek. Na de geweldige ontsnapping van Bond uit de Piz Gloria krijgen we nog een vechtscene, een achtervolging en nog een "Ski Chase". En dat met die memorabele muziek erbij maakt het al helemaal spannender. Echt subliem. Dat geeft ook nog een prachtige stijl erbij die in bijna elke film onovertrefbaar is. Ook een schitterende scene is wanneer Bond naar Piz Gloria vliegt met de helikopter. Ook daar zien we prachtige shots. Piz Gloria zag er ook mooi uit. Daar zou ik nog wel eens heen willen. Later zag ik in een documentaire hoe ze die scene's in de sneeuw hebben opgenomen en dat was op zich al een avontuur en geweldig.

De aanklacht tegen Lazenby vind ik persoonlijk nergens op slaan. Natuurlijk mag een ieder zijn eigen mening hebben. Lazenby deed het juist heel goed, stijlvol en stoer. Hij had veel eigen stijl en charme en komt nergens sullig, matig of wat ze toentertijd al niet over hem zeiden, over. Sommige hebben misschien niet de boeken gelezen van Bond . Ian Fleming gaf Bond een bepaald karakter. Ik vind dat Lazenby daar behoorlijk veel van weg heeft. Hoe Lazenby, Bond heeft neergezet is juist super. Vooral hoe die overkomt bij dat aangrijpende einde. Geweldig. Dat gaf ook iets realistisch aan Bond. Jammer dat geen enkele Bond acteur het daarna zo precies heeft neergezet. Zonde! De rest van de acteurs waaronder Diana Rigg blijft in mijn ogen ook de beste BondGirl. Telly Savalas is ook de best gecaste Blofeld in de hele Bondreeks en is ook de beste bad guy. Italiaanse acteur Gabriele Ferzetti doet het ook zeer degelijk in zijn rol.

En wat betreft dat einde. Ik heb het boek al lang niet meer gelezen, maar het einde is in het boek even (of zelfs nog) aangrijpend(er). Ik denk dat elk persoon die dat boek heeft gelezen dat aangrijpend vond. Ik in ieder geval wel. Zelfs Lazenby zei dat hij er beroerd van werd. Jammer dat Diamonds are Forever niet echt een goede wraak liet zien op Blofeld. Maar na OHMSS kwam het boek You Only Live Twice en daar zou hij echt wraak nemen. En komt volgens mij zelfs Irma Bunt opduiken, maar daar ben ik nog niet zo zeker van. Maar de filmreeks van bond kloppen niet echt ivm de boeken.

Dit is gewoon een waar meesterwerk. Tegenwoordig maken we niet meer van dit soort mooie Bond films. Het blijft echt zonde dat Lazenby maar een film heeft gedaan. Maar gelukkig heeft hij dit een keer gedaan, want hij is nog steeds niet vergeten. Ik heb dit meesterwerk dicht bij m'n nummer 1 film gezet in de top 10. Bijna even goed als het boek, want dat is wel zeker mijn mooiste/beste boek dat ik ooit heb gelezen. Met alles kan ik zeggen dat dit een onvergetelijk meesterwerk is. 5,0 blijft natuurlijk.

avatar van ThaMovieVoter

ThaMovieVoter

Vrij bizarre Bond film met een naar mijn mening meer realistische, maar minder charismatische James Bond. Zo nu en dan, en dan met name in het eerste deel van de film, lijkt het eerder op een parodie op de eerdere Bond films. Vooral de typische eind jaren '60 cultuur komt in deze Bond film naar voren en zo nu en dan is dat niet helemaal toepasselijk. Wel vind ik de acteur die de rol van "Number One" op zich neemt geloofwaardiger overkomen dan zijn voorganger. Ondanks George Lazenby een vrij realistische indruk maakt vind ik hem de minste Bond en het is daarom niets voor niets dat hij deze rol maar één keer op zich nam. Al met al een vermakelijke Bond film, die ik echter sneller zal vergeten dan andere delen.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Vrij goeie Bondfilm.

Sterk openingshalfuur - de casino-bazaar was erg goed. Valt daarna wat terug omdat het nogal praatziek is, maar herstelt zich en het laatste uur is erg goed.

Deze film bevat wel een gezonde portie actie, maar toch had ik ook het spionage-gevoel. Minpunt aan die actie was dat het nogal veel versneld was.

George Lazenby als James Bond, wel, had ik erger verwacht. Hij ziet er wat jong uit (29 is inderdaad wat jong) en mist het 'ervaren' charisma van Connery (hoewel weinig acteurs dat ook hebben). Lazenby komt in het praatzieke gedeelte wat onwennig over en hij wilt nogal veel de vrouwenzot uithangen. Maar hij toont zich ook een menselijke Bond. Ik had hem graag een 2e film zien doen. Kortom, minder dan Connery maar absoluut niet zo slecht als velen beweren.

Bondgirl van dienst was voor mij totnogtoe de beste. Uiterlijke schoonheid, inhoud, een beetje acteertalent.

Blofeld leek heel erg op de Austin Powers-parodie.

Paar toffe scènes, goeie muziek, terug het spionage-gevoel (door een degelijk script), .. Een Bond zoals het hoort. Ik miste wel wat Q-momenten, de chemie tussen Bond en Moneypenny, en M was nogal een zure pruim in deze film.

Zeer degelijk.

3,5

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

Ben compleet eens met de review van Dr.Chanard...

Vond het zelf een goeie film, beter dan you only live twice wat soms overdreven was,is deze film meer serieuzer en legt het meer de nadruk op de spionage.

Geoge Lazenby vond ik opzich echt goed als bond,snap niet dat mensen hem zoo slecht vonden..hij had zijn gezicht mee.

Je kon het wel zien dat hij het nog moest leren als echt charismatische Bond maar je zag ook wel dat Lazenby plezier had in zijn vertolking .

De locatie die ze hebben gekozen was dan weer subliem..

avatar van Pitakaas

Pitakaas

Ten tijde van Dr. No ('62) had Fleming 10 boeken klaar. Zes daarvan waren inmiddels in 69'verfilmd (5 door Eon en Casino Royale door een zekere K. Feldman) en één boek was meer een verzameling van korte verhalen (For Your Eyes Only). Oftewel, er lagen nog drie verhalen klaar, maar Fleming had al langer door dat dit er aan zat te komen. Daarom is hij in '63 begonnen aan On Her Majesty's Secret Service (OHMSS). Omdat Dr. No inmiddels al was uitgebracht kon Fleming de kennis en ervaring van deze productie doorwerken in dit nieuwe boek. Het boek is dan ook afgestemd op Sean Connery en Ursala Andress. Ironisch... Sowieso was de volgorde van filmen niet bijster handig, aangezien OHMSS 1 jaar vóór You Only Live Twice is verschenen, terwijl men dus weer in andere volgorde heeft gefilmd. Dit zou trouwens voor wat problemen zorgen in het script.

Anyway, '69 besloot met dus om OHMMS te gaan verfilmen boven Moonraker of Diamonds Are Forever. De intro begint en we zien een nieuw gezicht. Het zou voor sommigen waarschijnlijk even slikken zijn geweest nadat dit nieuwe gezicht, George Lazenby, zich voorsteld als Bond, James Bond. Wat men misschien al zag aankomen, was het vertrek van Connery. Hij had er niet meer zo zin in, en als je naar z'n prestaties keek in YOLT was dat ook te zien. Het lastige van een nieuwe Bond casten is dat hij aan bepaalde visualisatie moet voldoen en ook niet slechter mag zijn als zijn voorganger. Eigenlijk is het onmogelijk, maar George Lazenby mag het gaan proberen. Zijn geschiedenis als ex-militair is goed te zien in de eerste vechtscene, ziet er allemaal veel beter uit als wat Connery (of beter gezegd Simmons, de stunt double van Connery) liet zien. Alhoewel ook deze opening niet echt de kwaliteit heeft van die van Thunderball of voorgangers, en daarnaast ook gewoon aan het verhaal meewerkt, is het geen slechte beginner. Leukste stukje is natuurlijk de grappige verwijzing naar Connery met de zin 'This never happened to the other fellow'. Geinige knipoog.

De opening title die volgt is ook niet echt noemenswaardig. Binder heeft wel beter werk afgeleverd. Het thema schittert in afwezigheid en we krijgen hooguit wat verwijzingen naar alle voorgaande Bond films. Title song is wel erg goed (instrumentaal dit keer) en komt ook weer op het conto van John Barry. In de credits is al te zien dat er een compleet nieuwe regisseur is in de persoon van Peter Hunt, die voorheen wat dingetjes als editor heeft gedaan in Dr. No en From Russia With Love. Belangrijker echter is dat Maibaum terug is als scriptwriter, een naam die inmiddels net als Binder toch wel verbonden is aan James Bond. Hopelijk is deze terugkeer al voldoende om een beetje product af te leveren dan het tegenvallende YOLT. De dialogen zijn in ieder geval weer van het niveau Thunderball, met rake opmerkingen en scherpe humor ('Just a stiffness coming up... In the shoulder'). Als regisseur vind ik het Hunt redelijk tot goed doen, met een mooi oog voor detail en redelijk veel sfeerverhogende shots (stierenvechten bijvoorbeeld). Sowieso krijg ik al snel het gevoel dat deze film wat meer lijkt te gaan draaien om een vrouw (een zekere Tracy) dan een badguy. De film begint namelijk zonder een doel, en het is lastig te volgen wat James Bond precies in Italië heeft te zoeken. Is die daar voor Draco? SPECTRE? Uiteindelijk wordt wel duidelijk dat Bond dit keer weer achter Blofeld aangaat, alias Number One. Het is een beetje raar als je You Never Live Twice hebt gezien waar Bond en Blofeld kaarsrecht tegenover staan, en dan nu te zien dat ze elkaar klaarblijkelijk niet kennen en nooit gezien te hebben (Bond moet uitzoeken wie Blofeld is). Dit is dus het beste voorbeeld van het filmen in een andere volgorde dan de chronologische volgorde van de boeken.

Het tempo ligt redelijk laag. Bond arriveert op Piz Gloria, een medisch instituut op 3 km hoogte in de Zwiterse Alpen. Een heerlijk typische Bond locatie, al ontbreekt ook de nodige actie hier. Het gaat allemaal zo traag. Nu hoeft een Bond film van mij allesbehalve volgepakt zitten met actie, maar op een gegeven moment heb ik het idee dat Bond amper progressie boekt en er teveel praatscenes voorkomen. We moeten uiteindelijk wachten tot Bond wordt ontmaskerd. Een standaard kritiek die veel Bond films kregen is dat Bond eerst gepakt moest worden voordat het echt losging, en in het geval van deze film kan ik me daar wel in vinden. Blofeld krijgt nu veel screentime, en de invulling van Telly Savalas is echt geweldig gedaan. Echter verliest Blofeld wel die mystiek die hij had als de hoge pief bij SPECTRE, wat ik ook wel tof vond. We krijgen ieder geval te horen dat SPECTRE weer een (best slim) plan heeft om world dominance te verkrijgen: door middel van een bacteriële oorlog te voeren zo weer losgeld te eisen bij de VN. Ik hou stiekem wel van dat SPECTRE!

Juist nadat de middendip van de film net wat te lang lijkt te worden, kunnen we gaan beginnen aan misschien wel het beste James Bond uurtje ooit. De scene in het transformatorkamertje is leuk in beeld gebracht en de muziek sluit weer perfect aan. John Barry levert 1 van zijn beste scores af, en het is echt indrukwekkend hoe hij elke title song weer in de film weet te verwerken, en het toch zeer spannend te houden en daarnaast altijd die typische Bond feeling weet te behouden. Geweldige prestatie. Er volgen redelijk wat actiescenes, en de snelle editing valt op. Veel zoomen en korte shots, ik ben er persoonlijk gezegd niet echt fan van. Het houdt echter wel de snelheid in de film die het nu zeer goed kan gebruiken. Het Bond uurtje komt tot meerdere hoogtepunten in maar liefst twee ski scenes (wederom geweldige muziek!), een bobsleescene, een stock car race (look like it's rush hour) en de bestorming van Piz Gloria. Wie zegt er dat OHMSS saai is? Er zit hier genoeg actie in voor 2 films! En toch weet Hunt+Meibaum het zo te brengen dat het nooit zo banaal wordt als in YOLT. Het is allemaal overtuigend in beeld gebracht (al had het bekende doorspoelen wel achterwege mogen worden gelaten) en de avalanche scene ziet er on-60's uit.

Uiteindelijk draait OHMSS uit op een fantastische film. Echter zijn we nog niet klaar, want Bond gaat zelfs trouwen! That never happened to the other fellow as well . En ik vind het nog redelijk gepast ook. Riggs als Tracy is een overtuigende Bondgirl, of beter gezegd, ms. Bond. Echter moet ik wel zeggen dat Lazenby het toch meer moet hebben van de actie scenes dan van de wat emotionelere scenes (zoals het einde). Kun je toch wel zien dat Lazenby een keiharde militair is en geen échte acteur. Toch vond ik Lazenby niet zó slecht als sommigen beweren: hij heeft gewoon pech dat hij aan een verwachtingspatroon moet voldoen dat eigenlijk onmogelijk is (Sean Connery).

Gevoelsmatig is Thunderball toch wel mijn favoriete Bond, maar als ik dat sentiment een beetje wegzet is On Her Majesty's Secret Service toch wel 1 van de beste Bonds.

avatar van AnthonyG.

AnthonyG.

Ik wou een hele lap tekst schrijven, maar member "Pitakaas" heeft dat al gedaan voor mij, en eerlijk, ik zou het niet beter kunnen.

George Lazenby speelde maar één bondfilm en dat is best jammer, zijn vertolking hier is zeker te pruimen. Gedreven door verliefdheid geeft hij een menselijke invulling aan 007 zonder veel in te boeten aan skills en charme.

Lazenby leent zich duidelijk beter tot het actiewerk dan voor het "sociale" , maar zoals gezegd valt dat zeker mee imo en het is merkbaar bond.

Uit de bondreeks blijft Thunderball m'n favoriet, maar toch geef ik On Her Majesty's Secret Service een halve ster meer, omdat men het meer uit de film heeft gehaald dan bij Thunderball, al was het maar omdat hier geen vervelende scenes inzitten.

Dikke 5 voor een heel goede bondfilm.

(Voetnoot: misschien moet Daniel Craig een voorbeeld nemen aan Lazenby's invulling van Bond?)

avatar van K. V.

K. V.

'k Vond dit een iets andere film dan de voorgaande Bonds. Vond de film vooral romantischer: James gaat paardrijden met z'n geliefde en trouwt zelfs. Er wordt ook geen gebruik gemaakt van snufjes.

Diana Rigg (de Bondgirl) ken je misschien ook van de oude tv-reeks "The Avengers".

Misschien geen zo'n bekende film, maar absoluut geen slechte film.

avatar van Spetie

Nadat Sean Connery reeds in enkele Bond films gespeeld had, had hij voor On Her Majesty's Secret Service niet zo zin meer in deze rol, en kreeg George Lazenby de kans om deze rol te spelen. Het zou voor hem ook bij deze ene rol als James Bond blijven. Misschien maar beter ook want Lazenby is als Bond stukken minder dan zijn illustere voorganger.

Lazenby mist de uitstraling en de charme, die Connery wel had. Geen schande, maar wel een terechte constatering. De film zelf is wel ietsje beter dan zijn voorganger, al is daar op zich ook niet zo heel veel voor nodig. Toch behoort On Her Majesty's Secret Service niet tot de betere Bonds. Naast een miscast als Bond, maakt de regisseur ook de fout om er een zeer lange speelduur aan te hangen. 142 minuten is echt veels te veel voor een Bond als deze. Hierdoor ontkom je er haast niet aan dat er minder boeiende stukken in het verhaal voorkomen, en hier zijn dat er redelijk veel.

De positieve punten zijn vooral de actiescènes in de sneeuw, waarbij de ontsnapping op ski’s uit de Alpen het absolute hoogtepunt is. Terry Savalas is een vermakelijke schurk en ook de soundtrack is best de moeite waard. Tock kan ik niet ontkennen dat het een behoorlijk lange zit is en dat er teveel zaken in voorkomen, die niet boeiend genoeg waren. Ook is het goed te begrijpen dat men Connery graag weer terug wilde hebben als Bond.

Wederom een onvoldoende voor een Bond dus.

avatar van Ceeda7

Ceeda7

Erg onconventionele Bond. Dat maakt deze razend interessant.

Lazenby draagt de loodzware erfenis van Connery. Hij doet het zeker niet slecht, maar bij vergelijking met andere Bonds zal hij altijd het kneusje zijn, ook al heeft hij niet echt de kans gehad om zich volledig te bewijzen.

De film draagt een donker sfeertje, en het liefdesrelaas en de kwetsbaarheid deed mij logischerwijs denken aan de beste Bondfilm ooit Casino Royale (2006), waar het op een bittere toon eindigt . Aan Bond wordt in deze film ook een menselijker profiel toegewezen, k zie het graag gebeuren, maar de miljoenen Bondfans liever niet denk ik .De regie krijgt een dikke pluim, mooie stills, goede cinematografie wat we van de vorige cyclus weinig gewoon zijn. De film is stijlvol, helaas is Bond zelf dat niet echt.

De lange speelduur, oninteressante actie, flauwe oneliners,matige spanningsveld maken de film wel minder.

Toch tevreden door de plotse stijlbreuk. Na het vreselijke You Only Live Twice was dit wel echt nodig. 3*

avatar van Tarkus

Tarkus

Tarkus schreef:

Hoewel George Lazenby het hier zeer goed doet is het voor hem bij deze ene keer gebleven om James Bond uit te beelden, wellicht vonden de makers hem niet genoeg charisma hebben.

Verder vond ik het verhaal wel goed en deed de rest van de cast het ook prima.

Prima Bond film dus die zeker niet misstaat in de ganse reeks.

Ook deze opnieuw bekeken en mijn score iets verhoogd.

Ik vind het spijtig dat George Lazenby niet meer Bond films op zijn naam heeft staan, want zoals ik al eerder zei, doet hij het zeker niet slecht.

Als het een troost voor hem mag zijn, hij heeft wel de langste Bond-film op zijn naam staan, maar tevens de enige film met zo'n tragisch einde.

avatar van DiDa

DiDa

“James Bond will return in….On Her Majesty’s Secret Service” stond er bij de eindcredits van You Only Live Twice. James Bond zou inderdaad terugkeren, maar niet in de vorm van Sean Connery. Wat de producers hem ook wilde betalen, Connery had er geen zin meer in, dus moest men op zoek naar een nieuwe James Bond. Deze vond zijn vorm in de onbekende acteur George Lazenby, die bekend was in de Australische modellen wereld. Dit zou ook de enige keer zijn dat Lazenby het Bond personage zou spelen. Dit zorgt ervoor dat On Her Majesty’s Secret Service altijd die vreemde eend in de bijt blijft.

Bond zoekt al 2 jaar naar SPECTRE leider Blofeld en komt erachter dat Blofeld zich ophoudt in de Zwitserse Alpen. Het blijkt dat Blofeld de wereld wil vernietigen door middel van biologische oorlogvoering. Aan Bond dus de moeilijke taak om te infiltreren in de SPECTRE organisatie en Blofeld te stoppen…

OHMSS was van tevoren eigenlijk al gedoemd, want wie kon nu Sean Connery doen vergeten in de rol van Bond? Dat was een onmogelijke taak. Mensen zijn vaak al bevooroordeeld bij het beoordelen van deze film. Maar het vreemde is dat deze film een van de beste Bondfilms ooit is. En dat komt idd niet door Lazenby, maar door het spannende opbouwende verhaal, de coole actiescènes, de prachtige locaties en het feit dat James Bond emotioneel betrokken raakt bij het verhaal. De makers zijn deze keer dan ook trouw gebleven aan het boek. Dit levert alleen ook een continuïteitsfout op. Bond moet infiltreren in de SPECTRE organisatie en Blofeld blijkt Bond helemaal niet te herkennen, terwijl ze elkaar toch echt ontmoet hebben in de vorige film You Only Live Twice. Volgens de boeken kwam OHMSS dan ook voor You Only Live Twice, vandaar. Maar goed, je moet deze film voor de gemakkelijkheid maar als onafhankelijke film bekijken.

OHMSS is de langste Bond film ooit gemaakt (samen met Casino Royale), maar verveelt geen moment. Vanaf de stoere openingsscene tot aan de schokkende laatste minuut weet de film te vermaken. De film bouwt rustig op om vervolgens het laatste uur los te gaan met een spectaculaire ontsnapping, een skiachtervolging, een autoachtervolging, een aanval op Blofeld’s schuilplaats en een bobslee achtervolging. De actiescènes zien er voor een film uit 1969 fantastisch uit. Vooral de skiscènes.

Aan het begin weet je even niet waar een en ander toe gaat leiden, wanneer Bond in contact komt met Tracy. Uiteindelijk wordt dit allemaal mooi verweven in het verhaal. Het enige smetje is dat Bond eigenlijk per toeval achter de verblijfplaats komt van Blofeld. Hoe groot is de kans dat je een dame tegenkomt die zelfmoord wil plegen, je deze persoon red en dat haar vader weet waar de meest gezochte crimineel op de aarde zich bevind. Maar goed, dat terzijde.

George Lazenby speelt de rol van James Bond. Lazenby is misschien wel de minste Bond ooit, maar hij heeft natuurlijk ook last gehad van de zware druk die op zijn schouders rustte. Lazenby komt wel goed tot zijn recht in de vechtscènes. Hij is een betere on-screen vechter dan Connery. Lazenby komt ook goed weg met de scènes waar Bond emotie toont. Lazenby mist alleen de charmantheid en het charisma van Connery. Vooral de one-liners komen bij Lazenby absoluut niet over. Dit ligt misschien ook aan de timing ervan, wat dan misschien weer de schuld is van de schrijvers.

Blofeld wordt gespeeld door weer iemand anders, namelijk Telly Savalas. Savalas is een goede Blofeld en slechterik, maar haalt het niet bij de vertolking van Donald Pleasance.

Diana Rigg speelt de rol van Bondgirl Tracy. Hiermee is ze meteen een van de beste Bondgirls ooit. Ze is mooi, intelligent en heeft charisma. De liefdesscènes tussen haar en Lazenby werken goed (achter de schermen bleek dit het tegenovergestelde te zijn).

Ook een memorabele rol is die van Blofeld’s rechterhand Irma Bunt, gespeeld door Ilse Steppat. Ze heeft een gemene uitstraling en doet je denken aan Rosa Klebb in From Russia With Love.

De rollen van M, Moneypenny en Q worden weer door de vaste cast vertolkt.

"We Have All The Time In The World, door Louis Armostrong was de soundtrack van de film en is niet te horen tijdens de openingscredits, maar bij de eindcredits. Tijdens de openingscredits horen we het OHMSS Theme, dat ook gedurende de film te horen is. Een zeer goede soundtrack.

OHMSS heeft alles: spanning, emotie, actie, sfeer en fantastische locaties. Het enige wat anders is, is de acteur die Bond speelt en het karakter van Bond zelf die in deze film zelfs verliefd wordt en gaat trouwen. Iets wat je niet verwacht van de Bond uit de vorige films. Dat maakt deze Bondfilm een vreemde eend in de bijt. Maar deze vreemde eend is wel een van de beste Bondfilms ooit. 4,5 ster…

avatar van DeCol

DeCol

Prima James Bond!

Eén van de weinige Bond-films die ik nog nooit heb gezien. Veelal negatieve commentaren over gehoord, maar daar ben ik het niet mee eens. Met name George Lazenby kreeg het zwaar te verduren, maar ik vind hem een prima Bond. Het doet me aan de overschakeling op Daniel Craig lijken. Beide missen ze wat charisma en uitstraling, maar zijn meer atletisch en menselijker. Lazenby is bijvoorbeeld erg goed in de actiescenes. Van mij had hij in ieder geval nog wel een keer mogen opdraven.

Het verhaal is boeiend, al had het iets minder lang mogen duren. De actiescenes zijn gelukkig stukken beter dan in You only live twice. Met name de scenes op de skies zijn erg goed. Telly Savalas is een goede Blofeld en komt eindelijk veel in actie.

Het einde is zeker verrassend en maakt de film nog beter.

avatar van scorsese

Uitstekende film waarin James Bond de dochter van een crimineel beschermt om zo aan informatie te komen over zijn aartsvijand. Deze Bondfilm is wat serieuzer van toon en vooral persoonlijker. De actiescenes zijn stuk voor stuk goed uitgewerkt, waarbij het camerawerk tijdens de twee ski-scenes behoorlijk spectaculair is. Ondanks de aanzienlijke lengte blijft de film bijzonder onderhoudend. En alhoewel George Lazenby zeker niet slecht is, is Diana Rigg een betere Bondgirl dan Lazenby een Bond.

avatar van roeman

roeman

Zeker geen slechte film, maar wisten ze in die tijd echt niet dat als je praat dat je lippen dan bewegen? Af en toe was de syngronisatie echt aan het slapen, jammer want dat maakt een film een stuk minder.

De muziek en de decors waren zeker niet slecht, en de actie was ook niet verkeerd. Dan hebben we daar Lazenby die door Rigg en Savalas volledig van het scherm werd gespeeld. Hij was geen nare Bond, maar gewoon een niet zo'n beste acteur. Een beetje een sulletje ook, en dat is jammer want het verhaal is zeker niet verkeerd met een volstrekt megalomane Blofeld, die dit keer de wereld op de knieen wil krijgen door een virus te verspreiden en zelf nog eens achter een baron titel aan te zitten, leuk gevonden.

Maar toch blijft die Lazenby dwars liggen en ook de sygronisatieafdeling, daarom niet met dan 2.5 *.

avatar van namingway24

namingway24

Lazenby is één van de betere Bonds. Hij heeft een sterke persoonlijkheid en hij heeft de nodige fysieke capaciteiten, want de vechtscènes waren in tegenstelling tot die van Sean Connery echt veel beter. Ik vind hem ook zeker charmanter dan Connery, want die vond ik te veel schmieren.

Het verhaal is wat aan de rustige kant, vooral in het begin. Er wordt geprobeert Bond wat meer diepgang te geven, wat nog aardig lukt. Hij gaat ook tegen zijn superieuren in, wat ik mooi vond om te zien. Naarmate de film vordert wordt het allemaal wat spectaculairder, en wordt het romatische plotje wat uit het oog verloren voor wat typische Bond veelwijverij, iets wat niet helemaal strookte met de weg die de film insloeg. Het komt op het eind wel mooi op zijn pootjes terecht met een sterke emotionele en ietwat verrassende finale.

Diana Rigg is de mooiste Bond Girl tot dan toe. Ze heeft ten minste een echte persoonlijkheid en een karakter. Ze staat haar eigen mannetje en kan zelfs een beetje vechten, en valt niet zomaar voor de charmes van Bond. Telly Savalas neemt hier het stokje over van Donald Pleasence, en hij is zeker imponerender dan zijn voorganger, iets wat zijn rol hier wel nodig heeft.

Er zitten zeker een paar sterke actiescènes in deze film, zoals de confrontatie tussen Bond en Blofeld, en de skiscènes. Het maakt het ietwat slappe plot rond Blofeld zker goed. Niet dat zijn plan niet origineel is, maar spectaculair is het allerminst; zijn plan in de vorige film was in ieder geval cooler.

Uiteindelijk is Majesty's een fijne Bond film geworden. Ik had nog beter verwacht; het steekt niet torenhoog uit boven zijn voorgangers. Nu nog één keer Connery, en daarna wordt het pas echt leuk...

avatar van John Barry

John Barry

On Her Majesty's Secret Service is een vrij ongewone maar toch een vrij geslaagde James Bond film.

Het ongewone aan deze film is dat James Bond gaat trouwen maar veel geluk heeft het stel niet want de bruid word vermoord

Deze James bond film neemt wat gas terug wat betreft gadgets verwacht geen Auto,s met machini geweren of helikopters met een grote wapenuitrusting deze film moet het vrijwel zonder gadgets doen en dat vind ik helemaal niet erg. Niet elke bond film hoeft van mij ongeloofelijke gadgets te hebben, James Bond gaat in deze film trouwen , ik moet zeggen dat dit voor de veranderering wel leuk is dat James Bond een keer echt verlieft is op iemand , het Meisje op wie hij verliefd word heet Tracy Diana Rigg speelt haar uitstekend. Tracy word aan het eind van de film neergeschoten en het goed voor de afwisseling dat niet iedere Bond film goed afloopt

Deze film is dus wat anders meeste andere Bond films maar het is en het blijft een Bond film en dus ook in deze film erg goede actie scenes in het begin van de film een erg goed gevecht tussen Bond en een paar schurken in het zeewater en aan het eind van de film ongeloofelijke goede ski scenes in de Alpen de beste Actie scene vind ik de Bobslee achtervolging.

De meeste actie zit aan het einde van de film. de spanning word flink opgebouwd om aan het eind van de film te knallen toch vind ik wel dat het stuk in Piz Gloria wat te lang duurt daar had de film wat meer vaart mochen hebben

In deze film acteert niet Sean Connery als James Bond maar George Lazenby als James Bond. Hij is geen Sean Connery en daarom vind ik vervelend dat hij wel probeert om hem na te doen want dat werkt gewoon niet George Lazenby had meer moeten proberen zijn eigen draai aan de rol te geven in plaats van Connery proberen na te doen. Ik vind hem niet slecht acteren en ik denk als hij in meer films gespeelt had dat hij zijn eigen draai kon vinden in de rol. George Lazenby komt ook erg goed over in de actie scenes. ik moest in het begin wel even wennen aan het Australische accent van George Lazenby

Telly Savalas in de rol als Blofeld komt over als een erg aardige man maar niet als een gemene schurk Ilse Steppat als Irma Bunt vind ik veel meer overtuigen.

John barry componeert hier een van zijn beste James Bond soundtracks voor deze toch wat ongewone maar toch zeker een goede en vermakelijke bond film 4 sterren voor deze film

avatar van blurp194

blurp194

Een van de meer bijzondere Bondfilms.

Uit de tijd dat Bond en Connery nog synoniemen van elkaar waren, en we langzamerhand, heel langzamerhand, moesten wennen aan de nieuwe draai die Roger Moore aan onze held gaf. In die setting komt dan even een George Lazenby langs voor slechts een enkel optreden, met deze toch eigenlijk vooral erg onderschatte film.

Want eigenlijk is het moeilijk om er iets aan te vinden dat niet goed is. De spanningsopbouw is prima. Het verhaal is prima, en volgt ook het originele boek nog eens behoorlijk goed. Er is een mooie en goeie Bondgirl - al moet je er misschien even voor terug in de Zeitgeist om dat te zien. En George Lazenby doet het eigenlijk ook heel goed - al mist hij misschien het charisma, de panache die we later in Bond zouden gaan verwachten. Maar kunnen we hem dat eigenlijk wel kwalijk nemen, want hij speelt een veel menselijkere, geloofwaardigere Bond, die beter overeenkomt met hoe Ian Fleming over hem schreef. Jammer dat het bij dat ene optreden gebleven is eigenlijk.

En misschien dat het enige kritiekpuntje is dat de actiescenes in de sneeuw wat lang duren. Maar heel erg is dat eigenlijk ook weer niet.

Onderschat, en onterecht een beetje vergeten.