• 9.375.042 stemmen

The Man with the Golden Gun (1974)

Actie / Avontuur | 125 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Alternatieve titels: Ian Fleming's The Man with the Golden Gun / De Man met de Gouden Revolver

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Guy Hamilton

Met onder meer: Roger Moore, Christopher Lee en Britt Ekland

Gesproken taal: Kantonees en Engels

Releasedatum: 19 december 1974

Plot The Man with the Golden Gun

"The world's greatest villains tried to kill James Bond...now it's Scaramanga's turn to try!"

Een dodelijke kogel voor James Bond. Geheim agent 007 moet zich dit keer door een tweevoudig probleem worstelen. Hij moet het in de eerste plaats opnemen tegen de aartsschurk Scaramanga (Christopher Lee). Deze heeft de hand weten te leggen op een essentieel onderdeel van een revolutionaire ontdekking met de codenaam Solex. Onder aanvoering van Scaramanga heeft de internationale onderwereld de gevaarlijkste beroepsmoordenaar ter wereld op Bond afgestuurd.

James Bond

Francisco Scaramanga

Mary Goodnight

Andrea Anders

Sheriff J.W. Pepper

Lieutenant Hip

avatar van You_bastard

You_bastard

bright light !!!bright light !!!bright light !!!bright light !!!bright light !!!bright light !!!bright light !!!bright light !!!

avatar van vic

vic

ja deze is top. een van de betere bond films. roger moore heeft het bond personage goed onder de knie en de schurk is christopher lee, ja wat wil je nog meer oh ja een kleine dwerg die je de hele tijd stoort

avatar van gizzmo86

gizzmo86

Je hebt ook een spelletje van bond op de n64 dan is die dwerg wel handig!!

avatar van IamBernie

• 2075 stemmen

Goede Bond!

avatar van thio95

thio95

Toch zeker een topfilm. Ik weet niet of het zo'n goed idee was om J.W. terug te laten keren. Wel grappig, beetje irritant.

Hij krijgt van mij 3,5 ster.

avatar van bylar

bylar

Vroeger vond ik deze een van de beste geloof ik, maar hij oogt wat rommelig soms.

De settings (Thailand toch?), die eilandjes, en Lee maken veel goed! ***,5

avatar van Redlop

Redlop

Vroeger vond ik één van de zwakste, nu één van de leukste.
In de tijd dat de makers nog begrepen dat de actie en de special effects niet het hoofdbestandeel van een Bond moeten uitmaken.
* Een bad guy in een wit pak met een gouden pistool op een eiland met een geheime reactor waar twee mensen werken waarvan er 1 een gevaarlijke dwerg is. * Geweldig vind ik het gesprek tussen Lee en Moore op het eiland. Met name de opmerking van Moore over de wijn die Lee op een kladblok noteert. * Bond in zijn eentje tegen een vechtschool.
* In de miljoenenstad Hong-Kong in een straat met bars en nachtclubs lopen precies twee mensen op straat!

Fantastisch!
De film heeft zo'n luchtig jaren '70 gehalte en gaat zo nadrukkelijk nergens over. Achteroverhangen, cola, popcorn en relax.

avatar van Mischa

Mischa

Wat ik altijd zo treurig vind, als ik de film kijk, is het feit dat Nick-Nack, de dwerg, later zelfmoord heeft gepleegd

avatar van Robbie H.

Robbie H.

Persoonlijk voor mij de allerleukste en spannendste Bond movie. Als het me goed herinneren vond ik die scene op dat eiland, waar Bond gecommandeerd werd door Nick-Nack echt fantastisch...

avatar van GerwinF

GerwinF

Robbie H. schreef:

- Good shooting, monsieur!

- I've never killed a midget before, but there can always be a first time!

- Oh, monsieur!!

Een kabouter, een flinke lasergun op een "geheim eiland" en een goede schurk maakt dit een van de betere Bond-films.

avatar van mikey

mikey

Man met 3 tepels schroeft zijn pen en aansteker in elkaar en voila de gold'n gun. Toen het toppunt van geavanceerde technologie. extreem komisch. 4

avatar van Melvin007

Melvin007

dit is een leuke james bond film en het ook wel leuk om te zien dat james bond gaat karaten

avatar van The One Ring

The One Ring

Jammer van het iets te lange einde. Verder is dit top Bond-vermaak. Scaramanga is een van de beste schurken uit de serie.

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Een hele leuke James bond film die zeker 3.5 sterren waard is, en misschien zelfs 4. Roger Moore is erg goed en Christopher Lee is de perfecte tegenstander voor James Bond.

avatar van davidov

davidov

gizzmo86 schreef:

Je hebt ook een spelletje van bond op de n64 dan is die dwerg wel handig!!

over oude koeien uit de sloot halen gesproken:

Dat is odd job uit goldfinger

avatar van Caligula

Caligula

Mischa schreef:

Heeft ie zichzelf opgehangen aan een elastiekje?

• 2077 stemmen

Heeft ie zichzelf opgehangen aan een elastiekje?

Hij was al lange tijd depressief en alcoholisch. Na het kijken van een film nam hij zijn afscheid op een cassette op, liep naar zijn tuin en schoot zichzelf dood met een geweer.

Hij is trouwens niet de enige. Zowel Jill Bennett (Jacoba Brink) als Michael Gothard (Emile Leopold Locque) uit For Your Eyes Only hebben zelfmoord gepleegd.

avatar van dinky

dinky

Mischa schreef:

Best treurig ja...maar di is zeker wel een van de beste Bond film's (vanavond 20:40 op Veronica kga hem opnemen)

AHWA

Ik heb pas het boek gelezen. Dat is echt compleet anders dan de film.

• 2077 stemmen

Vertel... Ik ben wel benieuwd, aangezien ik die boeken nog nooit heb gelezen.

AHWA

In het boek gaat Bond Scaramanga in Jamaica achterna en wordt hij door Scaramanga ingehuurd als z'n lijfwacht, die bezoekers van een geheime topconferentie van een aantal criminelen buiten de deur moet houden.

Het vindt bijna allemaal plaats in een nieuw hotel dat Scaramanga laat bouwen en uiteindelijk vindt de climax plaats op een treinrit door de moerassen, waarbij ook nog Felix Leiter een rol speelt, want die werkte ook undercover in het hotel.

Het was niet beste Bond-boek, vond ik.

• 2077 stemmen

Dank je wel, AHWA. Ergens ben ik wel erg benieuwd naar die boeken van Ian Fleming, maar ik heb dan zoiets dat ik ze dan allemaal wil lezen en dat kost simpelweg erg veel tijd.

AHWA

De meeste die ik heb zijn maar kleine pockets

en het leest allemaal heel lekker weg.

avatar van gotti

Waar zijn die te verkrijgen?

AHWA

Ik heb de meeste op rommelmarkten gevonden.

Daar waren ze dan ook maar een kwartje. Ik denk dat ik een stuk of vijftien van die boeken heb.

• 2077 stemmen

Op www.Bol.com staan ze ook. Alleen die lijken niet echt op kleine pockets.

avatar van gotti

Het zijn paperbacks; lijkt me wel dus.

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

één van de slechtste bondfilms

Zeker die überirritante Nick Nack

Nochtans was Live and let die echt super!

• 2077 stemmen

Stiekem is The Man with the Golden Gun altijd m'n favoriete Bondfilm geweest. Deze film laat gewoon goed zien dat special effects niet het hoofdingrediënt hoeft te zijn om een goede Bondfilm te maken.

De lokaties, de typische Bondsfeer, de muziek en vooral de personages maken deze film voor mij een echt topBond. Vooral de lokaties vind ik erg geweldig. Ik weet nog goed dat ik dit heel vroeger altijd met m'n broer na ging doen met zelfgemaakte Lego-pistolen enzo.

Christopher Lee zet als Francisco Scaramanga een geweldige rol neer. Wellicht vind ik hem wel de beste eindbaas van alle Bondfilms. Desondanks is hij toch wel de aardigste van allemaal. Zijn hulpje Nick Nack (Hervé Villechaize) doet 't ook erg leuk. Toch wel een wat mindere rol van Mary Goodnight (Britt Ekland). Ik begrijp echt niet dat zij al 2 jaar bij de Geheime Dienst kan zitten. Ze huppelt er maar een beetje bij en voert niet veel uit. Ook weer een leuke rol van Sheriff J.W. Pepper (Clifton James). Maar ook van hem begrijp ik echt niet dat hij ooit Sheriff kan zijn, maarja, het is een film.

Het Bondnummer wordt over het algemeen niet gewaardeerd, ook door zangeres Lulu niet. Ik verbaas me daar erg over, want ik vind 't een geweldig nummer.

4.0 sterren...