• 9.385.326 stemmen

Met onder meer: Daniel Craig, Judi Dench en Javier Bardem

Releasedatum: 31 oktober 2012

Plot Skyfall

"Think on your sins."

Bonds loyaliteit aan M wordt op de proef gesteld als ze achtervolgd wordt door haar verleden. Als de MI6 vervolgens onder vuur komt te liggen is Bond genoodzaakt de bedreiging op te sporen en te vernietigen, ongeacht de hoge persoonlijke prijs die dit met zich mee brengt.

megaman schreef:

- Ik zie graag 'Q' weer terug.

Grafschennis is verboden hoor!

Ik wil ook de oude Bond tradities terug. Gunbarrel theme, M/Q/Moneypenny, bekende deuntjes tussendoor, meer spionage, minder actie (Wat was Quantum of Solace matig!) en meer plot.

Casino Royale was cool, maar had nog beter gekund als de Bond zaken er allemaal in hadden gezeten. Q of S was gewoon Jason Bourne deel 4.

avatar van megaman

megaman

Veel mensen associëren Q met onnozele en over-the-top gadgets maar het personage was in het begin van de reeks toch een stuk serieuzer en de uitvindingen waren maar beperkt. Wat ik hiermee wil zeggen is dat Q ook makkelijk in Casino Royale had kunnen zitten. De man die Bond voorziet van een chip in z'n arm had Q kunnen zijn en bij het lezen van die brief (scene waarin 007 het laadje opende in z'n auto en z'n gun er uit haalde) had hij kunnen zeggen 'Thanks Q' of zoiets dergelijks. Nu hebben ze het personage genegeerd omdat veel mensen de film minder serieus zouden nemen en hij waarschijnlijk ook niet in het boek van Casino Royale voor kwam (heb 'm niet gelezen dus ik weet 't niet zeker). Natuurlijk is het mooi om trouw te blijven aan de boeken en meer naar Fleming's versie te gaan van het 007 personage dan de versie die we kennen van de vorige films.

Maar ik en vele anderen kennen Bond nu eenmaal van de films. Casino Royale was een groot succes juist omdat het niet per se leuk was voor de Bond-fanaten die meer hebben met de traditionele 007 elementen. Bijna iedereen kon CR kijken terwijl misschien niet iedereen de humor en stijl waardeerde van de vorige Bond films. CR is voor mij persoonlijk een mixed bag. Ik kijk graag naar het poker gedeelte (al snap ik er nog steeds geen reet van), Le Chiffre is echt een memorabele villain en de soundtrack is stukken beter dan het chaotische DAD. Het nadeel van CR vind ik het ontbreken van de Bond sfeer, muziek en gadgets maar aangezien we hier praten over 007's eerste avontuur kan ik CR toch accepteren en zet ik 'm eens in de zoveel tijd op. Quantum of Solace vind ik een zielloze Bond film met als enige hoogtepunt de opera met bijhorende muziek (zowel David Arnold's 'Night at the Opera' als de opera muziek zelf).

Het is alsof ze vanaf Dr. No de franchise hebben opgebouwd als een taart met steeds meer lekkernijen er op. Die Another Day had echter teveel zoetigheid waardoor je misselijk begon te worden. Vandaar dat men bijna alle versieringen er af gooide en plaats maakte voor een simpele maar solide stuk taart. Met QOS sneden ze er een stuk af en plaatsten olijven op het overgebleven stuk (ik heb een hekel aan olijven) Wat ik hiermee wil zeggen is dat het beetje Bond gevoel dat nog overbleef bij CR volledig werd weggesneden om plaats te maken voor ADHD aktie en een oninteressante villain.

Als Wraak-Bond-film kijk ik ook veel liever naar Licence to Kill die bovendien een kick ass schurk bevat, gigantische explosies heeft en waarbij de Titel Song tig keer mooier is dan die van QOS (ze hadden beter alleen Alicia Keys moeten laten zingen). Any way, wat ik graag terug wil zien in Bond 23 is de terugkeer van de suspence, het mysterie....Bond moet echt op zoek gaan naar de schuilplaats van de schurk a lá Dr. No. Wellicht wat mooie onderwater sequences zoals bij Thunderball. Mooie rustige beelden met alleen snel montagewerk bij de achtervolgingen. En wat voor achtervolgingen hebben we nog niet gehad? Tja dat is een lastige vraag. Misschien een gevecht op een achtbaan

...ze hadden beter alleen Alicia Keys moeten laten zingen

Ik ben het helemaal met je verhaal eens. Het begint al met een afschuwelijke titelsong. En dan te weten dat ze dit nummer ook hadden kunnen kiezen:

Alternatieve titelsong Quantum of Solace.

avatar van megaman

megaman

Redlop schreef:

Alternatieve titelsong Quantum of Solace.

Wat een gemiste kans zeg. Met de 'Golden Voice' had je tenminste nog een beetje de Bond-feeling gehad. Dus Bassey zingt nog wel zo te zien. Haar stem is er niet minder op geworden naar mijn mening. Ach, ze zullen haar ook wel niet vragen voor Bond 23. Vaak is het zo dat juist dat gene wat de Bond fans graag willen zien in een nieuwe Bond film gewoon word genegeerd door de hoge heren. Any way, wat is jouw favoriete dream CAST voor Bond 23? De mijne gaat als volgt:

'M': Judi Dench/Bernard Hill

'M': Judi Dench

'Q': Tom Wilkinson

Moneypenny: Carey Mulligan

Bad Guy: Bruno Ganz

Titelsong: Edwyn Collins (als die nog leeft)

JohnWilliams

Tom Wilkinson heeft echt een bad guy kop, dat is toch geen Q

Michael Caine is al Alfred van Batman dus die is te makkelijk.

Geef mij maar gewoon:

- John Clease

FOK.nl / Nieuws / Releasedatum Bond 23 bekend / FOK!film - film.fok.nl

Bah, gewoon 4 jaar wachten in totaliteit op een nieuwe Bond film

schram101

Volgens telegraaf wordt Naomi Harris de nieuwe Bondgirl.

Naomi Harris nieuwe Bond girl? - Priv? Het laatste Priv?ieuws leest u op Prive.nl van De Telegraaf [prive]

Laten we toch hopen dat dit afketst..

avatar van GuyB

GuyB

Ziet er me - puur uiterlijk - niet de meest geschikte uit om naast Craig te lopen.

Niks mis mee, hoor.

Ziet er goed uit en in de Piratesfilms had ze ook redelijk wat charisma (alleen jammer van de slecht geschreven rol).

schram101

Er zijn zat mooie vrouwen die geschikt zijn voor de rol.

En charisma had ze wel ja, in de Piratesfilms.

avatar van the flash

the flash

Ajax&Litmanen1 schreef:

Grafschennis is verboden hoor!

dat vind ik ook.

terug q moneypenny en dubbele humor. hopelijk dit laatste deel met draig daarna andere bond. bond films mogen ook neit opeen volgen vind ik. stomste idee ooit

avatar van Ruud007

Ruud007

Ik hoop dat er een beetje vaart in komt en dat we misschien al eind dit jaar, begin volgend jaar wat definitievere vormen kunnen aanhoren wat betreft Bond 23. Het zal iig eentje worden waar veel over gediscussieerd wordt en zal worden, want niet alleen wordt Bond 50 jaar, maar ook zal er waarschijnlijk een nieuwe Moneypenny en Q gekozen worden. En daarna ook een nieuwe M. Benieuwd!

Een nieuwe M, hoezo?

avatar van The Oceanic Six

Judi Dench is geloof ik 76 jaar. Ik denk niet dat ze dit nog 10 jaar zal doen, ook al is M nooit een intensieve rol. Van mij mag ze nog jaren blijven acteren,ook als M, maar je moet op een gegeven moment wel verder zoeken. Hopelijk nemen ze wel weer een vrouw, past goed bij deze rol.

avatar van Albus Dumbledore

Albus Dumbledore

• 2041 berichten

Het blijkt dat actrice Naomi Harris auditie heeft gedaan voor Bondgirl.

Naomie Harris Confirms Possible James Bond 23 Role - reelzchannel.com

Ik ben benieuwd of zij dan de nieuwe Bondgirl wordt. Lijkt me een aardige keuze. Mooie vrouw, niet piepjong (past misschien ook wat beter bij Craig, die de 40 ook al is gepasseerd), maar daardoor wel wat ervaring in het vak.

avatar van Ruud007

Ruud007

JohnWilliams schreef:

Een nieuwe M, hoezo?

Volgens mij heb ik ooit ergens gehoord dat Judi Dench nog één Bond zou doen [=Bond 23] en dat ze er dan mee zou stoppen. Mij hoor je niet klagen hoor als ze nog even doorgaat

avatar van the flash

the flash

als ze m vervangen moeten ze maar in een keer ook craig vervangen.

avatar van Film Pegasus

Dat M dan maar even blijft. Craig doet het heel goed en mag nog wat meedraaien van mij.

Redlop

Daniel Craig heeft Kings of Lion gevraagd de titelsong te componeren voor Bond 23. KLIK.

avatar van Uzza_Sparta

Uzza_Sparta

Redlop schreef:

puur gerucht

David Arnold is verantwordelijk voor de soundtrack, en hopelijk deze keer kiest hij een echte zanger en een echte Bond song.

Kings of Leon

avatar van Albus Dumbledore

Albus Dumbledore

• 2041 berichten

Ja, maar blijkbaar hadden de Kings of Leon hem toch afgewezen?

thunderball

Niet dat Craig daar ook maar iets over te vertellen heeft natuurlijk......

avatar van Film Pegasus

Craig heeft toch vrij veel zeggenschap blijkbaar. Als hij Kings of Leon kan verkopen aan de producers zullen die zeker een kans geven. Als Kings of Leon zelf wil natuurlijk.

thunderball

De laatste jaren is het vooral de filmmaatschappij die met een artiest komt aanzetten en die wordt dan min of meer door de strot gedrukt.

Zelfs composer Arnold wordt hier van afzijdig gehouden en krijgt op het allerlaatste moment de song en dan moet het nog snel geedit worden, zodat het onder de titels past.

Uitzonderingen waren voor hem TWINE en CR, maar die waren qua singel geen groot succes, dus zal wel niet meer snel gebeuren dat hij er wat over heeft te zeggen, 't zelf mag componeren en de artiest mag uitzoeken.

Laat staan Craig!

Kan me niet voorstellen dat een acteur mag bepalen wie de belangrijke titelsong mag zingen.

thunderball

Volgens de Britse krant de Mail zou Naomie Harris zelfs voor de rol van Miss Moneypenny hebben geauditeerd.....

JohnWilliams

Harris voor Moneypenny, doe effe normaal denk ik dan!

avatar van Film Pegasus

Volgens de James Bond site MI6 zijn er ook 'rumours' voor acteurs Javier Bardem, Ralph Fiennes en Simon Russell Beale. Bardem als slechterik, Fiennes zou een aparte rol krijgen. Ben benieuwd wat er van waar is en wat het resultaat zal worden.

thunderball

Op CommanderBond worden die namen idd ook nog even herhaald samen met Craig en Dench al min of meer als vaststaand feit.

Het blijft natuurlijk allemaal gissen en tot dat Barbara Broccoli of Wilson het bevestigd hebben geloof ik het allemaal nog niet echt.

spiongeheim agentsociopathpolice impersonator mi6moordenaarart gallerybritish secret serviceimaxuzi booby trapimpersonating a police officermacaokomodo dragon007: (2012)智破天凶城 intensevibrant