• 9.374.678 stemmen

Met onder meer: Pierce Brosnan, Sean Bean en Famke Janssen

Gesproken taal: Engels, Russisch en Spaans

Releasedatum: 7 december 1995

Plot GoldenEye

"No limits. No fears. No substitutes."

De Koude Oorlog is voorbij, maar de Russische maffia viert hoogtij en wil de wereld in haar macht krijgen. Gelukkig is er geheim agent 007 om daar een stokje voor te steken. Bond moet samen met Natalya het wereldgevaarlijke wapen Goldeneye uitschakelen.

Alec Trevelyan

General Arkady Grigorovich Ourumov

Boris Grishenko

avatar van Tarkus

Tarkus

Eerste Bond film met Pierce Brosnan, die meteen bewijst dat hij een juiste keuze was als Bond acteur.

Prima verhaal met uitstekende special effects.

Goede rol ook van de Nederlandse Famke Janssen.

Ik vind dit een van de beter geslaagde filmen uit de reeks, mede door Pierce Brosnan.

avatar van Norma

Norma

Brrr, had ik me hier maar niet aan gewaagd. Ik vind de charme van ouwetjes zoals Dr. No en Goldfinger leuk, maar dit is duidelijk niet aan mij besteed.

avatar van Littlewouter

Littlewouter

Súúúper film zeker kijken als je nog nooit gezien hebt.

Bond weet o.a, heel goed hoe een tank werkt. Ook de auto die bond heeft in deze film is echt geniaal.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Bovengemiddeld goede episode uit de reeks, mede door de aalgladde Bond die Brosnan neerzet.

avatar van Chuck Taylor

Chuck Taylor

• 1953 stemmen

Donkerwoud schreef:

mede door de aalgladde Bond die Brosnan neerzet.

Brosnan is daarmee zeker de beste Bond, jammer dat Craig dat tegenwoordig helemaal naar beneden haalt.

avatar van eppy

eppy

wat een butfilm was dit 't is nog niet eens een half puntje waard..brosnan de slechste bond allertijden!!!!

avatar van Chuck Taylor

Chuck Taylor

• 1953 stemmen

eppy schreef:

Wat een onzin. Brosnan met zijn strakke blikken, mooie looppassen, zwarte haar, verleidingstechnieken, strakke pakken en zijn uitstekende acteerprestaties. Wat kan je hier niet 'Bond' aan vinden.

avatar van coldheaven

coldheaven

My knee hurts every day, especially when it is cold. You know how long the winters last here? Tell him Dimitri......

Well it depeSILENCE!

avatar van gotti

Blijft één van de leukste Bond Films. De beste met Brosnan, in ieder geval. Blijft toch altijd leuk, knokken tegen de russen...

avatar van kinjutsu

kinjutsu

Chuck Taylor schreef:

Brosnan zeker de beste bond, maar Craig haalt het zeker niet naar beneden. Hij doet het juist perfect in de context.

avatar van turbothijs

turbothijs

Dit is een prima Bond film, de beste Bond van Brosnan wat mij betreft. Het gaat wel bergafwaarts, de schrijver van Die Another Day mogen ze van mij ontslaan. Jammer, want Brosnan is wel een goede Bond.

avatar van Albus Dumbledore

Albus Dumbledore

• 2041 berichten

Echt een heel erg mooie James Bond film. Zeker de beste van Pierce Brosnan, en misschien (op Casino Royale na) vind ik het zelfs wel de beste Bondfilm tot nu toe. Pierce Brosnan heeft echt de kop en de charme om een perfecte James Bond te spelen en acteert ook erg goed.

Martin Campbell weet altijd toch wel wat diepte in een James Bond film te brengen (hij heeft ook Casino Royale geregisseerd), want als je goed oplet merk je dat er toch wel wat meer diepte in zit dan normaal. Niet dat het compleet een drama film is, maar toch niet zo oppervlakkig als de voorgaande James Bond films.

Na 'Casino' de beste Bondfilm. Die van Sean Connery vind ik erg nep, die van George Lazenby heb ik nog nooit gezien, die van Roger Moore zijn erg oppervlakkig en ik vind Timothy Dalton niet echt een goede James Bond. De rest van de Pierce Brosnan Bonds vind ik ook vrij oppervlakkig.

Nadat ik gisteren GoldenEye weer had gezien, verhoog ik mijn stem van een 3,5 naar een 4,0.

Mijn cijfer van een schaal van 1 op 10 is: 7.9

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Chuck Taylor schreef:

Voor mij persoonlijk zijn Sean Connery en Roger Moore nog steeds favoriet. Beide heren wisten een licht-ironische Bond neer te zetten, en dat kon ik wel waarderen. Pierce Brosnan is echter wel de belichaming van Bond en daarmee perfect voor de rol. Daniel Craig is Bond nieuwe stijl en dat doet hij best aardig, maar mijn Bond is het niet. Teveel een metroseksueel als je het mij vraagt.

Weertenaar schreef:

Het verhaal kent totaal geen diepgang, en het realisme blijft ver te zoeken, maar dat neemt niet weg dat er een "soepele" film op de planken staat die heerlijk wegkijkt.

Het is dan ook een James Bond (aktie) film . Je weet toch wat je kan verwachten?

avatar van AGE-411

AGE-411

megaman schreef:

Iemand die blijkbaar nog geen echte Bondfilm gezien heeft?

Dit is een belediging voor James Bond. Had onder een andere naam uitgebracht moeten worden.

avatar van DragQueen

DragQueen

Een goede bondfilm, met veel spektakel en actie. de rol van brosnan als bond, komt goed uit de verf. leuke humor, spannende scenes, prima verhaal. 3,5 sterren.

AGE-411 schreef:

Iemand die blijkbaar nog geen echte Bondfilm gezien heeft?

Een echte James Bond film? Een hele hele chte officiele James Bond?

GoldenEye..een belediging voor Bond? Dat is een originele .

avatar van PaulieWalnuts

PaulieWalnuts

Ook deze film maar weer eens gekeken nu ik toch in de Bond sfeer zit. Toch een erg lekker filmpje met mooi geschoten actiescènes. Af en toe iets te flauw (met die technicus bijvoorbeeld), maar toch vind ik Brosnan in deze film echt niet slecht. Een echte gladjanus. Verder is het verhaal vrij simpel en clichématig maar toch leuk en spannend om te volgen. Voor mij de enige goede Bondfilm met Brosnan en toch wel de betere van de latere films tot aan Casino Royale. Hoogtepunt: natuurlijk de achtervolging met de tank. Ook hoe daar die Bond-humor doorheen zit verweven vind ik erg grappig.

avatar van AGE-411

AGE-411

megaman schreef:

Een echte James Bond film? Een hele hele chte officiele James Bond?

GoldenEye..een belediging voor Bond? Dat is een originele .

Deze film mist de charme van de James Bond. Tis meer een soort van DIE HARD geworden of een MI dan een James Bond film.

AGE-411 schreef:

Die Hard? Dat is ook een hele originele . De achtervolgingen bij GoldenEye waren toch echt typisch Bond in tegenstelling tot Casino Royale waar ze weer wel weghadden van een Die Hard film. GoldenEye's sfeer is soewieso nog te 'Bond' achtig om meer te gaan neigen naar Die Hard of wat dan ook voor film. Dus hoe je hier ineens bij komt is mij een heel groot raadsel. It doesn't make any sence. Dat je dit zegt van Tomorrow Never Dies of Die Another Day zou wellicht wat logischer zijn. wellicht..

avatar van the new guy

the new guy

Deze Bond is ook gaaf geworden door het beste nintendo-spel aller tijden: GoldenEye!

avatar van The Oceanic Six

Zo, eindelijk na een aantal jaar weer eens Goldeneye, voor mij toch de beste Bond film, herkeken.
Ik had daar zin in nadat ik recent het aardig teleurstellende Quantum of Solace heb gezien. Een film die weinig meer met James Bond en de James Bond wereld te maken had.

Goldeneye is gewoon een perfect Bond film. Alle traditionele zaken uit een Bond film zitten er in. Een pittige verhaal met een sterke tegenstander die de wereld kwaad wilt doen is altijd een vereiste bij een Bond film. Deze film had dat zeker. De film begint al explosief met de schijndood van 006 oftewel Alec Trevelyan. Sean Bean zet een sterke rol neer als de man die niet dood blijkt te zijn en op wraak uit is. De scene waarin James met een motor een ravijn in springt om een onbemand vliegtuig over te nemen is natuurlijk zwaar over de top maar het stoort niet in de Bond wereld. Heerlijke scene!

Daarna begint het verhaal pas en we krijgen gelukkig de bekende Bond zaken. Bond krijgt een briefing van M, gespeeld door topactrice Judi Dench. Ze zet tot op de dag van vandaag M echt heel goed neer. Hopelijk doet ze het nog vele films. Uiteraard ontbreekt ook Q niet met de snufjes. Prachtige scene is dat waar hij James de snufjes uitlegd. De dialoog over zijn lunch is echt prachtig! Ook miss Moneypenny komt eventjes in de film voor, ook leuk.

Dit was de 1e Bond film met Pierce Brosnan maar je zou het niet zeggen. Hij speelt alsof hij het al jaren is. Wat een geweldige 007 is hij toch! Hij heeft de uitstraling, de charme en de klasse van James Bond. Hij is in de actiescene's stoer maar hij doet wel alles met de bekende James Bond stijl. Waar ik Daniel Craigs stijl soms wat te actievol vind laat Brosnan een betere Bond zien. Hij is echt geheim agent, geen Rambo al is hij uiteraard wel altijd de winnaar, ook tegen een grote overmacht aan vijanden. Daarnaast heeft hij een aantal erg cynische en/of scherpe opmerkingen die ik zeker kon waarderen. Dat is nou typisch de Bond die ik graag zie.

Het verhaal in deze film is gewoon erg boeiend. Er gebeurd van alles en er zitten veel memorabele scene's in de film. Ik noemde de introscene al maar ik noem ook oa de scene in Rusland waarin de Goldeneye gestolen wordt. Maar de 2 beste scene's zijn toch wel de geweldige tank achtervolging in St Petersburg en de eindscene op de Goldeneye zelf. Zeker de tankscene is echt grote klasse en levert de film bij mij sowieso extra punten op, Echt zo gaaf gedaan, ook gelukkig nog met de bekende 007 ''humor''. De eindscene vind ik ook machtig, zon grote sateliet en daar speelt een knallend einde op af.
Gave dialoog op het einde trouwens, met Alec en James waarna de laatste Alec dood laat vallen..
-For England, James?
-No, for me.

1 minpunt heb ik wel, ik heb geen idee waarom Boris als programmeur mee wilt helpen om de Goldeneye in te zetten tegen de wereld. Hij was dan wat apart, maar dan nog. Van een wat nerderige programmeur naar een massamoordenaar ligt niet echt voor de hand. Dat hadden ze me beter mogen uitleggen.

De overige personages in de film zijn ook prima gedaan. Natalya wordt goed neergezet als de Bond girl met brains zonder dat ze te belangrijk wordt. In de nieuwere Bonds is het helaas een trend dat de Bond chicks te zelfstandig werken en onderhand gelijkwaardig aan Bond zijn. Vind ik nooit zo nodig. En onze eigen Famke Janssen zet een echt goede rol van Xenia Onatopp neer. Ook dat zit weer goed in deze film, een sterke handlanger van de vijand.

Dit is en blijft voor mij de beste Bond film. Hij ademt de 007 wereld uit. De bekende thememuziek keert regelmatig terug en dat is wel zo prettig. Kan de nieuwste Bond een voorbeeld aan nemen.

Ik laat de film op 4,5* staan. Topper.

the new guy schreef:

Mee eens! Niet alleen de beste Bond game maar ook een revolutionaire console Shooter, een klassieker en een absolute must-have voor Bond fanaten. Kijk de film en speel het spel (of andersom). En misschien omdat de game zo enorm goed was vinden we de film nog beter (en vice versa).

avatar van kevinhiero

kevinhiero

die trein tank botsing is een van de coolste stunts allertijden. gewoon tonnen aan staal tegen elkaar laten opbotsen, echt gewoon te stoer.

avatar van briek

briek

Tweede bondfilm die ik zag en ook een van de betere die ik tot nu toe gezien heb.

avatar van Movie Jim

Movie Jim

Coole eerste Bond-film met Pierce Brosnan en Judi Dench. Ik vind alle Bond-films waar Pierce Brosnan in heeft gespeeld eigenlijk heel erg goed alleen Tomorrow never dies was iets minder.

avatar van niethie

niethie

Brosnan is altijd mijn minst favoriete Bond speler geweest maar in deze film deed hij het nog best aardig moet ik zeggen, dit is tegelijker tijd ook gelijk de beste film van de vier waarin hij Bond vertolkte. Het is net als de meeste Bond films alweer een lange tijd geelden dat ik hem zag maar veel staat me nog bets helder bij moet ik zeggen, het oogt allemaal weer erg spectaculair en aan actie, avontuur en interessante Bond schurken en girls ontbreekt het verder ook niet. Zou hem voor een beter oordeel toch eens- moeten herzien, tot die tijd houd ik het maar op een bescheiden-

avatar van Redlop

Redlop

Matige comeback van Bond. Alleen een nieuw gezicht, maar geen nieuwe Bond, zoals Casino Royale.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

gelukkig niet, nee

avatar van Arbil

Arbil

die spel ervan was ook wel leuk

op nintendo 64