• 9.376.790 stemmen

Met onder meer: Pierce Brosnan, Sean Bean en Famke Janssen

Gesproken taal: Engels, Russisch en Spaans

Releasedatum: 7 december 1995

Plot GoldenEye

"No limits. No fears. No substitutes."

De Koude Oorlog is voorbij, maar de Russische maffia viert hoogtij en wil de wereld in haar macht krijgen. Gelukkig is er geheim agent 007 om daar een stokje voor te steken. Bond moet samen met Natalya het wereldgevaarlijke wapen Goldeneye uitschakelen.

Alec Trevelyan

General Arkady Grigorovich Ourumov

Boris Grishenko

avatar van joostie

joostie

Pierce Brosnan's beste bond film.

goeie bond

goeie schurk

goeie bond-film

4.5

beste van pierce!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

iedere bond-acteur heeft zijn beste

goldfinger-sean

ohmss-george

the spy who loved me-roger

the living daylights-timothy

goldeneye-pierce

avatar van joostie

joostie

De tank-scene zal me toch wel altijd bij blijven.

joostie schreef:

De tank-scene zal me toch wel altijd bij blijven.

ik denk bij iedereen!

het is het hoogtepunt van de film

avatar van The Oceanic Six

009 schreef:

ik denk bij iedereen!
het is het hoogtepunt van de film

Ik vond zijn ontsnapping aan 006 in het begin met de sprong met de motor achter een vliegtuig aan die al vloog ook enorm cool. Plus zijn bungeejump van de dam..

avatar van Filmfreaker

Filmfreaker

Dit is een van de beste Bond-films. Goede actie, humor en spanning. Ook is deze eens goed explosief. Pierce Brosnan is een geschikte James Bond.

Kan niet beter!!!!!!!! 5 sterren.

Wil ik die achtervolgingsscène met die tank even benadrukken. Een serieus origineel idee. Nooit eerder vertoont in een actiefilm.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

the new guy schreef:

leuk zo'n mening, lees ik graag hoor andermans mening. Ben ik zeer in geinteresseerd. Jammer dat ik bij deze mening word afgeleid door de mateloos irriterende spelfouten en smileys. MSN is een ander medium, voor de minder bedeelden onder ons.

Staan een paar foutjes in de mening, maar The new guy verwoordt prima wat ie wil zeggen. Vind jouw reactie irriterender.

avatar van gotti

Vind dit tot tweemaal toe vooral irritant.

avatar van Weertenaar

Weertenaar

Het nieuwe James Bond tijdperk is met deze film aangebroken: 3.50
Na een zooi andere films te hebben gezien na Licence To Kill, pak ik de draad weer op om de laatste vijf Bondfilms te bekijken. Goldeneye is daarvan als eerste aan de beurt. Een nieuwe regisseur, een nieuwe Bond, en bovenal: we leven nu zes jaar na het uitkomen van de laatste Bondfilm, en daar hoop ik toch het een en ander van terug te vinden met Goldeneye. Dan doel ik vooral op het met de tijd meegaan, en niet meer blijven hangen in oude concepten die we al lang en breed kennen. Ik weet, dat is moeilijk, zeker als je een filmreeks hebt met al 15 films, maar dat heeft de Bondreeks gewoon nodig.

Het verhaal is zoals alle Bondfilms weer niet de echte kracht. Het verhaal is erg simpel, maar zeker niet slecht. Er zit vaart in het verhaal, het is duidelijk te volgen en bovenal hebben we eindelijk eens te maken met een verrader binnen MI6, dat hadden we tot nog toe niet gezien in een Bondfilm. Wat dat betreft weet het verhaal dus wel aan te slaan bij mij. Er zit heel weinig spionage in de film, dat vind ik enigzins jammer, maar de Bondreeks is wel met zijn tijd meegegaan, en dat is een groot pluspunt (voor mij persoonlijk althans). Sommigen vinden dit juist jammer, daar kan ik me enigzins in vinden, maar ik ben nog relatief jong, en vind de laatste paar Bondfilms per definitie dus aantrekkelijker omdat ze dichter bij me staan. Dit is geen beredenering om een film te beoordelen, dat doe ik ook niet, maar ik maak het maar even duidelijk wat voor gevoel ik bij de laatste vijf Bondfilms heb. Nog even terug naar het verhaal, er zitten een paar foutjes in, maar geen onoverkomenlijke blunders zoals meer dan eens het geval was in - met alle respect - "oudere" Bondfilms.

Pierce Brosnan, mijn persoonlijk favoriete Bondacteur. Hetgeen dus ook grotendeels te maken heeft met het feit dat ik hem veel bewuster heb meegemaakt dan Moore en Connery. Begrijp me niet verkeerd, Connery en Moore waren gemiddeld genomen erg goed als Bond, maar ik vind Brosnan qua voorkomen gewoonde beste Bond. Als ik puur naar het acteren kijk dan vind ik Connery en Moore beter dan Brosnan (gemiddeld genomen), maar Brosnan speelt in Goldeneye zeer sterk naar mijn idee. Volgens velen de beste prestatie van zijn vier Bondfilms, maar daarvoor heb ik de andere drie Bondfilms met Brosnan te lang niet gezien, en weet nog niet of ik die mening kan delen. Sean Bean is ronduit geweldig als slechterik. Ik ben een "fan" van Bean, en het is dan leuk om te zien dat hij goed acteert in een Bondfilm. De bondgirls vond ik minder, al mag Famke Janssen uiteraard trots zijn op haar prestatie. De bijrollen waren over het algemeen goed, met als hoogtepunt Boris Grishenko die echt een toegevoegde waarde voor deze film is.

Tja ik heb het er al zo vaak over gehad. Een bondfilm mist in mijn ogen gewoon enige vorm van realisme. Bondfilms zijn per definitie niet realistisch te noemen, maar ik zou zo graag zien dat dat wel eens het geval is. Als ze eens een realistische Bondfilm neerzetten ben ik er van overtuigt dat deze een keer in de top250 zal belanden, maar daar is tot nu toe het gros van de Bondfilms gewoon niet realistisch genoeg voor. Het maakt de films zeker niet slecht, maar geloofwaardig is het allerminst. Zo heb ik weer met verwondering zitten kijken naar de vliegtuigscene aan het begin van de film, en het feit dat de Tank sneller bij de tunnel is dan de trein (????). Zo waren er nog wel wat dingetjes, maar in de Bondfilms hiervoor was het vele malen erger, dat moet ik toegeven. Misschien zijn we dan toch op de goede weg, en gaan we het hopelijk ooit nog eens meemaken: Een "echte" Bondfilm die bovendien realistisch is! Ik blijf er in ieder geval stiekem toch nog op hopen.

Op het gebied van special effects heeft de Bondreeks duidelijk een vlucht genomen. Die zes jaar tijd aan tussenruimte heeft zijn vruchten afgeworpen. Hoogwaardige actiescenes, mooie natuurgetrouwe explosies, en bovenal de schitterende actiescene met de tank door Sint Petersburg. Ook de ontploffing van de grote satelliet op Costa Rica is erg goed gedaan. Nee, op het gebied van special effects hebben de Bondproducers zeker niet stilgezeten en is er veel progressie geboekt op dit onderdeel. Dit bevestigd maar weer eens dat men met de Bondreeks niet blijft hangen in de jaren tachtig sfeer, hetgeen de film wellicht ook een stuk minder populair zou maken bij de kijker van deze tijd.

Samenvattend heb ik een erg goede Bondfilm gezien. Het is niet de beste voor mij, dat blijft nog altijd For Your Eyes Only, maar Goldeneye zit er vlak achter. Brosnan is een verademing als Bond, Sean Bean een geweldige slechterik, en zijn de special effects zeer aardig te noemen. Het verhaal kent totaal geen diepgang, en het realisme blijft ver te zoeken, maar dat neemt niet weg dat er een "soepele" film op de planken staat die heerlijk wegkijkt. Hopelijk krijgen de volgende Bondfilms ook deze 21ste eeuw sfeer mee, want ik kon het wel waarderen: 3.50.

avatar van wwwMovieMeter

wwwMovieMeter

goede film,

zoals een james bond film moet zijn. erg vermakelijk, veel aktie, goed verhaal.

leuke film, ook leuk dat de Aston Martin DB5 hierin terugkomt

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

goeie en leuke film van Bond. Meer niet.

3.5***

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Een van de betere Bond-films die ik gezien heb, mooie soundtrack ook.

avatar van merijn82

merijn82

• 1931 berichten

the new guy schreef:

Gelukkig zijn jouw eerste twee zinnen van dit 'betoog' van een uitermate hoog niveau qua opbouw en stijl...

avatar van Spetie

Een van de betere Bondfilms dit.

avatar van Tsolodimos

Tsolodimos

wat mij betreft de beste Bond film

avatar van Rocco1984

Rocco1984

Na 1 van de beste Bond films kwam ook 1 van de beste spellen ooit gebaseerd op een film uit op de Nintendo 64. Ik weet dat dat niet op deze site thuishoort, maar ik wilde het toch even zeggen. 4,5

avatar van wwelover

wwelover

Ik vond hem niet zo geweldig. Tuurlijk 't is een goed verhaal. De actie is zeker te pruimen. Maar ik vind Pierce zeker een bond met Charisma, maar kan hem in actie scene's niet echt serieus nemen, mist bijvoorbeeld een beetje de spieren in tegenstelling tot Daniel Craig. Ook de Special Effects waren ronduit dramatisch.

Maar op zich zeker geen verkeerde film.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Coole James Bond Film, Goede actie en ook vooral Goed geacteerd, De Verhaallijn is ook Goed kortom : Ik heb er niet veel woorden voor het is gewoon een Film die je moet zien als je van Actie houdt en ik vond hem in ieder geval het kijken waard.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Wel een goeie bond film met een goeie schurk.

Ik vond het niet de beste bondfilm die ik heb gezien maar Brosnan blijft toch echt wel de 2e beste bond na Connery.

avatar van Fi_lm_bre_ker

Fi_lm_bre_ker

Goede film.
Pierce Brosnan is erg goed in deze film
als famke dood gaat moet ze eigenlijk uit elkaar spatten maar voor bond is dat te gek
verder prima film met goede schurken

avatar van A.L.I.E.N

A.L.I.E.N

Tiens,dat plot hierboven lijkt erg op het plot van mijn videohoes.

avatar van megaman

megaman

Ik en een vriend zijn nog steeds bezig met de James Bond marathon en gisteravond was dan eindelijk weer Goldeneye aan de beurt. Hoewel Licence to Kill geen slecht deel was (hoogtepunt aan het einde met die trucks) merk je met Goldeneye echt dat ze met een schone lij zijn begonnen en wat meer fantasie en humor hebben gebruikt. De sfeer is dan wat grimmiger dankzij de soundtrack van Eric Serra maar er zit meer humor en typische Bond-momenten in dan bij LTK het geval was. Op naar Tomorrow Never Dies!

avatar van heidelucas

heidelucas

Best James Bond film tot nu toe. Pierce Brosnan is voor mij de ideale James.

avatar van Sanitarium

Sanitarium

Zonder enige twijfel de beste Bond film aller tijden!

Pierce Brosnans in zijn eerste rol als Bond, wat zet hij hem toch perfect neer!

Stoer, charmant, droog, typisch Engels Geweldig!

Het verhaal is typisch Bond en de film heeft een aantal prachtige locaties.

Het schetst een goed beeld van de koude oorlog, ook al is het fictie.

Ik geef het helemaal niet snel maar deze film krijgt er van mij 5

avatar van Kr!kke

Kr!kke

bangelijke Bondfilm (alleen zijn sprong naar dat vliegtuig op het begin vond ik wat overdreven )

avatar van lucdecoster

lucdecoster

Mooie Bondfilm, veel actie zoals die tank-scène in de stad. Pierce Brosnan is niet mijn favoriet als Bond, maar wel Sean Connery met Goldfinger

avatar van gauke

gauke

Schitterend debuut van Pierce Brosnan als 007.

avatar van Mangler3007

Mangler3007