• 9.379.088 stemmen

Genre: Actie / Thriller

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Lee Tamahori

Met onder meer: Pierce Brosnan, Halle Berry en Toby Stephens

Gesproken taal: Engels, Koreaans, Kantonees, Duits, Spaans, IJslands en Italiaans

Releasedatum: 9 januari 2003

Plot Die Another Day

"He's never been cooler."

Tijdens een missie in Noord-Korea wordt James Bond verraden. Na zijn ontsnapping reist hij van Hong Kong naar Cuba en terug naar Londen met als missie de verrader te ontmaskeren en een oorlog te voorkomen. De achtervolging leidt hem uiteindelijk naar een paleis gelegen in IJsland. Bond ontdekt daar een nieuw hi-tech wapen met ongekende krachten.

avatar van Boromir007

Boromir007

Pierce Brosnan is zeker en vast een goede Bond geweest, maar zijn tijdperk leed onder flinterdunne verhalen en overbodige actie. In Tomorrow Never Dies kwam dit al zo over. The World Is Not Enough was terug beter, maar Die Another Day is zonder twijfel de minste van alle Bondfilms. Bond is niet langer een stijvolle, beschaafde spion, maar een alledaagse actieheld. Het stuntwerk is verbasterd door CGI van twijfelachtige kwaliteit. Brosnan doet het gelukkig voor de vierde keer zeer goed, ook Halle Berry is een overtuigende Bondgirl. Mooi werk wordt er geleverd door David Tattersall als cinematograaf en de titelsequentie van Daniel Kleinman is weer topwerk. Hiermee kan deze zwak geregisseerde film nog nipt een magere 5 op 10 halen.

avatar van Staaajn_

Staaajn_

• 1914 stemmen

een meevaldende bondfilms die misschien bij de slechtere behoort.

avatar van Dragonslayer

Dragonslayer

Deze bondfilm is zo overdreven dat het bijna geen bondfilm meer is.

Die Another Day is gemaakt voor het oog, niet voor de hersens.

Dit klopt voor mensen die van rare special effects houden en dingen die nevernooitniet kunnen zal deze film geen probleem zijn maar voor een Bondfan is die niet echt een goede film.

De Bondfilm blijft zijn hoge niveau van het begin nog even behouden, maar zodra Jinx haar intrede maakt, is het vervlogen.

Ook mee eens, Jinx is gewoon echt geen bondgirl ze kan voor geen meter acteren. En de film wordt hierna steeds erger. Spoiler
Een onzichtbare auto, een satteliet die een tweede zon moet voorstellen of zoiets, dat rare electriciteitswapen in de vorm van een handschoen. In de scene met dat surfen kun je duidelijk zien dat dat water en die ijsblokken nep zijn, de scene waar Bond met dat supersnelle ding aan zo'n klif hangt is nog wel een van de ergste en als laatste nog het hele gebeuren in het vliegtuig. Alles wat daar gebeurde was gewoon onmogelijk.
Conclusie: voor een James bond film is dit gewoon te futuristisch. Zelfs in 2050 zullen de meeste dingen nog niet bestaan. Je begint bijna te twijfelen of het nou een actiefilm is of science fiction.

avatar van Thiadure

Thiadure

slechtste bond ooit

avatar van Milan07

Milan07

Die Another Day & For Your Eyes Only zijn voor mij de 2 dieptepunten in de Bond films. Het is allemaal zwakjes en ongeloofwaardig.

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

We kunnen wel concluderen dat de Bond-films van Brosnan steeds minder zijn geworden.

Geen van de films kan tippen aan Goldeneye.

Toch kan je wel redelijk genieten van deze.

avatar van AGE-411

AGE-411

Over wansmakelijk TVpulp van het nieuwe decenium gesproken!

Complete uitmelkerij van het figuur James Bond. Nergens krijg ik het 'bond-gevoel'.

Rotzooi... dumpen AUB!

avatar van rose

rose

Ow? Ik vond hem vrij goed. Vanavond maar weer eens kijken..

avatar van sartbeau

sartbeau

Misschien voor een Bond-film iets te 'over the top', maar het blijft een goede film om te kijken. Veel actie en mooie beelden. Absoluut een aanrader voor een zaterdagavond.

avatar van mnrk

mnrk

De 4e Bond film van Pierce Brosnan is er weer 1 met heel veel actie.

De gehele film is spektakel vanaf minuut 1 tot het einde van de film.

Het nummer van Madonna is ook prima.

Er zitten een paar sterke actie scene's in deze film (auto achtervolging, laser show en natuurlijk het moment dat Jinx uit het water komt).

Ook het ijspaleis was mooi gemaakt.

Gelukkig is ook weer de Aston Martin aanwezig

Ook een groot pluspunt is het DTS spoor op de dvd

Op naar Daniel Craig als Bond in " Casino Royal"

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Redelijke actie film.

Maar die ontzettend statische conversaties, matige brosnan en typische hollywood stunts..rillingen krijg je er haast van.

Maar daarom niet minder vermakelijk

avatar van DragQueen

DragQueen

Prima bondfilm, met een goede bond rol van brosnan. het verhaal is wel flinterdun, maar actie is volop aanwezig. verder een aardige film uit de reeks, die voldoende vermaakt. ik geef hem 3 sterren.

avatar van AGE-411

AGE-411

sartbeau schreef:

Als ik een echte 'over the top' actiefilm wil zien pak ik een hersenloze jaren '80 film.

Das zatergavond plezier bij het kijken, en de rest van de week ook plezier bij het nazeggen van one-liners in de gang "hasta la vista" of "get to tha Choppa!" of "Murdock, I'm Coming to get you" of "call me 'snake'"

Dit is een hopeloze poging de charme van James Bond te combineren met de actie van andere films... NIET DOEN!

avatar van Rosicky

Rosicky

Sci-fi maskers, enorme satelieten en onzichtbare Astin Martin's... Ook over-the-top heeft z'n grenzen vind ik.

avatar van b4s1986

b4s1986

verschrikkelijke film!

avatar van ehs21

ehs21

Ok over the top actie hoort bij James Bond maar zelfs dat kun je nog overdrijven. De scenes op de hovercraft, het schermen, het vechten tussen de lasers en met de helikopter op het laatst zijn stuk voor stuk veeel te ver gezocht zelfs voor Bond. Het acteerwerk van Brosnan en Berry (en ook de meeste bijrollen) is goed maar dat is dan ook helaas het enige wat goed is aan deze film. Actiescenes zijn te over the top en de helft ziet er zelfs gewoon echt slecht uit. Het verhaal is niet orgineel maar standaard en heeft geen diepgang. Zeker 1 van de slechtste bondfilms ooit. 2*

avatar van wwelover

wwelover

Zojuist weer eens gezien, had een 3,5* staan maar dat is naar beneden gegaan na vandaag. In de bios zeven jaar geleden was hij nog te pruimen, maar ja toen was ik tien. Het verhaal is in het begin redelijk, maar na een tijdje wordt het zo belachelijk onrealistisch en voor mij ook een verhaal dat niks met James Bond meer te maken heeft. En daarnaast zijn de Special Effects om te huilen zo nu en dan. Erg zonde. Toch is het als simpele popcorn film wel een geslaagde film, maar ja ik verlang toch meer. Ik ben toch een stuk meer van de nieuwe richting die James Bond is ingegaan, zeker met Casino Royale. De gadgets zijn leuk hier, maar het moet niet te gek worden. En dat gebeurd toch helaas.

Pierce doet het gewoon weer goed. Toch ben ik meer gecharmeerd van Daniel Craig... Verder moet ik eerlijk zijn en vind ik Halle Barry echt heel slecht in deze film, wellicht is het haar personage met belachelijke teksten maar ik vind het gewoon een overbodige rol en een slecht geacteerde rol. Rosamund Pike was wel goed. Verder is Judi Dench weer top en doet John Cleese het leuk als Q.

Ik twijlfel tussen 2.5* en 3* maar ga voor nu net aan voor 3*

avatar van 88Fabian

88Fabian

Ik vindt dit een betere bond film dan die gekke 'Quantum of Solace' film.

Daar kwam helemaal niks herkenbaars terug van een echte bond film.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Een beetje veel computers aan de pas gekomen maar hoe dan ook, Pierce Brosnan is gewoon echt die Bond die we nodig hebben. Die kop, die grappen. Iets wat Craig niet heeft helaas.

Liever 10 keer deze dan 1 keer The Quantem of Solace...deze was geweldig ondanks dat sommige beelden er wat nep uitzagen. Ook de muziek was super!

avatar van rick@themovies

rick@themovies

Merkwaardig.

Ik vind de nieuwe Bondfilms met Daniel Craig best ok, en een zeer geslaagde en verfrissende poging om de Bond-serie nieuw leven in te blazen. Met zowel Casino Royale als Quantum of Solace heb ik me prima vermaakt.

Het contrast van die films met deze laatste Brosnan film kan bijna niet groter zijn. Toen ik een paar jaar terug Die Another Day voor het eerst zag vond ik er niet veel aan. Maar nu ligt dat toch anders.

Na de hardere, meer duistere aanpak van de Craig films vond ik de herziening van Die Another Day een aangename verrassing. Ja, het is allemaal volledig over de top, superglad, onlogisch en oppervlakkig, maar dat hoort toch eigenlijk ook wel bij James Bond.

Brosnan is en blijft de meest stijlvolle en gesoigneerde uitvoering van Bond, altijd 'in control', charmant én arrogant, maar wel altijd met een zelfrelativerende twist (iets wat bij Craig volkomen ontbreekt).

De gadgets zijn onrealistisch, maar wel inventief, stijlvol en gewoon ronduit leuk. Ik merk dat ik dit toch wel mis in de nieuwe Bond films.

Als bad guy is Zao fantastisch geschminkt (schitterend, die diamantjes in zijn gezicht) en gewoon simpel 'evil'. De identiteitsswitch is idioot, maar leuk idioot, en op de een of andere manier toch wel typisch Bond.

En dan zijn er ook nog de fantastische locaties en aankleding. Het ziet er allemaal ontzettend gelikt uit. En Brosnan past daar zo verschrikkelijk goed in. Hij is echt helemaal in zijn element, valt nooit uit de toon, en - wederom in tegenstelling tot Craig - ziet er uit alsof hij daar hoort.

Goed, op het eind loopt Die another Day echt uit de klauwen. De CGI is heel mager, de bijrol van Madonna is tenenkrommend slecht, en Brosnan is fysiek op het randje. Maar ondanks deze minpunten is dit gewoon toch weer een zeer vermakelijke episode uit de altijd amusante Bond reeks.

avatar van moviemarloes

moviemarloes

Ondanks alle slechte kritiek vond ik het een leuke film.

De nieuwe bonds daarentegen met Craig vind ik zo jammer, het zijn goede films daar niet van maar waar is het hele 'Hi, my name is Bond, James Bond' gebeuren gebleven! Ik ben het eens met rick @ the movies. Die another day heeft dat wel, leuke humor. Soms gaan ze een beetje te ver met onzichtvare auto's etc maargoed wel een vermakelijke film.

avatar van MNV2

MNV2

• 1900 stemmen

Ik vind Daniel Craig toch wel een betere James Bond (al ben ik ook opgegroeid met Pierce Brosnan als Bond) en Casino Royale is (naar mijn mening) een betere Bondfilm. De actie in deze film is nogal overdreven en de onzichtbare Aston Martin ging er toch ook wel over. Die Another Day is een van de slechtste Bondfilms.

avatar van chevy93

chevy93

Ik vond de actiescenes gewoon te nep, vooral de scene met het surfen, ik heb me kapot gelachen.

avatar van Cheapcaster

Cheapcaster

Niet menselijk wegens een teveel aan Gadgets en zoals hierboven : de actiescenes waren te nep vergeleken bij Quantum of Solace en Casino Royale

De 2 volgende bondfilms (CR en QOS) is een veel hoger niveau waar ik een 5 aan rate

Ik ben blij dat ik aan het opgroeien ben met Daniel Craig en niet met Pierce Brosnan!

voor deze film een 3,5

avatar van movie fan

movie fan

1 van de slechte bond filmen van allemaal . slecht verhaal , slechte schurk , en veel te veel special effects , die dan ook nog heel slecht waren .het ijspaleis was er gewoon teveel aan , zeer slechte film , 2 pluspunten , er kwam eindelijk weer is een aston martin in , en de bond girl was wel goed , en dan het grootste minpunt aan de film , is dat de originle Q eruit is , te begruipen natuurlijk , want toen de film uitkwam , was hij al 3 jaar geleden gestorven , hij is en zal altijd de enige en echte Q blijven .

avatar van maus9

maus9

JohnWilliams schreef:

Sluit ik me volledig bij aan. Vind Pierce Brosnan gewoon echt een kop hebben voor de bondgirls en spion.

avatar van Gothica

Gothica

Dat ijspaleis gaf mij ook een aantal vraagtekens. Evenals de rest van de film. Ligt dit aan Pierce als Bond? Nee, maar aan het verhaal wel. Pierce schittert in al zijn films als een echte Bond en hij is echt een Bond van de luxe ook doet hij de humor van Roger dunnetjes over en gelukkig niet hetzelfde. Dat maakte hem een sterke overtuigende Bond, maar dan de film: Het begin vind ik ronduit vreemd en niet pakkend. Dat hij 14 maanden op die basis zit zonder hulp van MI6 is gewoon slecht bedacht. Daarna wordt de film pakkender alleen is het jammer dat de actie heel erg wordt overdreven. Halle Berry deed het helemaal geweldig! Al met al een redelijk aardige film. De gadgets waren wel weer super helaas zonder Q maar R (John Cleese) doet het ook goed. Toch wel een film met leuke humor.

avatar van rkdev

rkdev

Prima Bondfilm met wederom een geweldige Pierce Brosnan.
Ik vond het uitgangspunt goed en vond het eens een goede afwisseling om de titelsequence met verhaalbeelden te mengen.
Toch zijn het enkele scenes in de film die me storen door slechte CGI (ontsnappen in snelheidsauto en dan surfen op de golven) of door belachelijkheid (onzichtbare auto), waardoor de totale beoordeling lager is dan 'ie had kunnen zijn. De achtervolging met auto's op het ijs is dan weer echt super !

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Milan07 schreef:

For Your Eyes only ongeloofwaardig?

Dan heb je zeker nog nooit Moonraker gezien want For Your Eyes only was juist wel realistisch.

avatar van Don MN

Don MN

In Moonraker gingen ze toch vanwege het StarWars succes de ruimte in?