• 9.379.535 stemmen

Genre: Actie / Thriller

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Lee Tamahori

Met onder meer: Pierce Brosnan, Halle Berry en Toby Stephens

Gesproken taal: Engels, Koreaans, Kantonees, Duits, Spaans, IJslands en Italiaans

Releasedatum: 9 januari 2003

Plot Die Another Day

"He's never been cooler."

Tijdens een missie in Noord-Korea wordt James Bond verraden. Na zijn ontsnapping reist hij van Hong Kong naar Cuba en terug naar Londen met als missie de verrader te ontmaskeren en een oorlog te voorkomen. De achtervolging leidt hem uiteindelijk naar een paleis gelegen in IJsland. Bond ontdekt daar een nieuw hi-tech wapen met ongekende krachten.

avatar van gauke

gauke

Weer een lekkere ouderwetse James Bond film met veel spektakel en mooie vrouwen. En Brosnan doet het goed als geheim agent 007.

avatar van ViggøJøhnny

ViggøJøhnny

Redelijke Bond film, maar tegenover Casino Royale

onrealistische en allemaal een beetje over the top!

maar je kunt er wel goed naar kijken

**2,0

avatar van Tarkus

Tarkus

Dit vind ik een van de betere Bondfilms.

Pierce Brosnan was een van de betere Bond acteurs ook, en Halle Berry doet het hier ook naar behoren.

Verder veel actie zoals wr dat van de oudere Bondfilmen gewend zijn en ook een verhaal dat wel onrealistisch is, maar dat waren alle filmen uit deze reeks wel, tot "Casino Royale".

Verder is op deze DVD de sound (in DTS) werkelijk geweldig om naar de luisteren.

Kortom de 20ste Bond is een van de betere uit de hele reeks, en heb er elke seconde van genoten.

avatar van niethie

niethie

Destijds tijdens mijn obsessieve Bond adoratie de eerste film die ik in de bioscoop zag (ja ik was er laat bij) en wat een geweldige ervaring toen ik hem na al die- verwachtingen eindelijk zag (op groot scherm nog wel). Later op dvd aangeschaft en nog meerdere malen gezien zovaak dat ik het op een gegeven moment niet zo heel bijzonder meer vond. De actie/CGI en locaties zijn weer een lust voor oog maar het verhaaltje kon me niet zo erg bekorren. Al is het inmiddels alweer een tijd geleden dat ik hem voor het laatst zag. Houd het voorlopig maar op-

avatar van bollepeer

bollepeer

een hele goeie bond film, ik denk misschien wel een van de beste. brosnan deed het uitstekend als bond. af en toe was het minder maar over het algemeen goed. 3.5 *

avatar van sofripa

sofripa

Heerlijk Bondfilm. 3,5 sterren voor dit fijne kijkgenot

avatar van Littlewouter

Littlewouter

Goede film en veel geld ingepompt en niet goedkoop afgeraffeld !

Het ijspaleis , de austin martin en Hoovercrafts , de surf scene.. Mooie film !! mooiste stukje vond ik de scherm scene !

Haley berry is een goede bond film !!

avatar van Lad

Lad

Die Halle Barry in dat pak, menga!

Stuur die verpakking door en snel!

avatar van megaman

megaman

smetje schreef:

James Bond film zijn gewoon al altijd slecht geweest, toch blijf ik er naarkijken omdat er meer in zo'n film zit en dat ik denk dat er nog een goede versie zou inzitten maar dat is nog een veel mindere film dan de andere. Waarom maakt een reggisseur zulke slechte films. Totaal geen spanning en dat zijn gewoon geen goede films voor mij!

Opzich wel vreemd aangezien er genoeg variatie in deze reeks is te vinden. Moonraker is bijvoorbeeld niet te vergelijken met Licence to Kill en Casino Royale heeft een beter plot en een serieuzere schurk dan bij Die Another Day het geval was. En er zijn regisseurs geweest die wat minder goeie Bond films maakten. Maar tussen het aantal films wat ze regisseerden zat altijd wel één of twee succesvolle films. Zoals jij aangeeft lijkt het wel of de gehele reeks door één regisseur is gemaakt en dat alle delen precies het zelfde zijn (oftewel: even slecht). Misschien moet je dan eens Casino Royale gaan kijken. En anders zou ik zeggen: Niet meer uitkijken naar een James Bond film...of Boune Identity, Mission Impossible...etc.

avatar van De Mees

De Mees

De beste volgens mij is nog steeds Dr. No

avatar van renspwn

renspwn

Slechtste bond film van ze allen (die ik gezien heb dan)

avatar van Movie Jim

Movie Jim

Redelijk goede film met Pierce Brosnan als de laatste keer

als James Bond. En Halle Berry speelt ook zeer goed.

Wat ik wel een beetje vreemd vond is dat James Bond zich

heeft laten oppakken in Noord-korea voor de moord op de zoon

van die generaal. En dat hij dan gemarteld wordt 14 maanden.

Ik moest me wel kapotlachen toen hij halfnaakt op dat feestje kwam opdagen toen hij uit die kliniek ontsnapte en al die mensen

kijken van wat zie jij uit.

avatar van FilipSTG

FilipSTG

Kzou het zeer bizar vinden mocht QOS's score lager zijn dan deze film, want jongens, wat was dit slecht.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

QOS niet dan?

slechtste bond ooit, serieus

avatar van 88Fabian

88Fabian

Deze bondfilm vond ik zeker wel goed maar niet fantastisch.

avatar van roedie18

roedie18

deze film was zeker een goede film, maar ik vond hem niet de top... er zijn betere gemaakt en naar de laatste 2 gekeken al helemaal... de details zijn wel weer zeer goed, zoals in alle bond films, daarom toch nog 3.5 *

avatar van joeriL

joeriL

Ik heb bijna alle bond films gezien en vond dit de slechste 2,0*

avatar van briek

briek

Dat bondfilms niet bepaald realistisch zijn wist ik al lang, maar deze was nu toch wel zwaar overdreven. De acteerprestaties waren wel goed en ik heb toch genoten van de special-effects.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Zeker niet de beste Bond film, misschien niet eens één van de besten.

Toch... Verscheidene gedeeltes waren best goed, de slechterik was nogal zwakjes en Brosnan vind ik een mindere Bond.

Wel een leuk filmpje voor tussendoor, gewoon niet vaker dan 1 keer bekijken. (Tenminste niet te snel achter elkaar)

3***

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

een grote pluspunt aan deze film is Halle Berry toch wel

avatar van Zinema

Zelfs voor Bond gaat een onzichtbare auto een stap te ver. Ook het verhaal is niet sterk genoeg om deze blunder te compenseren. Een van de minderen uit de lange serie.

avatar van dikkop

dikkop

Zeker goed genoeg voor een Bond en orgineel weer. Brosnan is toch weer een echte heer in deze film.

avatar van Theunissen

De laatste bond film met Pierce Brosnan en ik moet zeggen tevens de slechtste. Het verhaal was zeer matig en alles in deze film was zwaar overdreven en nep. De onzichtbare auto, het surfen op een vloedgolf en de laser in het vliegtuig waren gewoon belachelijk. Halle Berry was een mooie bondgirl maar ze voegde weinig toe aan het verhaal behalve dan haar uiterlijk. Deze behoort zeker tot de mindere James Bond films.

avatar van Lexcoaster

Lexcoaster

De minste Bondfilm allertijden, maar deslaniettemin nog steeds gewon leuk popcorn vermaak. Maar voor een Bondfilm is dat eigenlijk niet genoeg, die hoort meer in te houden. 3*

avatar van Albus Dumbledore

Albus Dumbledore

• 2041 berichten

Die Another Day is gemaakt voor het oog, niet voor de hersens. Zinderende special effects, erg knappe vrouwen en coole wagens. Voor de hersens: een flinterdun verhaaltje, matige acteerprestaties en vol met dingen die zelfs voor James Bond een beetje over the top gaan.

Het begin vond ik daarintegen erg goed. Er werden toen nog niet al te veel "over the top" gadgets gebruikt en dit lijkt een van Bonds eerste missies te zijn waar hij serieus gevangen word genomen. Bond word gemarteld in deze film. En voor de eerste keer op een rauwe, realistische manier. En deze keer ook geen ontsnapping waar veel "visual effects" en "special effects" aan te pas komen, maar hij word pas na 14 maanden vrijgelaten om een realistische reden: een ruil.

De Bondfilm blijft zijn hoge niveau van het begin nog even behouden, maar zodra Jinx haar intrede maakt, is het vervlogen. Het gaat bergafwaarts. Halle Berry zorgt dat het gemiddelde van de acteerprestaties daalt met haar prestatie die erg onder de maat is. Gelukkig blijven we Pierce Brosnan houden, die een goede Bond neerzet.

Helaas daalt de film steeds verder. Het gaat van "over the top" naar "over over the top". Kom op! Onzichtbare auto's, een laser metamorfose, iets wat de zon weerspiegelt, een bril waar je simulaties mee kan maken, een halfmens halfrobot, een handschoen waar bliksem uitkomt (het is hier geen Star Wars!) en de gebruikelijke lasers, gaan zelfs voor James Bond iets te ver.

Conclusie:
IJzersterk begin wat de film niet kan vasthouden. Het gaat bergafwaarts: de gadgets gaan nu echt te ver, Berry acteert erg matig. Gelukkig acteerden Brosnan en Dench nog wel goed. En gelukkig was er ook erg leuke humor.

Cijfer van een schaal van 1 op 10: 6.9
Cijfer hier op moviemeter: dikke 3,0

avatar van turbothijs

turbothijs

Snif..Deze film begon zo goed

avatar van Poppe

Poppe

Gelukkig hoeven we ons geen zorgen meer te maken om dit soort Bond-films......., ik vind de nieuwe stijl, 100x beter..

avatar van krosnicky

krosnicky

tot voor de laatsre bond uit kwam was dit mijn favoriet

avatar van krosnicky

krosnicky

Ik heb bijna alle bond films gezien en vond dit de slechtste

Dan heb jij thunderball Nog niet gezien

avatar van doodah

doodah

Bij Casino royale schreef je net nog dat Die Another Day op nummer twee stond in je top 10?

Hier schrijf je dat hij de slechtste was van allemaal?