menu

Hier kun je zien welke berichten Shinobi als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

A-Team, The (2010)

Alternatieve titel: The A Team

3,0
Leuk om een keer gezien te hebben, maar dat is het dan ook wel. Het wist mij gewoon niet echt te overtuigen. Ik bedoel er zat echt vette actie in en de humor was ook wel oké, helaas kon het mij niet echt grijpen.

Wat ik wel leuk vind is dat je ziet hoe ze elkaar ontmoeten en B.A. een angst voor vliegen ontwikkelt.

Wat natuurlijk naar voor moest komen zijn de absurde dingen die je ook al in de serie zag. Zoals het vliegen met een tank, gedoe met opname apparatuur enz.

Een dikke 3, 0 sterren.

Aanmodderfakker (2014)

2,5
"Wat een fucking cliché!"

Op basis van de vele positieve berichten had ik een verfrissende comedy verwacht, maar dit is 'm toch niet helemaal geworden.

Op zich wordt er een leuke situatie geschetst met de lamlendige langstudeerder Thijs. De beste man rommelt maar wat aan in alles wat hij doet, zonder enige progressie te maken; iets waar menig student zich denk ik wel in kan herkennen. Dit personage wordt zonder twijfel fantastisch neergezet door Gijs Naber, waardoor deze leefstijl beter overkomt.

Tot dusver prima, maar ergens tegen het middelpunt wordt het allemaal iets te veel van hetzelfde en begint het geheel enigszins te slepen. Weliswaar zijn de droge dialogen heerlijk en de typetjes mogen er zijn, maar ik heb het gevoel alsof er maar wat is aangemodderd met het plot.

Qua verloop is het dan ook vrij voorspelbaar. Gelukkig is 'Aanmodderfakker' zelfbewust en benoemt deze momenten. Wat rest zijn een aantal aardige visuele vondsten en de kadrering van scènes waarin het lijkt alsof er is nagedacht over nagenoeg elk detail.

Al met al redelijk vermakelijk, maar het wil gewoonweg nergens echt bijzonder worden. Wel kan ik deze poging tot een onconventionele comedy - voor Nederlandse maatstaven - waarderen.

Dikke 2,5 Sterren.

ABCs of Death, The (2012)

3,5
Ik keek toch best lang naar deze horror anthologie uit en het is helaas toch niet helemaal geworden wat ik ervan verwacht had. Het grootste manco aan deze film is dat er vrij weinig horror is te zien, het merendeel van de filmpjes is luchtig en aan de komische kant, wat toch best jammer is. Ik had meer een gevarieerde mix van verscheidene stijlen gezien.

Ik ga niet alle filmpjes opnoemen, aangezien FillumGek dat al vrij uitgebreid heeft gedaan. Wel ga ik de filmpjes bespreken die mij persoonlijk het meest aanspraken.

A is for Apocalypse, een leuke opener met de nodige zwarte humor.

B is for Bigfoot , leuke variant op spookverhalen vertellen wat hier daadwerkelijk uitkomt. Deed me een beetje aan een oude serie als 'Are You Afraid of the Dark' denken, alleen is dit dan meer de volwassene versie ervan.

D is for Dogfight, visueel echt goed met indrukwekkende slow motion beelden.

F is for Fart, erg fout filmpje zoals alleen Japanners dat kunnen. Maar hier heb ik me toch goed mee vermaakt.

I is for Ingrown, erg ziek filmpje over een vrouw die helemaal aftakelt. De make-up was zeer goed, had alleen wel iets smeriger gekund.

L is for Libido, misschien wel het beste filmpje. Zeer gestoorde torture porn, beetje à la Srpski Film. Briljant, ziek en fascinerend!

N is for Nuptials, geinige romcom met een leuke twist. Alleen jammer dat de gore buiten beeld blijft.

O is for Orgasm, vrij weinig met horror te maken naar mijn mening. Maar audiovisueel zag het er echt prachtig uit, een soort van surrealistische nachtmerrie.

R is for Removed, smerige bodyhorror over een soort van experiment dat ontsnapt. Lekker bloederig.

S is for Speed, vermakelijk en campy met twee appetijtelijke jongedames in de hoofdrol.

U is for Unearthed, volgens mij kruip je hier in de huid van een vampier die opgejaagd wordt. Goed gedaan.

V is for Vagitus, leuke sci-fi mini-film.

X is for XXL, lekker veel gore. Puik werk van Xavier Gens.

Z is for Zetsumetsu, erg bizar en absurd.

Al met al zitten er toch best wat geslaagde filmpjes in deze anthologie, alleen jammer dat ze afgewisseld worden met filmpjes die de plank misslaan. Met name van de toch wat grotere namen ( Ti West en Adam Wingard) had ik meer verwacht, nu maken ze zich er te makkelijk vanaf.

Kleine 3,5 sterren.

Abeltje (1998)

Alternatieve titel: Abeltje en het Mysterie van Quoquapepapetl

2,0
Bazza schreef:
(quote)


Vond ik ook maar ik geef hem toch 2 sterren.

Zelfde hier deze film is echt gericht op kinderen. Maar ik had me er wel mee vermaakt hoor, nu zal ik 'm niet meer zo snel kijken.

Ik geef 'm ook 2, 0 sterren.

About a Boy (2002)

3,0
"There's probably no point to my life."

De gelijknamige tv-serie had ik al eens gezien, maar de film nog niet.

Het uitgangspunt van een nietsnut wiens leven op zijn kop gezet wordt door een eigenaardig twaalfjarig jochie is nog best aardig. Dit komt vooral door de opmerkelijke contrasten die het oplevert en de band tussen deze twee. De dramatische insteek had alleen niet gehoeven wat mij betreft.

Als geheel kabbelt 'About a Boy' rustig voort, zonder echt grootse ontwikkelingen. Het zorgt voor een aantal interessante situaties die onderschreven worden door een ironische voice-over. Op deze manier wordt er een aangenaam niveau gecreëerd waar je als kijker de personages gepresenteerd ziet worden in hun menselijk falen, hoewel het merendeel vrij voorspelbaar is; je blijft hopen op een positieve uitkomst.

Er is een aardige chemie aanwezig tussen Hugh Grant en Nicholas Hoult. De momenten tussen deze twee zijn leuk om te zien. Hierin speelt Grant - zoals vanouds - een gladjakker, maar zijn timing blijft gewoonweg onfeilbaar. Het is grappig om zo een jonge Hoult te zien, maar zijn spel is iets te onwennig. Het leidt tot een merkwaardige gang van zaken in een film met een donker randje.

Al met al een redelijke tragicomedy, maar hier had voor mijn gevoel toch meer in kunnen zitten.

Kleine 3,0 sterren.

Absentia (2011)

2,0
Redelijke film, op zich wordt er wel oké geacteerd en het verhaal heeft wel iets mysterieus.
Grootste mankement is denk ik dat er de hele film naar een bepaalde climax toegewerkt wordt, maar die uiteindelijk helemaal niet komt. De film gaat als een nachtkaars uit.

2,0 Sterren.

Accepted (2006)

2,5
Redelijke comedy met standaard personages. Overigens wel aardig geacteerd.
Hier en daar wat leuke scènes die voor een glimlach zorgen, maar dat is het dan ook wel weer.

2,5 Sterren.

Accountant, The (2016)

3,5
"Why would your clients follow you? You're an accountant."

Naar aanleiding van de gematigde recensies ben ik hier zonder verwachtingen ingegaan, maar ik ben in positieve zin erg verrast.

Ben Affleck mag in deze film komen opdraven als accountant, maar wel één met een twist; de beste man is namelijk autistisch en een getrainde moordenaar. Ik weet niet hoe natuurgetrouw zijn portrettering is van de stoornis, maar het is te zien dat hij middels - eigenaardige - tics en gedragingen tegenover mensen zich goed inleeft. Het levert een interessante karakterstudie op die boeiend blijft.

'The Accountant' lijkt overvol te raken van de verscheidene subplots die nauwelijks met elkaar verbonden zijn. Toch zit er een bepaalde samenhang in, waardoor elk puzzelstukje op den duur op zijn plek valt. Het is te merken dat Gavin O'Connor rustig zijn tijd neemt om het verhaal te vertellen, maar geenszins wordt het langdradig. Daarvoor blijven de personages en het verloop intrigeren.

Het geheel hangt weliswaar net iets te veel aan elkaar van toevalligheden die op het juiste moment ingezet worden. Desondanks mag dat de pret niet drukken, omdat er voor de kijker meer dan genoeg overblijft om van te genieten. De sfeer blijft dreigend en de harde actiescènes worden spannend in beeld gebracht.

Al met al een degelijke actiefilm die helaas te streng wordt afgerekend.

3,5 Sterren.

Ace Ventura: Pet Detective (1994)

3,0
Het is alweer een tijdje geleden dat ik deze film heb gezien, maar ik kan me goed herinneren dat ik me hiermee goed vermaakt heb. Jim Carey speelt z'n rol geweldig.

Ik geef 'm vooralsnog 3, 0 sterren.

Adam Chaplin (2011)

3,5
Erg tof filmpje.

Van wat ik uit verscheidene berichten gelezen heb, heeft Emanuele De Santi zo een beetje alles gedaan. Hij heeft in ieder geval bij elk onderdeel van de film wel een vinger in de pap gehad. Van de script, regie en het acteerwerk tot aan de score en special effects aan toe, een manusje van alles zou je kunnen zeggen. En dat me zo een imposant lijf, gewoon geen woorden voor.

Wat mij erg goed bijgebleven is, is de sfeer en de look van de film. Van de regendruppels tot aan de bad guys aan toe. Voor een low budget film ziet het er naar mijn mening erg gedegen uit. Sommige Hollywoodproducties komen hier nog geen eens bij in de buurt.

Om vooral de gore niet te vergeten, want de hoeveelheid aan bloed dat in deze film vergoten wordt is niet normaal. En het wordt wel erg spectaculair in beeld gebracht. Beetje op een anime-achtige wijze. Ik moest op sommige momenten zelfs aan Dragonball Z denken, want hoe Adam soms tekeer gaat met zijn vijanden kun je wel met Goku en de stijl van Dragonball Z vergelijken.
Voor de geïnteresseerden, ik las dat er een nieuwe techniek is ontwikkeld voor deze film genaamd H.A.B.S. (Hyperrealistic Anime Blood Simulation), waardoor het bloed er realistischer uitzag.

Wat ik wel jammer vond is dat het verhaal iets te langgerekt werd, er zat iets teveel dialoog in naar mijn mening. Gelukkig maakt de actie en gore alles goed.

Al met al een erg geslaagde film waar de gore liefhebbers zich zeker thuis bij zullen voelen.
Ik ben benieuwd waar Emanuele De Santi hierna mee zal komen. In ieder geval een naam om in de gaten te houden.

Dikke 3,5 sterren.

Adams Æbler (2005)

Alternatieve titel: Adam's Apples

4,0
Normaal hou ik niet echt van zwarte comedies, maar hier heb me meer dan mee kunnen vermaken.
Sowieso die Ivan is echt geweldig hoe positief hij tegen alles aankijkt en zijn (droge) manier van redeneren.
Verder ook erg geslaagd door de opmerkelijke personages en situaties, zoals: met een pistool de vogels en de kat uit het boom schieten en de koekjes.

Dikke 4,0 sterren.

Adventureland (2009)

3,0
Op zich wel een vermakelijk filmpje dat lekker weg kabbelt.
De film straalt ook echt dat jaren 80-feel uit dat met name door de soundtrack afgemaakt wordt.

Ook een erg leuke cast, die Margarita Levieva als Lisa P. mag er echt wel zijn. Alleen jammer van Kristin Stewart, haar hoofd staat me echt niet aan.

De spaarzame humor is goed gedaan, alleen jammer dat dit er niet meer in zat. Het neigde meer naar de drama/romantiek.

Kleine 3,0 sterren.

Afflicted (2013)

Alternatieve titel: Ends of the Earth

3,5
"This is the trip that I've been waiting to do my entire life."

Dit is totaal niet wat ik ervan verwacht had; ik dacht namelijk een generieke found footage film te zien, maar wat zat ik er even naast zeg.

De opzet is erg leuk en is een eigenzinnige take op een gegeven dat niet meer zo vaak gebruikt lijkt te worden in films. Dit komt mede door het aanstekelijke acteerwerk van de regisseurs die de opvallende keus hebben gemaakt om zelf de hoofdrollen te vertolken. Langzaam maar zeker wordt zo het mysterie ontrafeld, hoewel je daar als kijker vrij snel achter bent. Toch deert dat niet echt, omdat het verloop gewoonweg solide is.

Wat dat betreft kon ik het verfrissende camerawerk wel waarderen, omdat er een aantal toffe P.O.V. shots getoond worden. Met name de opeenvolging van gebeurtenissen verraste mij, omdat bepaalde dingen zowat - letterlijk - uit de lucht komen vallen. Ik heb geen idee hoe ze dat voor elkaar hebben gekregen met het beperkte budget, maar ze hebben er werkelijk alles uitgehaald. Het resulteert zich dan ook in een mooie mix tussen horror en actie.

Al met al een welkome verrassing in een uitgemolken genre. 'Afflicted' bewijst gelukkig dat men wel iets origineels kan neerzetten. Ik ben alweer benieuwd naar het volgende project van dit veelbelovende regisseursduo.

3,5 Sterren.

Afro Samurai (2007)

Alternatieve titel: Afuro Zamurai

3,5
Van het weekend deze serie maar eens gezien en was wel aardig moet ik zeggen. Samuel L Jackson heeft een geweldige stem en verder zijn de scènes heel mooi in elkaar gezet en zitten er ook goede actie in. Ik had gelezen dat er in 2008 een 2de seizoen komt, ben benieuwd. Ik las trouwens ook dat één aflevering iets van 1 miljoen dollar kostte om te maken.

Ik geef 'm 3, 5 sterren.

Afro Samurai: Resurrection (2009)

Alternatieve titel: Afuro Zamurai - Yomigaeri

3,0
Minority_Check schreef:
otsuru(van de eerste film) de zusje van jinno was en die was toch dood, wie is sio dan of heb ik wat gemist

Volgens mij is dat een ander zusje.
Any way, ik vond dit deel iets minder dan deel één. Misschien zelfs wat overbodig. Je ziet dezelfde personages weer voorbij komen enz.
Maar desondanks wist het mij wel te vermaken. Sowieso ziet het er grafisch er mooi uit en weer Jackson als Afro plus RZA die de muziek verzorgt. Dat zorgt voor een degelijke anime film.

3, 0 Sterren van mij.

After the Dark (2013)

Alternatieve titel: The Philosophers

2,0
"This is not philosophy anymore."

Ondanks de vele negatieve berichten, toch maar meegepakt in de bios in de hoop positief verrast te worden. Helaas is het niet veel soeps.

Op zich kent de film een interessant uitgangspunt en laat je als kijker nadenken - dan wel filosoferen - over de geschetste situaties waarin de studenten zich moeten zien te redden. Hoewel bepaalde dingen niet echt te redeneren zijn, kon ik er voor het grootste gedeelte in meegaan. Hierbij helpt het dat de cast niet onaardig speelt. Tevens komen de schakelingen tussen het klaslokaal en de 'Apocalyps' prima over.

Alleen is het jammer te noemen dat 'The Philosophers' op een gegeven moment ten onder gaat aan z'n eigen premisse; het wordt gewoonweg te bont gemaakt met oppervlakkige keuzes waarbij de logica ver is te zoeken. Wat dat betreft slaat de uiteindelijke clou nergens op en laat je helemaal met een leeg gevoel achter.

Al met al matig. Best zonde, want met een beter script had hier meer ingezeten.

2,0 Sterren.

Aftershock (2012)

2,5
Het is jammer te noemen dat de film een opbouw van dik 30 minuten kent, bij de meeste horrors wordt dit meestal beperkt tot 10 à 15 minuten. Ik had dan ook het gevoel in het begin naar een andere film te kijken, waarbij de personages mij niet boeiden. Overigens kon de cameo van Selena Gomez weggelaten worden, dat stelde niks voor.

Gelukkig neemt Aftershock wel een hoger tempo aan als de aardbeving eenmaal begint. Hierbij zitten aardig wat leuke kills in vol met gore. Hier en daar wat clichés, maar ik vond het wel interessant om te zien dat er min of meer een soort van drama element aan werd meegegeven in de vorm van hoe men zou reageren in zo een situatie.
De film kent een verrassend eind die ik niet zag aankomen.

Al met al toch best leuk om eens een keer gezien te hebben, je moet alleen wel even door de enigszins lange opbouw zien te komen.

2,5 Sterren.

Age of Adaline, The (2015)

2,0
"Let go."

Op basis van de trailer had ik hier meer achter gezocht.

Op zich is het gegeven best intrigerend te noemen; een soort van variant op The Curious Case of Benjamin Button (2008). Het zorgt voor een interessant begin waarin je als kijker kennismaakt met de protagoniste die haar geheim op alle mogelijke wijzen verborgen probeert te houden.

Helaas maakt 'The Age of Adaline' zich er te makkelijk van af door flashbacks te introduceren die zowat niets toevoegen en ook nog eens worden ondersteund door een geforceerde voice-over. Hierdoor ontstaat er een vrij leeg en bovenal vergezocht geheel dat het zeker niet moet hebben van enige karakterontwikkeling.

Qua verloop is dit namelijk niet meer dan een standaard liefdesverhaaltje dat vanzelfsprekend erg voorspelbaar is, aangezet door het nodige melodrama. Het mag eigenlijk geen verrassing zijn dat het uitgangspunt voor het gemak even wordt 'vergeten'. Het is dat Blake Lively de film aardig weet te dragen, maar het is toch echt laatkomer Harrison Ford die - tevergeefs - zijn beste kant laat zien.

Al met al een matig dramatisch vehikel waar zo veel meer in had gezeten. Nu kabbelt het hele gebeuren maar wat voort zonder enigszins bijzonder te willen worden.

Dikke 2,0 sterren.

Age of Dinosaurs (2013)

2,0
"What the hell was that? Big dinosaurs."

Een Jurassic Park rip-off, alleen dan in de stad. En nog geen eens zo slecht eigenlijk, zeker als je er rekening mee houdt dat dit filmpje afkomstig is van The Asylum.

Qua verhaal is het verwaarloosbaar en dit is dan ook meer als kapstok bedoelt om mensen weg te laten rennen van dinosaurussen. Een leuke verrassing was het om Jillian Rose Reed te zien, die ik ken van de tv-serie Awkward. Zij maakte het nog dragelijk.

Daarnaast zitten er weer een hoop kenmerkende dingen in voor een Asylum-productie, namelijk: slechte SFX, dialogen die nergens over gaan, foute humor enz. Zo ging ik geregeld stuk om de nieuws reporter in haar helicopter die overdreven serieus verslag probeerde te doen van wat er allemaal gebeurde. Gelukkig werd zij opgepeuzeld door een dinosaurus, serves her right voor slechte verslaggeving.
Wel ben ik het met BlueJudaskiss eens dat het camerawerk er best fatsoenlijk uitziet.

Al met al een geinige Asylum film om eens gezien te hebben. Je moet er niet te veel van verwachten en je komt de avond wel door.

2,5 Sterren.

Aggression Scale, The (2012)

2,5
"Find the fucking kids."

Uit enkele berichten lees ik dat dit veel weg heeft van Home Alone en op zich kan ik hier wel in mee gaan, dit is inderdaad de horrorversie van Home Alone.

Helaas heeft de film wel een lange aanloop nodig waarin vrij weinig gebeurt en als het dan eenmaal losgaat gebeurt er niet bijster veel op een paar brute kills na. Daarnaast had ik ook meer gore verwacht als ik op sommige berichten af moet gaan.

Tevens is het ook erg ongeloofwaardig dat zo een jonge knaap als een combinatie van Rambo/MacGuyver vanuit het niets vallen kan opzetten en vrij gemakkelijk volwassen kerels kan uitschakelen. Zijn achtergrondverhaal had iets beter uitgediept kunnen worden, al kom je er wel gauw achter dat hij een gevaar voor de maatschappij is.

Al met al een redelijke film die door de korte speelduur wel oké wegkijkt, alleen is het jammer dat de moorden een beetje tam zijn. Ik had het smeriger verwacht, zeker gezien het feit dat deze film van horror regisseur Steven C. Miller afkomt en hij niet onbekend is met gore in zijn films.

Kleine 2,5 sterren.

Ahí Va el Diablo (2012)

Alternatieve titel: Here Comes the Devil

3,5
Teruggekeerde kinderen...

Ik ben redelijk bekend met het werk van regisseur Adrián García Bogliano en weet dat zijn films hoogstens opmerkelijk zijn te noemen. Wat dat betreft is dit geen uitzondering.

Het gegeven is best leuk; sowieso hebben kinderen in een horror altijd iets engs over zich. Al komt het in het begin wel over als een drama waarin vrij weinig lijkt te gebeuren, mits je de - subtiele - hints oppikt. Daar ligt meteen de grootste kracht van de film. Ik denk dat Bogliano min of meer de kijker in slaap wil sussen om vervolgens keihard toe te slaan.

Het is dan ook meer een psychologische horror waar de nodige bloed en gore weg is gelaten, alhoewel er wel één scène van dat kaliber erin zit. De film moet het meer hebben van de langzame spanningsopbouw en de vele close-ups, wat voor een beklemmende sfeer zorgt. Hierbij is het interessant om te zien hoe er met seks wordt omgesprongen; door enkele dialogen en handelingen wordt het als een zonde geportretteerd. In ieder geval een extra laag om over na te denken m.b.t. het geheel.

Al met al een intrigerende horror die niet is weggelegd voor iedereen, maar de liefhebber zal het kunnen waarderen.

3,5 Sterren.

Airborne (2012)

2,5
Come die with me.

Afgaande op de lage score en de niet positief gestemde berichten had ik een erg slechte film verwacht, ik moet zeggen dat het me reuze is meegevallen.

Het verhaal heeft potentie, maar de uitwerking had beter gekund. Wel zit er een aardig mysterieus sfeertje in gedurende de film en het acteerwerk is nog best degelijk te noemen. De verscheidene - weliswaar stereotype - personages zijn best vermakelijk. Verrassend om Mark Hamill hierin te zien, die lijkt de laatste tijd ook alleen maar in B-films te spelen.

Het enige waar ik wel minder tevreden over was, is het einde. Die leek namelijk uit de lucht gegrepen te zijn, het sloeg naar mijn mening nergens op. Misschien was het budget wel op en moest de film z.s.m. afgerond worden.

Al met al best oké om eens gezien te hebben, het kan veel erger.

Kleine 2,5 sterren.

Airplane vs. Volcano (2014)

Alternatieve titel: Airplane Lost

2,0
"We'll have to ride it out."

Het blijft verrassend hoe The Asylum met dergelijke titels op de proppen komt.

Sowieso is het vanzelfsprekend te noemen dat je dit niet serieus moet nemen. De algehele opzet is dan ook zo onzinnig als het maar kan, met natuurwetten die volledig in de wind worden geslagen. Desondanks zorgt het voor een aantal - onbedoelde - geinige situaties.

Iets wat ik wel kon waarderen, is hoe enkele personages gepresenteerd worden; er is de moeite genomen om ze enigszins 'likeable' te maken en een miniem achtergrondverhaaltje mee te geven. Hierbij is het lachen om Dean Cain als de redder in nood te zien. Het is alleen jammer dat de dialogen over het algemeen lachwekkend overkomen.

De CGI zelf kan er nog best mee door vind ik. Het vliegtuig en de verscheidene vulkanen inclusief erupties zien er prima uit. Helaas komt het af en toe voor dat een handvol sequenties herhaald lijken te worden. Toch creëert het een paar spectaculaire scènes.

Al met al een vermakelijke B-film voor als je niets beters te doen hebt, zolang je het maar niet serieus neemt. We hebben hier immers met The Asylum te maken.

Kleine 2,0 sterren.

Ajeossi (2010)

Alternatieve titel: The Man from Nowhere

3,5
Erg sterke wraakfilm die goed gedragen wordt door het puike acteerwerk van Bin Won.
Gedurende de film kom je gelukkig meer over zijn zwijgzame personage Tae-sik Cha te weten en door wat voor drama hij heen is gegaan. Wat ook meteen zijn motivatie is om zijn buurmeisje So-mi te redden.

Erg dun verhaallijntje, maar dat deert niet echt want de actie wordt echt goed gebracht met name de laatste gevechtsscène met de messen.
Alleen jammer dat de film een halfuur te lang is, er had hier en daar wel wat knipt kunnen worden om het compacter te houden en een betere spanningsboog te creëren.

Dikke 3,5 sterren.

Akira (1988)

Alternatieve titel: アキラ

3,5
Nadat ik zulke goede verhalen over deze film had gehoord en ik omdat ik toch best wel een anime fan ben, heb ik toch maar besloten om deze film maar eens te kijken. En ik moet helaas zeggen dat ik net iets te hoge verwachtingen had denk ik.

Het verhaal is nogal vaag eerlijk gezegd, maar toch redelijk te volgen. Ik had toch iets filosofischer verwacht denk ik.
De actie is wel aardig in beeld gebracht, maar wederom had ik hier iets meer van verwacht.
De personages zijn wel oké. Maar Kaneda vond ik eerlijk gezegd niet als een held overkomen en de motor die zo prominent prijkt op de filmposter wordt helaas ook bar weinig mee gedaan.
De sfeer van Neo Tokyo vind ik aan de andere kant wel goed en wordt ook erg sfeervol in beeld gebracht.
Over beeld gesproken voor een anime uit 1988 vind ik het er nog best goed uitzien moet ik zeggen.

Voor nu 3, 5 sterren. Zal 'm waarschijnlijk nog wel een keer opnieuw kijken en hopelijk zie ik dan wel waarom deze film zo hoog geprezen wordt.

Akumu no Erebêtâ (2009)

Alternatieve titel: Elevator Trap

3,0
Anders dan andere liftfilms...

Waar ik al bekend ben met films die zich (volledig) in de lift afspelen in Amerika, zoals een Blackout (2008) (I) of Elevator (2011). Is dit de eerste film die ik tegenkom van Aziatische bodem met een soortgelijk gegeven.

Qua verhaal begint het dan ook lekker mysterieus. Vier vreemdelingen bij elkaar die op het eerste oog weinig affiniteit met elkaar hebben. Op zijn zachts gezegd vrij uiteenlopende personages. Als kijker ben je tegelijkertijd met ze mee aan het puzzelen, over het hoe en wat.

Na een halfuur neemt de film een andere wending en krijg je meer uitleg over de beweegredenen van de verscheidene personages. Vanaf dat punt word je bij het handje genomen en wordt alles langzaamaan uit de doeken gedaan, totdat er een laatste plottwist komt die je weer helemaal anders naar het geheel laat kijken. Een aardige 'mindfuck'.

Een pure thriller is dit niet, aangezien er daarnaast ook nog genoeg humor in zit om de boel luchtig te houden. Het enige wat ik niet snapte waren een aantal verwijzingen naar honkbal, maar dat zal vast met het cultuurverschil te maken hebben.

Al met al best vermakelijk, weer eens wat anders dan de Amerikaanse genregenoten. Alleen jammer dat het hele gebeuren zich iets te lang uitrekt, maar het einde maakt veel goed. Wel even blijven zitten bij de eindcredits voor een extra scène.

3,0 Sterren.

Alexandra's Project (2003)

4,0
Erg sterke film, het begint misschien wat langzaam. Maar als je Alexandra in het begin tegen de spiegel ziet aankijken en ertegen spugen belooft dat al best wat en dat wordt later goed waargemaakt.

Want het begint pas als Steve thuiskomt, alles verlaten is en dan de videoband ziet die hij moet afspelen. Het begint allemaal leuk en aardig met alle verjaardagswensen. Maar zodra kinderen weg zijn neemt het een iets volwassener toon aan en het is op zich nog wel lachen met de striptease, tot er dan de onthulling komt dat ze borstkanker heeft om vervolgens alles weer te ontkennen en Steve tot op het bot te beledigen en zelfs sex op band te hebben.
Alles is Steve gewoon ontnomen in deze film, het enige wat hij nog heeft is de videoband met een paar seconden van zijn kinderen en zijn vrouw waar hij op geilt.


4,0 Sterren en een goede acteerprestatie van mevrouw Buday.

Ali G Indahouse (2002)

3,0
Gisteren opgenomen en vanochtend gekeken. Was een aardige comedy met wat leuke situaties erin, niks meer en niks minder.

Ik geef 'm 3, 0 sterren.

Alice in Wonderland (2010)

2,0
"I'm falling down a dark hole."

Ter voorbereiding op Alice through the Looking Glass (2016) maar eens opgezet.

Het is een opmerkelijke keus om Alice nu als volwassen dame te portretteren die weer terugkeert naar Wonderland. Hierdoor zou je denken dat er verhaaltechnisch wel iets bijzonders mee gedaan zou worden gezien het bronmateriaal, maar dit is verre van waar. Men levert namelijk een oninteressant en bovenal clichématig vehikel af dat met de minuut saaier wordt.

Juist het bonte gezelschap aan personages zou een pluspunt moeten zijn, maar deze weten door hun lege uitstraling nooit ofte nimmer boeiend te worden; het schurkt eerder tegen het irritante aan. Met name Mia Wasikowska - normaal gesproken een begenadigd actrice - presteert het om een vlakke vertolking van Alice te laten zien. Ook Johnny Depp ontkomt niet aan de malaise, ondanks dat hij nog enigszins zijn best doet.

Visueel is 'Alice in Wonderland' op momenten te genieten en als geheel ziet het er qua design verzorgd uit. Toch vertoont het overmatig gebruik van CGI al gauw zijn mankementen, omdat het nep oogt. Daarbij had het wat mij betreft duisterder gemogen, maar het mag allemaal niet baten. Tekenend is de opbouw naar het einde dat als een sof aanvoelt.

Al met al een matige adaptatie waar meer in had gezeten. Overigens vond ik Helena Bonham Carter wel lachen met haar: "Off with his head!"

2,0 Sterren.

Alice through the Looking Glass (2016)

2,0
"I realize it doesn't make much sense."

Nadat ik van de week voor het eerst het ondermaatse deel één had gezien, heb ik voor dit vervolg expres de verwachtingen laag gehouden.

Eigenlijk is 'Alice through the Looking Glass' volledig overbodig te noemen; men zet een geforceerd vervolg neer dat zowel als prequel als sequel moet dienen. Het resulteert zich in een onlogisch verhaal dat gepaard gaat met te veel plotlijnen en besluiteloosheid wat ermee aan te moeten. Daarbij zijn enkele - moralistische - thema's iets te veel van het goede.

Centraal staat het tijdreizen, wat een paar leuke vondsten creëert in het geheel. Voornamelijk door het personage Time (heerlijke rol van Sacha Baron Cohen) te introduceren dat voor constant vermaak zorgt. Daarentegen snap ik de noodzaak niet om zowat elk karakter een achtergrond mee te geven, omdat dit enigszins het mysterie weghaalt.

Het is te merken dat het visuele aspect beter is geworden t.o.v. het vorige deel, met als resultaat mooiere CGI. Alleen jammer dat de interactie met acteurs op momenten nog steeds niet weet te overtuigen. Desondanks zijn de verscheidene locaties in combinatie met 3D die je als kijker voorgeschoteld krijgt best de moeite waard.

Al met al een stuurloos vervolg dat wederom geen acht slaat op het bronmateriaal. Hopelijk blijft het hierbij, want nog een deel zie ik niet zitten.

2,0 Sterren.