menu
Volg jij MovieMeter al op Facebook?
Mis niets over je favoriete films en blijf op de hoogte van de nieuwste releases op onder andere Netflix.
MovieMeter op Facebook

Hier kun je zien welke berichten Kondoro0614 als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

A-Team, The (2010)

Alternatieve titel: The A Team

3,0
Vandaag wederom een herziening, ik begin het eigenlijk steeds leuker te vinden om deze films nog eens terug te kijken, sommige hebben nog wel wat jeugdsentiment (al heeft deze film dat niet), en soms is het idee of de naam ook gehecht aan dit. ‘The A-team’, wie kent ze niet? De geweldige groep mannen die maar niet dood te krijgen waren, al op televisie. De verfilming van dit concept was aardig gedaan maar, een cast zo goed als wat de serie bevatte vond ik dit totaal niet. Tuurlijk, ik wist van te voren ook wel dat dit nou geen geweldige film zou gaan worden, clichéheid er zeker te vinden was en in het algemeen de film weinig voor zou stellen buiten het feit om dat de film toch borden vol actie zat, echter verveelde het zelden maar, maakte de slechte grappen die Joe Carnahan er in had gegooid, en soms voelde dit wel aan alsof hij de film zo probeerde te redden wat hem mooi mislukte want dankzij deze scénes kakte de film al aardig snel in één.

Je kunt zeggen en denken wat je wilt van deze film, de film is één grote clichébende wat hem er nou niet bepaald leuker op maakt. Zo beginnen we toch best slecht me het team dat elkaar de ‘Ranger’ tattoo laten zien waardoor ze automatisch een groepering gaan vormen, best cliché al zeg ik het zelf. Daarna natuurlijk het feit dat men zo professioneel de helikopter kan besturen, ze alles kunnen doen wat ze willen en alle informatie achter de hand hebben. En uiteraard die vallende / vliegende tank, en zo kan je nog wel wat dingen vinden in de film wat ontzettend cliché is, echter moet je bij jezelf wel inzien dat je ook naar een ‘The A-Team’ film zit te kijken, een concept waar clichéheid nou niet bepaald weggewerkt wil worden en dat ondersteund een heel deel van onder andere de serie en de film, dus of ik deze film daardoor wil gaan afkeuren zou ik niet zo héél snel doen, toch is het soms een tikkeltje irritant want je word er best lacherig over.

“Give me a minute, I'm good. Give me an hour, I'm great. Give me six months, I'm unbeatable.”

De cast in deze film daar valt nog over te twisten, waarbij er toch een aantal leuke acteurs mee doen maar ook wat slechtere, ach ja dat houd je altijd. Liam Neesson was voor mij echter wel de acteur die het natuurlijk weer deed, en dat kwam zeker niet als verassing zeker omdat ik Liam best hoog heb zitten in mijn lijstje voor acteurs en ik kan echt met véél plezier naar hem kijken. Ook deed Liam het leuk als Hannibal. Bradley Cooper deed het leuk als ‘Face’ de rechterhand van Hannibal, en natuurlijk deed de knappe Jessica Biel ook haar bijdrage aan de film, nooit verkeerd om te zien.

Toch moest ik persoonlijk erg wennen aan Quinton 'Rampage' Jackson die de rol van B.A. op zich neemt, eigenlijk ook wel mijn The A-Team held waar ik echt heel erg tegen opkeek. Quinton vond ik nou niet bepaald een acteur waar ik goed, leuk en enthousiast naar kon kijken, en hij was wel de acteur met de grootste cliché scénes, waar ik me soms ook aan begon te irriteren en dat is niet goed. En dat was helemaal toen hij op de boot sprong en Pike neer sloeg op de grond, vervolgens zijn beanie af deed en dan zijn hanekam er weer voor kwam, bah. Patrick Wilson deed ook wel een leuk aandeel maar dat blijft voor mij een favoriet in de horror films, en Sharlto Copley deed het leuk maar vond ik nergens speciaal.

Zoals gewend had ‘The A-team’ nou niet bepaald een speciaal onderwerp om hun verhaal mee te verwerken. We volgen in het begin al snel Hannibal en B.A. waarna we snel kennismaken met Face, leer je aankomende ‘The A-team’ helden maar kennen waar je het bijna twee uur mee moet doen. Na al een beginnend goede actie scéne knalt de film aardig rap door met een spectaculaire helikopter scéne en kennismaking met Murdock.

We komen daarna uit op acht jaar later, waar de viertal alsnog een team vormen in het Amerikaanse leger maar langzamerhand in de problemen raken. Ze gaan achter schurken aan die bepaalde drukstukken hebben gestolen waarmee ze illegaal Amerikaanse dollars kunnen drukken. Hierbij volgen een aantal explosies waaronder de truck met daarin Morrison en we zien Pike weg lopen bij de bandieten, een verraad binnen het leger dus en het team moet het zien te stoppen. Echter komen ze niet ver want ze worden door de krijgsraad in de gevangenis gestopt.

Uiteraard laat Hannibal het daar niet bij zitten en ontsnapt met de jongens om zo achter Pike aan te gaan en de drukstukken terug te halen. Ze komen er achter dat Morrison aandeel is van dit tafereel en hij zijn dood heeft genept om zo undercouver door het leven te kunnen gaan en zo veel dollars illegaal kan drukken
, waarna na veel mooie actie scenes de bandieten al snel gestopt worden en ze de Amerikaanse dollar weer gered hebben.

“I would never tell him this, but they are the best at what they do, and they specialize in the ridiculous.”

Tja, The A-team is gewoon precies de film geworden wat ik ervan had verwacht, en dat was ook best logisch toen ik de film al begon. Leuke herzenlose actie, met een redelijk samengesteld en vooral compact verhaal wat eigenlijk nergens naar toe leid. Ik heb me prima vermaakt, daar niet van maar het is geen hoogstaande film uiteraard.

3.0*

ABCs of Death 2 (2014)

Alternatieve titel: The ABCs of Death 2

2,5
ABCs of Death 2

Ik kwam er achter toen ik op vakantie was dat deel twee van ABCs of Death beschikbaar was op Netflix Nederland. Zoals ik hierboven al zei, deze ga ik meteen even checken als ik thuis ben. Nu ik dan toch, helaas, daadwerkelijk thuis ben, ben ik gister meteen gestart met dit tweede deel die tot mijn verbazing toch weer slechter was dan deel 1. Er zaten voor mij maar een paar echt goeie tussen die sterk waren en leuk in elkaar gezet. Toch heb ik het allemaal bij gehouden maar, ik heb een paar ook echt doorgespoeld omdat ik dit toch niks voor mij vond, en ik me daarmee stierlijk verveelde.

A = 3.0* = Een net zoals bij deel één erg leuk begin met de film. Lekker goor ook en tenminste een beetje normaal. De flashbacks waren jammer en zorgde er een beetje voor dat de film wat moeilijker te volgen was.

B = 3.5* = Erg leuk bedacht en geinig gemaakt. Niet te vies, niet te eng en erg komedisch als je het mij vraagt. Ik kon deze echt waarderen!

C = 4.0* = Ik vond dit toch één van de pluspunten uit de film. Het brute aan het afhakken van zijn hoofd en te laat komen was opzich best gaaf. Niks mis mee en, zeker één van de betere uit de film.

D = 0.5* = Ik vind dit maar niks en het pas totaal niet bij mij. Het kan misschien voor sommige mooi gemaakt zijn maar ik ben er niet te spreken over. Vreemd en naar mijn mening niet leuk. Sorry, dit is niks voor mij.

E = 2.5* = Dit vond ik wel één van de geinige. De jaloezie die je zag bij de ene man toen zijn 'vriend' er vandoor wou gaan met de dame. En dan de leuke twist op het eind. Helaas geen spanning en niet echt een plaatje van 'horror'. Meer een komedie plaatje.

F = 1.0* = Ook eentje die ik volgens mij niet begreep. Totaal geen spanning en een beetje slapjes in elkaar gezet. De bergen van de vrouw was dan toch een pluspunt!

G = 2.0* = Ik vond het geheel geinig. Hoe de kleinzoon zijn opa kleineerde komt natuurlijk vaak voor, verwend nest. Maar, waarom, waaaarom deed ie ouwe zijn broek uit. Gedver! Ik heb serieus mijn handen voor mijn ogen gehad, ik wil dat niet zien. Sorry hoor maar, ik vind dat niet echt smakelijk. Ook al had hij geen slurf, hoef het niet te zien.

H = 1.0* = Erg mooi getekend maar helaas niks voor mij. Ben niet echt fan van deze shorts.

I = 1.5* = Bloederig was het zeker maar ook weer zo vreemd. Kon er maar niet aan wennen en dit was voor mij ook de zoveelste tegenvaller.

J = 3.0* = Het Gay-Plaatje was wat gruwel. Ik vind meestal dat je deze mensen in hun geheel moet laten en als een kerel een andere kerel wilt moet die dat toch lekker zelf weten? Ik vind het daarom ook erg jammer dat in sommige landen daar groot onderscheid in word gemaakt en dat kun je ook merken in deze short. Ik vond het wel een leuke short maar was ook niet, het.

K = 2.0* = Een beetje een vreemde film. Zoals ik nu gewend ben in de ABCs of the death series. De killers zagen er bruut en veel belovend uit maar naar het einde toe werd hij toch wat slap voor mij.

L = 0.5* = Gewoon vreemd.

M = 3.5* = GE-NI-AAL. Lekkere slo-mo stukken en zag er goed en clean uit. Toch één van de toppers van deze film, voor mij dan.

N = 2.5* = Een stille short die redelijk in elkaar gezet was. Ook hier hoefde ik zijn naaktheid niet mee te krijgen. Spanning was ver te zoeken dus ook niet echt eng.

O = 2.0* = "Gekke chinezen op een rijtje". Zo beschreef ik deze film. Zegt genoeg.

P = 0.5* = Niks voor mij.

Q = 2.0* = Leuk geheel en de operatie zag er lekker uit. Ook hier baal ik weer van het eind met de gorilla (?)..

R = 1.0* = Dit was niet zo boeiend.

S = 3.5* = Dit was toch ook weer één van de blinkers in mijn ogen. Hoe de drie frames bij elkaar werden gezet leek het toch niet meer op een short. Je werd bedolven met informatie en het zag er lekker bloederig uit. Helaas vatte ik het eind niet echt.

T = 2.5* = Ik had toch wat anders verwacht bij de Soska zusters. Nee, dit was hem niet helemaal voor me.

U = 3.0* = Harde werkelijkheid.

V = 4.0* = Geniale short met een leuk einde en weer een paar gekke chinezen.

W = 1.0* = Niet mijn ding.

X = 3.5* = Toch één van de wrede shorts. Goed in mekaar gezet en heb me eigen er niet mee verveeld.

Y = 0.5* = Gekke shit niks voor mij.

Z = 1.0* = Erg vage shit.

Y & Z zijn zo overgepend vanuit mijn kladblaadje. Zoals ik hier ook weer kan zien is ABC's toch wel een geniale film maar, veel dingen zijn niet weggelegd voor mij. Leuk om mee te nemen vanuit deel één en ABC's zijn toch wel twee leuke projecten met een paar geinige concepten maar ook een paar pure tegenvallers. Kon van mij part wel beter maar, ik merkte geen verschil met deel één.

2.5*

ABCs of Death, The (2012)

2,5
The ABCs of Death

The ABCs of Death had ik al een tijdje in mijn kijk-lijstje staan.. Helaas kreeg ik al van een paar vrienden te horen dat de film slecht is. Ik ben toen met lagere verwachtingen de film gaan kijken.. En wat blijkt? Ze hebben gelijk, ik kon het amper nog volhouden en had telkens de neiging om de film uit te zetten.. De film zit boordevol met onzin, psychotische karakters, naakte vrouwen en af en toe leek het wel dat je een slechte porno film zat te kijken! Er zaten opzich ook wel leukere stukken in, en twee (ongeveer) waar een stukje realiteit in voor kwam! Maar de meeste is echt gewoon bagger.. Slecht bedacht en slecht uitgewerkt!

A = 2.5* : Waarom moest de persoon in het begin dood? Maar het was echt wel een lekker begin met het vermoorden van een mes in zijn nek, en dan kokend frituurvet over hem heen gooien.. Helaas was het eind dan ook wat slechter dat hij nog gewoon leefde...

B = 1.5*
C = 0.5*
D = 0.5*
E = 1.5*
F = 1.0*
G = 2.5*
H = 3.0*
I = 3.5 *
J = 0.5*
K = 3.0*
L = 2.0*
M = 0.5*
N = 3.5*
O = 0.5*
P = 3.0* Deze had toch wel een vorm van realiteit in zich... Kijk naar het $#%!%^# mevrouwtje wat als bij baantje prostituee heeft om haar kinderen toch iets moois te geven.. Maar waarom in god's naam moest dat katje nou dood? Dat zijn ook van die mensen die dat doen in het echt, kan ik altijd erg boos om worden....

Q = 4.0* Tot zoverre vind ik deze het beste!
R = 3.0* Begon leuk, eindigde vreemd..
S = 3.0*
T = 2.0*
U = 3.0*
V = 2.5*
W = 3.5* Ze hadden als titel WTF! gepakt, en ik kreeg daadwerkelijk ook een WTF gevoel met de clownzombie's, de vliegtuigen met een bepaalde rook erachter, en de warrige montage !

X = 1.0*
Y = 0.5*
Z = 0.5*

Je ziet nu wat ik voor elke letter heb gegeven.. Ik vond de meeste gewoon echt slecht.. Ook het eind dat e ging vechten met een 300 meter lange dildo en dat daar weer een mes uitkomt etc. etc. Ook het stukje dat ze moesten Fappen om te blijven leven en als je dan niet als eerste klaarkomt krijgt je een pijl in je kont.. Het was eigenlijk een hele erge zieke geest wat er achter zit.. Gewoon een man met een soort handicap moest fappen.. Etc. Etc.

Ik weet nu ook niet meer of ik het waard vind om ABCs of Death 2 (2014) te gaan kijken.. Misschien nog wel, want wie weet.. Misschien is die wel beter!!

2.5*

Above the Law (1988)

Alternatieve titel: Nico

3,0
Nico

Ik heb pas geleden deze DVD collectie van Steven Seagal aangeschaft met een vijftal films er in waaronder ‘Nico’ (Above the law). Hoewel ik al veel Seagal films ken maar hier nooit op gestemd heb aangezien dit al wel een paar jaar geleden is ken ik vrijwel alle films uit deze collectie al, ook Nico kende ik al wel maar niet zo goed meer dat ik er een mening over kon schrijven. Vandaag vanuit mijn vakantie adres in De Ardennen met wat onweer op de achtergrond begonnen aan Nico en ik moet zeggen dat dit een prima film is en ik me zeker vermaakt heb met ‘Nico’. Natuurlijk is ‘Nico’ een echte Seagal waaruit blijkt dat Seagal als enige echt kan vechten op deze aardbol en eigenlijk al zijn tegenstanders neer mept en ik denk dat, dat stiekem een guilty pleasure is geworden van mij.

Nico is om eerlijk te zijn niets bijzonders, een standaard Seagal film waarbij hij vooral de ‘held’ is en zelfs van een gevaarlijke prik kan afzien maar, later wel gewoon inzakt en zo raast de film door en dan vond ik de 99 echt niet aan een lange kant. We zitten natuurlijk al vanaf minuut één in de actie waar Seagal of beter gezegd ‘Nico’ ons mee neemt naar zijn gym waar hij Japanse vechtkunsten oefent. We worden daarna snel mee geslingerd naar de tijd dat Nico in het leger zat en meevocht in Vietnam. Hij komt hier terecht bij een gruwelijke wijze van onderhandelen door de C.I.A. en word naar huis gestuurd. Hij gaat hier verder al politie agent in de stad ‘Chicago’.

Het verhaal is wel leuk. Nico gaat voor zijn tante achter zijn nichtje aan, die zit bij een junkie aan de cocaïne en het wiet. Terwijl Nico zijn nichtje gaat halen weet hij niet waar hij in verzeilt raakt nadat hij een inval deed bij de bar en daar wat klanten en zelfs de barman aanpakte.. Toen Nico de man in kwestie aanpakt krijgt hij informatie van binnen uit binnen wat gaat over een grote cocaïne binnenkomst op een dinsdag. Wanneer het team van Nico hier de voorbereidingen voor trekt en op de plek van bestemming staan te wachten zien ze dat de F.B.I. zich ook met dat onderzoek heeft gemengd. Toen de klus bijna misliep ontdekken ze dat de vrachtwagen vol met C4 staven zat. Terwijl Nico verdere onderzoek houd over deze levering moet hij uitwijken voor zijn leven, het leven van zijn familie en raakt hij zelfs tijdelijk zijn werk kwijt maar hij heeft besloten de daders te pakken.

Ik moet zeggen dat ik me gewoon vermaakt heb met Nico en dat de film zonder verdere verveling door raast. Hoewel het eind wat kortaf was vond ik de rest van de film leuk en mee vallen en is dit voor mij weer een geslaagde Steven Seagal film.

3.0*

Abraham Lincoln vs. Zombies (2012)

1,0
Abraham Lincoln vs. Zombies

Ik heb in mijn vakantie Abraham Lincoln: Vampire Hunter (2012) gezien en was hier best positief over. Ik wist dat er ook een zombie 'versie' van was dus daar was ik erg benieuwd naar. Tot mijn schrik zag ik aan het begin 'The Asylum' wat in mijn ogen gewoon baggere films zijn. Het zat dus al helemaal niet goed in het begin en in plaats van dat ik zin kreeg in de film begon ik er eigenlijk een beetje tegen op te zien. En mijn na gevoel had gelijk, wat een verschrikking is deze film. Ik moet toegeven dat ik vooraf de zombies er helemaal nog niet zo slecht uit vond zien, Bill Oberst Jr. deed het nog redelijk maar daar houd het ook op. Het verhaal was oersaai en gewoon op geen enkel moment leuk te volgen of, boeiend om te volgen. Er was maar wat neer gekwakt en daar moesten we naar kijken. Het concept is leuk. Ik zal zeggen: laten lopen!

1.0*

Abraham Lincoln: Vampire Hunter (2012)

3,5
Abraham Lincoln: Vampire Hunter

Ik had vooraf gedacht dat dit een hele saaie film werd. Door de (door sommige) lage stemmen en af en toe slechte recensies ging ik niet spontaan recht op in mijn stoel zitten vooraf. Na het aanzetten van de film begon ik toch best wel veel zin in de film te krijgen en werd het achteraf lang nog niet zo slecht als verwacht. Ik moet zeggen dat deze Actie / Horror erg leuk in elkaar is gezet en ze waren zeker niet bang om wat bloed te laten vloeien. De special effects zagen er gaaf uit en de slow-motion actie scènes waren ook erg gaaf. Het concept was gaaf en het verhaal was leuk om te volgen. Ik doe er toch nog maar 0,5* op gedaan!

3.5*

Absolutely Anything (2015)

2,0
Absolutely Anything

Het is weer duidelijk dat we blijkbaar weer bij een genie van een regisseur zijn beland die weer een grandioos idee heeft gehad (samen met zijn crew). Nee, ik ben niet onder de indruk van het nieuwe werk van Terry Jones. Ik ben meestal wel van de slap-stisck komedie films en dan vooral met acteurs als Will Ferrell etc. ik kan daar altijd wel om lachen. Daarbij hoort ook Simon Pegg, ik vind hem oprecht een hele leuke acteur en ik kijk altijd graag naar zijn films, dit is ook gewoon een personage die ik persoonlijk fijn vond om te volgen. En ook Kate Beckinsale ( ) mag er wezen.

Wat ik echt miste bij Absolutely Anything was de verbinding. Het gaat eigenlijk helemaal nergens over, een man (Simon) die uitgekozen word door tja, een soort bestuurders van het universum, om te laten zien of de aarde goed is om te mogen bestaan. Hiervoor krijgt hij een soort magische straal opzich waardoor hij opeens alles kan om even met zijn hand te 'zwaaien'. Zo kon hij aangeven dat hij een bepaalde klas wou opblazen, dat gebeurde, zijn hond laten praten, naar z'n onderbuurvrouw kijken en ga zo maar door. Nee, ik ben echt niet overtuigd geraakt door het verhaal, laat staan het concept.

Ik vond de film aan de magere kant, had er veel meer van verwacht helaas maar goed, dat heb je helaas vaker bij een film. Vermakelijk om zo eens mee te nemen maar super speciaal is hij niet. Grapjes komen soms niet goed binnen en de meesten zijn echt saai. Soms kwam er een lachje maar daar bleef het bij, jammer genoeg!

2.0*

Absolution (2015)

Alternatieve titel: The Mercenary: Absolution

3,0
Absolution

Ik vond Absolution helemaal geen slechte film van Seagal. Qua geweld zit de film erg lekker, acteer prestaties waren van de meeste wat minder. Ik weet dat Seagal niet de beste acteur is en zeker hier op MM word hij niet echt goed gewaardeerd door de meesten volgens mij. Als je Seagal kijkt dan moet je gewoon weg weten dat het meer actie is dan normale scene's. Is dit erg? Voor mij niet echt, nee. Maar voor de meesten wel. Agja, het is toch verstand op 0 en lekker genieten. Toch?

Er waren maar een paar acteurs die ik daadwerkelijk leuk vond acteren. Steven Seagal, Byron Mann en Vinnie Jones.. Oef! Wat speelde Vinnie Jones een heerlijke rol! Lekker duister ook als de psychopaat van het stel. Adina Stetcu deed het ook wel leuk maar dan houd het op.

Het verhaal vond ik wacht tegenvallen en is erg dun. Daar in tegen was het concept wel leuk om te volgen alleen dit hebben we ook wat vaker gezien. Leuk om even snel een avondje te vullen en zeker niet verkeerd hoor. Actie gewoon prima te doen.

3.0*

Abyss, The (1989)

Alternatieve titel: Afgrond

3,5
Wanneer ik een film opzet van één van mijn favoriete regisseurs ‘James Cameron’ zie ik altijd het gezicht van Arnold Schwarzenegger voor me! Toch laat Cameron zien dat ‘Terminator’ niet zijn meesterwerken zijn want wat is ‘The Abyss’ toch gaaf! Ik vind het weer eens iet vernieuwends. Een paar zee aliens, koude oorlog tijden en leuke maar ook mooie duikscenes brengen de film toch echt wel naar zijn top en dat is volgens mij ook waar Cameron op doelt, prachtig geschoten beelden en een leuke en soms spannend verhaal brengen je toch 139 minuten mee. Ik heb de special editie mee gekregen van mijn collega maar en die zou dan wel 171 minuten gaan duren, daar had ik dan wat minder zin in en ik heb daar ook helemaal geen tijd voor zo op de laatste dagen van de vakantie!

Zoals je misschien net wel meegepikt hebt is dit de elfde film van de twaalf die ik heb mogen lenen van mijn collega, elf films gehad en nog eentje te gaan. Morgen ga ik er op de koffie dus kan ik ze mooi weer meenemen aangezien ik vanavond de laatste film ga bezichtigen. Dit was een ware één na laatste film al denk ik dat de finale echt grandioos is! En dat zullen mijn volgers later op de avond of morgen ochtend kunnen verwachten bij de updates ?.

Wat ‘The Abyss’ zo goed maakt in mijn ogen (en zoals ik al zei) zijn toch wel de geschoten beelden. Ik ben wel fan van die onderzee films en ik vind het altijd wel mooi om naar te kijken. Ook fascinerend hoe de aliens er uit zien in deze film, en mooi kleurrijk. Er zit hier en daar wat actie in maar je merkt gewoon dat ‘The Abyss’ het moet hebben van de geschoten beelden, daar draait de film soms ook wel om.

Het verhaal was wel erg tof. We volgen een onderzeeër tijdens de koude oorlog die een kernkop met zich mee droeg. Wanneer deze onderzeeër uit het niets aangevallen word door een groot schip (waarvan de Amerikanen denken dat het de Russen zijn) komt de onderzeeër te zinken. Een team met duikers worden klaar gemaakt om het leger te helpen de bom te vinden en komen zo tegelijkertijd in aanmerking met de aliens waarvan er een einde ontstaat waarvan ik toch wel een beetje schrok: het einde hebben ze verknalt en dat maakt een goeie film toch iets minder goed.

‘The Abyss’ blijft een leuke film, geslaagde film maar niet de beste film die ik heb mogen lenen. Ik heb me zeker weten te vermaken met deze film en het werd gewoon interessant en zelfs met vlagen nog wat spannend. James Cameron blijft me steeds meer verassen en dat vind ik leuk.

3.5*

Accountant, The (2016)

3,0
The Accountant

Helaas is dit ook een film waarvan ik zeg: “hij had anders gemogen”. The Accountant kent zeker zijn sterke kanten, zo zitten de actiescenes toch heerlijk in elkaar gevlochten. Strakke actiescenes kunnen helaas nog niet een film redden. The Accountant stond als mogelijke film die een inslaghaal maakte op mijn top 10 van 2016 lijstje, helaas heeft hij dat niet gered, daar is hij voor mijn gevoel gewoon te slecht voor.

Ik zou toch helaas deze film niet ‘de topper van 2016’ willen noemen, wat ik voor ogen had. Het plot en de trailer onthullen juist net de mooiste momenten uit de film, dat je vrijwel genoodzaakt werd hem te kijken. Alles zag er clean uit, de film was (dankzij Affleck) vaak erg duister en hij schoot (bij de actie scenes) lekker door. Toch zijn de stille momenten, het langdradig verhaal en af en toe de uitwerking van sommige scenes nou niet Je van het.

In The Accountant volgen we Affleck, een autistische man die als accountant werkt, eerst voor criminele organisaties en toen voor een robot fabriek. Wanneer de vriend van de baas van de robot fabriek vermoord word (Dat is nog eens een klote zin) word Affleck ontslagen door de baas, hij komt erachter dat het niet pluis is.. Wanneer zijn buren worden gegijzeld, soort van, schiet Affleck de twee gijzelnemers dood. Hij gaat achter de criminele organisatie aan en zorgt ervoor dat deze uitgeschakeld word.

Ik moet zeggen dat ik dit geen toppertje vond, ik heb er ook niet echt al te veel over te zeggen. Actie scenes (zoals gezegd) werden mooi uitgewerkt, bloed werd er mooi bij toegevoegd maar, voor de rest vond ik het wel welletjes. Affleck acteerde fijn, Kendrick minder. Voor de rest zorgt het nogal onlogisch verhaal op een clichématig eind waar ik van schrok. Nee, niet de film die ik had verwacht… Erg jammer!! Een mogelijke mening voor deze film komt er maar moeilijk uit.

3.0*

Acts of Violence (2018)

Alternatieve titel: Brothers for Life

1,5
Vrij saaie actie prent met Bruce Willis vol op de cover alleen, waar is die man te bekennen? Ik denk dat er wat budget over was om een ‘grote naam’ in de wacht te slepen maar niet genoeg om hem een degelijke rol te geven want die paar minuten wat ik Bruce heb gezien vond ik nou niet bepaald interessant. De film is in alles heel erg standaard. Het verhaal is een best vaak herhaald concept met een ontvoering waar na de hoofdpersonages opeens een ontzettend goeie killsquad blijken te zijn, hun alles lukte en het telkens net iets te mooi ging om te geloven. Voor de rest vond ik het acteerwerk matig, regiewerk was nou ook niet heel bijzonder en over het algemeen kwam de film vrij saai over. Vooral in het begin schrok ik erg toen ik dat gevecht op het dak wel héél erg saai vond overkomen en vooral dat ik na een tijdje gewoon het gevecht dus danig nep vond ogen dat het leek als of je zag dat ze mis sloegen, nee ik vond er niks aan. De schietscene- waren vrij sloom en soms erg chaotisch om te volgen en het was allemaal niet bijzonder meer te noemen.


1.5*

Ad Astra (2019)

3,5
“I see myself from the outside. Smile, present a side. It's a performance with my eye on the exit. Always on the exit. Just don't touch me.”

Toch wel een vrij bijzondere film hoor. Ik denk dat dit de laatste film voor het jaargetal 2019 word en voor de ‘decade’ de 10’s trouwens. Het was een bijzondere, vermakelijke en interessante zit maar op den duur ook wel érg langdradig met een (voor mij) behoorlijk in kak moment waar de film langere tijd té rustig is en hij gerust wat meer pit mocht hebben. De twee uur die de film dus telt vond ik iets aan de lange kant en had gerust wat korter gemogen. Ik wou de film eigenlijk voor vandaag (of gisteren hoe je het ook wilt zien) bekijken om hem eventueel mee te nemen voor mijn jaarlijstje maar dat ging hem sowieso al niet worden. De film was zeker mooi maar, voor mij toch nét niet.

Maar toch bezit deze film een bepaalde macht, een macht die ‘James Gray’ waanzinnig sterk wist over te brengen. En voornamelijk het feit ‘wat betekend het leven van de mens?’. De film verteld zijn verhaal erg sterk met Roy in de hoofdrol gespeeld door Brad Pitt. Obsessie, liefde en mentale instabiliteit, de film bevat veel emoties en veel pijntjes. Het is een film van uit horingen, gebruik en macht. Ik denk dat de personage ‘Roy’ daar alleen al geschikt voor is, puur ook omdat de jongeman een autistische achtergrond heeft.

Als het zover is dat wij als mens zo snel in de ruimte kunnen reizen, noch zover en dat we op de maan een hele basis hebben gebouwd en wij als normale ‘burgers’ dit misschien kunnen bezoeken, dan ben ik waarschijnlijk al aan het uitrusten tussen zes planken. Toch is dit wel een levensdroom van mij, de wereld vanuit de ruimte eens zien, helaas mag ik blijven dromen want ik weet bijna wel zeker dat dit nooit gaat gebeuren. Daarom vind ik docu’s maar ook films die zich afspelen buiten planeet aarde erg spectaculair en misschien zijn dit wel favorietjes.

Het verhaal was zeker wel tof. We volgen Roy. Een ruimtevaarder van wiens vader vermist is geraakt in de ruimte. Roy word vervolgens op missie gestuurd zijn vader terug te halen maar, als hij er achter komt dat hij word gebruikt aarzelt hij geen moment en neemt hij de touwtjes in eigen handen en gaat achter zijn vader aan. De eenzaamheid maakt hem langzamerhand gekker en gekker waardoor hij vreemde dingen gaat doen. Hij vind zijn vader maar, ook deze is mentaal niet meer te redden.

Dus ja, ik heb me zeker wel kunnen vermaken met deze film echter alleen dat hij soms iets te langdradig gaat worden. Visueel was het echt een pareltje en dat maakt hem wel hoog Sci-Fi waardig. De actie was leuk, maar dat kwam voornamelijk alleen in het eerste uur voor. Dus ja, prima zit maar voor mij geen jaarlijst waardig materiaal.

3.5*

Adventures of Tintin, The (2011)

Alternatieve titel: De Avonturen van Kuifje: Het Geheim van de Eenhoorn

4,0
The Adventures of Tintin

Animatie films spreken mij wel aan. Ik vind het altijd super mooi hoe ze het hebben gemaakt. Ook bij TinTin. Ik ben altijd al echt fan van de reeks geweest op TV. En als het erop was, keek ik het elke dag! Mijn moeder zag op bol dat de film Kuifje te koop was, meteen binnen gehaald! En ik heb erg genoten van de film. Het pakte veel jeugd herinneringen op! Leuk! Vermakelijke film met leuk verhaal en een leuk concept!

4.0*

Air Bud: Seventh Inning Fetch (2002)

Alternatieve titel: Air Bud 4: 'De Homerun

1,0
Air Bud: Seventh Inning Fetch

Nou laten we dan maar beginnen. Ik ben namelijk niet echt te spreken over deze film. Het is maar goed dat ik mij verveelde want ja, vakantie.. Te lang denk ik maar, ik moet er nog maar even van genieten. Afijn, de film was dus op Zapp ook wel Nederland 3 voor de mensen die Zapp niet kennen. Ik moest me ochtendje even vullen dus vandaar dat ik maar even Air Bud opzette. Althans, zelf heb ik hem niet opgezet maar hij draaide op 3. Maar goed, de films die vroeger zo geweldig vond daar schrik ik nu echt een beetje van. De film is bet amateuristisch in elkaar gezet. Je ziet gewoon dat ze haar tas expres vergeet om zo een Buddy actie te creëren die de film als een spektakel over moet laten komen. Nee, dit vond ik echt een matige film om naar te kijken. Boordevol clichés die ook nog eens slecht verwerkt werden. Het verhaal was matig, flinter dun en slapjes maar was geen hel om te volgen. Het concept is te vaak voorbij gekomen dat het langzamerhand saai word maar ik houd van honden dus hij houd 1 ster over. Want ik vind de honden prachtig en ze deden leuke kunstjes!

1.0*

Air Force One (1997)

2,5
Air Force One

Als actie fan zou je zeggen dat ik erg fan ben van zulke films. Toch is Air Force One me erg tegen gevallen en hij was best wel slapjes! Actie dat zit er genoeg in maar, het is allemaal niet realistisch. Ik zie Obama al met een geweer rond lopen en de terroristen dood te schieten. Ik zie Obama al vechten bij de vlucht klep van de AF1 en dat allemaal overleefd. Het is dus een beetje allemaal te 'heldhaftig' als je het mij vraagt. Toch bleef ik wel kijken want van actie ben ik niet vies! De speciale effecten waren daar in tegen bar slecht in deze film. De straaljagers zagen er niet uit. De parachutes zagen er niet uit en ga zo maar door. Dat is dus echt heel erg jammer! Als dit goed was kon je het nog best wel een goede film worden!

Harrison Ford is uiteraard geen kleine naam. Deze man heeft al een aantal goeie titels op zijn naam staan en er komen er ook nog een paar goeie aan. Toch, was Air Force One een film om niet te vergeten in zijn lijst. Maar, er waren overduidelijk betere! Harrison Ford deed het goed en, vond ik 1 van de betere acteurs in deze film. Gary Oldman kan daar bij aansluiten. Dit zijn eigenlijk de enigste twee acteurs die ik het daadwerkelijk goed vond doen. De rest deed het leuk maar, die vond ik er niet zo uitspatten!

Het verhaal is slapjes maar prima om te volgen. Toch vond ik het soms wat uitgerekt en onlogisch maar dat heb ik ook al eerder verteld. Het concept is wel leuk gevonden en dat was ook wat mij aansprak. Ik ben groot liefhebber van Amerika en daar mag uiteraard Air Force One niet van missen! Afijn, de film, prima te doen, verstand op 0 en even lekker kijken om de avond door te komen! Stelt niet veel voor!

2.5*

Alexander and the Terrible, Horrible, No Good, Very Bad Day (2014)

3,0
Alexander and the Terrible, Horrible, No Good, Very Bad Day

Ook deze film word volgens mij echt ondergewaardeerd. Films zoals Alexander and the Terrible, Horrible, No Good, Very Bad Day vind ik meestal erg vermakelijk. Vooral om een gezellige avond te hebben, maar ook voor vermakelijke humor. De titel: "Alexander and the Terrible, Horrible, No Good, Very Bad Day" is misschien een beetje aan de overdreven kant. Te groot maar wel opvallend! Voor de rest vermakelijke film met een vermakelijke cast.

Het verhaal was soms wat minder en simpel maar, ook deze kon je toch nog wel vermaken. Het concept vond ik geinig. Een nieuwe Disney film, daar zaten mijn twijfels aan. Achteraf toch nog wel prima vermaakt met Alexander and the Terrible, Horrible, No Good, Very Bad Day.

3.0*

Alien (1979)

4,0
Alien

Ik kan denk ik wel met zekerheid zeggen dat Alien een van de klassiekste Horror / Sci-Fi films is uit de jaren '70 en daarbij zijn de Sci-Fi momenten bij lange na nog zo slecht niet als je kijkt naar het jaar van uitgifte. De Alien (Xenomorph, wat trouwens wel een moeilijke naam is) is, zoals hier boven al gezegd word, een van de engste en naar mijn mening beste Alien die ooit verzonnen is. Erg gaaf gedaan! De film Alien is best gaaf om te volgen, soms kan ik wel zeggen dat er iets wat meer pit in gemogen had qua spanning en ik kan zien dat ze rond de jaren '70 niet de slimste waren in een film, haha!

Het verhaal van Alien is complex en leuk om te volgen. Het is niet groot en / of moeilijk dus het kon je aandacht prima vast houden. Het concept is erg vet!! Heb zelf erg genoten van de film, en bij een film als Alien kun je natuurlijk niet de Sci-Fi verwachten als een 2015 Marvel film. Sommige vergeten dat en dat is jammer. Misschien een slecht voorbeeld maar qua Sci-fi verhouding is dat een heel groot verschil. Toch heeft Alien zoals al vermeld helemaal geen slechte Sci-Fi en alles zag er prima uit. Acteer prestaties waren voldoende. Kom maar op met deel twee!

4.0*

Alien Abduction (2014)

2,5
Alien Abduction'

Een film die mij wel leuk leek, is iets slechter uit gevallen dan verwacht. En kameraad van mij zei al dat het een niet al te goeie film was, achteraf blijkt hij wel de waarheid gesproken te hebben. Na een wat vreemd begin kom je vrijwel 'back flashend' terug in de film. Waar je een soort familie ontmoeting hebt. Daarna gaan ze kamperen waar ze in hun eerste nacht 3 UFO's hebben gezien. Nou geloof mij, als ik dat heb gezien. Was ik meteen vertrokken. Na die nacht zijn ze een soort tripje gaan maken naar een uithoek van een berg, waar hun TomTom raar begint te doen en uitvalt. Waarnaar ze stranden bij een mystrieuze tunnel, waar die aliens blijken te zitten. Een eerst blik van die aliens heb ik opgemerkt toen het zoontje Riley, de autospiegel filmde. Maar toen wist je al dat het een matig filmpje werd, als je zag hoe die Aliens eruit zagen. Opzich niet heeeeeel slecht, maar je kon opmerken dat ze niet van het hoogste niveau zouden komen. In die tunnel word hun vader krankjorum, door het in de ogen kijken van zo'n alien. Nou ja, begint al goed. Meteen spanning eigenlijk wel. Ik heb eigenlijk de hele film met een soort spanning gevoel gezeten omdat ik ieder moment iets zat te verwachten. En toen ik het niet meer verwachtte kwam er iets. Ik moet zeggen dat de zelf-film beelden prima zijn, het bewerken ervan was helaas wat minder. Ook had ik het niet verwacht dat uiteindelijk die hele familie mee werd genomen. Eindelijk is een keer geen goed eind!

Katherine Sigismund speelt een prima rol als moeder van de familie. Die mee gezogen werd door de UFO. En eigenlijk een nare dood tegemoet ging.. Corey Eid , Riley Polanski en Jillian Clare als de drie kidneren en Peter Holden als de vader. En het valt me eigenlijk nu pas op dat hun echte namen ook in de film worden gebruikt. Toch wel handig, want dan hoef je geen acteer naam te onthouden. Zoals Riley zijn echte naam is maar in de film Max. Ofzo... Haha..

Het verhaal van Alien Abduction is prima te doen. En ook redelijk te volgen. Helaas zitten er wel een paar inkak momenten in, waar het van heel spannend naar eigenlijk helemaal niks gaat. Toch 1 goed punt uit het verhaal is dat ze hebben gekozen voor de echte mythes van de Brown Mountain. En ook de 'Brown Mountain Lights'.. Het concept van de film is ook goed. Alleen helaas niet zoals ik allemaal verwacht had. Prima om een keer gezien te hebben, maar geen super film.

2.5*

Alien: Covenant (2017)

3,5
Alien: Covenant

Gisteren hadden wij het genieuze plan om ‘Alien: Covenant´te gaan bekijken in de bioscoop. Ik had ik hier wel wat spijt van want de eerste en gelijk laatste Alien film die ik gezien heb is ‘ Alien (1979) ‘ die ik wel zeer vermakelijk vond. Ik heb laatst een quadrilogy binnen gehaald van deze film reeks (ik mis alleen ‘ Prometheus (2012) ‘). Toch heb ik me uitstekend vermaakt en wist ik gelukkig wel iets van de aliens (in ieder geval dat het de ‘Xenomorph’ zijn) en, aangezien het verhaal niet al te moeilijk te volgen was (wel even hard doorbijten in het begin want het werd na een tijdje wat saais) is de zit prima te vervullen , wel na wat minuten.

Ik kan en durf mijzelf niet de Alien ‘fan’ te noemen, daar heb ik echt veelte weinig kennis over deze film en, veelte weinig delen van deze film-reeks gezien. Toch houd ik wel van dit concept, lekker duister maar ochjee, wat zijn die Xenomorph’s mooi gemaakt, laatst staan dat dit serieus een vette bedenking is geweest van Ridley Scott. Ik ben erg van deze wezens en misschien, zijn dit wel mijn favoriete film ‘monsters’ die ik ken, nog buiten zombies om (Dat meestal wel mijn voorkeur heeft in de horror genre).

De film begint voor mij (en misschien menig kijker die de vorige delen ook niet gezien heeft) een beetje wazig. Hier in zien wij (volgens mij) Walter wanneer hij net gecreëerd is. Een ‘synthetisch’ persoon genaamd ‘Walter’ heeft gemaakt word het mij eventjes onduidelijk, waar is dit voor? Wat doet hij en wat is zijn bijzonderheden. Gelukkig word je namaten de film doordendert toch wel enigszins meegesleept en kom je achter meer waarheden van Walter (en David).

De film begint aardig zwakjes, vond er weinig pit inzitten en werd soms echt vaag. We volgen het team leden van het schip Covenant door de ruimte (wanneer ze zichzelf nog in een hyperslaap bevinden). Walter is de scheepskapitein, hij kan niet dood en kan dus rustig met ‘Mother’ voor het schip zorgen terwijl de rest in zijn hyperslaap door gaat totdat ze op de bestemming zijn aangekomen. Wanneer ze een bepaalde dampkring bereiken (na het imploderen van een ster, als ik het nog goed heb) en het schip aardig wat beschadigingen te voorduren krijgt word het team wakker gemaakt door Walter en moet het schip herstellen. We komen gelijk al op een dood uit van de commandant maar het is niet echt ‘bijzonder’. Tijdens het herstellen van het schip komen ze een verlaten ‘Echo’ bericht tegen die het team zichzelf laat bedenken en zo komen ze uit op een onbewoonbare planeet (denken ze).

Er zijn bepaalde bollen op de grond die een soort vliegend virus naar binnen werken in het lichaam van de bemanningsleden. Dit doet er voor zorgen dat er een Xenomorph laat groeien in het lichaam en daarna zichzelf een uitweg begint te vinden, de mannen werden doodziek en dan is toch de scene waar de eerste Xenomoprh tevoorschijn komt mijn favoriete scene uit de hele film: wat zag dit er gaaf uit zeg!

Na een gevecht met Xenomorphs komen ze David tegen die de bemanning wel wil helpen, hun schip is in de fik gevlogen en ze konden geen kant op. Wanneer ze David volgen komen ze 1 voor 1 in de problemen en overlijd de 1 na de ander
. Toch kakte de film ook op het eind wat in waardoor ik wat meer zin kreeg dat de film afgelopen was.

Wat mij wel deed bedenken was dat de Xenomporhs *nu wit waren in plaats van zwart. Ik denk dat David deze soort zelf gecreëerd heeft aangezien hij al aangaf dat hij een soort beginnende zoöloog is. David komt van het Prometheus schip die al regelt weg was. Ook blijkt hij de baas te zijn over de Witte Xenomporhs waar ik toch wel van deed schrikken. Toen we gelukkig tegen de ontknoping aan een originele manier van infectie zagen werd ik wel weer enthousiast en zeker toen ik de zwarte Xenomorph tevoorschijn zag komen.

Zoals al gezegd deed de film mij niet veel, ik ken geen andere delen dus dan word het heel lastig om te gaan oordelen over hoe deze versie was. Snel binnenkort de overige delen nogmaals te kijken en mijzelf klaar te maken voor een vervolg, dit deel vond ik niet echt bijzonder maar, saai was hij niet!

3.5

Alien: Resurrection (1997)

Alternatieve titel: Alien 4

2,0
De ‘Alien’ serie word uitgemolken en dat laat dit vierde deel erg goed zien. Waar de eerste twee delen nog ontzettend vermakelijk waren zijn deel drie en vier erg saai. Ook dit vierde deel voegt niks meer toe en het word steeds verder uitgemolken, hij heeft een ontzettend saai verhaal en het onderwerp kan er ook niet meer van af. Toch vond ik sommige delen ook zeker wel leuk, dan toch echt de gevechten tegen de aliens waren goed te doen maar inhoudelijk vond ik het maar een saaie kost. Ook geziene de tijdsduur duurt de film veelte lang en dat je bijna twee uur naar dit werkje moet kijken is moeilijk te doen, daar had mooi 20 minuten van af gemogen. Daarbij vond ik het algemeen niet lekker samen hangen en dat maakt dit vierde deel uit de Alien franchise een zware kost, zit en vooral op sommige momenten erg saai.

Jean-Pierre Jeunet heeft duidelijk wat uit de kast proberen te halen om weer richting de ‘Aliens’ film van James Cameron te gaan. Waar deel drie juist weer duidde op een terugkeer naar de originele Scott versie van de ‘Alien’ film (waar we dan de groepen mensen tegen één alien zien vechten) kiest Jean-Pierre er toch weer voor om een Alien slachtveld te creëren. Dan wel niet met maar een stuk of drie aliens, het zijn er al meer dan deel één en drie dacht ik toch zo. Dit maakt de film niet ‘slecht’ of iets dergelijks het is eerder dat de serie zo erg moeilijk te volgen is want: hoeveel aliens zijn er nou precies? Zo’n jo-jo effect maak ik na deel twee al constant mee en dat is niet altijd even fijn om naar te kijken.

De terugkeer van Sigourney Weaver als Ripley is natuurlijk zwaar uitgemolken: de vrouw is nu al meerdere keren dood gegaan, laat haar dood wezen. Ondanks de koppigheid van de producenten van de alien franchise deed Sigourney het gewoon weer prima en ze heeft natuurlijk het gezicht van de Alien franchise gekregen, iets waar je toch reten trots op mag zijn dacht ik zo. Nee, Sigourney speelde haar rol prima maar ik vind niet dat zo’n persoon weer terug moet keren want dat maakt het ontzettend cliché. Geinig de iets jongere ‘Ron Perlman’ weer te zien, natuurlijk bij mij een erg bekende kop gekregen door zijn rol in de geweldige serie ‘Sons of Anarchy’ waarbij hij in dit vierde deel van Alien ook een aardig leuk rolletje heeft weggekaapt. Voor de rest kent deze film een aardige cast en daar moet de film het ook wel van hebben, iets wat wel goed is in de hele film.

Dan noch te spreken over de speciale effecten want wat zag dat er niet uit, het was zeker geen verschrikking maar kom op, wat is er in god naam op het einde aan de hand dat we een ‘nieuwe alien’ zien? Wat een verschikking en dat verpestte gelijk mijn hele avond, het lijkt inderdaad zoals hier boven ook al vermeld op een verschrikkelijke Yeti waarbij ze in Star Wars het nog beter voor elkaar hebben dan Jean-Pierre in de late jaren ’90 en de computers. Nee, dit kon echt niet. Ook vond ik de onderwater scéne erg verschrikkelijk waar het team moeten vluchten en dat via het water doen, waarbij we misschien wel tien minuten lang hebben gezien hoe ze hun adem hebben in gehouden terwijl ze achtervolgt worden door twee aliens. Dan schiet Ron één alien neer met een explosieve kogel maar de rest bedenkt zich dan geen seconde om met de andere granaat werpers de tweede alien te beschieten, erg logisch allemaal weer. Dit waren toch verre weg wel de scénes waar ik het minst tegen op keek en waar het allemaal best saai en eentonig werd.

Het hele positieve vond ik het kweken in deze film. Ze willen dus Aliens kweken (zoals je kan lezen in de plotomschrijving) om zo een ‘Alien leger’ te maken. We zien dan een gedeelte waarbij de ‘proefpersonen’ vast geketend zitten met een alien ei voor hun, die zich opent en via hun voed om zo nieuwe aliens te maken. Dit was toch wel het beste en ziekste gedachten in deze film waarbij de film zich liet opfleuren al was dit niet genoeg.

Het verhaal is ook aardig soft. We volgen een floot waarbij een groep handelaren naar binnen wandelen (of wat waren ze ook alweer, ze handelen dacht ik wel ergens in) om te vertrekken met een bepaald schip. Op dat schip hebben wetenschappers een kloon van Ellen Ripley gemaakt om zo de foetus van de alien uit haar te halen en hiermee een kweekprogramma te creëren. Wanneer het groepje er achter komt dan Ripley leeft maar niet zichzelf is houden ze haar voor zo lang gevangen tot dat de aliens ontsnappen. Ze gaan nu (inclusief Ripley die zichzelf heeft bevrijd) de strijd tegen de aliens aan om zo te overleven en heelhuids terug te keren naar de aarde. Het verhaal was dus niet zo spannend, en daar was de film ook niet echt heel sterk in want het is zo uitgelegd. Een aardig makkelijk verhaal en concept dus..

Nee, dit vierde deel van Alien kon mij niet bekoren en ik ben er zeker geen fan van. Ondanks dat de film soms zijn goeie punten kent ben ik er niet van overtuigd. Jammer genoeg zien we dat Sciencefiction koning Neill Blomkamp bezig is met een nieuw Alien project waar ook weer Sigourney Weaver staat aangeduid op terugkeer, dus het is maar even afwachten wat deze film gaat doen. Al om al, aardig saaie zit met een slechte afsluiting op de originele reeks.

2.0*

Alien³ (1992)

Alternatieve titel: Alien 3

3,0
Gisteren de Alien ‘saga’ weer eens doorgezet en hebben we besloten het derde deel van de originele reeks weer eens aan te schoppen. Helaas, achteraf gezien viel de film nog behoorlijk tegen (zeker na de topper van een voorganger Aliens (1986) valt hij weinig te compenseren). De reeks word een beetje uitgemolken en het verhaal (dat nog wel leuk was in deze film) begint te rekken. Het concept was leuk maar David heeft er een veelte lange film (van bijna twee en een half uur) van gemaakt waardoor het een behoorlijk lange zit is, er gebeurt vrij weinig om de 145 minuten te vullen (dan zie ik dat ik ook nog eens de overdreven lange versie heb zitten kijken).

David Fincher een best grote naam in de Hollywood-scéne weet hier een mooi begin op zijn carrière te zetten maar het is tegelijkertijd toch wel zijn minste film in zijn lijstje (want hij heeft een hoop toppers). Ik vond Alien 3 niet meer tippen aan de goed en hoogheid van Scott en Cameron en helaas wist bijvoorbeeld James Cameron in deel twee een stel mooiere aliens neer te zetten dan Fincher dit weet te doen in de begintijden van de CGI. De computer effecten zien er barslecht uit (dit had ik ook bij de film ‘ Species (1995) ’ die wellicht drie jaar later is uitgekomen). Fincher mag dan wel de film niet zelf gemonteerd hebben, de verschrikking in de film is niet bepaald aanwezig, toch weet Fincher wel de sfeer van de eerste ‘Alien’ film weer te geven en dan niet in goedheid maar eerder in de spannende sfeer. We zien dit keer geen Ripley die een heel planeet van Aliens ziet uitmoorden waar Alien na Alien vermoord word (wat tevens wel mijn lieveling deel is), we zien weer een rustige setting waarbij de komst van een alien totaal onverwachts is en men hier niet op voorbereid was, een ware kat en muisspel keert terug waar ik toch wel aan kan wennen.

Sigourney Weaver speelt natuurlijk weer een leuke rol als Ripley die in deze film ook weer eens ergens gestrand is wat helaas nu al de zoveelste keer is dat het minder leuk begint te worden. Charles S. Dutton speelt een goeie rol als Dillon wat op den duur de meeloper van Ripley begon te worden die haar hier en daar beschermde tegen de dreiging in de gevangenis (de mannen daar). Voor de rest weet Alien 3 een redelijke cast te behouden waarvan ik niet altijd even warm van werd.

Het verhaal is wel geinig. We volgen Ripley die weer eens wist te ontsnappen maar nu strand op een gevangenis planeet, een planeet vol met gevangenen die iets zwaars hebben gedaan. Wanneer Ripley aangekomen is en mee genomen word blijkt het dat ze niet alleen zijn en er zit ook een xenomorph in het schip dat zich uiteindelijk genesteld had in een koe. Eenmaal vrij gekomen moeten de gevangen zich weren tegen de Xenomorph maar ook tegen het feit dat Ripley een draagster is van een embryo. Ze zetten alles op alles om veilig uit handen van de Xenomorph te blijven door slimme trucjes om de Xenomorph te ontvluchten, ontwijken en noem zo maar op.

Nee, dit derde deel viel niet in de smaak en zeker tegen de ontzettend goeie delen die voorafgaand waren van deze was dit niet wat. Op naar deel vier om toch de ‘saga’ af te maken al heb ik daar ook niet een ontzettend fijn en goed gevoel bij want de serie is helaas dalende in zijn niveau.


3.0*

Aliens (1986)

5,0
Ik heb met mijn beste kameraad de deal gesloten om alle Alien films eens te kijken, na het zien van de leuke ‘ Alien: Covenant (2017) ‘ in de bioscoop dit jaar zijn we toch wel benieuwd geweest hoe het nou precies allemaal zit, hoe is het begonnen maar, hoe is deze geweldige serie die wij nog niet eerder hebben gezien. Ik klink erg enthousiast, ik ben enthousiast en dat komt puur omdat ik gisteren naar een nieuwe topper heb gekeken, een film die in mijn top 10 is gekropen en waar ik mij geen seconde bij verveeld heb. Ridley Scott, het brein achter de Alien film liet James Cameron het op zich nemen om een tweede deel te produceren en wat een geslaagde actie. Ik weet niet hoe Cameron het doet maar, net zoals bij ‘ Terminator 2: Judgment Day (1991) ‘ weet Cameron zijn eigen top productie te overtreffen met een sequel die ook weer beter is. Dit keer weet Cameron de schot in de zaak te steken en laat het Alien concept een nieuwe en nog steeds erg fris daglicht zien waartegen je ‘u’ kan zeggen, het blijft een topper. Zoals ik al zei, de film is ontzettend fris en oogt totaal niet jaren ’80, dit is mijn nieuwe topper.

Aliens is weer echt zo’n film waarvan ik niet genoeg kon krijgen, toch word hij op een moment iets te langdradig en dat vond ik vooral het eind waar de Alien Queen mee reist met hun schip en hun opnieuw aanvalt, ik denk dat het misschien beter was om dit wat eerder in de film te plaatsen. Al maakt het niet teveel uit want we vegen dat gewoon weg omdat de rest van de productie erg fijn is en dan ook de spannende stukjes dat ik daadwerkelijk op het puntje van mijn stoel zat. De film kent een fijne spanning, een spanning die je vast houd en je laat kijken daarbij is de actie erg tof en zijn de Aliens erg mooi geproduceerd. Ook de speciale effecten zien er gelikt uit, het kan misschien zo zijn omdat ik de Special Editie in HD kwaliteit heb gekeken maar, ik kan weinig films uit het tijdperk ’80 die er zo mooi uit zien.

Ik wou deze film eigenlijk voor de horror challenge kijken, maar het is blijkbaar geen horror want ik mis overal (alleen Letterboxd niet) de tag ‘horror’ dus ik heb een klein beetje gefaald in deze challenge. Al niet te vergeten dat ik dit zelf wel een beetje snap omdat ik het bloedgebruik een beetje miste, je ziet niet hoe de mensen worden gedood door de Aliens. Ik ken Cameron gelukkig al wel wat langer dus ik sta er persoonlijk ook niet echt van te kijken. De camera beelden in deze film waren piekfijn en ook de acteurs deden het leuk. Jammer om te zien dat Carrie Henn haar carrière niet door heeft gezet want IMDb laat zien dat ze maar één film op haar naam heeft: Aliens. Toch zonde want met zo’n mooie titel op je naam kon je het eventueel ver schoppen, misschien heeft ze er wel spijt van?!

Het verhaal was erg tof, Ripley komt aan op een basis waar ze een erg slecht bericht komt vertellen, haar floot is aangevallen door Aliens en iedereen is dood behalve zij zelf. Ze heeft alles opgeblazen en moet een team Mariniers leiden in de jacht op de aliens. We zien daarna ook nog dat er een planeet is waar een man en een vrouw zijn aangevallen door de Xenomorph baby’s, ze noem ik ze maar. Nadat er een noodkreet uitgestuurd worden gaat de team Mariniers er op af samen met Ripley, zij heeft tevens goeie informatie over de Aliens en hoe ze die het beste kunnen uitschakelen. Wanneer het team zich klaar maken en aankomen op een planeet waar de Aliens leven gaan ze op onderzoek uit, toch om de Aliens uit te schakelen en waarschijnlijk bepaalde informatie te vertoeven. Eenmaal aangekomen en op hun eerste ontdekking missie komen ze een meisje genaamd ‘Newt’ tegen. Newt was de dochter van de mensen die aanwezig waren bij LV-426. LV-426 is de planeet waar Ripley haar schip op gevonden is en men raakt het contact kwijt op dat planeet. Wanneer ze op onderzoek uit gaan komen ze er achter dat ze niet alleen zijn maar dat er allemaal Aliens leven op de planeet die ze moeten uitschakelen. Tijdens hun gevechten verliezen ze continu meer man waarop Ripley, Newt en Bishop overblijven en ze met z’n drieën proberen te ontsnappen van de Alien Queen die op het eind Bishop neer haalt en zo zelf vermoord word door Ripley. Omdat Ripley het luik open deed en de Queen zo de ruimte ingezogen werd.

Wat ik zo tof vond aan Aliens en haar scénes was het punt waarop ze op onderzoek uit gingen met hun Radars in de handen en zo konden zien waar vijanden verbleven. Toffe scénes werden hier uit geschoten en zo vond ik het ook aardig spannend omdat je continu verwacht dat er iets komt. Ondanks de sommige cliché scenes en vooral de typische Hollywood scenes zoals het moment dat Ripley in gevecht is met de Alien Queen en deze door een luchtsluis de ruimte in laat zuigen was natuurlijk niet realistisch. Je zou dan op zo’n moment een bepaalde kracht ondervinden waarvan ik zelf denk dat je dit niet vast kan houden. Ook zou de luchtdruk weg moeten vallen en er geen zuurstof meer zijn omdat de sluis een aardig tijdje open stond zodat Ripley en Newt problemen met ademen kregen en misschien wel overlijden. Gelukkig maakt dit de film niet slechter en blijft het mijn Alien topper, toch wel weer tof om zo’n goeie film te zien!

5.0*

Aliens in the Attic (2009)

Alternatieve titel: Vreemde Gasten

3,5
Aliens in the Attic

Geinige familie film die zowel mij in zijn greep hield als mijn moeder. De film beheerst goeie Animatie / Sci-Fi in zich en het ziet best wel goed uit, vind ik. Al, houd je, je gedachten wel moeilijk vast aan de film. Het is vermakelijk hoe ze tegen de aliens proberen te strijden. Vooral met het vuurwerk in de ventilatieschacht vond ik wel geinig. Maar toen die Alien door de klep viel ging flipte hij erg snel over. Want nu was het geen jagers actie meer maar een reddingsactie voor de aliens. De film begon leuk en eindigde met een eind goed al goed einde !

Het acteer werk was echt bagger in de film en, je zou de film niet snel kijken voor het acteerwerk. Het lijkt wel of Disney gewoon al hun restjes in een film heeft geduwd. Ashley Tisdale, ik vind dit echt een verschrikkelijk mens, bah! In Zack and Cody, TV programma waar ik vroeger verslaafd aan was, vond ik haar altijd wel leuk. Maar nu... Nee! Doris Roberts ook van Zack and Cody. Austin Butler ook van al die Disney XD programma's etc. Dus hier moest je het echt niet van hebben!

Het verhaal was geinig en het concept was leuk bedacht. Hij was toevallig deze avond op SBS9 te zien dus heb hem meteen maar mee gepikt. En heb er opzich geen spijt van. Je lacht van de Aliens en deze houden de film echt leuk. Ik vind deze films meestal in het algemeen wel leuk. Maar dankzij het slechte acteer werk is het cijfer flink achter uit gegaan!

3.5*

Alita: Battle Angel (2019)

4,0
Ik had de film veel slechter voor gesteld dan daadwerkelijk gebleken is. Alita is een fijne film die de kanten van zacht en hard goed weet te raken, en het was constant wel in beweging. En dat zeker na een aardig portie kritiek die de film voornamelijk tijdens zijn release te voorduren kreeg hield me toch wat tegen. Afijn, mijn zit was aardig vermakelijk en ik heb hem met plezier uitgezeten en zoals ik al zei de film houd je constant bezig.

Robert Rodriguez weet in ieder geval wel weer een prachtig stukje film op de wereld te zetten, de sci-fi beelden zien er fantastisch uit en daar was op CGI gebied niks op aan te merken. Toch had ik ook het gevoel, door de film heen dat dit waarschijnlijk een project is met meerdere delen in het verschiet, zo onder andere het open einde maar ook veel vragen die niet beantwoord worden door de film heen: *Wie is NOVA? Wat is er daarboven? En vernietigd Alita nou de wereld?*. Veel vragen worden misschien in de toekomst beantwoord?

Maar inderdaad, soms laat de film je wel een beetje stikken. Geweldige momenten waar eigenlijk dan maar weinig uit word gehaald maar ook het plot waar ik toch wat hogere verwachtingen van de film door kreeg. Het maakt echter allemaal niet heel veel uit, het blijft een toffe film: mooie visuals en een prima zit.

All about Steve (2009)

2,0
All about Steve

Vanavond maar eens All about Steve aangezet maar het is me niet zo goed bevallen. Ten eerste wat heb ik me mateloos geirriteerd aan dat over - hype personage van Sandra Bullock. Het is een knappe vrouw dat is gewoon mijn mening maar, eerlijk is eerlijk, de personage die ze hier speelt was gewoon letterlijk irritant, niet alleen voor de personage van Bradley Cooper in de film maar ook voor de kijkers. Dus als ik me daar al niet aan geërgerd heb. Misschien was het dan de bedoeling van Phil Traill omdat zo over te laten komen maar dat is mij echt in het verkeerde keelgat geschoten.

Het verhaal was mager en erg simpel. Sandra Bullock speelt de rol van Mary Horowitz, een gekkie die van kruiswoordpuzzels houd en ze maakt voor een krant.Op een avond heeft ze opeens een blind date met Steve ( Bradley Cooper) wat uit de hand loopt. Als ze daarna ook nog eens een kruiswoordpuzzel alleen over steve maakt gaat het fout en is ze ontslagen. Ze doet er alles aan om Steve te vinden en trotseert een tornado en haar leven door in een mijn te vallen om dit tot een succes te brengen, maar helaas is het geen eind goed al goed.

Het verhaal vond ik (persoonlijk) dus erg simpel het concept kon nog wel. Acteerwerk was redelijk alleen zoals al verteld was de personage van Sandra in mijn ogen te vervelend. Ik heb me dus niet zo erg vermaakt met deze film, misschien doen anderen dit wel maar voor mij was het geen succes, helaas.

All Hallows' Eve (2013)

1,5
Hoewel ik nog niet zo veel films heb geregistreerd hier op de site, en ik nog niet bekend ben zelfs in sommige genres kan ik je garanderen dat horror een genre is wat me juist erg trekt. Toch heb ik zelden zulke vage shit gezien op mijn scherm als vandaag. Het was zeker niet goed, verreweg van goed zelfs maar toch moet ik wel toegeven dat de film ook niet het slechtste is wat ik ooit gezien heb al komt het wel aardig in de buurt. De film voelt inderdaad té gemaakt aan, dit zozeer dat de acteerkunsten ver te zoeken zijn (zeker bij de kids) en er maar één karakter de film hoog houd: ‘Art the Clown’.

Bizar was het zeker, vaak iets te bizar misschien. Toch wil ik de film niet helemaal afkraken, je kan wel merken dat ‘Damien Leone’ er werk van gemaakt heeft maar deze b-klasse kon me toch nog niet zo bekoren dan als ik dat gehoopt had. De setting werkt ook niet echt mee, er is geen ‘Halloween sfeer’ te bekennen in de film en dat miste ik toch wel erg. Dat had de film naar mijn mening wat specialer en vooral leuker gemaakt, daarbij brengt niemand echt angst over en trekt de film niet echt aan.

De cast was slecht en saai. Een cast waarvan je ook kan denken of ze meedoen aan één of ander schoolmusical mee doen waarbij men letterlijk de zinnen uit het hoofd vertellen en er geen spontaniteit in voor kwam. Dit had ik het meeste bij ‘Tia’ gespeeld door Sydney Freihofer. Die mag van mij part het acteren wel achter der laten en wat anders opzoeken want ik vond het er echt niet tof uitzien hoe ze acteerde. Cole Mathewson als ‘Timmy’ vond ik persoonlijk wat leuker om naar te kijken die net iets beter over wist te komen dan ‘Tia’ maar of het echt veel beter is dat wil ik ook niet zeggen. Katie Maguire is een erg knappe vrouw maar haar rol als Sarah was behoorlijk standaard en niet bijzonder. Voor de rest was de cast matig en vrij saai.

We starten het verhaal af op Halloween avond waar Sarah moet babysitten op Tia en Timmy. Timmy heeft mee gedaan aan ‘trick or treat’ en is van plan zijn snoep te tellen tot hij op een V/H/S band stuit. Hij wil het graag kijken maar Sarah keurt dit niet goed, na wat gedram mag hij de band aanzetten en kijken ze het eerste filmpje.

Het eerste filmpje brengt voor mijn gevoel de raarste sfeer met zich mee, en dat was niet echt bepaald een leuke sfeer. Niet zozeer dat het ergens eng werd of goor maar het is appart, en heel vaag. We volgen een meid die op het station zit te wachten waar ze de enge ‘Art’ tegen komt. Deze zit haar een beetje te irriteren waarna hij haar injecteerd met een bepaald middel en haar ontvoert. Eenmaal aangekomen in de kelder komt ze er achter dat het menis is als twee andere meiden vertellen wat er zoal gebeurd. Vervolgens probeert ze te ontsnappen waar ze in een gang terecht komt en verkracht word door de duivel. Je moet er maar op komen.

Na dit filmpje stuurt Sarah de twee naar bed alleen besluit ze zelf om door te kijken. Hier ziet ze het volgende filmpje waar een vrouw in haar eentje in een huis aanwezig is als het licht uitvalt en er rare dingen gebeuren. We zitten constant te wachten op Art die maar niet komt nee, dit keer was het een bepaalde alien die de vrouw aanviel. Na een kat en muis spel krijgt hij haar te pakken. Maar dit vond ik wel het minste verhaal van de drie, het wezen zag er niet uit en de setting en sfeer waren doodsaai. Toch wel geinig dat ’Art’ zijn gezicht nog wel even voor kwam toen de dame in kwestie een doek naar beneden trok waar zijn hoofd opgeschilderd stond, vond deze er wel gaaf uitzien.

Het derde filmpje is naar mijn mening het leukst maar tegelijkertijd ook het goorst. We volgen wederom een vrouw die op weg is naar New York. Bij een tank stop kwam ze ‘Art’ tegen het lijf die een beetje geheimzinnig loopt te doen zoals hij dat alleen kan. Nadat ze bezig zijn met tanken en de medewerker maar niet terug komt gaat ze op onderzoek uit waar Art de beste man al vermoord heeft en in stukken zit te snijden, er ontstaat een heuse kat en muis spel waar de vrouw wel verliest en weer door Art mee genomen word. Ze word wakker in een aparte ruimte met veel messen waar bloed aanzit. Ze ziet art weer en schrikt, waarna ze een wrede ontdekking doet. Hij heeft haar handen en voeten er afgehaald en er stompjes van gemaakt waarna hij ook haar borsten onder handen heeft genomen die weggehaald zijn. Om dan maar niet te spreken over welke woorden hij in haar lichaam heeft gegraveerd: Bitch, Slut en noem zo maar op. Dit vond ik persoonlijk wel de vetste van de drie.

Nee, ‘All Hallows’ Eve’ wist mij niet te interesseren en was vrijwel op elk moment best saai (vooral het tweede filmpje). Zonde om de vrijdag avond mee te vullen met een lekker zakje chips, die ik nota bene aan de kant heb gelegd omdat de film een verkeerde stemming heeft. En dan is deze B-matige film toch echt wel ontzettend B. De clown was het gaafste van de hele film, daar heeft Damien punten mee gescoord.

1.5*

All I Want for Christmas (1991)

0,5
All I Want for Christmas

Ik wil aan All I Want for Christmas toch weinig woorden vuil maken. De film All I Want for Christmas is voor mij totaal niet geslaagd. De saaie ordinaire film verdient geen hoge cijfers in mijn ogen, het acteerwerk is erg slecht, het verhaal is saai om te volgen en totaal niet bindend en het concept is gewoon tragisch saai. Ik kan me eigenlijk weinig leuke stukjes uit de film halen en het was gewoon niks. Nogmaals heel erg saai en het kon mijn aandacht niet goed vast houden, had een leuke kerst film verwacht maar dit was toch erg ondermaats.

0.5*

All Stars 2: Old Stars (2011)

3,5
Zeer leuke en grappig film!
Vond hem echt genious ! Omdat ik hem nog nooit gezien heb.

Toch zaten er een paar twijfel puntjes in dus een 3.5

All the Boys Love Mandy Lane (2006)

Alternatieve titel: Mandy Lane

2,0
All the Boys Love Mandy Lane

Deze is helaas slecht gevallen bij mij. Ik vond de film geen Thriller waardig. Ik vond er 0% spanning in zitten. Horror kan ik wel begrijpen met het beetje bloed er in voor kwam maar goed. Erge mis stapper opzich. Al lig ik daar niet wakker van maar, wel van het feit dat de film gewoon zo ontiegelijk slecht en onlogisch in me kaar zat. Ik kon er maar geen goed verhaal aan vast knopen en alles liep door me kaar heen. Erg chaotisch dus. En dan ook nog met het 'schokkende' einde waar je helemaal niet van op keek, momenten waarvan je echt wou dat ze nooit waren gebeurt en vaak erg duister / te donker gefilmd. Er zonde jongens!

Amber Heard is denk ik toch de enigste waarvoor ik deze film keek. Wat een pracht van een dame dit. Dan is Anson Mount ook nog een goede acteur met een leuk personage en dan begint het te dalen.

Het verhaal is erg slap en flinter dun. Er is geen touw te bekennen waar je, je knoop kwijt kan en het is dus erg moeilijk om hem te blijven volgens. 90 minuten duren daarom ook extra lang en dan heb je ook nog een vreemd eind. Het concept is leuk bedacht maar viel als nog niet goed in de smaak. Er zijn ook teveel kleffe scene's die je bijna de neusgaten uit kwamen. Bah!

2.0*

Allegiant (2016)

Alternatieve titel: The Divergent Series: Allegiant

1,5
The Divergent Series: Allegiant

Waar de film Divergent (2014) nog toppie was, en een film is waarvan je kon genieten zakte de film bij Insurgent (2015) voor mij al weg. Waarna Shailene Woodley haar karakter de haren opeens foeilelijk kort heeft gekregen dankzij Robert Schwentke is deze film qua spanning en sensatie al op de verkeerde baan gezet. Nu hij ook nog eens met een zeer slappe The Divergent Series: Allegiant (2016) komt aanzetten word ik er eigenlijk eerder net zo koud van als wat mijn pilsje vanavond was dat ik er warmer van werd. Kortom, ik vind The Divergent Series: Allegiant (2016) gewoon bar slecht.

Hoewel er prima actie in verwerkt is, is de plottwist zodanig groot in deze film dat ik er in een vingerknip niet meer van kon genieten. De gehele setting stond mij niet aan en met het zodanig grof veranderende script word de film ook niet meer spectaculair en zien we de zelfde fouten die gemaakt word bij de film reeks The Hunger Games (2012). Er word over-de-top gewerkt aan deze film met extreem futuristische momenten waarbij de film eigenlijk nog meer de diarree in geschoven word.

Het verhaal was ook al zodanig dat je er eigenlijk maar snel door heen wou gaan. Bea en de squad willen ontsnappen, dat lukt ze en ze komen in een wereld terecht wat extreem beschadigd is door de mensheid. Na een klopjacht komen ze bij een nieuwe thuisbasis die hun wel kunnen gebruiken. Achteraf blijkt het dat ze dan toch weer de val in zijn gelopen en helpen om een 'schurk' groter te maken.

Nee, deze hele film was niet echt wat in mijn ogen. Dingen gebeuren te onverwachts en de plottwist kon ik gewoon niet bevatten. On dank dat het concept nog niet zo verkeerd is is de rest dat wel. En ook kon je bijna tellen hoe vaak de Green Screen of gewoon het studio gebruik er in voorkwam. Erg slecht afgewerkt. Ik vond bijna niks leuk aan de film behalve de actie scenes. Voor de rest valt het vies tegen en met zijn toch iets te lange speelduur van twee uur werkt bepaald niet mee. Erg zonde.

1.5*