menu

Via deze pagina blijf je op de hoogte van recente stemmen, meningen en recensies van Kondoro0614. Standaard zie je de activiteiten in de huidige en vorige maand. Je kunt ook voor een van de volgende perioden kiezen: januari 2018, februari 2018, maart 2018, april 2018, mei 2018, juni 2018, juli 2018, augustus 2018, september 2018, oktober 2018, november 2018, december 2018, januari 2019, februari 2019, maart 2019, april 2019, mei 2019, juni 2019, juli 2019, augustus 2019

Apocalypse Now (1979) 5,0

Alternatieve titel: Apocalypse Now Redux, afgelopen vrijdag om 23:39 uur

“Smell that? You smell that? I love the smell of napalm in the morning. You know, one time we had a hill bombed, for 12 hours. When it was all over, I walked up. We didn't find one of 'em, not one stinkin' dink body. The smell, you know that gasoline smell? The whole hill. Smelled like... victory.”

De bovenste quote blijft mij nog jaren bij denk ik, puur omdat dit de intro line is van ‘Napalm in the Morning’, een nummer van de thrashmetal giganten ‘Sodom’. Dat nummer ga ik zeker nog vaak genoeg draaien en dan moet ik eigenlijk wel constant denken aan deze film, prachtig en een heerlijk nummer!

De film had ik nog nooit gezien, en de drie en een half uur die Netflix er zo’n beetje voor had staan schrok ook wel aardig af moet ik zeggen. Gelukkig nu dat ik vakantie heb, heb ik ook de mogelijkheden zulke films te kijken dus ik heb hem lekker aan geslingerd en was aangenaam verrast van de uitwerking, wat een te gekke film was dit zeg! De film was rauw en vooral vaak erg duister, de lugubere oorlog kwam fantastisch in beeld, maar met soms wat gekke soldaten kwam je al lachend de film toch door. Maar je kon ook zien hoe de soldaten psychisch door de strijd kropen, met gevaar voor eigen leven gingen ze de strijd aan en wat me telkens opviel was dat eigenlijk niemand meer interesse had of ze het wel overleefden. Ze wouden of naar huis maar ze waren ook niet meer bang voor de dood, de angst leek wel voorbij.

Francis Ford Coppola levert prima werk af vond ik zelf. Je werd echt meegesleurd in een settingsverandering en dat leek echt op een hels avontuur. De film weet hierdoor nog interessanter over te komen omdat je constant een andere omgeving had om van te genieten en naar te kijken. Voeg daar een lekkere soundtrack aan toe (ook o.a. ‘The Doors’ en de stones) en we rollen lekker door.

Het verhaal was dan wel niet heel bijzonder, want ‘Captain Benjamin L. Willard’ kreeg de opdracht een gezochte soldaat te vinden die zeer gevaarlijk is ergens in Cambodja. Maar alles wat er omheen kwam kijken trekt interesses. Vooral natuurlijk de playmates was heerlijk om even te zien, en wat daarna gebeurde was nog mooier. Maar ook de gevechten en noem maar op, er gebeurde constant wel wat voor dat kleine doel.

“They train young men to drop fire on people. But their commanders won't allow them to write 'fuck' on their airplanes because it is obscene.”

De acteurs leverden een knap staaltje werk af. En ik heb echt zitten genieten, hoewel de film op het eind wat eentonig voor me werd (drie en een half uur is lang) en ik hem in twee keer heb moeten kijken heb ik echt wel genoten, fantastische prent die van mij de volle lading krijgt. Ik zal niet te veel inhaken op zaken, want gezien de reacties is dat al genoeg gebeurd: ik heb genoten.

5.0*

» details   » naar bericht  » reageer  

The Curse of La Llorona (2019) 1,0

afgelopen woensdag om 18:13 uur

Wat een ongelooflijk saaie prent was dit zeg. Een tergend lange zit waar geen einde aan leek te komen, een saai verhaal die je gewoon al van mijlen ver aanzag komen en een concept die we langzamerhand al wel kennen. Acteerwerk zag er niet uit en de spirit van Llorna was helaas ook niet bepaald origineel te noemen, leek inderdaad wel verdomd veel op The Nun.

Gemiste poging, heb me stierlijk zitten vervelen had helaas wel wat beter kunnen doen met mijn vakantietijd in plaats van deze film, ben ik blij dat ik niet naar de bioscoop ben geweest voor deze. Irritante kinderen, schreeuwende moeders wat nergens meer over ging en vooral: spanningsloos. Helaas, maar erg slecht. Misschien nog een klein half sterretje voor Linda Cardellini maar daar is alles wel mee gezegd.

1.0*

» details   » naar bericht  » reageer  

Se7en (1995) 4,5

Alternatieve titel: Seven, afgelopen dinsdag om 03:08 uur

“C'mon, he's insane. Look. Right now he's probably dancing around in his grandma's panties, yeah, rubbing himself in peanut butter.”

Hele bijzondere maar wel een vermakelijke zit. Eindelijk deze film eens gezien waar ik al een tijdje tegen op keek, ik wou hem best graag zien en de hoge score maakte me nogal nieuwsgierig. Ik las dat je de zeven zonden moest kennen, althans daar draait de film voornamelijk wel over. Ik zal gelijk bekennen: die kende ik niet maar, de informatie in de film heeft me best wat geleerd. Het begin vond ik wat lastiger in komen, het verhaal is heel sterk maar je moet er zeker wel met je koppie bij blijven, een reden dus waarom ik zo’n film als deze gewoon lekker in de vakantie wil kijken: totaal niet moe en ik word een ware nachtvlinder dus ik kan lekker lange films afspelen zonder dat ik in slaap val.

En toch, de film duurt helemaal niet te lang en gelukkig maar want dat had anders een hele nare smaak aan de film gegeven. De film duurt precies lang genoeg wat we eigenlijk nodig hebben, zelfs met zo’n ‘ingewikkeld’ verhaal misschien iets te kort, waardoor ik het gevoel heb dat Fincher vooral op het eind een haastige slotstuk er in wou zetten maar wel goed, het is dan ook nergens afgeraffeld. De film leeft in constante spanning, en deze spanning word hoog gehouden en soms komt daar nog een schepje boven op door het interessante verhaal: je bent toch telkens benieuwd wat er gaat komen. En Fincher doet daar best veel aan en vooral details in overvloed.

Pitt vertolkt een waanzinnige rol en ik kon wederom echt genieten van zijn acteerwerk. Gisteren ook al en nu misschien nog meer. Maar, hij is erg ingespeeld op Freeman die ook sterk in zijn schoenen stond. Voor de rest was de cast niks boeiends, omdat het eigenlijk om de twee mannen draaide en een mysterieuze moordenaar die later Kevin Spacey blijkt te zijn. Klein stukje, maar wel erg sterk.

Fincher heeft zoals ik al eerder zei een tal details voor ons achter gelaten. Maar de man laat ons ook zitten met een paar maagdraaiers. Hele gore scenes die ik eigenlijk niet aan zag komen. Veel bloed, en veel spanning. We worden eindelijk eens geserveerd zoals zo’n film hoort te zijn, en waar de kijker ook een beetje van schrikt, zo hou je onze aandacht vast. Ik zelf heb waanzinnig genoten van de film, maar omdat ik er wat moeilijker in kwam snapte ik de film pas laat, dat was soms wat lastig.

We volgen twee detectives die een moordenaar achterna zitten die een bepaalde werkwijze hanteert en door het leven gaat me de zeven zonden. Ze zetten alles op alles om de moordenaar te pakken en komen steeds stapje voor stapje dichterbij wat het leuk maakte. Het einde is emotioneel en raakte een beetje, maar niet zo erg als ik sommige las hier in de reacties. Ja, ik heb me uitstekend vermaakt met deze topper alleen voelde hij voor mij niet helemaal 100% aan, dus ik ga hem niet de volle hoeveelheid sterren geven. Maar ik denk dat dit wel genoeg is . Hele fijne zit nogmaals en de film zit vol verassingen en duistere momenten die uit alle hoekjes en gaten kwamen aankakken.

4.5*

» details   » naar bericht  » reageer  

The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford (2007) 3,5

Alternatieve titel: The Assassination of Jesse James, afgelopen maandag om 17:51 uur

“By his own approximation, Bob assassinated Jesse James over 800 times. He suspected no one in history had ever so often or so publicly recapitulated an act of betrayal.”

De film is eigenlijk nogal onverwachts op mijn pad gevallen nadat ik mijn eigen lijsjte na keek voor kijk tips. De film trok me al snel aan door zijn lange zin en nadat ik de beschrijving eens doorgelezen had wou ik hem vrij wel direct op zetten. Het enige wat me tegen zat was de lange speelduur, waar ik erg bang was voor langdradige scenes. Dit was niet altijd zo, we zitten eigenlijk elke keer wel in een andere omgeving maar ik vond het verhaal soms erg verwarrend overkomen op veel punten, snapte er af en toe niet veel van maar werd op het eind allemaal goed duidelijk.

Het is voornamelijk Pitt met zijn psychologische rol die echt een heerlijke staaltje acteerwerk naar voren wist te brengen en waar ik met veel plezier van kon genieten, geweldige acteur en dat merkte ik ook al gauw in deze film. Ook al is het misschien niet zijn beste film ooit, hij zat er heerlijk in. Hij vertolkte de rol van Jesse James die elke dag dieper in een depressie raakte met veel psycho gedachtes. Robert Ford werd leuk vertolkt door Casey Affleck, is dat familie van Ben? Zal vast wel want ik kon wat trekjes eruit halen die Ben ook heeft. Prima cast al vond ik het zelf.

Het duurde alleen wel erg lang, en was vooral vaak niet een film zoals ik dat voor mij had. Ik had een stevige western voor me met daarin veel actie en overvallen zoals Jesse op mij overkwam. Helaas was dit alleen echt in het begin van de film aan orde, en toen dit was, was dit wel van een zekere klasse. Geniaal hoe Jesse ging dansen in de trein, en die masker waren best eng zo in het bos, hele vette shots. Maar daarna is de film rustig, word er nog nauwelijks geschoten en haal je daar niet zoveel spanning uit. De meeste spanning kwam van Jesse af: wat ging die doen in sommige gevallen en draait hij weer door? Je weet het nooit.

Ik heb me zeker vermaakt, twee en een half uur lang maar ik had zoals gezegd wel wat meer spektakel verwacht, de film liet mij daar wel mooi mee zitten helaas.

3.5*

» details   » naar bericht  » reageer  

Indiana Jones and the Last Crusade (1989) 4,5

afgelopen maandag om 02:55 uur

“Is there anyone here who speaks English? Or maybe even ancient Greek?”

En mens leert van zijn ‘fouten’ en zo deed ook Spielberg dit na toch wel een matig tweede deel deur uit te brengen. Hij maakt gelukkig een ontzettend harde comeback met een geweldig derde deel die eigenlijk de trilogie moet afsluiten, die ik zelfs op veel vlakken sterker vond dan het debuut film die al bijna niet meer beter kon leek te worden. Ik vond het verhaal heel erg interessant maar ook super tof om te volgen, en natuurlijk de setting was erg gaaf met de nazi’s en wederom ver terug in de tijd.

Ford maakt zijn naam nog beter, en weet voor de derde keer gewoon te schitteren in deze franchise. Een waar acteur die zich altijd voor alles geeft en alles aanpakt, heerlijk om altijd naar te kijken. Voor de rest vond ik de cast niet echt heel speciaal. Ja, Sean Connery stak er wat uit maar goed dat was voor mij de enige acteur. Zoals ik al zei, het verhaal was leuk. We volgen Jones die naar de heilige graal van Jezus Christus zoekt maar ook Hitler wil deze graal in zijn handen krijgen. Een heuse zoektocht en gevechten tussen Jones en de nazi’s ontstaan waardoor de film niet stil zit.

Voor mij de leukste film uit de reeks die ik zeker graag nog een keer op wil gaan zetten, heb genoten.

4.5*

» details   » naar bericht  » reageer  

Jack the Giant Slayer (2013) 3,0

Alternatieve titel: Jack the Giant Killer, 10 augustus, 22:11 uur

Erg vermakelijke blockbuster die al een langere tijd op mijn kijklijstje stond. Nu die dan toch op Netflix verscheen heb ik hem gelijk maar aan geslingerd en het was veen vrij verrassende zit. Deze blockbuster doet het vrijwel uit het boekje: geen lastig verhaallijn en een speelduur waar je van kon genieten. De giganten zagen er leuk uit, en goed verzorgd. Ik vind films met zulke giganten altijd zeer vermakelijk.

“Why is it that people always scream before they die? Do they think it's gonna help them?”

De cast is leuk, Nicholas Hoult speelt zijn rol als Jack gewoon goed maar meer ook echt niet. Voor de rest kan ik de cast eigenlijk wel uit gaan spitten maar er is nergens een uitschieter. De film is zoals ik al zei leuk gedaan met een prima verhaal. Het verhaal gaat over reuzen in de wereld die boven worden gehouden nadat een koning ze daar naar toe had gestuurd en de weg naar aarde weg had gehaald. Ik ben de naam van deze koning even kwijt. Maar wanneer er weer een manier naar aarde word geopend komen de giganten terug en vallen aan.

Leuke actie zat er in verwerkt, ik ben wel fan van de riddertijd. Ach en zo heel veel is er niet over de film te vertellen aangezien hij vrij standaard is en maar weinig hoogtepunten beheert, jammer genoeg.

3.0*

» details   » naar bericht  » reageer  

Fast & Furious Presents: Hobbs and Shaw (2019) 4,0

Alternatieve titel: Hobbs and Shaw, 9 augustus, 13:19 uur

Een heerlijke blockbuster film zoals ik hem had gewild en zoals ik het had verwacht. Deze spin-off weet mij van alle kanten te vermaken, en het kon telkens niet gekker al werd de film dat wel. David Leitch doet telkens een schepje meer Hollywood er boven op, dat we zelfs Dwayne Johnson na een tijdje een helikopter zien tegen houden met zijn eigen domme kracht, geweldig. En dan ook de ontzettend flauwe humor, super gave actie scenes en twee vette hoofdrolspelers, mijn avond kon bijna niet meer stuk.

Toch zorgt die 134 minuten er wel voor dat het na een tijdje iets te lang gaat duren, en dan ben je met dat domme leedvermaak ook wel een keertje klaar. Maar wat maakt het uiteindelijk toch uit, aangezien de film voorbij lijkt te vliegen. We zitten in een constante actie film waar eigenlijk weinig ruimte was voor rust: de kortere rustige scenes waren eigenlijk meer informatief om het verhaal iets beter te snappen, of het was om toch dat sentimentele in de film te stoppen maar werd nergens overdreven.

En dan krijg je toch wat je mag verwachten onder de naam ‘Fast and the Furious’, een film die zich vooral zelf niet al te serieus lijkt te nemen omdat het overal wel schommelt, het te mooi overkwam en deed vooral zijn eer aan: stoere mannen en heel veel vechten. Toch vind ik eigenlijk (ook al is het een spin-off) dat deze films niet meer met ‘Fast and the Furious’ mag beginnen. Er waren maar weinig auto’s te vinden, die ene mooie McLaren was leuk mee genomen, maar het heeft nog weinig te doen met mooie auto’s en straatracing. En dan kom je er snel achter dat het nu gewoon een bepaalde merknaam is geworden die gerand staat voor een dosis actie, de rest is langzamerhand weg gelaten.

Noem mij maar een fanboy, het maakt me niet uit. Want twee actiehelden en favoriete acteurs van mij staan in de spotlichten. Dan krijg je ook nog de charisma van Idris Elba erbij, en deze sterrencast kon bijna niet meer stuk. En ze zaten stuk voor stuk heerlijk in hun rol. Uiteraard Johnson de grote kast en zo werd haar ook naar voren gehaald met een aantal grappen, en Statham knalt er ook lekker op les, wel in stijl.

De twee acteerde heerlijk op elkaar in, met de ene sneer naar de andere zit je toch wel constant met een brede lach te genieten hoe ze elkaar de grond in trappen. Uiteraard daarna wel weer het slijmerige gebeuren dat ze opeens partners van elkaar worden terwijl ze in het begin van de film elkaars hersenpan er af willen slaan, en zo komt de film wel vaker met zichzelf in de knoop.

Het verhaal was vrij vermakelijk. Ze moeten opzoek naar een virus maar Elba had ook de opdracht deze te zoeken, en Elba is nu een soort Terminator geworden. Het virus blijkt in de zus van Shaw te zitten en ze moeten haar in veiligheid brengen om het virus weer uit haar lichaam te krijgen. Dit gaat alleen niet zonder slag op stoot, en met veel pijn en moeite lukt het ze nog maar net. Maar wel erg vermakelijk te volgen.

Dus ja, ik heb me uitstekend weten te vermaken in de bioscoop ondanks de wat onrustige mensen die naast me gingen zitten. Het blijft een reeks die ik van jongs af aan al volg, en ik blijf maar genieten. Actie prent over-de-top en alle clichés door de bocht, maar wel heerlijk.

4.0*

» details   » naar bericht  » reageer  

Indiana Jones and the Temple of Doom (1984) 3,0

9 augustus, 02:42 uur

Leuk tweede deel, zeker vermakelijk maar echt heel slap naast zijn voorganger. Wat is deze film dan eigenlijk best doorsnee, te simpel op veel vlakken en vooral erg voorspelbaar. Toch weet Spielberg de kracht er wat in te houden, door er eigenlijk een zelfde acteur als hoofdrolspeler naar voren te halen en wederom een leuk verhaal, helaas minder spannend en te kindvriendelijk. Ik weet niet wat het was, maar vanaf het begin van de film voelde het allemaal te zacht aan. Het was allemaal wel leuk gedaan en bedacht, maar het kon wel wat veller.

Harrison Ford deed het hier wederom erg leuk, blijft constant goed in zijn rol en zijn acteerwerk weet mij altijd wel te vermaken. Ook knappe Kate Capshaw mocht er wezen qua uiterlijk maar wat een schijt irritante personage bracht ze naar voren als een schreeuwlelijk die ik maar niet begreep en dat ging waarschijnlijk ook niet gebeuren. Voor de rest: ik ben geen fan van kinderen in films dus ook bij deze film was dat vrij moeilijk om van te genieten en naar te kijken, het blijven vaak irritante schepsels .

Het verhaal was overigens wel vermakelijk om te volgen, niet heel moeilijk gewoon leuk. *Jones word door een stam verwezen naar een bepaald kasteel waar een ‘keizer’-achtig figuur woont want volgens de dorpelingen hebben hun een magische steen gestolen. Eenmaal aangekomen lijkt het onschuldig tot de tegen deel bewezen word en men daar daadwerkelijk mee werkt aan zwarte magie. Jones en zijn companionen moeten een uitweg zien te zoeken maar ook de steen mee te nemen en dat gaat niet zonder risico’s en ze raken vaak verstrekt met de tegenstanders*.

Het is allemaal wel leuk en lief, maar voor mijn gevoel iets te soft dus. Het is zeker niet de beste film uit de reeks, jammer zeker nadat Spielberg toch met deel één erg wist te overtuigen, misschien waren de verwachtingen voor deze film ook lichtelijk te hoog.

3.0*

» details   » naar bericht  » reageer  

Avengers: Endgame (2019) 3,5

6 augustus, 18:19 uur

Helaas slechter dan dat ik verwacht en had gehoopt hoor. Hoewel de film een prima afsluiter is, was drie uur wel echt veelte lang en had ook korter gekund. Ik ben zelf al echt een langere tijd van van de Marvel! Films en voor de reeks de ze hebben gemaakt om het universum, ze hebben in mijn ogen toch wel DC verslagen en zijn regerend in dit wereldje. Maar toch weet dit vierde en ze zeggen laatste deel mij niet héél erg te overtuigen.

Het is allemaal best soft hoor, en dat is dan nog vrij zacht uitgedrukt. De film kent erg veel sentimentele scenes waar ik me na een tijdje een beetje aan zat te irriteren. De grappen waren soms te slecht dat het niet grappig was en de actie had soms ook wel wat heftiger gemogen. Zelf vond ik het verhaal dan wel best leuk, vooral het zoeken naar de stenen heb ik onder genot gezien. Toch is het gewoon niet wat ik er van had verwacht helaas.

Marvel haalt wel de sterrencast uit de deur, met de namen als: Tom Holland, Robert Downey Jr. , Chris Hemsworth , Scarlett Johansson en Brie Larson weet de film voor mij altijd al wel snel te voltooien, vind dit allemaal erg leuke acteurs en actrices. De rest van de cast deed het ook allemaal wel leuk maar daar voelde ik nooit echt iets bij en bij de opgenoemde namen moet ik altijd wel lachen en spelen hun rol ook erg leuk. Dus qua cast hoef je zeker niet te klagen.

Maar inderdaad, ik ben het wel eens met sommige reacties hier dat ‘Infinity War’ de betere film was dan deze film. Het was wat spannender maar de regisseurs durfden ook wat meer. Nu kwam echt naar buiten dat eigenlijk Thanos blijkbaar te verslaan is, en dat is allemaal iets te simpel. Wel vond ik Rocket Racoon ook erg grappig op veel momenten, blijft wel één van mijn favoriete karakters.

Het verhaal was wel leuk. De overgebleven Avengers bundelen de krachten samen om hun vrienden en de helft van de wereldbevolking terug te halen die dankzij Thanos dood zijn gegaan. Ze bedenken een manier om dit te doen aangezien Thanos de stenen heeft vernietigd. Ze keren terug in de tijd om de stenen mee naar het heden te nemen en zo denken ze dat het gaat werken. Echter weten ze niet dat Thanos dankzij informatie weet wat ze van plan zijn en die gaat op weg om ze te stoppen. Er ontstaat een gevecht tussen beiden teams met een hoop spektakel en dat was dan best wel leuk. Toch jammer dat het laatste gevecht een halve kopie was uit het deel hiervoor.

Toch moet ik wel toegeven dat de zit sneller voorbij ging dan verwacht, ondanks de soms iets te lange dialogen. Moest af en toe wel lachen en als er actie kwam was dit wel om te genieten. Meer en deels was het verhaal gewoon wel vermakelijk en ik wil niet alleen maar negatief zijn want ik heb stiekem wel genoten, alleen dan met het verstand op nul. Het is helaas gewoon niet geworden wat ik had gehoopt en verwacht had, maar slecht is de film gewoon niet.

3.5*

» details   » naar bericht  » reageer  

Hostiles (2017) 4,0

6 augustus, 01:33 uur

Hele vette film met een sfeer waar je ‘u’ tegen durft te zeggen. De film kwam eigenlijk een beetje op mijn pad nadat hij op Netflix was gezet en ik wou in een korte tijd een leuke film zien. Nu ik nog steeds een beetje in de ‘Red Dead Redemption 2’ roots hang viel mijn oog al snel op ‘Hostiles’, een film nog niet zo uit met toch een aardige cast.

Maar wat een grimmige sfeer straalt de film ontzettend erg af, en dat is dan nog wel wat zacht uitgedrukt. Ik voelde me overduidelijk niet helemaal op mijn gemak tijdens te kijken van de film, zeker omdat er eigenlijk constant wel iets was waar je, je aandacht op moest vestigen. De film weet soms best spannend over te komen maar ook heel zacht, vredelievend. Het is een constante achtbaan van emoties waar je in rond baggert en dat is goed alleen duurde het soms iets te lang.

Met Bale aan het roer kon er vrijwel weinig fout gaan. De man wist wederom heel sterk over te komen met een strakke acteerprestatie. De rest van de cast liet het voor mij een beetje wezen, het was allemaal goed en leuk maar haalden voor mij niet het niveau wat Bale naar buiten bracht. Vooral Rosamund Pike haten ik in het begin héél erg met het gekrijs, dit kwam na een tijdje te overdreven en te nep over. Voor de rest een prachtige dame om te zien hoor.

Het verhaal is leuk. Een militair die een chief van een indianen stam naar huis moet brengen op commandant van de president en tijdens zijn reis raakt hij in veel moeilijkheden verstrikt, en moet hij toch wel erg vaak vechten om vooruit te komen. De film laat zeker niks achter, en je ziet zeker een paar schokkende beelden (kinderen die neer geschoten worden, mensen die worden gescalpeerd en worden opgehangen). Dus daar liet de film zeker niet zijn punten liggen.

Toch een hele sterke western film die mij aanspoort vaker dit soort films op te zetten. Helaas merk ik nu al een beetje dat de film op sommige punten iets te zwak en simpel is (zeker op verhaalgebied) dat hij zich moeilijk kan voegen tussen de toppers boven aan de lijst maar slecht? Dat is de film zeker niet!

4.0*

» details   » naar bericht  » reageer  

Dumbo (2019) 2,5

5 augustus, 15:27 uur

Zoals ik al een beetje aan zag komen was de film niet echt iets voor mij. Het is allemaal leuk gedaan, dat zeker maar het is allemaal net iets te soft: waardoor de kinderfilm er snel boven uit steekt. ‘Dumbo’ is natuurlijk echt jeugdsentiment, en niet alleen maar voor mij maar misschien ook al wel voor mijn opa en oma’s. Deze film brengt natuurlijk veel vreugd met zich mee en dat kon je merken maar drama vond ik te slecht aanwezig. Het was allemaal wel aandoenlijk om te zien hoe hij word gepest maar het raakte me nergens, helaas.

Maar toch was de film langere tijd vrij saai, moest alles veelste snel door het verhaal heen getrokken worden en wil Burton te veel voor een film die mij eigenlijk al iets te lang duurde. Dumbo was visueel een plaatje maar daar om heen was het te veel gerommel dat ik er weinig mee kon. Keaton speelde gewoon matig. Het verhaal is iets te kinderlijk (wat ik al verwachtte) en het concept is leuk maar kon weinig bekoren. Qua drama was de film te soft, en raakte het mij nergens. Leuk verhaal zeker maar zoals ik al zei: te snel achter elkaar verteld waardoor het vaak te onduidelijk werd. Nee, Dumbo kon een erg leuke prent worden maar viel op veel kanten erg tegen.

2,5*

» details   » naar bericht  » reageer  

Carlito's Way (1993) 4,5

3 augustus, 02:08 uur

Bijna fantastisch! Is dat positief genoeg? Ik denk van wel.. Het enige waar ik me wat aan irriteerde was het punt dat de film een tikkeltje korter had gekund. Al is dat ook niet helemaal waar, want constant gebeurde er wel iets waar de film weer beter door werd, en het werd ook steeds spannender. Zet Al Pacino in een film met het labeltje misdaad en de film lijkt wel een geboren topper, Pacino is daar een ware held in maar zo kennen we er in mijn ogen nog één (Robert DeNiro).

Het verhaal was erg leuk om te volgen, hoewel ik er in het begin nog wat in moest komen werd het langzamerhand interessanter dus ook leuker om te volgen. Maar waar de film vooral eer aan doet is de fijne sfeer die hij met zich mee trekt. Je word heel langzaam mee gezogen in deze sfeer en dat was prima uit te houden al zeg ik het zelf.

Met deze uitstekende cast weer De Palma er een prachtige film neer te zetten. Hoewel het niet zware misdaad is waar de film zich mee bezig houd, en waar ik Pacino liever in zie is deze film erg sterk. Het is allemaal simpel, en de uitweg is eigenlijk al best snel bekend. Maar toch weet het vaker te verassen dan je verdriet te doen. Prima film al zeg ik het zelf!

Het is al vaker gezegd, het begin (hoewel ik daar zelf moeilijk in kon komen) maar ook het einde zijn toch wel prachtstukken uit de film. Pacino zet wederom een held op aarde in film wereld, dit keer dan wel onder een andere naam: charisma blijft hij houden.

» details   » naar bericht  » reageer  

Ghostbusters (1984) 3,5

Alternatieve titel: Ghost Busters, 3 augustus, 01:52 uur

Eindelijk deze film eens gezien, die stond al héél lang op mijn wachtlijst zeg! En met dank eigenlijk aan Netflix voor het plaatsen van deze film, nu ik de kans had heb ik hem eigenlijk meteen aangepakt! De film uit de jaren tachtig laat zien dat hij gedateerd is vooral door een bepaald irritant sneeuwvlokjes laag wat zich constant blijft voortbewegen, soms best irritant.

Natuurlijk was de film voor die tijd echt waanzinnig, en dat was ook wel te merken. De effecten waren leuk, je kon natuurlijk aan alle kanten zien dat het nep was maar voor die tijd zag de film er best goed uit. Ik vond de spoken er leuk in gemaakt, de wolven of wat het ook waren gingen wel wat achteruit qua netheid maar het stoorde niet.

Eindelijk leer ik ook wat meer kennis maken met Murray, die ondanks dat ik hem nog niet zovaak heb gezien in films wel binnen weet te komen en dat zal ongetwijfeld ook een beetje door zijn film karakter komen maar wat was deze beste man een droogkloot, geniaal! De rest van de cast deed het leuk maar nergens werd het echt héél erg bijzonder. Het verhaal is ook wel leuk al vond het concept toch een tikkeltje leuker bedacht.

» details   » naar bericht  » reageer  

From Dusk till Dawn (1996) 4,0

3 augustus, 01:33 uur

En zo gaan we rustig door met het afwerken van de top 1000 lijst van dit jaar, ook al staan de meeste films er volgens mij bijna elk jaar wel in: ik moet wel mee kunnen praten over de films anders vind ik het niet meer leuk. En zo gezegd, zo gedaan werk ik de lijst langzamerhand af met titels die mij wel aan staan.. Ik heb dus nog wel eventjes te gaan haha!

‘From Dusk till Dawn’ was erg vermakelijk, en je kon echt wel voelen dat Tarantino hier niet alleen een grote rol had onder het acteren. De film voelt heel gladjes aan, weet met alles binnen te komen zowel het verhaallijn en de bijzaken.

De acteerkunsten waren prima, van zowel Tarantino als Clooney deden het beiden prima. Ik blijf altijd een zwak houden voor Salma, nu nog steeds en zeker in de tijd van deze film blijf ik het een prachtvrouw vinden. Haar rol was dan wel niet adembenemend groot, indrukwekkend of interessant: haar zien is nooit verkeerd. De effecten waren leuk, de vampieren vond ik er alleen minder uit zien. Ik ben geen fan van vampier monsters, ik zie ze gewoon liever als mens maar dan transformerend alleen qua tanden. Al is dat meer een persoonlijke kwestie denk ik!

4.0*

» details   » naar bericht  » reageer  

Sleepers (1996) 3,5

31 juli, 22:32 uur

Persoonlijk ben ik hier heel nuchter in gerold. Eignelijk omdat Netflix er vanaf vandaag een einde aan heeft zitten heb ik hem gisteravond snel even mee gesnoept. Ik wist niet wat me te wachten stond, en het heeft zo zijn positieve en negatieve kanten gehad. Ik was vrij verrast hoe leuk de film nog was ondanks het zware onderwerp, toch was het niet helemaal wat ik zocht gisteren dus soms kon de zit van een twee en een half uur wel lang worden.

Barry Levinson stond niet zo hoog aangeschreven bij mij maar na deze zit is dat schroefje toch wel iets opgedraaid. Barry heeft namelijk met de film ‘Bandits’ mij helemaal niet overwonnen, sterker nog die film vond ik vrij saai. ‘Sleepers’ kan en mag je niet saai noemen, de film neemt je constant mee in het verhaal en je word van links naar rechts geworpen, hij is spannend zat en de acteurs zelfs de kinderen deden het naar mijn mening erg leuk!

En zoals ik al zei: de acteurs deden het leuk! Barry heeft een arsinaal aan goede acteurs voor zich met namen als Robert DeNiro, Kevin Bacon en Brad Pitt mag je als filmliefhebber echt niet klagen! Ze deden het stuk voor stuk goed, iedereen zijn eigen klasse natuurlijk. Maar zoals ik al zei de kindacteurs deden het ook wel geinig, ik hem me in ieder geval nergens aan geïrriteerd!

Toch is het niet de film die ik voor mijzelf had, zoals ik al zei. De film weet met name (en dat zei mijn voorganger ook al) vooral in de jaren zestig te boeien waar ze nog als kinderen rond gaan. De film weet dan vooral qua verhaallijn en gebeurtenissen erg te overtuigen en dat was ook erg sterk. In de jaren tachtig is het goed, leuk om te volgen en ook wel interessant maar spanning is er hier wat uit: vooral veel gepraat en een sterk verhaallijn wat je kan volgen.

Dus, een prima zit gehad met soms erg leuke dialogen en een interessant onderwerp. Toch niet helemaal wat ik er van verwacht had en dat kon wel eens wat tegen gaan werken: als was dat niet te vaak aan de orde .

» details   » naar bericht  » reageer  

The Dark Tower (2017) 2,0

31 juli, 21:54 uur

Hele saaie prent die ik maar heb afgekeken gisteren omdat ik verplicht beneden moest blijven want onze hond was geopereerd en had de nodige verzorging nodig op dat moment. Ik zag dat ik deze op Netflix al een stuk had gezien maar ik moest nog dikwels een uur. Toen kon ik ook weer herinneren waarom ik de film niet had afgekeken: ik was in slaap gevallen. Na het uitzitten van deze prent kon ik me eigenlijk maar één reden bedenken waardoor ik de film helemaal niet interessant vond en dat was toch wel naar mijn mening het slechte verhaal. Wat een ontiegelijk eentonig en clichématig verhaal waar eigenlijk geen seconden spanning in zat, het was een vrij dooie zit.

Nikolaj Arcel had een aardig klus met al dit CGI werk, en helaas faalt hij soms enorm. Zo ziet de toren er naar mijn mening echt niet uit en kon eigenlijk alles wel een tikkeltje beter. Het acteerwerk was leuk maar voelde nergens speciaal aan. Idris Elba heeft nog steeds een ontzettende charisma en zou dit ook niet snel kwijt raken, voor mij ook de enigste in de film die nog wat er van wist te maken. Matthew McConaughey tja, deed het wel prima maar ben beter van hem gewend.

Dus, zo heel bijzonder vond ik het allemaal niet. Het keek snel uit, door de korte tijdsduur maar eigenlijk miste de film alles. Een leuk verhaal, interessant concept en wat spanning waren toch wel de musts voor de film, en die kan ik nergens terug vinden. Gemiste kans dus.

» details   » naar bericht  » reageer  

Zodiac (2007) 3,0

30 juli, 02:09 uur

Hoewel ik zelf niet in volle moed mee heb gedaan aan de top lijst wil ik toch voor mij persoonlijk de top 1000 van dit jaar langzamerhand wat gaan afwerken. Heb nog wel een weg voor me aangezien ik nog aardig wat films moet maar vandaag heb ik het beginnetje alvast gemaakt: er staan nog heel wat toppers op mij te wachten. Helaas was ‘Zodiac’ een minder spectaculair begin als dat ik er van had gehoopt. Ik ben niet onderaan de lijst gestart, misschien was dat wel een beter idee geweest: dat is een zaak voor morgen. Ik wil natuurlijk wel van onder aan starten, om zo de ‘beste’ film volgens ons als laatst te bewaren, misschien duurt dat wel een jaar voordat ik daar eens ben dat maakt natuurlijk niet uit.

Maar goed, om die situatie even achter ons te laten: Zodiac. Een film met een hele aparte smaak, en helaas anders uitgewerkt dan ik had gehoopt. Ik zag erg tegen de tijdsduur van de film op, zeker nadat ik ook nog las dat dit in het nadeel van de film was beloofde het niet veel goeds. Het eerste anderhalf uur echter liet me terpleks staan, de spanning was bijna om te snijden en de film was constant interessant om te blijven volgen. Maar na die anderhalf uur kakt de film echt ontzettend in, er word te veel gepraat en gewerkt aan informatie dat de film soms rommelig over wist te komen, daarbij word het dan nog een erg lange zit zeker als de film zijn volledige spanning weet te verliezen, misschien werd het wel een beetje saai!

De acteerprestaties houden echter mijn volledige negativiteit toch wel achter wegen. Met namen als Jake Gyllenhaal, Robert Downey Jr. en Mark Ruffalo weet David Fincher een waar sterrenteam binnen te slepen. Maar ook zei wisten mij niet altijd te overtuigen om het einde toch saai te gaan vinden. De acteerprestaties zijn verde erg goed.

Het verhaal was best interessant om te volgen. We volgen namelijk het waargebeurde verhaal van een seriemoordenaar in de Amerikaanse stad ‘San Francisco’. Deze moordenaar stuurt constant hints op naar verschillende kranten om zo een geweldige puzzel te creëren. Hij is zo slim dat men er maar niet achter komt wie het is, en nog steeds met raadsels rond loopt. Een cartoonartiest gaat samen te werk met enkele agenten en de krant om de moordenaar op te speuren maar na lang speurwerk komen ze telkens uit op een dood eind.

Het verhaal en concept waren zeker niet de twee punten waar ik over struikelde. Het is gewoon puur dat de film ontzettend saai begon te worden en de spanning totaal verloor. Dat ik hierdoor wat spoelneigingen kreeg was niet super. Ook worden er teveel details en informatie in de film gepropt op toch nog een lange tijdsduur waardoor de film aardig chaotisch overkomt. Leuk eens gezien te hebben, misschien ooit de kans op een herziening geven maar voor nu sluit ik hem snel af, en gaan we weer door.

» details   » naar bericht  » reageer  

Raiders of the Lost Ark (1981) 4,0

Alternatieve titel: Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark, 29 juli, 23:00 uur

Nu ik dan eindelijk vakantie heb waar ik toch wel erg naar uit keek is het eigenlijk de traditie dat ik bijna elke avond een filmpje op zet, heerlijk nergens geen zorgen over en dan kan ik eindelijke de ‘grotere’ titels eens onder handen nemen waar je wat aandacht voor moet schenken. Nu is mijn oog gevallen op de ‘Indiana Jones’ franchise en het leek me een erg leuk idee om zo de vakantie na de extreme hitte van start te laten gaan, en hopelijk haat het mijn filmdipje ook een beetje weg! Dit eerste deel is bijna fantastisch, dat komt omdat er een paar kleine dingen in de film zitten wat toch mijn volle stem weg nam. Het is in ieder geval goed, de film blijft constant interessant en de tijdsduur is nog zo lang niet.

De film draagt een echt jaren tachtig stijl met zich mee: Jones kan alles, doet alles en wint alles om zo toch eigenlijk wel een status op de naam ‘Indiana Jones’ te drukken. Is dat saai? Nee, totaal niet eigenlijk want de constante actie in de film houd het erg levendig en vermakelijk om te volgen maar soms was het iets te erg aanwezig waardoor je wel een makkelijkere zit in de kont kreeg. Neem bijvoorbeeld het gevecht tussen een aantal mannen met zwaarden en Jones, naja dat was wel iets te makkelijk blijk baar voor hem..

De kracht van Spielberg kwam erg naar boven en ik denk ook dat dit echt de aangewezen persoon was voor de film. Toch mooi dat Spielberg wederom iets met de nazi’s weet te maken tot een erg fijne film, de beste man heeft een kleine achtergrond met deze tijd en hij brengt altijd een bepaalde sfeer over bij deze mannen alsof je er zelf bij bent. Een sfeervolle film dus.

De cast vond ik zelf erg leuk, ook best apart om de jonge Harrison Ford weer eens te zien spelen, die ken ik eigenlijk alleen maar met zijn verouderde gezicht. Karen Allen speelde ook een leuke rol, al werd ik na een tijdje wel gek als ze zichzelf weer in de ‘nesten’ had gewerkt en dan constant dat irritante roepje naar Jones, bah! Maar ook Ronald Lacey sprong er uit als onderzoeker voor de nazi’s, een erg griezelige man die perfect oogde voor zijn rol.

Het verhaal en concept vond ik persoonlijk ook erg vermakelijk om te volgen. We volgen het leven van archeoloog en schatzoeker ‘Indiana Jones’ ook werkend als leraar op een school. Op een dag word hij bezocht door twee mannen van binnenlandse zaken en deze hadden erg belangrijke informatie over een operatie waar nazi-Duitsland mee bezig waren. Deze wouden graag een Ark waarmee ze onsterfelijk waren tijdens de oorlog. Jones word er op uit gestuurd deze eerder te vinden dan de Duitsers en zo de Ark uit slechte handen te houden. Helaas zitten er veel obstakels in de weg en moet Jones zich een weg banen met aardig wat actie.

Ja, vermakelijke film met een prima sfeer en een leuk verhaal. Een prima film om de vakantie mee af te trappen !

» details   » naar bericht  » reageer  

Hellboy (2019) 3,0

24 juli, 23:33 uur

Persoonlijk vond ik hem nog best vermakelijk deze 'nieuwe' Hellboy. Maar of het echt nodig was dan zeg ik toch nee, dat niet. 'Hellboy' is maar weer een film die er bij gezet word waar je eigenlijk niet heel veel aan hebt, maar met verstand op een laag pitje, de vakantie al in de kop en eigenlijk een warmte waar je zo min mogelijk wilt doen is de film prima te pruimen. David Harbour zet een leuke rol neer en ook Mila weet leuker over te komen dan in menig 'Resident Evil' film.

De CGI vond ik wat minder, qua bloed gebruik kwam de film dan weer boven verwachtingen in mijn ogen want wanneer Hellboy het zwaard pakt en de poort naar hel opent weten de wezens een heuze bloedbad te organiseren, en dat waren heerlijke beelden waarbij mensen voornamelijk uit elkaar werden getrokken.. Zo hangt Neil Marshall er constant tussen in met ups en downs waardoor de films soms wat verwarrend over kon komen.

Het verhaal vond ik minder spectaculair en dat was allemaal vrij makkelijk te ontcijferen hoe en wat er ging gebeuren. Het was soms ook aan de wat langere kant, het had ook best een paar minuten korter gekund. Het concept is leuk, alleen niks nieuws. En zo brengt 'Hellboy' een vermakelijke avond op maar werd het nergens echt héél bijzonder.

» details   » naar bericht  » reageer  

Pokémon Detective Pikachu (2019) 3,5

Alternatieve titel: Pokemon, 23 juli, 00:13 uur

Ik ben nooit in mijn leven een echte fanatieke Pokemon fan geweest. Natuurlijk had ik in mijn nog jongere jaren wel de Pokemon kaartjes die ik altijd fanatiek rond speelde met mijn vrienden op het schoolplein, had ik de Nintendo games vaak en speelde deze vaak wel suf met een maatje en zat ik zo nu en dan de serie te volgen op de TV, hedendaags is deze fanatieke houding niet meer van kracht bij de Pokemons. Toch toen deze film werd aangekondigd had ik er zin in, ik vind Pokemon altijd wel leuk om te zien dus de film stond op de kijklijst. Nu moet ik zeggen dat het wel even wennen was hoe de film precies in elkaar stak, de pokemons gecombineerd met de mens vond ik dan ook wennen maar door een vrij goede CGI kon het er makkelijk uit.

De film was erg vermakelijk vond ik zelf. De setting en de sfeer brachten elkaar goed bij elkaar, waardoor we toch met een prettig gevoel konden kijken. De actie in de film zorgde voor de nodige ‘spanning’ dat in ieder geval niet in slaap valt. De CGI was erg mooi vond ik persoonlijk, liep allemaal vrij strak door en ik ergerde me nergens echt aan.

Rob Letterman nam de taak op zich om een kunstzinnige film neer te zetten maar wel met een gevaar, de vele Pokemon fans niet teleurstellen want met één foutje krijg je gegarandeerd de nodige kritiek. Daarbij is er gekozen voor een prima cast, al vond ik de acteerkunsten van Justice Smith helemaal niet zo goed, het zal wel aan mij liggen. Reynolds deed het leuk als de stem van Pikachu en later nog eens even als zichzelf en de rest van de cast was ook prima.

Het verhaal vond ik wel prima. De mens willen de gevaarlijke Mewtwo gevangen nemen en zijn krachten gebruiken tegen alles en iedereen. Pikachu komt later in aanraking met Tim die na het bericht van zijn vader richting de stad is gekomen om het huis van zijn vader te bezoeken. Samen trekken ze er op uit om de dood van zijn vader te achterhalen maar ook om de gevaarlijke mensen er van te weerstaan Mewtwo gevangen te nemen en de stad te verwoesten.

Ja best een leuke film met hier en daar een jeugdige herinnering er aan verbonden. Ik heb me prima vermaakt, weer eens wat anders .

» details   » naar bericht  » reageer  

Pet Sematary (2019) 3,0

19 juli, 22:08 uur

Na het zien van het tweede deel was dit gelukkig wel een opluchting, wat een verbetering en zeker weer een sfeermaker als ik eerlijk moet zeggen. Toch kan de film uiteraard nergens tippen aan het origineel en had het allemaal niet gehoeven, als de film er niet was gekomen had ik hem ook niet gemist.. Maar goed, dat is wel gebeurd en ik wou de film heel graag een kans geven, de trailer zag er in ieder geval leuk uit. Het is me toch wat tegen gevallen, het was allemaal wel erg soft en de gang kwam er moeilijk in. Er gebeurde niet veel tot je bij het einde kwam, en toen begon de film een beetje te knallen al lag ik dan al een beetje in te zakken. Creepy was die op sommige momenten zeker maar het was allemaal niet bepaald waanzinnig, een film om tussendoor eens gezien te hebben en meer niet.

» details   » naar bericht  » reageer  

Brother (2000) 3,5

14 juli, 23:51 uur

Vrij leuke misdaad film maar ik kwam er erg moeilijk in. Ik ben nog niet echt gewend aan de Aziatische cinema en hoewel ik er wat meer in begin te rollen kan het soms mijn aandacht niet altijd even goed te pakken krijgen. Toch wist 'Takeshi Kitano' hier vaak wel raad mee door de flauwe en droge humor maar ook door aardig harde scenes er in te verwerken: hij is in ieder geval niet bang om je wat te laten zien! Na een tijd door zitten kon de film een grip op me krijgen en vond ik het leuker. Goede actie, leuk verhaal en concept en zeker vermakelijk.

» details   » naar bericht  » reageer  

Alita: Battle Angel (2019) 4,0

14 juli, 23:50 uur

Ik had de film veel slechter voor gesteld dan daadwerkelijk gebleken is. Alita is een fijne film die de kanten van zacht en hard goed weet te raken, en het was constant wel in beweging. En dat zeker na een aardig portie kritiek die de film voornamelijk tijdens zijn release te voorduren kreeg hield me toch wat tegen. Afijn, mijn zit was aardig vermakelijk en ik heb hem met plezier uitgezeten en zoals ik al zei de film houd je constant bezig.

Robert Rodriguez weet in ieder geval wel weer een prachtig stukje film op de wereld te zetten, de sci-fi beelden zien er fantastisch uit en daar was op CGI gebied niks op aan te merken. Toch had ik ook het gevoel, door de film heen dat dit waarschijnlijk een project is met meerdere delen in het verschiet, zo onder andere het open einde maar ook veel vragen die niet beantwoord worden door de film heen: *Wie is NOVA? Wat is er daarboven? En vernietigd Alita nou de wereld?*. Veel vragen worden misschien in de toekomst beantwoord?

Maar inderdaad, soms laat de film je wel een beetje stikken. Geweldige momenten waar eigenlijk dan maar weinig uit word gehaald maar ook het plot waar ik toch wat hogere verwachtingen van de film door kreeg. Het maakt echter allemaal niet heel veel uit, het blijft een toffe film: mooie visuals en een prima zit.

» details   » naar bericht  » reageer  

Pet Sematary II (1992) 1,5

Alternatieve titel: Pet Sematary Two, 12 juli, 18:07 uur

Pff dit was wel een hele lastige zit hoor. Vanaf minuut één voelde de film vrij sfeerloos aan en dit gevoel hebben ze niet echt goed uitgewerkt. Waar ik toch nog best een fan was van het originele eerste deel, die ik toch wel aardig kon waarderen valt deze eigenlijk al snel in het niets. De acteerkunsten van de cast is om snel te vergeten, en bijna om te janken en ook het verhaal is erg zwakjes waardoor de zit te lang aan gaat voelen. Nergens vond ik het echt spannend worden. Hopelijk is de nieuwe van dit jaar wel beter te verteren.

» details   » naar bericht  » reageer  

Arachnophobia (1990) 3,0

10 juli, 23:49 uur

Hoewel ik zelf niet bang ben voor spinnen (ik ben van de slangen kant waar ik echt doods voor ben), heb ik me af en toe toch niet prettig gevoelt na het kijken van de film. Het is toch iets menselijk dat deze beestjes ons niet aan staan, en zeker na al dat gekriebel op TV zat ik niet lekker onder de dekens.

'Arachnophobia' vond ik een aangename zit, en hoewel het verhaal mij wist vast te pakken verloor hij mij ook op een gegeven moment en duurde de film in mijn ogen toch soms wat te lang. Vooral het einde is vrij cliché en voorspelbaar, maar niet geheel saai om naar te kijken. De acteerwerken vond ik wat matig, al is het allemaal wel erg leuk gedaan. Prima spinnen film, niet voor alle kijkers weggelegd zeker de mensen die de beestjes haten, of je moet het leuk vinden om naar zulke dingen te kijken .

» details   » naar bericht  » reageer  

Flatliners (1990) 3,5

8 juli, 22:08 uur

De film vertolkt een vraag die elk mens in de wereld wel eens aan zichzelf of aan anderen heeft gesteld: "is er leven na de dood?". Ik zelf denk van niet, maar daar zijn natuurlijk de meningen per persoon over verschild. Het is dan toch wel zo dat de film een leuk concept met zich mee brengen, kijken wat er gebeurd als je tijdelijk levenloos op aarde bivakkeerde. De film verteld het verhaal dan wel op zo'n manier dat er iets te gebeuren staat nadat men weer tot leven werd gewekt, dat is dan ook wel het leuke aan deze hele film. We volgen een groep aankomende top doktoren die de vraag eigenlijk willen beantwoorden: is er leven na de dood?

Ze brengen zichzelf vervolgens in een tijdelijke dood, om deze situatie na te bootsen. Nadat de eerste is gegaan volgen er meer, maar iedereen die is geweest merkt op dat er iets aan de hand is als ze weer terug verschijnen op deze aardbol. Ze worden achterna gezeten door hun 'nachtmerries', momenten in hun leven wat hun nu op het netvlies zit. Ze moeten vervolgens alles op alles zetten om er achter te komen hoe dit is en ontstaan en beter nog, hoe ze er van afkomen. Kevin Bacon speelde een leuke rol. Ook Kiefer Sutherland deed het leuk maar daar is het dan ook wel mee gezegd. Een aardige cast, het is alleen geen hoog niveau acteerwerk wat we zien. Het concept is leuk, het verhaal word op een gegeven moment wat saai en lang. Voor de rest aardig vermaakt met deze Sciencefiction / Thriller.

» details   » naar bericht  » reageer  

Murder Mystery (2019) 1,0

8 juli, 22:08 uur

Wat een ongelooflijk saaie prent was dit. Deze Netflix Original heeft me sowieso wederom niet weten te vermaken en dat was eigenlijk al van ver te zien. Het erg saaie concept was voor mij de valreep, waardoor de film erg saai en flauw word om te volgen en om naar te kijken. Sandler gaat voor mijn gevoel in niveau steeds lager, dan houd je Jennifer Aniston over die voor mij de film nog een beetje interessant wist te houden. Nee, dit was totaal niet mijn film: voorspelbaar, saai en ongelooflijk cliché. Ik kwam een beetje van de koude kermis thuis.

» details   » naar bericht  » reageer  

Dark Shadows (2012) 3,5

7 juli, 02:56 uur

Ik was best blij om te zien dat deze film was toegevoegd op Netflix, ik wou hem al een beste tijd zien. Ik moet zeggen dat ik me er prima mee heb vermaakt, ben zelf een fan van Depp en ook het verhaal vond ik best geinig. Hoewel het misschien af en toe wat cliché was moest ik ook erg vaak lachen. De film had een mooie setting, leuke omgeving en zat vrij vlot in elkaar, ik heb me in ieder geval niet snel verveeld. En dan ook nog met een leuke soundtrack van 'The Moody Blues' om mee te beginnen maakte het wel een beetje af. Wat blijft ' Nights In White Satin' een lekker nummer. Nee in het algemeen erg vermaakt, soms wat inkakkers qua snelheid maar over het algemeen erg leuk.

» details   » naar bericht  » reageer  

Shaft (2019) 3,0

1 juli, 22:15 uur

Toch na het zien van het eerste deel, omdat ik zag dat deze er aan zat te komen, heb ik deze direct opgezet. Nu moet ik zeggen, het is allemaal erg leuk gedaan. Het niveau verschilt weinig van het eerste deel, allemaal wat cliché maar erg leuk vertolkt door onder andere Samuel L. Jackson.

Ik houd aardig snel van dit soort films, onder andere omdat het in mijn favoriete stad New York afspeelt maar ook het simpele vermaak die vaak word overgebracht is erg leuk. Erg veel actie en toch nog best leuke komedie die is verwerkt in een nog best leuk te volgen verhaal, die ik in ieder geval een tikkeltje leuker vond dan zijn voorganger, misschien . Maar toch haalt hij niet het charisma wat Shaft kon geven, 19 jaar geleden.

Het plot is zoals ik al zie wel leuk, misschien een tikkeltje leuker soms dan zijn voorganger omdat er constant wel iets gebeurd. Er hangt genoeg komedie in de lucht om van te smullen al is het soms te flauw dat het niet meer interessant is. Actie is prima en goed in beeld gebracht, en het verhaal is leuk om door heen te knallen, het staat nooit stil. De nieuwe Shaft laat een leuke stempel achter maar echt hoog word er niet gegrepen, en is het een heerlijke zondagavond vermaak!

» details   » naar bericht  » reageer