• 9.378.870 stemmen

Met onder meer: Daniel Craig, Olga Kurylenko en Mathieu Amalric

Gesproken taal: Engels, Spaans, Italiaans, Frans en Duits

Releasedatum: 6 november 2008

Plot Quantum of Solace

"For love, for hate, for justice, for revenge."

Na het verraad van Vesper Lynd moet James Bond moeite doen om zijn gevoelens buiten zijn missie te houden. Samen met M ondervraagt hij Mr. White, wiens bekentenissen tot meer inzicht leiden wat betreft de complexe afperspraktijken waar Lynd mee te maken had. Een nieuwe ontdekking brengt Bond naar Haïti, waar hij de even mooie als mysterieuze Camille ontmoet.

Q Jones

Dat bedoelde ik niet, ik bedoelde over komen op beeld, Brosnan komt veel beter over en heeft meer charme als personage zelf. Beetje vaag maar ik kan niet goed omschrijven wat ik bedoel.

avatar van Film Pegasus

Figuren als Bond en M kunnen zich ondanks het onduidelijke verhaal in de film nog zeer goed handhaven. De grote fout die gemaakt werd is van de film puur een sequel te maken en geen afgelijnd verhaal. Sommige elementen mochten uiteraard terugkomen als link met CR, maar een apart verhaal had de film beter gedaan. Ben wel benieuwd naar de volgende film. Het is duidelijk dat de karakters meer inhoud kregen dan de vroegere films. Zo zullen waarschijnlijk wel figuren als Monneypenny en Q op een volwaardige manier terug komen zonder puur als decorstuk te fungeren. Leiter is zo ook een pak beter dan vroeger.

avatar van DixieDC

DixieDC

Na Casino Royal valt deze film zwaar tegen met een verwarrende plot en een onduidelijke verhaallijn. Men heeft gebroken met de traditionele Bondfilms en gekozen voor een 'mission impossible'-kloon, met beelden die tegen een ongelooflijke snelheid over het scherm rollen. Ik mis de sfeer van Roger Moore , de martini's shaken-not-stirred en de introducties ala Bond, James Bond. Gelukkig is er nog mijn oude videocollectie.

avatar van erik1677

erik1677

Heb er toch een halve ster bij opgedaan na herziening gisteravond.

De film puilt wel uit van de actie, en soms mooi verweven verwijzingen naar vorige bondfilms.

Vooral het in olie ondergedompelde meisje is een mooie verwijzing naar goldeneye.

En bij een vorige opmerking dat ik zei dat deze bond veel weg heeft van roger moore kom ik helemaal terug.

Want dat s toch eigenlijk wel onzin, graig heeft juist veel weg van sean connery,qua kil en hardheid.

Maar heimelijk hoop ik wel een beetje dat ze bij de volgende bond weer een beetje terug gaan naar die moore periode.

dat blijft voor mij de enige echte manier van een bondfilm.

avatar van Gish

Gish

Een korte Bond van slechts 106 minuten en dat was te merken aan de snelle videoclip die als een TGV aan mijn ogen voorbij kwam razen. Opnieuw krampachtig gebruik van exotische locaties en soms bizarre en belachelijke actiescenes. MI6 maakt zich druk over een moordende Bond, tja eindelijk krijgen ze een geweten daar. Het is schokkend hoe deze film in de huidige zielloze tijdsgeest past. Schouderophalend en onverschillig ondergaan we het gebeuren. Ach t is ook maar een film. Eva Green (here´s the money) werd node gemist, zij vormde het enige lichtpuntje in de vorige aflevering. In denk ook dat Craig wordt vervangen.

avatar van thunderball

thunderball

erik1677 schreef:

Geen verwijzing naar GoldenEye, maar naar Goldfinger.

Yup.

Ben Jamesbond fan maar dit was waardeloos.

Die begin scene was gewoon zonde van al die auto's die ervoor gebruikt zijn, je ziet geen reet, echt jammer.

avatar van erik1677

erik1677

Klopt thunderball wat een stomme fout van me, het is natuurlijk een verwijzing na de geweldige klasieker goldfinger.

word weer eens een keer tijd dat ik die uit de kast trek.

avatar van Tha-Joker

Tha-Joker

Deze kun je in iig in de kast laten staan

avatar van GuyB

GuyB

De stem van Casino Royale moet worden gehalveerd naar deze, wat voor mij toch wel een erg slechte opvolger is. Natuurlijk niet helemaal slecht, want er is wél goede actie, maar verhaal héél wat minder dan de voorganger. (meer dan verhaal )

avatar van Tha-Joker

Tha-Joker

Ik vind dat deze nog best hoog beoordeelt wordt op IMDB

Q Jones

Veel te hoog naar mijn menig ik zou hem echt maar een 3/10 geven oftewel 1.5 sterren. Wat was dit een slechte film zeg pfoe

avatar van pethunia

pethunia

Herzien en hoger gewaardeerd. Fraaie actiescenés, mooie beelden, vermakelijk, spannend bij vlagen, vrij consequente (hoewel misschien wat 2 dimensionale) karakters, vrij rechtlijnig verhaal. Die laatste twee punten zijn zeker niet uniek in de JB reeks. Goed!

avatar van van duijn

van duijn

slechte bond film...

avatar van corrie777

corrie777

Vond dit een zeer slaapwekkende film.

Echt 1 van de slechtste James bond films

avatar van (verwijderd)

(verwijderd)

Dit vind ik inderdaad een mindere film in de James Bond reeks.

Nadat ik nu weer heb gezien, vind ik het toch redelijk goed.

Of ik ga er nu maar een (nachtje) dagje over slapen.

3.5'

avatar van kobe bryant fan

kobe bryant fan

Stem verlaagd opnieuw bekeken en matige bond.

avatar van Dutchgreens

Dutchgreens

slechte bond film, nee wacht schrap dat...

gwn een matige actiefilm, dit had toch niks te maken met onze favoriete meesterspion 007?!?

't verhaal was slap en ik kan gwn niet wennen aan daniel craig..

2.5

Q Jones

Ik snap dat niet. Als je een bond film gaat kijken, dan verwacht je heel simpel gezegd een bondfilm. Dat is al 1 punt voor mijn lage beoordeling. Dan komt daar ook nog eens bij dat het verhaal uit een regelrechte b film komt en dat Craig absoluut geen geloofwaardige actie held is.

Dus gewoon een slechte actiefilm.

avatar van scorsese

Quantum of Solace begint direct waar Casino Royale eindigde. De lijn van die film wordt doorgezet, en Daniel Craig overtuigd wederom als een hardere en meer realistische Bond. Toch haalt deze film het zeker niet bij Casino Royale. Zo zijn de actie scenes minder memorabel en slingert het plot een beetje te veel heen en weer. Marc Forster is een veelzijdig regisseur, maar komt niet helemaal uit de voeten met dit materiaal.

Een matige aflevering in de Bondreeks.............op naar nummer 23.

avatar van rkdev

rkdev

Ik begrijp niet dat mensen deze film lager dan pakweg 2,5 / 3* geven. Natuurlijk, iedereen mag een mening hebben, maar wel realistisch blijven allemaal. De film ziet er visueel aantrekkelijk uit. Ik ben het met iedereen eens dat het verhaal moeilijk te volgen is en de actiescenes te kort ge-edit zijn, maar verder is er toch niks mis met deze film? Craig speelt wederom overtuigend en bijvoorbeeld de scene in de woestijn ziet er geweldig uit. De reacties zijn naar mijn mening te veel uit sentiment, en niet op basis van eerlijkheid. En ja, dan kun je dit nog steeds de minste film van de reeks vinden (en een enorme teleurstelling na het geweldige CR), maar om het dan 0,5 of 1* te geven is belachelijk!

stfuympos

Moet toch mijn mening bijstellen, zo vond ik hem erg tegenvallend maar nu ik hem heb herzien thuis op de bank is het gewoon een goede bond, wel eerst Casino Royal kijken anders snap je er de ballen niet van.

rkdev schreef:

Even in de verdediging.

Als je verwacht dat je een bond film gaat kijken en je krijgt dit dan is heel je zin al over. Het is gewoon een ordinaire maar bovenal slechte actie film. Slecht verhaal, geen goede acteurs, en vooral geen bondfilm. Ik heb niks tegen Craig maar als bond overtuigd hij niet en als stoere actie held ook niet.

Q Jones schreef:

Even in de verdediging.

Deze is samen met CR meer bond dan alle anderen bij elkaar.

Zeker een kenner

Q Jones

Nee vind ik niet, jij basserd je punten waarschijnlijk op de boeken, maar de bond zoals ik die ken en ik denk vele andere is toch echt de charmeur die we door de 21 films zien en daar hield ik van. Craig komt dat verpesten met zijn rauwheid en doodsuitstarende blik.

Q Jones schreef:

Mischien omdat dit het begin is van bond en dat we zien hoe hij zo geworden is!

Valt me nog mee dat je niet over de gadgets begint.

avatar van Gameover

Gameover

rkdev schreef:

Ik vind dat 0,5 te geven nog te veel is. Je zegt dat men niet hun mening mogen baseren op sentiment, echter is het niet zo dat er al zo veel bond films zijn en dat we bepaalde verwachtingen mogen hebben van een film? 007 in geen Engelsman meer maar een Amerikaan, je mist Q die ook gewoon in een bondfilm hoort en het hele bond gevoel is weg. Ik snap daarom wel dat men een 0,5 geeft voor deze extreem slechte film. En ja je hebt gelijk dat het mooi gemaakt is, maar het is geen james bond film, en dat zal het nooit worden ook zolang hij erin speelt. Dit is meer een dure Steven segal achtige film.

Gameover schreef:

Daniel Craig is nochtans een geboren en getogen Engelsman. Bovendien heeft Quantum of Solace net als z'n voorganger alle elementen van een Bondfilm. Alleen Q en Monneypenny ontbreken. Maar het is toch een Bondfim en geen Q-film of Monneypennyfilm? Verder heb je een bondgirl, snelle auto's, M, de bondtune, leuke oneliners, veel actie, Felix Leiter, ... Dit is in mijn ogen toch een Bondfilm.

avatar van Gameover

Gameover

Film Pegasus schreef:

Als je kijkt naar alle andere James Bond films behalve dus Casino Royale en Quantum of Solace. Je kan dan absoluut niet anders concluderen dat er wel een wezenlijk verschil zit in die 2. Te veel actie, absoluut geen bond gevoel. En voor wie dat weet was elke james bond film nummer een hit, natuurlijk buiten de 2. Ik wil er niet van maken dat het daardoor geen james bond is natuurlijk, echter is het wel een feit.

wat betreft je punt van felix speelt erin, snelle auto's etc, das natuurlijk geen vergelijking. Als ik in de Hilk Adolf Hitler neer zet is het toch ook niet meteen een oorlogsfilm? (om maar even de slechte vergelijking aan te geven). James Bond films hebben een formule en het draait niet om 90 min actie zoals de laatste 2.

Natuurlijk mag een ieder zijn/haar mening geven. Ik geloof dat de mijne duidelijk is en hopelijk keren ze terug naar de oude formule van James Bond films.

avatar van Film Pegasus

Het is in elk geval een grote ommekeer en Bondliefhebbers die houden van het vaste stramien met snufjes en de verplichte aanwezigheid van Q en Monneypenny (of dat nodig is of niet), zal dit inderdaad een teleurstelling zijn. Ik ben echter blij na al die jaren terug een spion te zien in plaats van de karikatuur dat hij geworden is. Met één van de betere verhalen in Casino Royale, meer karakter en visueel veel sterker dan z'n voorganger. Quantum of Solace maakte de grote fout om een sequel in te voeren met een rammelend verhaal, maar is verder wel een vrij goeie film.

dodenundercovergeheim agentmi6british secret service007: (2008)量子殺機