• 9.380.615 stemmen

Met onder meer: Daniel Craig, Olga Kurylenko en Mathieu Amalric

Gesproken taal: Engels, Spaans, Italiaans, Frans en Duits

Releasedatum: 6 november 2008

Plot Quantum of Solace

"For love, for hate, for justice, for revenge."

Na het verraad van Vesper Lynd moet James Bond moeite doen om zijn gevoelens buiten zijn missie te houden. Samen met M ondervraagt hij Mr. White, wiens bekentenissen tot meer inzicht leiden wat betreft de complexe afperspraktijken waar Lynd mee te maken had. Een nieuwe ontdekking brengt Bond naar Haïti, waar hij de even mooie als mysterieuze Camille ontmoet.

avatar van Timecop

Timecop

Gewoon erg vermakelijk.

avatar van davidov

davidov

serpico schreef:

Dat het...niks bijzonders.

Sterke/fijne review en afgezien daarvan kan ik me er ook nog eens goed in vinden. Tof!

avatar van thunderball

thunderball

Idd, perfecte analyse aka review van een niet zo perfecte Bondfilm.

Precies de vinger leggen op het zere been.

avatar van 83Utreg!

83Utreg!

Wat is is die Olga Kurylenko een ontiegelijk lekker wijf trouwens.

avatar van Ruud007

Ruud007

83Utreg! schreef:
Wat is is die Olga Kurylenko een ontiegelijk lekker wijf trouwens.

Dat kun je allemaal wel vinden, maar daar is de film echt niet mee gered. En ik weet niet wat je van de film verder vindt, maar als dat je enige punt is, twijfel ik zeer aan je manier van films beoordeling. Ik heb de film een aantal maanden geleden gezien en ik weet niets, echts helemaal niets meer van de films. Alleen de scene dat Gemma onder olie zit is me enigzins bijgebleven. De film komt letterlijk in een speervuur van shots op je af geknald en het werkte bij mij zo averechts: in plaats van meegesleurd in het verhaal te worden verloor ik meermaals mijn concentratie en soms was ik de draad kwijt. Er gebeurt zoveel in zo weinig tijd dat je de film echt een aantal keer moet hebben gezien, soms wist ik ook niet welke kant de film op wilde.

En de acteerprestaties... ja mijn grootste kritiekpunt is toch wel de acteerprestaties van de Bondgirls de afgelopen jaren. Tegenwoordig red je het alleen nog in een pornofilm met een mooie koppie. Ik wil iemand die alle eigenschappen ener moderne vrouw bezit en vooral met een stel hersens. Wat de franchise ook een boost zal geven is een leadinglady à la Maud Adams te kiezen. Niet de knapste, wel iemand die de film qua romantiek geloofwaardiger te maken. Zo waren Honor Blackman en Diana Rigg zelfs ouder dan de desbetreffende Bond en die relaties zijn een stuk geloofwaardiger dan bijvoorbeeld Sean Connery die scharrelt met een Japans meisje die de twintig nog niet eens is gepasseerd. En de badguy is ook maar slappe hap, laat eerst iedereen in zijn organisatie het vuile werk opknappen en dan uiteindelijk simpelweg worden doodgeschoten door Bond zelf.

Ook de muziek was flut, geen enkel deuntje dat in de film zat kan ik me nu nog herinneren. Vroeger had je legendes als John Barry, Bill Conti of Marvin Hamlisch. Daaraan moet dus nog hard gewerkt gaan worden. Positieve punten kan ik eigenlijk niet opnoemen, daarvoor zou ik de film opnieuw moeten gaan zien.

avatar van charmed one

charmed one

weer een leuke bond film.hij was weer erg spannend. ik heb weer erg genoten zoals bij alle bond films.op naar de volgende.

avatar van van duijn

van duijn

Ik heb bond-films wel eens beter gezien.

Deze film kon niet waarmaken wat ik precies voor ogen had.

Maar eens afwachten wat de volgende bond film ervan bakt.

*2.5

avatar van Metalfist

Metalfist

Everything he touches withers and dies

Op 9 juli startte mijn heilige queeste om alle officiële James Bond films te zien in de juiste volgorde te zien. Het was een reeks met serieuze tegenvallers, onverwachte parels en nu een klein halfjaar later ben ik eindelijk bij Bond 22 aangekomen, Quantum of Solace. Best wel jammer dan dat dit bij de categorie serieuze tegenvallers hoort...

Het grote probleem dat ik met deze Bond had was dat het niet echt aanvoelde als Bond. Ik had even goed naar de Bourne films kunnen zien of eender andere welke actiefilm kunnen zien want ik kreeg gewoon niet het gevoel dat ik bij alle voorgangers wel had. Misschien komt dit doordat Marc Forster had besloten om het eens de verhaalstructuur eens over een andere boeg te smijten en een rechtstreeks vervolg te maken? Geen idee maar het pakte me allemaal niet. Forster probeert wel om een deftig verhaal te introduceren maar verknoeit dit door de belangrijkere stukken af te rafelen en te vervangen voor meer actie. Nu op zich draaien veel van de Bond films om actie en vind ik dat niet erg maar wanneer het allemaal zo slecht wordt geschoten als hier dan is dat gewoon een minpunt. In de openingsscène waar Bond door verschillende andere mensen wordt achtervolgd had ik zelfs nog niet door in welke auto Bond nu effectief zat. Verder lijkt het ook allemaal maar meer wat een herhaling te zijn van Casino Royale inclusief een sterke achtervolging te voet doorheen de drukke straatjes. Er is dan maar één probleem, in Casino Royale werkte het maar hier niet. Ook voor een sequel te zijn gebruikt Forster niet echt veel van de mogelijkheden die dit bieden. In Casino Royale kwam het rauwe, gevoelige in Bond boven maar hier wordt dit dan maar weer allemaal onderdrukt, de enige momenten waarop Craig precies vrij spel leek te hebben was in de scènes met Mathis.

Craig was goed op dreef in Casino Royale maar net zoals Brosnan lijkt hij na zijn tweede film meer een one-hit wonder te zijn. In de vorige film bracht hij een realistische, rauwe, back to the roots Bond maar hier krijgt hij amper de kans om er iets van te maken. Hopelijk komt dit in deel 23 terug in orde. Qua Bond-girl is Quantum of Solace ook weer een teleurstelling. Soms heb je echt sterke, knappe vrouwen die perfect in de film passen maar even vaak heb je een hersenloze bimbo waar je nu eens echt geen kloten aan hebt. Olga Kurylenko hoort vast en zeker in die laatste categorie maar verbleekt des te harder ten opzichte van Eva Green. Judi Dench is even secuur als altijd en ook is het leuk om Giancarlo Giannini en Jeffrey Wright nog even te zien passeren in hun rol van Mathis en Leiter. Dan rest tenslotte alleen nog de bad-guy en wonder boven wonder, ook deze is een teleurstelling. Mathieu Amalric probeert wel maar is geen Le Chiffre mede door het van de hak op de tak springende script. Er is trouwens ook geen hench-men?

Toen ik dit jaar vakantiewerk deed in de supermarkt Carrefour was er geen radio maar een bandje dat volstond met allerlei soorten nummers. Another Way to Die was er één van. In het begin moest ik niets van het nummer hebben maar na het een aantal keer, gedwongen, te horen begon het me meer en meer te bekoren. Ik vind het dan ook vreemd dat de versie die in de film wordt gebruikt precies lijkt te verschillen van het nummer op de radio. In ieder geval, het is bij vlagen een goed nummer maar past gewoon niet bij een Bond. Ik heb het trouwens ook nooit op de overschatte figuur Jack White gehad dus dat kan ook wel de reden zijn.

Teleurstellend, de cast probeert wel maar alles wordt gewoon de nek omgedraaid door het slechte script. Ik hoop dat Bond 23 de terugkeer van Q en de Bond sfeer terug inluidt. Film is trouwens ook wel vrij kort voor een Bond.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Ik begon aan deze film met hoge verwachtingen....

Ik begon er na lang kijken eindelijk een beetje in te raken en het wat te begrijpen, was de film PATS ineens afgelopen. :s

De slechtste bond film tot nu toe.

Vond het maar bagger! Sorry!

avatar van AnthonyG.

AnthonyG.

Kwa opzet mooier dan Casino Royal, maar het is wel vlug gedaan eh?

avatar van Blokland

Blokland

Ik vroeg me af wie zich in deze Bond opgefokter gedroeg: Bond zelf of Marc Foster, de regisseur, met zijn geforceerde actiescenes en vermoeiende montages.

avatar van noknoke

noknoke

Vond deze maar minder vergeleken met de hele reeks,

actie was ok maar weinig J. Bond, leek meer op een doorsnee actie film.

avatar van skipy05

skipy05

noknoke schreef:

Vond deze maar minder vergeleken met de hele reeks,

actie was ok maar weinig J. Bond, leek meer op een doorsnee actie film.

Dat vond ik ook, doe de naam James bond er uit en je hebt een gewone nogal standaard actie film.

• 2041 berichten

Ook een van mijn kritieken op Solace. Maar ik moet zeggen dat mensen het stuk met Strawberry Fields vergeten, dat vond ik typisch Bond en het was heerlijk gespeeld door Craig en Gemma Arterton.

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Geen goed verhaal meer. Geen goede scènes meer. Wel Craig die nog goed zijn best doet. De slechste bond in jaren.

avatar van DwarreI

DwarreI

Ik keek deze film van het voorjaar tijdens de terugreis van een backpack-avontuur in Australië. Omdat in het media systeem van het vleigtuig totaal niets boeiends te bespeuren was zette ik de laatste Bond film maar op. Ik had zeer lage verwachtingen van deze film en deze verwachtingen werden tot mijn bedroevenis ook nog eens dubbel en dwars waargemaakt.

Ik wil verder eigenlijk niet inhoudelijk op de film in gaan omdat inhoud sowieso ver te zoeken is in een Bond film -en daar kijk je een bond film natuurlijk ook niet voor- maar het zegt denk ik genoeg dat ik me na een uur zat af te vragen of de jetlag nu al begon in te slaan of dat de film nou zo dodelijk vermoeiend en oninteressant was. Ik heb Quantum of Solace uiteindelijk niet afgekeken omdat ik een kwartier voor het einde in slaap viel en de stewardess me een half uur later pas wakker maakte voor de lunch..

Wat mij betreft de laatste Bond film die ik ooit zal zien, anderhalf uur uit een vliegtuigraampje staren biedt meer vermaak en inspiratie dan kijken naar dit geestdodende uitbraaksel. Schandalig dat er nog altijd drommen mensen afkomen op de bioscoop release van deze commercieel uitgemolken pulp.

1* En dan ben ik nog erg royaal.

Martijnnn

1 (beetje) mislukte Bond film en jij noemt meteen de hele serie uitgemoken uitbraaksels? De meeste mensen zijn niet helderziend dus kunnen van te voren ook niet zien dat een film kut is. Kun je ze moeilijk kwalijk nemen.

avatar van DwarreI

DwarreI

Niet één beetje mislukte Bond film, de laatste nog enigszins vermakelijke bond film zag ik toen ik 12 was en als ik die nu terug zou zien dan zullen hier waarschijnlijk ook de tranen in mijn ogen springen vanwege het door clichés aan elkaar hangende verhaal en de A-team achtige stunts. Kortom, ik ben hier gewoon te oud voor en de 007-scriptschrijvers hebben bij mij niet de verwachting gewekt dat er ooit een Bond film met een volwassen verhaal zal gaan komen. De films bewijzen zichzelf altijd weer in oppervlakkigheid en inhoudsloosheid in zijn puurste vorm gecombineerd met de meest voorspelbare verhaallijnen, alleen voor de gemiddelde FHM-lezer blijft elke nieuwe Bondfilm telkens weer intrigeren..

Gelukkig zijn er voor een heel mensenleven genoeg interessante films gemaakt die wél het kijken waard zijn dat ik maar besloten heb te voorkomen dat ik mijn vrije tijd hier ooit nog mee zal vergallen.

avatar van Qwertary

Qwertary

Niets bijzonders, kijkt lekker weg.

Martijnnn

Je houdt wel van stereotypen he dwarrel

avatar van skipy05

skipy05

Na nu de hele reeks te hebben te zien. Deze is eigenlijk even goed als Casino Royale. Alleen passen ze niet in de bond reeks. De dingen waar je bond aan erkend zijn er gewoon niet meer. Het is meer een gewone actie film.

• 2041 berichten

Onzin. We hebben Leiter, Tanner, de voertuig-achtervolgingen, M en Daniel Craig speelt (vooral in de scènes met Fields) een echte Bond. Ook drinkt hij Martini's, draagt hij het overgrote deel van de film een smoking en er zijn weer genoeg van die smoking-feestjes (opera is echt iets voor in een Bondfilm, ook dat feestje van Greene). Het is alleen wat serieuzer en harder geworden. Ik geef toe dat de manier van filmen en editten gestolen is van Bourne en dat het subplot van de opwarming van de aarde totaal niet bij Bond past, maar buiten dat is het gewoon een Bondfilm. De gunbarrel zit erin (deze keer alleen op het eind, maar wat maakt het uit?), ook het vaste liedje (van Alicia Keys en Jack White) en als je goed oplet dan hoor je zelfs een paar keer de gunbarrel in de film. Wel heel erg op de achtergrond, geef ik toe. Maar toch. O, en nog een ding: Bond rijdt in een Aston Martin.

Ben wel benieuwd wat Bond nou trouwens te horen kreeg van die vriend van Vesper en van Greene. Op het einde van de film had hij ze allebei ondervraagd, maar wij als kijker kregen niet te zien wat Bond nou vroeg en wat voor antwoorden hij kreeg.

avatar van Jowdjow

Jowdjow

Olga Kurylenko is de mooiste bondvrouw ooit, dat is eigenlijk het enigste speciale wat ik kan zeggen. Gewoon een vermakelijke film maar meer ook niet. Bond is Bond niet meer, in Casino Royale viel het op maar hier nog veel meer.

Bond is Bond nog niet!

Dit is Bond in het begin van zijn carrière, waarom is dat zo lastig te begrijpen. Het grootste gedeelte van zijn persoonlijkheid moet nog gevormd worden, deze films laten zien hoe Bond, Bond geworden is, en dat past prima in de serie!

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Jowdjow schreef:

Casino Royale was wel een goede film, maar inderdaad niet echt een Bond film meer.

• 2041 berichten

Ik vond Casino Royale nu juist wel een Bondfilm! Die was gewoon veel meer zoals in de boeken. Een realistischer en ingewikkelder verhaal en geen gadgets en Craig heeft blond haar. Verder zet Craig een prestatie neer die heel dicht ligt bij het personage van Bond in het boek, pokeren en gokken is typisch Bond, dat Bond een Martini bestelde en dat de barman vroeg: Shaken or sturred? en dat Bond dan zei: Does it look like I give a damn!, was juist erg leuk en op het eind kregen we gewoon de gunbarrel en: The Name's Bond. James Bond. Nou ja, ben benieuwd naar Bond 23. Er gaan aardig betrouwbare geruchten de ronde dat Sam Mendes de film gaat regisseren.

avatar van Jowdjow

Jowdjow

Ik vond Casino Royale ook gewoon goed, maar toch mis je de gadgets en vooral Q. Enigste pluspunt dat Bond veel ruiger en stoerder is geworden, vind Craig ook meer uitstralen dan bijvoorbeeld Brosnan. Dat is mijn persoonlijke mening.

• 2041 berichten

Nee, ik mis die over the top gadgets totaal niet. Ik vind het af en toe best wel lachwekkend, die gadgets. Nu is het persoonlijk welke je de beste Bondstijl vind... maar ik vind deze toch echt een stuk beter dan de oude stijl. Voor Bond 23 zouden ze eigenlijk een beetje dichter naar de oude stijl moeten gaan, maar toch in het kader van de nieuwe stijl. Dus gewoon een film als Casino Royale, met een memorabele schurk (die toch wel realistisch is), wat meer one-liners, de gunbarrel en Moneypenny.

Ik ben het inderdaad ook met je eens dat Craig toch wel de coolste Bond speelt en in mijn ogen ook nog eens gewoon... de beste

avatar van The Oceanic Six

Alleen heeft Craig weinig tot geen stijl wat bij een geheim agent pas. Craig had met de rol in Q of S ook in Rambo 5 kunnen zitten. Maar toegeven, hij valt me niet eens zo tegen. Zeker zijn man tegen man gevechten zien er stoer uit.

avatar van FrisoBoei

FrisoBoei

The Oceanic Six schreef:

Hij heeft heus wel stijl. Het is alleen wat ruiger maar ook realistischer neergezet. Vooral de gevechten. Ik vind het spannender als je de indruk krijgt dat bond zou kunnen verliezen (ook al weet je dat dat niet zo is) dan dat zo'n mooiboys als Brosnan een mannetje met één slag knock-out slaat.

Goede Bondfilm waar alle bond elementen gewoon in zitten. Het is allemaal gewoon wat volwassener.

dodenundercovergeheim agentmi6british secret service007: (2008)量子殺機