• 9.380.493 stemmen

Met onder meer: Daniel Craig, Olga Kurylenko en Mathieu Amalric

Gesproken taal: Engels, Spaans, Italiaans, Frans en Duits

Releasedatum: 6 november 2008

Plot Quantum of Solace

"For love, for hate, for justice, for revenge."

Na het verraad van Vesper Lynd moet James Bond moeite doen om zijn gevoelens buiten zijn missie te houden. Samen met M ondervraagt hij Mr. White, wiens bekentenissen tot meer inzicht leiden wat betreft de complexe afperspraktijken waar Lynd mee te maken had. Een nieuwe ontdekking brengt Bond naar Haïti, waar hij de even mooie als mysterieuze Camille ontmoet.

avatar van The Oceanic Six

Nou, de Brosnan Bonds toonden juist ook een kwetsbare 007. Van gemarteld worden en afgekeurd lijken te worden door de dokter in The world is not enough tot eigenlijk afgeschreven worden door dat je opgepakt bent in Die Another Day.

avatar van megaman

megaman

Albus Dumbledore schreef:

Onzin. We hebben Leiter, Tanner, de voertuig-achtervolgingen, M en Daniel Craig speelt (vooral in de scènes met Fields) een echte Bond. Ook drinkt hij Martini's, draagt hij het overgrote deel van de film een smoking en er zijn weer genoeg van die smoking-feestjes (opera is echt iets voor in een Bondfilm, ook dat feestje van Greene).

Vanaf Casino Royale vond ik 't al tof dat ze Leiter hebben terug laten keren. De voertuig-achtervolgingen missen iets speciaals en daar kom ik zo op terug. Het ligt niet aan Craig en ook niet zozeer aan zijn type Bond...maar meer hoe men deze film in elkaar heeft gezet. Ik vond het namelijk geweldig hoe Campbell de poker scenes in beeld had gebracht: rustig, duidelijk en typisch Bond. QoS daarentegen lijkt wel een ADHD Bond waarbij je nooit de tijd krijgt om de mooie sets te bekijken of te genieten van de vette momenten. Wat je over houdt is slechts een achtbaanrid met personages die de zelfde namen dragen als in de populaire Bond-reeks.

Het is alleen wat serieuzer en harder geworden.

Maar allesbehalve memorabel. Zelfs een serieuzere Bondfilm kan epische spectakel-momenten bevatten. Bijvoorbeeld de truck-achtervolging in Licence to Kill was kick-ass terwijl je niet meer de grappen en grollen had van Moore. De aktie in QoS straalt geen emotie uit. Het is vet, het is snel, het is intens...maar verder deed het me niks. Dat komt ook deels door de muziek. Ze hoeven niet gelijk continu de Bond theme om je oren te slingeren maar een bepaalde tune zou gewoon tof zijn natuurlijk.

De muziek die je hoort in World is Not Enough tijdens achtervolgingen is gewoon hardstikke vet en het zuigt je in de toch al memorabele aktiemomenten. In QoS zien we niks anders dan chaos...en we horen dan ook alleen chaos. De track die je hoort als Bond met dat bootje wordt achterna gezeten had in elke aktiefilm kunnen zitten. Maar zelfs andere aktiefilms weten mij meer te boeien als 't aankomt op achtervolgingen. In een chase wil ik de bad-guy op z'n snuit zien vallen....en goed ook. Dat kan op een komische manier zoals bij veel Bond films 't geval is, of op een stoere manier zoals bij Terminator 2 bijvoorbeeld. In beide gevallen krijg ik kippenvel.

In QoS raast Bond als een idioot door de tunnel heen en verder en na afloop hadden veel mensen zoiets van: 'eh...wat gebeurder er nou precies? Viel die schurk nou in dat ravijn of was dat gewoon een burger?'. De boot-chase was wat beter te volgen maar hier werd ik niet warm of koud van. Het gevecht in de lucht was ook in een mum van tijd afgelopen en in plaats van echt stuntwerk zoals indertijd bij o.a. Moonraker (skydiving) en Octopussy (man bovenop vliegtuig) zien we een CGI vliegtuig en zijn Craig en Camille met de computer toegevoegd aan de skydiving sequence. En dat terwijl CR juist weer terug ging naar het 'echte' werk.

Ik geef toe dat de manier van filmen en editten gestolen is van Bourne en dat het subplot van de opwarming van de aarde totaal niet bij Bond past, maar buiten dat is het gewoon een Bondfilm.

Dat valt ook niet te ontkennen denk ik

De gunbarrel zit erin (deze keer alleen op het eind, maar wat maakt het uit?),

De Gunbarrel was altijd bedoeld als opwarmertje net als de opening crawl in Star Wars. Die zet je ook niet aan 't einde van de film lijkt me. Dan prefereer ik de Gunbarrel sequence van Casino Royale toch boven deze. Als de Gunbarrel begint hebben de meeste mensen zoiets van: 'yes, een Bondfilm'. Hoe serieus en geweldadig de film ook is....je weet waar je mee te maken hebt. Natuurlijk is 't logisch dat men de Gunbarrel heeft weggelaten omdat het verhaal direct verder gaat waar CR ophield. Maar goed, het blijft jammer vind ik.

ook het vaste liedje (van Alicia Keys en Jack White) en als je goed oplet dan hoor je zelfs een paar keer de gunbarrel in de film. Wel heel erg op de achtergrond, geef ik toe. Maar toch. O, en nog een ding: Bond rijdt in een Aston Martin.

Een Aston Martin is nog wel 't minste wat je mag verwachten lijkt me. En zelfs zonder die wagen kun je nog een toffe en memorabele Bondfilm hebben. Moore heeft nooit in een Aston Martin gereden maar de meeste films van hem stralen meer klasse en spectakel uit dan die hele QoS. Het is ook niet letterlijk zo dat als je bijna alle ingrediënten in de pan gooit je dan een 'typische' Bondfilm krijgt. Het gaat er om HOE het wordt gepresenteerd. Casino Royale deed 't wat dat betreft veel en veel beter. Hoewel 't nooit m'n favoriete stijl zal worden straalt CR wel klasse en topkwaliteit uit. CR is op z'n eigen manier een solide en memorabele Bondfilm. Geen ADHD trip die voortborduurt op 't verhaal van CR en alles klakkeloos in de pan gooit. Ze van: 'de fans willen toch achtervolgingen? Hier, huppekee...hatsa!'. En dat is een Bondfilm

avatar van DVD-T

DVD-T

Ook herzien, een recensie had ik al geschreven, en daar ga ik geen nieuwe van maken, dat zal ik jullie besparen.

QoS een halfje verhoogd. Komt vooral door het spel van Craig die erg goed een breekbare Bond neezet. Qua drama vond ik het ook wat overtuigender overkomen. Ook fijn om te zien dat Bond constant onder de blauwe plekken en bloed zat. voor de rest blijf ik bij mijn eerdere woorden over deze film.

Ik heb er even over gedaan (meer dan een jaar) maar nu eindelijk alle 22 herzien. De onofficiele Bond laat ik maar schieten. Het was een leuk weerzien met al die verschillende films, stijlen, acteurs die Bond zijn geweest etc etc. Even vond ik het leuk, maar je wordt toch al snel Bond moe. Het is ook best veel van hetzelfde en op korte termijn trok ik dat echt niet. Petje af voor de mensen die het wel lukt. Bij mij gaat het denk ik nog een aantal jaren duren voor ik er weer een zou opzetten

Totaal gemiddelde over de 22 films 3.25. Ruime voldoende dus

avatar van Malli

Malli

"Casino Royale" heb ik nog niet gezien en dat was helaas een minpunt. Je wordt meteen in de actie en het verhaal gedropt, en voor het overige moet je jezelf dus maar zien te redden. Daardoor heeft het minstens 30 minuten geduurd voor ik min of meer "mee" was.

Dat feit evenwel buiten beschouwing gelaten, heb ik een oerdegelijke actiefilm gezien met de beste achtervolgingsscènes die ik de afgelopen jaren heb mogen aanschouwen (bijzonder spectaculair zonder al te zeer te vervallen in volstrekt ongeloofwaardige circusstunts uit films als Mission Impossible en xXx).

Daniel Craig is een uitstekende Bond, al moet het gezegd dat de relativerende humor uit vroegere Bond-films, waar ik wel een zwak voor had, nagenoeg volledig verdwenen is.

avatar van The Oceanic Six

En gister de grote James Bond herziening geeindigd met het laatste deel, Quantum of Solace. Ik ben niet heel veel van mening veranderd, dus mijn recensie hieronder van voorheen legt meer uit. Wel verander ik mijn cijfer van 3* naar 2,5*. Een onvoldoende dus. Zeker als je alle goede Bond films in korte tijd ziet, dan merk je hoe matig Quantum toch wel niet is. Ik zie er gewoon weinig Bond nog in. De film begon nog wel goed met een prima 1e kwartier. Craig doet het erg goed en M is weer top als altijd. Maar verder?

Een knappe prestatie om na het geweldige Casino Royale zon drol van een opvolger te presenteren.

The Oceanic Six schreef:

Vooraf aan deze recensie wil ik graag vertellen dat ik een groot 007 fan ben en elke film in mijn collectie thuis heb. Ik heb genoten van de vorige Bond, Casino Royale die ik heel verfrissend en mooi vond. Ik keek dan ook enorm uit naar het vervolg Quantum of Solace.

Vanavond was het eindelijk zover, het avondje bios was gepland.

Laat ik meteen mijn mening geven: Geinige actiefilm, zeer matige tot slechte James Bond film.

Werkelijk, wat hebben de makers gedaan? Alle ingredienten voor een goed vervolg waren in huis. De nieuwe weg uit Casino Royale was uitstekend, Craig is een prima 007 en het leek alsof de serie een mooie doorstart ging maken. Hoe anders liep het met deze film.

Wat is er nou mis? Nou, het belangrijkste ontbreekt. Enig verhaal van niveau zit er niet in. Ik vroeg me elke keer bij elke scene af waarom we dit te zien kregen omdat er steeds geen logica in zat. Het was 1 grote overgang van mooie locatie naar mooie locatie, van actiemoment naar actiemoment. Die locatie's en actiemomenten vond ik overigens erg mooi gefilmd, dat wel. Maar wat heeft het nog met Bond te maken? De vorige film vond ik juist heel erg op Bond lijken, ook al lieten ze wat traditionele zaken weg. Maar nu?

Alle kenmerken zaten er niet in. De bekende bewegende nullen met de agent die in de camera schiet, de bekende 007 melodietjes, de 007 oneliners...echt heel spijtig. Het was geen James Bond, het was een actiefilm met een personage Bond. Het enige herkenbare was Judi Dench als M. Goed als altijd. Dat kan je over de rest niet zeggen. Elke andere rol was kort en onbelangrijk. Geen rol had diepgang...de vijand stelde weinig voor, de Bond chick viel me tegen, ik zag geen interessante extra personages...spijtig spijtig spijtig. Waarom hebben de makers alle zo overhoop gegooid? Een nieuwe doorstart is prima maar irriteer de trouwe fans niet door elk herkenbaar facet eruit te gooien. Net als 007 zelf. In deze film een kruising tussen Rambo en Jason Bourne. Waar is de bekende 007 stijl en elegantie gebleven? James loste alles stijlvol op, kon het niet anders, dan met geweld. Maar Craig raasde als een moordmachine door de film heen. Ik kan het Craig niet verwijten, die speelt zijn rol prima en is een prima 007. Maar de makers moeten er een geheim agent van maken, geen killing machine.

Conclusie: Ik heb me er wel mee vermaakt voor een avondje, maar als Bond film schiet de film op bijna elk vlak tekort. Ik mag hopen dat een volgende film met deze makers niet gaat komen en dat een echte Bond liefhebber de boel gaat regisseren. Zo wordt het niks, ook al is de film best vermakelijk. Ik kreeg pas op het einde een echte glimlach, toen de film erop zat en de bekende 007 nullen met thememuziek in beeld kwamen. Waarom pas dan? Ik wachtte heel de film op die muziek. Over muziek gesproken, wat een belachelijk slechte introthemesong. Zo niet gepast bij een Bond film. Why?

Wel een voldoende, maar een zuinige:

avatar van thunderball

thunderball

Ook op herhaling: wijs gesproken!

avatar van AjaxRulezzz

AjaxRulezzz

• 2085 berichten

Ik vond deze film tegenvallen. Ik had meer verwacht, maar helaas is dat er niet uitgekomen.

avatar van Rosicky

Rosicky

Puike actiefilm, met memorabele actiemomenten, maar niet veel meer dan dat..

Daniel Craig is een straffe gast. Hij komt geloofwaardig over in zijn rol, en toont zowaar een heus personage. Dit personage wordt meestal aangesproken met 'James Bond', al heb ik eigenlijk geen idee waarom. Aan zowel het begin als het eind van de film komt zijn naam in beeld, en Judi Dench krijgt een redelijk grote rol als M, maar dat zijn dan ook de enige twee indicaties dat we hier met een Bondfilm te maken hebben. Ik ga niet weer een lijst maken met dingen die in een Bond horen, dat heb ik bij Casino Royale ookal gedaan.

De actiescenes die deze film leuk maken zijn echt van een hoog niveau. Lekker spectaculair, mooi gefilmd en zo nu en dan ook wat over-the-top. Waar ik me wel aan irriteerde was de Michael Bay-montage. 30 cuts per seconde vind ik maar irritant. Ik wil graag weten waar ik naar kijk. Daar krijg ik nu niet altijd de tijd voor.

Alles bij elkaar opgeteld krijg je een amusante actiefilm, met een sterke hoofdrolspeler. Je krijgt geen Bondfilm.

avatar van jan.ide

jan.ide

goeie actiefilm, maar zonder bondcharme, geen cliche-zinnetjes meer

avatar van simonvinkie

simonvinkie

Quantum of Solace

Na het geweldige Casino Royale keek ik ook heel erg uit naar de tweede film met Craig als Bond. En de film heeft me vreselijk teleurgesteld. Allereerst de vreselijke irritante camerabeelden nauwelijks kreeg je te zien wat er nou gebeurde zo snel ging het bij de actiescenes. Waar is de intro die altijd erg leuk is bij bondfilms. Ook Olga Kurylenko is zeker een knappe meid maar als bondgirl slaagde ze niet. Als actiefilmpje was QOS nog best leuk om naar te kijken maar als bondfilm diep triest .

Onveldoende.

avatar van Ruud007

Ruud007

Omdat zowel Casino Royale als Quantum of Solace als enigste Bondfilms voor de release al vol zijn gespuid met reacties leek het me interessant te weten hoe men er vier jaar geleden overdacht. Negatief dus. Daniel Craig was klein, blond en niemand zag hem spelen als Bond. Van CR werd ook niet veel verwacht. En wat bleek? CR kwam als een van de beste Bondfilms aller tijden uit de bus rollen! Daarna reacties voor QoS gelezen. Hier was men vol lof en iedereen verwachtte op zijn minst een evengoede film als CR. Velen zijn teleurgesteld, want het camerawerk hield niet over, het verhaal was dun en behalve Judi Dench zat de rest niet echt in zijn/haar vel. Andere dingen: maak gewoon een klassieke Bond, dan zijn veruit de meesten tevreden en introduceer een nieuwe Moneypenny en Q, die voor langere tijd meekunnen. Ook zou het leuk zijn om een vaste Felix Leiter te krijgen, maar niet die donkere acteur. Ook ben ik bang dat Judi Dench binnen afzienbare tijd zal moeten worden vervangen. Mijn advies is ook: verwacht niet meer teveel, het kan dan ook alleen nog maar meevallen!

avatar van Cheapcaster

Cheapcaster

Een mooie actiefilm, maar te weinig voor een bondfilm.

Ik vond hem namelijk zo overbodig, Casino Royale (die het tot mijn top 10 geschoten heeft), en Quantum of Solace is een groot verschil...

Daniel Craig, voor mij de beste bond ooit, wist me zeker wel te boeien in zijn 2e bondfilm (hopelijk volgen er nog veel)

Maar tot tegenstelling van Casino Royale vond ik het een slapper verhaal, actiescenes wist ik te waarderen, maar ook weer wat minder dan de voorloper, hopelijk volgt er een deel op die het nog wat meer weet af te werken.

3.5 voor een zeer matige/goede actiefilm.

PS: Weet iemand voor wanneer het volgende deel gepland is en of dat opnieuw met Daniel Craig is?

avatar van marcelvkan

marcelvkan

Aardige actiefilm, maar absoluut niet Bond-waardig.

Ik hoop dat ze in de volgende Bond Film zich weer is ouderwets aan de ingredienten van een Bond Film houden!

Omdat het toch wel een aardige Actiefilm is, 3 sterren

avatar van rayman

rayman

megaman schreef:

Vlak voor Roger Moore's Bondtijd speelde hij in de Persuaders en reed steevast iedere aflevering in een Aston Martin, en zijn tegenspeler (Tony Curtis) in een ferrari.

avatar van thunderball

thunderball

Zucht! Je snapt best dat hij bedoelt dat Roger Moore als Bond nooit in een Aston Martin heeft gereden.

avatar van Driello

Driello

Tja, was na Casino royale eindelijkeen beetje enthousiast over een James Bond ( met Craig eindelijk een titelrolspeler van wie je echt kunt vermoeden dat hij ook echt in staat is tot de stunts en gevechten, waar een nichterige Moore totaal ongeloofwaardig is).Maar QoS weet hij niet te redden. Dit was geen Bondfilm (naar mijn mening beslist niet erg!) maar slechts een matige actiefilm die me deed geeuwen.

avatar van 009

net herbekeken,

wat eigenljk centraal staat is de wraak van Bond, hij wil gewoon te weten komen hoe het nu echt met Vesper zat...

Greene, en zijn Quantum organisatie en zijn plan om de watervoorraad in Bolivia in handen te kunnen nemen, is eigenlijk maar een subplot...

Het kan Bond niet echt veel schelen wat Greene bezig is,

het enigste wat hij van Greene wil weten is de Vesper geschiedenis...

dat we op het einde van de film teweten komen...

avatar van Driello

Driello

Bedankt voor jouw kijk op het verhaal, maar wat spoilers zijn praktisch.......

avatar van Bokito

Bokito

Ik heb beiden in de bios gezien, casino royale en QOS, maar daar zat dus een paar jaar tussen en Bokitootje was daarom met QOS niet mee, het begint zonder plompverloren zonder spanningsopbouw. Ik ga ze nu maar eens achter elkaar zien wellicht kan QOS me dan wel bekoren......

avatar van Delvenaartje

Delvenaartje

Zo bijzonder vond ik 'm niet, doe mij Casino Royale maar van Daniel Craig, de eerste en beste!

avatar van JustMike

JustMike

de schaamte van de bond films

avatar van Tha-Joker

Tha-Joker

Aardige actiefilm, maar komt niet eens in de buurt van de klasse van de andere Bond-films. Er zaten nauwelijks echte Bond momenten in. Het verhaal vond ik vrij saai. Toch wel een leuke om in de bios te zien. Maar niet met het idee dat je naar een Bond-film zit de kijken. Ik zeg: maak dit maar goed in Bond 23!

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Titelsong + Daniel Craig + actie =

De rest =

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Deze ga ik vanavond kijken. Ben eigenlijk best wel benieuwd naar de laatste James Bond film. Desondanks ik Casino Royale niet helemaal super vond (toch ook niet slecht).

avatar van aspro

aspro

hele goede film vooral op blu-ray.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

De slechtse bond die er is ....

Verschrikkelijke film!

avatar van RaoulDuke

RaoulDuke

Een van de betere Bondfilms, Daniel Craig is uitstekend op dreef, in een strakke en sobere setting, met veel vaart gefilmd. Terug naar de roots van het Bond-verhaal.

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Zo zo, is de nu al op tv!?

avatar van Thomas83

Thomas83

Haha dat intro-clipje. Heb er nu al geen zin meer in eigenlijk, als ik dat al had. Heeft echt niks meer met James Bond te maken.

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Nouja, meer een Bourne-kloon.

dodenundercovergeheim agentmi6british secret service007: (2008)量子殺機