• 9.378.100 stemmen

Met onder meer: Daniel Craig, Olga Kurylenko en Mathieu Amalric

Gesproken taal: Engels, Spaans, Italiaans, Frans en Duits

Releasedatum: 6 november 2008

Plot Quantum of Solace

"For love, for hate, for justice, for revenge."

Na het verraad van Vesper Lynd moet James Bond moeite doen om zijn gevoelens buiten zijn missie te houden. Samen met M ondervraagt hij Mr. White, wiens bekentenissen tot meer inzicht leiden wat betreft de complexe afperspraktijken waar Lynd mee te maken had. Een nieuwe ontdekking brengt Bond naar Haïti, waar hij de even mooie als mysterieuze Camille ontmoet.

megaman schreef:

Dat is precies wat ik bedoel. Ook CR mist dit een beetje Een achtervolging kan wel gaaf zijn, zonder een memorabele tune voelt het leeg aan. De muziek is nu meer achtergrond 'lawaai' geworden i.p.v. iets wat de film kippenvel momenten moet geven. TLD is naar mijn mening, net als Quantum of Solace, één van de minder memorabele Bondfilms...maar wat een soundtrack! 'Hercules Takes off' en 'Inflight Fight'...prachtig! QoS mist dit echt! Enkel de track 'Night at the Opera' deed me denken aan de track 'Capsule in Space' uit YOLT. Maar daar bleef het bij

Ik vond TLD juist wel erg sterk, leuke achtervolgen etc. Maar QoS is echt een stuk minder...erg jammer. Naar mijn mening is TWINE de laatste echt oude Bondfilm geweest...

JohnWilliams schreef:

De laatste 'traditionele' Bondfilm was DAD, maar dat zegt niks TND blijft m'n favo onder de nieuwere films. De setting a lá TMWTGG, die stealth boot richting TSWLM en humor zoals Moore (in GoldenEye was hij nog wat serieuzer). GE komt op 2 en TWINE (mooiste achtervolgingen in de nieuwe reeks) op 3. CR vindt ik ook heel goed maar op een andere manier. De film voelt solide aan en is een klassieker in waarwording denk ik. Maar de rauwere sfeer is gewoon niet mijn ding.

avatar van Zandkuiken

Zandkuiken

megaman schreef:

Gewoon dan berichten in codetaal beginnen schrijven in feite.

davidov

In deze discussies over Bondfilms kan men zoveel films als voorbeeld geven dat ik wel snap dat afkortingen worden gebruikt.

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

James Bond die zijn maat in de afvalcontainer gooit.. WTF!

avatar van N_SANE

N_SANE

Als je deze film bekijkt als een normale actiefilm, dan is het best te pruimen. Maar van een James Bond concept heeft het weinig weg. De actie gaat overigens veel te snel waardoor het allemaal niet goed te volgen is en zeer snel voorbij is. Ik ben voor goed in beeld gebrachte actiescenes die goed opgebouwd worden. Ik vond de actiescenes (lees: special effects) niet goed gebruikt. Bijvoorbeeld tijdens het gevecht op het dak waarbij Bond en die andere gozer door het dak vallen. Nee, er had meer in gezeten.

Ondanks alles heb ik me wel vermaakt en weet de film een krappe voldoende te scoren:

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Maar wtf???
TLD......CR....TWINE?......QOS.....TB...?????????
Och, natuurlijk, james bond titels.
Okay, kom hier dan `s uit?? OHMSS...jaaaaaaaaaaaaaaaaaa, goedzoooooooo.

Quantum of Solace? 1 Van de slechteren, maar wel 1 van de besten in ZIJN genre....Een nieuwe Bond...ik vind Craig in feite ook nog 1 van de beste bonds allertijden toen casino royale uitkwam, werd er een geheel nieuwe Bond geboren....die volgens `t boekje......op natuurlijk Sean Connery na, wanr de eerste is altijd nog de beste.
Een zeer mooie Kurylenko.......zoals in elke bondfilm er wel 1tje rondloopt.
Beetje tè snel, maar nog altijd vermakelijk.
De beste is......ja, daar ben ik nog niet uit, maar Casino Royale Komt heel dicht in de buurt.
En deze ( Meer een opvolger van Casino Royale ), tja...snel, een keiharde bond, goeie actie.
Nu maar wachten op de volgende met 1 verhaal, dus 1 film.

Oh ja.....James Bond die zijn maat in de afvalcontainer gooit.. WTF!..........Je was zeker `t verhaal kwijt????

hannes64 schreef:

Nee, het is gewoon zo dat de echte James Bond dat nooit zou doen.

avatar van CarverS

CarverS

Harde Bondfilm. Aktiescënes zijn prima uitgewerkt. Dialogen zijn prima en zakelijk. De vaart blijft er goed in in deze film. Je kunt de twee laatste films totaal niet vergelijken met de oudere Bondfilms waarin de humor de boventoon voerde, zeker met Roger Moore.

avatar van Quintijn

Quintijn

Viel me een beetje tegen na het vorige deeltje. Lastig te volgen en ik merkte geen duidelijke verhaallijn terug. 3*

JohnWilliams schreef:

Nee, het is gewoon zo dat de echte James Bond dat nooit zou doen.

Ja of juist wel. Professioneel blijven onder alle omstandigheden. Snel bewijs verdoezelen en laat het lijken op een roofmoord.. Dat het een beetje luguber is kan best zijn, maarja dat is eerder typisch voor het beroep dan voor het karakter van Bond.

davidov schreef:

Ja koelbloedig is hij wel ja. Maar Mathis was toch wel een vriend...

JohnWilliams schreef:

Ja koelbloedig is hij wel ja. Maar Mathis was toch wel een vriend...

Mja nou en? Hij rouwt kort en daarna doet hij wat nodig is om weg te komen/wraak te kunnen nemen op een manier dat je mag verwachten van een aankomend talent bij Mi6. Ik vond het dan ook niet raar ofzo, eerder jammer dat men voor dit plot koos, maar dat is een ander verhaal

JohnWilliams

Komt denk ik ook mede doordat ik Craig geen James Bond maar een koelbloedige actieheld. James Bond was Connery, Moore en natuurlijk Brosnan.

davidov

Niet mee eens, elke acteur doet wat anders met een rol. Tenminste dat mag ik hopen, anders hoeft men geen audities meer te doen. Als Craig te koelbloedig is om Bond te noemen, dan was Moore een te grote clown en mietje voor een geheim agent, of Sean een te grote rokkenjager bijv.

Bovendien gaat het om een ander "donkerder" hoofdstuk uit z'n leven.

Genoeg reden voor mij om er niet zo mee te zitten eigenlijk.

Wel vond ik het in de vorige film veel beter te pruimen met een beter verhaal en regie. En na 2 films een boze Bond gezien te hebben (de een nog erger dan de ander), ben ik ook wel weer eens toe aan een verhaal waar Bond duidelijk wat meer lol in z'n werk krijgt.

avatar van gillette

gillette

Must see op Blu Ray!

Heeft grote meerwaarde.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

En die meerwaarde is? Het verhaal en het acteren wordt er niet beter op, ook al is het Blu-Ray.

avatar van gillette

gillette

De actie en de prachtige locaties en camerawerk komen beter uit de verf. Het geluid is zeer indrukwekkend. Het verhaal waardeerde ik ook meer en het was ook beter te volgen na de 2de kijkbeurt. En het acteren is niets mis mee.. Daniel Craig is gewoon beste Bond imo. Maar het is wel een tegenvaller na Casino Royale.

megaman

Wel jammer dat ze Craig en Camille digitaal hebben toegevoegd tijdens die free-fall. Zelfs in Tomorrow Never Dies zien we nog een echt persoon door een echt luchtruim heen vliegen. Ik dacht dat de Craig films een beetje af wilden van die CGI troep.

avatar van animalkrullie

animalkrullie

Persoonlijk vind ik het een lekkere aktiefilm, maar het James Bond concept is geheel verdwenen.

Dat vind ik absoluut niet erg. Vanaf Pierce Brosnan ben ik de James Bond films pas gaan waarderen.

Het is wel duidelijk dat je deze fims met Graig niet meer moet vergelijken met het oude concept!!

Wanneer je dat doet is deze film lekker om naar te kijken.

avatar van Ruud007

Ruud007

Niet vergelijken? Dat is juist zodat je kan bepalen wat de beste Bondfilm is. Ik vind eigenlijk dat Barbara Broccoli het een beetje heeft verpest toen zij het stokje overnam. Natuurlijk moet je blijven vernieuwen, maar dat hoeft echt niet met behulp van digitale effecten of slappe verhalen. Want sinds 1995 zijn er maar 2 echte sterke Bonds gemaakt: Goldeneye en Casino Royale. De rest is maar matig of zelfs heel slecht.

avatar van PaulusD

PaulusD

Wat een beroerde Bondfilm. Nauwelijks een verhaal, lage dosis spionage, slechts een aaneenschakeling van actiescenes. De Bondfilms met Pierce Brosnan waren slecht (m.u.v. GoldenEye), Casino Royale was een return to form met een goede nieuwe Bondvertolker, maar dit is een zeer teleurstellende opvolger.

Ruud007 schreef:

Tomorrow Never Dies vond ik ook zeer goed en kan er meer van genieten dan bij Casino Royale 't geval was

JohnWilliams

Ik denk wel overigens 1 van de slechtste Bond girls ook, en niet vanwege haar uiterlijk, bij verre van niet. Maar ze had een te kleine rol en ik vond haar niet super acteren...jammer.

avatar van Movielicious

Movielicious

Als actiefilm was deze film wel te pruimen, Quantum of Solace heeft echter niks weg van een James Bond film. Vandaar dat ik toch wat teleurgesteld was met dit vervolg op het zeer goede Casino Royale. Te veel (harde) actie, te weinig charme die een Bond hoort te hebben (zoals Brosnan en Moore hadden), en te weinig spionage. Bovendien duurt de film slechts 106 minuten, een schijntje vergeleken met andere Bond films.

Ik begrijp dat ook Bond met de tijd mee moet gaan maar op deze manier slaat het nergens op om de film onder de noemer James Bond te plaatsen. Qua actiefilm is Quantum of Solace zeker voldoende en ook Daniel Craig is een prima actieheld. Toch wel 3* waard dus.

avatar van dolby digital

dolby digital

geen charmante bond, geen goede bondgirl en geen spionagegadgets enzovoort

saaie moeilijke film die niet veel meer weg heeft van de voorgande bond films.

casino royale viel nog mee maar wat mij betreft is brosnan de beste bond

avatar van Wing Chun

Wing Chun

Mijn eerste Bondfilm die ik heb gezien en hierdoor is mijn meining erg veranderd.

De lokaties, de actie, spanning. Prachtig.

Je zit nog geen minuut in je stoel en je heb gelijk een actiescnen voor je neus

De vechtscenes vond ik in deze even waardig als in Casino Royale. Bruut maar vrij realistisch. Goede martial arts vertoning.

Daniel Craig zet in deze weer een hele waardige Bond neer. Bond is uit op wraak maar laat ook weer de emotionele kant zien. Een Bond die warig in zijn hoofd zoeken naar antwoorden

In het kort een waardige vervolg voor Casino Royale!

avatar van gukker

gukker

Het lijkt wel als of ze helemaal geen zin hadden om een script te schrijven en daarom maar wat scènes achter elkaar hebben geplakt zonder een verhaaltje er van te maken. Zelfs het zindje: "Bond, James Bond" was teveel moeite.

Ook het casten van een goede bondgirl was teveel moeite. Net als het casten van een goede schurk. Ook leuke grappen, die wel in Casino Royal zaten, bedenken was teveel moeite.

Het enige waar wel veel moeite in is gestoken waren de stunts. Maar van stunts alleen kan je geen film maken.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Wat is dit nou weer? Nergens had ik in de film het Bond-gevoel. Dit leek meer op een quasi-hippe actiefilm met veel flits-flits-en-nog-eens-flits tijdens de actiescenes. Het is echt niet goed te volgen helaas. Die Dominic Greene-gast (Matthieu Amalric) was wel een toffe engerd, Craig doet het oke, maar verder houdt het daar wel op. De volgende Bond mag wat mij betreft meer de Bond-feeling krijgen. Laat het personage Q met zijn gadgets maar weer eens terugkomen. Dat is pas hip .

avatar van Lovely Boy

Lovely Boy

De openingscene en de daarop volgende 20 minten beloven weinig verhaal maar des te meer actie. Helaas verzand de actie ook enigzins na een tijdje dus is het weinig verhaal en weinig spektakel. Niet een film die blijft plakken. Viel zwaar tegen. Wel een hele mooi in elkaar gezette scene in het theater waar de schietpartij heel mooi geknipt wordt met wat er op het podium gebeurd. Ziet er wel heftig uit.

Zoals Vino al zegt, geen echte Bond film maar wat mij betreft is Q terug halen geen oplossing. Daar wordt de film alleen maar ongeloofwaardiger en rommeliger van. Zoals al eerder naar voren gekomen is in discussies over de nieuwe Bond hebben de makers een totaal nieuwe weg in geslagen en door dat soort ouwe meuk weer te introduceren in de film verliezen ze alleen maar geloofwaardigheid en fans want er waren zat kijkers en fans die de laatste films met Brosnan en overdreven gadgets zat waren. De fan zit wel te wachten op een stoere Bond die het met een paar klappen oplost en niet met een stomme over the top gadget.

dodenundercovergeheim agentmi6british secret service007: (2008)量子殺機