• 9.378.789 stemmen

Met onder meer: Daniel Craig, Olga Kurylenko en Mathieu Amalric

Gesproken taal: Engels, Spaans, Italiaans, Frans en Duits

Releasedatum: 6 november 2008

Plot Quantum of Solace

"For love, for hate, for justice, for revenge."

Na het verraad van Vesper Lynd moet James Bond moeite doen om zijn gevoelens buiten zijn missie te houden. Samen met M ondervraagt hij Mr. White, wiens bekentenissen tot meer inzicht leiden wat betreft de complexe afperspraktijken waar Lynd mee te maken had. Een nieuwe ontdekking brengt Bond naar Haïti, waar hij de even mooie als mysterieuze Camille ontmoet.

avatar van hansbreda

hansbreda

Gewoon een doorsnee actiefilm, die wat mij betreft 3 *** waard is. Maar met James Bond heeft het allemaal weinig van doen.

avatar van davidov

davidov

"dit is geen Disney film! De dieren praten niet schattig genoeg en ze doen slechts 1 dansje, dit heeft niks met Disney te maken. Dit is meer pokemon dan Disney"

"dit is geen Darth Vader, hij choked niet 1 persoon, zet z'n helm niet af, en hij trekt niet eens z'n zwaard in de film, dit is niet meer Star Wars, dit is een willekeurige SF"

"dit is geen Bourne, hij draagt ergens een even overhemd met een das en hij schakelt niet genoeg mensen uit met z'n blote handen. Bovendien had hij z'n geheugen gedeeltelijk nog, snap niet waarom ze steeds Bond willen nadoen"

"dit is geen James Bond, z'n babe is lelijk, z'n gadgets zijn niet stoer genoeg en de villain is een mietje. Bovendien bestelde hij geen 1 martini (maar dronk hij er wel 7)."

De film is zo beroerd... en dan bouwt men de gehele argumentatie juist op dat punt waar men geen poot heeft om op te staan

Misschien dat het bij alle films zo er aan toe gaat, maar daar ontgaat het me eerder

Ruud007

Ja Quantum of Solace, een van de slechste Bondfilms ooit gemaakt. Ik denk zelfs de op één na slechtste:

20: Thunderball

21: Quantum of Solace

22: Diamonds are Forever

Om maar even iets op te noemen. Maar goed, deze film zou je kunnen bestempelen als een tussendoortje, een verlengstuk op Casino Royale. Je krijgt echt geen moment rust en je bent constant bezig het verhaal te volgen, wat irritant is, want Bondfilms zijn juist films om te relaxen. Dat doet QoS niet. Verder als ik me nu bedenk is er me geen enkele scene bijgebleven, wat bij andere films, hoe slecht ze ook zijn, wel het geval is.

Ook Olga Kurylenko is te doorsnee. Knap, maar Eva Green deed het stukken beter. Verder kan Craig me tot nu toe niet echt boeien, ik hoop dat het nog kan, want hij mag nog drie films maken, dus we zijn de komende 6 à 8 nog niet van hem af. Het enige pluspunt is dat Judi Dench er nog in speelt. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de allerslechtste villian, gespeeld door Dominic Green. Dat was ook al zo in Casino Royale, die had ook geen overtuigende rol. Ik hoop dat villians als Goldfinger of Hugo Drax terugkomen. Het allerslechtste dat ze kunnen doen is SPECTRE terughalen, die al genoeg is uitgemolken.

Cijfer op een schaal van 1 tot 10: 5,0

Cijfer op Moviemeter: 2,5

avatar van thelklutsen

thelklutsen

H1DD3 schreef:

Volgens mij was James Bond nooit realistisch geweest hoor. Ik vond het altijd wel leuk dat James Bond wat onrealistisch was, dat maakte het wel speciaal. Serieuse en realistische films zijn er al genoeg.

Natuurlijk zitten er gadgets in en slaat het verhaal in de meeste gevallen nergens op, maar dat betekent niet dat het niet realistisch gebracht kan worden. De eerste films waren nooit overdreven nep oid, in tegenstelling tot de laatste onder Brosnan. Vandaar dat ik blij was met Casino Royale. Deze bracht zowel de bekende frisse wind in de franchise, maar behield tevens het James Bond gevoel.

Om vervolgens op deze film te komen; deze deed dat in mijn ogen totaal niet. De film is namelijk niks meer dan een aaneenschakeling van actiescènes - de ene sterk, de andere veel te chaotisch en een teken van onkunde van de regisseur.

Voor het prima acteerwerk van oa. Craig (ik blijf een fan) en een aantal vermakelijke actiescenes, alsnog een 3*.

avatar van Thomas_Stiller

Thomas_Stiller

Craig acteert zalig, maar verhaal en film zat niet mee.

avatar van Dragonslayer

Dragonslayer

Ik hou het kort...

Ik vond de film wel goed in elkaar zitten, maar ben inmiddels m'n hoop verloren dat James Bond ooit terugkeert zoals het was voor Die another day. Je had weer diezelfde sfeer als in Casino Royale. Het leek soms wel een kettingreactie aan actiescènes, het realisme bleef gelukkig zoals het moet zijn.

Verder vind ik gewoon dat er niets is dat deze bond-film speciaal maakt. Zoals iemand hier al zei, dit is gewoon een doorsnee actiefilm.

Nog een paar puntjes:

De openingssong vond ik de slechtste die er ooit is geweest. Hiervoor zal ik maar geen punten aftrekken (ieder z'n eigen muzieksmaak.) Verder vind ik dat James Bond steeds minder op een secret agent begint te lijken maar meer op een soort terminator.

Ruud007

James Bond heeft juist zijn eigen specialiteiten en een eigen genre ontwikkeld. Nu gaan ze meer de actie kant op, wat frustraties bij de Bondfans geeft. Voor een film die meer dan 200 miljoen heeft gekocht, dan zijn de verwachtingen hoog gespannen en die moeten dan ook waar worden gemaakt. En dat te bedenken dat Dr. No het met 1 miljoen moest doen (eigenlijk geen goede vergelijking, maar toch).

Ik hoop dat de volgende Bondfilm weer een knaller wordt, als bekend wordt gemaakt dat de volgende film weer een opvolger van de organisatie Quantum, dan ga ik zeker niet naar de film toe. Het is eigenlijk de Spectre van nu. Ik hoop dat ze nu een sterke verhaallijn kunnen bedenken, anders heb ik er nog een bedacht (is echt waar!).

avatar van 009

Dit had de Bond song moeten worden!

bah... toch niet echt ze..

JohnWilliams

hahah, wij liggen niet op dezelfde lijn 009.

Wie vind die Key Crap nou mooi? Vreselijk net als de film.

avatar van rkdev

rkdev

Dit had de Bond song moeten worden!

Erg goed inderdaad. Ligt in de lijn van de oude songs.

Lekker.

JohnWilliams

Zou zo in een Brosnan / Bond film kunnen.

avatar van Mads Smikkelsen

Mads Smikkelsen

Blik op oneindig en verstand op nul!! Ik las op IMDb dat Mads Mikkelsen er ook nog in voor kwam maar die heb ik echt niet gezien (helaas). Verder aardige film, niet meer en niet minder, voor € 5,00 bij Cosmox (70% korting).

avatar van sinnepinn

sinnepinn

beetje jammer van deze film was dat er teveel actie in zit zodat je eigenlijk niet meer weet waar het verhaal nou over gaat. ook is de gentleman-factor bij JB geheel verdwenen.. nogmaals: jammer dit..

Ruud007

Even off-topic, wie vinden jullie de beste Bondgirl allertijden? Mijn lijstje is als volgende:

1. Lois Chiles

en nummer 10 kan veranderen met Bondgirls:

Halle Berry

Carey Lowell

Daniela Bianchi

Verder had ik al gezegd dat Quantum of Solace slecht is, het enige positieve aan de film is eigenlijk de titelsong. Niet bijzonder, maar toch het beste aan de film.

avatar van thunderball

thunderball

Alsjeblieeeeft... maak hier aub een forumtopic van, zodat je hier niet door tientallen lijstjes moet gaan worstelen voordat je nog eens uit komt bij een reactie op de film.

zoldar

geen slechte bond film. maar ook niet zo goed als casino royale. en waarom moet de actie zo op bourne lijken. dat had bond niet nodig.

ik vind de toon waar bond heen gaat wel interssant, best donker zo. bijna harteloos. kan altijd weer wat luchtiger worden. als het maar geen moore wordt of brosnan in zijn laatste film.

avatar van clockwork72

clockwork72

aardig filmpje dat lekker wegkijkt maar kan niet tippen aan de vroegere James-Bond films. Ik vondt dat er wel veel goede actie in zat.

clockwork72 schreef:

Ging mij wat te snel allemaal.

Ik ben meer voor mooi in beeld gebrachte actiescenes zoals in TWINE

Pastichio Rocker

Vervelende film en een direct vervolg op de vorige Bond. We beginnen waar we waren gebleven bij Casino Royale.

Het begint meteen goed met een hectische achtervolgingsscene, waar overigens geen touw aan vast te knopen is. De actie-choreografie is verschrikkelijk slordig en onoverzichtelijk en de cameravoering is erg lelijk en chaotisch. Deze film heeft niks wat Casino Royale wel had, behalve enkele vaste acteurs.

Over acteurs gesproken: Craig is matig. Dat ligt niet aan hem maar aan het idiote script, want in de vorige Bond was hij op dreef. Hij is geen charmeur meer maar een ijskoude killer die in de huid van Superman is gekropen.

Olga Kurylenko is deze keer Bond Girl Camille. Knappe meid, maar het ontbreekt haar aan chemistry. Verder hebben we nog een nutteloze toevoeging in de vorm van agente Fields. Bad guy Mathieu Amalric als Dominic Greene lijkt qua looks wat op Gary Oldman, maar is lang niet zo interessant. Judy Dench als M had gelukkig wel meer screentijd en ze deed het prima: koel, vastberaden maar toch menselijk. Topmens.

Maar de scenes met een oude bekende uit Casino Royale zijn het beste. Er wordt gas terug genomen en we kunnen even op adem komen. Hierna volgen wat overpeinzingen en een sentimenteel momentje. Forster kan het dus wel.

Jammer genoeg krijgen we hierna weer een hoop achtervolgingen (ter land, ter zee en in de lucht) die we al veel vaker en beter hebben gezien, en die ons regelrecht leiden naar de verzengende hitte van de woestijn, alwaar de finale zal plaatsvinden.

Die is overigens prima. Enerverend en explosief. Ik vond 'm zelfs beter dan die van Casino Royale, maar je moet het suffe zijplotje van Camille even vergeten. Het voegt ook niet heel veel toe aan het verhaal.

De muziek is weer verzorgd door Bond regular David Arnold, maar ik vond deze keer de soundtrack wat tegenvallen en in sommige scenes zelfs vrij ongepast en opdringerig.

Opvallend afwezig is ook het Bond thema. Jammer, want dit zorgt er namelijk voor dat dit meer als een gewone actiefilm overkomt in plaats van een James Bond film.

Oh ja, speciale vermelding voor de titelsong: dit is het slechte openingsnummer ooit voor een Bond film. Alicia Keys is een goede zangeres, maar een r&b nummer bij een Bond film? Ik krijg nu nog de rillingen als ik er aan terugdenk.

Mooie recensie zeg!

Heb vooral je 2 laatste kopjes goed doorgelezen.

Inderdaad jammer dat het Bond Thema er niet zoveel in voor komt...in TWINE spatte dit thema echt uit de lucht!

Pastichio Rocker

Thanks! Ik hoorde wel enkele variaties op het thema, maar als je er niet op zou letten dan zou het niet eens opvallen. In Casino Royale heb ik een aantal keer het thema gehoord die mij er aan herinnerde dat het een Bond film was waar ik naar zat te kijken, maar Forster en Arnold vonden het voor deze film kennelijk niet nodig. Arnold levert verder wel degelijk werk, maar zoals ik al zei was de muziek opvallend opdringerig.

zoldar

De soundtrack en editing is erg ver van bond bewogen. Helemaal mee eens. Met name de editing en camera voering is veeel te bourne, net zoals de stunts. Realisme is ook op andere manieren in beeld te vatten lijkt me zo.

De titelsong vind ik juist weer super. Niet weer zo'n afgezaagde bond song die je van een kilometer hoort aankomen. Een keuze met ballen die niet iedereen zal aanspreken. Prima zo.

De character arc die bond maakt is ook niet iedereen zijn smaak. De man is ijskoud. Maar ook dat is een keuze met ballen. Trouwens character arc? what the hell, dit is een bond film. geen character studie.

Pastichio Rocker

Ik zie liever een Bond zoals in Casino Royale.

zoldar

Helemaal mee eens. Het bourne/killer uitstapje is mooi geweest. nu weer terug naar mi-6 graag

Pastichio Rocker schreef:

Ik heb liever zo de muziek...

Luister vooral rond de: 4:25 minuten!

Hier

avatar van Reservoir Dogs

Reservoir Dogs

Nou ja dit is gewoon een flitsende actie film maar geen Bond film. Daar kan de muziek ook niets aan (ver)helpen hoor.

avatar van megaman

megaman

Reservoir Dogs schreef:

Op het nummer 'Night at the Opera' (mooi stuk trouwens) kan ik me niks meer herinneren van de soundtrack. Alleen dat het net als bij CR zo chaotisch en bombastisch was met geen memorabele tune er tussendoor. En eigenlijk is er maar weinig memorabels te vinden in QoS en lijkt het wel of er geen ziel in deze film zit. Ook de achtervolgingen deden me weinig. De laatste achtervolgingen waar ik van genoten heb en zeer memorabel waren, zijn die van TWINE. Ook de enige Brosnan-film waarin de achtervolgingen je doen denken aan de klassieke chases uit de oude Bondfilms. M'n favoriete Bondfilm van Brosnan is nog steeds TND...en die had de chases van TWINE moeten hebben. Any way, op naar Bond #23!

avatar van megaman

megaman

JohnWilliams schreef:

Ik heb liever zo de muziek...

Luister vooral rond de: 4:25 minuten!

Hier

Dat is precies wat ik bedoel. Ook CR mist dit een beetje Een achtervolging kan wel gaaf zijn, zonder een memorabele tune voelt het leeg aan. De muziek is nu meer achtergrond 'lawaai' geworden i.p.v. iets wat de film kippenvel momenten moet geven. TLD is naar mijn mening, net als Quantum of Solace, één van de minder memorabele Bondfilms...maar wat een soundtrack! 'Hercules Takes off' en 'Inflight Fight'...prachtig! QoS mist dit echt! Enkel de track 'Night at the Opera' deed me denken aan de track 'Capsule in Space' uit YOLT. Maar daar bleef het bij

avatar van brielen

brielen

Bond holt zich in deze film voorbij. Sommige scenes hadden heel wat rustiger in scene gezet kunnen worden.

Over the top. Toch vind ik Daniël Craig de betere Bond van de laatste jaren. 2,5

dodenundercovergeheim agentmi6british secret service007: (2008)量子殺機