• 9.381.754 stemmen

Met onder meer: Daniel Craig, Olga Kurylenko en Mathieu Amalric

Gesproken taal: Engels, Spaans, Italiaans, Frans en Duits

Releasedatum: 6 november 2008

Plot Quantum of Solace

"For love, for hate, for justice, for revenge."

Na het verraad van Vesper Lynd moet James Bond moeite doen om zijn gevoelens buiten zijn missie te houden. Samen met M ondervraagt hij Mr. White, wiens bekentenissen tot meer inzicht leiden wat betreft de complexe afperspraktijken waar Lynd mee te maken had. Een nieuwe ontdekking brengt Bond naar Haïti, waar hij de even mooie als mysterieuze Camille ontmoet.

The name is Bond, James Bond zit slechts in twee films

De rest liet "the name" weg.

Genoeg gezanik van mij: als het juist gebruikt wordt, is dat gewoon altijd tof om te horen!

avatar van superbassie

superbassie

Aardige actiefilm. Heeft alleen weinig van een Bond-film weg. Verder een hoop actie, maar weinig verhaal.

Daniel Craig speelt goed; hij speelt alleen geen James Bond nu.

avatar van hbarendrecht

hbarendrecht

Eén punt. Niet omdat de film zo slecht is, maar omdat dit met afstand de slechtste Bondfilm ooit is. Geen humor, veel te flitsend verfilmd, het is een niveau van "funniest home video's". Ik werd er een beetje suf van. Je houd gewoon op te kijken naar een serie flitsen.

Daniel Craig is wederom een miscast. Hij is geen gentleman, heeft geen flair, geen charme, geen uitstraling, geen Engelsman, geen Bond.

Het verhaal is volslagen onzinnig.

Mr. Greene is wel een ster in het verhaal. Die overspeelt Bond eigenlijk de hele film.

Zonde van de tijd.

avatar van kleez

kleez

Erg vermakelijke bondfilm! De vorige bond film vond ik namelijk een stuk minder! Ik vond de James Bond daar een beetje te arrogant, geen flair! Misschien moest ik ook wel even wennen?!

In ieder geval vond ik deze film erg goed, alleen het begin had van mij wel iets spectaculairder gemogen

Goed verhaal ook, en geen einde dat inkakt (wat ik wel eens met andere 007 films had)!!

Ik vind het wel jammer dat ze het oorspronkelijke einde geknipt hebben

Spoiler:

There is a deleted scene that runs for about a minute from this movie where the film was originally going to end. It involves James Bond meeting Mr. White and it was taken out of the film so Bond 23 (2010), the next movie in the series, would not be compelled to continue this storyline (hence making a trilogy) if the producers decided to go with a different story. CinemaRetro reports that MI6 Declassified discloses: "The movie was originally intended to end with a one-minute sequence where 007 introduces himself to Mr Haines at his estate, setting up the next movie. The gun-barrel sequence, uniquely positioned at the end of "Quantum of Solace", would have appeared after Bond dispatches Mr White for good." The deleted scene is intended to be included in the DVD release.

avatar van 88Fabian

88Fabian

hbarendrecht schreef:

Ja helemaal waar,deze bondfilm was echt waardeloos.

avatar van thunderball

Excuus

avatar van Joone

Joone

88Fabian schreef:

Ja helemaal waar,deze bondfilm was echt waardeloos.

Helemaal mee eens!!

Daniel Craig is geen echte James Bond in mijn ogen, t plaatje klopt niet meer zeg maar!

Ik hoop dat ze voor een andere kiezen in een volgende film.

avatar van chembrother

chembrother

Gisteren de nieuwe James Bond film gekeken. Ik had er geen hoge verwachtingen bij en zodoende viel de film niet echt tegen. Ik mis echter wel de speciale Bond-foefjes zoals we die uit het verleden kennen. Sowieso miste ik het specifieke Bond-gevoel bij Quatum of Solace. Mijn conclusie is dan ook dat er recentelijk betere actiefilms zijn uitgebracht dan QoS. Er had meer in gezeten en ik vind de film niet in lijn met voorgaande Bond-films.

avatar van davidov

davidov

hbarendrecht schreef:

Bond een gentleman? Wanneer dan? Volgens mij is het een ijskoude professional die vrouwen gebruikt als wegwerp-speeltjes.

Geen Engelsman?

Geen uitstraling?

We hebben het toch wel over Bond en niet over een boeket reeks boekje?

Bovendien vond ik dat wel meevallen in de film.

En je zegt dat het verhaal onzinnig is. In welk opzicht? Ridicuul is de reeks al vanaf zijn start en het verhaal had een degelijke invloed op de film zelf. De hele reden waarom Bond niet de charmeur is die je kent is juist vanwege het verhaal in deze film.

Hoe een karakter door gebeurtenissen langzaam meer vorm krijgt is toch veel boeiender dan een karakter dat al 40 jaar hetzelfde is en geen spat is veranderd.

avatar van Drikturpin

Drikturpin

Hoe verkracht je een bond film ....nou zo dus .

Oja en het lijkt wel of hij de helefilm op een citroen zit te zuigen.

avatar van voskat

voskat

Craig blijft een fantastische Bond als je het mij vraagt. Dat eeuwige ge-gladjakker van zijn voorgangers begon al na Goldeneye de keel uit te hangen. Dat had niks meer met elegantie te maken, maar met 90's aktiefilm-infantiliteit. Die eeuwige "vette knipoog" bij alles.

Het enorme succes van Casino Royale spreekt wat dat betreft voor zich.

Er ontbreekt wel iets aan Quantum, maar als ze deze nieuwe rauwheid blijven combineren met de bekende beeldenpracht en diepgang, dan ben ik heel benieuwd naar het volgende deel.

avatar van Littlewouter

Littlewouter

Waar is de Vodka martini , waar is de Austin (verder in de film ) waar blijf Q , waar blijf het '' Ow JAmes'' van de vrouwen , monneypennie , bond vaagt weg actie blijf over , wel goed script en goede scenes , maar de acteur had ook Bijv. Henk kunnen heten en het had weining met bond te maken ....

Nice film !

avatar van gibbons

gibbons

Hij is zeker anders de vorige films. Na de film gezien te hebben ging ik echter naar huis met echt zin om nog zo eentje te zien. Ik kwam thuis, ging voor mijn DVD-kast staan en bekeek mijn complete James Bond collectie. Ik kreeg het gevoel dat dit niet dezelfde soort films waren als QOS. Niks nieuws natuurlijk, ik had hetzelfde gevoel na Casino Royale. Dit keer vond ik het echter jammer dat de oude films niet meer waren als QOS, ik ben gewoon gaan slapen...

Moeten we echt kopies zien van oude films om ze weten te appreciëren? Staan zogenaamde filmliefhebbers dan niet open voor een frisse wind? Voor wat meer diepgang? Ik wil persoonlijk echt niet terug naar het genre "Die another Day". Die film was nu eens echt SLECHT!

Anyway ... Voor de liefhebbers van monneypenny, Q, "Bond, James Bond', wodka martini, ... : Kijk de vorige 20 films nog een keertje. Voor de meer ruimdenkende James Bond liefhebber: geniet van deze leuke nieuwe film.

avatar van fanaat

fanaat

Sjongejongejonge

De actie die in Casino Royale op sommige punten tekort schoot wordt hier dubbel en dwars ingehaald.

Wat een stunts en wat een enorme hoeveelheid ontploffingen.

I love it

Ik kan dit absoluut geen Bond film noemen.

Op de vrouw in de olie (Goldfinger) en de aftiteling na vond ik het totaal geen Bond film. Nu zit ik daar niet zo mee, ik heb genoten van een overweldigende actie film. TOP

FilipSTG

Weet je, James Bond was altijd al een beetje "koud". Denken we maar aan het neerschieten van Professor Dent, het laten opvangen van een kogel door Fiona Volpe, iemand van een rots duwen,...

Hij is een charismatische professional met een liefde voor lekker eten, drinken, snelle wagens en vrouwen, maar eigenlijk is hij "ruthless".

avatar van Matt81

Matt81

Wat een azijnzeikers hier ook af en toe. afgezien van de wat complexere verhaalllijn (maar misschien wil men gewoon een dr Evil achtige cliche slechterik die de wereld wil beheersen op een zo simplistisch mogelijke manier) en de ietwat te snelle montage van de actiescenes is t gewoon een degelijke bondfilm die, evenals Casino Royale afrekent met het afdraaien van cliches die de laatste Bondfilms met Brosnan (met als afschrikwekkend voorbeeld Die Another Day, die film is zo volgepropt met gadgets, flauwe opmerkingen enz dat het gewoon een slechte persiflage wordt) zo lauw maakten. De serie leeft weer, en daar ben ik blij mee!

Strawberry Fields: [Walking uo to him at the airport] Mr. Bond, my name is Fields. I'm from the consulate.

James Bond: Of course you are. And what do you do at the consulate Fields?

James Bond: [to hotel receptionist] We're teachers on a sabbatical and have won the lottery.

Heerlijk droog! Connery tijden herleven!

avatar van liz999

liz999

ik hou persoonlijk al helemaal niet van bond films maar nadat mn vriend me bezwoor dat ik dat soort films een kans moest geven moest ik toch enigszins mn mening aanpassen..maar jongens jongens wat een flutfilm was dit zeg!!!

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Jammer genoeg geef je dan net deze een kans, een van de minste Bond Films die er zijn...

Misschien is het ook leuk waarom je het een kut film vind in je recensie.

avatar van hwwtje

hwwtje

Helaas had ik al een aantal recensies gelezen en die waren over het algemeen niet heel erg positief. Toch gaan kijken en wel genoten. Soms gaat de actie misschien wat te snel, maar ach... tis James Bond... Wat ik mooi vond was een bond die zijn emoties (weer) liet zien als in CR. Kortom: gewoon een lekkere Bond-film! 3 sterretjes...

avatar van lianne*

lianne*

Ik vind de film op zich wel goed,

alleen het word een beetje vlak na een tijdje,

en okee.

de actie scènes zijn wel goed gemaakt

en dan lees ik dat er heel veel auto's voor die ene auto achtervolging in de prak zijn gereden vind ik toch wel dat het het waard was .

maar mijn mening is wel dat (ik heb gelezen dat het de duurste James Bond is tot nu toe) ik er meer van had verwacht..

maarach!

ik vind het helemaal niet erg om naar Daniel Graig te kijken

avatar van megaman

megaman

Vraagje over Quantum of Solace: Bevat deze film net als Casino Royale van die aangepaste kleuren tinten (iets van de 2000 films) of zijn de kleuren gewoon zoals je ze in 't ook zou zien (vorige Bond films)?

avatar van nacbreda076

nacbreda076

Geen slechte film, maar deze James Bond film is niet wat we gewend zijn van de andere films. Er zit wel een goed verhaal in maar de actie scenes mochten van mij wel wat indrukwekkender. De bond-girl was dit keer wel 1 van de mooiste naar mijn mening! Olga Kurylenko is echt om te smullen en haar acteer prestaties vond ik ook heel goed, maar dat mag je eigenlijk ook wel verwachten als je in een Bond film speeld. Daniel Craig daar in tegen vind ik wat minder. Vind hem niet echt in het Bond-imago passen, maar het had slechter gekunt. Voor mij 3,5 *...

avatar van Jan Vanhulle

Jan Vanhulle

een film die ik nog een tikkeltje beter vond dan casino royale, wrss omdat ik moest wennen aan het feit dat ik eens NIET in slaap viel, zoals ik bij die oude james bond films wel doe

Daniel Craig acteert het heel goed, alleen een beetje minder bond zoals we het gewend zijn maar geeft voor mij zeker niet

dit is een film die me echt vermaakte!!

avatar van Zellof

Zellof

Gisteren maar eens hem aangezet op de computer. Werd er alleen niet blij van. Alles wat een bond film een bond film maakt is weg gelaten. De snufjes waren nu niet bij bond maar deze keer in London gelaten. Met dat ze hem konden volgen via zijn mobieltje.

Actie was wel goed maar niet iets wat je niet in andere films ziet. Wat in persoonlijk met de laatste films voor casino royal wel vond. Groots aangepakt wat nu kleinschallig bleef.

Het hele verhaal dat bovila een beetje in nood zit in plaats van de wereld... Beetje jammer, Als bond nu niet meer de wereld kan redden dan maar Bolivia ? Net of ze daar veel te bieden hebben :S

Vond hem beter dan Casino Royal waar helemaal geen actie inzat ( ik schrik niet van dat hij vergiftigd wordt en ook nog wel overleefd. )Nu nog HET bond gevoel terug in de film met iets waar de wereld bang van moet worden waarvoor we echt bond voor nodig hebben!

Echte bond dingen,

- Moneypenny

- Gadgets

- De man die de gadgets presenteerd (Q volgens mij)

- Wereldbedreigende schurk (niet alleen bovilia)

- Nieuwe auto ook maar eens (aston is er al te lang)

- De gebruikelijke drankjes

- Bond, James bond

- Vernieuwende dingen (ik zou zeggen bekijk de trends)

Als dit er weer in komt zou ik zelf geweldig vinden en volgens mij niet de enige in dit verhaal....

Deze film helaas 2,5*

- Wereldbedreigende schruk: zit in sommige Bonds, noem er mij 10

- Gebruikelijke Drankjes: Moore zei het nooit, Connery zei het ook niet altijd

- Nieuwe auto: Aston Martin gaat al van in 1964 mee, enkel Moore reed er nooit in. Brosnan's achtervolgingsscene in Goldeneye met de DB5 vind ik nog altijd zeer ok!

- Vernieuwende dingen: tsja, Bond keek naar Bourne, maar Bond was er al lang.

- Bond James Bond: is ook niet de eerste keer dat hij het niet zegt

avatar van Wouter

Wouter schreef:

Heb de film (nog) niet gezien, maar ik hoor nu wel zo veel dat men het Bondgevoel mist, dat ik vermoed dat in een volgende deel veel kenmerken weer zullen terugkeren.

dodenundercovergeheim agentmi6british secret service007: (2008)量子殺機