• 9.383.897 stemmen

Met onder meer: Daniel Craig, Eva Green en Mads Mikkelsen

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 23 november 2006

Plot Casino Royale

"Everyone has a past. Every legend has a beginning."

James Bond zijn eerste opdracht als geheim agent leidt hem naar Le Chiffre, de bankier van wereldwijd gevreesde terroristen. Wil hij deze gevaarlijke man tegenhouden en het terroristische netwerk uitschakelen, dan moet Bond hem verslaan met poker in het befaamde Casino Royale. Wanneer het Britse ministerie van Financiën een medewerkster inzet om over de inzet van het spel en het geld van de overheid te waken, is Bond hier niet blij mee.

davidov

Een echte fan boycot al die stukjes op tv zodat hij tenminste volledig van de film kan genieten zonder het al in 1001 stukjes op tv gezien te hebben.

davidov

New Bond film Casino Royale has been awarded a Guinness World Record - for the most cannon rolls in a car

Kijk en dit is dus waarom CGI niet in bondfilms past voor stunts. Als je zoiets weet, of kan zien...dan geeft dat een enorme kick, een "wow" effect dat niet te evenaren is met CGI. Tevens hebben Bond films een reputatie voor hun wereldberoemde maar ook gedurfde stunts...

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

* "Casino Royale in recordaantal bioscopen"

davidov schreef:

Helaas, daarom is "Dr. No" nog steeds mijn fav Bondfilm.

Dogie_Hogan schreef:

* "Casino Royale in recordaantal bioscopen"

Helaas, daarom is "Dr. No" nog steeds mijn fav Bondfilm.

Jij vindt de stunts die ongelofelijk maar waar echt zijn gedaan terwijl ze in andere films op de computer,met touwen of miniatuurtjes (of whatever) zouden zijn gemaakt, niet indrukwekkend en positief voor de reeks?

chrissie85

In DAD was het computer gehalte inderdaad hoog, in CR is niets met computer gedaan en zijn alle stunts daadwerkelijk uitgevoerd.

Op de UC van GE staan de voorbereidingen op bungee Jump vanaf die dam. Echt indrukwekkend om te zien!

avatar van jack-sparrow

jack-sparrow

"vanaf die dam ".

Komt dat niet uit Goldeneye ?

In het begin waar pierce af die dam springt om in de fabriek te komen.

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

Die bungeestunt zat inderdaad in Golden Eye. Was destijds een wereldrecord dat in het Guiness Book of Records heeft gestaan. Of dat nog steeds zo is durf ik niet te zeggen.

davidov schreef:

Onzin, een echte fan kan niet genoeg krijgen van alles wat maar al over de nieuwe film te zien en te horen is, ieder klein fragmentje van de film is welkom! En ik moet me geestelijk natuurlijk wel voorbereiden om die kop van Craig 2,5 uur te moeten aanschouwen!!

Vrijdag is bij de Rode Loper Roger Moore met een exclusief interview te zien.

EN ....eh.... WOW!!!! Nog 2 weken!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

avatar van jasha

jasha

thunderball

Alleeeeeen wanneer Blofeld 's nachts stiekem naast Bondsbed staand zijn haar heeft staan verven! Wat een duivelse rakker dan toch weer!!!

jasha schreef:

Is James Bond in de boeken ook niet lichtbruin, bijna blond?

Ik weet het niet helemaal zeker maar doordat alle voorgangers donker waren wordt daar nu ook vanuit gegaan. Maar wat de boeken betreft het zegt mij wel wat ...

moviefreak#1 schreef:

Precies, het zijn dit soort dingen die mij een extra kick geven. Kijk tevens naar de achtervolging in FYEO waar iemand om het leven kwam, de trein scene in OP waarbij iemand tegen een hek aan knalde en bijna zn benen kwijt raakte, de jump in de opening van MR, etc etc etc...

jasha schreef:

Is James Bond in de boeken ook niet lichtbruin, bijna blond?

"It was a dark, clean-cut face, with a three-inch scar showing whitely down the sunburned skin of the right cheek. The eyes were wide and level under straight, rather long black brows. The hair was black, parted on the left, and carelessly brushed so that a thick black comma fell down over the right eyebrow. The longish straight nose ran down to a short upper lip below which was a wide and finely drawn but cruel mouth. The line of jaw was straight and firm. A section of dark suit, white short and black knitted tie completed the picture."

* Description in first James Bond book, Casino Royale, 1953

Fleming's commissioned impression of 007 used as an example to aid the Daily Express comic strip artists.:

@ Thunderball: Ik snap dat het erg aantrekkelijk is om zoveel mogelijk al voor de film te zien maar het verpest de ervaring een beetje. Je kan dan niet goed ervaren hoe de film er voor de 1e keer echt uit zou zien gezien je veel stunts al kent, plottwists door spoilers al bekend zijn en de hoogtepunten al aan ziet komen (nog meer dan normaal). 1 van de redenen waarom DAD bij mij in de bios tegen viel. Deze keer bescherm ik mezelf ertegen

Tenshinhan

Toch wel raar dat Ian Fleming ook heeft gezegd dat hij het uiterlijk van James Bond gebaseerd had op die van de Hollywood sterren van die tijd. Om maar eens wat sterren uit die tijd op te noemen: Cary Grant, James Stewart en Clark Cable

Tenshinhan schreef:

Dat kan ik me niet herinneren dat hij dat ooit zei, weet wel dat het gedeeltelijk op zichzelf was gebaseerd en op een geheim agent die hij ooit had leren kennen... (te lui om wederom bronnen te zoeken )

Tenshinhan

Ik heb het van verschillende users gelezen op de forums van Mi6 en IMDB, maar ik weet niet zeker of ik het op een officiële bron heb gelezen. Wat jij verder zegt heb ik volgens mij op Mi6 gelezen, wat dus wel zal kloppen. Als het goed is was die geheim agent waarop het karakter van Bond gebaseerd op was ook onlangs overleden.

Fleming had toentertijd wel Roger Moore in gedachte voor Bond's film versie en Broccoli Cary Grant of was het nou omgekeerd? Het waren in iedergeval wel tipische "good looking guy's" om het maar zo te zeggen.

Redlop

De trailer belooft veel soepel geregisseerde actie en weinig 'Bond'. Craig oogt niet als een Bond ook al doet hij nog zo zijn best.

Het zal best een flitsende actiefilm zijn, maar 45 jaar James Bond heeft een traditie hoog te houden. De valse romantiek, de suave glamour, de knipoog, de dialogen met de Bad Guy zijn toch wat een Bondfilm verheft boven een doorsnee actiefilm. De erven Broccoli hebben er helaas weinig kaas van gegeten vrees ik. 'Die Another Day' was ook al zonder enig gevoel voor traditie. Beetje Asterix zonder René Goscinny.

Redlop schreef:

De film is een thriller/ actie, en wat vandaag in het nieuws verscheen is dat het element liefde nu ook zeer aanwezig zal zijn. Ik verwacht een Bond film in de stijl van Licence to Kill/ Goldeneye, een heel goed verhaal met toch de actie die we verwachten maar niet over de top zoals DAD.

Ze gaan terug naar het begin van Bond en dat is het begin van de traditie met een hardere Bond.

Redlop schreef:

Volgens mij heb je veel dingen niet begrepen of goed gezien. De film brengt juist de film weer met 2 voeten op de grond, met hier en daar meer traditie dan we in jaren hebben gezien. Ok we moeten het doen zonder moneypenny en Q... Maar de (valse) romantiek zit wel goed met vesper. De suave glamour ook wel, niet zo kitscherig en amerikaans als in DAD. Maar traditioneel met een Casino. De knipoog zal wat minder te zien zijn gezien ze na de laatste 2 melige en amerikaanse films van brosnan dus een beetje een normale bond film willen. In de stijl van FRWL/FYEO ipv MR/DAD. En de dialogen moeten haast wel goedkomen, verdikkeme Bond en de villain zullen meerdere malen tegenover elkaar zitten aan de poker tafel...een betere locatie en setting voor ouderwetse bond-villain conversaties kan ik niet bedenken (denk aan Dr.no bij het diner, bond bij largo, bond bij blofeld in yolt, bond en 006/alec etc etc.)

avatar van AHWA

AHWA

De regisseur zegt dat de actie in deze film realistischer wordt dan in de andere. Yeah right. En dat hij de film wilde doen, vanwege het boek. Maar wel in plaats van baccarat gaan pokeren. Mooi trouw aan het boek gebleven

chrissie85

En niet vergeten de Rusische maffia is vervangen door een terroistische organisatie.

davidov schreef:

Ik hoop het, want Craig lijkt me niet de juiste acteur ervoor. Eerder dan nog Mads Mikkelsen.

AHWA schreef:

Wie kent baccarat nou tegenwoordig nog? Destijds was het misschien een bekend spel maar tegenwoordig kent niemand het, hooguit nog net bij de naam... Kan je net zo goed een ander kaartspel kiezen dat wel erg veel mensen kennen, en ook bluffen kent.... Maakt verder ook niks uit voor het verhaal. Kom op zeg, je hebt het over een boek dat destijds erg tijd gebonden was maar inmiddels meer dan 50 jaar oud is, dan moet je gewoon dingen aanpassen. Bond reist toch ook niet meer met een stoomlocomotief of met een propellorvliegtuigje? waarom dan wel een oud spel spelen?

En met welke "andere" film vergelijk je de actie? DAD? dan heeft hij zeker gelijk. GE? dan weet ik het niet...

davidov schreef:

Niet joh , je hebt wel gelijk een beetje inleving kan geen kwaad.

avatar van Mars18

Mars18

zo zin in deze film, ga gelijk de 1e draaidag

avatar van Film Pegasus

AHWA schreef:

In het verleden heeft men wel eens meer in films de fout gemaakt om TE trouw te zijn aan het boek door aandacht te schenken aan zo'n details. Niemand kent baccarat nog. Als men het boek zou trouw blijven zou er een half uur kaartspelen in zitten. Het boek is dan ook meer dan 50 jaar oud en bevatte toen nog minder actie dan de latere boeken van Fleming. Troef van het boek is wel de sfeer en de spanning (dit is het donkerste en spannendste verhaal van Bond) en dat komt wel naar voor in de film op het eerste zicht.

chrissie85 schreef:

Dat heeft m'n al van film 1 gedaan. Dr. No werkte net als Goldfinger en andere schurken voor Shmersh. Toen de koude oorlog stopte en de films begonnen is men een alternatief gaan zoeken om het geloofwaardig te houden en met de tijd mee te gaan. Vandaar ook de komst later van Blofeld. Tegenwoordig is de hele wereld in de ban van terrorisme, als men de sfeer van toen terug wil, moet m'n een evenwaardige tegenstander vinden. Toen waren dat de Russen, nu zijn dat terroristen.

Tenshinhan schreef:

Fleming heeft wel meer gezegd. Op de eerste plaats heeft hij Bond (qua karakter dan vooral) op zichzelf gebasseerd, of de man die hij zelf wou zijn. Toen m'n aan plannen voor film of tv is begonnen, zal hij inderdaad een beeld gevormd hebben van een acteur om de rol in te vullen en zo een beeld gevormd hebben. In de boeken kan je trouwens merken dat hij zich later meer richt op Sean Connery. Zo geeft hij Bond ook in het boek On her majesty's secret service een Schotse achtergrond. Craig komt qua looks trouwens heel dicht in de buurt van de Bond die Fleming beschrijft in zijn eerste boeken. En dat blond is donkerblond, mij stoort het in elk geval totaal niet. Hij past er beter in dan Moore (die bovendien ouder is dan Connery en toch later begon).

Redlop schreef:

Ik heb de trailer en de teaser ook al gezien en vind dit enorm juist wel enorm Bond. Dit is de richting die ze van mij gerust nog enkele films mogen volgen. Imo is Craig na Connery zelfs de ideale acteur voor Bond. Speeltijd is gedaan, we gaan terug naar de serieuze Bondfilms uit de tijd van Goldfinger. Ik ben blij dat de producers deze stap hebben gezet, want het is zeker geen evidente. Je zit immers met een stramien dat gevolgd wordt en dat wordt helemaal dooreengeschud. Logisch dat er fans zijn die niet zo voor deze Bond zijn. Maar andere fans (zoals ik) zijn net content met de hele verandering. Blijkbaar zijn de critici ook tevreden met de film. Ik ben benieuwd en ga hem zeker zien. Dan kan ik zelf een oordeel vellen.

Film Pegasus schreef:

...Speeltijd is gedaan, we gaan terug naar de serieuze Bondfilms uit de tijd van Goldfinger...

Zoiets zei Timothy Dalton ook over zichzelf.

De reden dat ik de laatste reeks Bondfilms slecht vond, lag niet aan Pierce Brosnan maar aan het gebrek aan smaakvol scipt.

avatar van Film Pegasus

Redlop schreef:

Zoiets zei Timothy Dalton ook over zichzelf.

Voordeel is dat men hier een basis heeft met het boek. Voor het zelfde geld gaat het terug bergaf met de volgende films. Zowel bij Connery, Moore als Brosnan (de Bondacteurs die meer dan een reeks films hebben gespeeld) zijn de eerste films beter dan de laatste in hun reeks. Dan is het nieuwe eraf en valt men wat in herhaling. Hopelijk durft men nu op tijd te vernieuwen (zoals nu het geval is) ipv te veel op safe te spelen.

10 Casino Royale clips:

Ziet er goed uit, maar Craig overtuigd mij nog steeds niet helemaal als Bond, ik vind hem eigenlijk zelfs vrouwelijk overkomen.

chrissie85

Ik ga niet kijken, bij het Bond Casino heb ik al teveel gezien

thunderball

ikke wel, scene's zien er goed uit:

Craig valt niet tegen, maar vind feitelijk dat Mikkelsen stukken sterker overkomt aan de kaarttafel. Jeetje wat een gave schurk, hij speelt Craig bijna onder de tafel.

Gave Bond-M scene, waarbij Bond haar in haar eigen huis op zit te wachten. Cool!

Spectaculaire achtervolging op hoogtewerker, waar ze zelfs met elkaar soort van martial arts gevecht hebben op gigantische hoogte.

Bond die in Aston Martin met ronkende motor keihard rijd en dan plots Vesper op de weg ziet liggen.

Enz, enz.....

Ziet er allemaal fantastisch uit!!

italiëpokercasinogebaseerd op boekterroristbankergeldfree running martelenmi6british secret servicemontenegro007: (2006)智破皇家賭場james bond