• 9.381.101 stemmen

On Her Majesty's Secret Service (1969)

Actie / Avontuur | 142 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Alternatieve titels: Ian Fleming's On Her Majesty's Secret Service / O.H.M.S.S. / In Geheime Dienst van Hare Majesteit

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Peter R. Hunt

Met onder meer: George Lazenby, Diana Rigg en Telly Savalas

Gesproken taal: Engels en Duits

Releasedatum: 18 december 1969

Plot On Her Majesty's Secret Service

"Far up! Far out! Far more! James Bond 007 is back!"

James Bond voorkomt dat een jonge vrouw, Tracy Draco, zelfmoord pleegt. Haar vader is de leider van een machtige misdaadorganisatie en hij wil dat Bond haar beschermt door met haar te trouwen. In ruil daarvoor krijg hij informatie die hem zal leiden naar zijn aartsvijand Ernst Stavro Blofeld. Hij belooft Blofeld te vermoorden, maar wordt verliefd op Tracy.

avatar van alvinvdv

alvinvdv

Een van de betere Bond films!

Serieuzere film (zeker in vergelijk met die met Roger Moore) en zonder dat gedoe met al die onozele gadgets.

Lazenby als James Bond is hier ook sterk ondergewaardeerd.... persoonlijk op Connery na de beste James bond vertolker van allemaal... Spijtig dat hij niet meer kansen heeft gekregen.

Onterecht dat sommigen deze film en Lazenby zo afkraken! Onbegrijpelijk....

3,5*-en zeker waard!

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Verrassend goede film! Ik hoorde altijd negatieve verhalen over deze film, maar dat viel me hard mee. Eigenlijk is dit gewoon een prima Bond-film, een die spannend is en hele goede scenes bevat, plus dat het einde erg goed is.

Lazenby is me niet tegengevallen. Had het helemaal niet erg gevonden als hij in de volgende film weer de rol van Bond had vertolkt. Hij heeft gewoon een knappe kop, hij is charmant en vond hem in de vechtscenes beter dan Connery. Alleen de humor ontbrak een beetje.

Zoals gezegd vond ik het verhaal prima. Prachtige locaties en de skiscenes zagen er goed uit.

Het einde vond ik tot nu toe het beste slot van de Bond-films. Het verraste me totaal en het kwam als donderslag bij heldere hemel.

Ondanks de vele negatieve kritieken vind ik deze film een aangename en kan ik niet anders dan een ruim voldoende toekennen.

avatar van DeCol

DeCol

Prima James Bond!

Eén van de weinige Bond-films die ik nog nooit heb gezien. Veelal negatieve commentaren over gehoord, maar daar ben ik het niet mee eens. Met name George Lazenby kreeg het zwaar te verduren, maar ik vind hem een prima Bond. Het doet me aan de overschakeling op Daniel Craig lijken. Beide missen ze wat charisma en uitstraling, maar zijn meer atletisch en menselijker. Lazenby is bijvoorbeeld erg goed in de actiescenes. Van mij had hij in ieder geval nog wel een keer mogen opdraven.

Het verhaal is boeiend, al had het iets minder lang mogen duren. De actiescenes zijn gelukkig stukken beter dan in You only live twice. Met name de scenes op de skies zijn erg goed. Telly Savalas is een goede Blofeld en komt eindelijk veel in actie.

Het einde is zeker verrassend en maakt de film nog beter.

avatar van jester

jester

Ik heb nu een aantal van de oudere Bond-films achter elkaar gekeken, en dit is toch wel één van de beteren, zeker een stuk beter dan You Only Live Twice. Lazenby doet het naar behoren, het verhaal is redelijk verzorgd, de actiescenes overtuigen. Maar het belangrijkste verschil met eerdere films is toch de Bond-girl: Diana Rigg is een verademing in vergelijking met haar voorgangers, charisma is inderdaad het goede woord. Hoewel ik het meeste heb met Moore als Bond, had Lazenby achteraf de kans moeten krijgen om zich de rol meer eigen te maken.

avatar van scorsese

Uitstekende film waarin James Bond de dochter van een crimineel beschermt om zo aan informatie te komen over zijn aartsvijand. Deze Bondfilm is wat serieuzer van toon en vooral persoonlijker. De actiescenes zijn stuk voor stuk goed uitgewerkt, waarbij het camerawerk tijdens de twee ski-scenes behoorlijk spectaculair is. Ondanks de aanzienlijke lengte blijft de film bijzonder onderhoudend. En alhoewel George Lazenby zeker niet slecht is, is Diana Rigg een betere Bondgirl dan Lazenby een Bond.

avatar van roeman

roeman

Zeker geen slechte film, maar wisten ze in die tijd echt niet dat als je praat dat je lippen dan bewegen? Af en toe was de syngronisatie echt aan het slapen, jammer want dat maakt een film een stuk minder.

De muziek en de decors waren zeker niet slecht, en de actie was ook niet verkeerd. Dan hebben we daar Lazenby die door Rigg en Savalas volledig van het scherm werd gespeeld. Hij was geen nare Bond, maar gewoon een niet zo'n beste acteur. Een beetje een sulletje ook, en dat is jammer want het verhaal is zeker niet verkeerd met een volstrekt megalomane Blofeld, die dit keer de wereld op de knieen wil krijgen door een virus te verspreiden en zelf nog eens achter een baron titel aan te zitten, leuk gevonden.

Maar toch blijft die Lazenby dwars liggen en ook de sygronisatieafdeling, daarom niet met dan 2.5 *.

avatar van Boneka

Boneka

Aardige Bond film die het met name moet hebben van de 2 helft. Deze 5e Bond film duurt trouwens aardig lang 2.22. De film komt wat traag op gang en ik dacht op een gegeven moment naar een aflevering van Sissi te kijken al was dit in Zwitserland. En toen ik Bond zag komen met hoed begon ik spontaan te lachen alsof ik naar Sherlock Holmes zat te kijken. Gelukkig is het na ruim een uur gedaan met de zoetsappigheid en zien we echte en mooie acties. De autorace is mooi, de lawine is fantastisch en de helicopters in avondrood is indrukwekkend mooi gemaakt. We zien ook een nieuwe Bond die wat meer gevoel brengt. Het slot is best verassend en niet ieders keuze geweest. Bijzondere scene dat zeker. Geluid en beeld zijn verder prima. Op naar Diamonds are Forever met nog even een keer Sean Connery.

avatar van namingway24

namingway24

Lazenby is één van de betere Bonds. Hij heeft een sterke persoonlijkheid en hij heeft de nodige fysieke capaciteiten, want de vechtscènes waren in tegenstelling tot die van Sean Connery echt veel beter. Ik vind hem ook zeker charmanter dan Connery, want die vond ik te veel schmieren.

Het verhaal is wat aan de rustige kant, vooral in het begin. Er wordt geprobeert Bond wat meer diepgang te geven, wat nog aardig lukt. Hij gaat ook tegen zijn superieuren in, wat ik mooi vond om te zien. Naarmate de film vordert wordt het allemaal wat spectaculairder, en wordt het romatische plotje wat uit het oog verloren voor wat typische Bond veelwijverij, iets wat niet helemaal strookte met de weg die de film insloeg. Het komt op het eind wel mooi op zijn pootjes terecht met een sterke emotionele en ietwat verrassende finale.

Diana Rigg is de mooiste Bond Girl tot dan toe. Ze heeft ten minste een echte persoonlijkheid en een karakter. Ze staat haar eigen mannetje en kan zelfs een beetje vechten, en valt niet zomaar voor de charmes van Bond. Telly Savalas neemt hier het stokje over van Donald Pleasence, en hij is zeker imponerender dan zijn voorganger, iets wat zijn rol hier wel nodig heeft.

Er zitten zeker een paar sterke actiescènes in deze film, zoals de confrontatie tussen Bond en Blofeld, en de skiscènes. Het maakt het ietwat slappe plot rond Blofeld zker goed. Niet dat zijn plan niet origineel is, maar spectaculair is het allerminst; zijn plan in de vorige film was in ieder geval cooler.

Uiteindelijk is Majesty's een fijne Bond film geworden. Ik had nog beter verwacht; het steekt niet torenhoog uit boven zijn voorgangers. Nu nog één keer Connery, en daarna wordt het pas echt leuk...

avatar van Betamax

Betamax

De meeste vinden dit de slechtste Bond.

Deze film viel mij niet tegen zitten toch een paar uitstkende aktie stukken in.

avatar van Lennon

Lennon

Zeker geen slechte bond ondanks de afwezigheid van sean. Beter dan de voorganger met sean zelfs.

Grootste manco vind ik (weer) dat het te langdradig is. De schiet, ski en achtervolging scenes duren zo lang dat het vervelend wordt. Dat doet afbreuk aan de film die de eerste 90 minuten echt erg ok is.

Daarom sterren. Zeker niet verkeerd, maar ook niet geniaal.

Overigens is dit de eerste bond film waar ik zowaar een tepel heb kunnen spotten zou dat een foutje zijn?

avatar van Brix

Brix

• 19685 berichten

Lennon schreef:

Volgens mij was Sean Connery toch ook dikwijls zonder shirt te zien

avatar van Lennon

Lennon

Lol.. toen ik het schreef twijfelde ik nog of ik het woord vrouwelijke moest toevoegen. ... had het beter wel kunnen doen

avatar van Brix

Brix

• 19685 berichten

"Double fantasy"

avatar van Dk2008

Dk2008

Dk2008 schreef:

Lazenby is zeker geen slechte keuze voor deze film, waarin trouwens de andere acteurs ook goed spel leveren. O.a. het trouwen maar ook de toon in deze film is wel afwijkend van de Roger Moore/Sean Connery films. .

Ook weer een leuke film om op dvd te hebben. Ik vind hem wel minder dan Dr. No, maar toch ook erg vermakelijke film hoewel ik aanvankelijk toch anders vermoedde. Alleen wel jammer van de veel te lange speelduur, wat dat betreft zijn ze veel te lang doorgegaan. Ook wordt hij zeer onwichtig gedoseerd, aanvankelijk is het (nogal ongewoon) zeer romantisch, dan weer zeer mysterieus, tenminste als je de plotbeschrijving niet leest, want het duurt nogal voordat je te weet komt wat Blofeld nou eigenlijk van plan is en tot slot weer zeer actierijk, dit had toch wel wat meer afgewisseld kunnen worden, maar verhaaltechnisch misschien wel moeilijk.

Erg sixties-achtig maar ook erg mooi en sfeervol gefimd, zoals met de opnames van het landschap en die achtervolgingen tussen al die bezoekers door.

Aanvankelijk begint de film best aardig met een knappe Rigg. Lazenby als Bond doet het ook wel goed, misschien dat hij niet zo charmant is als Moore.... Je vraagt je alleen af waar het allemaal naar toe moet, gezien de lange speelduur. En verder is het ook meer een persoonlijke missie, in zijn strijd tegen Blofeld. Maar Lazenby, undercover doet hij erg leuk. Ondanks de weinige actie is eigenlijk het middelste gedeelte, het beste van de film. Waarin het geheimzinnige ook leuk is om te zien en je vraagt af of veel actie nou per sé nodig is bij een film waarin een geheim agent de hoofdrol speelt. Af en toe een knokscène is toch ook voldoende. Ook leuk met al die dames, waaronder Joanna Lumley, de opvolgster van Rigg, in "De wrekers" en Savalas waar ik niet bepaald een fan van ben, doet het ook goed in de rol van Blofeld. Maar dat is meestal zo. Als je ergens geen fan van ben, is een schurk des te beter. Datzelfde bijvoorbeeld ook met Louis Jourdan in Octopussy. Verder heeft de film ook wel wat weg van series van destijds als de wrekers, de versierders, the Saint.

Dan komt dus een flinke dosis actie. Overdreven hoor en kost een hoop geld. De eerste ski-achtervolging is nog wel interessant, met goede stunts en goede skiërs, je moet maar kunnen op één ski. Die met die auto's is ook een leuke, maar de tweede ski-achtervolging wordt het toch al minder, de reddingsactie daarna is eigenlijk onnodig en met het bobsleeën verprutsen ze wat mij betreft de film. (Ook al was het misschien vroeger allemaal erg spectaculair).

Ongewoon einde, had ook al niet gehoeven, maar ook alweer tamelijk moeilijk gezien het vrij ongewone privé-verhaal van Bond. De Bond-films die ik heb gezien eindigen vaak met wat romantiek maar hoe dat dan verder afloopt, zie je verder niet. Verhaaltechnisch geen sterke Bond-film, al stellen die Bond-films wat het verhaal betreft toch al niet zo veel voor.

Onnodig lang, maar grotendeels toch vermakelijke film, die richting het einde wel steeds minder wordt. Met nog wel een kleine opleving aan het einde. 5.0/4.0

avatar van John Barry

John Barry

On Her Majesty's Secret Service is een vrij ongewone maar toch een vrij geslaagde James Bond film.

Het ongewone aan deze film is dat James Bond gaat trouwen maar veel geluk heeft het stel niet want de bruid word vermoord

Deze James bond film neemt wat gas terug wat betreft gadgets verwacht geen Auto,s met machini geweren of helikopters met een grote wapenuitrusting deze film moet het vrijwel zonder gadgets doen en dat vind ik helemaal niet erg. Niet elke bond film hoeft van mij ongeloofelijke gadgets te hebben, James Bond gaat in deze film trouwen , ik moet zeggen dat dit voor de veranderering wel leuk is dat James Bond een keer echt verlieft is op iemand , het Meisje op wie hij verliefd word heet Tracy Diana Rigg speelt haar uitstekend. Tracy word aan het eind van de film neergeschoten en het goed voor de afwisseling dat niet iedere Bond film goed afloopt

Deze film is dus wat anders meeste andere Bond films maar het is en het blijft een Bond film en dus ook in deze film erg goede actie scenes in het begin van de film een erg goed gevecht tussen Bond en een paar schurken in het zeewater en aan het eind van de film ongeloofelijke goede ski scenes in de Alpen de beste Actie scene vind ik de Bobslee achtervolging.

De meeste actie zit aan het einde van de film. de spanning word flink opgebouwd om aan het eind van de film te knallen toch vind ik wel dat het stuk in Piz Gloria wat te lang duurt daar had de film wat meer vaart mochen hebben

In deze film acteert niet Sean Connery als James Bond maar George Lazenby als James Bond. Hij is geen Sean Connery en daarom vind ik vervelend dat hij wel probeert om hem na te doen want dat werkt gewoon niet George Lazenby had meer moeten proberen zijn eigen draai aan de rol te geven in plaats van Connery proberen na te doen. Ik vind hem niet slecht acteren en ik denk als hij in meer films gespeelt had dat hij zijn eigen draai kon vinden in de rol. George Lazenby komt ook erg goed over in de actie scenes. ik moest in het begin wel even wennen aan het Australische accent van George Lazenby

Telly Savalas in de rol als Blofeld komt over als een erg aardige man maar niet als een gemene schurk Ilse Steppat als Irma Bunt vind ik veel meer overtuigen.

John barry componeert hier een van zijn beste James Bond soundtracks voor deze toch wat ongewone maar toch zeker een goede en vermakelijke bond film 4 sterren voor deze film

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Daar denken we dan verschillend over. Wat mij betreft gaf hij juist zijn eigen draai aan Bond en probeerde hij absoluut geen Connery na te doen.

avatar van Dk2008

Dk2008

@John Barry, waarom zet je hier en bij die andere Bond eigenlijk zoveel tussen spoilers. Bijvoorbeeld gaan vertellen dat er later meer actie in de film komt is geen spoiler, maar juist een goede hint, voor mensen die meteen actie willen zien. Dus dat ze die film niet na een half uur uitzetten, ofzo.

Spoiler - MovieMeterWiki - wiki.moviemeter.nl

avatar van Film Pegasus

Op zich kan het geen kwaad dat James Bond hier door een andere acteur gespeeld wordt. Later zal dat nog wel meer gebeuren. En ook al is een Goldfinger geen From Russia With Love, OHMSS is nog meer verschillend dan de andere Connery Bondfilms, zodat het voor mij geen minpunt was. Ik ben ook een grote Conneryfan, maar Lazenby deed het niet slecht in deze film. Het was tenslotte ook meer een romantische Bond dan we bij Connery zagen.

avatar van John Barry

John Barry

Dk2008 schreef:

Spoiler - MovieMeterWiki - wiki.moviemeter.nl

Ik ben zelf soms bang dat ik teveel verklap en ik wil het niet verpesten voor de mensen die de film nog niet hebben gezien. En als ik dan twijfel dan zet ik het dan tussen spoilers voor de zekerheid. maar als ik zo me eigen berichten nog even terug lees heb je wel gelijk dat ik toch wat te veel tussen spoilers heb gezet

avatar van blurp194

blurp194

Een van de meer bijzondere Bondfilms.

Uit de tijd dat Bond en Connery nog synoniemen van elkaar waren, en we langzamerhand, heel langzamerhand, moesten wennen aan de nieuwe draai die Roger Moore aan onze held gaf. In die setting komt dan even een George Lazenby langs voor slechts een enkel optreden, met deze toch eigenlijk vooral erg onderschatte film.

Want eigenlijk is het moeilijk om er iets aan te vinden dat niet goed is. De spanningsopbouw is prima. Het verhaal is prima, en volgt ook het originele boek nog eens behoorlijk goed. Er is een mooie en goeie Bondgirl - al moet je er misschien even voor terug in de Zeitgeist om dat te zien. En George Lazenby doet het eigenlijk ook heel goed - al mist hij misschien het charisma, de panache die we later in Bond zouden gaan verwachten. Maar kunnen we hem dat eigenlijk wel kwalijk nemen, want hij speelt een veel menselijkere, geloofwaardigere Bond, die beter overeenkomt met hoe Ian Fleming over hem schreef. Jammer dat het bij dat ene optreden gebleven is eigenlijk.

En misschien dat het enige kritiekpuntje is dat de actiescenes in de sneeuw wat lang duren. Maar heel erg is dat eigenlijk ook weer niet.

Onderschat, en onterecht een beetje vergeten.

avatar van Paradoxiaal

Paradoxiaal

De eeuwige discussie of de Australiër goed gecast is. Uiteindelijk denk ik dat we kunnen concluderen dat het een van de betere Bond films is gebleken.

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Wanneer een acteur maar eenmalig de rol van Bond speelt, heb je toch al vrij snel je twijfels. Maar al gauw zag ik dat George Lazenby wel een hele fijne vechtstijl heeft. En ondanks de vele kritieken op deze film en de Bond vertolker, heeft het een meer dan vermakelijk film opgeleverd. De makers wilden langer met Lazenby door, hij kreeg een contract aangeboden voor nog 2 films, maar hij dacht dat de wereld niet op Bond zat te wachten. Echter besloot hij er zelf geen vervolg aan vast te plakken, terwijl hij na een prima rol mogelijk meer in die rol kon groeien. Dus na één film waarin Bond meer serieus is en minder humor erin gooit, kan ik voor mijzelf wel zeggen dat Lazenby wel degelijk een goede rol heeft neergezet en dat On Her Majesty's Secret Service tot dusver tot de betere Bond films behoort.

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Vandaag herbekeken, 1e deel van de film gebeurd er weinig tot niets, daarna een mooie spannende ski scene en het eind is ook erg goed, keer wat anders dan we gewend zijn in de James bond films, helaas geen trucjes van Q en ik kan niet wennen aan George lazenby, vind m niet geschikt als James bond, maar hij speelt hier vrij redelijk.

al met al voldoende, maar wel 1 van de minste uit de hele serie!

avatar van Pitakaas

Pitakaas

De minste? Wow, het is mijn favoriete...

Grappig om te zien hoe meningen kunnen verschillen!

avatar van edje555

edje555

Helemaal mee eens !

De film titel On her Majesty"s secret service vind ik al Wow......

De Soundtrack ( Titel Song ) instrumentaal, steen goed.

George Lazenby vind ik Persoonlijk een ijzersterke Bond, dat ik eigenlijk jammer vind dat hij maar in een 007 film heeft gespeeld.

Het verhaal van deze 007 film heeft veel diepgang, en dat het op sommige momenten een thriller sfeertje geeft.

De aktie scenes zijn een lust voor het oog.

Bond-Girl Diana Rigg zet een verassend karakter neer, die goed aansluit bij George Lazenby

Dat maakt het plaatje compleet. ( een gewaagd duo )

Voor mij is deze Bond-film een van mijn favoriet.

Jammer dat Lazenby die aangeboden contracten niet aannam.

voor 2 vervolgen te gaan maken.

avatar van GoldenEye 33

GoldenEye 33

Apparte Bond film, maar geen slechte ! maar toch ook geen topper.

avatar van GoldenEye 33

GoldenEye 33

ook George Lazenby vond ik geen ECHTE bond, maar dat vind ik helaas ook van Daniel Craig...

1. ROGER MOORE

2. PIERCE BROSNAN

3. TIMOTHY DALTON

--------------------------------------

4. SEAN CONNERY

--------------------------------------

GEORGE LAZEBY & DANIEL CRAIG, helaas gelijk.

avatar van Black Math

Black Math

Een wat betere film dan voorganger You Only Live Twice. In mijn jeugd was ik nooit zo;n fan van deze film omdat ik Lazenby verafschuwde, die mij destijds eerder aan prins Charles deed denken dan aan James Bond. Om die reden had ik destijds ook nooit zo'n zin om deze film te herzien.

Inmiddels is dat bijna 20 jaar geleden en heb ik minder last van dat soort sentimenten. Het moet gezegd worden, het valt eigenlijk behoorlijk mee. Lazenby verliest het op uiteindelijk toch op punten van Connery, maar is wellicht wel aantrekkelijker dan Connery en zeker geen prins Charles. Wel mist hij een beetje de charme en de oneliners werken ook niet zo goed bij hem. Maar goed, het was pas z'n eerste film. Apart om later op Wikipedia te lezen dat hijzelf besloot om niet door te gaan als Bond omdat hij dacht dat hij het zou maken, terwijl Bond passé zou zijn in het hippietijdperk. Ook apart om net nu Connery de hoofdrol niet speelt Bond te laten opdraven in kilt. Zou dat een steek onder water zijn naar Connery?

In ieder geval een veel minder belachelijk verhaal dan bij You Only Live Twice en, zo ongeveer het enige dat ik me naast de laatste scène kon herinneren, veel sneeuwscènes. Ook daar helaas veel blauwe schermen, ik vraag me af vanaf welke film dat niet meer zo duidelijk zichtbaar is. Maar wel een aardige variatie op auto-achtervolgingen, en de lawine was ook best een gave scène.

Wel een verdere aftakeling van het Blofeld karakter, die er nu uitziet als een kwaadaardige versie van Pim Fortuyn. Ik vond het bij You Only Live Twice al ergens jammer dat je z'n gezicht kon zien, maar daar had hij tenminste nog wel een gaaf litteken over z'n oog. Als je hem nu rokend door het beeld ziet lopen, ziet hij er toch nog veel meer down to earth uit. Jammer.

Diana Rigg is dan weer wel een aardige Bondgirl, al is ze wat mij betreft zeker niet de mooiste. Het moet destijds best gaaf geweest zijn dat zij die rol kreeg gezien haar rol in The Avengers, en het is te merken dat ze niet zo hulpeloos is als menig ander Bondgirl.

De openingsmuziek is erg sterk, in ieder geval in mijn top 3 openingsnummers van een Bond film. Vaak wordt op die openingsnummers de muziek van de rest van de film gebaseerd, en dit biedt echt potentie voor dergelijke variaties. Die belofte wordt voor mijn gevoel niet helemaal waar gemaakt, maar evengoed aardig.

Uiteindelijk best vermakelijk ondanks het ongewone einde voor een Bond film. Maar dat heeft ergens ook wel wat. 2,5*.

avatar van de grunt

de grunt

Ontiegelijk onderschatte Bond.

George Lazenby mag dan wel de minst overtuigende 007 vertolker zijn, de film excelleert in prachtige spionage, ademt een heerlijke 60s sfeer en de locaties zijn onovertroffen.

Daarnaast wordt er de tijd genomen voor het verhaal, óók zeldzaam in een Bond

Hoort bij de 5 beste wat mij betreft.

4* en sluit niet uit dat ik naar 4.5 ga in de herziening

avatar van rcuppen79

rcuppen79

Eerste en meteen ook laatste Bond-film met de Australische acteur George Lazenby in de hoofdrol. Hij doet dat in mijn ogen niet onverdienstelijk. Hij heeft misschien niet de charme van Sean Connery, in de actiescènes vond ik hem uiterst overtuigend. Dat On Her Majesty’s Secret Service niet de boeken in zal gaan als één van de betere Bondfilms is hem dan ook niet aan te rekenen.

De film kent zo z'n momenten, maar met een speelduur van bijna tweeëneenhalf uur is ze veel te lang, zeker gezien het betrekkelijk lage tempo. Met name het tweede uur van de film is erg saai. Ook de montage vond ik erg knullig en de dubbing van de acteurs oogt vaak amateuristisch. Ook de trucages hebben de tand des tijds nauwelijks doorstaan en staan in schril contrast met de voorgaande Bond-films.

Daar staat tegenover dat de film prachtig gefilmd is door cinematograaf Michael Reed. Met name de bergscènes in de Zwitserse Alpen springen eruit. Met de rest van de casting is ook weinig mis: Telly Savalas (Kojak) speelt een overtuigende Blofeld en Diana Rigg vind ik één van de betere Bond-girls. De Duitse actrice Ilse Steppat speelt hier één van Blofeld’s handlangers. Ze stierf 2 dagen na de wereldwijde release van On Her Majesty’s Secret Service aan een hartaanval. Het liedje “We have all the time in the world” van Louis Armstrong is ook een sterk nummer.

Had de film wellicht 20 minuten korter geduurd en was er wat meer aandacht besteedt aan de soms knullige montage, dan had On Her Majesty’s Secret Service wellicht een betere beoordeling gekregen. George Lazenby is geen Sean Connery, maar weet ondanks zijn Australische accent toch te overtuigen.