• 9.377.673 stemmen

Met onder meer: Roger Moore, Maud Adams en Louis Jourdan

Gesproken taal: Duits, Engels, Russisch en Spaans

Releasedatum: 7 juli 1983

Plot Octopussy

"James Bond's all time high."

Een krankzinnige Russische generaal stal juwelen uit het Kremlin en verving die door vervalsingen. Geheim agent 009 wordt dood aangetroffen met een vals Fabergé ei. Dit had hij gestolen van de spionne die zich Octopussy noemt. Geheim agent 007, James Bond, moet uitzoeken waarom een Rus het Kremlin besteelt.

avatar van sofripa

sofripa

Heerlijke 'echte' 007 met fijne koude oorlogsaus. Moore uiteraard een beetje karikatuur maar het is hem vergeven. 3,5 sterren

dr channard

Deze film heeft toch één van de belachelijkste momenten ooit , samen met TMWTGG (die prachtige stuntscène die ze dan bederven met een floep geluidje...)

Het tennisgeluid, de kennismaking met de tijger en het tarzankreetje zijn toch wel iets te veel. Hoe halen de regisseurs dit toch in hun hoofd dat te doen

Ach ja dan heb ik mijn portie lachsalvo's ook binnen voor de dag

avatar van Dynamics

Dynamics

Het stuk waarin Bond op het dak van een vliegtuig klimt en daar dan ook nog een gevecht houdt heeft er geloof ik voor gezorgd dat ik nooit meer de behoefte heb gehad om een Bondfilm te zien. Ik zag 'm op televisie en wilde 'm graag afzien, maar als ik geweten had dat 'ie vanaf dat moment nog driekwartier zou duren had ik 'm afgezet. Ik zat regelmatig te gapen.

avatar van trebremmit

trebremmit

De slechste Bond die ik tot nu toe heb gezien, veel te flauw met als tragisch dieptepunt Bond die tarzan nadoet in de jungle.
For Your Eyes Only vond ik erg goed maar hier gaat het helemaal de verkeerde kant op wat mij betreft.

avatar van Driello

Driello

Hier werd Bond, zoals al door sofripa aangegeven, te karikaturesk. Toch viel er ook wel een en ander te genieten. Maud Adams is wonderschoon, de scenes in haar paleis zijn prima en het algehele verhaal was prima. maar ja, al die 'grappige' elende hadden ze er beter uit kunnen laten.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Eén van de meest exotische Bond films met sporadisch lachwekkend overdreven actie zoals die auto op die treinrails . Typisch een wegkijker voor koude winteravonden. Moore blijft een goede James Bond, met zijn flegmatieke uitstraling. Het verhaal is natuurlijk, en zoals wel vaker bij Bondfilms, nogal voorspelbaar. En nu op naar Moonraker...

avatar van Akron777

Akron777

Roger Moore blijft toch de beste bond. Na For You Eyes Only krijgen we weer een andere geniale film. Heb ze me laatst allemaal eens aangeschaft. Deze film blijft toch altijd weer een van mijn favorieten, mede door het acteerwerk van Moore en de nodige humor die hij in de rol weet te brengen. De exotische locaties, het verhaal. Ongeveer alles aan dit deel is en blijft plezierig om naar te kijken. Typische film om de avond goed mee door te komen. 5*

avatar van jeroen32

jeroen32

Dit blijft naar mijn mening de beste bond film ooit en roger moore is een geweldige bond.

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

Geweldige openingsscene. Leuke film met een goede schurk.

De verschillende locaties zijn allemaal even mooi.

Zitten een paar minpuntjes in de film zoals Tazan...maar dat mag de pret niet drukken.

Gelukkig is er geen irritante dwerg aanwezig zoals in TMWTGG.

Trouwens Ruud 007 mooi stukje tekst!

avatar van stfuympos

stfuympos

In de tijd dat deze uitkwam was het tarzan moment juist zeer geslaagd net als met die tijger.

Het minpunt van deze film is berlijn na al die mooie locaties is dat een beetje grijs.

avatar van Akron777

Akron777

Ik vond Tarzan ook een hilarisch moment.

avatar van thunderball

thunderball

stfuympos schreef:

Nee, hoor! Dat vonden we toen ook al flauw en een op zich goede actiescene verknallend.

avatar van stfuympos

stfuympos

Hmm ben zo een 7 a 8 keer naar de bios geweest voor die film en elke keer lagen ze in een deuk.

avatar van mottsluhrev

mottsluhrev

M'n favoriete Bond-film met een uitmuntende Roger Moore.

avatar van Ruud007

Ruud007

Timothyvdmeer schreef:

Trouwens Ruud 007 mooi stukje tekst!

Dank je wel! Ik las het nu pas

avatar van thunderball

thunderball

stfuympos schreef:

Beetje late reactie, maar goed....

Ik ben hem destijds negen keer gaan zien (er is altijd baas boven baas ) en wij vonden dat als tieners van een jaar of 15 te flauw voor woorden, de kleine kinderen in de zaal vonden het wel grappig.

Zeker de critici en de Flemingfans vonden het vooral teleurstellend dat na het serieuzere FYEO, deze weer veelste flauwe grappen bevatte, terwijl van te voren door Broccoli een soort van FRWL was aangekondigd.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

De minste Bond die ik totnogtoe gezien heb.

Na het zien van de 5 eerste, was het de bedoeling om ze verder in volgorde te kijken. Het

draaide anders uit, waardoor ik van de Connery van 67 naar de Moore van 83 werd gekatapulteerd. Nogal een groot verschil.

Het plot bezit nochtans over genoeg inhoud. Diamantensmokkel, bommenwerpen,.. Gecombineerd met een exotische locatie, een Bondbabe met een beetje inhoud, een tamelijk uitgebreide rol van Q en een dosis humor had dit een van de betere Bonds kunnen worden. Helaas is het na een oerdegelijk eerste halfuur wat langdradig. Bij momenten was dit een actiekomedie terwijl imo een Bondfilm een spionagethriller moet zijn met her en der een vleugje humor.

Scènes zoals de Tarzan-Bond deden pijn aan het oog. Op zo'n momenten lijkt deze film zowaar een parodie op de Bond-franchise (ja, ik dacht zelfs even aan Austin Powers)

De hele climax wordt klaarblijkelijk zo lang mogelijk uitgerekt dat het echt aan niveau inboet.

Dit was de eerste keer dat ik Roger Moore als Bond zag. En hoewel hij qua uiterlijk een goeie Bond is (een beetje een harkerige, doch flamboyante Britse gentleman) heeft hij nog niet half zo veel charisma en schermpresence als Sean Connery. Hij was ook minder een womanizer. Zijn sterkere stukken waren die scènes waarin hij zichzelf niet serieus nam, met wat flauwe humor. Minpuntje was ook dat hij er oud uitzag. Misschien zou het niet slecht geweest zijn om Timothy Dalton vroeger in te huren. Al bij al niet slecht, maar allesbehalve hét van het.

De villains waren zeer in orde, af en toe wat karikaturaal, maar oké. Octopussy (wat een naam) was op zich wel een tamelijke Bondgirl, maar had wat weinig interactie met Bond. Een beetje spijtig.

De muziek is hier een pluspunt. Evenals de exotische locatie. Vooral het eerste halfuur was er een typische Bondsfeer, maar die viel voor mij wat weg naar het einde toe.

Teleurstellend, maar nog net voldoende.

2,5

Sergio Leone schreef:

De minste Bond die ik totnogtoe gezien heb.....

De minste Bond film die je ooit gaat zien

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Moet nog blijken. Van Quantum Of Solace verwacht ik ook niet te veel..

Sergio Leone schreef:

....Na het zien van de 5 eerste, was het de bedoeling om ze verder in volgorde te kijken......

eigenlijk ook jammer want de 6de, OHMSS is de eerste zonder Connery, maar wel een van beste Bond films ooit gemaakt.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Sergio Leone schreef:

Van Quantum Of Solace verwacht ik ook niet te veel..

Verwacht in ieder geval geen Bondfilm

avatar van wood23

wood23

Geweldige film alleen ik snap het begin niet, waarbij 009 als clown verkleed op de vlucht is voor die messenwerpers. Waar heeft hij dat ei gestolen en waarom ?

dr channard

John Glenn’s tweede Bondfilms is beter dan de derde (en teleurstellende) A View To A Kill, maar kan niet tippen aan For Your Eyes Only. Toch is Octopussy een geslaagde aflevering in de wereld van de geheime Britse agent. De gewaagde titel zegt al veel met daarbij een zeer spectaculaire opening.

Noem het nu ieder zijn/haar filmsmaak , maar ik heb altijd een zwak gehad voor Octopussy. De spectaculaire beelden in India, een geweldige openingsscène en een huis vol met vrouwen. Dit is Bond op exotische wijze en ik kan er enorm van genieten. Leuk dat de regisseur dit zo heeft aangepakt, want echt veel gebeurt er niet in deze film. De cast zit hier bijzonder goed. Roger Moore mochtal gestopt hebben met For Your Eyes Only, maar aangezien de makers een dringende Bond nodig hadden om gelijk met Never Say Never Again (de onofficiële Bondfilm met Sean Connery) te strijden, bleef Roger Moore in de rol. Maar slecht heeft Roger het nooit gedaan. Ook hier zit hij strak in het pak en speelt hij zijn rol voortreffelijk. Verder speelt Maud Adams de vrouwelijke hoofdrol als Octopussy (en tevens dezelfde meid die van mij MOEST blijven leven in The Man With The Golden Gun). Omdat ze hier al wat ouder is , past ze eigenaardig genoeg bij Roger Moore. De relatie die ze hebben is zeer overtuigend. Ook kan ze haar mannetje staan op sommige momenten, maar eerlijk gezegd had ik ze liever in de negende Bondfilm. Verder hebben we (nog) een Bondgirl (dat herinnert me eraan dat deze film eigenlijk geen ‘slechte’ vrouwelijke rol heeft) die de vrouw (of laten we zeggen gevangene) speelt van Khamal Khan. En het is dankzij deze man dat ik de film graag kijk. Eigenlijk is het geen speciaal personage, maar hij geniet van het leven, zegt een aantal geweldige zinnen (you have a nasty habbit to survive mister Bond) en de manier hoe hij ‘Octopussy’ zegt is gewoon subliem. Een heerlijke schurk. Ook verdient zijn bodyguard een dikke pluim. Deze enorme sympathieke acteur wordt enerverend met de minuut omdat hij al de dingen die Bond uitvoert ontdekt. Verder heb je ook de rol van KGB generaal Orlov, die niet zo memorabel is maar er zeker mee door kan.

De film bevat twee vreemde aspecten. Het eerste aspect is dat de film zich in het eerste deel afspeelt in India. Een prachtig zonnig land vol exotische ‘vruchten’ en gezellige wegen (wordt dan ook gebruik gemaakt tijdens de achtervolginsscène). En het tweede deel slaat de film opeens om en speelt het zich af in het grijze Berlijn. Je moet als kijker even denken of je wel naar dezefde film aan het kijken bent. Een zeer vreemd effect. Een ander vreemd aspect is het overdadig gebruik van onnozele humor. Zoals al gezegd is , is het Tarzan geluidje er gewoon over. Dit moet wel één van de belachelijkste momenten zijn geweest uit de Bondsaga. Verder heb je nog een paar ongeloofwaardige momenten; Bond zegt zit tegen een tijger en die doet het warempel ook; Bond verliest zijn banden en spoort zijn wielen aan treinrails; of wat dacht je van Bond in een clownspak… Alleen Roger Moore kan dit voor elkaar krijgen.

Toch heeft de film iets. De sfeer, het leuke verhaal en de ongeloofwaardigheden worden soms zo geloofwaardig in beeld gebracht dat het bijna knap is. Octopussy is een Bondfilm die net geen 3.5* haalt, maar toch is dit één van de betere Bond die ik al heb gezien. Deze verdient zeker een derde plaats in het Mooretijdperk.

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Erg vermakelijke film! vooral met het circus als hoogtepunt.

Ook hele mooie dames in de film bij octopussy.

Toch vind ik deze film net iets beter dan de andere films met Roger moore omdat er de hele film wel wat gebeurd aan actie en achtervolgingen! al met al 4.5 sterren.

Ook erg mooie titel song.

avatar van DragQueen

DragQueen

Wederom een charismatische Bond vertolking van Moore. Ook is het verhaal degelijk gebracht, en is de actie vermakelijk. 3 Sterren.

avatar van Tarkus

Tarkus

Dit vind ik persoonlijk een van de betere en vooral spannende filmen uit de ganse reeks.

Ook veel geslaagde humor in dit verhaal.

Het is ook een van de langste filmen uit de Bond-reeks, maar omdat hij zo goed is kan dat geen probleem vormen.

avatar van K. V.

K. V.

In deze vond 'k de plot soms wel wat ver te zoeken was, maar dat komt wel vaker voor bij Bond

Dit is ook de eerste keer dat de titelsong niet overeenstemt met de naar van de filmtitel. Het was nog een grappige film en de gadgets waren nog goed gevonden: zo zat er o.a. een krokodilboot in.

De film speelt zich een groot deel in India af, waar Bond zelfs als Tarzan aan de liaan hing te zwieren

Niet de meest memorabele film, maar een leuk tussendoortje.

K. V. schreef:

....Dit is ook de eerste keer dat de titelsong niet overeenstemt met de naar van de filmtitel......

en The Spy Who Loved Me dan? OHMSS, en in de eerste Dr No is er ook geen titelsong.

en dat was trouwens ook bijna gebeurd met Thunderball, want Mr Kiss Kiss Bang Bang zou de original song worden, maar op de laatste moment hadden ze Tom Jones gevraagd om Thunderball te zingen

Uzza_Sparta schreef:

Idd , Spy Who Loved Me is eigenlijk Nobody Does It Better, maar de titel wordt wel in de song gezegd. Thunderball laten we even achterwege en Dr. No en OHMSS is instrumentaal.

avatar van Beertje45

Beertje45

Quentin schreef:

Zoals in dr. no gebeurde, daar wordt Q nog met Major Boothroyd (vast verkeerd geschreven ) aangesproken.

ik denk dat de afkorting Q staat voor Quartermaster,werd voor het eerst gebruikt door Brosnan in Die Another

Day tegenover Q. Hij werd in Spy Who Love Me, the ook door Amasova aangesproken als Major Boothroyd