• 9.377.017 stemmen

Met onder meer: Roger Moore, Maud Adams en Louis Jourdan

Gesproken taal: Duits, Engels, Russisch en Spaans

Releasedatum: 7 juli 1983

Plot Octopussy

"James Bond's all time high."

Een krankzinnige Russische generaal stal juwelen uit het Kremlin en verving die door vervalsingen. Geheim agent 009 wordt dood aangetroffen met een vals Fabergé ei. Dit had hij gestolen van de spionne die zich Octopussy noemt. Geheim agent 007, James Bond, moet uitzoeken waarom een Rus het Kremlin besteelt.

avatar van davidov

davidov

Roger moore is super droog, je moet het kunnen waarderen (Zoals ik )

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Ik vind hem ook verschrikkelijk grappig, alleen in de scenes bij Q wat minder dus vandaar...

avatar van Redlop

Redlop

Eén van de betere Bondfilms en tevens de laatste.

Erg hilarische en sfeervolle Bond.

Als Bond arriveert in India zit een slangenbezweerder de Bond-tune te spelen. 'Interesting tune'. Geweldig.

Spend the money quickly mister Bond...I was intended Kamal Khan.

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Redlop schreef:

Eén van de betere Bondfilms en tevens de laatste.

???

avatar van Redlop

Redlop

Laatste van de betere dus.

avatar van twin

twin

Ik heb genoten van deze film, humor, mooi verhaal, beter dan de laatse 3 bond films bij elkaar, wat me verder opviel was dat Q een lcd scherm voor bond had gemaakt, toen was dat dus echt een noviteit, nu dagelijkse kost

avatar van Film Pegasus

Stevige Bondfilm, die zich goed heeft laten gelden met concurrent Never say never again die ook rond die tijd uitkwam en Connery opnieuw als Bond had. Soms is het wel op het randje omdat Bond echt wel als een clown wordt voorgesteld en alles veel te gemakkelijk gaat voor hem. De vijand mocht ook wat sterker uit de hoek komen. Nu heb je de indruk dat hij een schurk is omdat z'n vrouw hem slaagt en thuis niets te zeggen heeft. 3,5 sterren

avatar van Timmy757

Timmy757

Zeer Goede bondfilm, vind Moore persoonlijk de beste en leukste Bond.

avatar van robin00787

robin00787

Matige bondfilm met een zeer slechte/saaie bad-guy. Vind Roger Moore sowieso een minder geslaagde bond. Vanaf Live and let die t/m the spy who loved me vond ik m nog wel goed omdat ie daar nog redelijk serieus in over kwam maar in de latere films zat ik me echt te ergeren aan hem.

avatar van pinhead-fan

pinhead-fan

Redelijke en matige bondfilm.De slechtse van Roger moore.Ik lag bijna in slaap.Een film voor Echte James bond fans

2.5 sterren

avatar van Waku

Waku

Droge humor, flinke dosis actie en opnieuw verrassende technische snufjes.

James Bond zoals we dat in die jaren gewend zijn.

avatar van gideonvdb

gideonvdb

idd een van de betere james bond films alleen het einde vond ik wat tegenvallen voor de rest mooie locaties mooie vrouwen tja gewoon een lekkere bond film.

avatar van Beek

Beek

Volgens mij een van de beste bond films... Veel mooie dames. Kortom languit op de bank met een zak chips bond... 3.5*

avatar van boerenpummel

boerenpummel

Vond het juist een van de mindere Bonds.

thunderball

Ik vond destijds Octopussy ontzettend tegen vallen, na de veel serieuzere For your eyes only, terwijl deze Octopussy toch toen als een soort From russia with love werd aangekondigd, nou daar was duidelijk niet veel meer van te bekennen.

Er zitten echt een paar momenten in de film die echt niet kunnen zo flauw:

die Tarzankreet, het gebruiken van z'n tennisracket en dan het publiek ooh! laten roepen alsof ze bij een tenniswedstrijd, het krokodilvaartuig: echt belachelijk!

Maar je had destijds nog geen koop of huurvideo's dus alleen al voor de spectaculere openingsscene ben ik er die zomer maarl liefst 9 (!) keer naar toe geweest.

Roger Moore is wel weer heel goed,

Louis Jourdan als Kamal Khan behoorlijk slijmerig, maar Maud Adams en Kristina Wayborn maken weer veel goed!

3,5 ster!

thunderball

Nog even dit: wat ik me nou al jaren afvraag hoe zit dat nou met die eieren?

Wordt nou wel of niet het echte Farberge ei kapot geslagen? Ik dacht altijd dat het om het nepei ging, maar heb laatst nog even het boekje met het verhaal van de film er bij open geslagen en dan lijkt het net of het wel om het echte ei gaat!

Wie het weet mag het zeggen!

Guyke

Na het erg tegenvallende Never say never again werd Octopussy een instant hit. Nochtans vertoont Octopussy heel wat mankementen. Na het vrij harde en realistische For your eyes only was een gelijkaardig vervolg beloofd. Knipogende kamelen, een schoothondje van een tijger en een gevecht à la Wimbledon vormen echter niet die hoogtepunten die werden beloofd. Niet dat Octopussy echt tegenvalt. De film heeft één van de beste plots van alle Bond films. Bovendien weet Octopussy de spanning gedurende de ganse film vast te houden en zelfs mooi op te drijven naar het einde toe. Sinds lang wordt van 007 ook weer eens wat gevaarlijke fysieke inspanning geëist. En zoals gewoonlijk zijn de decors en de locaties weer schitterend. De eenvoudige jojo met cirkelzaag spreekt veel meer tot de verbeelding dan de “verbeterde”, aangedreven versie hangend aan een helikopter in The world is not enough. Octopussy is een vermakelijke, lichte film geworden die zich een beetje positioneert tussen de komedie Moonraker en de meer oorspronkelijke For your eyes only. Eén van de betere, maar zeker niet de beste Bond. 3.5*

Het is wel degelijk het echte ei dat wordt kapotgeslagen.

• 2081 stemmen

Het is wel degelijk het echte ei dat wordt kapotgeslagen.

Volgens mij klopt dat wel.

thunderball

ja, ok Guyke en U-96 dat zeggen jullie nu wel beiden in koor, maar hoe zo dan? Vertel, vertel!!! ik heb namenlijk 23 jaar gedacht van niet!!

Oh! en Guyke, de volgorde is anders om:

zomer 83 werd Octopussy uitgebracht (het was toen bloedheet) en vlak voor de kerstvakantie kwam Never say never again uit.

Guyke

Ik dacht werkelijk dat ik eerst Never say never again had gezien. Maar ik heb het nagekeken en inderdaad Moore was Connery te snel af.

• 2081 stemmen

Ik ben er altijd vanuit gegaan, maar ik zou eigenlijk de film nog een keer moeten kijken en dan nog eens te oordelen. Ben toch van plan om deze te huren binnenkort.

Guyke

Vertel, vertel!!! ik heb namenlijk 23 jaar gedacht van niet!!

Bond verwisselt het echte ei voor een vals in de veiling. Hij houdt het echte ei voor hemzelf. Bond zet het echte ei in als onderpand in het casino maar hij wint. Dus bij behoudt het echte ei. Dat echte ei wordt hem vervolgens afgepakt door Kamal Kahn wanneer hij wordt gevangengenomen omdat Kahn vindt dat het echte ei aan hem toebehoort (Hij had er tenslotte voor betaald op de veiling). In dat echte ei had Q een zendertje weten te plaatsen. Wanneer dan het zendertje wordt ontdekt wordt eveneens het echte ei stukgeslagen. De gelaatsuitdrukking van Kamal Kahn spreekt op dat ogenblik bovendien boekdelen.

Voor niet ingewijden is dit wellicht wartaal. Maar beter kan ik het echt niet uitleggen. Ik hoop je hiermee van 23 jaar dwaling te hebben afgeholpen.

Voor alle zekerheid zal ik tijdens het weekend de film nog eens bekijken.

thunderball

Ik dacht altijd dat hij het van M voor dat hij vertrekt naar India, moest afgeven en dat Q hem een nepei had gegeven, maar misschien heb ik dat inderdaad zelf gewoon verzonnen, en dat Kamal aanvankelijk met afgrijzen kijkt, maar wanneer hij het zendertje zie hij realiseert dat het ei ook nep is, maar zoals jij het verteld klopt het volgens mij wel ja! OK!!

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Mooie film, wellicht bijna de beste bond-film van de jaren 80(vind ik) Mooie locaties(India, Duitsland ea) Goede actie en spanning gewoon een aanrader voor de 007-fans

4,5

avatar van Max99

Max99

Goede film goed verhaal vele locaties 4

avatar van Pacino88

Pacino88

Roger Moore minder grappig bij Q?
Ik vond hem juist zeer grappig in die scene.

Ik heb te weinig boeken gelezen om dit te bewijzen, maar Bond was toch ook meer een charmeur dan een knappe kop? Sommige scenes lijken in de Moore films wat ongeloofwaardig met een vijftiger, maar charmant was die dan zeker wel.

Bovendien weet Moore ook op de beste momenten serieus te spelen, zoals in deze zeer goed getoond word, in die Orlov scene.
Gister ontdekte ik voor het eerst die tennis geluiden in die achtervolging, was toch best wel idioot.
Of die kerel die 2 pakken geld in zijn bakje kreeg.
Of de Tarzan kreet.
Gobinda leek in wat opzichten ook wel op Oddjob, praat maar weinig. Houdt ervan dingen kapot te pletten met zijn hand.

Maar zeker een bovengemiddelde bondfilm, die soms wat lastig te volgen is, met verhaallijnen van de hak op de tak.

verhoogd naar 4*

avatar van Sneakerjeans29

Sneakerjeans29

Liedje is top,ook de beelden erbij, de hele film trouwens, maar vooral de aftiteling en de beelden.

• 2081 stemmen

Dit is voor mij zonder twijfel een van de beste Bondfilms, in ieder geval de beste Moore. Het begint al met de meesterlijk intro boordevol stunts en vermaak, gevolgd door All Time High van Rita Coolidge, wat ik het mooiste Bondnummer vind. Het verhaal is prima, de personages erg memorabel en vooral de lokaties en de prachtige vrouwen zijn echt puur Bond. Vooral de stunts in deze film ogen uitermate goed. Ik hou maar op, anders blijf ik in herhaling vallen.

TMWTGG is altijd mijn favoriete Moore geweest, maar dat begin ik na het zien van Octopussy sterk in twijfel te brengen...

avatar van murtcelP

murtcelP

Hele leuke onderhoudende Bondfilm.

Goede stunts, leuke locaties, vooral alles rondom het circus, en veel mooie vrouwen! ****

avatar van SSeagal

SSeagal

Tevens 1 van mijn favourite bondfilms. Leuke bad-guys en stunts. Voldoende actie en een spannend en degelijk verhaal. ****