• 9.375.132 stemmen

Met onder meer: Roger Moore, Yaphet Kotto en Jane Seymour

Gesproken taal: Engels en Hongaars

Releasedatum: 13 december 1973

Plot Live and Let Die

"Roger Moore as James Bond."

Met charme, humor en zelfverzekerdheid kruipt Roger Moore voor de eerste keer in de huid van de minzame, wereldwijze - en dodelijke - Agent 007. Hij moet zich direct in een allesbeslissende strijd storten tegen een beruchte drugsbaron die ten doel gesteld heeft om Bond uit de weg te ruimen en de wereld te veroveren.

avatar van Jordy

Jordy

Vermakelijk Bond-filmpje, net als de meeste Bond-films uit die tijd: 3 sterren

altijd goed voor een lach: de van de achterkant overgenomen verhaaltjes bij oude bondfilms

avatar van Ralfke

Ralfke

• 2075 stemmen

Moore was de op 1 na (Connery) beste Bond, maar had zeker de meeste humor van alle 007's. Vermakelijk inderdaad en *** meer dan waard.

avatar van tovenaar

tovenaar

Baron Samedi Ruled!

avatar van jester

jester

Vermakelijke film, met een mooie sfeer, en de beste Bond-titelsong ooit. Dick Maas heeft volgens mij ook goed naar deze film gekeken als inpsiratiebron voor de speedbootachtervolging in Amsterdamned.

avatar van thio95

thio95

3 sterren. Jammer van de effecten aan het einde als Kananga letterlijk ontploft. Baron Samedi en J.W. Pepper zijn beiden prettig gestoord Haha. en Moore met zijn droge humor! Het blijft lachen.

avatar van martinbroertjes

martinbroertjes

Eerste Bond-film voor Roger Moore en hij levert uitstekend werk in zijn debuut.

avatar van Quentin

Quentin

Leuke film en met een geweldige titelsong 3/5

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Vond deze wat minder, qua sfeer, qua badguy. Teveel voodoo poespas.

avatar van jordybeukeboom

jordybeukeboom

Jane Seymour is lovely

avatar van dray

dray

jordybeukeboom schreef:

Jane Seymour is lovely

Da's Dr. Quinn.

Maar ook die mag men leuk vinden , natuurlijk..

avatar van Blofeld

Blofeld

Goede film ik heb er niks op aan te merken.Behalve dan de kleine rol van Baron Samedi.En dat die ene ontploft is ook stom

avatar van Redlop

Redlop

Die andere ontploft ook. Is dat niet stom?

Eén van de Bonds die ik vroeger niks aan vond maar juist door de weergave van het '70 tijdsbeeld en de dooreenhaspeling van voodoo- en tarotkaarten Jomandisme toch ook weer erg grappig wordt. Er komen nogal wat ongeloofwaardigheden voor in Bondfilms, maar dat het publiek daadwerkelijk geacht werd te geloven dat Kananga en Mr. Big twee verschillende personen waren behoort tot het meest lachwekkend ridicule.

avatar van mikey

mikey

Roger blijft stoicijns terwijl hij in een avontuur vol voodoo terecht komt. vaak hilarische prent boordevol actie, humor. De ondergewaardeerde moore kan erg komisch doen.4!!!!!!!

avatar van The One Ring

The One Ring

Mijn favoriete Bond. Waarom weet ik niet eens preceis (ze lijken toch allemaal op elkaar), maar om de een of andere reden had ik hier de meeste plezier in.

4 sterren.

avatar van Melvin007

Melvin007

Een goede james bond met mooie sene's zoals de bus achtervolging, met het vliegtuig en de bootrace over het water.

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Nu ik alle James Bond films nog een keer bekijk heb ik ook deze gezien, leuke scenes en Roger Moore doet het goed alleen het is het toch niet helemaal. Nog steeds 3 sterren

avatar van gotti

Zag dat ik hierop nog niet gestemd had. Best wel een aardige Bond met enkele actievolle hoogtepunten.

Mushroom

Net weer even gekeken, blijft een zeer vermakelijke bond-film.

Seymour ziet er verduveld goed uit, jammer dat het vrouwtje nu tegen de 60 aan loopt gegeh.

BARON SAMEDI is echt heel komisch natuurlijk, jah leuke scenes, prima 3.5!!

avatar van zoutzak

zoutzak

was wel aardig, viel wel tegen wb bond-sfeertje.

• 2077 stemmen

Prima klassieke Bondfilm. Tevens de eerste met Roger Moore. Waar Sean Connery de echte agent was is Moore hier de agent met een flinke scheut humor. Bijvoorbeeld toen James Bond tegen die muur werd gesmeten, nadat Kananga zijn mannen het bevel had gegeven hem te vermoorden, dat Bond uitermate droog "thank you" zegt. Zo grappig.
Ook die scène waarin Tee Hee zijn Walther PPK ombuigt en deze in de hand van Bond legt, waarna Bond rustig naar die vuilnisbak loopt, een gevatte opmerking maakt en zijn pistool laat vallen. En de veel voorkomende opmerking nadat hij de eindbaas om zeep helpt...

Verder bevat de film (zoals bij elke Bondfilm) geweldige muziek en ook het intronummer (van Paul McCartney) is geweldig. Mooie lokaties en vooral die Voodoo-dingen waren wel interessant. Die speedbootachtervolgingen zijn ook geweldig. Geweldige personages ook. Ook J.W. maakt in Live and Let Die zijn eerste Bonddebuut. Hij is voor de tweede keer en het laatst te zien in The Man with the Golden Gun (1974). Ook zo'n grappig personage. Af en toe wel onbegrijpelijk hoe zo'n klungel als hij het tot Sheriff kan maken, maar hij is en blijft leuk...

Wel erg jammer dat Q niet in deze Bondfilm voorkomt. Is toch een onmisbaar personage. Het (enige) Bondsnufje was ook weer leuk (magnetisch horloge met zaagje)...

4.0 sterren uiteraard...

• 2077 stemmen

Is iemand vandaag de o zo grote fout in dat reklamefilmpje van de JamesBond-DVD-box opgevallen ?

Uhhh neej vertel...

avatar van GerwinF

GerwinF

U-96 schreef:

Vond alleen de uitspraak, "alle titels van Moore tot Connery" beetje vreemd.

• 2077 stemmen

"Van Dr. No tot Die Another Day, van Sean Connery tot Roger Moore."

avatar van wavanbuuren

wavanbuuren

Zeer vermakelijke Bondfilm (wat valt er nog meer over te zeggen) met inderdaad een van de beste titelsongs ooit. Twijfel tussen 3 en 3.5* komt toch op 3* vooral dankzij de volstrekt belachelijke over-krokodillen-loop-scene.

U-96 schreef:

het intronummer (van Paul McCartney) is geweldig.

Niet dat het verschil nou zo enorm is, maar het intro nummer is door Wings gedaan, de band van Paul en Linda en nog wat meer. Vond die donkere zangeres in die club ook een mooie versie zingen trouwens.

Mushroom

Ook een briljant moment tijdens het autoritje!

De chauffeur wordt neergeknald en bond moet gaan sturen, is het iemand opgevallen dat er alleen maar dezelfde soort auto's rondrijden echter verschillend van kleur, echt hilarisch!!

PartyMarty

Denk dat dat wel mee valt met dat hilarische. Afgezien van het feit dat ik de gemiddelde Amerikaanse slee uit die tijd (Buicks, Dodges, Chevy's etc.) echt niet kan onderscheiden denk ik dat als die scene in bijv. NL was geschoten hij overwegend Kevertjes had bevat.

Mushroom

Eens!! maar dit zijn allemaal precies dezelfde chevy's van hetzelfde model en hetzelfde jaar, dat oogt toch wat knullig!!

PartyMarty

Waarschijnlijk een goed jaar voor Chevy dan.