• 9.378.137 stemmen

Spectre (2015)

Actie / Avontuur | 148 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten / Marokko / Italië / Oostenrijk / Canada / Mexico

Geregisseerd door: Sam Mendes

Met onder meer: Daniel Craig, Christoph Waltz en Léa Seydoux

Gesproken taal: Frans, Engels, Spaans, Italiaans en Duits

Releasedatum: 29 oktober 2015

Plot Spectre

"A Plan No One Escapes"

Een cryptische boodschap uit James Bond's verleden brengt hem op het pad van een sinistere organisatie die hij moet zien bloot te leggen. Terwijl M een politieke strijd voert over het voortbestaan van zijn inlichtingendienst, speurt 007 tussen al het bedrog door naar de verschrikkelijke waarheid achter 'SPECTRE’.

James Bond

Max Denbigh / C

Bill Tanner

avatar van jitschak

jitschak

Wil toch een positief bericht aan de reeks meningen toevoegen. Het verhaal bouwde zich prima op en bij veel scenes denk je terug aan eerdere bond-films. Voor meer actie ga ik wel naar een marvel film, ik heb me prima vermaakt en geen enkele keer naar de klok gekeken.

avatar van sofripa

sofripa

Lange zit maar ik vond het dat zeker waard..Heerlijke Bond, waarbij alle draadjes (wat dun) aan elkaar worden geknoopt. Fabuleus openingsshot in Mexico! En ook leuk..Marokko..ben net koud terug. 4 sterren vermaak

avatar van snarfje5508

snarfje5508

Wat je verwacht krijg je te zien. Goede acteurs, spectakel, acties en achtervolgingen. Zoals altijd is er weer een sinister gezelschap dat de wereldmacht nastreeft en , ook zoals altijd, zorgt Bond voor de eliminatie van dat gezelschap. Overzichtelijk en goed genoeg voor weer een Bond-episode. Maar vernieuwend of echt smaakmakend ? Nee. Gewoon 2,5 uur film, punt. En daarom met 3,5 ster ruim bedeeld.

avatar van popcorn en cola

popcorn en cola

Het spektakel zat bij vroegere Bonds aan het einde, bij deze Bond duidelijk niet. De film duurt ook lang, beetje te lang, maar nooit saai. Jammer dat het einde niet echt spetterend is, maar de boef zit uiteindelijk achter slot en grendel. Er zijn betere Bonds en sowieso betere films.

avatar van garfreek

garfreek

Ik vond hem heerlijk!

Meer humor (YES!) , veel mooie locaties die bijna allemaal gebruikt worden voor gave actiescenes en lekker veel screentime voor Q+M.

Volgens mij heeft Bond de eerste drie films een emotie/uitdrukking gehad: koel en afstandig. In deze film laat hij alle emoties zien, en dat maakt alles zo veel toffer om naar te kijken!

Ik vond het zelfs meevallen met de verwarrende plotlijnen (al snap ik nog steeds niets van Quantum, en dus het personage van mr. White!) Maar zodra ik dat accepteerde als "gewoon een lid van spectre" was het eigenlijk heel overzichtelijk!

Ik hoop dat ze opschieten met het volgende deel

avatar van Cleanshot

Cleanshot

Goed , niet geweldig. Behoorlijke lang film ook trouwens, was wel vernieuwend dat dit doorborduurt op de eerdere 007 films met Craig.

avatar van lucdecoster

lucdecoster

Behoorlijk lange film inderdaad. Toen ik aankwam in Thailand vond ik de film zelfs niet meer maar kon ik hem alleen nog zien in "The Porch", een soort van First class cinema voor 15 euro met een cocktail en een snack. Vermits ik geen drinker ben en absoluut geen verstand heb van cocktails nam ik maar cocktail nr.13 en het smaakte mij bijzonder goed. Het was de eerste keer voor mij in zo'n cinema die toch halfvol zat. De zitplaats of beter een "slaapplaats" was zeer comfortabel. Direct werd ik bediend door een Thaise schoonheid met cocktail en pop-corn. De Thaise vriendin naast mij had nog nooit van James Bond gehoord, voor haar dus een belevenis.

avatar van Rodger

Rodger

Een James Bond zoals het weer moet zijn.. actie humor spanning en mooie vrouwen.

3.5***

avatar van KingJ

KingJ

heel mooie vorm weinig inhoud, echte James Bond (denk ik)

waar laatste films meer duister en serieuzer waren, is deze film weer op het oude (neppe?) James Bond pad

je moet er van houden

avatar van Willem2012

Willem2012

Spectre gezien.

De acties waren aardig maar het verhaal bleef zwak.Verder valt er weinig over te zeggen.Het verbaasde me dat er kijkers zijn die zelfs 5 punten gaven maar ja ieder zijn smaak.2,5 punten lijkt mij genoeg.

avatar van stinissen

Met afstand de minste Bond film aller tijden.

avatar van rkdev

rkdev

stinissen schreef:

Met afstand de minste Bond film aller tijden.

met afstand nog maar liefst. Dat kan natuurlijk (al begrijp ik dat niet), maar waar zit 'm dat in voor jou stinissen, als ik vragen mag?

avatar van stinissen

rkdev schreef:

Vaak saai en dan heb ik het nog niet over de actie , zeer langdradig , geen aansprekende figuren zeer matig plot etc etc...

avatar van ipsje

ipsje

Ik had veel meer verwacht van deze bondfilm...

avatar van tules12345

tules12345

Zeer zwakke bond film.

Vind de bond films met de jaren minder worden.

langdradig, weinig verhaal

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Gisteren eindelijk deze Bond gezien. Na het herzien van alle 23 Bondfilms was ik uitstekend voorbereid voor nummer 24 en de vierde Bondfilm met Craig. Dat Mendes wederom aan het roer stond deed me deugd, zeker omdat hij met Skyfall een uitstekende film had neergezet en er verschillende personages geïntroduceerd waren die nu in Spectre voor het eerst hun kunsten konden vertonen.

Het lijkt wel of Craig steeds beter in z'n rol als Bond weet te kruipen. Hij heeft vergeleken met Casino Royale een uitstekende ontwikkeling doorgemaakt en vooral z'n charisma enorm opgekrikt. Het zou jammer zijn als dit zijn laatste Bondfilm zou zijn.
Aangezien het verhaal niet helemaal een gesloten einde heeft mag hij van mij zeker nog een keer terugkeren.

Het verhaal is het zwakste gedeelte van de film. Er wordt aan veel oudere Bondfilms gerefereerd, maar echt helemaal waterdicht is het allemaal niet. De actie daarentegen is van een erg hoog niveau en de beginscene is fenomenaal, zeker omdat het grotendeels 1 shot is. Het camerawerk is sowieso van een absurd hoog niveau. Compliment wederom voor Mendes.

Ik had graag wel meer screentime gezien voor Christopher Waltz. Alhoewel hij vaak dezelfde rol speelt is deze hem op het lijf geschreven. Aangezien hij nog in leven is lijkt het me een goed plan om hem nog een keer terug te laten keren. Dat kan dan ook de laatste film van Craig zijn om zo een passend einde te vinden. Verder zit het met de cast wel goed. Q is wat mij betreft de grootste verrassing, uitstekend gecast. Ralph Fiennes als M is even wennen, maar Judi Dench vervang je ook niet zomaar.

Conclusie is simpel. Prima Bondfilm, uitstekende actie en camerawerk, prima cast met een excellerende Craig en een bij mekaar geraapt verhaal wat niet goed uit de verf komt.

avatar van james_cameron

Geen hoogvlieger, maar ondanks de lengte wel een onderhoudende Bond-film. Na een sterk begin en een degelijk middenstuk sukkelt de film naar een matige finale. Leukste aspect vond ik dat bepaalde plotelementen en personages uit de vorige drie Bond-films met Daniel Craig hier terugkomen. Ja, zelfs uit Quantum Of Solace. Naar verluidt de laatste Bond-film van Craig en het einde bevat ook wel een soort afscheid, maar wat mij betreft mag hij nog wel even doorgaan. Dan hopelijk wel in een wat betere film dan dit.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Matig.

Skyfall is goed, top 5 van de beste Bondfilms wat mij betreft. SPECTRE haalt nergens het niveau van z'n voorganger. Het eerste half uur is tergend saai. Weinig tot geen spanning, wat opgeklopte actie, ja, maar totaal geen spanningsboog. Met de intrede van Madelein Swann komt het dan toch wat op gang en na enkele decors die best de moeite waard zijn komt een wat plichtmatige finale. De finale trekt alle registers open, ontploffingen overal, maar helaas, de finale van Skyfall bewijst dat less more is.

Daniel Craig blijft natuurlijk wel de op na beste Bond. Met Léa Seydoux is ook iemand gecast die perfect is voor dit soort rolletjes, en ook film. Zij heeft meer te bieden dan Monica Bellucci, die er erg bekaaid van afkomt door het script.

Christoph Waltz is zoals altijd Waltz. Verrassen doet hij niet en echt uitdagend is zijn personage nu ook weer niet.

Visueel ligt het wel wat in de lijn van Skyfall, al vind ik die nog iets mooier. Dat Craig eindelijk een besneeuwde locatie krijgt is mooi meegenomen. Helaas kiest Mendes voor een luidruchtigere film dan Skyfall, en daardoor vind ik dit toch wat te veel in de lijn van talloze andere Bondfilms. SPECTRE onderscheidt zich niet.

2,5

avatar van ekkoj

ekkoj

Wat ik hier op moviemeter altijd lees is dat sommigen goed of slecht soms verwarren met hun eigen verwachtingen.Dat is begrijpelijk en goed bedoeld natuurlijk, maar op die manier is je stem weinig waard natuurlijk, want niemand heeft boodschap aan iemands persoonlijke verwachtingen. Puur objectief zal ook nooit lukken , maar ik probeer een film steeds te raten tov het genre en de bedoeling vd film. Daarom dat ik deze Bond film erg hoog rate. Ik vond hem super vermakelijk, de stunts zijn bijna allemaal echt gedaan en hij heeft alles wat een Bond film zo typeert. 2.30u suspens en mooie beelden. En dan is het niet eens mijn favoriete genre

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Zeer goede James bond film, toch is dit niet de beste uit de hele serie, ik vind de films met Pierce Brosnan + Roger moore allemaal wat beter en mooier overkomen, maar smaken verschillen natuurlijk.

In deze film geen echte bondgirl en het einde viel me toch een beetje tegen.

Verder zat er wel voldoende actie in en de spanning ontbrak ook niet.

al met al een vermakelijke film maar niet de beste.

avatar van arno74

arno74

Ik sluit me aan bij degenen die vinden dat deze Bond tot de slechtere van de reeks behoort. Voor mij was dit vooral een vermoeiende film om te zien, zeer oninteressant. Het verhaal was stuurloos en de dialogen erg amateuristisch, en dat komt het acteerwerk niet ten goede. Moeilijk voor te stellen dat Skyfall en deze film van dezelfde regisseur afkomstig zijn. Mijn waardering bleef maar dalen naarmate de film vorderde. 1*

avatar van Nino_1993

Nino_1993

Vorr mij persoonlijk beter

dan het gelul in Skyfall... 4 points..

avatar van sonyjh

sonyjh

Eerste helft beloofde veel goeds. 2de helft was vrij slecht en stereotiep...

Plots werden de personages zo typisch, alles was een beetje voorspelbaar enz..

avatar van Rowinos

Rowinos

James Bond is weer terug als vanouds. Er worden in deze nieuwe film weer klassieke grapjes gemaakt, Craig gedraagt zicht iets meer gentleman dan in zijn vorige Bondsfilms en er zitten bewuste schoonheidsfoutjes in. Jammer van het einde, dat iets te langdradig is en onspectaculair is. Verder zit de film goed in elkaar en is het filmwerk fantastisch.

avatar van DragQueen

DragQueen

Zeer degelijke, en entertainende Bond Film. Het verhaal steekt prima in elkaar, en er word goed geacteerd door de cast. Visueel gezien is er niets te klagen. 3,5 Ster.

avatar van Flavio

Flavio

Redelijke Bondfilm. Na een paar klassieke Bondfilms te hebben gezien nu weer eens een nieuwe, en ik zal wel nooit een fan worden. Deze Bond heeft alles wat je van 007 kan verwachten: exotische locaties, mooie vrouwen, gadgets, een autoachtervolging en natuurlijk een sinistere bad guy.

Toch ook wel wat nieuws: zo moet Monica Belluci wel de oudste Bond girl ever zijn (nog altijd een schoonheid), 007 die aanrommelt met een leeftijdsgenote, het komt niet vaak voor. Ook verrassend is dat de film teruggrijpt op eerdere films. En behoorlijk grote rollen voor wat in de meeste Bond films als James Bond behang dient: Q, M, Moneypenny.

De openingsscene was tof, het feest van de doden zag er mooi uit, maar de instorting van het gebouw was lelijk in beeld gebracht. en zo was er meer hit & miss. De dommekracht was op zich een goede schurk, en de treinscene was een mooie hommage aan de treinscene in From Russia with Love maar ik had hem nog wel terugverwacht a la Jaws- voor een James Bond schurk kwam hij toch vrij makkelijk aan zijn eind. De chemie tussen Bond en Seydoux was niet erg overtuigend, en de achtergrond info over Blofeld en James (opgegroeid als stief-broers??) was wel heel erg met de haren bijgetrokken.

James Bond biedt zoals altijd dus wel vermaak, maar de legendarische status van deze serie zal ik nooit helemaal begrijpen.

avatar van Barry83

Barry83

Niet slecht, maar ook niet bijzonder. Heb betere 007 films gezien.

avatar van woeler82

woeler82

Ik snap niet waar mensen over zeuren, is er teveel actie is er geen verhaal, is er weinig actie en wel een verhaal is het meteen een prutsfilm.

Bij film kijken word je bedrogen, als je alle 23 of 24 bond filmen gekeken heb dan heb je niet

je huiswerk gemaakt, het is puur vermaak, verhaal of geen verhaal of de verhaallijn is heel erg dun

Het draait om charme om actie en de nieuwe gadget wat mister bond elke keer meekrijgt

De ene keer is wat meer interessant als bij de andere bond filmen.

Deze hoort zeker bij de betere bond filmen thuis en zal misschien de laatste zijn uit die serie en laatste die we zien met Daniel Craig

Jammer , maar er zal eens een einde zijn aan de bondreeks

avatar van joerve

joerve

Ik heb hem net gezien maar ik weet nog steeds niet waar die over gaat.

Wel een realistisch einde trouwens, een helikopter neergeschieten vanaf een bewegende boot, op 300 meter afstand met een pistool.

avatar van Onslaught

Onslaught

Zeer matig, zelfs nog slechter dan ik had verwacht. James Bond heeft zijn beste tijd gehad.