• 9.378.059 stemmen

Spectre (2015)

Actie / Avontuur | 148 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten / Marokko / Italië / Oostenrijk / Canada / Mexico

Geregisseerd door: Sam Mendes

Met onder meer: Daniel Craig, Christoph Waltz en Léa Seydoux

Gesproken taal: Frans, Engels, Spaans, Italiaans en Duits

Releasedatum: 29 oktober 2015

Plot Spectre

"A Plan No One Escapes"

Een cryptische boodschap uit James Bond's verleden brengt hem op het pad van een sinistere organisatie die hij moet zien bloot te leggen. Terwijl M een politieke strijd voert over het voortbestaan van zijn inlichtingendienst, speurt 007 tussen al het bedrog door naar de verschrikkelijke waarheid achter 'SPECTRE’.

James Bond

Max Denbigh / C

Bill Tanner

avatar van Ralf81

Ralf81

Op zichzelf staand een prima Bond-film, maar in vergelijking met zijn voorgangers toch niet zo indrukwekkend. In de bioscoop komen de special effects en actie nog mooi uit, dat helpt, maar thuis zal hij toch een stuk minder imposant zijn. Wel weer een knallende openingsscène!

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Een redelijke Bond met weer een aantal spectaculaire scènes, typerende sounds en zorgvuldige aankleding. Maar ik denk dat ik nooit echt een Bond fan zal worden. Daarvoor gaat alles wel iets te gemakkelijk en verlopen veel situaties op een manier die je van te voren al grof kan schetsen. Eigenlijk zie ik liever gewoon knallende actie zoals ze het in de jaren 90 deden zonder teveel achtergrondinformatie en terugkerende belangen van allerlei overheidsinstanties. Zonder meer het kijken waard, maar geen absolute must-see of iets dergelijks; ik begrijp de hype dan ook niet echt en die hoeveelheid reclame dat werd ingezet om Spectre te promoten is naar mijn idee een beetje overdreven.

avatar van The Brain

The Brain

De nieuwe James Bond blijkt een vervolg reeks te zijn, voor mensen die net instappen in de reeks zal het verhaal niet boeiend genoeg zijn. Als je alle delen kort achter elkaar bekijkt dan is dit toch wel een dijk van een film en is het mooi om te zien hoe het verhaal verder gaat.

De film duurt lang maar verveelt nergens, alhoewel ik de eerste helft wel het beste vind. De actie is top. Ook opvallend is hoe er gebruik wordt gemaakt van de muziek en met name het 007 thema, de muziek loopt vaak door in opvolgende scenes wat het geheel tot een mooie eenheid maakt.

Deze serie met Daniel Craig geeft je het gevoel dat je een boek van Ian Flemming aan het lezen bent en dat maakt de film wel bijzonder. Dat is ook wat James Bond zo anders maakt dan bijvoorbeeld Mission Impossible, beide met een spion en veel overdreven actie maar een geheel andere sfeer. James Bond blijft toch mijn favoriet.

avatar van SchollerM.

SchollerM.

Wat een teleurstellende film, een flut verhaal en de actie scenes ( veel te weinig ) zijn ver beneden de bond maat.

avatar van rkdev

rkdev

Opvallend bericht vandaag van Radiohead:

Spectre by Radiohead

avatar van Leo1954

Leo1954

• 2073 berichten

Shaken, not stirred.

Waar moeten James Bond films het eigenlijk nog van hebben? Spanning? Nee, want Bond komt altijd overal uit. Actie dan? Nee, want die is helemaal dood door de digitale techniek. Vrouwen redden? Hm, vond het niet zo overtuigend. Waar Bond het van zou kunnen hebben is het verleden. De Aston Martin bijvoorbeeld, dat maakt de laatste scene ook de beste. Ook van MoneyPennie of andere van zijn geschiedkundige collega's , maar die zijn onderbelicht helaas.

Ach ja, ik zal altijd elke James Bond wel blijven zien. Maar het is wel slechter en slechter geworden.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Ik had toch stiekem gehoopt dat Spectre iets nieuws zou brengen maar het is weer gewoon hetzelfde wat we al kennen van de Bond films. Mooie actie scenes, ja dat wel, maar dat kennen we nu zo onderhand wel. Wel blijf ik Daniel Craig de ideale James Bond vinden. Ik had er alleen toch wel meer van verwacht anno 2015.

avatar van Escobar

Escobar

Het was een lange zit maar ik heb me geen moment verveelt. Alles zit tip top in elkaar en je merkt dat er allemaal mensen aan deze film hebben gewerkt die goed zijn in hun werk.

Negatief:

In mijn ogen draaide het te veel om James Bond waardoor dat hele Spectre wat onder gesneeuwd is. Ik had meer willen zien hoe Spectre in elkaar zit en hoe de lijnen lopen tot aan C.

Al met al 4*

avatar van The Oceanic Six

Leo1954 schreef:

Hahaha. Alsof James Bond in de oude films uit de 60's en 70's ook niet alles gemakkelijk overleefde. En de actie is juist beter dan ooit in de Bond films sinds Casino Royale, toen ze beseften ze dat ze bij Die Another Day er een ongeloofwaardig zootje van hadden gemaakt.

Prima dat je de film niks vind, maar kom dan wel met betere argumenten. De hele Bond franchise is ongeloofwaardig, vergezocht en vol met overdreven actie. Was toen, is nu en zal het blijven.

avatar van Corcicus

Corcicus

Zéér gemiddeld Bond-filmpje met een belabberd verhaal, een saai en verwarrend middenstuk en weinig vlees om het lijf. Toch een van de mindere.

avatar van MaartenTuinstra

MaartenTuinstra

Deze film heeft alles waar bond om draait: actie en vrouwen.

Zeker het eerste was wat mij betreft erg goed verzorgd in Spectre (vooral die openingsscene!). Ik durf zelfs te zeggen dat deze bondfilm qua actie een van de beste was. Daniel Craig doet het erg goed naar mijn mening erg goed en mag nog wel even blijven. Een klein minpunt is het plot dat vooral in het middenstuk niet erg hoogstaand was. Als je voor een ingenieus verhaal komt, zal je dus waarschijnlijk teleurgesteld worden. Maar ik kwam voor de actie, vrouwen en de humor en ik heb me die 150 minuten uitstekend vermaakt.

avatar van Debo

Debo

Ik vond het een teleurstellende bondfilm. Ik miste de gadgets en had bv wat meer verwacht van de rit in de Aston Martin die voorzien was van de bekende bond-speeltjes. Spannend? Geen seconde en de hele film was niet meer dan een gewone zaterdagavond actiefilm met een doorsnee verhaaltje waarin ook niet echt spektakel was te zien. Jammer, had gehoopt op iets beters.

avatar van broncode

broncode

Mooi geschoten film, daar ben ik zeer van onder indruk, maar plotwise gezien een afknapper. De aktie scenes vond ik ook niet al te bijzonder en had het allemaal al een keer eerder gezien.

Voor mij blijft casino royal nog steeds de beste bond film en met een budget waar je 3 spectre's van kunt maken is dat op zich al een prestatie.

Maar nogmaals, mooi geschoten film...

avatar van Leo1954

Leo1954

• 2073 berichten

The Oceanic Six schreef:

Heb ik gezegd dat James Bond in zijn topjaren, nog geschreven ook overigens door de originele schrijver Ian Fleming, niet alles overleefde? James Bond is altijd al onzin geweest, maar had toen het geluk dat actie nog iets verrassend was. Nu kan elke Jan Lul een actiefilm op een computer maken. James Bond moet het van zijn verleden hebben, van een spectacular openingsnummer, van mooie auto's, bekende collega's, speeltjes die zo typisch zijn voor Bond films en mooie vrouwen. Dan kan hij nog jaren vooruit.

Ik vond dat ik dat al genoeg geargumenteerd had, maar had niet op zo'n onbegrip gerekend, nu bij deze dan.

avatar van gatygun

gatygun

Slechte bond film, kon me voor geen minuut vermaken. De nieuwe cast is ook weinig tot niks aan. CGI was niet om te harden op sommige plekken zo slecht.

Verhaal ook niks, gelukkig iets minder rambo bond dan vorige delen.

Jammer, ik denk dat bond een compleet nieuwe reboot moet krijgen, aangezien de huidige versie dramatisch slecht is.

avatar van gatygun

gatygun

The Oceanic Six schreef:

Wat je toen wou zien was hoe hij zich er weer uit benarde situaties kreeg en hoe hij ergens infiltreerde. Wat je nu heb is een rambo cloon, die overal recht in rijdt / vliegt en alles kapot schiet om vervolgens met het goud weer het gebouw schietend te verlaten en alles nog maals te laten ontploffen.

We gaan niet infilteren in dat gebouw, nee we knallen gewoon het hele blok van de kaart af.

Ze kunnen het beter rambo in pak noemen.

Inplaats van charmes te gebruiken of handige trucjes om vrij te komen, krijg je nu een bond die alles afknalt voordat die vragen stelt. Het lijkt wel een robot.

Zijn bazen haten hem constant, hij maakt er constant een zooitje van. En alles is zo corrupt als de pest waar die voor werkt. ja leuk voor een keertje, maar men begint het nu toch wel zat te worden.

Ik snap dat als je van domme actie films houdt dit soort films gewoon een genot is om naar te kijken, maar voor mensen die net eventjes wat langer bond kijken zijn de huidige films gewoon erg slecht.

avatar van Norman Mailer

Norman Mailer

Pffff, leek geen einde te komen aan al dat gedoe.

Nu een welverdiend uiltje knappen.

avatar van LauraArsenal

LauraArsenal

Aangename film om naar te kijken. Moet desondanks wel zeggen dat zijn voorganger beter was. Doch veel actie en mooie beginscène.

avatar van blurp194

blurp194

Pfffh.

Het is wel een beetje moeizaam met Bond weer. De laatste film was het al niet helemaal, maar dit slaat toch wel zo'n beetje alles. Nouja, met uitzondering van de Timothy Dalton periode misschien.

De goede vraag is dan misschien wel wat een Bond-film zou moeten zijn. Voor mij toch vooral een ding dat aan alle kanten vastzit aan de traditie, en daar dan weer een lastig te definieren gedoe omheen. Om een voorbeeld te noemen, dat Q in de film zit is verplicht, maar om te laten vallen waar dat een afkorting van is? zou kunnen zijn? is een doodzonde. Exemplarisch voor de hele film eigenlijk, en daardoor komt de nieuwe Aston Martin niet tot z'n recht, is de Bondgirl tevergeefs, wordt de bad guy nergens voldoende sinister.

En dan nog de hele serie miscasts. Over Daniel Craig zal ik niet beginnen - en zo slecht doet hij het nog niet eens. Maar, Bellucci? Waltz? Seydoux? Fiennes? Allemaal echt heel erg niet op hun plaats, en het doet echt af aan de film. Alsof het gebrekkige plot daar al niet genoeg aan gedaan had.

avatar van GGG

GGG

00niks was een betere titel! Wat was dit een waardeloze James Bond film... Een lowbuget film waar echt niets sprankelde. Slecht verhaal, special effectsnwas niets, acteerwerk was benedenmaats etc. Ik heb hem uitgezeten maar ik heb nog nooit zoiets slechts gezien in de reeks van 007. Laten we het maar gauw vergeten.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Ik ben nog wel benieuwd of GGG weet wat lowbudget inhoudt, want op die - zeer terechte- vraag is nog geen antwoord gegeven.

avatar van The Oceanic Six

mjk87 schreef:

“Spectre” is one of the most expensive movies ever made, and while the 24th film in the James Bond series is off to a sizzling start in parts of Europe, it needs to be a massive box office hit in order to turn a profit.

Spectre Box Office Needs to Reach $650 Million to Break Even | Variety

avatar van starbright boy

Hoop ruzieachtige-berichten verwijderd. Relevante vraag werd opnieuw gesteld door mjk87. Dus dat kan mooi vanuit dat bericht

avatar van GGG

GGG

Idd, jammer! Vroeger kon men zijn eigen mening nog ventileren. Nu jammer genoeg niet meer dankzij sommige. Maar nogmaals dit was een zeer slechte film helaas...

Gijs2

Gisteren de film gezien en ging door dit draadje op moviemeter, met lage verwachtingen de film in. Maar het lijkt wel of sommige van u een andere film hebben gezien.

De openingscene, het camerawerk ( wat een meesterwerk an sich is). Overlopende verhaal over de 3 films, nostalgie , ( geslaagde humor) vooral de auto van 009 is geweldig en de klerenkast als bad guy.

Ook als je niet per se een bondfan bent, krijg je een film voorgeschoteld die gewoon helemaal klopt. Alle emoties zitten in de film en wat een parel van een film is dit geworden. Ik heb echt genoten.

avatar van rkdev

rkdev

GGG schreef:

Iedereen moet recht hebben op zijn mening, dat ben ik met je eens. Echter werd hier gevraagd of je uitspraken zoals "Een lowbuget film waar echt niets sprankelde. Slecht verhaal, special effectsnwas niets, acteerwerk was benedenmaats etc." kon toelichten, maar helaas heb je dat nog niet gedaan. Zou je dat kunnen doen. Ben namelijk erg benieuwd waar er bijvoorbeeld slechte effecten zaten, aangezien dit ook al werd aangehaald door user gatygun maar het mij absoluut niet is opgevallen.

Gijs2

Snap alleen sommige mensen niet over de slechte CGI???? Ik heb het nauwelijks gezien.

Volgens mij zit het maar in 2 scenes en dat is aan het begin, met het gebouw en de helikopter. ( kan me niet voorstellen dat ze werkelijk boven mensen die helikopterstunt hebben gedaan). En op het einde met die helikopter.

Maar heb me totaal niet gestoord eraan. Zag er prima uit.

avatar van JeanReno

JeanReno

Goede en grappige actie dat wel maar wat een waardeloos verhaal zeg en met grote gaten erin .

jammer .

JeanReno schreef:

jammer .

Nee after Earth, das een meesterwerk....die heb ik dan weer 1 ster gegeven. Smaken verschillen.

avatar van david bohm

david bohm

James Bond blijft een interessant personage maar deze SPECTRE valt in zijn geheel wat tegen. De schurk, de gadgets, de actie alles valt ietwat tegen.

Redelijk.