• 9.374.784 stemmen

Spectre (2015)

Actie / Avontuur | 148 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten / Marokko / Italië / Oostenrijk / Canada / Mexico

Geregisseerd door: Sam Mendes

Met onder meer: Daniel Craig, Christoph Waltz en Léa Seydoux

Gesproken taal: Frans, Engels, Spaans, Italiaans en Duits

Releasedatum: 29 oktober 2015

Plot Spectre

"A Plan No One Escapes"

Een cryptische boodschap uit James Bond's verleden brengt hem op het pad van een sinistere organisatie die hij moet zien bloot te leggen. Terwijl M een politieke strijd voert over het voortbestaan van zijn inlichtingendienst, speurt 007 tussen al het bedrog door naar de verschrikkelijke waarheid achter 'SPECTRE’.

James Bond

Max Denbigh / C

Bill Tanner

avatar van Waku

Waku

Het lijkt of de echte magie wel uit de James Bond reeks is verdwenen.

Het typische Bond sfeertje.

De schurken spreken niet meer tot de verbeelding en de technische snufjes hebben we al eerder gezien. De Bond dames worden ook wat minder. . Wat overblijft is een recht toe recht aan actiefilm. Vervelend was het niet.

Er zitten een aantal aardige acties scenes in. Met name aan het begin in Mexico begint het spectaculair. Maar het vervolg is nogal standaard. Vermakelijk genoeg maar een topper is "Spectre" niet.

3*/3.5*

avatar van Pikkemoos

Pikkemoos

Dit is echt een van de slechtste Bond film ooit. Weinig actie, weinig gadgets en ik vraag mezelf nog steeds af waar het nu precies over ging. De eerste 2 waren werkelijk verfrissend met heerlijke botte actie en een leuk verhaal. Spectre is heel saai en langdradig. Jammer...

avatar van Ed Kroket

Ed Kroket

Jammer ik had er meer van verwacht. Een korte uitleg en denk er aan dat over smaak niet valt te twisten.

-het werd eerder genoemd, vanuit een boot een helicopter uit de lucht schieten met een pistool?
-te weinig humor voor een Bondfilm
-van de hak op de tak scenes aan elkaar geplakt
-een langdradige dialoog voordat JB in l'americain eindelijk die verborgen kamer vind
-JB komt wel heel makkelijk uit die stoel, die gesp zat niet echt vast

Ik weet het. Een hoop negatief gelul sorry daarvoor maar het is mijn mening. Ik hoop dat iedereen die het wel goed vond heeft genoten!

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Goede actiefilm, matige Bondfilm. Franchises als Mission Impossible en James Bond worden stilaan eenheidsworst. Ik heb me zeker geen minuut verveeld met de 150 minuten en deze James Bond bevat veel goed gemaakte actiescènes en doet zeker wat het moet doen op dat vlak. Maar goede Bondfilms zijn traditioneel toch deels spionagefilms waarin de wereld bedreigd wordt. Hier maakt Bond om vage redenen jacht op een duister misdaadsyndicaat... je weet nergens goed waarom eigenlijk... omdat M dat blijkbaar in een video opdroeg ... mja voelt niet zo overtuigend aan. Pas daarna komen er wat onthullingen over de band tussen Bond en zijn vijand en een weinig opwindend Big Brother is Watching You komplot. Gelukkig heeft Spectre ook goede kanten : een goede Bondgirl, mooie locaties, een taaie Mr Hinx. En nee, Christoph Waltz vond ik niks als Blofeld. Waltz zet weer de smalende welbespraakte valsaard neer, terwijl Blofeld een imposant figuur is in de boeken. Snap die keuze echt niet. Al bij al vond ik het een degelijke Bond en hoewel ik eigenschappen uit de typische Bondfilm wat miste heb ik me zeker wel vermaakt.

avatar van skipy05

skipy05

Toch beter dan gedacht. Ik had toch iets meer het bond gevoel dan met vorige films.

Verhaal is goed. Er mocht wel wat meer actie in voorkomen.

Had er toch nog iets meer bond dingen hadden in gezetten was het een top film.

avatar van baldiron

baldiron

Iedere keer trap ik er weer in......... James Bond.

Zeer zwakke en voorspelbare film. Echt over de top waarbij ze nu op een punt zijn gekomen dat ze van gekheid niet meer weten hoe heldhaftig 007 is en zich altijd weet te redden. Zelfs met een vliegtuig zonder vleugels en staart weet hij een Audi Q7 en BMW x5, op volle snelheid, in een bos "te vangen".

Grappige is dat de hyper moderne Bentley dit keer geen gadgets heeft of ze zijn uitgeschakeld.

De actie is zwaar overdreven tot het onmogelijke, en het verhaal is behoorlijk saai.

Ik ben sowieso geen fan van James Bond maar deze behoord tot 1 van de slechtste.

Verhaal is zo uber voorspelbaar en onmogelijk dat ik hem in 3 fasen heb moeten kijken.

avatar van baldiron

baldiron

joerve schreef:
Ik heb hem net gezien maar ik weet nog steeds niet waar die over gaat.

Wel een realistisch einde trouwens, een helikopter neergeschieten vanaf een bewegende boot, op 300 meter afstand met een pistool.

Wat dacht je van een Audi Q7 en een BMW X5 op volle snelheid vangen met een vliegtuig zonder vleugels en staart tussen de bomen... !!!

avatar van egelhunter

egelhunter

Zeker beter dan de laatste 2 bond films. Heb me prima vermaakt, goede en mooie actiescenes. 4*

avatar van dennis013

dennis013

Dun verhaal, zielloze actie. Met vlagen best leuk, over t geheel tegenvaller

avatar van schumacher

schumacher

Verre vd beste bondfilm, ik blijf vd recentere casino royale nog steeds het beste vinden maar deze spectre vind ik wel beter dan de vorige, de vorige was bij meerdere momenten echt saai en ook al het andere was m'n ding niet zo.

Ik vond dit een goeie film qua vermaak maar er zijn veel betere bonds dan dit.

Na casino royale zijn ze minder geworden.

avatar van macrobody

macrobody

Sommige films kunnen me niet lang genoeg duren, maar deze film was toch echt te lang! Ik had het idee dat het meer om de locaties ging en daar een verhaal omheen was gebreid dan andersom. Het was een goede bond film, maar er zijn betere geweest.

avatar van mbr

mbr

Spectre, tis allemaal best vermakelijk en technisch is het allemaal prima voor elkaar. Maar als er bij onze James eerst even flink in de hersenpan wordt geboord en hij daarna doodleuk scherp staat te schieten dan klopt er iets niet helemaal volgens mij.... dan moeten we James voortaan maar Superman gaan noemen.... Maar vooruit, zoals gezegd, tis allemaal best vermakelijk, 3 sterren.

avatar van filmofiel

filmofiel

Een 0,5 voor de moeite, heb zeker een uur minimaal gemist omdat ik in slaap viel. Waardeloos.

avatar van itsWuske

itsWuske

Heerlijke Bondfilm, voor diegene die het nog niet weten het is een film niet op waarheid berust, vol onzin aktie en vermaak! Als het allemaal moet kloppen kijk ik wel een documentaire.

avatar van michielheinhuis

michielheinhuis

Ik heb me wel vermaakt met deze film op een druilerige zondagmiddag maar echt spannend werd het niet. ik had er meer van verwacht..

avatar van Vinco

Vinco

Ook in dit deel met Daniel Craig is de bond magie/sfeer totaal vervlogen dat is gewoon een feit als je een beetje vrijwel alle bond films heb gezien.

Dit deel is niets meer en minder dan een simpele actie film.

Waar ze wel in elke bond film in slagen zijn de schitterende locaties dat is en blijft iets waar een bond film altijd prima mee uit de verf komt.

avatar van bl8

bl8

De Bond flair is weg, wat overblijft is een matige actiefilm die je nergens uit je zetel doet opveren.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

'Spectre' viel me na het sterke 'Skyfall' toch erg tegen hoor. Dus ook Mendes is geen garantie voor een goede Bond. De openingsscene in Mexico City is geweldig - daarna wordt het niet meer zo leuk, helaas.

De film vervalt in een stuurloze achtbaanrit van voorspelbare, clichématige en oninteressante elementen. Qua dialoog wordt het al niet veel beter. Wat gebrabbel heen en weer. En Waltz zet z'n typetje weer neer. Goed acteur, maar beperkt. Bellucci en Seydoux lijken ook niet echt op hun plaats te zijn. Jammer.

'Spectre' is niet slecht, maar ook absoluut niet goed. Het matig geschreven scenario legt een wankel fundament. Craig is aardig, de actie bij vlagen erg vermakelijk, maar Bond heeft veel meer nodig dan dat.

avatar van ricone

ricone

een van de betere bond films van de laatste jaren!!!!, goeie actie as Always ,maar een briljant plot

avatar van Raffael77

Raffael77

Ik vind Craig wel tof als Bond maar Sky fall was al niet bijzonder en het is er niet beter op geworden.

Flinterdun verhaal met vele clichés. De film miste diepgang en miste vaart die eerdere Bond films wel hadden.

De film kabbelt een beetje voort en is nergens echt bijzonder.

avatar van Tuckson

Tuckson

Redelijke actiefilm, met hier en daar wel erg grote stappen. Ik vond de film erg plichtmatig met weinig emotie. Het flamboyante van de oude bond films er gewoon niet meer. En dan... bond die wéér geschorst wordt? En al die schurken uit het verleden die inééns allemaal bij spectre hoorden? En álle dode dames uit zijn leven door Spectre? Come on.... Ook het gegeven dat het zijn broer is komt totaal niet uit de verf.

Nee, aardige actiefilm, maar wat mij betreft één van de mindere uit de totale serie. Daarnaast hoop ik dat de volgende weer wat meer een echte Bond wordt, Meer dan 3 sterren wordt het daarom niet.

avatar van Kondoro

Kondoro

Spectre

Ik zal het toch eerlijk moeten toegeven, ik had echt heel erg veel zin in Spectre. Ik heb nooit een associatie gehad met 007 maar sinds ik afgelopen zomer (2015) dan toch Skyfall (2012) had gezien wist ik het zeker, ik begon een 007 fan te worden. Ja hoor, niet veel later (eigenlijk de dagen erna) gelijk Casino Royale (2006) en Quantum of Solace (2008) aangezet en ook daar was ik wel over te spreken. Dus eigenlijk is Spectre wel de eerste bond film waar ik naar uit keek.

Spectre was helaas nou niet een film waardoor ik stond op te kijken helaas, de film begint echt heel erg mooi. Bond doet mee aan de doden loop in Mexico city, wat dit exact was weet ik even niet meer. Hij ziet zijn enemy al lopen en maakt zich klaar, met heel wat explosies en geschiet is het toch een 10 minuten durende actie scene die ik wel kon bekoren.. Toch bevat de film in mijn ogen teveel stille scenes en overstappen alsof ze een te lang verhaal er nog even door heen willen stampen. Het verhaal was wat dat betreft nog best aangenaam om te volgen, ik heb mij in ieder geval vermaakt en niet verveeld waardoor ik toch de film bleef volgen. Dit keer moet bond strijden tegen het altijd gevaarlijke SPECTRE, waar ook weer waanzinnige actie scenes ontstaan op mooie locaties en uiteraard met mooie auto's. Het is een best groot verhaal om zo samen te vatten even snel dus mochten mensen dit willen lezen, kijk gerust door andere recensies!

Daniel Craig speelt uiteraard weer een heerlijke rol als 007 James Bond en ik vind het wat dat betreft een gepaste persoon voor deze rol, ik vind zijn uitstraling ook erg gaaf. Ook in deze film maakte Dave Bautista zijn dibuut in de de James Bond reeks, die al vroegtijdig gestopt was omdat hij de 'bad-guy' was en via een touw aan een soort bier-tap de trein uit geslingerd werd. Wat ik persoonlijk een te makkelijke dood vond.

SPECTRE was een leuke nieuwe Bond film met gave actie scenes en een prima verhaal. Het concept is leuk en ik heb me uitstekend vermaakt. Het was nou ook weer niet een film die beter is dan zijn voorganger, want ja; Skyfall vond ik persoonlijk gaver dan SPECTRE. Dankzij de vake dode scenes en het knip en plak werk waardoor er stukjes misten vond ik deze toch minder goed. Desalniettemin was ook SPECTRE fijn om te zien en deze kan zich mooi aansluiten op de reeks. Ik heb de reeks trouwens ook volledig binnen dus voor mij zijn de eerdere Jams Bond films ook een feit. Prima, maar anders dan verwacht.

avatar van Left4Dead

Left4Dead

Prachtig begin, geweldig, dat opgevolgd wordt door een titelsong van een koorknaap. Mijn trommelvliezen zaten meteen op slot, wat een bagger zeg dat nummer. Maar goed dat doorgespoeld en de film in voor een flinke dosis actie en mijn apparatuur op scherp zetten. Dat is wat ik verwachte, niet meer of minder zoals altijd bij een Bond-film. Het verhaal is voor mij toch altijd maar zo-zo en de snufjes, de vrouwen en het zo goed zijn van Bond kan me gestolen worden.

Dat er niet veel nieuws onder zon meer te bedenken valt voor een Bond-film was me ook geen verassing meer en is hier duidelijk aanwezig. Zeker dat Bond weer eens op non-actief werd gezet wegens insubordinatie is een oude koe uit de sloot. Stoute Bond toch altijd............. kinderlijke déjà vu.

Maar Bond is nu eenmaal Bond dus gaat gewoon door men het redden van de wereld, ook in deze film niks anders dan in vorige afleveringen.

Goed, Bond is wel wat kleine veranderingen ondergaan, geen jong Bond-meisje, Q is een jonge gast geworden en nog een aantal kleine veranderingen om het ook hip te maken voor de jeugdigen. Je ziet dat bepaalde tv-series daar erg veel invloed op uit oefenen, de pubers en jong ouderen moeten zich ook kunnen identificeren met het Bond-verhaal. Een "Hollywood-correcte" keuze om de marketing soepel te laten verlopen. Daarnaast is het weer een enorme bron van sluikreclame dat ongegeneerd op het cellulose is gebrand. Film = geld verdienen i.p.v. kwaliteit willen brengen.

Dan de film zelf, tja het verhaal is echt zo oud als Methusalem en dat verveelt. De trage opbouw om wat oppervlakkige personage te kunnen introduceren is een jammerlijke invulling waar ik juist graag actie had willen zien. De persoonlijke vendetta's van de alleskunner gaan gewoon door en je weet dat er aan het eind van de prent een scene wacht met een persoonlijk gevecht.

Men heeft ook een poging gedaan om er humor in te plaatsen, dit wel op een volkomen slecht aangepakte manier want timing nog de kwaliteit van humor is heel ver te zoeken.

Soms is er dan pret voor mij, mooie locaties en mooie auto's stelen i.s.m. de actie de show, een sterke eigenschap van de franchise. Acteerwerk is goed genoeg en de regie is prima te noemen, de muziek een rondje om de kerk....... standaard dus.

Een snelle conclusie verteld dat het allemaal te cliché is, de dialogen vaak te lang en oninteressant te noemen wat de prent als elastiek uitrekt tot een té lange zit. Met de openings scene heeft de regisseur en te grote verwachtingspatroon gecreëerd die niet ingelost kan wordt in de rest van de film. Dat is zeker een achilleshiel die de pret in het verdere verloop blokkeert.

Daarnaast helpt het kriskras effect ook niet, zo zijn we hier en meteen daarop weer daar. Dan staan we te kijken hoe iemand ontvoerd wordt om daarna met vliegtuig een ongeloofwaardige achtervolging in te kunnen zetten. Noem ze maar op, het zijn de slordigheden in het script om maar scenes aan elkaar te kunnen rijgen. Daarmee rijg je wel de kwaliteit aan de degen, evident hier.

Ook het semi-emotioneel gedoe, wat ook nog puur slecht gebracht wordt, helpt niet om de kwaliteit te garanderen. Nee het brengt mijn beoordeling geen goeds.

Heb ik dan niet genoten? Nou ja en nee. Dat heeft te maken dat dit Bond-werk weer eens totaal niets doet bij mij. Er is mij hier een trage zit aangedaan met veel blabla waar ik bij Bond niet op zit te wachten. Actie = Bond was mijn mening, ach de man wordt oud geloof ik. Ook geluidstechnisch ben ik best wel ontgoocheld, niet beroerd maar zeker niet super wat je wel verwacht bij deze blockbusters. Als ik deze prent vergelijk met de laatste Mad Max dan kun je zien dat Miller wel aan verwachtingen voldoet maar deze prent niet.

Resume:

- Te veel (blabla) dialoog, te weinig actie.

- Pracht begin maar dat is ook het beste stuk waardoor je met een te hoge verwachting de rest van de film ingaat.

- Film blinkt nergens in uit en vooral het verhaal is saai en doet de bekende makkelijke weg volgen.

- Prima locaties maar bracht het wel van de hak op de tak.

Vooruit 3**, niet voor het verhaal maar voor een paar mooie shot van verschillende culturen en omgevingen.

avatar van Lewis-06

Lewis-06

ik heb deze film voor waltz gekeken. wat doet hij in zo'n slechte film.

avatar van mauzst

mauzst

baldiron schreef:

Iedere keer trap ik er weer in......... James Bond.

Ik hoop dat je meer verstand van films hebt dan van auto's Alle drie fout.

Land Rover Defender, Range Rover en een Aston Martin DB10.

avatar van Thomas83

Thomas83

Je zou denken dat het weer de goede kant opgaat met de Bondfilms doordat hier weer voor een wat minder serieuze aanpak gekozen wordt. Maar dat minder serieus is ook maar relatief in een film waarin de toon toch vaak ook serieus is en alles flink wordt opgeblazen. Letterlijk zelfs. Tegenwoordig moeten veel van die grote films (de Batmans bijvoorbeeld ook) zo nodig een soort semi-realistische, ernstige en rauwe richting inslaan, en ondanks de pogingen het hier luchtiger te maken is dat nog steeds het geval. De luchtigheid uit zich vooral in flauwe oneliners zoals we die in iedere Amerikaanse blockbuster zien. En Daniel Craig is nou eenmaal bepaald ook geen Roger Moore of Sean Connery. Craig komt niet alleen door zijn uitstraling nu over als een hork van een James Bond, maar ook door ongevoelige teksten die hij er soms uitgooit. Bij tijd en wijle zijn de dialogen overigens ook wel echt belachelijk. "I think you've got a secret. And it's something that you won't tell anyone. Because you don't trust anyone".

De locaties zijn wel weer prachtig, en worden ook erg mooi in beeld gebracht. Prachtig zelfs in de enorm goede openingsscène, helaas direct al het hoogtepunt van de hele film. Tenminste, tot de scène vakkundig de nek op wordt gedraaid met de opzichtige computereffecten van een ontploffend gebouw, gevolgd door het gevecht in de helikopter boven een mensenmassa die pas zodra deze is verschenen in paniek raakt. De onmogelijke toeren die de helikopter uithaalt zijn trouwens nogal belachelijk. De actie is uiteindelijk ook nooit écht goed. Alleen een gevecht in een trein wat later in de film vond ik nog wel een positieve uitzondering.

Goddank heeft Bellucci maar een klein rolletje, dat iemand haar na haar spel in de Matrix-films nog wil casten in zo'n blockbuster. Seydoux is wel echt een leuke Bondgirl. Gewoon een van de betere actrices, en eentje die in Mission: Impossible heeft bewezen wél blockbusterproof te zijn. Spectre komt helaas wat te suf over, net als Waltz als de nieuwe en niet eens zo veel gebruikte villain. Ik dacht dat hij er in elk geval nog een typetje met gevaarlijke uitbarstingen of zo van zou maken, maar zelfs dat al niet. Het spreekt weinig tot de verbeelding allemaal. Al is dat hersenboordingetje nog wel aardig. De finale vond ik ook nog wel vermakelijk, ook al is het weinig inventief dat Madeleine voor een tweede keer wordt ontvoerd. Van een sterk verhaal moet de film het sowieso niet hebben. Dat gedoe over het verleden van Bond is weinig boeiend en zo'n link naar de actualiteit met het gedoe rondom het plan verschillende geheime diensten samen te voegen kennen we ook wel onderhand. Is het ook echt nodig? Moeten we ook echt meer over Bond te weten komen? Writing's on the Wall vind ik trouwens een goed nummer, maar niet echt James Bond, te veel een product van deze tijd. De reclames in de film ook overigens. Vooral die horlogescène is tenenkrommend. 2.5*.

avatar van rayman

rayman

Na een tweede herziening (eerste keer in bioscoop) stem verhoogd naar 4*
Haalt niet het niveau van Casino Royale en Skyfall, maar is toch zeker geen slechte film
De film is een beetje een vervolg op de vorige Bond films
Alle schurken uit de voorgaande drie films blijken onderdanen te zijn geweest van Blofeld's organisatie Spectre.
Blofeld wordt goed neergezet door Christoph Waltz.
De rol van bondgirl Monica Belucci had van mij wel iets langer mogen zijn
De hersenboorscene had voor mij niet gehoeven, is meer iets voor in een horrorfilm.
Deze film is ook iets luchtiger dan de vorige drie, zitten weer een beetje de Roger Moore achtige grappen in, zoals die achtervolging in het vliegtuig, die zelfs zonder vleugels gewoon doorgaat.

avatar van (verwijderd)

(verwijderd)

Abominabel....

avatar van FrisianKing

FrisianKing

Je houdt van James Bond of je haat m. De reeks is al jaren een commerciele kaskraker. De gadgets zijn minder goed en de girls zijn niet van het Ursula Andress gehalte. De tijden veranderen en zoook James Bond. We willen het niet maar we worden ouder en houden ons strak aan het oude stramien van Sean Connery en Roger Moore. De slechtste was dit zeker niet m.i.. Die reputatie heeft voor mij nog altijd de George Lazenby en Timothy Daltons (de Non-Bond film). Voor mij is James Bond nog altijd een heerlijk vertier, waarbij je weinig hoeft na te denken en heerlijk kunt absorberen ..... Maar ja smaken verschillen nog altijd (gelukkig maar).........

avatar van willemfilm

willemfilm

James Bond film kijk ik in feite uit nieuwsgierigheid. Ik houd er niet echt van maar haat JB films ook niet. Deze was minder dan vorige JB films. Minder spannend en ook minder sexy. Craig is m.i. nog steeds geen echte JB. Te weinig van alles.