• 9.378.163 stemmen

Spectre (2015)

Actie / Avontuur | 148 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten / Marokko / Italië / Oostenrijk / Canada / Mexico

Geregisseerd door: Sam Mendes

Met onder meer: Daniel Craig, Christoph Waltz en Léa Seydoux

Gesproken taal: Frans, Engels, Spaans, Italiaans en Duits

Releasedatum: 29 oktober 2015

Plot Spectre

"A Plan No One Escapes"

Een cryptische boodschap uit James Bond's verleden brengt hem op het pad van een sinistere organisatie die hij moet zien bloot te leggen. Terwijl M een politieke strijd voert over het voortbestaan van zijn inlichtingendienst, speurt 007 tussen al het bedrog door naar de verschrikkelijke waarheid achter 'SPECTRE’.

James Bond

Max Denbigh / C

Bill Tanner

avatar van Lewis-06

Lewis-06

''Ralph Fiennes en Christoph Waltz''.

ik vind de james bond serie geen reet aan. maar puur voor deze 2 heb ik er zin in.

mjk87 (moderator films)

Liever geen Shirley Bassey maar een artiest van nu. James Bond blijft ook altijd een beetje een film van zijn tijd, en over een jaar of 30 moet je denken: ja, dat nummer past goed. Zoals Duran Duran. Bovendien heeft Bassey eigenlijk één goed nummer gehad (Goldinger). Diamonds are Forever is vooral fantastisch gesampled door Kanye West en Moonraker was gewoon ruk.

Sam Smith mag het best worden, een man weer voor de afwisseling na Adele, goede stem en redelijke nummers. Al zal dat lied dan sowieso weer kapot worden gedraaid op de radio, dat is dan weer een flink nadeel. Ellie Goulding schijnt frontrunner te zijn, maar die heeft haar liedje al gehad bij 50 Shades. En Radiohead schijnt ook ineens er goed op te staan bij de bookies, maar hoewel ik die band fantastisch vind (en de muziek van Greenwood geweldig bij There Will be Blood) zie ik ze zo snel geen goede Bond-song maken.

avatar van schram101

schram101

Sam Smith zou ik ook een uitstekende keus vinden. Lekker eigentijds.

avatar van de grunt

de grunt

Overschatte zanger. Lana Del Ray dat zou pas wat zijn.

avatar van schram101

schram101

de grunt schreef:

Overschatte zanger. Lana Del Ray dat zou pas wat zijn.

Vind dat wel meevallen. Je kunt het misschien te poppy vinden, maar op In The Lonely Hour staan heel wat liedjes waaruit blijkt dat hij vocaal een uitstekende zanger is.

Lana del Rey zou overigens ook een prima keuze zijn, al krijg je dan wel een tweede Adele's Skyfall denk ik.

avatar van clockwork72

clockwork72

Kovacs zou pas tof zijn voor een bond soundtrack.

avatar van de grunt

de grunt

schram101 schreef:

Hij heeft een enorm bereik, maar ik vind zijn stem weinig karakter hebben. Voorspelbaar. De mannelijke nachtegaal.

schram101 schreef:

Lana del Rey en Adele zijn onvergelijkbaar (imo). Lana's stem is veel ongrijpbaarder en mysterieuzer.

avatar van loneranger

loneranger

Fijne, nieuwe poster

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Oef, nee, ik ben geen fan. Vreemd genoeg hebben de Craigs allemaal nog geen fatsoenlijke poster gehad. Quantum of Solace heeft dan nog de beste.

Redlop

Ellie Goulding wordt genoemd. Nooit van gehoord, snel even Youtube opgezet, maar ik vind het 3x niks. Meer iets voor een Disney tekenfilm.

avatar van The Oceanic Six

Redlop schreef:

Dit nr vond ik wel mooi van haar: Ellie Goulding - Love Me Like You Do (Official Video) - YouTube

Maar ik begrijp dat Shirley Bassey geen optie wordt? Jammer.

Redlop

Ok, ik vind het een vreselijk nummer maar vooral een irritant stemmetje.

avatar van Kondoro

Kondoro

De nieuwe poster ziet er vet uit. Heb erg veel zin in Spectre!

avatar van Film Pegasus

Ben benieuwd naar de uiteindelijke song. Sam Smith zat ik niet meteen op te springen, maar kan hopelijk nog wel meevallen.

Redlop

Ik hoopte dat het een gerucht was, maar dit bericht berust helaas op waarheid. Zijn theatrale stem zou ik haast met die van Gordon vergelijken.

Hahahah, overdrijven is ook een vak.

Redlop

Gordon gaat inderdaad erg ver maar dat Stay With Me is een dermate kitscherig nummer dat je al zoekende naar vergelijkbaar materiaal al gauw in die contreien terecht komt

thunderball

Nooit van gehoord, maar ik volg de top zoveel al jaren niet meer.

Is dit een bekende zanger? Alle andere artiesten kende ik altijd wel, of had er op zijn minst van gehoord, maar dit doet bij mij geen belletje rinkelen.

Edit: net even op YouTube gekeken en een stukje Stay with me beluisterd: KUUUUUUUT! Dit is verschrikkelijk! Ik snap meteen de Gordon vergelijking.

mjk87 (moderator films)

Viervoudig Grammy-winnaar. Al zegt dat niets over kwaliteit, je zou hem dan toch moeten kennen. I'm Not the Only One vind ik wel een sterke song, en sowieso een uitstekende stem die prima past bij de stijlvolle Bond.

avatar van catdog

catdog

• 2026 stemmen

thunderball schreef:

Dat is natuurlijk zijn bekendste hit maar hij is beslist een goede songwriter. Nirvana is bijv. een sterk nummer dat prima door zou kunnen gaan voor een (old school) BOND song qua sfeer. Voor deze film is het niet donker genoeg (lijkt me) maar Mendes gaf al aan dat de song een perfecte match is met de film dus ik ben zeer tevreden met deze keuze als zanger

avatar van stinissen

mjk87 schreef:

Vind ik ook

thunderball

Nee, ik vind het een verschrikkelijke, slijmerige stem, die totaal niet past in het rijtje van sterren als Bassey, Tom Jones, Carly Simon, Tina Turner, Sheena Easton, Duran Duran etc...

En wie de Grammys wint interesseert me niet.

Gatver...

mjk87 (moderator films)

Het gaat er ook niet om of de Grammy Awards je interesseren, maar als je af en toe een journaal kijkt ontkom je er gewoon niet aan.

Verder zijn er zoveel zangers en zangeressen geweest en ze zijn allemaal zo verschillend, daar zou zelfs Jantje Smit nog tussen passen zonder op te vallen. Dat gedrocht van Madonna iemand? Of van Jack White, Moonraker en zelfs Paul McCartney vond ik niet echt passen als is dat wel een aardig nummer.

thunderball

Moonraker en Live and let die zijn fantastische Bondsongs.

Dus het journaal bekijkend zou ik die Smith moeten kennen, omdat ze daar soms wat van de Grammys laten zien? Dat vind ik geen nieuws, dus dat gaat het ene oor in en het andere weer uit. Het zal er best bij zijn geweest maar, ik zou je echt niet kunnen vertellen wie b.v. de afgelopen keer gewonnen hebben, want dat interesseert me gewoon niet. Zeker niet wanneer zo'n flut artiest wint.

mjk87 (moderator films)

Ik bedoel natuurlijk niet letterlijk dat je het journaal moet kijken, maar het is bijna knapper Sam Smith te missen dan hem wel te kennen. Dat liedje dat jij aanhaalde vind ik overigens ook lang niet zijn beste, diegene die ik noemde is al veel anders van toon en een stuk beter en krachtiger.

En Moonraker is gewoon een haal matige song in een lachwekkend slechte film.

Redlop

In tegenstelling tot Chris Cornell en Adele past zijn stem past niet bij de nieuwe ongepolijste Bond. Die Gordon-achtige uithalen van Sam Smith passen prima bij het Eurovisie Songfestival, dat smakeloze niveau, niet bij Bond.

Perfect gezegd, spot-on!

mjk87 (moderator films)

Het is eerder dat Craig als rauwe, weinig stijlvolle Bond totaal niet past tussen welke voorganger dan ook.