• 9.378.126 stemmen

Spectre (2015)

Actie / Avontuur | 148 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten / Marokko / Italië / Oostenrijk / Canada / Mexico

Geregisseerd door: Sam Mendes

Met onder meer: Daniel Craig, Christoph Waltz en Léa Seydoux

Gesproken taal: Frans, Engels, Spaans, Italiaans en Duits

Releasedatum: 29 oktober 2015

Plot Spectre

"A Plan No One Escapes"

Een cryptische boodschap uit James Bond's verleden brengt hem op het pad van een sinistere organisatie die hij moet zien bloot te leggen. Terwijl M een politieke strijd voert over het voortbestaan van zijn inlichtingendienst, speurt 007 tussen al het bedrog door naar de verschrikkelijke waarheid achter 'SPECTRE’.

James Bond

Max Denbigh / C

Bill Tanner

avatar van de grunt

de grunt

Heb je ook een punt. Craig is meer een John McClane dan een genuine Bond a la Roger Moore. Het had gewoon Thom Yorke moeten worden of Lana Del Rey. Beiden waren ook in de running. De wereldtop heb je dan.

avatar van catdog

catdog

• 2026 stemmen

Lana Del Rey of Florence Welch had uitstekend geweest maar een zanger is ook wel weer een fijne afwisseling na Alicia Keys en Adele en ik heb voldoende vertrouwen in Sam Smith.

avatar van schram101

schram101

Even afwachten op de song zelf natuurlijk, maar Smith is capabel genoeg een goede Bondsong neer te zetten. Vocaal een van de beste zangers van de laatste jaren als je het mij vraagt.

Goede keus.

avatar van DiDa

DiDa

Nieuwe poster:

- Album on Imgur

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Wordt Spectre de langste Bondfilm? Steeds minder en minder zin in deze film...

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Pieter Montana schreef:

Steeds minder en minder zin in deze film...

Gewoon omdat hij zo lang is?? Dat viel bij Casino Royale en Skyfall toch ook mee?

Pieter Montana schreef:

Wordt Spectre de langste Bondfilm? Steeds minder en minder zin in deze film...

Beetje raar. Minder zin omdat de film langer is? Kijk voor de gein eens Quantum of Solace, komt tot een 100 minuten en dat is juist het grote manco aangezien er geen fatsoenlijk verhaal kan worden verteld.

Moet wel zeggen dat 160 minuten een tikje aan de lange kant is. Al zal er vast een kwartier aftiteling vanaf gaan.

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Bij Casino Royale en zeker bij Skyfall waren de grootste mankementen juist de lengte. Meer dan twee uur en half voor een Bondavontuur? Neen, bedankt.

avatar van clockwork72

clockwork72

160 minuten!!! Yes!!!

avatar van schram101

schram101

Vind dat ook wat aan de lange kant hoor.

avatar van Prudh

Prudh

Nieuwe releasedatum: 29 oktober (week eerder dan gepland). Nice.

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

Bron:

Nieuwe James Bond-film eerder in Nederland te zien Nieuwe James Bond-film eerder in Nederland te zien | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl (via @NUnl)

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Hij was al eerder naar voren geschoven, toch? Als dat zo doorgaat hebben we 'm aan het eind van de maand binnen!

avatar van catdog

catdog

• 2026 stemmen

Teaser voor de Sam Smith song. Het is kort maar veelbelovend wat mij betreft

mjk87 (moderator films)

Muziek klinkt inderdaad heel erg Bond en heel erg classy. Goed zo.

avatar van Basto

Basto

• 11959 berichten

160 minuten en geen actie in de trailer. Bond slaat wel een heel ander pad in.

Heb veel vertrouwen in Mendes, maar of je een franchise nu echt zo rigoreus moet wijzigen? Het lijkt haast meer een spionagethriller te worden ipv een actiefilm. Benieuwd hoe dat gaat aanslaan bij de oude fans (waar ik mij niet echt tot reken)

avatar van bart007bond

bart007bond

160 minuten.

OMG.

Beter, veel tijd voor het verhaal en waarschijnlijk genoeg actie.

Staat al in mijn agenda aangevinkt.

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Basto schreef:
160 minuten en geen actie in de trailer. Bond slaat wel een heel ander pad in.

Auto-achtervolging, vliegtuigachtervolging, explosies in Mexico... volgens mij zit er genoeg actie in de trailer/film, hoor.

avatar van Film Pegasus

De franchise heeft al alle kanten uitgegaan en ik hou wel van het Craig-tijdperk. Actie is er altijd al geweest en zal ook in SPECTRE te zien zijn. Maar het is vooral leuk om Bond terug als spion te zien. Lijkt voor sommigen een ripoff van Jason Bourne, maar Bond loopt al langer in de fictieve wereld rond. Nog even geduld, laat maar komen die film!

avatar van The Oceanic Six

Die nieuwe themesong he...ik wil hem beluisteren maar heb geen Spotify en ga me er ook niet op inloggen. Op Youtube is het nummer zo te zien niet te vinden?

mjk87 (moderator films)

Ik heb hem gewoon gratis via spotify, alleen even aangemeld.

avatar van The Oceanic Six

Wat is dit voor een vreemde exclusieve deal dat het zelfs niet op YT komt?

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Ongeïnspireerd en slap nummertje hoor die nieuwe theme song.

avatar van cor1946

cor1946

Waarom moeten die films zolang duren, ga er wel na toe

avatar van John Barry

John Barry

De bondsong van Sam Smith valt mij mee. Ik had erger verwacht. Maar om nu te zeggen dat ik er echt weg van ben……Het nummer begint met een mooie melodie gespeeld op strijkers. Zodra Smith na zo 15 seconden invalt wordt het een stuk minder. Het liedje zelf is op zich wel mooi, maar ook wel wat slapjes en verre van memorabel. Wat mij vooral stoort is de stem van Sam Smith. Ik vindt hem een beetje een zeurderige en slijmerige stem hebben. Niet echt een stem waar ik graag naar luister.Al met al ben ik vooralsnog niet echt een fan van de nieuwe bond song.

avatar van rkdev

rkdev

Ik kan me volledig in jouw mening vinden. Het is geen slecht nummer, maar het mist een memorabel refrein dat eruit knalt. Het is wat vlak allemaal. Saai bijna. En dat lijkt me toch niet de bedoeling zijn geweest.

avatar van Redlop

Redlop

Het muzikale gedeelte is met de blazers en de strijkers grandioos old school Bond. Van het vocale deel kun je hier een deel luisteren.

Heel jammer. Een in potentie geweldig Bond-thema waar een Topper (als in Joling-achtige) of soortgelijk smakeloos figuur met zijn kitscherige kopstem doorheen loopt te tetteren.

Onbegrijpelijke keuze.

avatar van John Milton

John Milton

Ik word daar blij van, 160 minuten

Ik denk alleen dat ik die Bond song even ga vermijden tot de premiere, net als eventuele verdere trailers

mjk87 (moderator films)

Ik vind het een prima nummer. Krachtig gezongen (vooral die uithalen rond het couplet), instrumentaal mooi en we moeten niet vergeten dat dit voor de openingscredits is bedoeld, niet als radiosingle. Qua sfeer lijkt me dit prima passen bij de film (van wat we tot nu toe gezien hebben).

Nee, het is geen Skyfall, A View to a Kill of Goldinger, maar wel veel beter dan grijze middelmaat als Moonraker of draken als Die Another Day.

avatar van Confusie

Confusie

Vergeet Licence to Kill niet.

Of GoldenEye.

Had Sam Smith eerder nog gezeik aan zijn ballen van Tom Petty.

Deze keer hoor ik iets van Marco Borsato.

Kan er alleen niet opkomen welk nummer.

hoe dan ook, saai voortkabbelend nummertje.

Een Bond theme song mag best wat meer spetteren.