• 9.378.082 stemmen

Spectre (2015)

Actie / Avontuur | 148 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten / Marokko / Italië / Oostenrijk / Canada / Mexico

Geregisseerd door: Sam Mendes

Met onder meer: Daniel Craig, Christoph Waltz en Léa Seydoux

Gesproken taal: Frans, Engels, Spaans, Italiaans en Duits

Releasedatum: 29 oktober 2015

Plot Spectre

"A Plan No One Escapes"

Een cryptische boodschap uit James Bond's verleden brengt hem op het pad van een sinistere organisatie die hij moet zien bloot te leggen. Terwijl M een politieke strijd voert over het voortbestaan van zijn inlichtingendienst, speurt 007 tussen al het bedrog door naar de verschrikkelijke waarheid achter 'SPECTRE’.

James Bond

Franz Oberhauser / Ernst Stavro Blofeld

Dr. Madeleine Swann

Eve Moneypenny

Lucia Sciarra

Max Denbigh / C

Bill Tanner

dionj

Morgen 9.00 uur Nederlandse tijd: De eerste volledige trailer van Spectre (deze duurt 2 en een halve minuut).

avatar van DiDa

DiDa

Nog 20 minuutjes!!

Nieuwe trailer geplaatst!

kappeuter schreef:

Nieuwe trailer geplaatst!

Top! Ziet er fantastisch uit!

avatar van DiDa

DiDa

Echt heel gaaf! Fijn om tussen al die CGI festijnen van tegenwoordig eens een echte actiefilm te kunnen verwachten met voornamelijk praktische stunts en actiescènes!

avatar van tbouwh

tbouwh

Alleraardigst, die trailer! minder mystery/verleden van Bond in vergelijking met de teaser, meer de nadruk op de actie die de film zal brengen en op Spectre. Ook voor het eerst iets van de bondgirl(s) zichtbaar. Ik ben erg benieuwd!

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Bellucci als Bond-girl? Meh. Hopelijk stijgt Waltz boven z'n standaard bad-guy gedoe uit. Goed acteur, maar vraag me af of het de juiste keuze is in deze prent. Maar we zullen zien. Ziet er verder weer zeer vermakelijk uit, zoals altijd bij 007.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Aardig, maar wat een gemis is Deakins. Terug naar mediocrity.

avatar van loneranger

loneranger

Ziet er goed uit!

Naomi Watts schreef:

Aardig, maar wat een gemis is Deakins. Terug naar mediocrity.

Dat ben ik niet geheel met je eens. Deakins is inderdaad een gemis. Maar denk dat Van Hoytema ook zeer degelijk werk aflevert. De kleuren van de trailer zien er een beetje vreemd uit, maar ik denk dat dat in de uiteindelijke film wel anders is.

avatar van John Barry

John Barry

Hele mooie trailer !

avatar van The Oceanic Six

Sublieme trailer. Stijlvol, boeiend en spannend. Zo te zien krijgen we opnieuw een prima mix van verhaal, actie en menselijke emoties. Het gemis van Judi Dench vind ik trouwens wel groot. Wat was ze geweldig in haar rol van M. Maar ook zonder haar wordt dit vast een geweldige film. De actie ziet er ook uitstekend uit, zonder over de top te gaan.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Stijlvol inderdaad, zoals A&L zegt. Hoewel Deakins ook een zeer stijlvolle film schoot met Skyfall, was dat wel een look die de aandacht op zichzelf trok. SPECTRE ziet er subtieler uit, maar ook mooi. Vooral dat shot met die verlichte laan en Rome op de achtergrond (op 1.28 ongeveer).

En Seydoux ziet er werkelijk verrukkelijk uit met die rode lipstick.

avatar van thunderball

thunderball

F.A.N.T.A.S.T.I.S.C.H.!

Enige nadeel is dat ik tijdens het kijken het gevoel had de halve (hele?) film al te zien, maar erg goed!

avatar van Ebenezer Scrooge

Ebenezer Scrooge

Bond in het kwadraat!

avatar van de grunt

de grunt

Wat een plaatjes. Lijkt Michael Mann wel. En dan die heerlijke karakterregie van Mendes erbij. Hypermoderne Bond in een haast mystieke stijl. Atmosphere all over the place. Enige minpunt (ogenschijnlijk) Christoph Waltz, die niets anders kan dan Hans Landa.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

dionj schreef:

Als Deakins fan dik ik het wat aan. Je hebt natuurlijk gelijk, van Hoytema heeft een goede staat van dienst en werkt bovengemiddeld werk af, maar bezit niet de exceptionele kwaliteiten van een Deakins.

avatar van horizons

horizons

Goede trailer. Geeft gelukkig nog net niet teveel weg. Misschien had Waltz nog buiten beeld moeten blijven.

Naomi Watts schreef:

Ja, inderdaad... Deakins is al jaren de beste cinematograaf ter wereld, zelfs een van de beste allertijden. Daar kan eigenlijk niemand overheen. Deakins is geen fan van actiefilms, maar wilde graag met Mendes werken. Dus ik begrijp goed, dat hij één Bondfilm genoeg vond. van Hoytema is upcoming en heeft enorm veel talent. Logisch dat ze voor hem hebben gekozen. Ook Hoyte gaf aan graag met Mendes te werken.

mjk87 schreef:

En Seydoux ziet er werkelijk verrukkelijk uit met die rode lipstick.

Dat shot doet me denken aan American Beauty (1999) Het openingsshot van die film volgt ook een laan met bomen van bovenaf. Misschien toeval. Misschien ook niet: beide films zijn geregisseerd door Mendes.

avatar van de grunt

de grunt

dionj schreef:

Behalve Emmanuel Lubezki.

avatar van pierre18

pierre18

Het lijkt DE Bond FIlm te worden waar je weer tijden naar zit uit te kijken en op zit te wachten. Geniale 'voorpret' . Hopelijk lossen ze de beloofde in. Geniale crew trouwens.

avatar van rkdev

rkdev

Wat. Een. Trailer!

Er is ook een uitgebreidere synopsis vrijgegeven:

Nadat James Bond een cryptische boodschap uit het verleden heeft ontvangen, reist hij op eigen houtje naar Mexico-Stad en Rome. In Italië ontmoet hij Lucia Sciarra, de mooie weduwe van een beruchte misdadiger. Bond infiltreert in een geheim genootschap, waardoor hij achter het bestaan van een sinistere organisatie komt: SPECTRE.

Ondertussen in Londen bekritiseert Max Denbeigh, de nieuwe baas van het Centre for National Security, het gedrag van James Bond. Hij vraagt zich af hoe relevant MI6, de Britse geheime dienst geleid door de nieuwe M, nog is. James Bond schakelt daarom in het geheim Moneypenny en Q in om Madeleine Swann voor hem te vinden. Zij is de dochter van een oude tegenstander van Bond, Mr. White, die meer over de geheimzinnige organisatie SPECTRE moet weten. Als de dochter van een moordenaar begrijpt zij Bond beter dan wie ook.

Naarmate Bond doordringt tot de kern van SPECTRE, komt hij achter de huiveringwekkende connectie tussen hemzelf en de tegenstander die hij najaagt.

dank aan - bondblog.nl voor de vertaling

avatar van Kondoro

Kondoro

Gave trailer. Zin in!

avatar van 606

Vervroeg de Bioscoop datum maar naar 5 November

Spectre begin november in Nederlandse bios|Film| Telegraaf.nl

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

Titelsong Dame Shirley Bassey?

avatar van The Oceanic Six

Dogie Hogan schreef:

Titelsong Dame Shirley Bassey?

Dat zou echt geweldig zijn.

Ik vind Goldfinger nog altijd de beste Bondsong die ooit gemaakt is. Zou een hele mooie hommage aan zowel Bassey als de Bond reeks zijn als ze dit gaan doen.

Maar het zal wel niet gebeuren.