menu

Hier kun je zien welke berichten wood23 als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

American Beauty (1999)

4,0
Deze geweldige film blijft mij boeien, ook toen ik hem voor de vierde keer zag. Hoofdpersoon Lester maakt een geestelijke ontwikkeling door die hem uiteindelijk volkomen onthecht op een hoger spiritueel plan doet komen. Zijn 'verliefdheid' op de pubervriendin van zijn dochter is dan allang een symbool en de liefde wordt dan ook niet geconsumeerd want ze is nog maagd. Ook is dan duidelijk dat dit meisje, zoals iedereen in de film zo haar eigen problemen heeft. Lesters vrouw maakt een tegenovergestelde ontwikkeling door: ze wordt steeds materialistischer en in de grofstoffelijke wereld is uiteindelijk slechts wanhoop, destructie en ondergang te verwachten. De militaire buurman is een tragisch geval apart. iemand die op een andere wijze opgesloten zit in conventies dan Lesters vrouw. Want hij is al jaren lang aan het verbrokkelen, daaraan kan de ondrdrukking van zijn plant geworden vrouw en de mishandeling van zijn zoon niets aan verhelpen. De man is gedoemt (ik zeg hier niet waarom). Die zoon van de buurman blijft boeiend en mysterieus. Hij lijkt, op Lester na, de sterkste van de personages en verlaat uiteindelijk ongeschonden (?) huis en voorstad. De film is tragikomisch maar steeds meer regelrecht emotioneel en ontroerend. De op één na laatste scène, zo prachtig ondersteund door de weergaloze interpretatie van "Don't Let It Bring You Down" door Annie Lennox doet me steeds weer naar adem snakken van ontroering. Een PRACHTFILM die meerdere keren gezien moet worden.

As Good as It Gets (1997)

4,0
Wat een fantastische film is dit toch.
Jack Nicholson is weer briljant zoals gewoonlijk verbaas mij telkens weer over zijn acteertalent.Mooi verhaal over 3 mensen die met hun problemen worstelen.

Leuk grappig en ontroerend het heeft wel een beetje mijn hart veroverd.

4 sterren

Batman Forever (1995)

0,5
Deze film is bijna net zo slecht als batman and robin. Ik weet niet hoe het met de rest van de films van joel schumacher is maar batman films maken kan hij in ieder geval niet.Daarom is het ook een grote opluchting dat batman begins en the dark knight (beide meesterlijke films) van een andere regisseur is namelijk Christoper Nolan.

Batman Returns (1992)

4,0
Deze film heeft net als batman een speciaal plekje in mijn hart veroverd.
Jeugdsentiment ten top.
Dit is een batman film zoals een batman film hoort te zijn.
En wie is er dan ook beter dan Tim Burton om te regisseren.
Michelle Pfeiffer is een prachtige vrouw en als catwoman nog sexier dan dat ze al is.

Jammer dat na batman returns Joel Schumacher kwam en de batman franchise totaal verpest heeft met zijn kleurrijke fantasie wereld die totaal niet bij batman past.
In batman forever en batman en robin wordt het personage gewoon belachelijk gemaakt echt doodzonde.
gelukkig kwam Christopher Nolan met een hele goed comeback.

Tijdloos topvermaak.

Blade Runner (1982)

Alternatieve titel: Blade Runner: The Final Cut

4,0
Blade Runner is een geweldige sci-fi film met een prachtige, verbazingwekkende vormgeving en een geweldige visuele stijl. Het acteerwerk is erg goed, en dat geldt ook voor de spanningsopbouw.
Ik krijg altijd een heel euforisch gevoel van deze film.
Dit vind ik een van de beste films met Harrison Ford een van zijn beste rollen.
En uiteraard ook een van de beste van Ridley Scott.
De donkere beelden en het speciale verhaal zorgen voor een aparte, bijzodere sfeer.
Ook zijn er een aantal mooie actiescenes, met als hoogtepunt de bloedstollende slotscene, waarop je echt op het puntje van je stoel zit.
Dit is absoluut een bijzondere film, die de meeste science-fiction liefhebbers absoluut zal aanspreken, en die door velen als een genreklassieker wordt gezien, waar ik het toch zeker wel mee eens ben. Ook geweldige muziek van Vangelis. 4 sterren

Departed, The (2006)

4,0
Martin Scorsese krijgt het gewoon weer voor elkaar,ik heb bijna alle films van hem gezien en ik vind ze stuk voor stuk briliant. Weer een steengoede film met meesterlijke acteurs en een onwijs goed en spannend verhaal. Deze film behoort tot een van mijn favorieten. Echt helemaal top.

Diamonds Are Forever (1971)

Alternatieve titel: Ian Fleming's Diamonds Are Forever

3,0
Ondanks dat ik dit een van de mindere bond films vind, zijn de bond films toch jeugdsentiment voor mij en dus ook deze Diamonds are Forever. Het is een beetje een rommelige film maar verder niet storend. Dat gedoe met die klonen voegt niets toe maar als dat alles is. Sean Connery doet het nog steeds heel goed in zijn laatste officiële bond film. Mr Wint en Mr Kidd zijn het sterkste punt van deze film. 3 sterren

Edward Scissorhands (1990)

4,0
Een grandioos sprookje, die boeit en ontroerd van het begin tot het eind. Uiteraard weer prachtig geacteerd in een prachtrol van Johnny Depp en fantastisch geregiseerd door meesterverteller Tim Burton.
In deze film kun je je heel goed in leven in het hoofdpersonage.Fantastisch, grappig, boeiend, ontroerend en een prachtig stukje filmgeschiedenis voor alle leeftijden.

Fargo (1996)

4,0
Briljant.

Het verhaal en de geweldscènes zijn huiveringwekkend en soms onweerstaanbaar grappig tegelijk. Ook de dialogen zijn messcherp.
De scenes volgen elkaar snel op en de waanzinnige details tuimelen over elkaar heen. Ik zal deze film zeker nog meerdere keren bekijken. Terechte Oscars.

Fugitive, The (1993)

4,0
The Fugitive houd je van het begin tot het eide op het puntje van je stoel. De film bevat een geweldig goed verhaal en word gespeelt door een topcast. Ik vind het wel een van de beste thrillers ooit. Deze moet je gewoon gezien hebben!!

Full Metal Jacket (1987)

4,0
Een van de beste films van Stanley Kubrick.
Vooral het begin is erg sterk tijdens het trainingskamp.

Wat betekent trouwens verenigde staten/ verenigd koninkrijk wat bovenaan staat?

Highlander (1986)

Lekkere foute maar o zo vermakelijk film.
Sean Connery is eigenlijk de enige acteur die in deze film echt goed acteert want laten we eerlijk zijn Christopher Lambert heeft nou niet echt veel acteertalent.
Highlander 2 is net zo fout maar evengoed heel vermakelijk,maar de rest is echt verschrikkelijk.

Independence Day (1996)

Misschien een rare vraag opeens maar kan iemand mij vertellen hoe het komt dat de ene film van een regisseur heel goed is,en de andere film van dezelfde regisseur heel slecht is?
.Dat heb ik nooit helemaal begrepen.
.Want dit is een geniale film maar als godzilla bijvoorbeeld is ook van Roland Emmerich is gigantisch slecht

Indiana Jones and the Last Crusade (1989)

5,0
Wat mogen we blij zijn met zo'n legendarische regisseur als Steven Spielberg die het ene meesterwerk na het andere aflevert.
De Indiana Jones films hebben een speciaal plekje in mijn hart veroverd.
Voor mij is het echt jeugdsentiment ten top.
Deze film is echt een meesterwerk in mijn ogen.
The last Crusade vind ik persoonlijk de allerbeste.
Zulke films maken ze tegenwoordig niet meer.
Helemaal geweldig 5 sterren

Living Daylights, The (1987)

4,0
Als ik The Living Daylights vergelijk met de voorgaande Bond-films, dan merk ik wel dat de filmmakers steeds meer mogelijkheden kregen om de films over de Britse geheime agent spectaculairder te maken.
En met de komst van Timothy Dalton wordt het personage, een stuk serieuzer. In Dalton’s vertolking van het door Ian Fleming bedachte personage zie ik dat James Bond emoties, zoals verdriet en agressie laat zien. Het gaat gelukkig niet ten kosten van Bond’s humor, gevatheid en charisma en daarom vind ik het ook geen slechte verandering. Timothy Dalton is wat mij betreft echt een perfecte james bond ze hebben een hele goede keus met hem gemaakt, en je ziet ook dat hij zeker wel een goede acteur is.

De door John Glen geregisseerde film is daarom ook erg vermakelijk. Er is geen overvloed aan spektakel, maar de spectaculaire momenten die er zijn mogen er wezen. Tijdloos topvermaak

One Flew over the Cuckoo's Nest (1975)

4,0
Wat mij betreft een van de beste films ooit.

Jack Nicholson is zoals gewoonlijk weer fenomenaal.

Het is een film die vele memorabele scenes bevat, een film die je als kijker aan het denken zet, die emoties oproept, en die waarschijnlijk grote indruk zal maken, en je zeker bij zal blijven. Vooral het indrukwekkende slot zal je je lang blijven herinneren. Het is een echte klassieker die iedere filmliefhebber gewoon een keer gezien moet hebben.

RoboCop (1987)

4,0
Deze Robocop geregisseerd door Paul Verhoeven is de enige Robocop film die er toe doet. Deel 2 is nog wel redelijk maar 3 is echt bagger'. Paul Verhoeven is een regisseur die altijd interessante feiten en boodschappen in zijn films stopt. Robocop knalde er destijds dan ook flink in. Paul Verhoeven werd in Hollywood afgeschreven toen hij 'Showgirls' maakte, in mijn ogen onterecht. 'Showgirls' vind ik een goede film, het was alleen een film voor een selecte doelgroep, niet voor de massa. Robocop is wel een Hollywoord blockbuster. Nee, Paul Verhoeven kan je niet zomaar afschrijven, volgens mij kent hij geen misser.

Scarface (1983)

4,0
Scarface van regisseur Brian De Palma is een misdaadfilm die ik telkens weer opnieuw kan kijken. Ik vind het echt een briljante film die ten tijde van de release in 1983 voor veel opschudding zorgde. Excessief geweld, zoals de beroemde scène met de kettingzaag, en grof taalgebruik werden niet geschuwd en dat zette kwaad bloed bij veel critici en bioscoopbezoekers. Ook de Cubanen waren niet blij met de door Oliver Stone geschreven film waarin zij werden afgeschilderd als drugshandelaren. Controversioneel of niet, Scarface is nog steeds een van de betere misdaadfilms die er ooit gemaakt is.

Al Pacino speelt misschien wel een van zijn beste rollen ooit in Scarface. Met passie en vol overtuiging speelt hij de rol van een van de beroemdste filmgangsters uit de geschiedenis. Tony Montana is een kleurrijk personage dat met charisma en met een overdosis aan zelfvertrouwen zichzelf weet op te werken naar de top van de georganiseerde misdaad in Miami. Het heeft dan ook niet lang nodig totdat de naar eigen zeggen politieke vluchteling een connectie legt met de lokale drugsbaron Frank Lopez (Robert Loggia). Lopez gebruikt de doortastende Cubaan als breekijzer, maar de succesvolle samenwerking is van korte duur als Tony zich realiseert dat hij Frank niet nodig heeft om de lokale drugshandel naar zich toe te trekken.

Zoals gezegd speelt Al Pacino de rol van Tony Montana voortreffelijk, maar ook Michelle Pfeiffer speelt de rol van Elvira prima terwijl Steven Bauer de rol van Tony’s beste vriend en compagnon uitstekend invult. Het is ook te danken aan het goede acteerwerk, zoals ook dat van Robert Loggia als drugsbaron Frank en Mary Elizabeth Mastrantonio als Tony’s zusje Gina, dat Scarface een geweldige film is geworden.

Met een speelduur van bijna 3 uur lijkt Scarface een lange zit, maar in werkelijkheid kijkt de film heel makkelijk weg. Dit is niet alleen te danken aan het overtuigende acteerwerk van de veelzijdige cast, maar ook aan de wijze waarop het boeiende verhaal is uitgewerkt, de fantastische beelden van de exotische locaties waar de film zich afspeelt en de geweldige soundtrack van Giorgio Moroder, maken Scarface een ongeëvenaarde misdaadfilm die zelfs nog na ruim 30 jaar imponeert en de kijker van het begin tot het einde vermaakt.

Sea of Love (1989)

4,0
Prachtige film !
Goede cast met topacteurs Al Pacino en Ellen Barkin.
Al Pacino is weer fenomenaal.
Heel spannend opgebouwd.
Spanning tussen Pacino en Barkin is te voelen.

Ligt het aan mij of lijkt Ellen Barkin hier erg op Cameron Diaz.

Simple Plan, A (1998)

4,0
Als er iets op je pad komt dat je in de verleiding brengt, is het afwachten wat het met je doet. Wanneer de personages in A Simple Plan worden geconfronteerd met een mogelijkheid om zich van hun financiële zorgen te ontdoen, nestelt er zich meteen een vernietigende factor in het geheel: hebzucht.
De personages worden op den duur geleid door hebzucht.
Liefde, vriendschap en familiebanden brokkelen af.
Kortom: het vertrouwen wordt aangetast - want ieder personage probeert op zijn of haar manier een eigen plan te trekken.
Met tragische gevolgen.
A Simple Plan is een zeer geslaagde thriller.Doet ook erg aan Fargo denken maar die is toch wel wat beter.
Werkelijk alle acteurs spelen voortreffelijk, vooral Bill Paxton vond ik erg goed toch wel een behoorlijk goede acteur.
Het tempo is precies goed: je aandacht verslapt geen moment, en de afloop is verrassend maar toch geloofwaardig.
Wonderlijk dat deze film niet meer onder de aandacht is gekomen. 4 sterren.

Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith (2005)

4,0
Deze film vind ik echt fantastisch. Duidelijk de beste van de 3 prequels. Ik begrijp niet waarom the phantom menace en attack of the clones zo worden afgekraakt dat het de minste films zijn van alle 6 dat merk je aan alles maar het zijn evengoed nog prima films.

Je kunt je goed inleven in de personages, het ziet er spectaculair uit en de special effects zijn prachtig. Ook krijg je goed te zien hoe Anakin Skywalker langzamerhand op tragische wijze verandert in Darth Vader.
Prachtfilm! 4 sterren.

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens (2015)

Alternatieve titel: Star Wars: The Force Awakens

4,0
Wat een fantastische film is dit toch. J.J. Abrams wist duidelijk waar hij mee bezig was aangezien het precies dezelfde sfeer heeft als de orginele trilogie. The last Jedi is een zeer goede opvolger maar deze is toch net Iets beter. 4 sterren

Street Fighter (1994)

0,5
IH88 schreef:
“All I want to do is rule the world, is that so much to ask?”

Haha, wat een onzinnige film blijft dit toch. Op sommige momenten is Street Fighter nog best vermakelijk, en het is allemaal zo slecht dat je soms met een glimlach naar alle onzin zit te kijken. De acteurs, de dialogen, het kinderachtige verhaal etc. Je zit er soms met plaatsvervangende schaamte naar te kijken. Gelukkig weten de acteurs, met Van Damme en Julia voorop, in wat voor film ze spelen en schmieren ze er lustig op los.


Ik had het niet beter kunnen omschrijven ik vind het nog bijzonder dat deze film hier op mm evengoed nog bijna 2 sterren krijgt. Ik heb hem een halve ster gegeven want meer is deze film ook niet waard.

Terminator 2: Judgment Day (1991)

Alternatieve titel: T2 - Terminator 2: Judgment Day

4,0
Ja dit is toch wel een van de beste actiefilms ooit gemaakt het verbaasd me daarom ook niets dat hij in de top 250 staat. James Cameron is duidelijk een van de beste regisseurs die er zijn aangezien gewoon al zijn films heel goed zijn. Misschien wel mijn all-time favorite. Wat een briljante film, de spanning, de dreiging, de duisternis; allemaal draagt het bij aan het uiteindelijke resultaat; een absoluut meesterwerk!! Het is zijn tijd ook ver vooruit met de special effects vooral die robot T-1000 is super knap gemaakt,nog steeds indrukwekkend na al die jaren.
En dan de muziek, die hoef ik eigenlijk niet eens te noemen, onovertroffen. Ondanks alle technische innovaties in de filmindustrie is deze film nooit geevenaard. Kortom, legendarisch materiaal!!

Terminator, The (1984)

4,0
Ik heb deze toevallig in de afgelopen week weer gezien. Briljant! Als je beseft dat dit voor die tijd niet alleen een baanbrekende, maar ook een angstaanjagende film was.
In de basis is deze film verschrikkelijk goed in elkaar gezet.
Het verhaal is ijzersterk en zijn tijd ook ver vooruit dat maakt het ook zo goed en de spanning is om te snijden.
Bijna 30 jaar na release imponeert de actiefilm nog steeds.
Het is een duistere en spannende prent die een naargeestig sfeertje en bombastische actie bevat. Dat maakt het een heerlijke ‘no-brainer’ die van het begin tot het einde vermaakt. Ik kan keer op keer genieten van deze klassieker.
Tijdloos top entertainment.

Total Recall (1990)

4,0
Arnold Schwarzenegger, Sharon Stone en Paul Verhoeven zijn een gouden combinatie. Total Recall is geweldige actie en met een interessant verhaal. Het bouwt zich heel goed op. Dat kan je wel overlaten aan Paul Verhoeven, en Arnold is een acteur die kneedbaar is, Sharon Stone hele mooie vrouw in deze film zij speelt ook een geweldige rol. Een minpuntje vind ik sommige special effects. Dat ziet er anno 2010 ietwat gedateerd uit, dat is niet zo strak, maar eigenlijk doet dat geen afbreuk aan de film.

Watchmen (2009)

Deze film is echt dom, het enige leuke eraan was Malin Akerman aangezien ik dat een hele mooie vrouw vind.