• 9.329.624 stemmen

Highlander II: The Quickening (1991)

Actie / Sciencefiction | 91 minuten / 109 minuten (director's cut)

Genre: Actie / Sciencefiction

Speelduur: 91 minuten / 109 minuten (director's cut)

Alternatieve titels: Highlander 2: De Bezieling / Highlander - Le Retour

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Frankrijk

Geregisseerd door: Russell Mulcahy

Met onder meer: Christopher Lambert, Sean Connery en Michael Ironside

Releasedatum: 16 augustus 1991

Plot Highlander II: The Quickening

"It's a kind of magic."

Het is het jaar 2024 en de ozonlaag boven de aarde is compleet verdwenen. Om vele doden te voorkomen werkte Connor MacLeod aan een speciaal schild dat de zon moest tegenhouden. Maar sinds z'n overwinning in de vorige film zijn er geen Immortals meer en daardoor is hij nu zelf sterfelijk geworden. Als MacLeod eenmaal een oude man is geworden komt er opeens een groep Immortals te voorschijn. Ze blijken van een andere planeet te komen.

Connor 'The Highlander' MacLeod

Juan Sanchez Villa-Lobos Ramirez

Louise Marcus

avatar van Tarkus

Tarkus

Tarkus schreef:

Deze film is een heel stuk minder dan het eerste deel.

Het verhaal is veel te langdradig en te lang (heb de director's cut gezien) om te blijven boeien.

Ook de vertolkingen zijn niet zo goed als in het eerste deel, ook niet van Michael Ironside, normaal een van mijn favoriete acteurs.

Hopelijk is deel 3 weer beter.

Blijf dit de mindere film van de reeks vinden.

Té lang en te saai.

avatar van Left4Dead

Left4Dead

Halve ster eraf, dit is toch echt wel bagger na het mooie verhaal in deel één. Mulcahy is echt een vreemde eend in de bijt met een paar goede maar vooral slechte producties. Tja, Ironside als schurk is altijd leuk maar komt in geen velden of wegen in de buurt bij Clancy Brown als Kurgan in het eerste deel.

Lambert is een stijve kruk en waarom Connery toegestemd heeft voor zijn rol is me volledig onduidelijk. Madsen is dan gelukkig nog een welkome prachtige verschijning. Een paar scenes die volkomen uit het niets ontstaan zijn verbazingwekkend, wie heeft er zo gerommeld met het script dat het zo slecht is. Vooral de scene dat Ramirez ten onder gaat met onder begeleiding van het Amerikaanse anthem, om over je nek te gaan.

Al met al valt er veel te zeggen over dit broddelwerkje, het rest mij om aan te geven dat ik het een totaal stuk prutswerk vind.

avatar van Phantasm

Phantasm

Beter dan zijn voorganger.

avatar van wood23

wood23

Een van de meest gehoorde kritiekpunten op Highlander 2 is dat de film te veel afwijkt van de originele film. Maar is dat echt erg? In plaats van de formule van de eerste film te herhalen, probeert Highlander 2 de mythologie uit te breiden, nieuwe thema's te introduceren en de franchise een compleet andere richting in te sturen.

Hoewel de uitvoering misschien gebrekkig was, is de ambitie achter Highlander 2 onmiskenbaar. De film was niet bang om risico's te nemen, en in een tijdperk waarin veel sequels simpelweg hun voorgangers herhalen, is dat iets om te waarderen.

Conclusie: Een film die het waard is om te herwaarderen

Nee, Highlander 2 is geen perfecte film. Hij is rommelig, bevat bizarre creatieve keuzes en had last van verstoringen die de oorspronkelijke visie in gevaar brachten. Maar onder de tekortkomingen schuilt een gedurfd sciencefiction-epos met opvallende beelden, leuke acteerprestaties en een unieke cyberpunk-esthetiek