• 9.175.876 stemmen

Highlander III: The Sorcerer (1994)

Sciencefiction / Actie | 106 minuten

Genre: Sciencefiction / Actie

Alternatieve titels: Highlander: The Final Dimension / Highlander 3: The Final Conflict / Highlander: The Magician

Oorsprong: Canada / Frankrijk / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Andrew Morahan

Met onder meer: Christopher Lambert, Mario Van Peebles en Deborah Kara Unger

Releasedatum: 27 april 1995

Plot Highlander III: The Sorcerer

"Throughout time they have hunted each other fulfilling the prophecy, that there can be only one."

De derde film speelt zich af in 1994 en is een prequel van de tweede film. Na de dood van zijn vrouw Heather vertrekt Connor MacLeod naar Japan. Hij wordt gevolgd door de slechte Immortal Kane en al spoedig vechten ze op leven en dood. MacLeod weet Kane op te sluiten in een grot. Honderden jaren later weet Kane zich te bevrijden en hij is uit op wraak.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van Ha ha ha

Ha ha ha

IJzersterke actiefilm!

avatar van De Knip

De Knip

mmmmm wordt denk ik de 2e film van vanavond. Eerst maar wat biertjes opzuipen en we hebben een heerlijk filmavondje. Christopher Lambert is een lekkere slechte acteur. Daar kan je dan ook weer van genieten.

Ik heb die hele Highlander-reeks maar gemeden, maar een kameraad van mij (Buurman Zijlstra op deze site) is een groot fan van Lambert. Dus ik móet wel

FunkStarr

Zeer matig en overbodig vervolg. Deel 1 en 2 zijn goed, maar deze vind ik maar saai. Ook zonder Connery helaas...

avatar van De Knip

De Knip

Biertjes hebben louter gewerkt op mijn complete inlevingsvermogen in deze film. Die heeft sowieso al niemand. Ook niet als je deel 1 en 2 hebt gezien. Voor superstar Christophert Lambert toch nog een eentje:

BTW: ervoor de bijna vergeten klassieker L.A. Confidential gezien. Fantastische film! Top in bad cops, misdaad en thriller movie.

avatar van mnrk

mnrk

Helaas heeft deze Highlander uit de reeks het niet gehaald bij zijn voorganger(s)...

De punten zijn dan ook voor Christopher Lambert en Deborah Kara Unger en de zeer zware stem van Mario Van Peebles .

Wel leuk gedaan was het terugkomen op de 1e Highlander film in New York.

avatar van Buurman Zijlstra

Buurman Zijlstra

Geweldige landschappen en een excellerende Lambert. De rest was alleen crap.

avatar van dilly23

dilly23

Deel drie vind ik een acceptabel vervolg op de originele film. Lang niet zo sterk als het origineel, maar wel veel beter dan deel twee. Ik heb me wel vermaakt...............

avatar van MovieHolic

MovieHolic

Vergane glorie

avatar van RuudC

RuudC

Hier kan ik nog altijd niks mee. Waar ik The Quickening een zwaar ondergewaardeerde film vind, kan ik me hier heel goed vinden in de lage waardering. Als vervolgdeel vind ik het verhaal te geforceerd en ongeloofwaardig. In weze wordt hier de gathering ontkent van het eerste deel. The Sorcerer faalt echter op meer vlakken. De gevechten zijn ineens stukken minder en bovendien barslecht geschoten. Het hele stuk met Nakano heeft in het prille begin nog wel potentie, maar zodra zijn tovenaarskunsten aan bod komen, verziekt dat de hele film. Mario van Peebles is me te clownesk als badguy en mag nog niet eens in de schaduw staan van de Kurgan en General Katana. Dan vind ik zijn sidekick met zijn droge ‘shut up’ tenminste nog komisch.

Waar de eerste twee films nog professionele producties zijn, straalt hier het amateurisme er vanaf. De kwaliteit komt eerder overeen met die van de tv-serie (waar ik ook nooit echt van onder de indruk was). De verwijzingen naar de eerste film worden op den duur een beetje zielig. Zeker de nieuwe romance dat het hartverscheurende moment met Heather moet doen vergeten. Ook dit komt kwalitatief niet eens in de buurt. Andere stukken lijken bepaalde momenten uit de eerste films zelfs tegen te spreken. The Sorcerer is als toevoeging op de Highlander saga behoorlijk overbodig. Christopher Lambert heeft misschien wel de mooiste tegenspeelster, maar speelt ook hier duidelijk zijn minste rol.

FunkStarr

Vooruit, hij viel eigenlijk nog wel mee. Goed is het niet, maar wel enigzins vermakelijk.

avatar van 606

• 11993 stemmen

FunkStarr schreef:

Inderdaad, best nog wel te pruimen hoor.

2,5 ster

avatar van Sid-the-gekste

Sid-the-gekste

Is een aardige film alleen sommige stukjes iets te overdreven.

Maar wel een goed verhaal erin

avatar van jerry r

jerry r

beter dan het onnozele deel 2 die vond ik veel slechter dan deze.

ook de director's cut van deel 2 maakt de film niet beter.

deel 1 is de beste van alle Highlander films.

RuudC schreef:

Met alles eens, maar hij is nog wel vermakelijk op sommige punten. Ik vind The Quickening ook ondergewaardeerd, maar deze staat dan weer net iets te laag vind ik. Is wel zo'n typische 2/2.5* film dit.

avatar van Tarkus

Tarkus

Tarkus schreef:

Deze is iets beter dan deel 1 en zeker beter dan het tweede deel.

De special effects beginnen nu tenminste op iets te lijken en ook het scenario, dat ik deel 2 niet veel voorstelde, is hier wel goed.

Het is ook de eerste film zonder Sean Connery, maar dat gemis wordt ruimschoots opgevangen door de prachtige verschijning van Deborah Kara Unger, een actrice die ik altijd al heb bewonderd en niet altijd naar waarde wordt geschat.

Ook hier blijf ik bij mijn eerste mening. Wel aan toevoegen dat het bijzonder spijtig is dat de DVD een letterbox formaat van beeld heeft en dat het geluid maar 2.0 is, daar de twee vorige films 5.1 hadden en ook wide screen !!

avatar van Phantasm

Phantasm

Een heel minder vervolg dat wel maar niet echt slecht.