• 9.376.795 stemmen

Highlander III: The Sorcerer (1994)

Sciencefiction / Actie | 106 minuten

Genre: Sciencefiction / Actie

Alternatieve titels: Highlander: The Final Dimension / Highlander 3: The Final Conflict / Highlander: The Magician

Oorsprong: Canada / Frankrijk / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Andrew Morahan

Met onder meer: Christopher Lambert, Mario Van Peebles en Deborah Kara Unger

Releasedatum: 27 april 1995

Plot Highlander III: The Sorcerer

"Throughout time they have hunted each other fulfilling the prophecy, that there can be only one."

De derde film speelt zich af in 1994 en is een prequel van de tweede film. Na de dood van zijn vrouw Heather vertrekt Connor MacLeod naar Japan. Hij wordt gevolgd door de slechte Immortal Kane en al spoedig vechten ze op leven en dood. MacLeod weet Kane op te sluiten in een grot. Honderden jaren later weet Kane zich te bevrijden en hij is uit op wraak.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van tovenaar

tovenaar

Het spijt me mensen... ik had hier nooit aan mee moeten doen! Zo'n slechte film.. maarja, voor geld doe je veel he.

Ik zal beloven dat ik nooit meer in zo'n slechte film zal spelen!

avatar van Sjan

Sjan

Ik wou potverdomme dat ik net zo'n zware stem als Mario van Peebles had

avatar van tovenaar

tovenaar

Als je dan maar niet met die zware stem weer "potverdomme" zegt

Dat past er niet echt bij

avatar van andre

andre

Rekken en erbij blijven.....

Wat een drama.

Zowel het highlander verhaal als Lambert glijden steeds verder de heuvel af.

avatar van Mangoman

Mangoman

Magere film. Wel beter als Highlander 2 en is eigenlijk de sequel van deel 1. Het was niet de moeite waard.

Van mij 2*.

avatar van MWX

MWX

Afgrijselijke film. d'r zat gewoon geen enkel goed stuk in. ook natuurlijk het gemis van Sean connery.

avatar van blitzwingz

blitzwingz

"There can be only one" is dus niet een absolute waarheid, met onsterfelijken die nogsteeds overal opduiken..

avatar van Mischa

Mischa

Amerikaans commentaar op de Highlander-vervolgfilms:

"There should have been only One"

avatar van nothingness

nothingness

Ik heb een zwak voor de Highlander reeks

avatar van film88888

film88888

een heel minder vervolg dat wel maar zo van heeeeeeeeeeel slecht nee dat vind ik niet hij viel wel mee vond ik hoor maar soms was het wel wat overdreven maar hij viel wel mee ik geef hem een 3

avatar van veron35

veron35

Dit is toch wel de op een na beste highlanderfilm. Deel 2 sloeg helemaal nergens op maar deel 3 vind ik een goed vervolg op deel 1. Ik houd ook gewoon van de highlander films.

avatar van silverfaustx

silverfaustx

deze film is echt heel erg slecht

en ik vindt highlander 1 goed

avatar van DragQueen

DragQueen

Dit was een beter vervolg geweest op deel 1, op zich geen slechte film. en bij vlagen leuke actie. en natuurlijk christopher lambert. peebles is wel een betere bad guy als ironside. dus er is vooruitgang, al blijft het script magertjes. wel vermakelijk op zich. 3 sterren.

avatar van korenwolf

korenwolf

Kort:

"Bizar slechte film met één mooi moment".

Lang:

"Nogmaals korte statement, maar nu met: waardeloos acteerwerk, en gewoon drama beelden. Dat van die japanse insteek is wel het dieptepunt van alles. Goed, dat MacCleod na de dood van Heather is doorgereisd naar Japan zou kunnen, maar als dat zo is, zou het afgespeeld moeten hebben tussen deel 1 en 2 in. Je ziet er helemaal niets van terug in wat een trilogie zou moeten zijn. Het is gewoon een los verhaal, erg overdreven en nogmaals gewoon drama geacteerd. Gelukkig kan ik hem los zien van deel 1 want dit is accute afbreuk aan het geheel.

"Wat dan wel erg mooi is, is de Bonny Portmore/Back in Time scene als hij "teruggaat naar de plaats waar het allemaal begon".

Dit beschrijft ook goed wat ik voelde bij deel 1: zie Highlander 1 recentie.

Dit had een mooie deel 2 kunnen zijn waarop verder ingegaan had kunnen worden. Verder hadden ze er niets bij moeten verzinnen, dan had je een waanzinnige tweeluik gehad. Gewoon Highlander 2 die nog eens terugkijkt op de tijd, nog 1 avontuur beleefd en dan einde. Maar goed, makkelijk praten, zo is het niet en nu is het een film die totaal niet pakt, kwalitatief uitermate teleurstellend en om te vergeten.

Ook hier weer die niet-ontdekte fout in de tijdslijnen die ik maar niet kan ontdekken.

Veron35 schrijft dat hij van de Highlander films houdt. Dat doe ik zeker ook, maar dit vond ik gewoon slecht. Highlander onwaardig!

Eerlijkheidshalve dien ik wel te zeggen dat deze meer bij deel 1 in de buurt komt dan deel 2, maar dat kan mij niet weerhouden van een 1,5* beoordeling. En die is verdiend in de scene dat hij terug gaat naar de Highlands.

Op Youtube staat een prachtige Highlander Tribute!!

avatar van Wouter

korenwolf schreef:

K

Welke vind je dan nog meer goed, naast het eerste deel?

avatar van korenwolf

korenwolf

Wouter schreef:

Welke vind je dan nog meer goed, naast het eerste deel?

Oke, kleine nuance.......het Highlanderverhaal is waar ik van hou!

Het eerste deel is fantastisch, en dan vind ik dit gewoon slecht.

Jammerlijk(e) vervolg(en), hou het daar maar op!

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

Verdient in de flop 100

avatar van LEIDENAAR187

LEIDENAAR187

Jammer dat er zo weinig gedaan word met het concept van de highlander.

Je kan zoveel mooie kanten op.(bedoel hiermee alle highlander films die allemaal weinig voorstellen)

Een Ridley Scott,James Cameron,Peter Jackson of Steven Spielberg zouden zich aan een paar films moeten wagen,wat een heerlijke films a la gladiator @ saving private ryan zou je kunnen afleveren,in ieder geval in die prachtige omgevingen.

Je zou een 1ste deel kunnen maken waarin highlander(gespeeld door Edward Norton ) leeft in de egyptische tijden,wat een omgeving en klassieke film zou je kunnen afleveren!

Waarin die zelfs een scene deelt met Cleopatra of Ceasar!

Een 2e deel die zich afspeelt tijdens middeleeuwen in de 6e eeuw ofzo,waarin die (bijvoorbeeld) king arthur himself tegen het lijf loopt!

Je zou een gedenkwaardige film a la braveheart kunnen afleveren.

Een mooi spektakel.

Een 3e deel tijdens de wereldoorlog,de 1ste of de 2e,een highlander al zolang leeft kom in de oorlog terecht,oog in oog met hitler komt die zelfs te staan.

Ach,noem het maar op.

Wat ik bedoel is dat je echt prachtige films zou kunnen afleveren met zo'n concept,maar er word niks mee gedaan.

De highlander leeft al zolang,gaat niet dood,zoveel meegemaakt,maar wat nou eigenlijk?

Wat was er zo bijzonder in al die films,dan wat gezeik met wijfjes en gevechtten in een bos dat door moet gaan als een decor voor heel lang geleden.

Wat zou het mooi zijn als die deel van de geschiedenis uitmaakt,zij aan zij vocht met king arthur,de liefde bedreef met cleopatra,en persoonlijk hitler vermoordde.

Tja ik noem maar wat voorbeelden hoor.

Nu krijg je saaie verhaaltjes die zich afspelen in saaie omgevingen met wat saaie gevechtten.

Zonde,echt waar.

Wat gebeurt er als je onsterfelijke vastbind in een schip,die je laat zinken in het midden van de oceaan,wat een enge gedachtte,als die daar voor altijd zit.

Of hak z'n armen en benen eraf,hij kan niet doodgaan toch,maar wat dan,als een romp blijven liggen ergens,in een kelder,voor eeuwen...

Je kan leuke dingen verzinnen,mooie omgevingen filmen,mooie gevechtten maken,leuke verhaallijnen,spanning,historisch,drama en humor,je zou klassiekers kunnen afleveren,welke regisseur staat er op????

Maak er wat van!!

avatar van acdc 16

acdc 16

ik vondt deze veel beter als deel 2 van mij krijgt die een 4 ik zie deze films eenmaal graag

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

Dit behoort tot mijn 5 slechtste films.

avatar van Tarkus

Tarkus

Deze is iets beter dan deel 1 en zeker beter dan het tweede deel.

De special effects beginnen nu tenminste op iets te lijken en ook het scenario, dat ik deel 2 niet veel voorstelde, is hier wel goed.

Het is ook de eerste film zonder Sean Connery, maar dat gemis wordt ruimschoots opgevangen door de prachtige verschijning van Deborah Kara Unger, een actrice die ik altijd al heb bewonderd en niet altijd naar waarde wordt geschat.

krosnicky

snap het nie meer aan wat sterft brenda ( macleod zijn vriendin in deel 1 ) nu aan ziekt of aan een auto ongeluk ik snap het nie meer en die nieuwe vriendin en die gedopteerde zoon van hem waar zijn die dan in deel 2 ????????????????

krosnicky

als ze het nu eens bij deel 1 en dit deel gehouden da zou ik het tenminste gesnapt hebben

krosnicky schreef:

kan iemand mij wat uitleg geven

avatar van kirk douglas

kirk douglas

deel twee was bij zijn oorspronkelijke release niet al te succesvol.om dan toch weer wat geld met de highlander te verdienen werd besloten het tweede deel compleet te vergeten.

met een soortgelijk verhaal als in deel een en enkele compleet overbodige flashbacks zou er natuurlijk weer eens een redelijke film gemaakt kunnen worden.

uiteindelijk is deze film ook maar weer een flop geworden.

het te voorspelbare en onlogische verhaal werkt ook niet.

wel een leuke rol voor mario van peebles.

avatar van Metalfist

Metalfist

Ik wou de Highlander reeks al eens een tijd in zijn geheel zien. Deel 1 had ik ooit eens goedkoop gekocht maar die film toen serieus tegen dat het lang heeft geduurd eer ik aan deel 2 begon. Deze paasvakantie is dat toch gelukt dus was het gisteren tijd voor deel 3 in de reeks.

The Sorcerer is overduidelijk het minste deel in heel de reeks tot nu toe. De eerste Highlander had een boeiend concept, de tweede was wat minder maar nog altijd wel de moeite (ik heb wel de Renegade versie gezien die veel beter schijnt te zijn) maar dit slaagt gewoon nergens op. Er zitten teveel continuïteitsfouten in ten opzichte van de vorige delen. De grootste was natuurlijk de politieman die even doodleuk zei dat Brenda in Schotland is gestorven terwijl je toch overduidelijk in deel 2 ziet hoe ze sterft. Nu zat die scène wel alleen maar in de Renegade versie van Higlander II maar toch, een beetje opzoekwerk kan nooit kwaad. Maar ook de toevoeging van de zoon van Highlander is compleet nutteloos en past totaal niet in de lijn van de vorige films. Dit allemaal terzijde heeft dit derde deel nochtans wel wat potentie. Het is jammer dat er zo losjes wordt omgegaan met heel het 'There Can Be Only One' concept want de Immortals blijven maar komen. Het is alleen jammer, ik val in herhaling maar so be it, dat er zoveel fouten in de film zitten. Als stand alone verhaal is het nog wel te doen maar heel het idee van Kane als Immortal wordt teniet gedaan doordat Highlander in deel 1 als laatste overblijft. Oké, Kane zat wel in een grot met nog twee andere Immortals maar ik veronderstel dat een kracht als degene die achter de Immortals zit toch wel weet of er nog ergens een aantal overblijven, zelfs al zitten ze 400 jaar in een grot verborgen... Ontzettend jammer want hier had meer ingezeten.

Christopher Lambert is en zal altijd een B-acteur blijven. Daar bestaat volgens mij geen twijfel over maar dat neemt niet weg dat hij wel vermakelijke rolletjes kan spelen. In Mortal Kombat past hij goed maar het 'hoogtepunt' in zijn carrière tot nu toe is toch wel de rol van Macleod. Als ze ooit zouden besluiten om de reeks een revival te geven, iets wat ze voor mijn part wel mogen doen en dan het liefst met een nieuwe verhaallijn waar ze verder deftig op kunnen voortgaan, dan moeten ze de rol gewoon terug aan Lambert geven. Ik zou echt geen enkele andere acteur in de rol van Connor Macleod kunnen zien. Als bad-guy mogen ze gerust weer Mario Van Peebles casten. Verdomme, wat een coole acteur! Hij ziet er niet uit maar dit past perfect in het sfeertje van de rol die hij moet vertolken. Die stem is dan natuurlijk ook fantastisch, voor mij toch de beste schurk in de drie films. Mooie toevoeging aan de reeks is de nieuwe love intrest van Macleod in de vorm van de knappe Deborah Kara Unger. Ontzettend mooie verschijning maar ook een deftige actrice.

Teleurstellend derde deel dat compleet de mist in gaat ten opzichte van de vorige delen. Als je een prequel maakt kan het toch niet moeilijk zijn om alles te laten kloppen? Je hebt tenslotte de uitkomst al maar soit, als stand alone verhaal is het nog niet zo slecht. De cast is weer van hetzelfde niveau als de vorige delen en ook de muziek zit wel lekker.

kirk douglas schreef:

uiteindelijk is deze film ook maar weer een flop geworden.

het te voorspelbare en onlogische verhaal werkt ook niet.

wel een leuke rol voor mario van peebles.

dus als ik het goed begrijp hoort highlander 2 niet bij de reeks

avatar van kirk douglas

kirk douglas

krosnicky schreef:

dus als ik het goed begrijp hoort highlander 2 niet bij de reeks

highlander 2 hoorde eigenlijk na deel een te gebeuren.

deel drie werd eigenlijk ook als opvolger van deel twee bedoeld.

zo stert Brenda in deel twee aan de straling van de zon in deel 3 aan een auto ongeluk.

ondanks deze verwarring blijft deel 2 altijd nog bij de reeks horen dit nieuwe begin was eigenlijk alleen maar omdat het grootste deel van de fans het tweede deel haatte.

het vierde deel endgame wijkt ook van de verhaallijn af.

deze is een soort vervolg op de tv-serie hetzelfde geld voor het rampzalige deel 5.

avatar van sofripa

sofripa

In de flop 100? Duizend keer beter dan deel 2! Dat was echt kansloze rotzotzooi, en werd het monumentale Highlander compleet te grabbel gegooid. Dus deel 3 hersteld het vertrouwen, en nee van Peebles zijn stem is nog niet half zo zwaar als 'the Kurgan'

avatar van BjornH

BjornH

Ben een beetje verbaasd over de lage notering van deze film. Tuurlijk, het is geen hoogstaand werkje, maar in mijn ogen zeker geen flopfilm. Als je hem vergelijk met deel 2, die serieus beroerd was, vond ik deze duidelijk beter. Hij komt in mijn ogen dan ook qua niveau duidelijk dichter bij deel 1 in de buurt dan deel 2.

Daarom ben ik ook trots dat deze film door mijn stem 0,01 is gestegen .