Highlander II: The Quickening (1991)
Genre: Actie / Sciencefiction
Speelduur: 91 minuten / 109 minuten (director's cut)
Alternatieve titels: Highlander 2: De Bezieling / Highlander - Le Retour
Verenigd Koninkrijk / Frankrijk
Geregisseerd door: Russell Mulcahy
Met onder meer: Christopher Lambert, Sean Connery en Michael Ironside
Releasedatum: 16 augustus 1991
Plot Highlander II: The Quickening
"It's a kind of magic."
Het is het jaar 2024 en de ozonlaag boven de aarde is compleet verdwenen. Om vele doden te voorkomen werkte Connor MacLeod aan een speciaal schild dat de zon moest tegenhouden. Maar sinds z'n overwinning in de vorige film zijn er geen Immortals meer en daardoor is hij nu zelf sterfelijk geworden. Als MacLeod eenmaal een oude man is geworden komt er opeens een groep Immortals te voorschijn. Ze blijken van een andere planeet te komen.
Connor 'The Highlander' MacLeod
Jimmy
Hamlet
Horatio
Macmanus
Wat staat deze laag, vond dit een best aardig 2e deel, 2.5 sterren krijgt hij van mij.
chrissie
stem verlaagd naar 2 omdat ik vind dat zowel Ironside als McGinley andere acteurs nabootsen: Ironside doet steeds Nicholsons duivelse lachje na en McGinley lijkt wel een kruising tussen Cleese en Carey. Hoewel ik denk dat Carey toen enkel in Earth Girls are Easy gespeeld had. In dat geval heeft hij misschien hier de mosterd gehaald. Zowel Ironside als McGinley acteren echter heel bedenkelijk, om nog maar te zwijgen van die twee idiote onsterfelijken in het begin van de film.
Bovendien hadden ze wat mij betreft, nooit vervolgfilms op Highlander mogen maken.
andre
Mee eens met vorige schrijver.
Het concept en de uitwerking van Highlander was origineel en enigzins geloofwaardig. Vervolgens wordt de hele mystiek uit deel 1 en waar het onsterfelijk worden om ging, overhoop gehaald door een veel te ver gezocht sf-verhaal over andere planeten e.d.
Jammer.
Ik geef deze film een 1,5
Saving Pvt. Pyle
Totaal onnodig, onlogisch en barslecht vervolg.
Behalve een veel beter script had het eerste deel ook nog Queen en Clancy Brown. Ironside is een goede acteur en was goed als de schurk in Total Recall, maar voor deze rol wordt toch iets anders gevraagd. Ietsje meer een barbaars uitziend iemand aub.
Dit voorbeeld is tekenend voor de rest van die film.
Quentin
Na al het slechte wat ik over deze film had gehoord, viel hij me toch enigzins mee. Als aparte film bekeken, is het allemaal wel aan te zien. Maar alle tegenstellingen, fouten enz. tot het origineel maken de film toch erg matig. Wel mooie sets trouwens. 2/5
Jack Sparrow
Er klopt echt geen snars van deze film in vergelijking met het veel sterkere eerste deel. Hierbij is de film ook nog eens ontzettend vaag en saai. Wat een slechte film zeg,
1,5 ster
bioscoopzaal
Inderdaad. Dit is een van de weinige films die ik tot twee keer toe halverwege heb uitgezet. Pas bij de derde keer kwam ik er helemaal doorheen. Vreselijk gewoon!
Mangoman
Wat een slechte film. Heel de mystic van hoe onsterfelijken op de wereld zijn wordt de grond in gestampt, door een vage verklaring dat ze van een andere planeet af komen. Op 1 of andere manier komt Ramirez ook weer tot leven, terwijl dat er bij de Quickening krachten worden overgenomen van die onsterfelijke, dus van Kurgan en dus ook van Macleod (want hij heeft Kurgan weer gedood). Er klopt gewoon niets van. Deze film vergeet ik als sequel. Van mij 1*
Zombie McGruder
Werd in dit deel niet duidelijk dat de Highlanders oorspronkelijk uit Zeist kwamen?
Mangoman
Ja, dat klopt volgens mij wel. Ik vind het maar een vaag verhaal. Is weer tijd geleden dat ik de film gezien had. Gelukkig kwamen ze daar in de serie en vervolgfilms niet meer op terug.
Minotrax
Is gewoon bagger, heeft bijna niets met het voorgaande deel te maken. Ik stel voor dat deze in de flop 100 komt ipv deel 3, want deel 3 heeft nog een beetje met het 1e deel te maken....
Mischa
Sluit me voor een groot deel bij de vorige schrijvers aan. Highlander was in wezen een heel mooi verhaal over leven, sterven en onsterfelijkheid. Over leven en Dood, zogezegd, en dan zeker spiritueel beladen voor degenen die affiniteit met deze begrippen hebben.
Ik ben er zeker van overtuigd dat het verhaal van de eerste Highlander een heel mooi vervolg kán hebben, en op sommige punten bewijst deze film dat. Er zitten namelijk enkele veelbelovende uitangspunten in dit verhaal: Een oude Macleod die zijn jeugd en idealisme terugvindt teneinde 'de wereld te redden'; het idee van het schild had ook zeker op een interessante manier uitgewerkt kunnen worden; was Connor in deel I nog een soort 'verborgen' held; hier had hij in het verhaal een soort Messiaanse (want onsterfelijke) heldentaak kunen verrichten. Maar helaas, in plaats daarvan komen de makers op de proppen met een laf verhaal over Zeist, slechte dialogen en ontwikkelingen en lachwekkende bad guys (Clancy Brown was tenminste nog redelijk angstaanjagend!)
Daarnaast zijn cameravoering en vooral belichting zwaar onder de maat, en wordt er over het geheel vrijj mstig geacteerd.Van *** naar ** 1/2, het is niet anders
Mischa
En voor Immortals is er ook een prima nederlands woord voorhanden: onsterfelijken. Dekt de lading uitstekend, me dunkt
Quentin
Is de Director's Cut (renegade versie) ook echt stukken beter zoals wordt gezegd?
The Eye
Hoewel deze film niet best is ben en blijf ik een groot Queen fan, dus ja op de soundtrack scoort deze film voor mij dan wel weer
Dennis Evahi
Echt een bar slechte film dit. Bah! Wat een tegenvallende bende dit. Niet te pruimen gewoon.
0.5
Sinner
Matig vervolg op een erg leuke (weliswaar b-)film. Toch is het nog wel enigzins genietbaar als je je verstand op nul zet en gewoon voor de lol kijkt. Bepaalde scenes (vooral met Connery) zijn best genietbaar/grappig en ik vind ook Ironside best wel plezierig om te bekijken (al is het maar om zijn "zo slecht dat het leuk wordt" overacting). Blijft echter wel jammer dat er met het basisgegeven van de eerste film er nooit meer in zijn geslaagd een waardige sequel te maken.
Ook grappig is trouwens dat er maar liefst 3 verschillende versies van deze film te vinden zijn. In de originele komen de Highlanders van de planeer Zeist, in de Renegade cut (directors cut) komen ze uit een ver (hoogtechnologisch!) verleden van onze eigen planeet, en zijn er ook enkele deleted scenes aan toegevoegd, en in de derde (recente) Special Edition zijn er wederom enkele stukjes en nieuwe CGI effecten aan toegevoegd. (overigens bestaat ook van Highlander Endgame maar liefst twee totaal verschillende cuts).
(De Renegade versie is dus degene om te bekijken, maar is nu ook weer niet zodanig verbeterd dat het ineens als "goed" is te bestempellen).
Gray
Ik vond hem als kind geweldig! maar heb eerst deze gezien, daarna pas de 1 en 3, die me ontgoochelde...
BLacqWyng
Veel minder dan de eerste, leuterverhaal, alleen Ramirez plotseling op dat openlucht theater podium is weergaloos. Ze hadden het echt alleen bij de eerste moeten houden.
film88888
spijtig dat deze film zo weinig krijgt ik vond dat deze film nog wel mee viel, een super grappige sean connery die het wel goed dee ik moest veel met hem lachen vooral in de kleren winkel, ik vond wel dat er meer actie in moest inzitten, en die rode lucht liet mij denken aan die lucht in sin city toch een leuke film een 3/5 voor deze film.
metaledje
dat doedelzak nummer wat erin voorkomt bij dat ijzeren ding, iemand enig idee hoe dat nummer heet? zodat ik hem even kan downloaden ofzo..
metaledje
nog steeds vermakelijk ondanks de trieste effecten, ook omdat ik hem vroeger geweldig vond verdiend ie een 3-tje
veron35
De slechtste uit de higlander reeks. slaat helemaal negens op. Deze film heeft helemaal niks met de anderen 3 te maken.
veron35
Ik heb hem net herzien. Ik heb vandaag de Directors Cut op video gekocht en die is veel beter dan de orginele. Hij bevat wel ontelbaar veel fouten, maar ik houd tog van de Highlader reeks. Dus Quentin de directors cut is dus veel beter.
verhoogd naar 4*
DragQueen
Matig vervolg, met een nogal raar toekomstperspectief. er hadden betere dingen verzonnen kunnen worden, om deze aan deel 1 vast te lijmen. ironside als bad guy is niet overtuigend, en mist toch wat. verder een matig script. de enige pluspunten voor mij zijn dan ook lambert, en heel even connory. niet heel slecht, maar hier had meer ingezeten. 2,5 sterren.
Pastichio Rocker
Dit is echt een hilarisch slechte film. En ik heb nooit geweten dat al die Immortals uit mijn woonplaats (Zeist) kwamen! 1 ster omdat ik zo smakelijk heb gelachen tijdens deze film!
A.L.I.E.N
verhoogd naar 4*
wat,bestaat er nu ook al een D.C. versie van.

Highlander: The Source

1994

Highlander
1986

Fan van 'The Wrecking Crew'? Met deze films weet jij ook wel raad

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Der Name der Rose
Historisch / Mystery, 1986