The Hidden (1987)
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Claim tot 100 euro bonus bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+
Plot The Hidden
"It's only human on the outside..."
Een FBI-agent en een L.A.-cop doen onderzoek naar een losgeslagen alien in de straten van Los Angeles. Zij proberen hem op te sporen terwijl de alien zelf bezit neemt van de lichamen van onschuldige mensen en ze transformeert tot bloeddorstige moordenaars.
Lloyd Gallagher
Sanchez
Brem
Barbara Beck

mikey
Briljante opening eindigd na een eindeloos kat/muis spel, met weinig coole bad guy en veel saaie good guys, in een redelijke slotscene. Gered door het goede camerawerk, effecten en actiescenes. Een heel wat betere variant in het alien possession genre is fire walk with me!

Redelijke film waarin een plaatselijke agent samenwerkt met een FBI-agent om een alien te vangen. Deze sci-fi actiefilm is vermakelijke pulp met hier en daar ook wat humor waar gelukkig uit blijkt dat de film zichzelf ook niet al te serieus neemt. De inmiddels lekker foute jaren 80 soundtrack werkt anno 2013 juist in het voordeel.

FillumGek
Vlotte film die geen moment verveeld. Alleen de opening is al genieten geblazen als een bankovervaller in zijn Porsche de politie probeert te ontvluchten. In deze gek heeft zich een alien genest die steeds weer op zoek gaat naar nieuwe lichamen. Zo heb je dus meerdere seriemoordenaars in de film, waarbij Miller toch wel het leukste was.
Wat volgt is een boeiend kat-en-muis-spel tussen de alien en een aantal brave politieagenten. Wat ik vooral zo leuk vond is dat de alien puur naar de Aarde lijkt gekomen om te kloten. Mooie auto's rijden, in het rond schieten en mooie vrouwen versieren wat af en toe voor een lach zorgde. De FBI-agent was een enorme sul, en daardoor was het al snel duidelijk dat ook hij van een andere planeet kwam.
De special effects zijn goed, zeker de alien die het lichaam van Miller overneemt. Erg smerig. Voor de rest geen horrorwaardige moorden, maar alleen heel veel schieten. Goede soundtrack ook weer. Helemaal niks mis mee en spannend tot het eind.

Filmkriebel
Flitsende actiethriller over een buitenaardse parasiet die controle neemt over mensen om misdaden te plegen. . Eigenlijk een film waar ik niks mis over kwijt kan : het bijna grappige onzin-verhaal verhindert nergens dat het vermakelijk blijft. Heel wat geschiet, lange chases, blikschade en een vrij hoge bodycount. Het tempo ligt hoog met die "badass" alien en de 80s sfeer zit er dik in, mede door de soundtrack. De moeite waard.

Left4Dead
Vlot verhaal kijk makkelijk weg, leuke personages en genoeg actie.
Kortom een film met een hoog vermaaksgehalte die nergens verveelt.
Deze heeft de tand des tijd prima doorstaan.
3.5** hier, een 7.5 op de schaal van 10.

Insignificance
Terminalienthing met agenten. Actiefilm met een schepje sci-fi en milde horror die in cult kringen vast een mooi plekje heeft weten te bemachtigen, maar wat mij betreft wat hoger had kunnen staan als het z'n fun ook in het tweede deel van de film had behouden. De grootste lol zit toch voorop en dat begint al meteen met een loeiende, niemand ontziende achtervolging in de straten van Los Angeles.
DeVries heeft een geweldige uitstraling, met Miller wordt het meer en meer lachen (ik hou ook niet van country muziek) en die stripper, ach, lekker toch. Het zijn de leukste behuizingen, maar onderweg raakt het wat van die lollige toon kwijt. Neemt niet weg dat het met het tempo wel snor zit, er heel wat actie aan te pas komt en het kan leunen op zo'n typisch foute vibe. Ik heb me er kostelijk mee vermaakt.

ronnieboy
Geweldige science fiction/horror/aktie film uit de eighties ! Waar blijft die Bluray ??

knusse stoel
Gewoon, weer gewoon een leuke spannende film die als je goed meedenkt, al voor de helft van de film een belangrijk "geheim" prijs geeft maar dat is geen probleem!

90's Kid
The hidden heeft te lijden onder een traag tempo en de constante vraag of het nu bedoeld of onbedoeld grappig is.

tattoobob
Iets overgewaardeerd als je het mij vraagt.
Erg eentonige film met voor die tijd magere effecten.(al zag het er wel grappig uit)
Het kat en muis spel is mij te langdradig en er gebeurt geen moer.
Wel veel bijrolletjes te zien zoals Danny trejo en Lin Shaye....ook zagen we Bobby Sixkiller uit Renegade dood geknald worden
Niet mijn favoriete horror uit dit tijdperk.

baspls
Stop The Thing, The Terminator en Lethal Weapon in een blender en voeg wat 80s Cheese toe. Het resultaat? The Hidden!
3 jaar voor Twin Peaks speelt Kyle MacLachlan al een FBI-agent. Het acteerwerk was voor een dergelijke cop-flic nog best te doen. Michael Nouri deed het ook prima.
Een buitenaards wezen maakt Los Angeles onveilig door bezit te nemen van doodgewone mensen en een slachtpartij aan te richten. Een FBI-agent probeert hem te stoppen samen met het hoofd van moordzaken.
De film was in de eerste helpt af en toe een beetje komisch en er zaten veel typische actie-scènes in. Uiteindelijk werd de film nog een beetje 'serieuzer' en zelfs vrij spannend zelfs. De film is moeilijk in een hokje te plaatsen, een beetje comedy, SF, horror en actie. Toch vond ik het voornamelijk aanvoelen als absurdistische actie-film en helemaal niet als Horror. Al zagen die Alien-effecten er wel lekker goor en creepy uit.
Vond het concept wel wat weg hebben van The X-FIles. FBI, Aliens...
Geinig filmpje, maar niet de beste 80s cheese die ik heb gezien.

Boeikens
Yep, dat is het zowat

The Hidden is een leuke SF/Crime met een horrortintje en doorspekt met heel wat actie en goede dosis humor.
Telkens weer fijn te zien hoe de "gastheer" lekker geschift amok loopt

Het verhaal heeft een denderende vaart met redelijke spanningsboog en goed acteerwerk. En dan onze FBI-man die op het einde lekker de vrouw van zijn collega afsnoept

Noodless
Erg vermakelijke SF-film met veel leuke actiescènes met hier en daar wat horrorelementen. De horror is niet zo aanwezig, maar in die paar scènes wordt het wel goed neergezet. Ook de humor is geslaagd en de sfeer van de jaren 80 wordt ook prima neergezet. Leuke personages en goed acteerwerk. 7/10

MENEER L3GIOEN
Vond het concept wel wat weg hebben van The X-FIles. FBI, Aliens...
Totally agree. Heeft er veel van weg.
Erg leuk 80s filmpje wat vlot loopt, redelijk geschoten en ondanks sporen van gedateerde effecten er nog best degelijk uitziet.
Kyle MacLachlan is trouwens ook erg sterk. Zijn gezicht spreekt boekdelen.

joolstein
Liefhebbers van jaren '80 actie-films worden met deze film zeker niet teleurgesteld. De film zit vol met ontploffingen, geweren (Uzi’s) en pistolen, achtervolgingen met snelle auto's, de gebruikelijke humor en hard-rock muziek. Echter wie meer horror of SF-elementen verwacht, komt bedrogen uit. Afgezien van een mooie scene met body-snatching is er qua horror niets te vinden en al is er wel sprake van buitenaards wezen, zijn werkelijke uiterlijk is maar sporadisch te zien. De Aliens blijven in mensen-vorm met teveel menselijk trekjes, zelfs als ze elkaar bestrijden. Ook vond ik het kat en muis spel te lang doorgaan, na de gebeurtenissen rond Brenda (Claudia Christian) werd de film voor mij dan ook langdradig. Het concept deed mij denken aan een combinatie van The Terminator, They Live en Miami Vice. En gek genoeg moest ik af en toe denken aan het tien jaar later pas uitgekomen Men In Black. Geen idee waarom? Het was voor een tijdje wel vermakelijk maar de eindstreep halen werd voor mij toch vrij moeilijk, een teken dat ik van de ze film niet genoeg heb genoten.

mrklm
Een serie bizarre misdaden stelt de politie voor een raadsel. Detective Tom Beck [Michael Nouri] krijgt echter onverwacht hulp van Lloyd Gallagher [Kyle MacLachlan], een zonderlinge FBI-agent die duidelijk meer weet over de dader. Beck en Gallagher proberen samen de ongrijpbare crimineel in de kraag te vatten. Een vlotte SF-actiethriller met prima special effects profiteert van een scherp script en het prima samenspel van de wereldse Nouri en de excentrieke MacLachlan. Een originele, bijzonder onderhoudende en spannende thriller.

Basto
Erg fijn filmje. En hoewel ik ansoluut geen fan van remakes ben, denk ik dat hier nog veel meer van valt te maken. Als ik Netflix was, zou ik onmiddelijk de rechten kopen. Ijzersterk concept, leuke film.

alexspyforever
- 20758 berichten
Een film die op zich niet verveelt, maar zoals joolstein al terecht opmerkt ben je hier verkeerd als je hoopt op veel horror en sci-fi. Dit is eerder een actiefilm vooral leuk op het moment dat de stripster in de actie werd betrokken. Voor de rest is het vrij standaard en weinig hoogstaand.

DiDa
Ik ken deze titel al vanaf toen ik klein was. Heb hem regelmatig in de videotheek zien staan, maar had hem nog nooit gezien. Zojuist voor het eerst gekeken en hij is me goed bevallen. Onverwacht leuke cultfilm vol vaart en actie. Goede soundtrack en een heerlijke 80's sfeer. Ik hoop dat deze nog eens een goede bluray release krijgt. Misschien via Arrow??

jipt
Fijne foute 80's buddy film. Vooral de scènes waarin de alien op rampage gaat zijn erg tof. 4*

finalman
Blu-Ray? Vergeet het maar. Er bestaat zelfs geen koopvideo of dvd met Nederlandse ondertitels.
Ik heb de originele ex-rental vhs met Nederlandse ondertitels én heb ook de blu-ray aangeschaft uit USA (Engelse ondertitels).

Shadowed
Leuk.
The Hidden bleek een andere film te zijn dan ik vooraf dacht, want waar ik vooral een mysterieuze en intieme film had verwacht kreeg ik een veel lompere en opvallend spectaculaire film voor de kiezen. Die opening alleen al is geweldig, en zet meteen de toon. The Hidden gaat daar alleen niet meer overheen helaas.
Dat neemt niet weg dat regisseur Sholder de snelheid er goed in weet te houden. Al vanaf de eerste minuut wordt het gaspedaal ingetrapt en de film haalt zijn voet er ook nooit echt meer vanaf, waardoor je niet echt de kans krijgt om het als geheel saai te vinden. Gecombineerd met aardige weirdness en wat cheesy effecten komt de film al een heel eind.
Helaas is het zo dat hoe verder de film vordert hoe meer het tempo eruit sluipt. De echt leuke scenes houden op als Boyett zijn laatste scene heeft gespeeld. Niet dat de film direct instort, in tegendeel zelfs, de actie wordt er nog steeds sterk ingehouden, maar de humor gecombineerd met gekte werkt steeds minder totdat je eigenlijk tegen een droge film aankijkt.
Het acteerwerk van de agenten is niet geweldig maar diegene die wat meer ruimte krijgen om iets geks te doen zijn erg leuk. Enkele acteurs weten geweldig een creep neer te zetten en geven daarmee een aardige sfeer mee aan de film. Niet dat de sfeer er ten alle tijden inblijft, maar lang genoeg om de film een verdienstelijk cijfer te geven vanuit mijn kant.
Jammer dat de film na een goed uur wat minder losgaat en enkel de luide actiescenes het nog rechtop weten te houden. Het tempo blijft erin gehouden worden, maar de film kan op steeds minder leunen waardoor het uiteindelijk wat begint te knagen. Verder is dit een best originele film met veel vaart en een knetterende opening. Zo lomp als deze film op enkele momenten is zie je ze niet meer, en dat maakt The Hidden soms erg leuk. Een welverdiende 3,5*.

Point of View
Heerlijke jaren 80 schlock die toch verrassend goed uitpakt. De opening zet meteen ijzersterk de toon: een doorgedraaide braverik overvalt een bank, om daarna in een Ferrari de stad onveilig te maken. Uiteindelijk wordt een regen van politiekogels de man fataal (en helaas de Ferrari ook). Niet lang daarna doen zich soortgelijke voorvallen voor waarbij gezagsgetrouwe burgers ontsporen en keihard de confrontatie met de politie aangaan. Rechercheur Tom Beck (Michael Nouri) krijgt versterking van de mysterieuze agent Lloyd Gallagher (Kyle MacLachlan), die meer lijkt te weten over wat hier precies aan de hand is.
Zag deze film als 17-jarig jochie op video, en was er meteen weg van. Alles wat zo fantastisch is aan jaren 80 films is aanwezig: veel kinetische actie (de schietpartijen en explosies zijn niet van de lucht; let vooral op de scène met Claudia Christian!), goede muziek, veel schreeuwende kleuren (de scène in de platenzaak!) en een bij vlagen hilarische plot die toch solide genoeg wordt uitgewerkt om voor spanning te zorgen.
Dit soort films zijn tegenwoordig helaas een zeldzaamheid geworden. Niet zo verbazingwekkend, want
The Hidden is bij uitstek een exponent van de voorbije jaren 80. Diegenen die houden van een prima SF-thriller met horror-elementen zullen zich met deze film niet vervelen. Voor anderen (waaronder ondergetekende) is het heerlijk pretentieloos, pulpy jeugdsentiment.
En ik noemde de scène in de platenzaak al; let vooral op de posters om te spotten wat er in de Amerikaanse alternatieve muziekscene in de jaren 80 hot was. Net zo vermakelijk als de slaapkamer van Ferris Bueller!

Point of View
Ik had de mazzel bij Fame in A'dam tijdens een zwembad-sale (grote glazen bak gevuld met allerlei goodies) een Britse import-dvd van deze film op te duiken (Entertaiment in Video). Tweede was Enzo G. Castellari's Keoma (1976); ook leuk! Verder idd nog nooit een Europese bluray van deze film gespot. Arrow spammen dan maar, want als dit geen film is die hun doelgroep laat watertanden dan weet ik het ook niet meer. They're gonna cream their jeans!

Iron Maiden
Vlotte voorloper van Man in Black, maar The Hidden heeft genoeg in huis om op eigen benen te staan.

anva69
Er is een Spaanse Blu Ray beschikbaar met Engelse ondertitels, en die is van goede kwaliteit!

Collins
Met The Hidden levert regisseur Jack Sholder een film af die met zijn simpele verhaallijn prima weet te vermaken. De film is een combinatie van actie, horror en science fiction. Het eerste uur bestaat bijna alleen uit de jacht van twee dienaren van de wet op een alien. Een jacht die wordt gekenmerkt door een hoog tempo en lekker veel actie.
De speciale effecten overtuigen. De actie met een aantal achtervolgingen per auto is spannend geënsceneerd. Ook is er een leuke droge humoristische ondertoon die in eerste instantie ontstaat dankzij het onverhulde onbeschofte gedrag van de alien. De mix van actie en humor deugt. De humor is een element dat de film een beetje smeuïg maakt en heeft nooit de overhand. De film stamt uit de jaren 80 en dat is bijvoorbeeld aan het modebeeld goed te zien. Soms is dat ook grappig, maar dat is uiteraard onopzettelijk.
De humoristische ondertoon die de film aanslaat is ook herkenbaar in het acteerwerk van Kyle MacLachlan. Hij zet een merkwaardig personage neer dat nooit goed assimileert met zijn omgeving. Hij speelt een FBI agent die zich terughoudend opstelt, zich onwennig gedraagt in gezelschap, verstijfd rondloopt en absoluut geen flair bezit.Hij compenseert dat met een grote dosis doelgerichtheid, die in beginsel moeilijk is te plaatsen. Het totaalplaatje heeft een komisch effect. Zijn tegenspeler Michael Nouri is zijn tegenpool. Een harde doorgewinterde cop die geen blad voor de mond neemt. De dynamiek is leuk.
The Hidden is een actiefilm gebaseerd op een science fiction gegeven en vertelt zijn verhaal zonder grote omwegen. Geen diepzinnigheid maar gewoon een goed functionerend geheel waarbij je de inhoud niet al te kritisch moet analyseren maar met een grote korrel zout moet nemen. Dat deed ik. Leuke film.

The Hidden II
1994

Arnold Schwarzenegger zegt ja tegen Marvel-film: 'Als de rol goed is', 'Alias Grace'-actrice Samantha Weinstein (28) overleden | MovieMeter Recap

Martin Scorsese kondigt nieuwe film over Jezus aan na ontmoeting met Paus Franciscus

'The Last of Us'-ster Bella Ramsey pleit voor meer erkenning van non-binaire acteurs bij prijsuitreikingen: "Dat is echt belangrijk"

Psychologische thriller 'Shutter Island' van Martin Scorsese verdwijnt binnenkort van Netflix

The Cider House Rules

The Entity
Horror, 1982

White Dog
Drama / Horror, 1982
record storediefstalfbihuman body alien life-formheavy metalmind controlsurrealismegeweldparasite
Realtimes | Publishing Network
Social media