• 9.373.557 stemmen

Met onder meer: Kyle MacLachlan, Michael Nouri en Claudia Christian

Gesproken taal: Engels en Portugees

Releasedatum: 14 april 1988

Plot The Hidden

"It's only human on the outside..."

Een FBI-agent en een L.A.-cop doen onderzoek naar een losgeslagen alien in de straten van Los Angeles. Zij proberen hem op te sporen terwijl de alien zelf bezit neemt van de lichamen van onschuldige mensen en ze transformeert tot bloeddorstige moordenaars.

Lloyd Gallagher

Brenda Lee Van Buren

Lt. John Masterson

Lt. Ed Flynn

Cliff Willis

Jonathan Miller

avatar van ichi

ichi

heee, deze was boven verwachting. Kylie was cool, fx cool, verhaaltje cool. Aanrader voor de liefhebber van vlot vertelde sf/horror.

avatar van Jos2

Jos2

Vraag me af of Lynch deze film gezien heeft. Een link met Twin Peaks zie ik wel.

avatar van Mza

Mza

• 1924 stemmen

Leuke film, ik stond een beetje te kijken toen ik er achter kwam dat het een SF-film was aangezien ik in de verkeerde veronderstelling was dat het een politiethriller was. Maar van dit soort type films houd ik altijd wel. Het gegeven dat die alien mensen kan overnemen geeft een extra gevoel van kwetsbaarheid en daardoor spanning.

Het grootste nadeel aan deze film vond ik het acteerwerk. Zodra mensen waren overgenomen door de alien deden ze een soort acteertruc die totaal verkeerd uitpakt. Het is in mijn ogen ook nauwelijks acteren te noemen zo slecht ziet het er uit. En ik weet dat het de bedoeling is maar toch vraag ik me af of ze niet wat minder als een zoutzak kunnen handelen. Zo zag je meteen al Kyle MacLachlan een zoutzak nadoen en wist je dat hij ook door een alien was overgenomen.

Edit: ik lees net dat verhaaltje boven en zie dat mijn spoilers eigenlijk complete onzin zijn. Die heb ik dan ook maar even weggehaald.

avatar van damon

damon

saaie film......de alien verplaatst zich iets TE veel van lichaam, waardoor het wel erg langdradig wordt. Te gemiddeld

avatar van Joetje

Joetje

Die voortdurende "bezitnemingen" van lichamen kwam me op een gegeven moment echt de keel uit. Erg eentonige film.

avatar van tgk

tgk

beste mensen,

ik zou graag aan deze film willen komen,het liefst op dvd.

heeft iemand voor mij een tip?

alvast bedankt

avatar van FisherKing

FisherKing

Enkel uit op Regio 1 en overal te verkrijgen, waaronder Amazon.com

avatar van Wouter

tgk schreef:

beste mensen,

ik zou graag aan deze film willen komen,het liefst op dvd.

heeft iemand voor mij een tip?

alvast bedankt

Ik kocht 'm bij dvdboxffice.com

avatar van tgk

tgk

ik heb een klein probleempje dat ik geen credit card heb,zijn er dan nog mensen met andere oplossingen?

thankz

Ja, credit card aanschaffen.

avatar van Wouter

tgk schreef:

Nope.

avatar van damon

damon

je hebt toch nu zoiets als een WALLIE card

een soort beltegoed maar dan voor internetwinkelen

kan je dat niet gebruiken?

Wallie wallie

avatar van djelle

djelle

Wat me het meest stoorde aan deze film was voor mij ook het acteerwerk. Het verhaal was tamelijk standaard, maar hier en daar was er zo'n overdreven uit-de-bocht kronkel die echt hilarisch was.

(Ik heb bv hard moeten lachen toen ze 30 keer schoten op één of andere stripteuse (dat de alien ingepalmd had) terwijl ze geen kik gaf natuurlijk. De inspecteur vond het allemaal een beetje bizar. Dan die opmerking van de lijkschouwer: "Ik wil me nu niet moeien hoor, maar er zitten hier 45 kogelgaten in dat mens. Alsof ik nog geen werk genoeg heb!" De arme partner (die eigenlijk ook een alien was, maar van een andere soort heb ik begrepen: waar halen ze het toch vandaan? ) zegt dan eindelijk grotendeels hoe het in elkaar zit, en met al het bewijsmateriaal dat de inspecteur al gezien heeft intussen zou dit een perfect kloppende verklaring zijn, wordt hij dan nog niet geloofd ook door meneer de slimmerik! Dan de briljante finale (persoonlijk één van de plezantste ooit gezien) toen meneer de alien-flik simpelweg de toekomstige president flambeert! Dat was wel het toppunt...)

Er zijn zo nog tal van passages die erg op mijn lachspieren gewerkt hebben. Erg sterk moet ik zeggen, voor een film die niet als komedie bedoeld is. Het was ook soms simpelweg "cool". De manier waarop de alien (verkleed als mens) gewoon alles pakte wat hij wou, elimineerde wie hem in de weg stond, wegscheurde met zijn ferrari terwijl hij zat mee te bewegen op de luide muziek etc... Enfin, diegenen die hem gezien hebben, weten wat ik bedoel. Ik moet wel ook zeggen dat het "herhaaldelijke" (erg voorspelbare eigenlijk) me op momenten ook wat irriteerde/verveelde. (Elke keer opnieuw verwissellen van lichaam...) Maar ja, ergens is dit natuurlijk bijna onvermijdelijk in dit soort films...

De film heeft me ook redelijk verrast in de uitwerking door ondermeer een knappe aanpak in de storytelling (bv de beginscene door het oog gezien van die camera was wel iets apart als intro) en het intressante camerawerk. De vele actie was ook wel kundig gemaakt en zeer entertainend. Fx waren goed, veel scenes waren echt wel vermakelijk en het geheel oogde heel verzorgd en amusant.

Het was een redelijk krom verhaal dat regelmatig nog straffere passages bevatte, terwijl je dacht dat je alles nu wel gezien had (eigenlijk is dit bijna een wansmaak/cult-exemplaar te noemen), dat een leuke en onderhoudende uitwerking heeft met nu en dan zelfs een sterke, verrassende plus. 3,5*

avatar van Ravenstein

Ravenstein

Sterke en energieke B-film die in de loop van de jaren is uitgegroeid tot een kleine cultfilm.

Voor de rest hebben Mza en vooral Djelle het belangrijkste al gezegd...

avatar van finalman

finalman

aangename film! 4****

avatar van 606

Hele leuke sf / horror met een goed verhaal.

Spannend en goed special effects.

Goed acteerwerk.

3,5 ster

avatar van The Hidden

The Hidden

DE film waar het voor mij, als klein kind begin jaren 90, allemaal mee begon. Dit is de film die ik letterlijk al honderden keren heb mogen aanschouwen!

De muziek alleen al is fantastisch! Concrete Blonde- en andere 80's soundtracks die het karakter van de bad guy/girl perfect versterken. Ook de begin- en eindtune zijn prachtig, vooral in combinatie met de originele beginshot met de securitycam.

De acteurs zijn allen stuk voor stuk perfect gecast: De Vries is geweldig met z'n smile in de securitycam en Miller, wat een übercoole gast: I want this car. Willes goes evil: top. Complimenten ook voor Nouri ("I want answers, and I want them NOW"), en de mysterieuze MacLachlan ("FBI").

Let ook op de geslaagde grapjes tussendoor: Gallagher bijvoorbeeld met z'n Alkaselzer/aspirin dilemma, fantastisch!

Of de "just checking out a couple of parking tickets" opmerking @ the record store!

Minpunten kan ik gewoon niet ontdekken (Ok, hou 't Ferrari-logo op de zwarte Ferrari aan het begin van de film goed in de gaten, en je hebt er een ).

Deze film krijgt van mij de volle 5 sterren. En het zal jullie niet verbazen wat er in mn top 10 op 1 staat, of waar mijn naam/avatar vandaan komt.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Lekkere 80's film die paralellen toont met The Terminator en voor McLachlan waarschijnlijk als opstapje diende naar zijn onvergetelijke rol in Twin Peaks. De identiteitswisselingen vond ik leuk. Elk personage bracht wel iets extra's, vooral het laatste. Heerlijk, zo'n 'chick on a rampage' . Jammer vond ik dat het wezen niet prominenter aanwezig was. Een walgelijke openbaring aan het eind had de film net dat beetje extra gegeven, maar ik heb me prima vermaakt.

avatar van Actarus

Actarus

Hééérlijke film die met veel vaart begint, veel fijne humor, maar jammer van het wat zwakke einde....zoals Dutchuga het verwoord, de openbaring miste ik wel...

Voor diegene die een ferm science-fiction filmpje uit de jaren 80' willen meepikken, KIJKEN!

avatar van mister blonde

mister blonde

Gave film. De eerste tien minuten zijn zelfs briljant. Hoewel het verhaal een herhaling van zetten is, zit er in de vele gave scenes genoeg variatie. Heb me kostelijk geamuseerd. Heb sinds kort pas voor het eerst van de film gehoord. Verdient meer bekendheid. 4 sterren.

avatar van Beatboy

Beatboy

Toffe film die ik als kind van 15 jaar best wel eng vond.

avatar van badfans69

badfans69

De filmposter in XXL formaat Link

avatar van gauke

gauke

Een goed, solide, scherp en doelmatig geregisseerde sciencefiction film met een sterk, geestig, sfeervol, koel en haast vrolijk gewelddadig verhaal, dat, dankzij een goed plot, gesmeerd loopt. Hoewel met cliché's die je in dit soort films kunt verwachten, zijn er behoorlijk wat verrassingen en onverwachte verwarringen. De cast speelt de sterke personages uitstekend. Kyle MacLachlan bijvoorbeeld (in de rol van alienjager) is vriendelijk en hartelijk, met een mix van humor, vastberadenheid en gevoel.

avatar van Beertje45

Beertje45

Jongens, wat is dit lang geleden, maar ik herinner me de film nog levendig omdat ik hem destijds grijs heb gedraaid op een VHS cassette die helaas lang geleden gesneuveld is. Staat op mijn verlanglijstje bij aankoopfilms. Een erg coole filmaffiche.

avatar van frolunda

frolunda

Prima sf/horror film met adequaat acteerwerk,goede regie,leuke effecten en ook nog een goed verhaal.Hier is absoluut niks mee

avatar van D-ark

voor de liefhebbers

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11904 berichten

Aldaar dus gisteravond gezien.

Verrassend goede film, met puik spel van McLachlan. Het verhaal heeft allemaal weinig om het lijf, maar de vaart zit er vanaf het eerste moment in, de film bleef de hele tijd spannend en een perfect gedoseerde hoeveelheid humor.... ja, ik heb me hier uitstekend mee vermaakt. Mooie speciale effecten ook.

avatar van erik1677

erik1677

was deze film eigenlijk een klein beetje vergeten, maar vandaag toch weer herzien.En wat een klapper is het toch!

Zoveel jaar na dato nog steeds helemaal top.

Genieten dit!