• 9.375.650 stemmen

Highlander II: The Quickening (1991)

Actie / Sciencefiction | 91 minuten / 109 minuten (director's cut)

Genre: Actie / Sciencefiction

Speelduur: 91 minuten / 109 minuten (director's cut)

Alternatieve titels: Highlander 2: De Bezieling / Highlander - Le Retour

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Frankrijk

Geregisseerd door: Russell Mulcahy

Met onder meer: Christopher Lambert, Sean Connery en Michael Ironside

Releasedatum: 16 augustus 1991

Plot Highlander II: The Quickening

"It's a kind of magic."

Het is het jaar 2024 en de ozonlaag boven de aarde is compleet verdwenen. Om vele doden te voorkomen werkte Connor MacLeod aan een speciaal schild dat de zon moest tegenhouden. Maar sinds z'n overwinning in de vorige film zijn er geen Immortals meer en daardoor is hij nu zelf sterfelijk geworden. Als MacLeod eenmaal een oude man is geworden komt er opeens een groep Immortals te voorschijn. Ze blijken van een andere planeet te komen.

Connor 'The Highlander' MacLeod

Juan Sanchez Villa-Lobos Ramirez

Louise Marcus

A.L.I.E.N

Heb deze al wel es gezien.

Opzich viel de film wel mee maar Highlander in de future vindt

ik toch maar nix.

veron35

Ik mag eigenlijk niks zeggen omdat ik ook veel spelfouten maak, maar vind in de ik-vorm met dt schijven is toch best wel erg...

A.L.I.E.N

nu ja het is dat jij nooit met fouten scrijft he'

en daarbij het is geen les taal hoor

A.L.I.E.N

Overlaatst weer gezien.(heb hem op VHS).
Er is mij wel het een en ander opgevallen.Somige scénes zijn
echt onrealistisch!
voorbeeld als kanata de trein kaapt begint hij duizelingwekend snel te rijden.Als de trein vorrbij een station komt zie je de trein traag rijden en zie je elektrische schokgolven.
Maar wat nog leuker is is dat alle mensen uit de trein vliegen

@vernon35:is dat ook bij de director's cut?

veron35

Dat laatste weet ik niet, maar dat eerste gedeelte van de sene wel.

A.L.I.E.N

Nu ja die mensen waaien eigenlijk uit de trein omdat deze "zogezegt" te snel rijd
Is dat ook in de director's cut?

veron35

Nee, volgens mij is dat niet in de directors cut.

avatar van sofripa

sofripa

Wat een naar/suf/brak/fout/eng geval is dit vervolg. deel 1 superb en dan mogen we er nu achter komen dat Zeist een planeet is. = klopt trouwens. gelukkig is deel 3 weer een beetje 'normaal' . 1* voor Connery.

avatar van korenwolf

korenwolf

Behoorlijk matig vervolg op een geweldig eerste deel.

Dit hadden ze echt anders mogen doen. Een verhaal dat dan ook de lijn van deel 1 doorzet waar deze eindigt. In feite doet dat het wel, maar je moet het goed doorhebben en je fantasie heel erg laten gaan. Maar of dat lukt met deze weergave is maar de vraag.

Het springt van de ene tijdsperiode in de andere en dan ineens is daar verschrikkelijk overdreven Sci-Fi planeetje waar ze dan vandaan zouden zijn gekomen. Dus die Bezieling (lees: stroom uit die pot) is de bron van de onsterfelijkheid? Ik snap het niet zo meer. Ik begreep uit deel 1 dat hij in 15..zoveel is geboren, maar dit zou er dus weer heel veel jaren voor zijn gebeurt??......jammer!

Je moet erg diep kijken en de sprongen in tijd, filmsferen en karakters maken het pittige kost waar ik een zware teleurstelling in vond. Highlander 1 briljant, Highlander 2: heel erg zwak!

Ik heb er maar het beste van gemaakt en een beetje deze lijn ontdekt, puur uit interpretatie want de film toonde het niet:

"Duizenden jaren geleden op die planeet krijgt MacCleod de bezieling en wordt door de dictator (Ironside) teruggestuurd en komt dan in 1500 zoveel op aarde. Dan gaat zeg maar, deel 1 lopen......

In deel 1 krijgt hij de Price die hij uitlegt als sterfelijkheid, de mogelijkheid om kinderen te krijgen, maar ook verstrekkende kennis van zaken.......dan weer deel 2. Die kennis van zaken benut hij in de ontwikkeling van het ozonschild. Connor is oud geworden, maar omdat Kurgan (zie deel 1) heeft gefaald stuurt die generaal weer nieuwe immortals naar wat dán 2024 is en later komt hij zelf"

(niemand trouwens opgevallen dat in de film 2029 het jaar is?)

Ergens klopt er zowieso iets niet maar dat kan ik niet ontdekken. Dit heb ik er globaal maar van gemaakt.....Iemand ideëen?

Deel ze maar, ben benieuwd!

En deze? Zou een mooi inspiratie kunnen zijn voor een nieuwe

Highlander vs. The Punisher

avatar van gauke

gauke

Uitermate slecht vervolg van deel 1.

avatar van Steve-a

Steve-a

De directors/regengade versie is geweldig, maar de producers cut is 3 keer niks. Als je de regiseur ook hoort over de producers is hij daar echt heel pissig op. en terrechecht.

LEIDENAAR187

Jammer dat er zo weinig gedaan word met het concept van de highlander.

Je kan zoveel mooie kanten op.(bedoel hiermee alle highlander films die allemaal weinig voorstellen)

Een Ridley Scott,James Cameron,Peter Jackson of Steven Spielberg zouden zich aan een paar films moeten wagen,wat een heerlijke films a la gladiator @ saving private ryan zou je kunnen afleveren,in ieder geval in die prachtige omgevingen.

Je zou een 1ste deel kunnen maken waarin highlander(gespeeld door Edward Norton ) leeft in de egyptische tijden,wat een omgeving en klassieke film zou je kunnen afleveren!

Waarin die zelfs een scene deelt met Cleopatra of Ceasar!

Een 2e deel die zich afspeelt tijdens middeleeuwen in de 6e eeuw ofzo,waarin die (bijvoorbeeld) king arthur himself tegen het lijf loopt!

Je zou een gedenkwaardige film a la braveheart kunnen afleveren.

Een mooi spektakel.

Een 3e deel tijdens de wereldoorlog,de 1ste of de 2e,een highlander al zolang leeft kom in de oorlog terecht,oog in oog met hitler komt die zelfs te staan.

Ach,noem het maar op.

Wat ik bedoel is dat je echt prachtige films zou kunnen afleveren met zo'n concept,maar er word niks mee gedaan.

De highlander leeft al zolang,gaat niet dood,zoveel meegemaakt,maar wat nou eigenlijk?

Wat was er zo bijzonder in al die films,dan wat gezeik met wijfjes en gevechtten in een bos dat door moet gaan als een decor voor heel lang geleden.

Wat zou het mooi zijn als die deel van de geschiedenis uitmaakt,zij aan zij vocht met king arthur,de liefde bedreef met cleopatra,en persoonlijk hitler vermoordde.

Tja ik noem maar wat voorbeelden hoor.

Nu krijg je saaie verhaaltjes die zich afspelen in saaie omgevingen met wat saaie gevechtten.

Zonde,echt waar.

Wat gebeurt er als je onsterfelijke vastbind in een schip,die je laat zinken in het midden van de oceaan,wat een enge gedachtte,als die daar voor altijd zit.

Of hak z'n armen en benen eraf,hij kan niet doodgaan toch,maar wat dan,als een romp blijven liggen ergens,in een kelder,voor eeuwen...

Je kan leuke dingen verzinnen,mooie omgevingen filmen,mooie gevechtten maken,leuke verhaallijnen,spanning,historisch,drama en humor,je zou klassiekers kunnen afleveren,welke regisseur staat er op????

Maak er wat van!!

Pastichio Rocker

Daar hebben we de serie voor.

Pastichio Rocker schreef:

Daar hebben we de serie voor.

De serie hahaha,duidelijk dat je niet begrijpt wat ik bedoel,al helemaal niet als ik vergelijkingen trek met films als gladiator en braveheart.

De serie is ook beroerd en nergens prachtig of sterk.

Maar gelukkig geniet jij ervan!

Pastichio Rocker

De serie is inderdaad een stuk beter dan de films.

LEIDENAAR187

Ja,maar ook niet onwijs sterk,het is een vermakelijke serie,maar daar is alles mee gezegt.

Ook word het op een gegeven moment allemaal hetzelfde,aan het einde weer een hoofd eraf,weinig boeiends,nergens verrassend.

Word snel eentonig.

Wat ik bedoelde als je goed las is dat je meesterwerken kunt afleveren,of in ieder geval films die je bij blijven.

Die serie is zoveel beter echt niet,de 4e en 1ste film zijn zelfs beter.

avatar van acdc 16

acdc 16

ik vond deze stukken minder maar vondt hem toch toch nog beste leuk van mij krijgt die een 3

avatar van Tarkus

Tarkus

Deze film is een heel stuk minder dan het eerste deel.

Het verhaal is veel te langdradig en te lang (heb de director's cut gezien) om te blijven boeien.

Ook de vertolkingen zijn niet zo goed als in het eerste deel, ook niet van Michael Ironside, normaal een van mijn favoriete acteurs.

Hopelijk is deel 3 weer beter.

krosnicky

connery sterft toch in deel 1 ? . voor de rest goeje film maar dat stuk met connery en dat ze van een ander planeet kommen en dat macleod zo oud is in het begin snap ik niet echt

Pastichio Rocker

Ze komen van de planeet Zeist. Daar woon ik.

krosnicky schreef:

Dat stuk over macleod die zo oud is snap ik nu wel maar de rest nog nie

avatar van SITH_LORD

SITH_LORD

Gauw vergeten deze film, "planeet zeist" hahahaha. Wat een grap is deze film

krosnicky schreef:

Dat stuk over macleod die zo oud is snap ik nu wel maar de rest nog nie

kan iemand me deze film uit leggen

krosnicky

als ze deze nu uit de reeks gadden weg gelaten dan zou ik het wel snappen maar het probleem is naar volgens ik hem niet snap vind ik heb wel de beste highlander tot nu toe want ik heb deel 4 nog niet gezien

avatar van kirk douglas

kirk douglas

de renagade versie is nog best te pruimen.
natuurlijk geen vergelijk met het eerste deel.
maar de directors cut verbeterd hem wel een heel stuk.
dat hele zeist gebeuren wordt geschrabt.
de highlanders zijn nu weer aardbewoners die als straf in een andere tijd gestuurd worden deze vechten tot er een overblijft en die kan terugkeren en kan zijn oude positie weer innemen,of op aarde blijven en aan ouderdom sterven zover ik begrepen heb.
de decors zijn best gelukt.
de acteurs hadden nog plezier aan hun rollen christopher lambert wordt door sean connery en vooral michael ironside gewoon weggespeeld.
dat sean connery meespeeld is aan de geldschieters te wijten die wouden hem er perse bij hebben.
natuurlijk kon dat alleen met een rare plotwending.
doordat er twee versies bestaan zijn er een boel dingen die ondanks de toegevoegde cenes niet logisch zijn.
de duidelijkste fout zit aan het einde: ramirez sterft doordat hij en zijn zwaard verpletterd worden,als de highlander uiteindelijk tegen katana vecht heeft hij deze echter weer in handen!!.nouja in ieder geval het beste vervolg.

krosnicky

volgens mij heeft de highlander reeks 2 verhalen lijnen ze beginnen ale 2 met de film Highlander .

de 1 ste verhalen lijn is

Highlander

Highlander 2

De 2 de verhalen lijn is

Highlander

Highlander : The Sorcerer

Highlander : End Game

Highlander : 5

want als je ze ale 2 samen doet zoals het hoort dan kloppen er een paar dingen niet

avatar van kirk douglas

kirk douglas

highlander 2 was zo een grote flop dat de makers besloten opnieuw te beginnen.

highlander; end game en deel 5 kun je echter ook niet met deel drie samenvoegen.

de laatste twee horen bij de serie.

avatar van Metalfist

Metalfist

It's a kind of magic

Normaal gezien was het het plan om elke dag een Highlander film te zien maar wegens te weinig tijd zit er al een week tussen deel 1 en deze. Voor alle duidelijkheid: ik heb de Renegade versie gezien, de Director's Cut, en naar wat ik heb gehoord zitten daar vrij veel verschillen in met de gewone versie maar de 'gewone' versie heb ik dus nooit gezien.

De reden dat ik achter de Renegade versie was gegaan was omdat ik al meerdere keren had gehoord en gelezen dat die een stuk beter was dan de gewone versie. Dat is trouwens ook een deel van de redenen waarom het zo lang heeft geduurd eer ik deze zag maar ik heb de film op moeten zoeken via alternatieve wegen omdat ik hem nergens in de winkels vond. Hoewel de Renegade versie maar een kwartiertje langer duurt zijn er toch vrij veel verschillen. Het belangrijkste in mijn ogen is dat het idiote idee dat de Immortals uit de ruimte komen compleet van de kaart is geveegd. Maar ook een aantal andere zaken worden duidelijk zoals wat er met Brenda is gebeurd. De geïnteresseerden moeten maar eens bij Imdb onder de Alternate Versions gaan zien naar de verschillende punten. Que verhaal is dit tweede deel in de Highlander reeks minder dan zijn voorganger. Het concept van de Immortals wordt hier niet zoveel gebruikt als in de eerste film, er zijn ook heel wat minder gevechten, maar nu krijgen we een ietwat vaag verhaaltje over een schild dat ons tegen de zon moet beschermen. Waar ik wel last mee had was dat elke acteur zo verschrikkelijk hard moest mompelen. Van Connery was ik dat al gewoon maar Lambert was bij vlagen echt triest, vooral toen hij in het begin een oude man was verstond ik er echt niets van.

Het was trouwens wel leuk om Connery terug te zien. Ik fronste even mijn wenkbrauwen toen zijn naam op de openingscredits kwam maar ik ben blij dat hij er toch nog bij was want hij zorgt vaak voor een leuke anekdote in heel de film. Voor de rest is hij redelijk waardeloos en ook de manier waarop hij terug in de film komt is redelijk wazig maar soit, wat doe je eraan. Lambert is van hetzelfde niveau als in de eerste Highlander. Het is geen fantastische acteur maar voor dit soort filmpjes is hij te pruimen. Michael Ironside was wel een waardige vervanging voor Clancy Brown. Brown blijft fantastisch in het eerste deel maar Ironside doet het meer dan behoorlijk.

Deel 1 van de Highlander reeks had de bekende Queen muziek. Nu ben ik geen grote fan van Queen maar ik moet toegeven dat ik het hier wel miste. Highlander is gewoon niet hetzelfde dus was het wel leuk om MacLeod de jukebox te zien opzetten en dat daar dan 'It's a Kind of Magic' uitknalt en ergens hoor je ook nog 'Who Wants to Live Forever' Qua effecten is The Quickening ook wel wat een verbetering ten opzichte van het eerste deel. Het ziet er allemaal niet meer zo kitscherig uit, met uitzondering van het schild, maar met 5 jaar verschil kun je wel wat effecten verbeteren natuurlijk.

De Renegade versie is denk ik wel het beste om te zien. Er worden een aantal antwoorden gegeven op kwesties uit deel 1 en het verhaal wordt, als ik Imdb moet geloven, beter verteld. Cast is even goed als in het eerste deel maar het is jammer dat er niet meer zoveel met het originele concept wordt gedaan.

avatar van stefyo

stefyo

na al de reacties en berichten op deze site te hebbem gelezen, dacht ik dat ik met een enorm slechte film te maken kreeg! nou heb ik de originele film nog nooit gezien, maar de renegade version viel mij toch behoorlijk mee! sterker nog ik vind de film een waardige sequel van de eerste film! sean connery is een komische noot in de film, en heeft gewoon hilarische momenten! ook christopher lambert zet volgens mij best een goede rol neer! en kijk eens naar de enorm vette momenten die de film kent! bijv. katana die alle mensen in de trein vermoord door enorm snel te rijden, en hoe katana die medewerker van de shield corporation zijn nek breekt, en hoe conner en ramirez in hun auto door al die kogels rijden! moet ik nog doorgaan? minpunt vind ik wel het veel te korte eindgevecht met katana! maar alles bij elkaar gewoon een enorm coole film!

kirk douglas schreef:
de renagade versie is nog best te pruimen.
natuurlijk geen vergelijk met het eerste deel.
maar de directors cut verbeterd hem wel een heel stuk.
dat hele zeist gebeuren wordt geschrabt.
de decors zijn best gelukt.
natuurlijk kon dat alleen met een rare plotwending.

highlander 3 speelt zich af in 1994 en highlander 2 in 2025 of zo iet dus is het logis dat hij ramirez zijn zwaart dan nog heeft wat ik dan niet snap is aan het begin van highlander 2 als hij een oude man is heeft hij geen zwaart en keer ramirez terug met zijn zwaart bij zich . ik vind dit een top saga maar ik snap er niks van