• 12.665 nieuwsartikelen
  • 167.940 films
  • 10.900 series
  • 31.275 seizoenen
  • 626.298 acteurs
  • 195.670 gebruikers
  • 9.159.108 stemmen
Avatar
 
banner banner

Watchmen (2009)

Fantasy / Thriller | 162 minuten / 186 minuten (director's cut) / 215 minuten (ultimate cut)
3,39 2.952 stemmen

Genre: Fantasy / Thriller

Speelduur: 162 minuten / 186 minuten (director's cut) / 215 minuten (ultimate cut)

Oorsprong: Verenigde Staten

Geregisseerd door: Zack Snyder

Met onder meer: Billy Crudup, Jackie Earle Haley en Patrick Wilson

IMDb beoordeling: 7,6 (591.844)

Gesproken taal: Engels

Releasedatum: 5 maart 2009

Plot Watchmen

"Justice is coming to all of us. No matter what we do."

In een alternatief 1985 zijn superhelden in de ban gedaan door de Amerikaanse federale overheid. Waar voorheen superhelden tot het algemene Amerikaanse straatbeeld behoorden, heeft de overheid het superheldenbestaan illegaal verklaard. Wanneer één van zijn oud- collega's in deze onrustige dagen van de Koude Oorlog wordt vermoord, start de gemaskerde burgerwacht Rorschach een onderzoek. Langzaam maar zeker brengt dit een duister complot aan het licht.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Externe links

Volledige cast

Acteurs en actrices

Laurie Jupiter / Silk Spectre II

Dan Dreiberg / Nite Owl II

Jon Osterman / Dr. Manhattan

Adrian Veidt / Ozymandias

Walter Kovacs / Rorschach

Edward Blake / The Comedian

Sally Jupiter / Silk Spectre

Janey Slater

Edgar Jacobi / Moloch the Mystic

Hollis Mason / Nite Owl

Video's en trailers

Reviews & comments


Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.
zoeken in:
avatar van kleintje 2

kleintje 2

  • 456 berichten
  • 857 stemmen

Een erg gewaagde film, maar was erg goed. De Graphic Novel blies me omver, evenals de film.


avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

  • 3393 berichten
  • 2498 stemmen

Andermaal gezien en er helemaal van overtuigd dat het een geweldige film is.

Een hele fijne balans wordt in die zin gevonden dus een grimmige sfeer, dirty characters, een zwaar verleden, een nog zwaardere maar misschien hoopvolle toekomst, een ander perspectief qua heden en superhelden die niet bepaald uitblinken in moed en smetteloosheid maar kwetsbaar zijn, problemen hebben of gewoon in het geval van the comedian, een dikke eikel zijn.

Waar ik normaal totaal op af zou haken is het voortdurende geswitch tussen de karakters, het heden en hun verleden die constant getriggerd wordt door een gebeurtenis of er simpelweg een uitleg komt hoe iemand is. Toch stoort mij dat in deze film helemaal niet. Sterker, ik vind het bijzonder intelligent en goed gebracht. Praktisch iedere karakter is interessant qua persoonlijkheid en verleden. Daarnaast is het alternatief heden en verleden, vergelijken met de werkelijkheid, bijzonder leuk bedacht. Naar het einde vlakt het wat af met de strijd in Veidt zijn ijspaleis/reactor maar krijgt het ook weer een impuls door de discussie tussen Manhatten en Jupiter over wat de waarde van het leven nu eindelijk is. En natuurlijk de clou hoe Veidt op een wel hele wrange en dubbele wijze de wereld van een nucleaire oorlog redt.

Fijne prent, bijzonder stilistisch, prachtig sfeer, mooie karakters, goed geacteerd, prima verhaal en een heerlijke soundtrack met onder meer Jimmy Hendrix, Bob Dylan, Simon & Garfunkel en een trailer op Youtube wordt vergezeld door The Smashing Pumpkins. Ik bedoel wat is er nu mooier, die geweldige openingsvechtsscene met Nat King Cole als muziek, heerlijk...


avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

  • 2064 berichten
  • 15875 stemmen

Heb deze aardige film van 162 minuten vanavond voor de 1e keer gezien op Netflix. Heb mij er mee vermaakt maar is voor mij absoluut geen hoogvlieger. Zoals Lovelyboy al vermelde, is het voortdurende geswitch tussen de karakters, het heden en hun verleden meestal iets waar hij zou afhaken, maar bij deze film het hem niet stoorde. Mij stoorde dat dus wel. De muziek keuze was prima, visueel qua sets en kostuums prachtig en deze laatste aspecten zorgen dan ook voor een matige voldoende. Ik ga dan ook zeker de beide langere cuts niet kijken, want dan vermoedt ik dat deze film een onvoldoende krijgt. Een 3.0


avatar van FlorisV

FlorisV

  • 1718 berichten
  • 721 stemmen

Lovelyboy schreef:

Ik bedoel wat is er nu mooier, die geweldige openingsvechtsscene met Nat King Cole als muziek, heerlijk...

Zeker een lekkere opening maar mijn favoriete scene blijft die van Dr Manhattan onder de muziek van Philip Glass. Ritmisch klopt het gewoon helemaal, het past ook qua opbouw perfect met het muziekstuk, visueel vond ik het geweldig gedaan ook en het onderliggende thema (minder te maken willen hebben met al het gezeik van mensen) vond ik ook interessant.

Ik denk dat echt goede films ook altijd verdeeldheid zaaien omdat de veilige weg meestal tot middelmaat leidt. Snyder heeft vrij boude keuzes gemaakt maar de meeste pakken goed uit vind ik. Alleen die zaag in de gevangenis vond ik een minpunt (en een onnodige afwijking van het boek).


avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

  • 3393 berichten
  • 2498 stemmen

FlorisV schreef:

(quote)

Zeker een lekkere opening maar mijn favoriete scene blijft die van Dr Manhattan onder de muziek van Philip Glass. Ritmisch klopt het gewoon helemaal, het past ook qua opbouw perfect met het muziekstuk, visueel vond ik het geweldig gedaan ook en het onderliggende thema (minder te maken willen hebben met al het gezeik van mensen) vond ik ook interessant.

Ik denk dat echt goede films ook altijd verdeeldheid zaaien omdat de veilige weg meestal tot middelmaat leidt. Snyder heeft vrij boude keuzes gemaakt maar de meeste pakken goed uit vind ik. Alleen die zaag in de gevangenis vond ik een minpunt (en een onnodige afwijking van het boek).

Flex of haakse slijpmachine bedoel je waarschijnlijk ?

Wat je opmerking over de verdeeldheid betreft, het zou kunnen liggen aan de door jouw genoemde keuzes. Ik onderschat daarentegen niet dat een genre iemand gewoon niet ligt. Er zijn films en reeksen die ik best wel erken als goed maar die mij niet aanspreken en een straf vind om te kijken.

Wat overigens de scène betreft met Glass als muziek, die is ook goed.


avatar van kleintje 2

kleintje 2

  • 456 berichten
  • 857 stemmen

Officiële rating (volgens mijn eigen model): 8,2/10

De Graphic Novel was een daverend succes, een van de beste in de markt werd zelfs gezegd. Helaas werd zijn verfilming niet geheel laaiend enthousiast ontvangen. Toch blijft dit een van DC Comics beste adaptie verfilmingen.

Duister, luguber, gewelddadig en helemaal wat je van DC Comics gewend bent. Op een geheel eigen wijze weet Zack Snyder (Man of Steel, Batman v Superman) de Graphic Novel prachtig naar de grote bioscopen te vertalen, waar het uiteindelijke product jammer genoeg niet de lof en de financiën wist te behalen die het eigenlijk verdient. DC Comics heeft na Watchmen weinig films weten te produceren die op uiteindelijk kritisch gebied goed wisten te scoren (The Dark Knight trilogie hierbij uitgesloten). Het waren pogingen tot een dergelijk product waarvan er slechts enkele de halve standaard van Watchmen wisten te behalen. Een van DC Comics beste verfilmingen, die pas na zijn release enige lof wist te ontvangen.

De opmaak en het camerawerk is iets wat je al direct weet te trekken bij de intro van de film. De eerste scéne is al een mooie combinatie van drama, muziek en gevechtschoreografie. De intro die volgt weet je gedurende de hele film in zijn greep te houden. Wat volgt is een geweldig verhaal met diepgang, ruwe bloederige actie scénes, een interessant moordmysterie, intens drama, romances en natuurlijk helden met een masker en gadgets. Alle acteurs weten en lijken goed in hun rol te zitten. Toch is het acteerwerk een van de mindere punten van de film, vooral wat enkele hoofdrolspelers betreft. Toch zijn de gekozen acteurs uitermate geschikt voor hun rol, waarmee Rorsach en Dr. Manhatten er bovenuit steken. Ook Ozimandis en The Comedian zijn een van de betere rollen. De rest van de cast levert, buiten hun acteerwerk, nog steeds een betere prestatie dan bij gewoonlijk andere films.

Wat betreft de effecten is het overtuigend. De visuele effecten waren beter dan de speciale effecten, maar dat moet bij het jaar 2009 ook niet geheel verassend zijn. Toch waren de gebruikte speciale effecten niet geheel gewoontjes, gewoonweg uitbundig te noemen. Vooral de opmaak en uitwerking van Dr. Manhatten en de kills van Rorsach kwamen het beste uit de doeken. De muziek was passen en meeslepend. Vooral bij de intro, gecombineerd met het gewoonweg prachtige camerawerk, wist de muziek je aan te grijpen. Ook bij het einde kwam de juiste muziek te pas. De muziek evenals de effecten zijn geslaagde onderdelen.

Dan hetgeen wat, samen met de verhaallijn, het meeste aangeprezen mag worden. Het camerawerk. Fenomenaal en indringend, dat is hoe een grimmige wereld op het punt van anarchie wordt vertaald naar beeld. Een nog sterkere en duisterdere sfeer is neergezet dan eigenlijk nodig as, maar dat kwam juist ten goede voor het verhaal. Na de moord op Edward Blake (The Comedian), komen enkele gepensioneerde/teruggetrokken gemaskerde helden op een zwarte lijst te staan, waarna er een onderzoek start naar de moordenaar. Een moordmysterie met een zware en huiveringwekkende boodschap op de achtergrond is wat Zack Snyder je aanbied. Een mysterie waar je gedachten naar gaan, met glimpen van een bijna anarchistisch Amerika. Een kernoorlog woed op de achtergrond, en je besteed er amper aandacht aan omdat die aandacht aan het verhaal wordt besteed. Slimme verwerking waarvan je toch elke keer een hapje krijgt toegediend.

Met als eindresultaat een duistere toch emotioneel superhelden moordmysterie, waarin op de achtergrond anarchie heerst. Een beklemt en ongemakkelijk gevoel bij de intensiteit van de kills en huiveringen bij goed gecombineerde muziek en camerawerk, met soms iets wat over de top gevechtschoreografie.

Recensie door: Wouter van de Sanden [AKA Kleintje 2]

Film gekeken op: 19/10/2019

Recensie geschreven op: 29/10/2019


avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

  • 5741 berichten
  • 2289 stemmen

Ik heb deze film nu vijf keer gezien: één keer op TV, daarna twee keer de Director's Cut, en tenslotte twee keer de Director's Cut met de audiocommentaren van eerst de regisseur en daarna de auteur van de oorspronkelijke comic. Veel hieraan is geweldig: voor de plot wordt mooi de tijd genomen zonder dat het verhaaltempo daar onder lijdt, het visuele aspect is prachtig verzorgd (met uitzondering van Dr Manhattan en Bubastis die er ontzettend CG blijven uitzien) en is over het algemeen een feest voor de ogen, en het slot is gematigd positief zonder terug te schrikken voor het morele dilemma dat de wereldvrede wordt bereikt ten koste van een pragmatisch ingezette leugen.

Toch kan ik niet 100% enthousiast zijn over Watchmen. Veel van mijn kritiek heeft te maken met de onduidelijke situering; na vijf maal kijken weet ik inmiddels wel hoe de vork in de steel zit, maar ik heb er lang moeite mee gehad om duidelijk te krijgen wie de oude en wie de nieuwe vigilanten zijn, wat de relatie tussen de ene en de andere generatie is (moeder/dochter, inspirator/bewonderaar), hoe ze elkaar hebben gevonden, wat ze in het gewone leven doen enz. Misschien ben ik hierbij te traag van begrip, maar ik heb het idee dat de informatie zó gefragmenteerd wordt aangereikt dat veel ervan mij bij de eerste kijkbeurten is ontgaan; misschien deed Snyder dat met opzet om de film verteltechnisch en visueel interessant te houden, maar ik heb daardoor te vaak en te lang het idee gehad te "zwemmen" in deze wereld.

Los daarvan, en zo mogelijk nog persoonlijker: buiten Patrick Wilson en Matthew Goode vind ik de acteurs niet zo interessant, en dat geldt eigenlijk ook voor de meeste personages (met uitzondering van The Comedian, die ik niet zozeer oninteressant alswel een uitgesproken eikel vind). Ook dit hoeft niet per se tegen de film te pleiten, want een personage hoeft niet in het gevlij van de kijker te komen om toch boeiend te kunnen zijn, maar in het geval van Watchmen merk ik dat ik daardoor minder dan gehoopt door de film word meegesleept. Ik geef hier toch 4* voor vanwege de superbe vormgeving, de knappe verteltrant en de intrigerende plot, maar eigenlijk had deze film voor mij aan de 5* moeten zitten.


avatar van Maarten0402

Maarten0402

  • 567 berichten
  • 497 stemmen

Deze film destijds met een vriend in de bios gezien. De 162 min. versie. Was toen al onder de indruk van het hele concept en bleef lang na-sudderen.

Gisteravond eindelijk de ultimate cut besteld (duurt wel nog een paar dagen voor ik hem binnen heb helaas... kan niet wachten). Deze en de director's cut nooit gezien dus ben erg benieuwd en heb na zoveel jaar heel veel zien om hier lekker voor te gaan zitten.


avatar van MisterJames

MisterJames

  • 103 berichten
  • 219 stemmen

Een bijzonder deprimerende superheldenfilm. Het plot is een stuk donkerder en serieuzer dan andere superheldenfilms, alle persoonlijke dilemma's van de superhelden worden benaderd, en er word ook wel duidelijk gemaakt dat ze niet een en al goed zijn en hun eigen problemen hebben. Persoonlijk vond ik de Comedian, Dr. Manhattan en vooral Rorschach wel de meest interessante karakters, die andere superhelden waren oke, een stuk minder boeiend wel. Er zit een donker sfeertje in, en de hele geschiedenis van de karakters vond ik aardig boeiend. Het verhaal vond ik persoonlijk te lang, er word teveel achtergrondinformatie verteld, soms is dit nodig, maar in dit geval verbleekt het plot nogal daardoor. En het feit dat Ozymandias eigenlijk de bad guy was deed me niet zo heel veel, zeker aangezien hij nieteens zoveel in beeld is geweest. Daarintegen roept het einde wel wat interessante morele vragen op. Er zat ook behoorlijk zieke actie in (Rorschach die een emmer frituurvet over iemand heen gooit, Dr. Manhattan die mensen laat exploderen) waar ik af en toe stiekem van genoot. De openingsscene met Times Are Changing op de achtergrond is erg leuk gedaan (net als wat Snyder met Johnny Cash deed in de opening van Dawn Of The Dead), evenals andere scenes waar classics op de achtergrond werden geplakt, een prima soundtrack in ieder geval. Wat me ook wel tegen stond was het constant deprimerende gezwets, er hadden hier en daar wel een paar humoristische stukjes in gemogen.

Een bijzondere en gave setting, met goeie actie en een dikke soundtrack, alleen duurt het allemaal te lang en had het verhaal een stuk vlotter kunnen verlopen zonder al die opvulling, 3,0!


avatar van Duke Nukem

Duke Nukem

  • 1574 berichten
  • 1862 stemmen

Ik ben geen fan van Zack Snyder en hij bevestigt met Watchmen (2009) nog maar eens dat hij vooral saaie en deprimerende films produceert. Enkel Dawn of the Dead (2004) vind ik nog wel de moeite waard, maar dat is dan weer een remake dus niet bijster origineel.

De halve film zit je naar donkere beelden te kijken, waarschijnlijk om de deprimerende toon die Snyder nastreeft nog extra te onderstrepen? Rorschach doet hard zijn best om de stem van de Batman van Christian Bale na te bootsen. Die voice overs van hem zijn dan ook erg irritant. Doctor Manhattan ziet er dan weer vrolijker uit als blauwe, lichtgevende bodybuilder. Ook Patrick Wilson als Batman, ik bedoel Night Owl, bakt er in deze film niets van.

De actie is lekker gewelddadig, met veel vertraagde beelden om dramatisch over te komen. Hoewel het na het eerste indrukwekkende openingsgevecht wel snel weer stilvalt.

De muziek is wel leuk, zo krijgen we o.a. liedjes voorgeschoteld van Nat King Cole, Bob Dylan, Nena, Simon & Garfunkel, Leonard Cohen en Philip Glass. Maar je kan natuurlijk ook gewoon een oldies compilatie-cd opzetten en een beter film gaan kijken. Ik had door de redelijk hoge score alhier en op IMDb meer van deze film verwacht. Ik had beter moeten weten!


avatar van jordorientje

jordorientje

  • 488 berichten
  • 431 stemmen

Dit was echt niet mijn ding. Ik kwam er niet in en de film wist me geen enkel moment te boeien.

Ik heb denk ik nog nooit zo vaak op het scherm gekeken hoe lang een film nog zou duren. Om er vervolgens telkens weer achter te komen dat ik slechts 10 minuten verder was iedere keer Zucht.

Dit was echt afzien. Oninteressant, langdradig en slaapverwekkend.

Enige positieve vond ik het acteerwerk, de effecten en de droge humor af en toe tussendoor.

Dat smaken behoorlijk verschillen, wordt maar weer eens bewezen.


avatar van Zandadder

Zandadder

  • 2561 berichten
  • 2918 stemmen

Net The Ultimate Cut gezien op Blu Ray. Weergaloos!


avatar van FlorisV

FlorisV

  • 1718 berichten
  • 721 stemmen

soom schreef:
met het hele Adrian gebeuren. Hij wil een betere wereld maken? Hoe? Hij drukt op wat knopjes en dan? Ik zal wel iets gemist hebben. Dat gebeurt me wel vaker, als ik iets bekijk maar het me in feite niet boeit wat ik bekijk... Nu ja. Hij denkt dat hij een betere wereld maakt, in elk geval, door het een of het ander. Maar dat is dus blijkbaar niet het geval zoals Night Owl (of Nite Owl) dat zegt aan het einde. Dat stukje beeld begrijp ik in elk geval niet 1, 2, 3... ..


Veidt offert door vernietiging van grote steden (hij teleporteert nucleaire energiecentrales die Manhattan gemaakt heeft ernaar toe en laat ze ontploffen) miljoenen levens op met de verwachting dat dit vrede op zal leveren en daarmee de levens van miljarden zal sparen. In zijn ogen doet hij daarom het goede, het voorkomen van WW3 en daarmee mogelijke destructie van de mens (daar een atoomoorlog niet perse een winnaar oplevert). Die opoffering van levens ziet Nite Owl als grote misdaad, een verminking van de mensheid. Veidt ziet Nite Owl als een naieve jongensboekenheld en daarin moet ik Veidt wel gelijk geven. Alleen is de vraag natuurlijk, hoe weet je nu echt zeker dat de wereld gered is (of gedoemd was)?


avatar van Tarkus

Tarkus

  • 6409 berichten
  • 5314 stemmen

Tarkus schreef:

Met de strips van Watchmen ben ik niet bekend, en misschien is dat ook de reden dat de film ook niet bracht wat ik ervan verwachtte.

2,5 Uur is bovendien een lange zit, voor een prent die langdradig en bijzonder saai is, en bovendien zoveel verhaallijnen heeft dat je er op den duur in verdwaalt.

Ook de (super)-helden konden me niet helemaal bekoren, op één na dan misschien, Laurie Jupiter / Silk Spectre II, die bijzonder sexy voor de dag komt, maar verder is het niet echt origineel.

Wel zeer goed in deze prent is de soundtrack, met o.a. mummers van Leonard Cohen, Bob Dylan, Jimi Hendrix... toch een pluspunt die je de moed geeft de film helemaal uit de kijken.

2 Sterren, 1 voor Malin Akerman (Laurie Jupiter / Silk Spectre II) en 1 voor de soundtrack.

Op een vervolg zit ik niet te wachten......

De film eens herbekeken, en is me beter bevallen dan de eerste maal. Dus de score wat verhoogd


avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

  • 4185 berichten
  • 2878 stemmen

Vermakelijk.

Watchmen begint erg aangenaam. Het noir-achtige sfeertje, de soundtrack, de achtergrond van de Koude Oorlog, .. het heeft wel iets en de mix werkt bovendien goed. Zack Snyder zorgt ook voor keurige actiescènes.

Daarentegen slaagt hij er helaas niet in om de toon een ganse film lang consequent te houden. Die seksscène bijvoorbeeld is toch het voorbeeld dat je de film niet al te serieus moet pakken, maar anderzijds zorgt zo'n droevige toeter als Dr. Manhattan dan weer voor een te serieuze ondertoon.

Dat mistasten zorgt ervoor dat het toch net niet is wat het had kunnen zijn. Dat en de CGI, die soms toch redelijk lelijk is, al kan dat met de toch al kitscherige outfits niet veel pret bederven.

3,5


avatar van eRCee

eRCee

  • 13380 berichten
  • 1936 stemmen

Heb het zo'n 40 minuten aangezien, maar jemig, geen enkele interessante scene voorbij zien komen. Wat een rommeltje.


avatar van DiDa

DiDa

  • 3605 berichten
  • 2666 stemmen

Dit is echt zo'n film die moet groeien bij mij. Eerst vond ik dit niet veel. Heb hem nu voor de 3e keer gekeken (Ultimate Cut) en vond hem nu echt goed. Het leek wel of ik de film heel anders heb beleefd en nieuwe dingen zag. Zit goed in elkaar en stelt een aantal goede ethische vragen. Binnenkort de HBO serie maar eens checken.


avatar van Kondoro

Kondoro

  • 11123 berichten
  • 2670 stemmen

“None of you seem to understand. I'm not locked in here with you. You're locked in here with *ME*!”

Deze in het verleden ooit eens aan geslingerd, het leek mij een fantastisch interessante film maar daar was ook alles mee gezegd. Toch heb ik hem destijds uitgezet omdat ik het niet boeiend genoeg vond en bewaarde hem maar voor de volgende keer. Vandaag was die volgende keer, en voor drie euro kon ik hem mooi in HD huren op ‘Pathé Thuis’, aangezien ik geen CC heb en dat dus niet via ‘Amazon Prime’ kon doen. Toen ik de film opzette kwam eigenlijk gelijk datgene wat ervoor heeft gezorgd dat ik deze film uit had gezet, eigenlijk gelijk weer naar boven spelen.

Na eigenlijk een fantastische opener zakte de film compleet in, en dat deed dus de das om in het begin. Na zo’n vijftig minuten begon in mijn ogen eindelijk de film een beetje te draaien en het verhaal te lopen waardoor die ook interessanter werd. En toen eigenlijk werd ik opeens de film ingezogen, de voice-over momenten kwamen binnen en raakten en die maakten ook gelijk de film een stuk aangenamer om te kijken, dit eerst met ‘Rorschach’ wat later ook voor komt bij ‘Dr. Manhattan’ die ons overigens ook wijze levenslessen gaf en sprak na behoudt van de natuurkunde.

Daarbij kent de film veel middelen die ook een pluspunt zijn en mee werken aan een prima zit. Vooral de sfeer is daar één van, die op momenten vrolijk kon zijn maar ook op veel momenten luguber en deprimerend was, waardoor je de angst van de koude oorlog, het verlies van ‘vrienden’ en noem maar op extra hard binnen kwamen. Ik vond het concept daardoor erg leuk, eens wat anders dan het hedendaagse want we worden nu meegenomen naar het verleden, ten tijden van dus zoals vermeld: de koude oorlog.

De wereld staat namelijk in ban van deze oorlog, het zou bijna zover zijn dat de U.S. en de U.S.S.R. nucleaire bommen op elkaar gingen afvuren. Echter heeft de U.S. een wapen achter de hand: ‘Dr. Manhattan’ die ontstaan is uit elektriciteit, of zoiets en daardoor vrijwel onsterfelijk lijkt. Echter gaat het fout bij hem en vertrekt hij naar ‘Mars’, wat moet men nu? Oorlog stond op het punt van beginnen. Echter is dit een bijzaak, en kende de film meerdere verhalen, die op het eind eigenlijk elkaar overlapten en zo samen bundelden. Dit vond ik dan best wel leuk om zo ook wat meer variatie in de film te creëren en het leuker te maken.

De personages vond ik best leuk en overigens vond ik het ook leuk hoe de karakters in elkaar staken, toch wel als eigenlijk normale burgers die zich echter anders voordoen. De cast was overigens ook wel erg leuk, met bijvoorbeeld ook leuke uitschieters van onder andere ‘Patrick Wilson’. Ik moet zeggen dat de cast het individueel erg leuk deden, en sommige ken ik ook van andere films maar daar waren ze niet zo goed als hier.

Je merkt dat ‘Zack Snyder’ zijn eigen fantasie lekker aan het werk zet en zijn wereld mag schetsen wat hij met alle plezier doet. En de wereld die hij heeft uitgebracht is vet, heerlijk grauw en duister, zoals verteld.

Geweldige zit en ik heb me uitstekend weten te vermaken met deze film, zeker geen spijt van gehad dat ik hem nog eens heb opgezet, heb mij buiten het eerste stuk uitstekend weten te vermaken met deze superheldenfilm.

4.5*


avatar van frans123

frans123

  • 4190 berichten
  • 1093 stemmen

Helemaal niet mijn ding of mijn genre , maar zonder meer knap gemaakt , goed zelfs. Net daarvoor op TV Spiderman gezien...prutswerk voor cola boerende teeners..Vreselijk gelachen om de vechtpartij met de Comedian...maar daarna boeit het allemaal niet. Superhelden gedoe , daar ben ik met mijn 84 jaar te oud voor. Recht(s)schapen mannen herstellen de orde en delen punishments. uit. Verboden door de overheid maar ze pakken de draad weer op.

Knappe CGI of hoe heet dat, goede acteurs.....en het (strip)verhaal??... een 2. Rorschach heet niet voor niks Rorschach, verwijzend naar de Rorschach test , maar dat gaat hier aan de gemiddelde MM-er voorbij Niet uitgekeken, na 35 minuten wist ik het wel.,...

Ik heb een echte film opgezet; ""No country for old men.".....en daar voel ik mij bij thuis...Old man.....


avatar van Rickyman

Rickyman

  • 1281 berichten
  • 2575 stemmen

Frans, het gebeurt niet vaak, maar deze keer ben ik het helemaal met je eens!

De film begint nog wel aardig, maar vooral die vertragende beelden vond ik vreselijk. Hou best van trage films, maar hier werkt het juist erg vermoeiend.. En dan duurt zo'n film eindeloos lang...

Nee, niet echt mijn stijltje dat van Zack Snyder.


avatar van Mikemans

Mikemans

  • 246 berichten
  • 925 stemmen

Geslaagde verfilming van de comic. Zack’s keuze voor muziek is goed in balans.

Deze film is de basis geworden voor vele andere superhelden verfilming (Marvel doet dat met zoete muziek en DC met donkere verhalen).

Tip: kijk de director’s of de ultimate cut.


avatar van davey400

davey400

  • 175 berichten
  • 143 stemmen

Gisteren om onduidelijke redenen voor het eerst gezien, en dan maar meteen in de ‘ultimate cut’. Ik moet er dus nog even van bijkomen voordat ik me aan een beoordeling waag.

Wat mij vooral opviel waren de nadrukkelijke verwijzingen naar andere films, zoals Dr. Strange (die ik toevallig recent nog gezien heb) en Apocalypse Now.

De hele setting deed me erg aan zowel Batman (qua stem) als Sin City (vertelstijl) denken.

Hoe indrukwekkend de hele tekenfilm tussendoor ook was weet ik niet zo goed wat ik er mee moest; grappig genoeg weet de lezer van het verhaal dat zelf ook niet.

Hij blijft wel hangen in ieder geval en er zit veel meer in dan de poster doet vermoeden.


avatar van teigertje

teigertje

  • 2392 berichten
  • 2727 stemmen

Blijft een bijzondere en aparte DC Superhelden film.

Een beetje het vreemde buiten beentje.

Maar deze film en het verhaal blijven echt fantastisch.

Met een geweldige cast.

En te gekke film muziek.

Blijft genieten deze extra vagante film.