Genre: Fantasy / Actie
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Claim tot 100 euro bonus bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+
Plot Batman Forever
"Courage Now, Truth Always, Batman Forever!"
Batman krijgt te maken met twee nieuwe vijanden: Two-Face, die Batman als schuldige ziet van zijn misvormde gezicht, en The Riddler, een voormalig employee van Bruce Wayne. Ondertussen wordt Dr. Chase Meridan verliefd op Wayne/Batman.
Bruce Wayne / Batman
Sugar
Spice
Gossip Gerty

The_CrY
Na de geweldige eerste twee films komt daar opeens Batman Forever. Waar de eerste twee dat duistere sfeertje hadden met maniakale schurken is het hier tot een karikatuur doorgegroeid. Tommy Lee Jones is een heerlijke acteur, maar zijn Two-Face is te over de top voor mij. Zijn beetje backstory dekt de overgang niet. In de film uit 1989, toen nog gespeeld door Billy Dee Williams, was Harvey Dent een government official, hier een terrorist. Jim Carrey als The Riddler vond ik strontvervelend. Carrey speelt elke rol precies hetzelfde; je moet er niet aan denken om hem als broer of man te hebben... nooit meer rust. Bovendien hebben zowel Two-Face als The Riddler de neiging te denken dat ze The Joker zijn. Of hoort iedereen de leukste maniak thuis te zijn in Gotham? Val Kilmer als Batman vond ik prima; als Bruce Wayne/mens enorm slecht. Deze man kan niet acteren. Houterig, timide, voorzichtig... deze termen passen niet bij Bruce Wayne. Chris O'Donnell speelt Robin... hoewel het leuk is voor de afwisseling vind ik deze jongen zwaar irritant en over het algemeen weinig toevoegen aan de film. Nicole Kidman speelt Dr. Meridian Chase. Ja, het is opvallend hoe mooi ze is en ze zit goed in haar rol; haar karakter blijft echter nogal vlak en voor we het weten is ze het klassieke meisje in nood geworden.
Het verhaal was op zich zo slecht nog niet vergeleken met de vorige films. Waar ik mij vooral aan stoorde waren de tenenkrommende dialogen, het onrealistisch uitgewerkte plot (heeft nou serieus niemand door dat er groene stralen over de stad gaan?/Hoezo voelt ooit iemand zich veilig in Gotham? Op letterlijk elke openbare gelegenheid in deze film komt Two-Face roet in het eten strooien./etc.), en tot slot Val Kilmer en Jim Carrey. Helaas zijn er nauwelijks scènes waar Kilmer of Carrey niet in voorkomen, dus ja.
Ik wist dat deze niet meer het niveau had van Batman en Batman Returns, maar ik meende dat deze nog wel degelijk was. Kennelijk heb ik me vergist. Nog een uit hetzelfde hout te gaan, en daarna eindelijk de Nolan films!

IH88
“Riddle me this, riddle me that, who's afraid of the big, black bat?”
Vroeger een favoriet maar nu vooral lachwekkend slecht. Om met het goede te beginnen, Val Kilmer is een waardig opvolger van Keaton en speelt erg sterk. Ook Nicole Kidman is een waardig opvolgster van Basinger en Pfeiffer en heeft zeker chemie met Kilmer. En de actiescènes zien er ook goed uit.
In de film komt een circus voor en zo voelt deze film ook aan. Het is allemaal erg theatraal, kleurrijk en uitbundig maar gaat volledig over the top. De duistere sfeer uit de Burton films heeft plaatsgemaakt voor schijtlollige bad guys die vooral heel vervelend zijn. Carrey probeert er nog wat van te maken maar trekt vooral gekke bekken. Net zoals Jones die echt verschrikkelijk acteert. Harvey Dent is volgens mij een interessant personage, maar wat ze er hier van maken... En dan krijg je er Robin ook nog bij, die vooral in de weg loopt. Nee, Kilmer had een betere film verdient.

Supernatural
wel een redelijke opvolger,maar de eerste 2 delen zijn gewoon het beste.maar kan me met deze film ook best vermaken.

Chainsaw
Na de duistere kermis die Batman Returns heet, wilde de studio maar graag weer terug naar een Batman waar kinderen al hun zakgeld aan zouden uitgeven. En dus werd Tim Burton aan de kant gezet (hij kreeg enkel een productie-credit) en werd Joel Schumacher aangehaald om een kleurrijke kinderfilm te maken. En een kinderfilm werd het. Er zijn wel overeenkomsten tussen deze film en zijn voorgangers; net als de Burton films draait het hier ook om een knullig eenvoudig plotje met de focus op de schmierende slechteriken en speelt de oersaaie superheld wederom tweede viool in z'n eigen film.
Deze wordt ditmaal vertolkt door een kartonnen en enorm nietszeggende Val Kilmer. Hij wordt bijgestaan door nog meer suffe personages als de verplichte en vólkomen nutteloze liefdesrol van Nicole Kidman en de sidekick Robin, ook alles behalve een interessant personage. Voor de bad guys koos Schumacher voor Jim Carrey - die het jaar ervoor ongekend succes behaalde - en gaf hem als enige aanwijzing; 'doe maar zo gek mogelijk'. Logischerwijs wordt Carrey enorm snel bloedirritant. Ook bad guy nummer 2, gespeeld door Oscarwinnaar Jones, kreeg dezelfde regieaanwijzing en dan is het nog enigszins interessant om te zien wat een waardige, serieuze acteur met zo'n rol doet. Conclusie: Niet heel veel, want veel verder dan een beetje gek rondspringen en heel veel lachen doet Jones ook niet. Neem aan dat het bedrag op zijn bankrekening het waard was, want niemand kiest ervoor om een film als dit te maken voor artistieke redenen.
2 sterren.

Scarto70
Ik had nog nooit 1 batman film gezien. Deel 1 en 2 kreeg ik nauwelijks verhapstuk, terwijl ik erg van fantasy en science fiction houd. Maar dit deel sloeg voor mij de deur naar verdere delen dicht..

Movie Jim
Ik vond deze Batman film beter
dan zijn opvolger Batman & Robin
die was erg slecht
Tja wat kan ik van deze film
zeggen
ik vond hem toch wel erg leuk,
ik vind Val Kilmer al beter Batman spelen
dan zijn opvolger George Clooney.
Ik vind het leuker om naar de slechteriken
De riddler en Two face te kijken,
dan Jack Nicholson als de Joker
die vond ik een beetje irritant.

Bantavoer
Dit is duidelijk een mindere Batmanfilm dan zijn voorgangers Batman en Batman Returns. Val Kilmer als Batman was meteen al een stuk minder. Wat heet. Vond Michael Keaton veel beter als Batman. Two face en Ridler vond ik nou ook niet geweldig. Verhaal is goed, special effects en zo ook, acteren prima. Maar, kom op, zeg. Batman met tepels op zijn pak?

des1
Elk geval beter dan die Nolan kul Batman films. Kidman is lekker, Carrey is lekker nuts (Tommy Lee Jones wordt gewoon weggespeeld in who's madder), O'Donnell overbodig en Kilmer saai... maar dat heeft vooral met het script te maken.

Deze derde Batman-film uit de reeks die door Tim Burton in 1989 zo sterk was begonnen, is weer een feest voor het oog, maar het verhaal valt vies tegen.
Batman (ditmaal Val Kilmer) neemt het op tegen Two-Face (Tommy Lee Jones), een man met twee gezichten en net zoveel persoonlijkheden. Die gemenerik wordt geholpen door een oud-werknemer van Batman, te weten "The Riddler" (Jim Carrey). Het duo sluit een verbond om definitief met Batman af te rekenen. Bovendien krijgt Bruce Wayne een half therapeutische, half amoureuze relatie met een fraaie psychologe, te weten Dr. Chase Meridian (Nicole Kidman).
Deze films was in 1995 het grootste kassucces, maar veel Batman fans zullen ongetwijfeld niet gecharmeerd zijn van het rommelige, chaotische verhaal, waarin zelfs de prachtige decors niet tot hun recht komen. Net als in de twee voorgaande delen is de superheld Batman eigenlijk maar een bijfiguur en stelen de schurken de show en dan heb ik het natuurlijk over Tommy Lee Jones als de gespleten Two-Face en een hysterische Jim Carrey in een almaar rijmende "Riddler". En inderdaad Nicole Kidman was een feest voor het oog om naar te kijken. Verder was het ook leuk om te kijken naar de vrouwen Drew Barrymore en Debi Mazar, oftewel het duo "Sugar" en "Spice", welke je niet moet verwarren met het muzikale duo "Salt-n-Pepa" (Amerikaanse R&B- en hiphopgroep), welke een jaar van het voren een grote hit hadden met het nummer "Push It".
Al met al een matige Batman film, die niet meer dan leuk is om eens gezien te hebben en dan ook nog vooral vanwege Tommy Lee Jones, Jim Carrey en Nicole Kidman i.p.v. hoofdrolspeler Val Kilmer.

Shadowed
Oei.
Wist al dat de recensies niet al te best waren, maar Carrey wil ik nog weleens een kans geven. Love him or hate him, ik ben van de eerste kant. Die man heeft gewoon een uitstraling die ik erg kan waarderen. Maarja, hij kon de film niet redden.
Kilmer is saai, geen enkele uitstraling. Gelijk ook de reden waarom hij maar in 1 batmanfilm verscheen. Bale en Clooney vind ik overigens ook geen reet aan. Maar nu heb ik het nog niet eens over Kidman gehad, wat een plat personage speelt ze. En ook nergens maar een beetje overtuiging.
Soms nog wel lollig met de strip achtige benadering en neon lichten. Schurken waren bij vlagen ook wel geinig, Robin was lenig maar had ook geen uitstraling. Jammer, ik verkies hiervoor toch echt de Nolan films.

Turkse gast
Zeer goede film vond ik dit beter dan de laatste triologie waar de slechterikken nieteens echt goed in de verf waren gezet en een batman die totaal niet kon acteren want zijn stem was veel te ZWAAR voor batman te zijn dus geef mij maar de oude batman films net als deze om goed te zijn en je kunt tenminste nog eens lachen met de oude batman films. En je moet denken vroeger konden ze niet zoveel met de computer maken gelijk nu, de batman mobiel van nu bestaat nieteens in real life was een computergemaakt model enkel de binnenkant was half echt achter gemaakt voor de binnenkantscenes. Dus deze al de punten en de nieuwe allemaal maar een 0.5 voor de moeite om toch nog iets te stimuleren voor een nieuwe saga waar de echte regisseurs van vroeger terug komen

Tarkus
Ook dit is wederom een prima vervolg op de 2 eerste fimen.
Ditmaal, nadat Michael Keaton er de brui aan had gegeven, Val Kilmer in de rol van Batman.
De beide schurken in deze prent zijn ook weer grote namen, Tommy Lee Jones en Jim Carrey, en deze laatste is als bekketrekker pur sans de geschikte persoon om The Riddler gestalte te geven.
In deze prent duikt ook voor het eerst Batman's maatje Robin op, een rol voor de jonge Chris O'Donnell.
Opvolgster van de beide dames uit de eerste filmen is hier een prachtige Nicole Kidman, men had geen betere actrice voor deze rol kunnen vinden.
2 Uur puur actie en ook humor in deze derde Batman-prent.
Opnieuw bekeken, en niets toe te voegen aan mijn eerdere mening.
Blijft een leuke film...

Gerlof1378
Na Tim Burton's 2 top Batman films, die vooral erg donker waren en precies de comic zijn. Is Batman Forever dat niet het geheel is een aanfluiting het lijkt meer op een kermis attractie dan Batman behoort te zijn. Laat ik het dan ook maar nooit hebben over Batman & Robin wat nog 100x erger is dan deze haha. Afijn de cast speelt wel leuk Val Kilmer is best wel aardig gecast als Batman en Jim Carrey als de Riddler is zeker goed gecast heerlijk om Jim te zien waar hij het beste in is. De rest van de cast vond ik minder boeiend, ik vond Nicole Kidman echt vreselijk in deze prent. Maar ja je kan ook niet alles, wil je Batman zien zoals hij behoort te zijn kijk dan Tim Burton's en Christopher Nolan's films vooral de laatste is en zijn meesterwerken overtref dat maar eens Warner haha.
ik vond Val Kilmer als hem best wel aardig gecast en ook Jim Carrey was dat ook. H

Grindhouse62
- 2060 berichten
Na deel 1 en 2, nu de inmiddels 24 jaar oude 3e deel zojuist in de herziening gehad. Batman Forever is minder grimmiger dan de eerste 2 films, maar des te bontrijker. Ik vond Val Kilmer het niets eens zo slecht doen als Batman en vond Jim Carrey subliem als The Riddler. Tommy Lee Jones als Two-Face vond ik minder. Ik heb mij in ieder geval prima vermaakt met deze actievolle Batman film. Van mij een 3.0 Deel 4 volgt binnenkort in mijn theater

Ummmagummma
Deze film is het resultaat van onenigheid tussen Burton, die al aan de derde film was begonnen, en de Studiobazen die nog steeds baalden van het feit dat de tweede Batman film niet de kaskraker was geweest waar ze op hoopten.
Burton had zijn cast zo goed als compleet, inclusief Keaton en Pfeiffer, toen de boel uiteindelijk plofte en Schumacher de stoel van Burton kreeg. Keaton haakte af, de scripts gingen overboord en er kwam een nieuwe cast, een familiefilm moest het worden, een kassucces.
Vanaf zes jaar dus, en een film die dichter bij de jaren 50 en 60 Batman blijft, kleurrijker, meer cartoonesk. Het recept bleef goeddeels hetzelfde, Batman, ook deze keer weer twee schurken, en een love interest voor Batsy. Oh, en een schildknaap, want Robin maakt zijn rentree.
Dat hoeft nog geen slechte film op te leveren, maar helaas krijg Schumacher het niet voor elkaar om de personages iets meer reliëf te geven dan bordkarton, er is geen diepte in te herkennen. De dialogen variëren van slecht tot matig, nergens wordt het overtuigend.
Val Kilmer en Tommy Lee Jones bleken tijdens het filmen twee omhoog gevallen divas te zijn, waarbij Val Kilmer laat zien een weinig begaafd en onprofessioneel acteur te zijn, what's new... Tommy Lee Jones zet eigenlijk een mismaakte joker met anger management issues neer, maar Nicholson was veel beter, en het ambivalente karakter van Two Face komt ook nauwelijks aan bod. Gemiste kans.
Dan de rest van de crew.
Jim Carrey speelt Jim Carrey. Luid, gekkebekkentrekkend en in strakke pakjes met een flinke roze saus. Hij is wel goed met zijn wandelstok...
Nicole Kidman speelt Barbie die een psycholoog speelt. Aangenaam om naar te kijken, meer ook niet. Ze voegt erg weinig toe, standaard love interest, bordkarton... Heimwee naar Pfeiffer.
Chris O' Donell haalt uit zijn rol als Dick Grayson/Robin wat er in zit, misschien is het wel de beste rol van de film, als daar Michael Gough niet was als Alfred, of Al, zoals Dick Grayson zo mooi zegt. Persoonlijk vind ik de scènes waar deze twee in voorkomen de beste van de film.
De actie is meestal wel in orde, prima auto achtervolging bijvoorbeeld, de SFX/CGI laat wel regelmatig te wensen over, dit is zeker niet het mooiste Gotham wat ik ooit gezien heb. De Batmobiel is afgeleid van de strips maar is een sloom rijdende aanfluiting met de wegligging van een kinderwagen, de Batboot en Batplane zien er veel beter uit.
Ik heb de complete set op Blu Ray, het ziet er technisch wel goed uit op 16-9, al is het geen fraaie hoogvlieger qua extra's. Een extended versie met alle deleted scenes was toch aardig geweest, maar helaas.
Aan het eind van de rit is het een erg matige film. Maar net een vijfje, voor de moeite.

IH88
“Riddle me this, riddle me that, who's afraid of the big, black bat?”
Vroeger een favoriet, maar nu vooral lachwekkend slecht. Om met de positieve punten te beginnen, Val Kilmer is een waardig opvolger van Keaton als Batman/Bruce Wayne en speelt erg sterk. Ook Nicole Kidman is een waardig opvolgster van Basinger en Pfeiffer, en ze heeft een fijne chemie met Kilmer. De actiescènes zien er ook goed uit.
In de film komt een circus voor en zo voelt Batman Forever ook aan. Het is allemaal theatraal, cartoonesk en uitbundig, maar het gaat hierin veel te ver. De duistere sfeer uit de Burton films heeft plaatsgemaakt voor schijtlollige bad guys die vooral heel vervelend zijn. Carrey probeert er nog wat van te maken als de Riddler, maar echt overtuigend is het allemaal niet. Net zoals Jones, die echt verschrikkelijk acteert en hier zijn slechtste acteerprestatie uit zijn carrière neerzet. Harvey Dent/Two-Face is een interessant personage, maar wat ze er hier van maken... En dan krijg je er Robin ook nog bij, die vooral in de weg loopt.

Basto
Lekkere hysterische Batman. Vlot, kleurrijk maar helaas ook wat ongeïnspireerd. Kilmer heeft zich er al vaker over uitgelaten en je ziet z’n depressiviteit terug in Batman. Jammer, want het stijltje beviel me wel.
Vond m ook niet gedateerd.
3,5

wood23
Bijna net zo slecht als batman & Robin schijtlolige dialogen een Jim Carrey die normaal gesproken heel grappig is maar hier totaal niet.
Val kilmer doet het op zich best goed als batman maar daar is dan ook alles mee gezegd. De makers van deze film slaan te ver door als het gaat om visuele pracht en kolderieke toestanden waardoor het allemaal niet meer serieus te nemen valt. Iedereen lijkt maar zomaar wat te doen waardoor het behoorlijk rommelig wordt.
Net als in batman & Robin is het acteerwerk behoorlijk onder de maat.
Deze stijl past totaal niet bij batman,kortom zeer zwakke film

Hulk7777
Naar mijn mening geen goede film.
Het is een perfecte cast maar ze weten allemaal niet hoe ze zich moeten gedragen.
De film is best nog te kijken door de humor van Jim Carrey.
Een matige opvolger van twee bijna perfecte films.

cinematic81
Dit is een hele zwakke film die Batman kindvriendelijker moest maken na de vrij gothic Burton films. Dat is wel gelukt maar als ik hem nu terugkijk vraag ik me wel af waar ik naar heb zitten kijken.
Val Kilmer vind ik niet eens een slechte Bruce Wayne. Kidman is gigantisch sensueel hier, maar haar rol is nutteloos. Robin is ook nutteloos.
Het script is gewoon zo bizar slecht. Je hebt Two Face die Batman wil doden en verder geen enkele diepgang heeft. En je hebt Riddler die zich gepasseerd voelt. Jim Carrey speelt eigenlijk The Mask en komt er wel mee weg, hij is af en toe grappig.
Maar het hele plot trekt dus op niets want
Riddler legt raadseltjes neer waarvan de oplossing een nogal nutteloze en vergezochte Mr.E is. Oftewel hij is Edward Nygma. Dit maakt dan al niet meer uit, ze hebben Chase en Batman moet ze sowieso pakken. Blijkbaar kon Nygma ongestoord een imperium bouwen, een hele soort death star uit de grond stampen en niemand vermoedde dat hij misschien ook een bad guy is. Ik dacht eigenlijk dat Batman voor die home invasion allang wist wie The Riddler was. Robin voegt al helemaal niets toe, hij komt aan op het eiland, verslaat Two Face, spaart hem en wordt vervolgens gekidnapt omdat Two Face gewoon een pistool pakt waardoor Batman nu een keuze moet maken tussen 2 hostages.
De manier waarop Batman wint is ook vrij slap en gehaast geschoten. Alsof ze niet echt wisten met een goede finale te komen.
Deze film had veel beter kunnen zijn. Robin eruit halen zou al een hele grote stap zijn. De raadsels van Riddler centraler maken, bijvoorbeeld om op tijd een bom onschadelijk te maken of onschuldige inwoners te redden. Die Hard 3 doet betere riddles dan The Ridder. Chase iets meer diepgang omtrent de trauma's van Bruce, al was een vlakke damsel in distress toen wel heel gebruikelijk. Maar dan krijg je mogelijk een film die iets minder geschikt is voor 12 jarigen.

Kondoro
“Riddle me this, riddle me that, who's afraid of the big, black bat?”
Ik was er helaas al een beetje bang voor maar, het is ook werkelijkheid geworden. Dit derde deel van de Batman reeks is een flinke tegenvaller. En hoewel ik er al met een minder gevoel in ging, werd op alle fronten duidelijk zichtbaar dat het veel werk van ‘Tim Burton’ is geweest maar, niet diezelfde touch en feeling wist te genereren en de film wist zeker niet dezelfde draad te volgen als de vorige twee delen, en dat heb ik denk ik het meeste gemist. Ja, ik was de vorige twee films ik niet al te positief over datgene wat ‘Burton’ liet zien, merendeels omdat ik toch de trilogie van ‘Nolan’ gewend ben en dat ook mijn favoriete delen zijn van de ‘Batman’ films, wou ik toch altijd al deze oude reeks een kans geven. Helaas vallen de films me stuk voor stuk toch wat tegen, en hoewel het nog best leuk begon bij de eerste ‘Batman’ film, kan ik niet wennen aan het overdreven gedoe van de films.
En ook hier gaat het volledig mis. Hoewel ik in het begin best kon wennen, een nieuwe Batman want ‘Michael Keaton’ is vervangen door ‘Val Kilmer’, dus ook een nieuwe start in mijn ogen van een wellicht leuk tijdperk met ‘Joel Schumacher’ aan het roer echter niks is minder waar. Want ‘Joel Schumacher’ moet het met de restjes doen die ‘Burton’ heeft achter gelaten en zoals ik al zei is het overal zichtbaar. De film is nochtans wat theatraal, echter niet een de hoedanigheid wat ‘Burton’ erin propte maar, ook niet met de klasse van ‘Burton’. En de film is zijn volledige charmes en sfeertje kwijt, waar de serie ontzettend duister begon, en dit ook een totale impact had op het sfeertje van deze films, is ‘Gotham City’ hier totaal niet duister en dus; totaal ook niet sfeervol. En dat is denk ik voor mij toch de grootste misser in deze film.
Toch fijn dat je ziet dat de heer ‘Burton’ nog wel in de productie, althans als ik de film moet geloven. Ik las hier in de berichtgeving al best komische berichten over het aftreden van ‘Burton’, en helaas hebben de filmmaatschappijen het tot op de dag van vandaag nog niet begrepen. Het is doodzonde een serie uit iemands zijn handen te rukken waar de regisseur in kwestie (het zijn vaak ook acteurs) toch zijn magie los heeft gelaten over het werkje. Daarom werkte het bij ‘Burton’ toch een stuk beter dan bij ‘Schumacher’.
Want ook de cast in deze film is om te huilen. ‘Val Kilmer’ was een best vreemde optie als nieuwe ‘Batman’, hij heeft simpel weg de kracht er niet voor en dat was ook te merken in de film waar zijn rol als ‘Bruce Wayne’ totaal niet goed uitpakte. En ook ‘Nicole Kidman’ is gewoonweg een trieste en slechte vervanging van de erg sterke ‘Michelle Pfeiffer’ uit het vorige deel, die ik overigens erg graag weer als ‘Catwoman’ had willen zien schitteren in deze film, met haar negende en laatste leven. Ook de komst van ‘Tommy Lee Jones’ is niet echt wat ik voor ogen had, die met ‘Harvey Two-Face’ eerder een slechte vorm van ‘Joker’ neerzette. Ook ‘Jim Carrey’ is een toevoeging waar ik even voor op mijn hoofd krapte maar, ik kwam echter wel tot de conclusie dat hij misschien de beste rol had in deze film.
Sowieso snap ik nog niet echt de dubbele tegenstander voor ‘Batman’, ik zie het als een bepaalde overkill. Ik snap best dat men de comics wou volgen, en zeker de film uit ’66 laat ook volgens mij meerdere tegen standers zien, je komt erachter in deze film dat twee uur te kort is. En het hypocriete hiervan is, of het komische (hoe je het zelf wil zien); de film voelt dan alsnog super traag, saai en niet interessant aan. In twee uur krijg je het gevoel dat beiden vijanden toch wel leuk op elkaar in lopen maar, de uitwerking zeer triestig is en dit nooit goed tot stand kwam. Ik overzie graag één grote tegenstander, iets waar ‘Burton’ zich wel goed mee wist te vermaken, zo voelen alle rollen wat specialer aan, is de film een stuk overzichtelijker om te volgen en wellicht werd het verhaal dan ook wat leuker. Ook de rechterhand ‘Robin’ vond ik best overbodig, dit maakt in mijn ogen gewoon geen ‘Batman’ film en zorgde vooral voor het feit dat de film niet meer om deze vleermuis draait.
Want het script had me (zoals ik al zei) best wel te pakken op het begin maar, verloor ontzettend veel punten door het beroerde uitwerken van ‘Schumacher’. Ik had dan toch echt veel te veel van deze film verwacht. Ik maak me klaar voor het volgende deel, die volgens de cijfers en alle meningen dus ook een stuk slechter moet zijn…

Gerlof78
Tja en na het iets mindere 2de deel krijg je deze, nou dat neemt wel een stapje terug zeg vooral de setting en het iets te kleurrijke Gotham maken hem minder. Val Kilmer draagt dit keer het Batman outfit en hij doet zijn best wel, maar Tommy Lee Jones en Jim Carrey spelen net iets TE hun badguys. Maar goed de studio wou met deze een wat kind vriendelijke Batman maken en ja dan krijg je dat soort badguys dus haha. Ook Nicole Kidman en Chris O'Donnell vond ik beide niet zoveel soeps, Nicole haar personage was erg irriant en die van Chris iets te gemaakt maar goed de actiescenes maken het geheel wel weer goed.

Brabants
Batman Forever sprak me met Val Kilmer als Batman wel aan. In vele opzichten mijns inziens beter dan Michael Keaton. Charisma factor toch wel een van de meest doorslaggevende die inherent is aan deze rol. Op alle andere fronten is dit een draak van een film. Jim Carrey is veel te explosief met zijn stijl en lijkt hier te bedenken dat met zijn karikatuur de film om hem draait en Tommy Lee Jones moet lekker blijven doen waar hij wel goed in is. Het verhaal blijft dan over en dat is ook niet bijster interessant. Te rommelig en te veel willen brengen zonder enige interessante leidraad.

Thomas83
Hier begint het verval. Schumacher trekt zijn eigen plan en gaat na de sombere vorige twee films voor een Batman-film (met een titel die nergens op slaat) die meer teruggrijpt naar de camp en het cartooneske van de tv-serie, alleen vraagt dat wel een regisseur met aanleg daarvoor om zoiets leuk te maken. Schumacher maakt er alleen maar een onrustige film van zonder enige echte visie. De SM-fetish en amateurpsychologie worden veel te ver doorgedreven, en alles voltrekt zich in de hoogste versnelling in uitputtende neonkleuren met wat CGI hier en daar. Gotham ziet er soms zelfs goedkoop uit.
Hoe ironisch ook dat de Batman-film die openlijk de meeste aandacht besteed aan de psychologie van zijn personages de psychologisch minst interessante personages bevat. Kilmer is een forse downgrade na Keaton, en wat Jim Carrey en Tommy Lee Jones doen kan je niet eens echt acteren noemen. Carrey speelt ook niet echt een rol, het is gewoon de bekende vermoeiende Jim Carrey act. Dat ze hem casten snap ik nog wel, want de film is vooral een commercieel product en Carrey was toen een van de populairste acteurs, maar waarom zou je Jones voor de rol van Two-Face casten? Robin is ook echt een blaag in de film, gespeeld door een komisch te oude acteur.

des1
Enig genietbare is Carrey als The Riddler. Zooo grappig. Speelt Jones in gezamenlijke scenes helemaal van de kaart.

Lovelyboy
Was that over the top? I can never tell...
Een Batman film die ik helaas nog niet aan mijn collectie heb weten toe te voegen en eigenlijk zag ik wel eens uit na een herkijk, iets dat toch erg lang geleden is. Ik kan me herinneren dat ik de film zag na uitkomst maar daarna niet meer. Fijn dat de tv in dit geval uitkomst bood, dus gisteren met een biertje even lekker meegepakt.
En laat ik meteen beginnen dat ik eigenlijk niet begrijp waarom deze film niet veel beter scoort dan het erg matige Batman and Robin uit 1997, want dat vind ik toch echt een hele slechte film terwijl ik deze Batman Forever best oke vind. Duidelijk is wel dat de fantastische sfeer van Burton niet gehandhaafd wordt, de boeven verre van eng zijn zelfs een beetje dommig, Tommy Lee Jones zijn hand overspeelt en een beetje een karikatuur is, de achtervolging op het hysterische af is, en het geheel uitbundig en kleurrijk is. En de muziek heeft net zo zijn zwakke momenten en O'Donnnell is beeldvulling, een leeg karakter.
Een kutfilm dus als je zo dat waslijstje opdreunt, maar nee, dat is wat mij betreft toch niet het geval. Want waar Batman Forever toch wel in slaagt is de vibe van een stripverfilming. De film heeft wel zeker een paar donkere en sfeervol shots van de straten van Gotham, de bende onder de fluor of graffiti of whatever is erg mooi, we hebben een prachtige Kidman die er fantastisch uitziet in haar pakje als ze aan het boksen is en we mogen zeker niet het prachtige nummer van U2 vergeten, nog altijd een singletje van Hold me, thrill me, kiss me, kill me in de cd collectie liggen.
Ster van de film is toch wel Jim Carey. Nadeel is dat het altijd hetzelfde is met Carey, want in feite heb je altijd de zelfde bekken, lachjes en kreten met Carey of dat nu The Mask is, Ace Ventura of deze The Riddler. Maar toch weet Nygma na zijn wording tot de groene schurk zeker te overtuigen en vormt met Harvey toch een zalig duo met als hoogtepunt de inval op Huize Wayne en de vernietiging van de cave. Voeg daar een prima soundtrack aan toe van Goldenthal waar de nodige elementen van Demolition Man in te herkennen zijn en dan is de mix wel klaar.
Dus, zoals ik zeg, ik vind dit best oké en ook meer dan vermakelijk. Kilmer schijnt niet echt gelukkig geweest te zijn en schijnt na een hatelijk opmerking van De Niro of Pacino op de set van Heat heel snel de cape aan de wilgen te hebben gehangen. Slim achteraf want hier na werd het pas echt slecht.

Batman & Robin
1997

Batman Returns
1992

Batman
1989

Amanda Bynes moet op psychiatrische afdeling blijven: 'Actrice leefde al langer op straat'

Mishandelingszaak tegen 'Rick and Morty'-stemacteur Justin Roiland (42) geseponeerd

Acteur en komiek Dick van Dyke (97) gewond geraakt bij auto-ongeval

Sleepy Hollow
Horror / Fantasy, 1999

Back to the Future Part II
Avontuur / Komedie, 1989
riddledc comicsrosevillainpartnersuperheldgebaseerd op striprobinbroken neck psychologistgeweldcrimineeldistrict attorneymiljonairsuperkrachtfalling down stairs tied uptommy gunberettaknocked out disfigurementfather figuregood versus evildccomic
Realtimes | Publishing Network
Social media