• 9.219.193 stemmen

Geregisseerd door: Joel Schumacher

Met onder meer: Val Kilmer, Tommy Lee Jones en Jim Carrey

Releasedatum: 24 augustus 1995

Plot Batman Forever

"Courage now, truth always, Batman forever!"

Batman krijgt te maken met twee nieuwe vijanden: Two-Face, die Batman als schuldige ziet van zijn misvormde gezicht, en The Riddler, een voormalig employee van Bruce Wayne. Ondertussen wordt Dr. Chase Meridan verliefd op Wayne/Batman.

Bruce Wayne / Batman

Alfred Pennyworth

Commissioner James Gordon

avatar van blackwolves

blackwolves

3 heeft deze Regisseur batman film maar ik vind deze de slechtste van de 3 lijkt totaal niet meer op de twee eerste lijkt meer op een komedie dan een actie avontuur zeker nu ze de komediant die veel komedie films heeft gemaakt hebben gekast om in deze film te spelen als de roll van riddle om van de rest maar te zwijgen. batman ontmoet robin vanaf de eerste dag is batman zijn geheim al geen geheim meer want die gast die dan later robin word weet reeds wei hij is steelt zijn auto en gaat er een leuk ritje mee maken gelijk een school kind die een nieuwe fiets krijgt neen deze film lijkt meer op een komedie gelijkt de allereerste batman een wonder dat ze de teksten er niet hebben bij gedaan wanneer batman iemand van de boeven neerslaat gelijk in de jaren 60 leek ook meer een komedie neen deze keer hebben ze in mijn ogen de plank misgeslagen met deze batman film cast. in andere films zijn ze misschiens beter deze acteurs maar niet in deze.

avatar van Dayer

Dayer

Aardige kinderfilm, maar veel te onnozel en karikaturaal om te gelden als volwaardige Batman-film. De claustrofobische Burton-versie van Gotham is deels overeind gebleven, maar verder is al het gemene en duistere compleet verdwenen. Jones en Carrey spelen de kleurloze Kilmer weg, maar bereiken het omgekeerde. Het toont dat Jones een veelzijdig acteur is, maar net als Carrey speelt hij eigenlijk een versie van de Joker alleen heeft Schumacher er met Two-Face en de Riddler een andere naam op geplakt. Carrey als de Riddler is zelfs totaal overbodig, de film blijft zo hangen tussen twee schurken die allebei hun moment niet ten volle kunnen nemen. Intussen krijgen we ook nog de redelijke zijsprong naar Robin en het liefdesverhaaltje tussen Bruce Wayne en Chase Meridian. Jones als ondergrondse maffiafiguur en Carrey als maffe versie van de Joker die de handen in mekaar slaan had veel beter kunnen werken, maar dan had de film ook fundamenteel herwerkt moeten worden. Gelukkig hebben we de afgelopen jaren een pak betere Batman-films gehad en is deze wat tussen de plooien gevallen.

avatar van teigertje

teigertje

Deze weer herzien op 4K en deze Batman film samen met Robin the Boy wonder.

Is meer een stripboek met hier en daar wat teveel over de top gekke grollen gedrag van Tommy Lee Jones en Jim Carrey als de Superschurken Two Face en The Riddler.

Een Batman film, met een minder serieuze kant, die meer de dolle dwaze komedie kant op gaat.

You love it, or you hate it.

De decors en miniatuur en animatie werk, zijn zeer aanwezig in deze film, maar toch stoort het niet, in deze film.

Vanwege het stripboek achtige film werk.

Een film met een prima cast.

De soundtracks van U2 met de track Hold me, thrill me, kiss me kill me is een te gekke song en Seal met de track Kiss from a rose is ook een schitterende song en grote nummer èèn hit vroeger.

Een beetje een dolle dwaze Batman film, maar blijft entertainen.

Weer van genoten.

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Nicole Kidman marathon 10#

Deze film al ontiegelijk vaak gezien en is echt nostalgie voor mij. Het blijft een erg goede en vermakelijke film om te zien vandaar ook mijn hoge beoordeling. De cast is perfect, vooral Carey is geknipt voor deze rol. Kidman speelt de lekkere stoot en heeft best een grote rol. Kilmer daar zijn de meningen over verdeeld, maar ik vind hem een redelijke Batman/Bruce Wayne vertolken. Ik vind Bruce Wayne sowieso best een stoïcijns, afstandelijk en te stijf personage dus vandaar dat het wat vlak overkomt, maar dat hoort zo. Hoef je niet veel voor te acteren, maar is hoe dan ook niet echt storend. Wel een erg lekker lijf. Jones wordt weggespeeld door Carey, maar heeft ook zo zijn momenten om uit te blinken in bijvoorbeeld de opening. En dan nog Barrymore, Mazar en O'Donnell in kleinere rollen. Een sterrencast dus.

Een hele andere film dan de Burton films, maar ik vind beide leuk in hun eigen soort. Dit is luchtiger, komischer en cartoonesk achtig, Burton zijn films waren wat duisterder en donkerder. Hou ik allebei van. Vooral Gotham zelf vind ik heel gaaf in deze film. Heel kleurrijk en futuristisch bijna.

Toch had ik gehoopt dat er wat meer vechtscenes in zouden zitten en het eindgevecht wat moeilijker zou zijn. Het gaat allemaal wat makkelijk.

Het was namelijk zo dat Burton deze ook zou gaan regisseren en ik ben heel erg benieuwd welke richting hij hiermee was opgegaan en hoe het eruit had gezien. Ook ben ik erg nieuwsgierig naar de lange Director's Cut van deze film. Al ben ik bang dat we die nooit gaan zien.

Beoordeling blijft staan.