• 9.373.012 stemmen

Oorsprong: Frankrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Jean-Xavier de Lestrade

Met onder meer: Ann Finnell, Patrick McGuinness en James Williams

Plot Un Coupable Idéal

Oscarwinnende documentaire over een proces tegen de 15-jarige gekleurde jongen Brenton Butler. Hij wordt beschuldigd van een moord op een Amerikaanse vrouw in Jacksonville, Florida.

avatar van Agony

Agony

• 1985 berichten

prima documentaire waar het Amerikaanse rechtstelsel weer eens stevig aan de kaak wordt gesteld .... nog maar eens wordt heel helder duidelijk dat veel mensen daar op basis van vooroordelen hun beslissingen baseren.... bah!

Er wordt goed geswitcht tussen rechtbank scenes, interviews met betrokkenen en shots die het hele proces duidelijker maken... goed gedaan. 4 sterren!

avatar van as

as

Weer een Boeiende documentaire, net als 'The Staircase.' Heb volledig geboeid gekeken naar de verschrikkelijke manier waarop Butler werd behandeld. De uitspraak van de rechter dat het Amerikaans rechtsysteem zogenaamd het beste in de wereld zou zijn, wekte alleen maar woede op bij mij. Dat een man dat kan zeggen terwijl het duidelijk was dat Butler zo onjuist bejegend was. Ook de 'hardass' advocaat was erg boeiend om naar te kijken en zorgde voor een paar prachtige scene's. Boeiend en ontstellende documentaire. 4 *en.

avatar van the new guy

the new guy

Geweldige documentaire!

Als groot fan van Law & Order vond ik het prachtig om eindelijk te zien hoe het nou echt gaat. Niet anders dus. Het hele verhaal is duidelijk en boeiend verteld. Hoewel het eenzijdig is, lijkt het me duidelijk dat de detectives niet voor niets zijn gedegradeerd .

Geweldig om te zien dat de state attorney inderdaad een saai trutje is en de state defender een flamboyante sigarettenmachine.

Het verhaal is stuitend en windt je op, maar het is zeker de moeite waard om hier bijna 2 uur naar te kijken.

avatar van yesplease

yesplease

Knap werk, om een sluitend verhaal te filmen over het proces en het onderzoek dat daar aan vooraf ging.

In een andere documentaire werd duidelijk wat er gebeurt als je geen geld of onderpand hebt om een goede advocaat te betalen: verdachten kregen keuzes zoals "je gaat nu 1 jaar de cel in of wacht 2 jaar op je proces (wat een onzekere uitkomst heeft). Plea barganing heet dat.

avatar van scorsese

Uitstekende documentaire over een 15-jarige jongen die beschuldigd wordt van moord en het proces wat hierop volgt. Deze documentaire speelt zich grotendeels af in de rechtszaal tijdens het proces en wordt belicht vanuit de kant van de verdediging. Wel wat droog gebracht (alhoewel dit ook positief kan worden bekeken), blijft het boeiend en spannend (vooral ook omdat er niet gezinspeeld wordt op een mogelijke uitkomst). Een kleine 4.0 sterren.