Genre: Fantasy / Actie
Releasedatum: 24 augustus 1995
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot Batman Forever
"Courage now, truth always, Batman forever!"
Batman krijgt te maken met twee nieuwe vijanden: Two-Face, die Batman als schuldige ziet van zijn misvormde gezicht, en The Riddler, een voormalig employee van Bruce Wayne. Ondertussen wordt Dr. Chase Meridan verliefd op Wayne/Batman.
Bruce Wayne / Batman
Sugar
Spice
Dr. Burton
IcU
Weer eens bekeken. Ik blijf hem redelijk vinden. Ik denk dat als Keaton Batman was blijven spelen en als Elfman de muziek had blijven maken dit een van de beste batman films zou zij geweest. Ik hou helemaal niet van rol wisselingen en de muziek in deze film is gewoon verschrikkelijk. Val Kilmer is niet echt een overtuigende batman, maar de film blijft vermakelijk.
D-ark
Val Kilmer doet ht nog eens niet zo slecht maar de beste rol is toch wel voor de geweldige jim carrey
3,0
Max99
Goede film in van beste van Batman zeker door Jim Carrey die zijn rol goed speelde
dr channard
rare batman. Ik heb hem lang geleden eens gezien en vond hem niet zo goed als de eerste twee, maar ik moet hem eens herzien
sinterklaas
Vond deze goed.
Deel 1 heb ik gezien deel 2 weer niet en deze weer wel.
Maar deze was vermakelijk, Vooal leuk dat Het Vrijheidsbeeld in Gotham City staat.
Batman en Robin en Begins moet ik net als deel 2 ook maar eens zien.
3,0
thunderball
Deze derde Batmanfilm is goed, maar mist toch wel Keaton, hoewel Kilmer het zeker niet slecht doet haalt hij het toch niet bij zijn voorganger, die er een meer duistere draai aan kon geven.
Kilmer oogt feitelijk ook iets wat te jong of onervaren voor deze rol (vergelijk hem eens met de ook jongere Bail en dan zie en voel je meteen het verschil).
Carrey is erg goed als the Riddler (alle remmen los), maar Jones is met zijn geschmier eerder irritant.
Ok Schumacher heeft er voor gekozen om de duistere look en sfeer vd eerste twee films achter zich te laten en er meer kleur aan te geven, maar dat hoeft niet per se minder goed te betekenen.
De film is in ieder geval vlotter dan het eerste deel en altijd nog beter dan de vierde (maar da's niet heeeel moeilijk!).
3 sterren!
dr channard
Batman en Robin is de laagste Batman. Deze kan er nog mee door, maar de eerste 2 blijven toch de beste.
2.5 ster, omdat de schurken me irriteerden, vooral die jim carrey met zijn ***moppen.
Joker rulleert meer.
pompoen
Beste batman film, met de betere hoofdrolspelers.
Val kilmer, Jim Carry en Tommy lee Jones.
Kan de cast nog beter?
animalkrullie
Jazeker het kan veel beter!
Kijk maar naar Batman begins, DE beste tot nu toe.
Deze film was wel aardig en zeker niet de slechtste.
Carrey als the riddler is goed gecast, maar de rest komt niet echt uit zijn rol.
JurassicPark
een 4,5. dit is de beste batman die er is. mooi gemaakt en die two-face is erg grappig.
Clifford
Ik kon wel lachen om Jim Carrey in deze rol..
Ik ook.
jack-sparrow
Ik ook.
en ik evengoed
geweldig geacteerd
kArIzMa_TuRk
weer een leuke batman film, ik vond dat Jim Carrey leuk heeft geacteerd in deze film.. krijgt een verse 3* van mij..
Tenshinhan
Ik vind het verschrikkelijk wat ze het karakter van Two-face in deze film aan doen. In de Batman Animated series van begin jaren 90 was het één van de meest interessante karakters uit de Batman wereld wegens zijn twee persoonlijkheden en zijn goede vriendschap met Wayne. Hier is het gewoon een clown die alleen maar irritaties opwekt. De film is ook nog eens saai en de sfeer is al helemaal fout.
Ik wou het 1.5 sterren geven omdat ik hem als klein kind nog wel leuk vond, maar nu kan ik er niet eens 5 minuten van zien. Om te kotsen en naar mijn smaak net zo slecht als Batman en Robin. O.5 ster.
Patat
Terwijl de eerste "Batman" me overweldigde met z'n voortreffelijke sfeer en boeiende held vs anti-held, en de tweede "Batman returns" al iets minder boeide, is deze derde "Batman"-film een verdere aftakeling in de reeks.
Het loopt op zowat alle vlakken mis in deze film: de twee anti-helden Two Face en The Riddler halen zelfs samen niet het niveau van The Joker of The Pinguin. Terwijl deze nog prettig gestoord waren, gaat het hier vaak over the top -wat wil je ook met een Jim Carrey in de film. Ook Batman zelf vind ik minder geloofwaardig neergezet door Val Kilmer. Ook de overtuigende aantrekkingskracht die in de eerste film heerste tussen Keaton en Basinger wordt hier op geen enkel moment bereikt tussen Kilmer en Kidman. En wat Robin in het verhaal komt doen ... een nogal nutteloze toevoeging.
Dit maakt van "Batman Forever" geen barslechte film: het verhaalt blijft wel boeien -al lijkt het weer sterk op z'n voorgangers-, en er zitten toffe scènes in. Maar een superhero als Batman verdient beter dan deze matige entry.
Mijn oordeel: een matige 2,5/5.
Rianneke_Dan
Mwah vond het een beetje tegenvallen, maar dat had ik al verwacht.
Ik miste vooral de sfeer die Burton zo goed kan neerzetten, en deze Batman had veel flauwere humor, en dat kon ik ook niet echt waarderen.
Jim Carrey deed het wel enorm leuk als badguy, perfecte rol voor hem natuurlijk om een enorm overdreven en weird badguy te creeren.
Al met al net een voldoende, maar deze Batman kon zeker niet tippen aan de Batman films die van Tim Burton kwamen.
Theatertje
Zwakke Batmanfilm. Enkel BATMAN & ROBIN is nog slechter. Kilmer overtuigd, zoals in al zijn films, niét.
ChielB
Deze is beduidend minder, maar zo heel erg slecht vond ik 'em toch zeker niet. Het blijft leuk, vermakelijk actie-helden vermaak. Heerlijke bad guys met Carrey en Kidman...
3**
Theatertje
Heerlijke bad guys met Carrey en Kidman...
Waarschijnlijk bedoel je Carrey en Jones
Kidman is voor zover ik weet geen bad guy, zelfs geen femme fatale, maar het liefje van Batman (opvallend toch dat Batman in elke film een ander liefje heeft: Batman is een nymfomaan).
Clueless Dork
Damn wat is dit toch een vreselijke film. Carey steelt de hele show en dat is niet positief bedoeld. Tommy Lee Jones zet hier zonder twijfel één van de meest vreselijke slechte prestaties neer die ik ooit heb gezien. Wat dacht hij wel niet tijdens het draaien.
0,5
ILDIB
Het verhaal is veel slechter dan deel 1 en 2, maar dankzij de nieuwe regisseur bevalt het me wel een stuk beter, veel lichter..
two face is irritant aanwezig en carrey is geweldig. Kilmer is veel te babyface en ongeloofwaardig..
Norma
De eerste Batman vond ik vermakelijk, op de tweede werd ik verliefd en Batman Begins vind ik een geslaagde volwassen verfilming van de stripheld. Maar Batman Forever....werd voor mij bijna Batman Never Ever Again. Val Kilmer is voor mij als ruwe bolster blanke pit totaal mislukt, om over het volkomen misplaatste optreden van Tommy Lee Jones maar te zwijgen. Carey doet zijn ding als hysterische mafketel gelukkig wel naar behoren en die neonkleurtjes waren in al hun lelijkheid wel weer grappig, maar beiden kunnen niet voorkomen dat ik volledig van het idee af ben dat ik alle Batman delen in huis zou moeten hebben.
tommykonijn
Batman forever vind ik het beste batman deel dat er is echt goed Tommy lee Jones vind ik een redelijke schurk en Jim Carrey een geweldige mijn complimenten Carrey
verder vind ik Val Kilmer een goede batman ook Bruce Wayne kan hij goed overnemen van Micheal Keaton ik vind dit echt een goed batman deel
! *****
AGE-411
die gast met z'n 2 gezichten: speelde die ook mee in de 2 eerste films?
tommykonijn
die gast met z'n 2 gezichten: speelde die ook mee in de 2 eerste films?
Je bedoelt Two-Face maar die speelt niet in deel 1 of 2 dit zijn de schurken van 1 t/m 3 :
Deel 1 = The Joker (Jack Nicholson)
Deel 2 = Pinguinman (Danny Devito) en Catwoman (Michelle Pfeiffer)
Deel 3 = Two-Face (Tommy Lee Jones) en The Riddler (Jim Carrey)
Je moet deel 1 en 2 ook maar eens gaan kijken
!
Dirigentenleven
Dit fleurt me dan vergeleken met deel 2 weer een beetje op, ik vond het verhaal matig maar ik vond het leuk en vermakelijk ik vind het leuk, deze is misschien wat kinderlijker dan deel 1 of 2 maar dat vind ik geen reden om deze film een 0.5* e geven! Jones & Carrey
!!!!!!
jimcarrey gek
ik ben jim carrey fan vaak speelt hij de hoofdrol hier niet maar ik heb hem gekeken en was nog het leukste batman deel ik heb alle delen gekeken want het moest zo leuk zijn volgens iedereen nou voor jim carrey geef ik een 20 maar voor de rest van de film praat er me niet over het is dat jim carrey erin speelt anders had ik er een 2,0 voor gegeven want als iemand anders the riddler had gespeel zou hij vast niet zo goed zijn 3,5 sterren
Hankster
Wel een aardige Batman-verfilming, maar Carrey en Jones spelen té over-the-top en Kilmer vind ik zowiezo al een matig acteur maar als Batman/Bruce Wayne vind ik hem nog wel aardig..
2* Omdat Kilmer me mee viel, de title song steengoed is...maar het verhaal is matigjes en de hele sfeer is net té. Maar gelukkig (of helaas?) is dit nog niet de slechtste van de vier uit de originele serie...-zucht-..
Dirigent
Ik vond dit een leuk Batman deel geen top film in ieder geval maar wel erg vermakelijk Jim Carrey en Tommy Lee Jones vond ik het best leuk doen Val Kilmer vond ik niet zo goed als Micheal Keaton maar toch nog redelijk Nicole Kidman en Chris O Donnel vond ik ook matig en de scenes vond ik ook wel leuk kortom : ik vond het zoals ik al zei een leuk Batman deel

* * * *

Meikyû Monogatari
Sciencefiction / Animatie, 1987

Sleepy Hollow
Horror, 1999
riddledc comicsrosevillainpartnersuperheldgebaseerd op striprobinbroken neck psychologistgeweldcrimineeldistrict attorneymiljonairsuperkrachtfalling down stairstied uptommy gunberettaknocked out disfigurementfather figuregood versus evildccomic