• 9.375.568 stemmen

Geregisseerd door: Joel Schumacher

Met onder meer: Val Kilmer, Tommy Lee Jones en Jim Carrey

Releasedatum: 24 augustus 1995

Plot Batman Forever

"Courage now, truth always, Batman forever!"

Batman krijgt te maken met twee nieuwe vijanden: Two-Face, die Batman als schuldige ziet van zijn misvormde gezicht, en The Riddler, een voormalig employee van Bruce Wayne. Ondertussen wordt Dr. Chase Meridan verliefd op Wayne/Batman.

Bruce Wayne / Batman

Commissioner James Gordon

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

verschrikkelijke rotfilm, zou van mij 0.5 krijgen

MAAR, MAAR...... jim carrey geeft een uitstekende rol met veel goed acteerwerk. dus : 1.5*** srry Carrey , maar je moet je acteerwerk niet gebruiken voor een lelijk dom superheldje

avatar van Baklap

Baklap

Wel aardig, Kilmer is inderdaad niet zo'n hele goede Bat man Tommy Lee hoeft wat mij betreft niets te doen en dan vind het nog goed (:D) en Carrey... erg leuk in de film... alles bij elkaar dan toch maar een 3,5

tommykonijn schreef:

Batman forever vind ik het beste batman deel dat er is echt goed Tommy lee Jones vind ik een redelijke schurk en Jim Carrey een geweldige mijn complimenten Carrey verder vind ik Val Kilmer een goede batman ook Bruce Wayne kan hij goed overnemen van Micheal Keaton ik vind dit echt een goed batman deel ! *****

Hij is een sterretje gezakt heelaas!

tommykonijn schreef:

Hij is een sterretje gezakt heelaas!

Ik heb hem nu nog één keer bekeken maar hij wordt naar 3 keer wat minder vind ik wel blijft hij nog altijd vermakelijk en blijft Carrey me overtuigen.

Tijd om nog eens de komende Tijd wat vaker Batman (deel 1) te kijken.

avatar van Silvio Dante

Silvio Dante

Op zich geen slechte batman, maar toch pakt Schumacher een groot deel van de sfeer weg met z'n kleurvolle, over the top Gotham City en de computer SFX.

Alle acteurs met uitzondering Jim Carrey -ongeloofelijk hoe hij dit zo kan verpesten- waren verdraagbaar.

2.5* gewoon erg vermakelijk

avatar van Hankster

Hankster

Ik vraag me toch altijd af waarom mensen zo lovend zijn over Carrey als The Riddler. Hij gebruikt hier zijn standaard gekke bekken-methoden die hij vooral in de 90's in elke andere komedie toepaste. En daarnaast heeft zijn Riddler gewoon to-taal niets te maken met de Riddler uit de comics. Hoewel ook daar wel verschillen in zitten, is de Riddler toch echt niet zo'n Joker-kopie als Carrey hem neerzet in Forever.

En dan Two-Face. Echt vre-se-lijk over the top geacteerd door Jones (jammer, want meestal heb ik hem erg hoog zitten). En er zitten een aantal fouten in zijn rol die echt volledig het tegenovergestelde zijn van het karakter uit de comics.

Ik wil hem binnenkort toch wel weer een keertje kijken, aangezien het al wel weer een jaar of 2 geleden is dat ik hem heb gezien. Maar neen, mijn favo Batman zal en kan het gewoon nooit worden. Hoewel Forever natuurlijk lang niet zo slecht is als Batman & Robin

avatar van Niqk

Niqk

tommykonijn schreef:

Deel 1 = The Joker (Jack Nicholson)

Deel 2 = Pinguinman (Danny Devito) en Catwoman (Michelle Pfeiffer)

Deel 3 = Two-Face (Tommy Lee Jones) en The Riddler (Jim Carrey)

en deel 4 = Iceman (Arnold Schwarznegger) en Poison Ivy (Uma Thurman)

avatar van veron35

veron35

Deel 2 blijft de sterkste en deel 4 de zwakste. Nicole Kidman doet het weer heel goed. Ook Tommy Lee Jones was weer goed, maar Jim Carrey vond ik uit de toon van de film en Val Kilmer is geen Batman.

avatar van film master

film master

slechte gevolg na batman returns.

het is gelijk duidelijk dat tim burton gestopt was.

avatar van hub_011

hub_011

ik vind hem behoorlijk goed hoor

avatar van arshad

arshad

AGE-411 schreef:

die gast met z'n 2 gezichten: speelde die ook mee in de 2 eerste films?

werd gespeeld door billy dee williams maar toen heette hij nog harvey dent in forever was hij two face en hij zat niet in deel 2

tommykonijn

Laatst nog even snel herzien, Vele vinden dat Jim Carrey hier zo vreselijk Slecht is ik vind dat juist niet, Dat kan komen doordat ik Fan van hem ben maar toch ... ik vond eerder Tommy Lee Jones irritant, Hij speelt z'n rol naar mijn mening net zoals nog iemand hier zei : Té over de top, Voor de rest blijft mijn recencie hetzelfde Leuk om eens te zien maar geen Topper. Is en blijft nog steeds 3* voor mij.

was that over the top, i can never tell

jimcarrey gek schreef:

was that over the top, i can never tell

Nederlands vertaald : Ga ik te ver ?, Ik kan geen maat houden.

tommykonijn schreef:

Nederlands vertaald : Ga ik te ver ?, Ik kan geen maat houden.

In Het Nederland klinkt dat Best stom

avatar van Mister_Movie

Mister_Movie

Wat vreemd dat ik deze Batman nooit eerder heb gezien, terwijl ik er toch een tijdje weg van ben geweest.

Vooreerst kan ik een film zoals deze nooit slecht vinden: 115 minuten spetterende actie, helemaal niet gedateerd, in een klassiek de goede vs. de slechte verhaal. Blijft plezierig hoor.

Ik denk inderdaad ook dat de twee eerdere Batman-films een wat meer duistere sfeer hebben. Hier werd voluit gegaan voor de actie en wordt er een minimum, maar toch voldoende tijd gemaakt voor diepgang van de personages.

De bad-guys waren best vermakelijk. Goede keuze denk ik om er twee te nemen daar er de vorige keren telkens één werd genomen (dan wordt dat ook wat afgezaagd). Op en bepaald moment viel het me wel op dat de twee slechteriken elkaar bijna letterlijk voor de voeten liepen. The Riddler lijkt toch een grotere rol te hebben dan Two-Face. Deze is er in het begin van de film, maar naarmate de tijd vordert staat hij er eigenlijk maar wat bij. Misschien een beetje sneu, maar kom.

Val Kilmer doet het echt heel goed als Batman. Hij komt koeltjes en intelligent over en acteert goed. Als je Michael Keaton gewend bent is het een kwartiertje wennen.

avatar van The Oceanic Six

Ongelooflijk, wat een onbeschrijflijk slechte Batman film. Na de geweldige Batman en ook bijzonder sterke Batman Returns is dit echt een ongelooflijk slechte flopfilm. Zon beetje alles is slecht aan deze film. Ik zal toch de pluspunten eerst noemen:

Val Kilmer haalt nog niet de helft uit Batman wat Michael Keaton wel is gelukt, maar het kon er wel mee door. Butler Alfred was wederom erg sterk, gelukkig dezelfde als uit de vorige 2 films. Verder waren bepaalde actiemomenten zo slecht nog niet en Nicole Kidman is een mooie vrouw.

Maar verder was het huilen met de pet op. Jim Carrey zet 1 van de allerslechtste filmrollen ooit neer. Wat was hij bloedirritant, vreselijk slecht en strontvervelend als The Riddler. Het leek echt compleet nergens op. Tommy Lee Jones was Two Face en dat was ook al weinig bijzonders. Beiden acteerden enorm overdreven en waren daarmee strontvervelend. Verder was de nieuwe Bat-hulp Robin ook weinig leuks. Sowieso zinloos, een hulpje voor Batman. Het verhaal was echt waardeloos en de uitvoering hopeloos. En waar was de bekende Batman muziek? Nee, alles wat Burton in de vorige 2 films goed deed gaat in deze film de andere kant op en daarmee totaal fout. Het was allemaal veel te overdreven en te geforceerd grappig. Juist het donkere en rauwe hoort bij Batman, niet continue zogenaamde grappige opmerkingen van mensen, vooral van Carrey.

Ik moet Batman & Robin nog kijken binnenkort. Ik vrees er al voor, want die film wordt geloof ik als echt slecht gezien. En dat terwijl ik deze al een ultiem dieptepunt vind...

avatar van pompoen

pompoen

Tim Burton heeft altijd al een voorkeur gehad om zijn films duister te maken.

En eerlijk gezegt hebben de eerste 2 batman verfilmingen meer een mix van kinderlijke situaties en soms te onaangename verassingen in het verhaallijn.

Joel Schumacher besloot om dit deel al meer een familliefilm te laten worden door schurken te maken die meer passen in de comics.

Persoonlijk hou ik meer van dit familliale avontuurlijke deel dan de thriller/komedies die Burton maakte.

Het hoogtepunt in deze film is uiteraard Jim Carry als "het groene gevaar".

Dit verhaal is eigenlijk maar neutraal maar toch zeer goed weergegeven.

De eerste Batman (Michael keaton) was al een slechte keuze omdat hij totaal geen gezicht heeft voor een combinatie van Batman en Bruce wayne.

Val Kilmer daarintegen heeft helemaal het gezicht van een jonge zakeman die zich kan ontpoppen tot een superheld.

Hij is de meest rustige onder alle Batmans waardoor de griezels Two face en The riddler meer uit het scherm springen.

Dat was ook het geval in de eerste Batman film toen Jack Nickolson de show stal van Keaton.

Niet geaprecieerd door vele filmcriticussen maar in het breed publiek wel in de smaak gevallen. (zoals gewoonlijk)

Zo hoort het.

avatar van dreamtheater19

dreamtheater19

dreamtheater19 schreef:

je schrijft hier precies hetzelfde als bij batman & robin?

tommykonijn

Als ik deze film vergelijk met Batman deel 1 is dit natuurlijk geen spetterende film maar als je dat nou even los laat vind ik dit best een aardige Fantasyfilm.

avatar van umbro01

umbro01

Val Kilmer kan er helemaal niks van als batman. een zeer slechte batman film. ik moet ook zeggen dat Jim Carrey ook 3 keer niks was in deze flopfilm.

2,5

avatar van Sanderkeuh

Sanderkeuh

Spijtig dat Schumacher de touwtjes in handen heeft bij deze film.

Van de sfeer uit Batman en Batman Returns blijft er niet veel meer over, en de vijanden kunnen zeker niet tippen aan de vorige.

Jim Carrey en vooral Tommy Lee Jones zijn prima acteurs, maar in deze film komen hun personages niet echt overtuigend over.

Val Kilmer zet de rol van Batman ook slechter neer dan Keaton, en Chris O'Donnell als Robin maakt de film ook niet beter.

Spijtig.

avatar van OlafK

OlafK

Ik vond Kilmer een stuk beter uit de verf komen als Batman dan Keaton. Vond Keaton maar een beetje een softy, terwijl Kilmer Batman een stuk 'stoerder' neerzet.

Ik heb nu Batman, Batman Returns en Batman Forever gezien. Batman vond ik de zwakste van de drie en Returns de beste, vooral door DeVito als "Pinguin-man" en de sprookjesachtige sfeer die Burton weet neer te zetten.

Batman Forever is, op de cheesy titel na, vooral wat 'mannelijker'(om eht maar eens met een cliché-term uit te drukken). Moet wel vermeld worden dat Jones' rol als Two-Face volledig door de mand valt naar mijn mening. Slechte make-up en verschrikkelijk stupide geacteerd. Carrey is als The Riddler een stuk overtuigender, hoewel ook bij hem de nuance soms ver te zoeken was in zijn acteerspel. Komt misschien ook doordat hij vrij in het begin van zijn carrière zat.

avatar van Dark Knight

Dark Knight

niet echt een geweldige film maar haalt zeker het niveau van deel 2 en Jim Carrey acteert wel goed de rest is niet heel veel bijzonders, vermakeijk voor een zondagavond verder niet echt.

2,5****

avatar van Kijkwijzer

Kijkwijzer

Mwah... Carrey kan het zaakje niet redden helaas.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Had hier hele slechte herinneringen aan maar wat een verrassing was dit. Een groot lichtfeest die geen enkele seconde verveelt en zo ongelooflijk over the top is dat het gewoon leuk wordt. Veel hints ook naar de originele Batman met Adam West. Carrey is vaak irritant maar dit valt in het niet bij de grotesque regenboog decors en verder leuke vertolkingen, vooral die van Jones die echt een veel betere Two face neerzet dan die in Dark Knight. Zo kan het ook dus.

avatar van Tarkus

Tarkus

Ook dit is wederom een prima vervolg op de 2 eerste fimen.

Ditmaal, nadat Michael Keaton er de brui aan had gegeven, Val Kilmer in de rol van Batman.

De beide schurken in deze prent zijn ook weer grote namen, Tommy Lee Jones en Jim Carrey, en deze laatste is als bekketrekker pur sans de geschikte persoon om The Riddler gestalte te geven.

In deze prent duikt ook voor het eerst Batman's maatje Robin op, een rol voor de jonge Chris O'Donnell.

Opvolgster van de beide dames uit de eerste filmen is hier een prachtige Nicole Kidman, men had geen betere actrice voor deze rol kunnen vinden.

2 Uur puur actie en ook humor in deze derde Batman-prent.

avatar van Tha Luz

Tha Luz

Heb deze film niet gezien maar welke rol speelt carrey?

Tha Luz schreef:

Heb deze film niet gezien maar welke rol speelt carrey?

The Riddler/Dr. Edward Nygma.