menu

Batman & Robin (1997)

mijn stem
2,11 (1685)
1685 stemmen

Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Actie / Fantasy
125 minuten

geregisseerd door Joel Schumacher
met George Clooney, Chris O'Donnell en Arnold Schwarzenegger

Mr. Freeze is van plan om Gotham City in zijn ijzige greep te krijgen door de hele stad in een permanente winter te dompelen. Ondertussen lukt het de verleidelijke Poison Ivy om de band tussen Batman en Robin te verpesten, en is de butler Alfred stervende. Mr. Freeze is de enige die hem kan redden. Alfred's nichtje helpt als Batgirl om de stad te redden.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=YH9ju47g4x0

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van LPereboom
2,5
Dit is de slechtste batman van allemaal... Clooney past ook niet als batman. De film is ook allemaal wat teveel show en te kleurijk zoals in de derde.. batman staat voor duister en grauw vind ik, en dat staat in deze film niet centraal. Ik vond freeze wel iets hebben als vijand alleen is dit allemaal wat verkeer gefilmd en gemaakt zoals de film op zijn geheel. Maar als batman fan kan ik hem niet laten buizen daarom toch 2,5 *

avatar van mjk87
1,5
In wezen is deze film nog slechter dan Batman Forever. De actie is maar flauw in beeld gezet, maar ook zeer overdadig en over the top waardoor spanning of sensatie geen kans krijgt. Gotham is heel kleurrijk maar gaat als stad nooit leven, het blijft te allen tijde een decor waarvan je weet dat het nep is (verkeer op straat? En dat soort dingen waardoor Gotham nooit echt wordt). Verder hangt de film van losse scènes aan elkaar, zijn Batman en Robin en eigenlijk niemand echt serieus te nemen waardoor de film (behalve op het punt van slap stick) overal faalt. Dit is niveau Power Rangers al deed het me soms ook denken aan Bassie & Adriaan en de Huilende Professor. En Clooney mag ik als acteur wel, maar is hier volledig miscast (al kan het zijn dat ik, jaren later, vooral de bekende kop Clooney zie bij hem).

Maar toch, deze film is zo silly, zo puur camp, zo vol van kitsch in kleur en inhoud dat het soms -onbedoeld- best nog grappig wordt en absoluut z'n geinige momenten kent. Daarom 1,5* en dus net iets beter gewaardeerd dan Batman Forever.

1,0
Een film voor zwakzinnige.

- Batman wilt eigenlijk Superman zijn

- Robin wilt ook een Batmobiel omdat chick daar op geilen

- Mr. Freeze ontdekt dat de dinosaurussen zijn uitgestorven tijdens de ijstijd

- Poison Ivy is een Green Peace activiste die de slet in haar aan de werld wilt laten zien

- Bane is een fervent sm'er die nooit heeft leren praten

- Alfred heeft gordelroos

- Batgirl huppelt af en toe voorbij

*1,0 want voor deze film heb je wel erg veel alcohol nodig.

avatar van RuudC
4,5
Misschien moet je eerst eens bij jezelf te rade gaan, want dit is nogal dom commentaar. Zeker nooit gehoord van een term als 'over the top' gehoord.

2,0
Als kind vond ik deze film goed.
Nu het na zoveel jaren te hebben herzien vond ik het niet zo goed..

Je zou zeggen Batman, goede cast, veel villains van de comics dit zou goed moeten zijn, maar het zijn vooral de acteurs die hier heel erg teleurstellen.
Batgirl een robin waren dramatisch slecht.

avatar van namingway24
4,5
Hell freezes over: ik vind Batman & Robin oprecht een fantastische film.

De duistere Tim Burton-films blijven de definitieve filmversie van het personage, maar er is ook absoluut ruimte voor Schumacher's campy jaren '60 TV Batman; het mag dan allemaal wat losser zijn, maar wat zijn twee Bat-films nooit zijn, is saai. En van de twee is Batman & Robin mijn favoriet.

Het mooiste voorbeeld is voor mij de introductie van Pamela Isley, en de daarop volgende creatie van Poison Ivy. deze scène barst van de kleurige sets en flitsende apparatuur, en de energie spat er echt van af. De maffe professor is net als de rest van de film compleet over de top, en bovendien is Poison Ivy als ze daar uit grond naar boven komt bloedmooi en verleidelijk.

Maar geen recensie van Batman & Robin zou compleet zijn zonder Schwarzenegger's Mister Freeze. Zowat als zijn zinnen zijn cheey one-liners, maar ik vind ze stuk voor stuk geweldig. Ik betrap me er tijdens deze bloedhete dagen zelfs op dat ik er af en toe eentje uitgooi om me iets beter te voelen (ik haat dit weer). Freeze zijn kostuum is ook erg COOL, en zijn ijspistool zorgt voor een paar aardige special effects. Maar op het laatst wordt hij nog verrassend emotioneel als het op zijn zieke vrouw aankomt, en de resolutie van zijn verhaal en de film in het algemeen is wel toepasselijk; hij was niet per sé super-slecht, maar gewoon instabiel.

Er zitten zoveel knotsgekke momenten in de film dat het er echt te veel zijn om op te noemen. De Bat-creditcard, de shots van Bat-kruizen-en achterwerken, Batman's opmerking over Superman, het zijn er echt erg veel. Maar weet je wat, het past volledig bij deze film die zichzelf vaak niet al te serieus neemt. George Clooney is misschien een vreemde keuze voor Batman/Bruce Wayne, maar hij speelt het allemaal perfect; soms emotioneel, en dan weer grappig op een gortdroge manier; hij weet waarin hij speelt en draagt het kostuum met verve; wat mij betreft honderd keer beter dan Christian Bale.

Het verhaal is misschien een beetje dun, en de introductie van Batgirl (die hier familie is van Alfred in plaats van dochter van Jim Gordon) heeft niet veel om het lijf, hoewel het wel een mooi lijf is in de gedaante van Alicia Silverstone. Haar interactie met O'Connell's Robin is trouwens wel aangenaam in de stijl van de Batman Animated serie. Ze krijgen ook wat vette actiemomenten tijdens de spectaculaire straatrace. De reeds genoemde Alfred krijgt trouwens een goede emotionele verhaallijn zodat ieder personage zijn moment in de spotlight krijgt. De enige die een beetje buiten de boot valt is Bane, die hier in tegenstelling tot de comic-versie slechts een domme bodybuilder is. Hij ziet er daarentegen spectaculair uit, dat wel.

Ik heb nog niet eens de dansclub-scène met de Gorilla-kostuums vermeld, en hoe Poison Ivy haar krachten gebruikt om Batman en Robin tegen elkaar uit te spelen. Ook mooi is de aanblik van Freeze's ingevroren vrouw, en sowieso is Freeze erg COOL met zijn handlangers en bloedmooie vrouwen die zich verschuilen in een prachtig ontworpen schuilplaats ("come on, sing, sing!"). Ik kan wel alinea's doorgaan, maar ik zou zeggen; ontdek de film zelf opnieuw of zelfs voor de eerste keer als je er niets dan negatiefs over hebt gehoord; dit is echt onterecht.

Want als een pure actie/comic-film is Batman & Robin erg geslaagd; de film is kleurrijk, en zit vol actie en humor. Wat wil een mens nog meer; voor mij zijn de Batman-films uit de jaren '90 tienmaal meer vermakelijk dan alles wat Nolan en Bale hebben gecreëerd.

avatar van Ajax&Litmanen1
2,5
Ajax&Litmanen1 schreef:
Na het werkelijk zeer slechte en zeer irriterende Batman Forever moest ik deze film nog kijken. Volgens velen het dieptepunt uit de reeks. Dus ik ging de film bekijken, maar vreesde 2 uur irritatie a la de vorige film.

Maar viel me dat even mee...
Oke, het is geen film van het niveau Batman of Batman Returns, maar hij is 10x leuker dan het waardeloze Forever. Waarom? Nou, ik vind George Clooney als Batman 10x beter dan Val Kilmer die er een fantasieloze drol van maakte. Clooney heeft charisma en uitstraling, kwam tenminste als een stoere Batman over. Prima acteur en ook al is hij geen Micheal Keaton, ik vond zijn rol zo slecht niet.

Dat geldt overigens niet voor elke rol. Butler Alfred is wel echt een topper, stijlvol en gevat met de opmerkingen. In alle 4 de Batman films doet hij mee en dat is positief. Prima acteur, prima rol. Prettig dat hij dit maal een grotere rol in het verhaal kreeg. Dat gaf de film een wat menselijker gezicht.
Helaas zat die vervelende Robin ook nog in de film. Zowel het personage Robin als de persoon die hem speelde irriteerde me. En dat zal ik het nog maar niet hebben over de lachwekkende Batgirl. Welke eikel verzint nou zoiets? Knap meisje hoor, maar dramatisch dat ze in de film plots erbij kwam als side-kick. Zeker de manier waarom, te slecht....

Het verhaal zelf had een aardig goede vijand en een lachwekkend vervelende. Arnold Schwarzenegger zette een aardige Mr. Freeze neer. Ik vond Mr. Freeze als vijand een stuk leuker dan Two Face of The Riddler uit het vorige deel. Schwarzenegger maakte er nog wel wat van. Geen groots acteur, maar hij neemt zichzelf gelukkig nooit serieus. Ik moest wel lachen om de overdreven one-liners. Ook was zijn verhaal best oke.

Dit in tegenstelling tot Ivy Poison aka Uma Thurman. Mensen, wat een slechte rol zeg. Dramatisch geacteerd, dramatisch hoe ze in het verhaal komt. Een totaal zinloze en zeer, zeer slechte rol. Wel een mooie vrouw, maar ik wou dat ze niet in de film had gezeten.

Wat wel positief was waren de special effects. Gotham zag er donker en duister uit, de Bat-voertuigen zagen er prima uit. De effecten van vooral het ijskanon van Mr. Freeze zagen er prima uit.

Alles bij elkaar heb ik me vermaakt en geergerd aan deze film dus ik deel het cijfer mooi door de helft:

2,5*


Opnieuw gekeken, ditmaal op bluray en eigenlijk sta ik nog achter elk woord uit mijn hele oude review. Met als kanttekening dat de rol van Thurman me nu minder stoorde en dat ik nog meer heb genoten van de heerlijke over de top rol van Schwarzenegger. Zelfs een beperkte rol weet hij nog op te leuken met zijn oneliners en uitstraling.

Toch komt de film wederom niet boven 2,5* uit. Te rommelig, te kitcherig en sowieso samen met Batman Forever vrij beledigend richting de fans na de 2 mooie Burton Batmans.

avatar van Roger Thornhill
2,0
Het kan dus altijd nog erger: Zoals Batman forever begon met Alfred die direct na de titelsekwens vroeg of Batman misschien nog een boterhammetje voor onderweg bliefde, opent Batman & Robin met de eerste die na een geprikkelde opmerking van de laatste opmerkt: "This is why Superman works alone!" – en vandaaruit gaat het alleen maar heuveláfwaarts. Schumacher is tenminste altijd eerlijk geweest over zijn motieven (die gestuurd werden door de studio agenda : more toys, more kids, more merchandise), en hij heeft ook keurig het boetekleed aangetrokken, maar dat maakt deze film er verder niet verteerbaarder op. Niets wordt serieus genomen (waardoor ik als kijker bij de dodelijke ziekte van Alfred opeens een uiterst ongemakkelijk gevoel van ongepastheid kreeg), Uma Thurman schmiert er op los (als Poison Ivy haar baas kust tot de dood er op volgt zegt Schumacher op de commentaartrack: “This scene will not win the award for under-acting, but, hey, it’s a comic book!”"), Batman redt zichzelf voor de honderdste keer door "harpoenkabels" in de lucht te schieten, Alicia Silverstone is de meest onwaarschijnlijke Batgirl die ik me voor kan stellen (zitten al die haren niet in de weg?), we krijgen wéér een confrontatie met schurken onder "blacklight", en de woordspelingen in de dialogen zijn echt tenenkrommend slecht (Robin tot Ivy: "I want to be sure that you are serious about turning over a new leaf ").
        De enige uitzondering op al deze uitzichtsloze meligheid vormt verrassend genoeg de rol van Arnold Schwarzenegger. Over diens acteertalent heb ik me nooit illusies gemaakt: ik ben een groot fan van hem, maar vooral omdat hij tussen 1984 en 1996 het middelpunt vormde van een aantal meer dan uitstekende actiefilms. In déze film echter vind ik zijn personage uitstekend uit de verf komen, misschien wel omdat voor Mr Freeze het redden van zijn vrouw de hoogste prioriteit heeft en alle misdadige activiteiten slechts een onbeduidend nevenverschijnsel zijn – de megalomane obsessie met wereldheerschappij die veel andere Batmanschurken kenmerkt is hem totaal vreemd, en vandaar dan ook dat Arnolds fameuze one-liners hier zo goed bij zijn luchthartige personage passen: "Well look at you! Let me guess... Plant Girl? Vine Lady?" (als hij Ivy ontmoet). Bovendien ziet hij er prachtig uit met zijn kale blauwe hoofd met grofkorrelige textuur, en in zijn cel krijgt hij daarmee zelfs een zekere waardigheid die hem niet misstaat. Fraaie rol.
        Al met al echter steekt deze film de televisieserie uit 1966 naar de kroon qua campgehalte, en George Clooney had het wel bij het rechte eind toen hij na afloop van de opnames zei: "I think we just killed the franchise." En toch – ik heb nu alle vier de "oude" Batmanfilms herzien, en hoewel mijn aflopende waarderingen (**** – ****½ – **½ – **) anders doen vermoeden vind ik het ondanks alles toch jammer dat de reeks hiermee ten einde is gelopen. Het feit dat dit kwartet films vier zulke verschillende benaderingen kan oproepen is toch op een unieke manier fascinerend.

avatar van Metalfist
2,5
Tonight's forecast... a freeze is coming!

Met Batman & Robin ben ik aan de laatste film van de 3 sequels op Burton's Batman uit 1989 gekomen. Een vreemde franchise die een hoogtepunt kende met Batman Forever, hoewel ik Batman Returns ook nog wel sterk vond, en naar het schijnt compleet zou instorten met dit 4e deel. Ik had er echter best nog wel een goed oog in aangezien ik het derde deel dus sterk vond, terwijl de algemene opinie de film nogal serieus afbreekt, en zodoende zag ik regisseur Joel Schumacher graag wederkeren.

Op dat gebied is er niet echt te klagen. Het probleem zit hem echter in het feit dat Val Kilmer niet meer wou meedoen en dat hij vervangen werd door George Clooney. Nu was Michael Keaton nooit mijn ideale keuze voor de rol van Batman/Bruce Wayne, maar Clooney is simpelweg nog slechter. Ik zie nog teveel Clooney en te weinig Batman. Soit, opnieuw weer een aantal nieuwe belangrijke personages die komen opdraven en waar Schumacher die in het vorige deel nog netjes wist te balanceren, loopt het hier wat mis. Freeze en Poison zijn nog wel een vlotte combo, maar Batgirl heeft gewoon geen toegevoegde waarde (naar het schijnt zijn een hoop van haar scènes verwijderd omdat ze haar gewicht niet kon houden) en Bane wordt wel erg hard herleidt tot het lompe handlangertje van Ivy. Hoewel Schumacher nog wel de fans probeert te plezieren door onder andere Julie Madison, de eerste grote liefde van Batman, te introduceren, lukt ook dat niet doordat ze gewoonweg zo weinig screentime krijgt. Vind het sowieso vreemd dat hij in Batman Forever een personage zoals Chase Meridian, die geen comic verleden heeft, introduceert om die nu compleet te negeren en te vervangen door Madison. Had dat dan al in Batman Forever gedaan...

Soit, ik begin wel erg negatief te klinken en dat is zeker ook niet de bedoeling. De cartoony stijl blijft overeind in dit 4e deel en dat blijf ik wel leuk vinden. De transformatie van Pamela naar Poison Ivy, gewoon heel het Mr. Freeze gebeuren, ... Allemaal erg flashy en met de cast zit het ook wel vrij goed. Schwarzenegger is heerlijk als Mr. Freeze (werkelijk elke zin dat hij uitspreekt heeft wel een pun met ijs) en Uma Thurman weet ook nog wel te overtuigen als Poison Ivy. Chris O'Donnell keert terug (zonder oorbel deze keer) en weet ook zijn ding te doen. Jammer eigenlijk dat de geplande Nightwing sequel er uiteindelijk niet meer is gekomen, had wel eens willen zien wat hij daar mee deed. Iets meer aandacht ook Michael Gough die als Alfred in alle vier de delen is komen opdraven en dat is ook leuk.

Het was de laatste Batman film die Bob Kane heeft mogen aanschouwen en dat is toch zonde. De bedenker van Batman verdiende meer, maar hij werkte nog altijd mee aan de film dus wie weet vond hij dit wel de goede richting uitgaan. Persoonlijk vind ik het de zwakste van de '89 - '97 quadrilogie. De enige ook waar Tim Burton geen invloed op had. Toeval?

2.5*

avatar van The_CrY
1,5
Met afstand de minste Batman film van de "first wave". Er is al vrij veel over gezegd. Toch, ook al beoordeel ik de film vrij laag, vond ik Mr. Freeze niet zo slecht, maar misschien is dat gewoon mijn sympathie voor Arnold Schwarzenegger; ik vind m een toffe knul. Verder zijn vooral George Clooney, Chris O'Donnel en Alicia Silverstone schuldig aan de ondergang van deze film... geholpen door een slecht script. Uma Thurman, ze kan weinig verkeerd doen bij mij, maar die over-de-top schurkenhouding past niet zo heel goed bij haar. Nee, dit is niet mijn favoriete Batman film.

1,0
RuudC schreef:
Misschien moet je eerst eens bij jezelf te rade gaan, want dit is nogal dom commentaar. Zeker nooit gehoord van een term als 'over the top' gehoord.


Zeker nooit gehoord van commentaar dat 'over the top' is? Leek mij namelijk wel toepasselijk bij een 'over the top' film!

avatar van IH88
2,0
“This is why Superman works alone.”

Wat een verschrikkelijke film. Echt niets klopt aan deze film. Schumacher probeert het met over the top karakters, uitbundige decors en veel humor maar slaat volledig door. Schwarzenegger is nog wel aardig als mr. Freeze en Clooney en Silverstone halen het maximale uit hun rollen.

Jammer genoeg is Clooney gewoon geen Batman en kan hij niet tippen aan Keaton, Kilmer en Bale. Wat Thurman aan het doen is weet ik niet, maar ze slaat de plank volledig mis. Net zoals het verhaal, de actiescènes en bovenal de schijtlollige dialogen en situaties waar de personages zich in bevinden. Maar snel The Dark Knight weer eens opzetten om hier overheen te komen.

2,5
ik vind deze film nog steeds wel aardig.maar eigenlijks is dit de allerminste batman film.en niet zo heel goed.maar ik heb me best wel vermaakt.ik ben nooit zo moeilijk met films.al heb ik ook wel fims die ik geen bal aan vind. .maar het ligt hem denk ik vooral ook aan george clooney ,ik vind hem geen batman.ik denk dat de meesten dat wel vinden,en de film is over de top geacteerd.daar zijn de meesten het ook wel mee eens denk ik.maar al met al een redelijke film die ik wel grappig vind.en dan ook nog ik vind de vorige delen natuurlijk veel beter.vooral de eerste 2 delen.

avatar van Fed
Fed
Slechtste Batman ooit. De film uit '66 is zelfs nog beter. Alleen al de eerste 10 minuten zijn het kijken niet waard. Alleen die Alicia toendertijd...mooie meid.

avatar van Capablanca
3,0
Gezien de redelijk negatieve teneur in de berichten tot nu toe, heb ik deze film gisteravond met de nodige reserve bekeken. Ik denk dat ie me daarom wel meeviel. Natuurlijk zijn er betere Batfilms, maar deze is sowieso moeilijk met ze vergelijkbaar door de andere, wat luchtigere en humorvolle ondertoon. Misschien dat ie daarom zelfs wel dichter in de buurt komt van de oorspronkelijke comics. Ik heb me in ieder geval wel vermaakt, een kleine voldoende.


2,5
Matig als kwaliteitsfilm maar wel vermakelijke popcorn vermaak. Ik vind deze beter dan Forever want de film weet dat het gewoon belachelijk is (Batcreditcard, surfen in de lucht, George Clooney speelt George Clooney, Arnold Schwarzenegger is lachwekkend, Uma Thurman is lachwekkend etc...) EN ik vond de slechteriken minder irritant dan Forever. Hier zijn ze tenminste grappig zoals dat moment waar MR Freeze een koortje dirigeert (WTF). Ik kan het duo in Forever echt niet uitstaan. Jim Carrey is totaal niet grappig als The Riddler en was een irritant sukkeltje die nog gekker was dan The Joker (klopt niet) en Tommy Lee Jones was ... totaal niet grappig als Two Face en was een irritante vent die nog gekker was dan The Joker (klopt TOTAAL niet).

Ja Arnold en Uma gingen ook over de top. Maar zonder al te veel irritant gegiechel en belachelijk smoelwerk.

Daarom bij deze 2,5*

avatar van Phantasm
3,5
Gewoon een prima aktiefilm die lekker wegkijkt.

avatar van Tarkus
3,5
Tarkus schreef:
Ook dit 4de deel van de Batman filmen is best vermakelijk.
Hoewel in dit deel de mindere Batman vertolker van de eerste 4 filmen zit, ik vind Clooney niet echt geschikt als Batman.
Wel heb ik genoten van Arnold Schwarzenegger als Mr. Freeze, een figuur dat wat bizar is maar daarom des te vermakelijk.
Uma Thurman is in deze film niet op haar best, maar Alicia Silverstone is dat dan weer wel.
De special effects zijn in deze film al van een betere kwaliteit dan in de eerste 3, wat normaal is, door de intrede van de computereffects werden de mogelijkheden steeds groter en beter.
Je merkt het, voor ieder wat in deze prent.
Na deze film zou het een hele tijd duren eer er weer een deel zou komen, maar zoals we inmiddels wel weten loonde dat wel de moeite, de eerste 4 filmen, die echt toch niet zo slecht waren, kunnen niet tippen aan de volgende die zou volgen.
En natuurlijk kijk ik nu ook al uit naar de laatste op dit moment "The Dark Knight'.


Dit is duidelijk de mindere van de 4 films, maar ze blijven vermakelijk.
Uiteraard, zoals ik reeds eerder zei, kunnen de 4 films niet tippen aan de reeks films met Christian Bale als Batman.

avatar van Shadowed
2,0
Dom.

Schumacher maakt van de Batman films een soort peuterspeelzaal, lijkt me. Geef me dan maar de Nolan trilogie, die vond ik ondanks een over the top Bale wel een stuk beter dan de Schumacher kijk erop. Burton moet ik nog zien.

Dommige karakters, overal. Clooney draagt altijd wel wat charme mee, maar is gewoon geen batman. Suf geacteerd door Thurman, sowieso niet de beste hier. Silverstone is dan wel weer leuk, Schwarzenegger draagt hier een daar een komische noot bij.

Een beetje een dom verhaal met flauwe karakters en een te lange 125 minuten die maar niet over leken te gaan. Ik vind dit tot nu toe echt de matigste Batman films die er momenteel zijn.

2,5
Je mag zeggen wat je wilt maar de intro van Poison Ivy in dat botanisch feestje is werkelijk een fenomenale introductie voor het personage. Dat kon onze Schumacher wel. Prikkelde als jonge gast enorm veel zintuigen.

avatar van Grindhouse62
2,5
ït"s the ice hockeyteam from hell.

Cowabunga yelt Robin tijdens het airsurfen op de deuren van de raket van Mr. Freeze, waaruit Batman en hij zojuist zijn ontsnapt. Het begint allemaal uitbundig en dat blijft het ook de hele film. Het verhaal is zwak, maar de sets en het camerawerk zijn uitmuntend. Regie is van laag niveau. George Clooney vind ik als Batman niks. Chris O'Donnell om te huilen, zo kinderachtig. Uma Thurman zag er gelikt uit in dat groene pakkie en Schwarzenegger als Mr. Freeze speelden hun rol redelijk. Al met al een over de top pulpfilm en meer dan voldoende actie is dit voor mij ook de slechtste van deze eerste 4 films. Ondanks dat ik een liefhebber van pulpfilms ben kan ik toch geen voldoende geven. Een 2.5 van mij. Heb mij er wel mee vermaakt. Op naar de volgende film in het rijtje en dat wordt binnenkort Batman Begins uit 2005 in mijn theater

avatar van Movie Jim
0,5
Sinds Joel Schumacher
de regie heeft voor 2 Batman films
vond ik Batman forever veel beter,
dan deze draak Batman & Robin.

Er zijn verschillende irritaties in deze film
Mij valt op dat Batman meer naar de achtergrond wordt
gedrukt en Robin en Alicia Silverstone meer speelruimte
krijgen, dat bevalt mij niet.
George Clooney is de minste Batman vindt ik zelf
hij probeert zijn best te doen maar een Batman toekomst voor hem zat er
zeker niet in.

Freeze in hell Batman!!

I hope mr. Bane can swimm!

Arnold Schwarzenegger is een onrealistische slechterik
met een erg dom onrealistisch idee
de stad Gotham bevriezen met een what ever zijn wapen
ook alweer heette,
Het is een slecht idee voor een film als deze Mr Freeze.

avatar van umbra
1,0
Werkelijk de slechtste"Batman" ever! Ondanks de redelijk indrukwekkende cast, is dit op geen enkel vlak geslaagd. Eigenlijk was Joel Schumachers 'Batman Forever' al pak minder dan die van Tim Burton, om over de prachtreeks van Nolan nog maar te zwijgen. Soms kan kitcherig nog leuk zijn, maar dit is een ware aanfluiting, werkelijk Batman onwaardig. Nee Schumacher had het beter aan een ander overgelaten.

avatar van Kronos
3,5
Capablanca schreef:
Natuurlijk zijn er betere Batfilms, maar deze is sowieso moeilijk met ze vergelijkbaar door de andere, wat luchtigere en humorvolle ondertoon. Misschien dat ie daarom zelfs wel dichter in de buurt komt van de oorspronkelijke comics.

Inderdaad. Alsof je een comic binnenstapt. Visueel ziet het er prachtig uit. Het verhaaltje stelt niet al te veel voor en door de vrij lange speelduur wordt het op den duur wat te veel van het goede. Maar genietbaar is het zeker. Arnold Schwarzenegger en Uma Thurman stelen de show.

0,5
Echt een hele slechte en rommelige film.
Gotham City is heel kleurrijk net als de rest van de film en dat hoort niet. Een batman film hoort duister te zijn.

George Clooney als batman kan echt niet volledig miscast. De dialogen zijn ook zo slecht geschreven voor deze film,waardoor het als een hele kinderlijke film overkomt en dan niet op de goede manier.ik vind het nog bijzonder dat deze film hier nog 2 sterren krijgt hij is niet eens een halve ster waard.acteerwerk is ook verschrikkelijk

Batman en batman returns zijn meesterwerken vergeleken met deze film.

Gast
geplaatst: vandaag om 05:49 uur

geplaatst: vandaag om 05:49 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.