• 9.251.060 stemmen

Geregisseerd door: Joel Schumacher

Met onder meer: George Clooney, Chris O'Donnell en Arnold Schwarzenegger

Releasedatum: 7 augustus 1997

Plot Batman & Robin

"Strength Now. Courage Always. Family, Above All. Batman and Robin!"

Mr. Freeze is van plan om Gotham City in zijn ijzige greep te krijgen door de hele stad in een permanente winter te dompelen. Ondertussen lukt het de verleidelijke Poison Ivy om de band tussen Batman en Robin te verpesten, en is de butler Alfred stervende. Mr. Freeze is de enige die hem kan redden. Alfred's nichtje helpt als Batgirl om de stad te redden.

Bruce Wayne / Batman

Ms. B. Haven

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

The Oceanic Six schreef:

Grappig. Volgens mij vinden velen, waaronder ik, dat deze film alleen een beetje te pruimen valt door Arnie zijn performance.

Smaken en meningen verschillen zullen we maar zeggen ik vind bv Thurman wel goed, dat vind jij niets als ik het zo las.

avatar van Thomas83

Thomas83

Kort na Batman Forever valt deze film eigenlijk nog wel mee. De kostuums en vooral voertuigen maken het nog duidelijker dat je naar een veredelde speelgoedreclame loopt te kijken, maar ondanks dat de actie nog steeds een hoop kabaal zonder substantie is loopt de film in elk geval wel een stuk beter. De film ziet er op zijn eigen manier ook echt schitterend uit. In tegenstelling tot Batman Forever krijg je het idee dat er over alles wat je ziet is nagedacht. De belichting is ook veel beter en laat Gotham City er nooit goedkoop uitzien. De homo-erotische ondertoon is ook zeer amusant. Schumacher is niet eens subtiel meer nu.

Verder is Clooney een minder slechte Batman dan Kilmer, en Schwarzenegger is nog verrassend goed te pruimen als Mr. Freeze, ondanks dat zijn aanwezigheid de schrijver heeft aangemoedigd om zoveel mogelijk vreselijke oneliners in de film te gooien (niet alleen voor hem). De rol is echt een vooruitgang na Carrey en Jones in de vorige film. En de villains maken de Batman-films, dus dat maakt de hele film automatisch al bijna leuker dan zijn voorganger.

Robin en zelfs Batgirl vond ik ook wat minder ergerniswekkend ditmaal. De grote rol voor Alfred in Wayne Manor verzacht de pijn van die scènes ook een beetje. Ik trek de grens bij MacPherson, die gewoon echt helemaal niets toevoegt. Het is niet helemaal duidelijk waarom ze is gecast. Schwarzenegger, Clooney en Silverstone (en eerder Carrey, Barrymore, Kilmer en Kidman) zitten vooral in de film omdat ze tot de populairste acteurs van die tijd behoorden, maar bij MacPherson ligt dat anders. Wellicht is het onderdeel van de grap. Batman die het supermodel compleet negeert en meer oog heeft voor Robin.

avatar van teigertje

teigertje

Na deze weer bekeken te hebben,blijft het een leuke en kolderieke film.

Een beetje stripboek achtige film.

Met vermakelijk acteerwerk, wel op sommige momenten iets kinderachtigs, wat het ook wel humoristisch maakt.

Een hele leuke film, maar wel een van de mindere Batman films.

Maar wel blijft deze sfeervol en een amusante film.

avatar van Brabants

Brabants

Batman & Robin is een kleurrijke film waarin je jezelf niet snel zal vervelen. Helaas gaat het ten koste van het verhaal en oogt het allemaal wat rommelig en kneuterig. Clooney als Batman is mijns inziens geen goed huwelijk. Vermakelijk maar gruwelijk slecht.

avatar van blackwolves

blackwolves

enigst dat goed was aan deze film was Alicia Silverstone in dat pak clooney was een zeer slechte batman vond ik net als die andere acteur met superman

avatar van teigertje

teigertje

Na deze herzien te hebben op 4k.

Is ook deze film, net als Batman Forever een soort levend stripboek, dat is toch wel heel leuk gedaan.

Natuurlijk haalt deze bij verre niet het niveau van de eerste twee films Batman en Batman returns.

Maar ook deze film is stiekem, toch wel heel leuk.

Net als de vorige, you love it, or you hate it.

Het decor werk en de miniatuur is ook hier weer zichtbaar alsook de animatie en het schilder werk met verschillende achtergronden.

Maar het is net als de vorige film een lichtere versie van vermaak, en gemaakt voor jong en oud.

Batman en Robin en Bat girl worden verder prima vertolkt in deze type film.

De Super schurken mr Freeze door Arnold Schwarzenegger en Poison Ivi zijn wat "fout op een leuke en entertainende wijze "

Ook de film muziek is prima.

En met een prachtige soundtrack van de zanger R.Kelly met de song Gotham City.

Weer genoten van deze luchtige en kolderieke Superhelden film.