• 9.373.012 stemmen

Geregisseerd door: Joel Schumacher

Met onder meer: George Clooney, Chris O'Donnell en Arnold Schwarzenegger

Releasedatum: 7 augustus 1997

Plot Batman & Robin

"Strength Now. Courage Always. Family, Above All. Batman and Robin!"

Mr. Freeze is van plan om Gotham City in zijn ijzige greep te krijgen door de hele stad in een permanente winter te dompelen. Ondertussen lukt het de verleidelijke Poison Ivy om de band tussen Batman en Robin te verpesten, en is de butler Alfred stervende. Mr. Freeze is de enige die hem kan redden. Alfred's nichtje helpt als Batgirl om de stad te redden.

Bruce Wayne / Batman

Julie Madison

Ms. B. Haven

avatar van Jordy

Jordy

Net als deel 3 erg matig. De film ziet er wel mooi uit, maar de introductie van Batgirl is nogal belachelijk (erg slechte rol van Silverstone), net als de rol van Schwarzenegger. Het enige dat de film nog een beetje redt is de zelfspot af en toe ("Holy Rusty Plates, Batman!"). 2 sterren.

avatar van Jordy

Jordy

dat vond ik dus een erg goede grap (dat was toch in dit deel)?

robin zegt "Holy Rusty Plates, Batman!!", op de trieste manier zoals altijd in die oude tv-serie "Holy Macaroni" enzo werd gezegd.

Batman zit 'm aan te kijken van "WHAT THE ...??"

Robin, wijzend naar de platen waar ze opstaan: "These plates.. they're all rusty... and have a lot of holes in them"..

toen lag ik echt 10 minuten in een deuk

avatar van neo

neo

nog meer bagger dan deel 3.wat bezielde joel schumacher om deze te maken.gelukkig heeft schumacher ook goeie films gemaakt.wel compliment voor het pak van mr. freeze.

avatar van BS

BS

puur entertainment.

Hij hoopt dat als hij veel sterren bij elkaar zet dat het dan vanzelf wel goed gaat.

Ik vind het best een aardige film,maar hij heeft niet dat wat een batman-film verwacht.Dat is jammer want de special effects zijn best wel goed,maar het verhaal is mindr en de uitwerking is niet geweldig.2,5 ster

avatar van You_bastard

You_bastard

Het stukje dat Robin de was gaat doen is gerript uit Jackie Chan's drunken master.

avatar van Blindfold

Blindfold

Naar mijn weten heeft Schumacher maar 1 goede film gemaakt (A Time to Kill) en moet hij eeuwig gestraft worden, omdat hij Batman zo enorm verpest heeft.

avatar van gizzmo86

gizzmo86

IK vond hem wel meevallen eigenlijk.......

avatar van Obiwannes

Obiwannes

Vond de film echt met voorsprong de slechtste batmanfilm. Gearge Clooney kan het nog een beetje rechtrekken maar nog... 3 Bataanhangers zijn echt te veel binnenkort kan hij een heel leger meeslepen. Slecht gespeeld van Arnie, Thurman, Silverstone,... En wat een slechte special effects. Je ziet echt dat aan de auto van Freeze plastic hangt i.p.v. ijs. Verruit de slechtste uit het rijtje.

avatar van Psyche

Psyche

Bel de politie! BATMAN IS VERKRACHT!!!!!

avatar van Phooze

Phooze

Bel de politie! BATMAN IS VERKRACHT!!!!!

Hobbes

Dit is verreweg een van de slechtste films die ik ooit heb gezien. wat een enorme bagger.

als je (zoals ik) de comic leest krijg je gewoon braakneigingen van zoals schumacher de characters verkracht. en de SFX vond ik niet echt bijzonder. en wat verschrikkelijk slecht geacteerd. bah bah driewerf bah.

avatar van tijmengozer

tijmengozer

alleen clooney speelde goed

voor de rest één grote ramp

avatar van Jildou

Jildou

Ik hou wel van de Batman films, lekkere entertainment en spektakel..

Niet te vaak, maar af en toe heerlijk!

Natuurlijk geef ik toe dat dit de slechtste uit de reeks is, maar nog steeds wel echte entertainment en George Clooney maakt een hoop goed, want alleen om hem zou de film wel eeuwig voort mogen duren *zucht* , of klink ik nu net een wanhopige vrouw van in de 40 die toe is aan iets anders dan dr echtgenoot?

Maar goed, ik geef hem (de film dus..) 2,5 ster.

Heeft iemand overigens de originele Batman film laatst op tv gezien? Ik vond het wel grappig om te zien hoe erg de special effects er toen uitzagen

En het is ook erg leuk dat daar alle slechterikken uit latere films in 1 film te zien zijn (The Penguin, The Riddler, Catwoman en The Joker)

avatar van Sparkle

Sparkle

Uma Thurman was voor mij de grootste teleurstelling hier. Na deze minkukel kwam dan ook nog es The Avengers. Had ik ze overtijd niet reclame zien maken voor parfum? 't Leven is hard hè. 2/5

avatar van Goodfella

Goodfella

Oei... Toendertijd gezien in de bios en ik dacht dat ie nog wel te doen was... My god... Dit is dus heel, héél slecht.

1* voor die mooie overzichtssènes van Gotham City.

avatar van gotti

Erg matige film. Clooney in de naar mij een van z'n slechste rollen. Ook Thurman bakte d'r niet zoveel van. 1,5*

avatar van RealMovieFan

RealMovieFan

Iedereen gooit er maar met de pet naar, 1 ster

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Deze batman is niet meer dan een luchtig filmpje dat in dit geval gedragen wordt door de sterrencast. Hij is duidelijk de allerslechtste uit de serie . Daarenboven bakt zelf die sterrencast er ook niet veel van . Conclusie: 1,5*.

avatar van Herald

Herald

Het is te serieus om camp te zijn en te camp om serieus te zijn. Als er meer van die grappen zoals Jordy beschreef en minder terminale ziektes inclusief dikke moraal in zaten en de film ruim een half uur korter was dan was het misschien nog leuk geweest.

avatar van hans vd togt

hans vd togt

wat een waardeloze film was dit, clooney is echt de meest slechte batman ooit, hij kan beter bat-meester worden!!! 1 ster

avatar van Plintkabouter

Plintkabouter

Robin is in deze film i.i.g. vooruit gegaan, en loopt niet meer in een groen-oranje-geel-blauw-kleurig pakje rond... ( met een broekje dat eerder een boxershort is ). Toch vind ik deze film fake met z'n nieuwe personages, en deze Batman wan i.d.d. de slechtste van allemaal... 1.5

avatar van Plintkabouter

Plintkabouter

EN arnold speeld erin

avatar van nixus

nixus

Wat een waardeloze film is dit zeg. Meer dan 2 uur tijd aan verspilt. Met zo'n cast en waarschijnlijk ook nog een groot budget is het echt knap om zo te falen. Van de decors straalde de kitscherigheid af (wat een beetje blacklight al niet kan doen) en het acteren (vooral mevrouw Silverstone) leek bijna wel op GTST. Ik raad iedereen aan NIET te kijken...

beetje laat niet?

Zag er leuk uit de laatste 10 minuten

net even quote's zitten lezen op IMDB, zitten een paar super goeie quotes bij Zoals:

Batman: And you are...?

Batgirl: Batgirl.

Batman: That's not very PC. What about Batwoman, or Batperson?

Batgirl: I found the Batcave.

Robin: I guess we'll just have to kill her.

Cop: Please show some mercy!

Freeze: I'm afraid my condition has left me cold to your pleas of mercy (zegt Arnold)

Robin: I want a car, chicks dig the car.

Batman: This is why Superman works alone.

Poison Ivy: Kiss me and I'll tell you.

Robin: Tell me and I'll kiss you.

briljant jammer dat ik het grootste deel gemist heb.

avatar van Agony

Agony

• 1985 berichten

Macmanus schreef:

Robin: I want a car, chicks dig the car.

Batman: This is why Superman works alone.

brilliant!!

Hobbes

briljant? schofterige verkrachting van het karakter.

Macmanus

Ik vond Robin juist briljant, helemaal geen verkrachting van het karakter.

Normaal is Robin altijd dat vervelende ventje dat alleen maar in de weg loopt (daarom heeft Burton hem waarschijnlijk ook niet in zijn films gestopt) maar hier is hij de hilarische rechterhand van Batman, FANTATISCH bedacht van Joel

The next Batman is...Ashton Kutcher

Ik zie Hobbes al naar het balkon lopen

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

oh nee wat een combinatie!