• 9.377.553 stemmen

Diamonds Are Forever (1971)

Actie / Avontuur | 120 minuten

Met onder meer: Sean Connery, Jill St. John en Charles Gray

Gesproken taal: Engels en Duits

Releasedatum: 23 december 1971

Plot Diamonds Are Forever

"The man who made 007 a household number."

James Bond komt in Amsterdam een omvangrijke diamantsmokkel op het spoor. Daar ontmoet hij ook de verleidelijke Tiffany Case, die even mooi als gevaarlijk blijkt te zijn. Het spoor leidt vervolgens naar Las Vegas, waar Bond een paar zeer inventieve moordaanslagen te verduren krijgt. Langzaam maar zeker komt Bond erachter, dat zijn aartsvijand Ernst Blofeld de hand heeft in zowel de diamantsmokkel als de moordaanslagen.

James Bond

Albert R. Saxby

Felix Leiter

Professeur Docteur Metz

avatar van Theunissen

Deze film kan ik me nauwelijks nog herinneren. Ik kan me eigenlijk alleen nog het laatste gedeelte op het booreiland herinneren waar best veel actie in zat. Ik kan me vrijwel alle bond films nog goed herinneren maar deze niet en dat zegt dan ook niet veel goeds over deze film.

avatar van DVD-T

DVD-T

Weer een mindere Bond.Na het vermakelijke en toch goede OHMSS komen de makers op de proppen met deze zwakke film.

Het begint al met de pré-credit scène, waarin ze Sean Connery op een fantastische manier weer willen her-introduceren.Dit is niet gelukt en is eerder lachwekkend dan dat ik moment serieus kan nemen en geweldig vind.Het acteer werk is iets waar ik mij de hekle film aan heb zitten ergeren.Connery heeft er gewoon geen zin meer in en is duidelijk terug voor het geld.Hij is niet meer de charismatische Bond die we uit de eerste 3 films kennen.Hij doet het min of meer op de auto piloot maar dan nog slechter.De rest van de acteurs doen het niet veel beter en lijken zo vanuit een c film te zijn gestapt.Erg houterig komt het allemaal over, en dan krijgen we tot overmaat van ramp ook nog die twee Snip en Snap figuren.

De actie is er wel, maar haalt helaas meer het niveau van een gemiddelde aflevering van The A-Team.Met als toppunt die scène met dat maan voertuigje.Toch is het nog wel vermakelijk om te zien.Het hoogtepunt is natuurlijk de aanval op het booreiland , erg mooi in beeld gebracht.En een lichtpuntje is ook de mooie Plenty O'Toole.Spanning is ook nauwelijks aanwezig.Maar de film kent opnieuw wel een prachtige titel song van Bassey.

Als geheel vond ik het nog wel vermakelijk en leuk om te volgen, maar het blijft gewoon jammer dat er niet wat meer van die spy-thriller eigenschappen in zitten en dat het een behoorlijk oppervlakkige film is geworden.Er had meer ingezeten.

avatar van turbothijs

turbothijs

Connery is flink oud geworden en doet het alleen voor het geld. Behalve Sean een goede film 3*

avatar van krosnicky

krosnicky

connery is hier al wat te oud om bond te spelen maar verder goeje film vooral dat stuk dat ze die vrouw uit het raam hooien die dan vervolgens in het zwembad land

avatar van mnrk

mnrk

De laatste officiele bond film met Sean Connery..maar daarom niet minder als de vorige bond films.

Leuke rollen van Mr Wint & Mr Kidd en ook van Plenty o'toole.

De achtervolging in Las Vegas met de Mustang Mach1 is ook prima in beeld gebracht.

Op naar Roger Moore als James Bond.

avatar van movie fan

movie fan

goede bond film , ook goed om sean connery terug te zien als bond , verhaal was wel iets aan de mindere kant , maar het was ook niet slecht . sean connery speeld weer zeer goed als bond , maar vondt de bondgirl in deze wel wat aan de mindere kant . maar de film zelf was goed , vondt hem vermakkleijk om te zien .

Ruud007

Diamonds are Forever is een apart verhaal in de Bondgeschiedenis, en zeker niet Moonraker (zie mijn reacties)

Allereerst dat gezeik over al die fouten die de Bondfilms bevatten. De serie bestaat al 47 jaar. YOLT, OHMSS en DAF is de enige trilogie in Bondhistorie. Veel mensen vinden het raar dat Blofeld Bond in OHMSS niet herkent, maar dat komt alleen omdat het bij de boeken anders zit, daar is de volgorde OHMSS, dan YOLT en dan DAF. Maar vanwege problemen konden ze in 1966 niet beginnen met de opnames voor OHMSS. Daarom werd gekozen met YOLT te beginnen. Ook de belachelijke discussie, dat Moore dezelfde Bond als Lazenby is, is pure onzin. James Bond is een fictief personage, dat om de zoveel jaar gewoon qua acteur vervangen moet worden. De verwijzingen naar OHMSS in TSWLM en FYEO hebben daar niets mee te maken. Sommige mensen maken het zich er daarmee wel erg moeilijk, kom op zeg, het is maar een filmreeks en ga ergens anders moeilijk doen

Maar goed, Diamonds are Forever is een apart verhaal. De film barst van de slechte acteurs, het vreemde script en het gebrek aan mooie locaties. Eerst de acteurs:

Sean Connery is weer terug, voor velen een opluchting na Lazenby's optreden. Maar echt, hij ziet er veel ouder en dikker uit. Nou maak ik niet vaak van leeftijd een probleem, en zeker niet bij Roger Moore, maar bij Connery valt het op. Daarnaast vind ik, mede door de verhalen, dat Connery een arrogante houding had, en het puur voor het geld deed. Hij moest niet zo mokken, hij had het ook bij YOLT kunnen laten. Toch weet hij bij vlagen me weer aan het lachen te maken en wat grappen erdoor heen te gooien.

Jill St. John is een mooie vrouw om te zien, haar stem is niet gedubt en ze had al acteerervaring. Dat geeft haar een streep voor op eerdere Bondgirls. Toch is ze erg dom, weet ze totaal niet te overtuigen, en zij kan nooit in een diamantsmokkelingsorganisatie zitten, daar moet je toch echt slimmer voor zijn.

Personages als M, Q en Moneypenny zijn intussen vertrouwd, maar zij krijgen het standaardverhaal en het wordt niet beinvloed voor de rest van de film. Charles Gray als Blofeld weet het minst te overtuigen, hij straalt niks engs uit, laat alles voor zich doen en dat domme dubbelganger verhaal slaat nergens op. Ook de homo's Mr. Wint en Mr. Kidd zijn een ware (***) voor de film, dat ze homo zijn, geen probleem, maar hun voorkomen is werkelijk absurd.

Ja, de locaties, veelste Amerikaans. Dat doet deze film eigenlijk helemaal. Totaal gemaakt voor het Amerikaanse publiek. Veel humor, domme grappen en iriitante personages. Vooral het accent van Williard White is niet om aan te horen, voor een Bondfilm ongepast. Voor de rest krijgen we hoogstens 5 minuten Amsterdam te zien, maar Bond spreekt alle talen, maar Connery zat zeker nog met z'n gedachten bij WOII.

En dan heb ik het nog niet gehad over de aller aller slechste special effects ooit gezien. Die diamantenlaser, ik weet dat we in 1971 zitten, maar wat was dat slecht, en allemaal te danken aan onze geliefde Connery, die zonodig een flink salaris wilde en er daarom bezuinigd moest worden op andere zaken, zoals special effects.

Zijn er nog pluspunten aan deze film ? Ja, Plenty O'Toole had een grotere rol verdient en Connery weet met vlagen terug te denken aan betere tijden. Ook de politieachtervolging is grappig om te zien.

Ik zou, zeker voor beginnende Bondliefhebbers, Diamonds are Forever afraden om mee te beginnen. Begin met het type genre waar je van houdt, de eerste films met Connery zijn meer thriller, de Moorefilms bevatten meer humor, Dalton en Brosnan hebben meer met actie en Craig is nog meer actie. Toch geef ik DAF nog een voldoende, omdat een rasechte Bondfan ook de mindere Bondfilms moet bekijken.

Cijfer op een schaal van 1 tot 10: 5,5

Cijfer op Moviemeter: 2,0

avatar van Roodkapje

Roodkapje

Goh, ik vond de film wel te genieten. Een avondje popcornvermaak. Vergeet niet dat de film al bijna 40j oud is. Ik was verbaasd dat ze er nog zulke special effects uitkregen . Het acteren was niet super maar wat verwacht je met oude films als dit. Ik had wel de hele tijd de indruk dat ik naar mijn oma zat te kijken in haar jonge jaren. Het verhaal was wel wat warig en ik was niet echt mee wat sommige personages en sommige gebeurtenissen nu juist kwamen doen.

avatar van Dragonslayer

Dragonslayer

De film in z'n geheel komt redelijk over.

Helaas zit de film vol met slechte acteurs, scènes en special effects.

Als eerste werd ik er zo langzamerhand gek van dat Blofeld er elke film weer anders uitzag en anders overkwam. Het optreden van Blofeld in deze film is nog wel het slechtste. Toen de film afgelopen was zat ik met de vraag of Blofeld nou dood is of niet.

Zoals Ruud007 al zegt, Jill St. John komt als bond-girl niet erg intelligent over. Bijvoorbeeld toen ze dat geweer oppakte met vijanden voor zich en niet wist wat ze met het geweer moest doen.
Mr. Wint en Mr. Kidd kwamen ook niet erg overtuigend over maar ze waren dan wel grappig om te zien.

Een pluspunt is dat Sean Connery terug is, de littekens die George Lazenby achter heeft gelaten heeft hij weer volledig herstelt.

avatar van Movie Jim

Movie Jim

Sean Connery doet het voor de laatse keer als James Bond erg goed.Ik vind hem voortreffelijk spelen. Alleen Charles Gray die Blofeld speelde was niet de beste Blofeld ik vind hem verreweg slecht in deze film. Maar ik kan wel zeggen de film is beter dan de roman van Ian Fleming. Grappig dat er opnames zijn gemaakt in Nederland.

Ruud007

Vandaag even herbekeken en nog steeds vind ik Diamonds are Forever een slechte film. Nu ik me ook iets meer ga verdiepen in de Bondboeken ben ik erachter gekomen dat de roman Diamonds are Forever ook niet tot de sterkste behoort.

Een paar scenes zijn leuk en de film is best leuk om te kijken, maar voor een Bondfilm verwacht ik toch echt meer dan dit.

De film oogt stoffig, vooral de eerste scene met Mr. Wint en Mr. Kidd. Verder zijn die 2 toch minder irritant dan ik had gedacht, maar of ze nou goed zijn, nee.

Jill St. John als Tiffany Case is niet veel soeps. Waar in het begin en het midden ze nog redelijk staande weet te houden, is ze op het eind een domme griet, vooral die scene met het wapen, zoals Dragonslayer al zei, is gewoon lachwekkend zo dom. Dus zei is actief in een diamantensmokkelingsorganisatie? Haha, dat is net appels met peren vergelijken. SPECTRE is eigenlijk al verleden tijd en Blofeld komt allesbehalve dreigend over, alsof hij de wereld gaat overnemen.

Sean Connery gooit het maar op de humor, maar vergelijk hem maar eens hoe hij speelde in Dr. No of Goldfinger. Daar had hij er plezier in. Dat is de Connery die ik me herinner. Verder zijn de locaties alleen in Las Vegas (Nederland even buiten beschouwing gelaten, zo kort). Ook de special effects zijn om te huilen. Die diamantenlaser en de ontploffingen daarbij, waar is die 7 miljoen naartoe gegaan! De autoachtervolging was grappig, maar die politieagenten, jee wat een domme, achterlijke agenten zeg.

Dat hele diamantengesmokkel interesseert me weinig en ze hebben er enkel Blofeld bijgehaald omdat de film anders helemaal geflopt zou zijn. Jammer, want als George Lazenby deze film had gedaan, had hij er zeker anders uit gezien, met regisseur Peter Hunt. Raar dat Guy Hamilton na Goldfinger een film als deze maakt, je zou haast zeggen dat een dubbelganger het heeft gedaan

Al met al, redelijk om een zaterdagavond mee door te komen, maar een goede Bondfilm is anders. Ben dan zeker benieuwd naar het boek, maar ik ga eerst On Her Majesty's Secret Service lezen, omdat die als beste wordt beschouwt.

Cijfer op een schaal van 1 tot 10: 5,5

Cijfer op Moviemeter: 2,0

avatar van Metalfist

Metalfist

Diamonds Are Forever...forever...forever...forever...

Deel 7 in de Bond reeks en best wel een interessant deel. Vooral door de terugkeer van twee geweldige Bond members. De eerste is natuurlijk Sean Connery die voor de laatste keer, tenzij je de niet officiële Never Say Never Again meetelt, 007 speelt. De tweede terugkeer is interessanter, namelijk die van Guy Hamilton die het geweldige Goldfinger op zijn naam heeft staan. Ergens hoopte ik op een Goldfinger II maar dat komt er spijtig genoeg niet van.

Connery blijft voor mij tot nu toe toch echt wel James Bond. In You Only Live Twice was het duidelijk te merken dat hij het eigenlijk allemaal al wel wat beu was maar hier verdwijnt dat allemaal als sneeuw voor de zon, dat zal trouwens wel wat te maken hebben met het gigantische salaris dat hij voor Diamonds Are Forever kreeg. Lazenby zette ook wel een degelijke 007 maar slaagde er toch niet in om de one-liners op een charismatische manier uit te stoten. Connery was dus al een groot pluspunt maar spijtig genoeg is de Bond-girl van dienst weer geen ene flikker waard. Ik weet dat de rollen nooit echt van grote kwaliteit zijn maar Jill St. John maakt er hier toch echt een soep van. Nog nooit heb ik zo'n leeghoofd gezien, ze was trouwens ook niet echt aantrekkelijk vond ik maar sommige scènes waren echt tenenkrommend. Met als dieptepunten het verwisselen van het cassette bandje en de manier waarop ze van het boorplatform valt met haar geweer... Charles Gray zette ook een mindere Blofeld neer. De enige die precies echt capabel was om dat personage neer te zetten was Pleasance in You Only Live Twice. Putter Smith en Bruce Glover waren trouwens hilarisch als de absurde en psychotische Mr. Kidd en Mr. Wint. Het is alleen jammer hoe ze aan hun einde komen. Bambi en Thumper verdienen trouwens ook nog een eervolle vermelding!

Heel het Blofeld gebeuren vond ik eigenlijk een beetje minder. Hij ziet er opeens weer eens compleet anders uit tegenover de eerdere films maar het duurt gewoon te lang eer het echte verhaal zich uit te doeken begint te doen, al begon het allemaal wel zeer belovend met Bond die wraak wilt op Blofeld maar die heeft dan een aantal dubbelgangers heeft rondlopen. De reden waarom het verhaal langdradig is omdat elke plotomschrijving die ik heb gelezen ongeveer stopt tot een half uurtje voor het einde van de film waardoor het hele diamant laserstraal gebeuren niet echt interessant blijkt te zijn. Misschien in het vervolg het lezen van plotomschrijvingen bij James Bond films maar gewoon laten. Met de actie zat het dan wel weer goed. In tegenstelling tot On Her Majesty's Secret Service werd er niet gewacht tot de 2e helft van de film om de actie los te laten maar was het hier allemaal goed gespreid. Met een coole auto-achtervolging in Las Vegas die natuurlijk op ware James Bond stijl wordt opgelost en gelukkig ook zonder verschrikkelijk idiote gadgets.

Met de muziek zit het in Diamonds Are Forever zit het ook redelijk. De gunbarrel is terug in zijn oude glorie hersteld t.o.v. On Her Majesty's Secret Service en de titlesong met Shirley Bassey is weer van een hoog niveau, al was het Goldfinger nummer toch weer beter maar voor de rest passeren er nu niet echt speciale nummers en dat is toch wel een gemis tegenover de vorige Bond films.

Precies wat een twijfelgeval. Er zit een lekkere titlesong inde actie is goed en Connery is Bond maar tegelijkertijd loopt het verhaal niet echt lekker en zitten er een paar miscasts tussen waaronder Blofeld en de Bond-girl.

3* al is het maar voor Mr. Wint, Mr. Kidd, Bambi en Thumper.

Ruud007

Ik heb me juist groen en geel lopen ergeren aan die Bambi en Thumper. Dat was echt het dieptepunt van de film, om grappig proberen 2 vechtende dames te introduceren. Nou voor mijn gevoel zijn ze daar bijzonder slecht in geslaagd.

Trouwens was die politieachtervolging, al was hij redelijk goed in beeld gebracht, niet erg spectaculair of iets dat je normaal nooit ziet. Dat is in andere films toch echt beter aangepakt. Je zou namelijk nooit een spion met een tank zien rondscheuren, om maar iets op te noemen.

avatar van 606

Hele leuke film met de nodige humor en goede actie

Sean deed het weer goed.

4 steren

avatar van FullMoon

FullMoon

Wat een erbarmelijke en slechte acteerwerk zeg. Vooral die scene aan het eind. De film verdient werdelijk niet meer dan 2 sterren.

avatar van DragQueen

DragQueen

Connory drijft op routine als bond in deze film. maar speelt toch nog vrij aardig. verder is dit niet een van de betere bond films in mijn ogen, maar ook weer niet de slechtste. want buiten het feit dat de film wat stroef verloopt, maakt de actie en de humor wel veel goed. 3 sterren.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Mijn 1100e stem en ik vond het best een vermakelijke Bond-film. Sean Connery zit perfect in zijn rol, en weet Humor goed met de Actie te combineren. De vecht-scenes waren ook niet slecht, en vooral die scene in het Zwembad was erg leuk .

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Connery keert nog eenmaal terug en vertolkt met verve zijn rol. Hij wordt weliswaar geholpen door een paar hip geschreven oneliners, want van het absurde verhaal moet deze film het niet hebben. Toch heb ik nog wel een paar goede dingen gevonden in deze Bond. Ik noem de kleurrijke scenes in Las Vegas (leuk gekozen decor) en het gevecht rond het booreiland met maar liefst zes helicopters in beginsel . Kidd en Wint waren wel een jolig duo, beetje dubieus maar wel leuk voor de verandering.

Ruud007

Ik bedenk me opeens dat Diamonds are Forever nog een tijdje mijn lievelingsfilm is geweest. Maar dat kwam omdat ik dacht dat de brandweerautoachtervolging in deze film zat. Maar natuurlijk is die van A View to a Kill. Daarna vond ik de film gelijk een stuk minder en het werd alleen maar slechter, dat ik vooral verwijt aan de slechte cast en regie. Opzich had het allemaal veel beter gekund. Daarom kan ik maar niet geloven dat deze film een beter gemiddelde heeft dan films als On Her Majesty's Secret Service (1969) en Moonraker (1979).

avatar van dr channard

dr channard

Sean Connery is back for more in zijn laatste en zesde Bondfilm : Diamonds Are Forever, Forever, Forever !

En of hij terug is , net of hij terug is gekomen van pensioen met zo n dik buikje

Deze film doet me verdacht veel denken aan goedkope B-film Persoonlijk heb ik niets tegen B-films, maar ze moeten dan wel passen, en bij Bond past het totaal niet

Om te beginnen het verhaal. Het verhaal is vrij moeilijk en ik heb de indruk dat er veel plotgaten aanwezig zijn aangezien ik soms niet kon volgen. De acteerprestaties Jezus ! Niets tegen Sean Connery maar de Bondgirl was echt wel stom en dom. Blofeld was een echte schande ! Van Bad Ass schurk is hij veranderd in een man met klasse die zijn verwijfde handjes niet wil vuilmaken. Die twee homoseksuele venten maakte de B-film compleet

De actiescènes HELP . Sommige waren echt beroerd. Pluspunten : De liftscène, autostunt, beginscène, eindscène + de scène in het graf met de prachtige muziek Heerlijk was dat. Maar de scènes met de laser en de effecten op het einde waren beroerd. Ook de autoachtervolging was beroerd (om maar niet te spreken van dat ander voertuig) Voor de rest wordt er ook niet veel gebruik gemaakt van Special Effects.

Toch vind ik deze film beter dan Moonraker en On Her Majesty's Secret Service Waarom ? Ik heb nog eens goed gelachen omdat het zo een flutfilm is

Ruud007

Ja, en ik heb gelachen omdat Moonraker en On Her Majesty's Secret Service zulke goede films zijn, zo moeten ze gemaakt worden. Diamonds are Forever is echt een vieze vlek in de reeks .

avatar van trebremmit

trebremmit

Onsamenhangend verhaal met nogal wat plotgaten, maar voor de rest weer een leuke Bond met hilarische one-liners en met een naam als Plenty o Toole kom ik niet meer bij.

thunderball schreef:

Wat voor problemen dan?

Behalve dat ze perce TOCH Connery wilden en de toenmalige baas van United Artists zelf Connery op het allerlaatste moment nog is gaan overhalen, is me van andere problemen niks bekend.

Sterker nog:

Connery had altijd een bloedhekel gehad aan de uitlopende productietijd bij de Bondfilms, zodat hij geen andere films van te voren kon inplannen.

Hij had voor deze dan ook contractueel laten vastzetten dat, voor iedere dag dat de productie vertraging zou krijgen, hij een fors bedrag extra zou krijgen.

Dit zou dan ook zijn enige Bondfilm worden die netjes, binnen de van te voren vastgestelde productietijd, op tijd af zou komen.

Haha! Het probleem is opgelost. Daarom is het zo ongelooflijke slechte film! Omdat hij binnen de tijd af is gekomen. De film is te gehaast gemaakt en er is te weinig aandacht besteedt aan het verhaal en de special effects.

Nu ik begonnen ben met het boek Doden voor Diamanten (Diamonds are Forever), vind ik het tot dusver jammer dat er niet meerdere elementen uit het boek in de film zijn gestopt. Ik had graag Tiffany Case gezien als een sterke, onafhankelijke meid die haar mannetje kon staan. Voor Lazenby had dit de kans kunnen zijn om in zijn rol te groeien! Ook vind ik dat ze meerdere locaties hadden mogen laten zien, oa de pijpleiding der gebroeders Spang en een eventuele locatie naar keuze.

Jammer dat Blofeld hier toch te veel uitgemolken is, hij had beter in de proloog op een spectaculaire manier vermoord kunnen worden, om daarna door te gaan met een nieuw verhaal, een sterk verhaal. Daarnaast hadden ze ook plotelementen uit voorgaande romans kunnen halen, neem het bridgespel uit Moonraker of een treinscene. Ook had ik een paar acteurs niet aangenomen, omdat ze te weinig ervaring, of te dom, of de feeling voor een Bondfilm niet hebben, zoals de acteurs van Shady Tree, de huurmoordenaars Mr. Wint en Mr Kidd en natuurlijk Blofeld zelf. Ik had veel liever Telly Savalas op het doek gezien.

Kortom: nog altijd beter dan Die Another Day of Quantum of Solace, maar het feit dat het zoveel beter had gekund en het feit dat het boek niet gebruikt is, geeft me bijna de drang naar EON te stappen en Diamonds are Forever te remaken en het trouw naar het boek te verfilmen. Misschien dat het nog (gaat) gebeuren.

Ruud007

Ondanks bovengenoemde punten heb ik toch veel zin om de film te gaan bekijken! Snel maar doen, misschien is de film toch beter dan ik mijn herinneringen

Ruud007

Gisteren herbekeken en ik ben echt verrast door Diamonds are Forever. Dit zou mijn 4e of 5e kijkbeurt zijn en met een gemengd gevoel stopte ik de DVD in mijn DVD-speler. Het begin vond ik redelijk sterk, origineel bedacht en mooi gefilmd. Een sterk punt van de film vond ik het verhaal zelf: een begin, een midden en een eind. Ook de verhouding actie/verhaal vond ik beter dan in voorgaande films.

Het hielp echt het boek gelezen te hebben. Voor de eerste keer snapte ik het hele verhaal in een keer. Tot het eind zat het redelijk snor met de actie en de special effects en de acteurs zijn op zichzelf staand redelijk goed.

Sean Connery is terug, en speelt voor mijn gevoel beter dan in Thunderball en YOLT. Het machogedrag past goed in het verhaal en al haalt het niet meer het niveau van Goldfinger, het zit er niet mijlenver vandaan. Jill St. John vond ik in het begin en het midden een sterke meid. Ik vind het een mooie Bondgirl om te zien en ze heeft duidelijk acteerervaring. Vooral haar rode haar vond ik haar echt goed staan! Op het eind zakte ze iets in, mede door haar belachelijke houding. Charles Gray vond ik de minste Blofeld, maar deze rol vind ik hem beter staan dan zijn aandeel in YOLT. De rest van de bijrollen zijn vooral Amerikaans en passen in het verhaal.

De special effects op het eind vond ik een dieptepunt, met name de ontploffing der helikopters en de diamantenlaser. Daar hadden ze een andere oplossing voor moeten vinden. Toch kon ik om sommige stukken redelijk lachen, met name de droge humor.

De film op zichzelf vind ik redelijk sterk, maar in vergelijking met de vorige film On Her Majesty's Secret Service vind ik het een dipje in de reeks. Toch verhoog ik mijn stem voor deze film met maarliefst een heel punt.

Diamonds are Forever krijgt een krappe 6,0

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Leuke Bondfilm. Ook de terugkeer van Sean Connery en waarom hij niet in On Her Majesty's Secret Service wilde spelen weet ik nog steeds niet. Leuke scene's in Amsterdam en Las Vegas. Goede stunt was dat Bond met zijn auto schuin ging. Zoals eigenlijk altijd een goed en leuk verhaal en goede acteer prestaties dus 3,5.

avatar van skipy05

skipy05

Weer een goede bond film. en weer een heel goede Sean Connery spijtig dat het zijn laatste bond film was. Verhaal is heel goed.

avatar van The Oceanic Six

Vreselijk

In mijn gedachte was deze al niet best, maar na herziening vanavond is dat beeld nog duidelijker geworden.

Het grote pluspunt dat Sean Connery weer James Bond speelt wordt teniet gedaan door dat alle andere zaken slecht zijn. Saaie locatie's (en het had zo leuk kunnen zijn met ons eigen Amsterdam!), saaie gevechten, een matige titelsong, nauwelijks/geen bekende Bond muziekjes, een irritante Bond girl en een nog irritantere versie van Blofeld dit maal. Nou ben ik sowieso al klaar met dat karakter, maar de vertolker in deze film van hem is echt een hele slechte. Zonde...

Het is natuurlijk wel mooi dan de grote held Sean Connery terugkeerde als 007 na het Lazenby project dat verkeerd afliep. Ik was blij dat er weer een stijlvolle, stoere Bond in deze film liep, al vond ik dat Connery wel wat op de automatische piloot speelde vergeleken met vorige Bond films van hem. Maar toch, hij is en blijft de echte 007.

Er valt verder alleen helaas weinig positiefs te vertellen over de film. De (korte) scene met Q in het casino was geinig, de achtervolging in Las Vegas was geinig en dan hebben we het wel gehad. Die 2 moordenaars Mr Kidd en Mr Wint waren echt vreselijk. Zulke domme karakters stop je toch niet in een James Bond film?

Leek eerder mislukt cabaret met die 2 hippies ipv serieuze Bond vijanden.

Nee, grootste misser van de reeks. De herziening begon goed maar na de matige film On her majesty's secret service hebben de makers een nog matiger Bond film gemaakt. Het officiele Sean Connery tijdperk als 007 zit er hier helaas mee op. Oke, hij keert nog terug in de onofficiele Bond film Never say never again, maar eigenlijk zit het erop. Ik hoop dat Live and let die met Roger Moore me beter bevalt in de herziening.

2* (halve ster verlaging)

Ruud007

Ik moet even iets zeggen: Jill St. John (Tiffany Case) heeft twee fantastische quotes:

Listen you can drop me off at the next corner, this hole thing is getting a little out of hand. No regrets, but when you start steeling moonmachines from Williard White, good bye and good luck.

Keep bleeding on that tooter Charlie and you're gonna get a shot in the mouth.

Heerlijk Amerikaans

avatar van tommykonijn

tommykonijn

tommykonijn schreef:

Deze Bond-film ben ik toch een beetje vergeten. Ik heb hem nog voor $2,70,- gekocht en zal dan opnieuw stemmen. Al kan ik me dus nog een paar dingen herinneren (De zwembad scene dus die ik al eerder noemde).